Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

2,5 δισ. για μεταγραφές!!

Διαβάστε με τη γλώσσα των αριθμών την έρευνα της FIFA για τις 11.500 μετακινήσεις παικτών από χώρα σε χώρα. Πόσοι, που, κάθε πότε, πόσα παίρνουν...
2,5 δισ. για μεταγραφές!
Κρίση, ξεκρίση, στο ποδόσφαιρο δεν θα σταματήσουν ποτέ να ξοδεύονται φράγκα. Το 2011 που υποτίθεται πως τα ποσά που δόθηκαν παγκοσμίως για μετακινήσει παικτών ήταν εμφανώς μειωμένα, ήρθε μία έρευνα της FIFA για να διαψεύσει τα όσα πιστεύαμε. Σύμφωνα με την Παγκόσμια Ομοσπονδία όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης ξόδεψε 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ για να ενισχυθεί ή να πουλήσει. Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τις λεπτομέρειες του περσινού πάρε δώσε με τη γλώσσα των αριθμών.
* Η λεπτομέρεια είναι πως η έρευνα αναφέρεται μόνο σε μεταγραφές παικτών από ένα πρωτάθλημα σε ένα άλλο και όχι μεταξύ ομάδων της ίδια λίγκας. Οπότε δεν περιλαμβάνει μετακινήσεις όπως αυτή του Φερνάντο Τόρες που πήγε από τη Λίβερπουλ στην Τσέλσι.
11.500
οι ποδοσφαιριστές που μετακινήθηκαν παγκοσμίως σε Α' κατηγορίες!
45
κάθε τόσα λεπτά έγινε μία μεταγραφή στο 2011. Ιανουάριος, Ιούλιος και Αύγουστος ήταν οι πιο δραστήριου μήνες.
317
συμφωνίες της τελευταίας στιγμής ολοκληρώθηκαν την 31η Αυγούστου που ήταν και η πιο καυτή ημέρα των μεταγραφών.
185.000
υπολογίζεται πως είναι ο μέσος ετήσιος μισθός των ποδοσφαιριστών στις Α' κατηγορίες όλων των χωρών της υφηλίου. Φυσικά αυτό το νούμερο προκύπτει επειδή μπαίνουν μαζί στον υπολογιστή τα φράγκα που παίρνει ο Κριστιάν Ρονάλντο και υπόλοιποι ακριβοπληρωμένοι. Σε πραγματικές συνθήκες ο μέσος όρος υπολογίζεται πως δεν ξεπερνάει τις 32.000 ευρώ.

Τα 45 εκατ. ευρώ που έδωσε η Μάντσεστερ Σίτι στην Ατλέτικο Μαδρίτης για τον Σέρχιο Αγουέρο, ήταν το μεγαλύτερο deal μεταξύ συλλόγων από διαφορετικά πρωταθλήματα για το 2011

70%
των μεταγραφών από χώρα σε χώρα περιλαμβάνει ελεύθερους και όχι αγορές από άλλη ομάδα. Από το υπόλοιπο 30% μόνο οι μισοί είναι παίκτες που αγοράζονται, καθώς το άλλο 15% έχει να κάνει με ερασιτέχνες που έγιναν επαγγελματίες.

23
η μέση ηλικία των παικτών που μετακινήθηκαν. 46 ετών ήταν ο γηραιότερος και οι 18χρονοι αποτέλεσαν μόλις το 1%.

20%
όλων των μεταγραφών από χώρα σε χώρα παγκοσμίως αφορούν Βραζιλιάνους και Αργεντινούς που έκαναν απίστευτη εξαγωγή με περίπου 1.500 ποδοσφαιριστές. Ακολούθησαν Ουρουγουάη, Γαλλία, Κολομβία και Νιγηρία.

1.500
πιτσιρικάδες κάτω των 18 ετών μετακινήθηκαν επίσημα μέσω FIFA και δηλώθηκαν ως επαγγελματίες (συνολικά με τους ερασιτέχνες υπολογίζονται στις 13.000). Εδώ υπάρχει κάτι απίστευτο. Οι εννέα από τις 10 χώρες που έκαναν το μεγαλύτερο αλισβερίσι με τους μικρούς ήταν ευρωπαϊκές συν τη Βραζιλία. Η χώρα με τη μεγαλύτερη εξαγωγή ταλέντων όμως δεν ήταν η Σελεσάο, αλλά η Αλβανία!!!!!

2.043
σύλλογοι απ' όλο τον κόσμο συμμετείχαν στο πάρε δώσε που έγινε από τον Ιούνιο  έως τον Αύγουστο.

0
καμία μεταγραφή δεν καταχωρήθηκε επίσημα την πρώτη μέρα (1 Ιουνίου) του καλοκαιρινού παζαριού και μόλις μία τη δεύτερη ημέρα.

πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: