Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

«Δώρο» Γιούβε σε Μίλαν!

Η Γιουβέντους μπορεί να διατήρησε το αήττητο στην Μπολόνια, όμως το τελικό 1-1 αφήνει την Μίλαν μόνη στην κορυφή! Στο 2-2 έμειναν Πάρμα και Φιορεντίνα και στο 0-0 Τσεζένα και Κατάνια.
«Τιμωρός» ο Ντι Βάιο
Στο εξ' αναβολής παιχνίδι για την 23η αγωνιστική της Σέριε Α η Μπολόνια υποδέχθηκε την Γιουβέντους, που ήθελε μόνο νίκη, προκειμένου να πιάσει την Μίλαν στην κορυφή.

Με απουσίες παρατάχθηκαν και οι δύο ομάδες στο «Νταλ' Άρα», με τους Κιελίνι και Μπαρτσάλι να λείπουν για τους φιλοξενούμενους και τους Ακουαφρέσκα και Λόρια για τους γηπεδούχους, ενώ η έκπληξη ήταν η παρουσία του Μποριέλο στην επίθεση των μπιανκονέρι. Ο πρώην επιθετικός της Ρόμα έκανε το πρώτο σουτ στο παιχνίδι, όμως ο Ζιλέ μπλόκαρε σταθερά. Στο 17' ο Ραμίρες έβγαλε πολύ ωραία ασίστ στον Ντι Βάιο, ο οποίος δεν αστόχησε απέναντι για τον Μπουφόν για το 1-0! Οι παίκτες του Κόντε δεν έκαναν καθόλου καλή εμφάνιση στο πρώτο μέρος, δεν είχαν φαντασία και δεν μπορούσαν με τίποτα να δημιουργήσουν φάσεις μπροστά στην εστία του Ζιλέ. Οι γηπεδούχοι όσο παράξενο και αν ακούγεται είχαν τον έλεγχο, απείλησαν και πάλι στην αντεπίθεση με τον Ραμίρες, με το παιχνίδι να κυλάει χωρίς φάσεις και τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με την Μπολόνια να προηγείται 1-0.
Γκολάρα ο Βούτσινιτς, αποβλήθηκαν Κόντε, Μπονούτσι
Το δεύτερο μέρος άρχισε με τον Ντι Βάιο να απειλεί και πάλι στην αντεπίθεση, πριν ο Πίρλο φτάσει κοντά στο γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ (η μπάλα κόντραρε στο τείχος). Οι φιλοξενούμενοι τελικά κατάφεραν να ισοφαρίσουν παρά το γεγονός ότι δεν πίεσαν, με τον Βούτσινιτς να τελειώνει εκπληκτικά τη φάση μετά την ασίστ του Πίρλο (αμφότεροι δεν είχαν φανεί στο παιχνίδι) στο 59'! Λίγο αργότερα οι μπιακνονέρι έχασαν απίστευτη ευκαιρία, όταν ο Μαρκίζιο - από θέση οφσάιντ - δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ζιλέ, με τους παίκτες του Κόντε να ανεβάζουν την απόδοσή τους. Ο Ιταλός τεχνικός αποβλήθηκε μετά από έντονες διαμαρτυρίες για πέναλτι σε τράβηγμα στον Ντε Τσέλιε εντός  περιοχής, ενώ στο 84' ο Μπονούτσι αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη. Το 1-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος με την Γιουβέντους να μένει στη 2η θέση, 2 βαθμούς πίσω από την Μίλαν.
Ισοπαλία στο Ένιο Ταρντίνι

Η παράδοση συνεχίστηκε στο Ένιο Ταρντίνι και η Φιορεντίνα πήρε ακόμα ένα θετικό αποτέλεσμα, το έκτο στα επτά τελευταία ματς. Το 2-2 αφήνει ευχαριστημένες και τις δυο ομάδες, μιας και  η Πάρμα είναι στο +6 από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ  οι Βιόλα είναι στο +8. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Οκάκα στο 28', είχαν τον έλεγχο στο α' μέρος, αλλά δεν μπόρεσαν να απειλήσουν περισσότερο. Στην επανάληψη η Φιορεντίνα μπήκε δυνατά και στο 60' ο Ναστασιτς ισοφάρισε σε 1-1. Ο Τσέρτσι στο 71' πέτυχε το 2-1, ωστόσο η απάντηση της Πάρμα ήρθε τρία λεπτά πριν το τέλος με πέναλτι του Τζιοβίνκο.

Πιο κοντά στη... Serie B
Ακόμα ένα βήμα για τη Serie B έκανε η Νοβάρα, η οποία για όγδοο διαδοχικό ματς έμεινε εκτός νίκης (έξι ήττες). Το 0-0 με την Κατάνια την «καταδικάζει» αφού πλέον είναι στο -12 από την γραμμή σωτηρίας. Οι γηπεδούχοι πάντως έπαιζαν από το 21' με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Πουντίλ και προτεραιότητα της ήταν να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα, κάτι που... πέτυχαν. Με δέκα ολοκλήρωσε και η Κατάνια λόγω αποβολής του Αλμιρόν στις καθυστερήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: