Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Τον «έπιασε» στην κορυφή!!

Τον «έπιασε» στην κορυφή
Στην πρώτη θέση του πρώτου ομίλου της Football League 2 «συγκατοικεί» από σήμερα ο Πανηλειακός με τον Απόλλωνα Σμύρνης, μετα τη νίκη των πρώτων με σκορ 2-1 επί της Ζακύνθου για τη 17η αγωνιστική και τη «λευκή» ισοπαλία της «ελαφράς ταξιαρχίας» στη Γλυφάδα κόντρα στην τοπική ομάδα.

Η ομάδα του Πύργου πέτυχε από ένα τέρμα σε κάθε ημίχρονο και έφτασε άνετα στο «τρίποντο». Αρχικά, με πέναλτι ο Λότας (3’) και στη συνέχεια ο Ταφαρλής (61’) έδωσαν προβάδισμα δύο γκολ στην ομάδα τους και το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν στο τελικό 2-1.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια του ομίλου, ο Ηλυσιακός πήρε βαθιά «ανάσα» στην προσπάθεια για παραμονή, με το «διπλό» επί του Ρούβα με σκορ 2-0, χάρις στα γκολ των Κωνσταντίνου (49’) και Μπούμπα (84’).

Καλαμάτα και Αστέρας Μαγούλας «κόλλησαν» στο 0-0, ενώ τα Χανιά στην έδρα τους πήραν πολύτιμη νίκη με σκορ 1-0 επί της Προοδευτικής και απομακρύνθηκαν από τις θέσεις των πλέι άουτ, σε αντίθεση με τους Κορυδαλλιώτες, που βρίσκονται εντός επικίνδυνης ζώνης.

Στο δεύτερο όμιλο της Football League 2 και τη 19η αγωνιστική, ο Εθνικός Γαζώρου διατήρησε τη διαφορά των έξι βαθμών από τη δεύτερη Νίκη Βόλου, καθώς επικράτησε εντός έδρας με σκορ 2-1 του Οδυσσέα Αναγέννησης. Οι φιλοξενούμενοι «άνοιξαν» το σκορ με τον Ξανθόπουλο στο 6’, αλλά ο Εθνικός ισοφάρισε άμεσα με τον Χαριτίδη (13’) και με πέναλτι έφτασε στη νίκη με τον Άγγο (70’).

Στα υπόλοιπα παιχνίδια, ο Ηρακλής πήρε τους τρεις βαθμούς στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Νατσούρα επί της Δόξας Κρανούλας στην έδρα του. Η Νίκη Βόλου επικράτησε στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς με 2-0 (3’ Πουλάκος, 43’ Παυλίδης) και ανέβηκε στη δεύτερη θέση, «γκρεμίζοντας» παράλληλα τους σημερινούς αντιπάλους της.

Ο Οικονόμος Τσαριτσάνης πέτυχε νίκη με 2-0 εκτός έδρας απέναντι στον ήδη υποβιβασμένο Αετό Σκύδρας και πλησίασε στον ένα βαθμό τις θέσεις για τα πλέι οφ. Μέγας Αλέξανδρος Ηράκλειας και Τηλυκράτης έμειναν στο 1-1, ενώ και ο Τύρναβος νίκησε άνετα με σκορ 3-1 τον Βατανιακό στη Λάρισα.

1ος Όμιλος

Χανιά - Προοδευτική: 1-0

Γλυφάδα - Απόλλων Σμύρνης: 0-0

Καλαμάτα - Αστέρας Μαγούλας: 0-0

Ρούβας - Ηλυσιακός: 0-2

Πανηλειακός - Ζάκυνθος: 2-1

Βαθμολογία 1ου ομίλου

Απόλλων Σμύρνης 33
Πανηλειακός 33
Γλυφάδα 25
Καλαμάτα 24
Ζάκυνθος 23
Ρούβας 22
Χανιά 21
Ηλυσιακός 20
ΠΑΟ Ρουφ 19
Αστέρας Μαγούλας 17
Προοδευτική 16

2ος Όμιλος

Ηρακλής - Δόξα Κρανούλας: 1-0

Αετός Σκύδρας - Οικονόμος Τσαριτσάνης: 0-2

Εθνικός Γαζώρου - Οδυσσέας Αναγέννησης: 2-1

Νίκη Βόλου - Απόλλων Καλαμαριάς: 2-0

Μέγας Αλέξανδρος - Τηλυκράτης: 1-1

Τύρναβος - Βατανιακός: 3-1

Βαθμολογία 2ου ομίλου

Εθνικός Γαζώρου 40
Νίκη Βόλου 34
Απόλλων Καλαμαριάς 33
Οικονόμος Τσαριτσάνης 32
Τηλυκράτης 32
Τύρναβος 31
Ηρακλής 29
Μ. Αλέξανδρος 20
Δόξα Κρανούλας 19
Βατανιακός 18
Οδυσσέας Αναγέννησης 13
Αετός Σκύδρας -4*

*Ο Αετός Σκύδρας ξεκίνησε το πρωτάθλημα με αφαίρεση 11 βαθμών.


πηγή: sportfm.gr

Κούπα για Ρούμπιν (video)

Κούπα για Ρούμπιν (video)
Κυπελλούχος Ρωσίας για πρώτη φορά στην ιστορία της στέφθηκε η Ρούμπιν Καζάν. Στον τελικό που έγινε στο Εκατερίνμπουργκ επικράτησε 1-0 της Ντιναμό Μόσχας χάρη σε γκολ του Αλεξέι Ερεμένκο με μακρινό σουτ στο 78ο λεπτό. Έτσι εξασφάλισε θέση στο επόμενο Europa League.

Πέραν της Ντιναμό, που θα λάβει μέρος στην ίδια διοργάνωση μέσω πρωταθλήματος, μεγάλη χαμένη του τελικού ήταν η Λοκομοτίβ Μόσχας, καθώς χάνεται ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο από την κατάταξη του πρωταθλήματος, το οποίο θα ήταν δικό της εφόσον κέρδιζε η Ντιναμό.





πηγή: sportfm.gr

«Είμαι σοβαρά, γιατρέ»; (video)

«Είμαι σοβαρά, γιατρέ»; (video)
«Μια χαρά το κρατούσαμε το 0-1.

Μεγάλο διπλό στην έδρα της ΑΙΚ.

Κι έτσι όπως παίζανε, για πλάκα τους είχαμε.

Κι εκεί που διώχνουμε στις εξέδρες, βαράμε καμιά ψιλή και γενικά τους δείχνουμε πως ούτε σε 5,5 μήνες δεν μας βάζουνε γκολ… τη βλέπω στρωμένη!

Θολώνει το μυαλό μου, το πιάνω με το φαλτσάκι και του το στέλνω συστημένο!

Ααααα, το ‘φχαριστήθηκα, γιατρέ…»




πηγή: sportfm.gr

Την Τετάρτη η αίτηση για ΔΕ στον ΟΦΗ!!

Την Τετάρτη η αίτηση για ΔΕ στον ΟΦΗ
Την Πέμπτη στις 11:00 θα κατατεθεί στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου η αίτηση για την έγκριση προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής που θα αναλάβει τη διοίκηση της ΠΑΕ ΟΦΗ και να δρομολογήσει τις σχετικές διαδικασίες για τον ορισμό ΓΣ, ώστε να εκλεγεί η νέα διοίκηση στον κρητικό σύλλογο.

«Δεν νομίζω ότι είναι ώρα για λόγια. Ο ΟΦΗ χρειάζεται έργα. Μαζί με φίλους της ομάδας μας, θέλουμε να αναλάβουμε τις τύχες της και να δώσουμε τις λύσεις που έχει ανάγκη για να προχωρήσει. Κάνουμε προσπάθεια για να συγκεντρωθούν χρήματα που είναι αναγκαία για να τηρηθούν οι συμφωνίες που έχουν γίνει. Αύριο στις 11:00, θα καταθέσουμε σχετική αίτηση στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου. Θα επαναλάβω, ότι ο ΟΦΗ σήμερα περισσότερο από ποτέ έχει ανάγκη όλους τους φίλους του», τόνισε ο Σήφης Κορωνάκης.

πηγή: sportfm.gr

Τελικώς… στον αέρα ο τελικός!!

Τελικώς… στον αέρα ο τελικός!
Την Πέμπτη το πρωί θα γνωστοποιηθεί αν τελικά θα διεξαχθεί ή όχι ο –εξ αναβολής- πέμπτος τελικός της Α1 βόλεϊ των ανδρών ανάμεσα στον Ηρακλή και τον Φοίνικα.

Το Δ.Σ. της ΕΣΑΠ πρότεινε η αναμέτρηση να διεξαχθεί όπως είχε οριστεί στην 14 Μαΐου, αλλά υπό ειδικές συνθήκες, δηλαδή με επιλεγμένο κόσμο στις εξέδρες.

Ο «γηραιός» δέχθηκε αν και πρότεινε το ματς να γίνει σε μεγαλύτερο γήπεδο, οι Συριανοί ωστόσο θα δώσουν την απάντηση τους μέχρι την Πέμπτη.

Θυμίζουμε ότι νωρίτερα σήμερα οι Θεσσαλονικείς τιμωρήθηκαν με τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών ποινή ωστόσο που για να εφαρμοστεί απαιτούνται πέντε εργάσιμες ημέρες.

Αναλυτικά οι αποφάσεις του Δ.Σ. της ΕΣΑΠ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΑΠ, με κύριο θέμα την διεξαγωγή του πέμπτου τελικού της Volleyleague OPAP 2011-2012. Το παρών έδωσαν οι διοικήσεις των δυο συλλόγων ΓΣ Ηρακλής και ΑΟ Φοίνικας, ο Πρόεδρος της ΕΟΠΕ κ. Α. Μαυρομάτης και ο Γεν. Γραμματέας της ΕΟΠΕ κ. Γ. Σιδέρης.

Στην διάρκεια της συζήτησης, όλες οι πλευρές κατέθεσαν τις απόψεις τους για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών. Ο Πρόεδρος της ΕΣΑΠ κ. Ταρνατόρος και ο Πρόεδρος της ΕΟΠΕ κ. Μαυρομάτης ζήτησαν από όλους τους συμμετέχοντες να βρεθεί μια λύση για να ολοκληρωθεί το Πρωτάθλημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και πρότειναν να γίνει ο πέμπτος τελικός ένας αγώνας «ειδικής διαχείρισης», με την συμμετοχή φίλων του βόλεϊ αλλά και φιλάθλων του Ηρακλή και του Φοίνικα.

Μετα από συζήτηση, η διοίκηση του ΑΟ Φοίνικα, επιφυλάχθηκε να δώσει την τελική της απάντηση για την συμμετοχή του ή μη στον πέμπτο τελικό, το πρωί της Πέμπτης 10.5.2012.

Αποφασίστηκε ο πέμπτος τελικός να διεξαχθεί στο ΕΓ Μίκρας με την παρουσία 1.000 φιλάθλων, από τους οποίους, οι 500 θα ανήκουν σε συγκεκριμένες κατηγορίες (αθλητές βόλεϊ, διαιτητές, προπονητές, παράγοντες κ.α.) και οι 500 θα είναι φίλαθλοι του Ηρακλή, με ονομαστικά εισιτήρια. Ο Ηρακλής, πρότεινε να διεξαχθεί ο αγώνας σε άλλο γήπεδο, μεγαλύτερης χωρητικότητας και η ΕΣΑΠ απεδέχθη το αίτημα αυτό, πάντα όμως με καθεστώς «ειδικής διαχείρισης». Η τελική πρόταση θα κατατεθεί μέχρι το πρωί της Πέμπτης 10.5.2012.

Παίρνει παράταση…!!

Παίρνει παράταση…
Η άνοδος της Βέροιας στην Σούπερ Λιγκα αναβάλλεται μέχρι νεοτέρας. Η ομάδα του Δημήτρη Καλαϊτζίδη έχασε 1-0 από τον Θρασύβουλο στη Φυλή, ενώ αγωνιζόταν από το 28’ με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Λανγκλέ. «Χρυσός» σκόρερ της αναμέτρησης ο Ντακόλ στο 90’.

Παράλληλα νέα νίκη που την φέρνει πάνω από την Καλλιθέα, πήρε η Παναχαϊκή, η οποία επικράτησε, εκτός έδρας, του Ηρακλή Ψαχνών με σκορ 3-1. Ο Φατιόν άνοιξε το σκορ στο 22’, ενώ ο Μπακομήτρος έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Ο Φουρτάδο με το 18ο φετινό του τέρμα έκανε το 2-1, ενώ ο Κοιλιάρας έκανε το 3-1 στις καθυστερήσεις.

Εμφατική νίκη πέτυχε η Καλλονή, η οποία πέρασε με σκορ 4-1 από την Επανομή κότρα στην τοπική Αναγέννηση. Ο Λεοζίνιο ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, ο οποίος σκόραρε δύο φορές και δημιούργησε δύο ακόμα τέρματα στους Μανούσο και Ντος Σάντος. Είχε μειώσει ο Κουρδάκης για τους γηπεδούχους.

Η αγωνιστική:

Ηρακλής Ψαχνών – Παναχαϊκή 1-3
(53’ Μπακομήτρος - 22’ Φατιόν, 70’ Φουρτάδο, 91' Κοιλιάρας)

Φωκικός – Πανσερραϊκός 1-0
(24’ Μπουλούλης)

Αναγέννηση Επανομής – Καλλονή 1-4
(66’ Κουρδάκης - 32’ πεν., 84’ Λεοζίνιο, 41’ Μανούσος, 43’ Ντος Σάντος)

Αγροτικός Αστέρας – Βύζας Μεγάρων 1-2
(9’ Καθάριος – 43’ Φαρούκ, 77’ Παυλιδης)

Θρασύβουλος – Βέροια 1-0
(90' Ντακόλ)

Καλλιθέα – Πιερικός 0-0

Λάρισα – Πανθρακικός 19:30

Η επόμενη (31η) αγωνιστική:

Πανσερραϊκός – Ηρακλής Ψαχνών
Καλλονή – Αναγέννηση Γιαννιτσών
Βύζας Μεγάρων – Φωκικός
Πλατανιάς – Αναγέννηση Επανομής
Βέροια – Αγροτικός Αστέρας
Πιερικός – Θρασύβουλος
Λάρισα - Καλλιθέα

πηγή: sportfm.gr

Είναι πολλά τα παιχνίδια…!!

Είναι πολλά τα παιχνίδια…
Μπορεί η Τσέλσι να σώζει την παρτίδα και την …πατρίδα, με τη συμμετοχή της στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο η πορεία των αγγλικών ομάδων στην Ευρώπη προβληματίζει τους πάντες στο Νησί. Δείτε τους χαμένους βαθμούς των συλλόγων μετά από τις υποχρεώσεις τους μέσα στην εβδομάδα, αλλά και τα ποσοστά τους όταν οι ημέρες ξεκούρασης είναι λίγες.

Μελέτη που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Ολλανδό προπονητή Ρέιμοντ Φερχέιγεν, πρώην μέλος του τεχνικού επιτελείου της εθνικής Ουαλίας, δείχνει επιρροή των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων στη βαθμολογική συγκομιδή των ομάδων, αφοί οι σύλλογοι της Πρέμιερ «πετούν» αρκετούς βαθμούς.

Για την έρευνα χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία από περισσότερα από 27.000 παιχνίδια, από το αγγλικό, ολλανδικό, γερμανικό, γαλλικό, ισπανικό, ιταλικό και πορτογαλικό πρωτάθλημα. Κύριο συμπέρασμα είναι η απώλεια βαθμών από ομάδες που αγωνίζονται Σάββατο και Κυριακή, ενώ προηγουμένως έχουν δώσει παιχνίδι είτε για το Τσάμπιονς Λιγκ, είτε για του Γιουρόπα Λιγκ.

Συγκεκριμένα, μία ομάδα με -μόλις- δύο ημέρες ξεκούραση έχει 39% περισσότερες πιθανότητες να χάσει βαθμούς στην έδρα της, ενώ το ποσοστό αυτό ανεβαίνει στο 42% όταν αγωνίζεται εκτός έδρας.


Δείτε αναλυτικά τι ισχύει για τις ομάδες στα παραπάνω πρωταθλήματα:

Τσάμπιονς Λιγκ
Μ.Ο. Βαθμών/Παιχνίδι ομάδων που αγωνίζονται στο CL
2,16
Μ.Ο. Βαθμών/Παιχνίδι το Σάββατο, μετά από αγώνα CL την Τετάρτη
1,69
Γιουρόπα Λιγκ
Μ.Ο. Βαθμών/Παιχνίδι
1,68
Μ.Ο. Βαθμών/Παιχνίδι την Κυριακή, μετά από αγώνα EL την Πέμπτη
1,27
Εκτός Έδρας εμφανίσεις
Μ.Ο νικών εκτός έδρας ομάδων με ευρωπ. υποχρεώσεις
26,8 %
Μ.Ο. νικών εκτός έδρας όταν και οι δύο ομάδες είχαν 2 ημέρες ξεκούρασης
19,8 %
Εντός Έδρας εμφανίσεις
Μ.Ο. νικών εντός έδρας ομάδων με ευρωπ. υποχρεώσεις
47 %
Μ.Ο. νικών εντός έδρας όταν και οι δύο ομάδες είχαν πάνω από 3 ημέρες ξεκούρασης
28,9 %
 

πηγή:  england365.gr

Με Νιμανί στην αποστολή!!

Με Νιμανί στην αποστολή
Αφού εξέτισε την ποινή της μιας αγωνιστικής που του είχε επιβληθεί, ο Φρεντερίκ Νιμανί επανέρχεται στην αποστολή του ΠΑΟΚ. Ο ποδοσφαιριστής του «Δικεφάλου του Βορρά» πήρε τη θέση του Κατσικά και δεν αποκλείεται να είναι και βασικός στο ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό για την 3η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας.

Αυτή είναι και η μοναδική αλλαγή που αποφάσισε να κάνει ο Λάζλο Μπόλονι σε σχέση με τους είκοσι που είχε επιλέξει για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Αναλυτικά η αποστολή:


Αθανασιάδης Στέφανος, Αποστολόπουλος Αλέξανδρος, Γεωργιάδης Γιώργος, Γιάννου Απόστολος, Μαλεζάς Στέλιος, Μπαλάφας Σωτήρης, Παπάζογλου Θανάσης, Σαλπιγγίδης Δημήτρης, Σταφυλίδης Κώστας, Φωτάκης Γιώργος, Χαλκιάς Κώστας, Λίνο Μασιέλ, Τσιρίλο Μπρούνο, Έτο Αραούχο, Γκαρσία Πάμπλο, Ίβιτς Βλάνταν, Κρέσιτς Ντάριο, Κοστίν Λάζαρ, Νιμανί Φρεντερίκ, Ρομπέρ Μπερτράν.

Εκτός αποστολής έμειναν οι Γλύκος, Κατσικάς, Παναγιωτούδης, Τσουκαλάς, Σνάουτσνερ

πηγή: sportfm.gr

Ζιρού: «Μιλάει ο μάνατζέρ μου με την Μπάγερν»

Ζιρού: «Μιλάει ο μάνατζέρ μου με την Μπάγερν»
Σε συζητήσεις με την Μπάγερν βρίσκεται ο μάνατζερ του Ολιβιέ Ζιρού, όπως αποκάλυψε ο επιθετικός της Μονπελιέ, μιλώντας στην «Bild».

Ο πρώτος σκόρερ του γαλλικού πρωταθλήματος είναι θετικός στο να αγωνιστεί στην ομάδα του Μονάχου, ενώ εξέφρασε την επιθυμία να συνεργαστεί με τον Μάριο Γκόμεζ.

«Προσωπικά δεν μιλάω με την Μπάγερν Μονάχου, αλλά αυτό το κάνει ο ατζέντης μου. Έχουμε πολλά κοινά, αλλά υπάρχουν ακόμα διαφορές. Ο Μάριο Γκόμεζ είναι πολύ καλός στο σκοράρισμα και πολύ δυνατός μέσα στη μεγάλη περιοχή. Εγώ μπορώ να σκοράρω από μακριά. Σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχει η Μπάγερν, πιστεύω πως μπορώ να συνεργαστώ με τον Γκόμεζ», δήλωσε ο Ολιβιέ Ζιρού στην «Bild» και συμπλήρωσε:

«Έχω ήδη ρωτήσει τον Φρανκ (Ριμπερί) για την Bundesliga, τους οπαδούς, τα γήπεδα και την ποιότητα ζωής στη Γερμανία. Πάντως, μπορώ να πω πως η Πρέμιερ Λιγκ είναι ελαφρώς καλύτερη από την Bundesliga, αλλά προσωπικά μου αρέσουν τα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Θα ήθελα βέβαια, όλα αυτά να συνδεθούν με τη συμμετοχή μου στο Euro 2012».

πηγή: sportfm.gr

Δεν συνεχίζει στον ΠΑΣ ο Αναστασιάδης!!

Δεν συνεχίζει στον ΠΑΣ ο Αναστασιάδης
Αρνητική είναι η απάντηση του Άγγελου Αναστασιάδη στην πρόταση που του έκανε ο ΠΑΣ Γιάννινα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο έμπειρος τεχνικός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της ομάδας και του τόνισε πως θα φύγει από τον σύλλογο και αυτό δεν σχετίζεται με το ύψος της προσφοράς που του έγινε.

Πιο συγκεκριμένα είναι ευχαριστημένος από όσα του προσέφερε ο κ. Χριστοβασίλης, όμως δεν είναι σε θέση να αποδεχτεί την πρόταση. Αυτό είναι κάτι το οποίο δεν ικανοποιεί την ηγεσία της ομάδας, η οποία πλέον, είναι έτοιμη να στραφεί σε άλλες λύσεις και γρήγορα, καθώς θέλει να λυθεί σύντομα το θέμα του προπονητή.

πηγή: sportfm.gr

Έφυγε εκτάκτως. Θα ξανάρθει;

Για την Ουρουγουάη αναχώρησε ο Νέρι Καστίγιο, εκτάκτως, προκειμένου να διευθετήσει κάποιες προσωπικές του υποθέσεις...
Έφυγε εκτάκτως. Θα ξανάρθει;
Άνθρωποι από το περιβάλλον του, πάντως, σχολιάζουν πως θα βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τη διοίκηση του Άρη, προκειμένου να ξεκαθαρίσει και το θέμα των χρημάτων που χρωστάει η ΠΑΕ στον παίκτη...

πηγή: sportdog.gr

Το μεγάλο κόλπο με τους τεχνοκράτες!!

Η ιστορία είναι κάπως παλιά. Οχι πολύ, είκοσι πέντε με τριάντα χρόνια. Η μνήμη, όμως, εξασθενεί με το πέρασμα των χρόνων και την ανάπτυξη της τεχνολογίας. Γράφει ο Χρίστος Χαραλαμπόπουλος.
Το μεγάλο κόλπο με τους τεχνοκράτες
Οι άνθρωποι νιώθουν πως δεν χρειάζεται να θυμούνται. Η τεχνολογία προσφέρει πλέον τα μέσα που διαθέτουν τεράστια χωρητικότητα, όπου μπορούμε να αποθηκεύσουμε τα πάντα. Αυτό μας κάνει να νιώθουμε πολύ πιο σίγουροι για τις αναμνήσεις μας ειδικά και για τη μνήμη γενικότερα. Φανταστείτε τις δυνατότητες ενός παλιού φωτογραφικού άλμπουμ κι εκείνες που έχει ένα μικρό φορητό «στικάκι» των 16 GB. Βέβαια, ελάχιστοι γνωρίζουν τι και πώς αξίζει ή πρέπει να αποθηκευθεί. Η εκτίμηση τούτη αποτελεί αντικείμενο μιας άλλης συζήτησης που δεν είναι της παρούσης, αλλά επιβεβαιώνει ότι ξεχνάμε, πολλες φορές, ουσιώδη πράγματα, επειδή νομίζουμε ότι κάποιος θα τα θυμάται. Και έτσι συμβαίνει σε κάποιες περιπτώσεις. Το πρόβλημα ανακύπτει όταν δεν γνωρίζουμε πώς να βρούμε αυτόν τον κάποιο.
Ας πούμε, θυμάται κανείς κάποιον κύριο Χανς Τιτμάγερ; Που είχε διατελέσει διοικητής της Bundesbank την εποχή που το τραπεζικό σύστημα της Ευρώπης δημιουργούσε το ευρώ και οι πολιτικοί νόμιζαν ότι εκείνοι ήταν που «έτρεχαν» τις διαδικασίες; Ο συμπαθής αυτός τύπος («συμπαθής» στο κεφάλαιο και τις αγορές) είχε δηλώσει ότι «οι κυβερνήσεις της Ευρώπης επέλεξαν επιτέλους τον δρόμο της παραίτησης από τις θεμελιώδεις εξουσίες λήψης αποφάσεων, μεταβιβάζοντάς τες στους "νομισματικούς εμπειρογνώμονες"».
Πρόκειται για μία πολιτική που προκρίνει το «μόνιμο δημοψήφισμα των παγκόσμιων αγορών σε σχέση με το πιο αυτονόητο δημοψήφισμα της κάλπης, στο οποίο οι "νομισματικοί εμπειρογνώμονες" είναι αναρμόδιοι». Και γιατί δήλωσε αυτά τα πράγματα, τότε, ο Τιτμάγερ; Μα γιατί η γέννηση του ενιαίου νομίσματος θεσμοθετούσε την απόλυτη εξουσία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία στην καινούργια -τότε- ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική (ωραία φράση που καμουφλάρει μια χαρά τον ανθρωποφαγικό χαρακτήρα του σύγχρονου χρηματοπιστωτικού συστήματος) αποκτούσε το δικαίωμα να μη λογοδοτεί πουθενά και σε κανέναν. Το κυριότερο. Η διεύθυνσή της περνούσε στα χέρια «τεχνοκρατών».
Οι τεχνοκράτες, λοιπόν, είχαν έναν δικό τους τρόπο ανάγνωσης της πραγματικότητας και παράλληλα θεωρούσαν τους πολιτικούς «ανώριμους» να χειριστούν τα ζητήματα της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας, η οποία είχε γίνει εξαιρετικά πολύπλοκη. Η οικονομία είχε -επιτέλους- υποτάξει την πολιτική. Και οι τεχνοκράτες που εξυπηρετούσαν τον βασικό στόχο του κεφαλαίου, που ήταν η συσσώρευση πλούτου, ήξεραν πως εκείνο που έπρεπε πρώτα από όλα να ελέγξουν ήταν οι κεντρικές τράπεζες. Τα κέντρα έκδοσης και κυκλοφορίας του χρήματος.
Οι κεντρικές τράπεζες
Tο ζήτημα του ελέγχου των κεντρικών τραπεζών με τη θεσμοθέτηση της «ανεξαρτησίας» τους, της δυνατότητάς τους δηλαδή να μην ελέγχονται από τους πολιτικούς, από τις κυβερνήσεις δηλαδή, ήταν από τους στρατηγικούς στόχους του νεοφιλελευθερισμού, που δεν ενδιαφερόταν για τα συμφέροντα κρατών και πολιτών. Μόνο για τα συμφέροντα του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου (που έχει το ταλέντο να γεννά «φούσκες» τις οποίες, όταν σκάσουν, ξέρουμε ποιοι τις πληρώνουν) και των επιχειρήσεων.
Πριν από κάμποσο καιρό οι «Times» της Νέας Υόρκης αναρωτιόνταν «μήπως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μοιάζει με τον πυροσβέστη που αφήνει το σπίτι να καεί για να μάθει τα παιδιά να μην παίζουν με τα σπίρτα;». Αν θυμηθεί κάποιος το άρθρο 123 της συνθήκης της Λισσαβώνας, θα καταλάβει ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει στόχο να εξυπηρετεί τις τράπεζες και όχι τις κυβερνήσεις. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο οι τράπεζες μπορούν να δανείζονται από την ΕΚΤ με το επιτόκιο του 1,23%, ενώ τα κράτη πρέπει να αποτανθούν στους τοκογλύφους των αγορών.

Η αυτονομία των κεντρικών τραπεζών ήταν ένας βασικός άξονας των πολιτικών που επέβαλαν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και άλλοι διεθνείς οργανισμοί από τη δεκαετία του 1990 στη Χιλή, την Αργεντινή, τη Βενεζουέλα και το Μεξικό, με το επιχείρημα πως η νομισματική πολιτική είναι μια διαδικασία κυρίως τεχνική, η οποία πρέπει να αποσπαστεί από την πολιτική οικονομία των χωρών και να ανατεθεί σε τεχνοκράτες. Οι συνέπειες αυτής της πολιτικής είναι σήμερα γνωστές στη Λατινική Αμερική, με κορύφωση τη χρεοκοπία της Αργεντινής το 2001.
Μήπως να το αλλάξουμε το έργο;
H Αργεντινή κατάλαβε ότι η αποστολή τής κεντρικής τράπεζας δεν μπορεί να είναι μόνο η νομισματική σταθερότητα, αλλά και η «οικονομική ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη, η απασχόληση και η χρηματοπιστωτική σταθερότητα», όπως σημείωνε σε ένα πρόσφατο σημείωμά του ο Ρούσος Βρανάς στα «ΝΕΑ». Το παράδειγμα της Αργεντινής ακολούθησαν κι άλλες χώρες της Λ. Αμερικής, που έδωσαν τον έλεγχο των Κεντρικών Τραπεζών στις κυβερνήσεις. Με την υπαγωγή της κεντρικής τράπεζας της χώρας στην πολιτική εξουσία, η κυριαρχία της πολιτικής οικονομίας επιστρέφει στο κράτος, που ξαναπαίρνει στα χέρια του εκείνα ακριβώς τα εργαλεία τα οποία είναι απαραίτητα για τον σχεδιασμό μιας αναπτυξιακής στρατηγικής. Με αυτόν τον τρόπο ο πλούτος που παράγουν οι εργαζόμενοι δεν πέφτει σε πηγάδια απληστίας και ο κοινωνικός χαρακτήρας του κράτους διαφυλάσσεται.
ΠΗΓΗ: Sportday

Σκληρός για να πεθάνει ο Κολοσσός!!

Όλα έδειχναν πως ο Πανιώνιος θα κάνει ένα ξεκούραστο break, στο τέλος όμως χαλάρωσε με τον Κολοσσό Ρόδου να κάνει μεγάλη ανατροπή και να παίρνει το προβάδισμα της σειράς (71-68)!
Σκληρός για να πεθάνει ο Κολοσσός!

Ο Πανιώνιος μπήκε πιο συγκεντρωμένος και είχε το πάνω χέρι της αναμέτρησης το παιχνίδι να γέρνει προς τη μεριά τους. Στο τέλος όμως ο Κολοσσός Ρόδου έδειξε σημεία ζωής, έκανε την ανατροπή τρέχοντας επιμέρους σκορ 22-11 και πήρε μεγάλη νίκη.
ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Τι κι αν κυνηγούσε στο σκορ τη μεγαλύτερη διάρκεια; Ο Κολοσσός απέδειξε γιατί τερμάτισε στην τρίτη θέση! Οι Ροδίτες με μπροστάρη τον αρχηγό του Αντωνη Ασημακόπουλο και τους Χόπσον και Χάτεν πήρε τη μεγάλη νίκη.

MVP: Καλύτερος παίκτης του Κολοσσού ήταν ο Μάρκους Χάτεν. Ο Αμερικανός πέτυχε 15 πόντους (3/7δίπ., 1/2τρίπ., 6/8βολ., 6ριμπ., 5ασ., 2κλ.).
ΑΦΑΝΤΟΣ: Σίγουρα οι Γιάνκοβιτς και Στέφενσον λείπουν από το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα, ειδικά σε μία τόσο δύσκολη φάση του πρωταθλήματος.
KEY POINT: To παιχνίδι κρίθηκε την τελευταία περίοδο. Όταν ο Κολοσσός αποφάσισε να φανεί στο παρκέ. Ο Χόπσον έφερε το ματς στα ίσα (60-60, -4'), στη συνέχεια ο Μπάρλος μείωσε στο καλάθι με εύστοχο τρίποντο(69-68, -18''). Ο Χάτεν με 1/2 βολές και στη συνέχεια ο Τσάμης με 1/2 «κλείδωσαν» τη νίκη, με τον Ντίμπλερ να αστοχεί από τη... γραμμή της φιλανθρωπίας.
ΑΞΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: To «Βενετόκλειο» ήταν γεμάτο με τους φιλάθλους της ομάδας να βλέπουν την ομάδα τους να παλεύει ως το τέλος, όπως πάντα.
Τα δεκάλεπτα: 14-18, 26-37, 49-57, 71-68
Κολοσσός(Φραγκιάς): Λιακόπουλος 1, Χάτεν 15 (1), Καλαϊτζής 9 (2), Πάνος 1, Γεωργαλής 3, Ασημακόπουλος 9 (1), Μπόικιν 10 (1), Χαρίσης, Τσάμης 11, Χόπσον 12
Πανιώνιος (Μπαρτζώκας): Ξανθόπουλος 5 (1), Κιζ 4, Αθανασούλας, Ντίμπλερ 11 (2), Μπατής 3 (1), Καββαδάς 6, Ιωάννου, Σαρικόπουλος 8, Νάτζφεϊ 8, Παραγυιός 4, Μπάρλος 19 (4).
Πηγή: gazzetta.gr

Επινίκια στον αέρα... (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο αεροπλάνο της επιστροφής από την Τεργέστη πανηγύρισαν οι παίκτες της Γιουβέντους την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος...
Επινίκια στον αέρα... (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Τσίπρας με κοτσίδα το 1997!!

Από τους πρωταγωνιστές των καταλήψεων του 1990 – 1991 ήταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, για τον οποίο ο σκύλος βρήκε φωτογραφία του από το 1997 στην οποία είχε κοτσίδα!
Ο Τσίπρας με κοτσίδα το 1997!
Η φωτογραφία είναι από το περιοδικό «ΜΕΤΡΟ». Μάλιστα η εμφάνιση του Τσίπρα σχολιάστηκε θετικά από τα... κουτσομπολίστικα μεσημεριανάδικα της τηλεόρασης. Του πήγαιναν λέει τα μακριά μαλλιά.

πηγή: sportdog.gr

Ενας τελικός που μας υπόσχεται πάρα πολλά!!

Πέρυσι στο Δουβλίνο η κόντρα ήταν ανάμεσα σε Πορτογάλους. Φέτος στο Βουκουρέστι θα είναι πάλι Ιβηρες, αλλά τούτη τη φορά Ισπανοί. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.
Ενας τελικός που μας υπόσχεται πάρα πολλά!
Ενας ανοιχτός τελικός ανάμεσα σε δύο επιθετικές ομάδες που δεν ξεκινάει με ξεκάθαρο φαβορί. Η Αθλέτικ Μπιλμπάο έφτασε μέχρι εδώ παίζοντας καταπληκτική μπάλα και αποκλείοντας ομάδες όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Σάλκε με τέσσερις νίκες. Για πρώτη φορά από το 1977 φτάνει σε έναν τελικό, σε αντίθεση με την Ατλέτικο Μαδρίτης που κατέκτησε πρόπερσι το τρόπαιο, στην πρώτη του χρονιά ως Γιουρόπα Λιγκ και ξαναφτάνει μέχρι εδώ, ακριβώς γιατί ξέρει να σκοράρει στα κρίσιμα ματς!
Η τωρινή Μπιλμπάο μοιάζει πάρα πολύ με την ομάδα που πριν από 25 χρόνια κατάφερε να ακουμπήσει την κατάκτηση του ΟΥΕΦΑ. Τότε είχε τον Κόλδο Αγκίρε στον πάγκο, τώρα τον Μπιέλσα. Η λογική τους ίδια: αν σκοράρουμε περισσότερες φορές από τον αντίπαλο, κερδίζουμε! Τότε και τώρα τη διαφορά κάνει μία φουρνιά από χαρισματικούς παίκτες. Το 1977 η ομάδα είχε κάποιον που τώρα δεν διαθέτει (αφού ο Γκόρκα Ιραϊθόθ δεν αποτελεί εγγύηση) τον Χοσέ Ιρίμπαρ, τον τερματοφύλακα με τα καταπληκτικά ρεφλέξ που στη μέρα του ήταν αδύνατο να νικηθεί!
Ομως η τότε ομάδα δεν είχε κάποιον σαν τον Γιορέντε, που τη μισή ευκαιρία την κάνει γκολ! Η Αθλέτικ του '77 είχε αποκλείσει τη Μίλαν του Ριβέρα, την οποία είχε διαλύσει 4-1 στο Σαν Μαμές, αλλά έχανε με 3-0 λίγο πριν από το τέλος στο Μιλάνο. Οπως τώρα με τη Σπόρτινγκ, την έσωσε ένα γκολ πριν από το τέλος. Ο Ρόχο με πέναλτι της είχε δώσει τότε ανάσα πριν από τη μεγάλη πρόκριση στους προημιτελικούς με νίκη στο πρώτο ματς 2-1, αντέχοντας το σφυροκόπημα της Μπαρτσελόνα του Κρόιφ στο Καμπ Νου (2-2). Ο (τωρινός πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας) Βιγιάρ έκανε την ίδια δουλειά που σήμερα περιμένει ο Μπιέλσα από τον Ιτουράσπε, ο Ντε Μάρκος άνετα συγκρίνεται με τον Τσουρούκα και ο Ερέρα μού θυμίζει πάρα πολύ τον Χαβιέρ Ιρουρέτα, χωρίς όμως να σκοράρει τόσο πολύ.
Ο Ιρουρέτα έκανε μετά πολύ καλή καριέρα και ως τεχνικός, ενώ η ομάδα του Αγκίρε διέθετε και στο πρόσωπο του Αλεσάνκο έναν αμυντικό με πολύ μυαλό (που αργότερα θα γινόταν αρχηγός της Μπάρτσα), που καθοδηγούσε το παιχνίδι από πίσω και από τους τωρινούς την ίδια ικανότητα έχει ο Αμορεμπιέτα. Ο Μουνιαΐν της... εποχής ήταν ο Ντάνι, ίδια σβούρα και καλός τεχνίτης ενώ εκείνο που δεν είχε η ομάδα του '77 ήταν κάποιον σαν τον Γιορέντε. Στα ημιτελικά πάντως τότε, σε μία χρονιά που η ΑΕΚ (στην πιο σημαντική ευρωπαϊκή σεζόν της) έπεσε πάνω στη Γιουβέντους, η Μπιλμπάο «ψάρεψε» τους Βέλγους της Μόλενμπεεκ. Δεν τους έφερε βόλτα εύκολα, αλλά με δύο ισοπαλίες 1-1 και 0-0 στο Σαν Μαμές πέρασε. Στον τελικό η Γιούβε τη νίκησε με ένα γκολ του Ταρντέλι στο Τορίνο και προηγήθηκε ξανά στο Μπιλμπάο με γκολ του Μπέτεγκα, αντέχοντας μετά παρά την ήττα με 2-1. Ηταν ο πρώτος ευρωπαϊκός τίτλος τής «Βέκια Σινιόρα» και αντίθετα τεράστια χαμένη ευκαιρία για την Αθλέτικ.

Η ΑτλΕτικο Μαδρίτης που πριν από δύο χρόνια στο Αμβούργο λύγισε τη Φούλαμ με 2-1, κατακτώντας ένα ευρωπαϊκό Κύπελλο ύστερα από σχεδόν 40 χρόνια, έχει καθαρά επιθετικούς προσανατολισμούς και αυτό μας επιτρέπει να πιστεύουμε πως θα δούμε έναν καλό τελικό. Αν μου ζητούσε κάποιος προγνωστικά, θα έλεγα πως θα σκοράρουν και οι δύο ομάδες, αλλά επειδή πίστεψα πολύ νωρίς στην Μπιλμπάο του Μπιέλσα φέτος, προτείνοντάς την από τον Οκτώβριο σε αποδόσεις που ήταν περίπου στο 25 για κατάκτηση, δεν θα αλλάξω τώρα άποψη! Νομίζω πως εύκολα ή δύσκολα στο τέλος της βραδιάς θα σηκώσει τελικά το πρώτο της ευρωπαϊκό τρόπαιο και θα το δικαιούται (λόγω όλης της εικόνας της μέσα στη σεζόν) απόλυτα.
Ο Βαλβέρδε, δίκαια, ο κορυφαίος!
Ο προπονητής της χρονιάς, σύμφωνα με τα βραβεία της NOVA, αλλά και με το σύνηθες σκεπτικό στη χώρα μας, όπου οι τίτλοι μετράνε καθοριστικά, ήταν ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Η δική μου λογική, όπως θα έχετε παρατηρήσει όποιοι με διαβάζετε χρόνια, υποστηρίζει ότι δεν είναι αναγκαίο ο καλύτερος τεχνικός της σεζόν να είναι και πρωταθλητής. Για παράδειγμα, εξέφρασα πέρυσι την αντίρρησή μου και έλεγα πως άξιζε το βραβείο ο Τσιώλης για τη δουλειά του κυρίως στον Βόλο αλλά και στον Αρη. Οπως ο κορυφαίος του 2010 δεν ήταν ο Νιόπλιας, αλλά ο Φερνάντο Σάντος που είχε κάνει την υπέρβαση βγάζοντας δεύτερο τον ΠΑΟΚ.
Αυτά τα επτά χρόνια που κάνω αυτή την αποτίμηση στη «SportDay», θυμίζω πως οι δικές μου επιλογές ήταν ο Φερέρα του Πανθρακικού το 2009, ο Εντβαλντ Λίνεν του Πανιωνίου το 2008, ο Δώνης ο οποίος οδήγησε τη Λάρισα στην κατάκτηση του Κυπέλλου το 2007 μαζί με τον Καραγεωργίου, που έσωσε τον Εργοτέλη από το πουθενά, ο Κατσαβάκης που είχε κάνει πράματα και θάματα στην Καλαμαριά το 2006 και ο Μαντζουράκης το 2005, που οδήγησε τη Skoda Ξάνθη με ένα φοβερό φίνις στην Ευρώπη.
Ομως φέτος δεν διαφωνώ. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε όχι μόνο πήρε το νταμπλ, ανατρέποντας την κατάσταση, αφού ο Ολυμπιακός ήταν πέντε πόντους πίσω κάποια στιγμή, αλλά έκανε και καλή πορεία στην Ευρώπη που θα μπορούσε (και θα έπρεπε) να είναι και καλύτερη. Οι μόνοι δύο που θα μπορούσαν να εκφράσουν... αντιρρήσεις για τον Βάσκο είναι ο Δώνης, που οδηγεί ξανά τον Ατρόμητο στην Ευρώπη ενώ έπαιξε σερί δεύτερο τελικό Κυπέλλου, και ο Παράσχος, που ανέλαβε μία αποστολή αυτοκτονίας στη Λιβαδειά. Με τον Λεβαδειακό να είναι υποχρεωμένος να παίζει δύο ματς την εβδομάδα για τέσσερις μήνες, έμοιαζε με θαύμα η περίπτωση να σωθεί. Τα κατάφερε και μάλιστα χωρίς να παίξει κακό ποδόσφαιρο! Τελικά στις λεπτομέρειες νικητής είναι, δίκαια, ο Βαλβέρδε, που εκτός από ικανότατος τεχνικός είναι και ένας αληθινός κύριος. Η φυγή του κάνει φτωχότερο το ελληνικό ποδοσφαιρικό μικρόκοσμο και σίγουρα θα μας λείψει!
ΠΗΓΗ: Sportday

Για τα λέφτά τα κάνουν όλα…!!

Δεν ξέρω πόσοι το έχουν πάρει χαμπάρι. Από τις τέσσερις ομάδες που παίζουν στα πλέι οφ για μια θέση στα προκριματικά του Champions League οι τρεις με τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν μπορούν να συμμετάσχουν. Γράφει ο Άγγελος Μενδρινός.
Για τα λέφτά τα κάνουν όλα…
Κι όχι μόνο αυτό. Δεν μπορούν να παίξουν ούτε στο Europa League στο οποίο υποτίθεται ότι έχουν προκριθεί! Εάν γινόταν σήμερα κλήρωση για τη δεύτερη ομάδα που θα δώσει αγώνες για την πρόκριση στους ομίλους μόνο ο φιναλιστ του Κυπέλλου Ατρόμητος θα είχε το δικαίωμα να αγωνιστεί. Οι άλλοι… πάπαλα.
Κι αυτοί οι άλλοι δεν είναι τυχαίες ομάδες. Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αποτελούν τους πυλώνες του πρωταθλήματος, αλλά και της ευρωπαϊκής εκπροσώπησης.
Βέβαια δεν είναι οι μόνοι που χρωστούν. Ούτε στην Ελλάδα, ούτε στο εξωτερικό. Όμως ειδικά επειδή είναι ελληνικές ομάδες έχουν ένα επιπλέον πρόβλημα να πληρώσουν.
Ποιος Έλληνας επιχειρηματίας μπορεί αυτή τη στιγμή να βάλει σοβαρά λεφτά στο ποδόσφαιρο; Άσχετα τι λένε προς τα έξω οι παράγοντες για να λειτουργήσει η «πράσινη μηχανή» χρειάζονται καμιά τριανταριά εκατομμύρια. Για την αντίστοιχη «κίτρινη» το ποσό ανεβαίνει στο διπλάσιο και βάλε και κάπου στη μέση βρίσκεται ο ΠΑΟΚ.
Ποιος επιχειρηματίας θα δώσει σήμερα 30-50 εκ. ευρώ για να κάνει το κέφι του και τη λεζάντα του, τη στιγμή που με τα ίδια λεφτά, εάν τα έχει φυσικά, μπορεί να αγοράσει το μισό ελληνικό χρηματιστήριο!
Αυτό που έγραψε σήμερα η “Sportday” για την απόφαση της ΟΥΕΦΑ να κάνει… σκόντο στις ποινές των ομάδων που χρωστάνε και υπό προϋποθέσεις να τις αφήσει να παίξουν στις διοργανώσεις της είναι η μία όψη του νομίσματος. Η άλλη είναι η σκοτεινή. Όχι μόνο οι ελληνικές ομάδες, αλλά και οι ξένες, πιστεύετε ότι θέλουν να παίξουν στην Ευρώπη μόνο για το πρεστίζ; Για τα λεφτά τα κάνουν όλα. Κι αν η ΟΥΕΦΑ παρακρατεί τα χρήματα της συμμετοχής δεν είμαι σίγουρος ότι θα είναι το ίδιο… ζεστές για τη συμμετοχή. Όταν δεν μπορούν να κάνουν μεταγραφές, όταν το βάθος στο πάγκο τους θα είναι ανύπαρκτο ένα επιπλέον ματς την εβδομάδα θα είναι… φύρα. Άσε που μπορεί να παίξουν με καμία ισχυρή ομάδα και να μετράνε γκολ.
Κι επειδή η οργάνωση του ποδοσφαίρου είναι σαφώς σοβαρότερη της πολιτικής ευτυχώς δεν υπάρχει Τσίπρας στο ποδόσφαιρο να ζητήσει από τους υπηρεσιακούς προέδρους, τους διαχειριστές των ελλειμμάτων δηλαδή να παίξουν με το έτσι θέλω στην Ευρώπη. Δυστυχώς, για εμάς, η ΟΥΕΦΑ είναι απείρως σοβαρότερη από την Ευρωπαϊκή Ένωση που δεν ξέρει τι να μας κάνει!
Πηγή: pamesports.gr

Όλο το χαρτί για τον αντί-Πουγιόλ!!

Ο τραυματισμός του 34χρονου αμυντικού υποδεικνύει σύμφωνα με τον Ball Boy Γιώργο Καραμάνο το που πρέπει να διαθέσει όλα τα μεταγραφικά φράγκα της η Μπάρτσα.
Όλο το χαρτί για τον αντί-Πουγιόλ!
Σε μία συνέντευξη του κάπου στα μέσα της προηγούμενης 10ετίας, του ζήτησαν να μιλήσει για το δικό του αγωνιστικό προφίλ: «Δεν διαθέτω ούτε το 1/10 από την τεχνική του Ρομάριο, την ταχύτητα του Οφερμαρς ή τη φυσική δύναμη του Κλάιφερτ. Εχω δουλέψει όμως πολύ πιο σκληρά απ’ όλους αυτούς. Είμαι σαν αυτούς τους όχι και τόσο έξυπνους μαθητές που δεν τα παίρνουν με τη μία, αλλά στρώνουν των κώλο τους, ξεστραβώνονται, επιμένουν και τελικά αποφοιτούν με καλό βαθμό!».
«Όταν νικάμε 3-0 και απομένουν δευτερόλεπτα για τη λήξη, εκείνος θα βάλει τις φωνές. Και εάν πάλι χάνουμε 4-0, θα εξακολουθεί να πιστεύει στη νίκη», πρόσθεσε χρόνια αργότερα ο Ζεράρ Πικέ, επιχειρώντας να αιτιολογήσει τον θαυμασμό του για τον Κάρλες Πουγιόλ. Η αλήθεια είναι πως μέσα σε όλες αυτές τις επιτυχίες της Μπαρτσελόνα, λίγοι είναι εκείνοι που κλέβουν κάμποση από την δόξα των κοντών (Μέσι, Τσάβι, Ινιέστα) για να αποδώσουν τα εύσημα στον στυλοβάτη της άμυνας που επιτρέπει στα σούπερ νανάκια μπροστά να κάνουν ξέγνοιαστα τα… δικά τους.
Πλέον όμως ο αρχηγός των Μπλαουγκράνα πάτησε τα 34 και δεν μπόρεσε να ξεφύγει από τον  πανδαμάτορ χρόνο που είναι αμείλικτος για όλους. Οι τραυματισμοί έχουν αρχίσει εδώ και δύο χρόνια να ταλαιπωρούν το γεροδεμένο κορμί του, με τον τελευταίο (δύο μήνες εκτός), αυτόν του Σαββάτου στο ντέρμπι με την Εσπανιόλ να έρχεται για να του στερήσει το EURO. Αυτή θα ήταν η τελευταία μεγάλη διοργάνωση της καριέρας του, μα δεν θα δώσει τελικά το παρών.

Το ζήτημα αυτό όμως είναι άλλο και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ελάχιστα απασχολεί το σύλλογο του. Εκεί ήδη είναι αναγκασμένοι να σκεφτούν σοβαρά την επόμενη μέρα. Διάδοχη κατάσταση δεν υπάρχει. Δεδομένου ότι ο Ζεράρ Πικέ, ο οποίος μάλιστα μπορεί και να πωληθεί (ακούγεται αυτό το σενάριο στη Μπάρτσα), είναι διαφορετικού στιλ σέντερ μπακ και χρειάζεται στο πλάι του έναν… σκύλο που να ξέρει όμως και το τόπι. Τέτοιος μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί. Αυτή θα πρέπει να είναι λοιπόν η μεγάλη προτεραιότητα για τη νέα ομάδα που θα στήσει ο Τίτο Βιλανόβα. Αυτό άλλωστε πλήρωσε και φέτος η Μπάρτσα, την απουσία λύσεων στα μετόπισθεν.

Γενικότερα πόνεσε και πονάει στην άμυνα. Στα δεξιά ο Ντάνι Αλβες παίζει μόνος του. Και όταν δεν παίζει καλά όπως σε μεγάλο διάστημα της φετινής σεζόν, δεν υπάρχει καλός αναπληρωμαρτικός. Στα αριστερά (και στο κέντρο της άμυνας) δεν υπάρχει πλέον ο Ερίκ Αμπιντάλ εξαιτίας του σοβαρού προβλήματος υγείας του και ο Αντριάνο δεν είναι –σκέτο- μπακ και σίγουρα όχι για βασικός σε αυτό το επίπεδο. Οπότε η ομάδα απομένει με τους πιτσιρικάδες Μοντόγια, Μουνιέσα, Μπαρτρά, Φοντάς και τον Χαβιέρ Μασεράνο να παριστάνει ενίοτε τον στόπερ.

Με αυτό τον τρόπο η επόμενη σεζόν δεν πρόκειται να βγει. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που πλέον ο Πουγιόλ θα παίζει στα μισά ματς της περιόδου. Σίγουρα θα εξακολουθήσει να αποτελεί μία υπερπολύτιμη λύση, αλλά δεν θα είναι πια ο στυλοβάτης της Μπαρτσελόνα. Οπότε εκεί θα έπρεπε να πάει το μεγάλο πακέτο που θα δοθεί στις μεταγραφές. Αυτό υπολογίζεται στα 45 εκατ. ευρώ και μόνο δύο θα μπορούσαν να παίξουν τον ρόλο του αρχηγού. Εάν λοιπόν ο σύλλογος θέλει να παραμείνει σε αυτό το επίπεδο, οφείλει να αγοράσει ή τον Νταβίδ Λουίζ ή τον Τιάγκο Σίλβα!!! Αυτή είναι οι κορυφαίοι στον κόσμο: τελεία και παύλα! Κάθε άλλη επιλογή θα είναι απλά ένα… μπάλωμα και όσο καλοί και να είναι οι μέσοι και οι επιθετικοί, δεν θα υπάρξει ισορροπία…


ΥΓ. Ο Βιθέντε ντελ Μπόσκε πάντως έχει πάθει ένα σοκ. Περίμενε πως και πως την επιστροφή του Πουγιόλ στην Εθνική Ισπανίας (σ.σ.: μετά το Μουντιάλ είχε αποσυρθεί). Και τώρα που γύρισε, τραυματίστηκε. Ο εκλέκτορας-ταβερνιάρης θα πρέπει λοιπόν να διαβάσει το φλιτζάνι για να βρει την ιδανική αμυντική σύνθεση του. Το πρόβλημα είναι πως στο πλευρό του Πικέ ο δυναμικός Σέρχιο Ράμος μπορεί να ταιριάξει ιδανικά. Ελα όμως που αυτός προοριζόταν για τα δεξιά, όπου δεν υπάρχει κάποιος ισάξιος για να τον αναπληρώσει. Και εδώ λοιπόν ο Πουγιόλ αποδεικνύει το πόσο σημαντικός είναι όχι μόνο για την ομάδα του, μα για το ισπανικό ποδόσφαιρο γενικότερα που δεν φαίνεται να έχει βρει τον αντικαταστάτη του για τα χρόνια που ακολουθούν.
πηγή: Gazzetta.gr

Βρέθηκαν πέντε άνδρες θετικοί στον ιό του AIDS!

Στην αποκάλυψη οι πρώτοι «πελάτες» των ιερόδουλων μολύνθηκαν έκανε ο ίδιος ο Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος όπως είπε εκτελεί χρέη υπηρεσιακού υπουργού Υγείας.
Βρέθηκαν πέντε άνδρες θετικοί στον ιό του AIDS
Στο ΚΕΕΛΠΝΟ μόλις 100 άνδρες έχουν υποβληθεί στην ειδική εξέταση για τον εντοπισμό του ιού (ΗIV) παρά το γεγονός ότι 6000 άτομα τηλεφώνησαν και ζήτησαν βοήθεια επειδή ήρθαν σε επαφή με τις εκδιδόμενες χωρίς προφύλαξη. Σύμφωνα με πληροφορίες οι υπόλοιποι πελάτες σπεύδουν στον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να υποβληθούν στο εξειδικευμένο τεστ που ανιχνεύει τα αντισώματα του HIV (μέθοδος ELISA). Οι εξετάσεις για το Aids τις τελευταίες ημέρες, έχουν διπλασιαστεί, όπως σημείωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, γεγονός που αποδεικνύει ότι αμέτρητοι άνδρες έκαναν σεξ με εκδιδόμενες χωρίς προφύλαξη.

Αν είχαμε ήδη απλή αναλογική...!!

Με εφαρμογή απλής αναλογικής και όριο κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης π.χ. το 1% θα είχαμε σαφώς αντιπροσωπευτικότερη (ως προς τη λαϊκή επιλογή) Βουλή. Γράφει ο Βαγγέλης Μπραουδάκης.
Αν είχαμε ήδη απλή αναλογική...
Αν σ' αυτές τις εκλογές εφαρμοζόταν η απλή αναλογική κι όχι ο καλπονοθευτικός (δίχως άλλο) νόμος με το μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα σε συνδυασμό με το υψηλότατο όριο του 3% για είσοδο στη Βουλή (απαιτούνται σχεδόν 200.000 ψήφοι με συνέπεια κόμματα που είχαν απήχηση στον λαό δεκάδων και εκατοντάδων χιλιάδων ψήφων να μείνουν εκτός!), άραγε το σκηνικό με τις προσπάθειες να δημιουργηθεί βιώσιμη κυβέρνηση θα ήταν διαφορετικό;
Με εφαρμογή, λοιπόν, απλής αναλογικής και όριο κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης π.χ. το 1% θα είχαμε σαφώς αντιπροσωπευτικότερη (ως προς τη λαϊκή επιλογή) Βουλή, καθώς δεν θα έμενε εκτός το 19,03% των ψήφων, αλλά μόνο το διάσπαρτο σε 19 συνδυασμούς και μεμονωμένους υποψηφίους 5,5%. Τα κόμματα στη Βουλή θα ήταν 13 κι όχι επτά, με την εξής -πάνω κάτω- κατανομή εδρών:
Η ΝΔ θα είχε 62 (τώρα έχει 108, άρα +46!), ο ΣΥΡΙΖΑ 53 (τώρα 52), το ΠΑΣΟΚ 42 (τώρα 41), οι Ανεξάρτητοι Ελληνες 34 (τώρα 33), το ΚΚΕ 26 (και τώρα 26), η Χρυσή Αυγή 22 (τώρα 21), η ΔΗΜΑΡ 19 (και τώρα 19), ενώ θα εξέλεγαν βουλευτές και οι Οικολόγοι Πράσινοι (9), ο ΛΑΟΣ (9), η ΔΗΣΥ (8), η Δημιουργία, Ξανά (8), η ΔΡΑΣΗ (6) και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (4)
Η Βουλή, συνεπώς, θα αντιπροσώπευε απείρως καλύτερα τη λαϊκή ετυμηγορία, αλλά από σχηματισμό κυβέρνησης που θα μπορούσε να πάρει τη δεδηλωμένη των 151, τζίφος! Οσους θεωρητικούς συνδυασμούς «συγγενών», ως προς τους βασικούς άξονες της πολιτικής τους, κομμάτων κι αν κάνω, δεν βγαίνουν τα κουκιά
Τουτέστιν, δεν οφείλεται μόνο στον καλπονοθευτικό νόμο (και άφατη ντροπή για μια χώρα που λέει ότι έχει Δημοκρατία άλλον να ψηφίζεις κι άλλος να πιστώνεται ως έδρα την ψήφο σου) το διαφαινόμενο αδιέξοδο σχηματισμού κυβέρνησης. Οφείλεται κυρίως στον τρόπο με τον οποίον ψήφισαν τελικά τα 6.476.751 των πολιτών της χώρας
Διέξοδος; Συνταγματικά η επαναπροσφυγή στις κάλπες. Είναι μονόδρομος, αλλά μήπως με τον ισχύοντα νόμο θα δημιουργηθούν ακριβώς τα ίδια αδιέξοδα και τον προσεχή μήνα; Χρονικά (και λοιπά) περιθώρια για να αλλάξει ο νυν εκλογικός νόμος δεν υφίστανται, οπότε μάλλον στον ίδιο φαύλο κύκλο θα ξαναβρεθούμε σύντομα.
Πηγή: Goal

Θέλεις να μάθεις μπάλα; Διάβασε το! (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε μια από τις πιο δυναμικές συζητήσεις στην ιστορία του ποδοσφαίρου, αυτές που εξελίσσονται διαχρονικά από τους σκεπτικιστές και τους σοφούς του αθλήματος διατυπωνόταν κατ’ επανάληψη η άποψη περί της ανάγκης να προέκυπτε ένα εργαλείο που θα μετρούσε την τεχνική κατάρτιση του πιτσιρικά από το πρώτο διάστημα της επαφής του με το άθλημα και θα βοηθούσε τα μικρά παιδιά να βελτιώσουν την τεχνική τους μέσα από μεθοδική δουλειά.
Θέλεις να μάθεις μπάλα; Διάβασε το! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ηταν αμέτρητοι οι προπονητές ποδοσφαίρου, από αυτούς που συνάντησα στη διαδρομή της τελευταίας 20ετίας, που γύριζαν το κεφάλι προς τον ουρανό και ζητούσαν από τον θεό του ποδοσφαίρου να τους παραδώσει αυτό το εργαλείο. Ηταν περισσότεροι οι ποδοσφαιριστές που συνάντησα, οι οποίοι βελτίωσαν μόνο εμπειρικά, σαν αυτοδίδακτοι, την τεχνική τους, κλέβοντας μυστικά από τους μεγαλύτερους ή ανακαλύπτοντας ασκήσεις μέσα από πειραματισμούς στις προπονήσεις.
Όλα αυτά πέρασαν σαν φιλμ από το κεφάλι μου όταν πρωτοσυνάντησα το isoccer, ένα επιστημονικό προπονητικό πρόγραμμα ανάπτυξης της τεχνικής, το οποίο απευθύνεται κυρίως σε ποδοσφαιριστές ηλικίας 4 έως 18 ετών. Ένα εργαλείο, το οποίο προέκυψε μέσα από μια πολυετή έρευνα του αμερικανικού πανεπιστημίου Stanford, για την οποία εργάστηκαν ή συνεργάστηκαν προπονητές, ποδοσφαιριστές, απαπτυξιακοί παιδοψυχολόγοι και επιστήμονες πληροφορικής.



 

Αυτό το εργαλείο είναι το πρώτο σύστημα αντικειμενικής ανάδειξης ταλαντούχων ποδοσφαιριστών που έπεσε ποτέ στα χέρια μου. Μετρά και αξιολογεί λεπτομερώς, με ακρίβεια, το επίπεδο τεχνικής του ποδοσφαιριστή μέσα από 16 απλές ασκήσεις με τη μπάλα. Ορίζει την τεχνική με νούμερα, με δείκτες, και δίνει αυτόματα τη δυνατότητα στον ποδοσφαιριστή να δουλέψει στοχευμένα, μέσα από ένα ανεξάντλητο βιντεοσκοπημένο ασκησιολόγιο πολύ υψηλής παραγωγής, για να βελτιώσει την τεχνική του.
Ένα online εργαλείο τελευταίας τεχνολογίας, με site και εφαρμογές για ipad, iphone android κλπ, το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε προπονητές, τεχνικούς διευθυντές και επιχειρηματίες του ποδοσφαίρου να παρακολουθούν μέσα από αναλυτικές αναφορές την εξέλιξη των ποδοσφαιριστών, αλλά και να συγκρίνουν τους παίκτες μέσα από την έρευνα σε μια μεγάλη βάση, η οποία διαρκώς μεγαλώνει. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, για πρώτη φορά στη ζωή του ποδοσφαίρου, οι τεχνίτες επιλέγονται με αντικειμενικά κριτήρια, αφού αξιολογούνται όλοι με την ίδια μέθοδο και συγκρίνονται με συνομήλικους παίκτες σε εθνικό, αλλά και διεθνές, έως και παγκόσμιο επίπεδο.



 

Αυτό το οnline εργαλείο είναι ένα ζωντανό, δυναμικό εγχειρίδιο βελτίωσης της τεχνικής. Εχει ήδη περισσότερες από 500 βιντεοσκοπημένες ασκήσεις, χωρισμένες ανά τεχνική κατηγορία και επίπεδο δυσκολίας, ανάλογα με την ηλικία του εκκολαπτόμενου ποδοσφαιριστή. Και επειδή λειτουργεί με προδιαγραφές που δίνουν δυνατότητα επικοινωνίας, δίνει την ευκαιρία σε προπονητές, τεχνικούς διευθυντές και ποδοσφαιριστές να επικοινωνούν και να συνεργάζονται μέσα από αυτό, να διαμορφώνουν προγράμματα και να ανταλλάσουν ασκήσεις. Κάπως έτσι, ένας προπονητής παρακολουθεί την εξέλιξη ενός ποδοσφαιριστή καθημερινά, ακόμη και αν βρίσκονται σε διαφορετικές χώρες.
Το isoccer κατακτά ήδη τις ΗΠΑ, όπου έχει εγγεγραμμένους χρήστες που ξεπερνούν τις 700 χιλιάδες. Εχει εξαπλωθεί ήδη σε 26 χώρες. Η Ελλάδα το ανακαλύπτει εδώ και περίπου έναν χρόνο, με θεαματικά αποτελέσματα. Όλες οι Αξιολογήσεις που γίνονται στην Ελλάδα καταχωρούνται στη βάση δεδομένων του iSoccer, και όταν το δείγμα θα έχει στατιστική βαρύτητα θα υπάρχει δυνατότητα σύγκρισης ποδοσφαιριστών με συνομήλικούς τους από τον ίδιο νομό και από όλη τη χώρα. Το εγχείρημα αυτό έχει ονομαστεί Πρόγραμμα Εθνικής Αξιολόγησης και βασίζεται στο αντίστοιχο πρόγραμμα που εξελίσσεται στις ΗΠΑ τα τελευταία δύο χρόνια.





Πώς μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει αυτό το εργαλείο; Ηδη μια σειρά από ακαδημίες, αλλά και αρκετοί σύλλογοι έχουν αρχίσει να το παρέχουν στα μικρά παιδιά. Αυτή την εποχή το isoccer διοργανώνει στην Ελλάδα μια σειρά από camps, με ανοιχτή συμμετοχή, για να μετρήσει την τεχνική των πιτσιρικάδων. Το πρόγραμμα δεν απευθύνεται μόνο σε ιδιοκτήτες ομάδων, προέδρους συλλόγων, ιδιοκτήτες ακαδημιών. Φτάνει να απευθύνεται και σε προπονητές που εξελίσσονται σε personal trainers των ποδοσφαιριστών, αλλά και στους ίδιους τους παίκτες ή τους γονείς τους, που αναζητούν καλύτερη ποδοσφαιρική εκπαίδευση.
Όχι, το πρόγραμμα δεν σε κάνει Μέσι. Σου κάνει όμως μια πολύ μεγάλη χάρη: σου δείχνει τον καθρέφτη της τεχνικής σου, σου δείχνει και τον δρόμο για να βελτιωθείς, την ίδια στιγμή που σε βοηθά να αναδειχθείς, αφού η εξέλιξή σου γίνεται αντικείμενο παρατήρησης όλης της αγοράς του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Ναι, αν το είχαμε αυτό το εργαλείο νωρίτερα στα χέρια μας, θα είχαν χαθεί λιγότερα ταλέντα, θα είχαν αναδειχθεί περισσότερα, θα είχαμε εκπαιδευτεί, ποδοσφαιρικά, πολύ καλύτερα σαν έθνος. Το σχολείο του ποδοσφαίρου δεν είχε ποτέ ένα τόσο έξυπνο και δυναμικό βοήθημα, ένα τόσο ζωντανό και ακριβές εγχειρίδιο για να διδάξει την τεχνική. Ο Ελληνας πιτσιρικάς έχει μπροστά του τη μεγαλύτερη ευκαιρία που δόθηκε ποτέ να εκπαιδευτεί τεχνικά στο ποδόσφαιρο.
ΠΗΓΗ: Sportday

Καμπάνης : «Εάν επανέλθω, θα είναι με νέα δεδομένα»

Στο “Αθλητικό Μetropolis” και στην εκπομπή “Τρίτο Ημίχρονο” φιλοξενήθηκε ο κ.Γιάννης Καμπάνης, ο οποίος προ λίγων ωρών εξέδωσε ανακοίνωση αποσύροντας προς το παρών, και μέχρι να τελειώσουν οι διαπραγματεύσεις τον Ιβάν Σαββίδη, το ενδιαφέρον του για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Για την απόσυρση του ενδιαφέροντος: “Νομίζω ότι η ανακοίνωση ήταν σαφέστατη. Αποσύρω προς το παρών το ενδιαφέρον μου. Δεν εγκαταλείπω το θέμα του ΠΑΟΚ αλλά εάν δεν προχωρήσει η υπόθεση με τον Σαββίδη , θα επανέλθω με άλλα οικονομικά δεδομένα. Θα έχουμε νέα τάξη πραγμάτων και νέες διαπραγματεύσεις”.

Για την παρουσία του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ;” Νομίζω ότι πηγαίνει καλά. Θα μπορούσε να ήταν και πιο ουσιαστικός στο ματς με τον Ατρόμητο. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να παίξει πολύ καλύτερα. Αλλά νηστικό αρκούδι δεν χορεύει'.

Για το αν σκοπεύει να ξανάρθει στην Τούμπα: “Δεν νομίζω ...χωρίς να το λέω αυτό επειδή είμαι επηρεασμένος από την θερμή υποδοχή που είχα από τη διοίκηση στο ματς με την ΑΕΚ”.
Για τις διαπραγματεύσεις με τον Σαββίδη: “Δεν έχω καμία εικόνα και δεν με ενδιαφέρει. Το αποτέλεσμα το γνωρίζω από τώρα . Θα είναι αρνητικό”.


πηγή: metrosport.gr

«Διαφορετικός ο αγώνας με ΠΑΟΚ»

Για τους επόμενους αγώνες με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ αναφέρθηκε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση της Nova.

Αναλυτικά, ο Πορτογάλος τεχνικός επεσήμανε:

-Μετά από δύο αρνητικά αποτελέσματα στο ξεκίνημα των playoffs ποια είναι η επόμενη μέρα στον Παναθηναϊκό εν όψει του πολύ κρίσιμου αγώνα με τον ΠΑΟΚ;

«Παραμένουμε πρωτοπόροι και ακόμα υπολείπονται τέσσερα παιχνίδια. Ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ είναι διαφορετικός. Μιλάμε για άλλο παιχνίδι. Από εδώ και στο εξής κάθε αγώνας θα έχει μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας για όλους. Η κόπωση θα είναι αποφασιστικός παράγοντας και εμείς θα προσπαθήσουμε να αντιπαρέλθουμε την κόπωση, προσπαθώντας να χρησιμοποιήσουμε όλους τους παίκτες που έχουμε διαθέσιμους.

Επίσης, θα κοιτάξουμε να δώσουμε τα απαραίτητα κίνητρα στους παίκτες, ώστε να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε τα αποτελέσματα, τα οποία χρειάζονται. Αυτή τη στιγμή, όπως έχουν τα πράγματα, οποιαδήποτε από τις τέσσερις ομάδες έχει τη δυνατότητα να καταλάβει την πρώτη θέση. Όμως, στην προκειμένη περίπτωση πρωτοπόροι είμαστε εμείς, ο Παναθηναϊκός. Οι δύο αγώνες που έχουμε μπροστά μας με τον ΠΑΟΚ, στη Θεσσαλονίκη πρώτα και μετά στην Αθήνα, θα έλεγα ότι είναι αποφασιστικής σημασίας.

Ακόμα και με αυτό το δεδομένο ωστόσο, και οι δύο αγώνες που θα ακολουθήσουν αυτούς με τον ΠΑΟΚ, μπορεί να είναι επίσης αποφασιστικοί. Θα έλεγα ότι είμαστε ακόμα πολύ μακριά από το τέλος. Ελπίζω στους εναπομείναντες αγώνες να μην έχουμε τόσο κακή τύχη όσο είχαμε ιδιαίτερα στον πρόσφατο αγώνα με την ΑΕΚ.

Ελπίζω επίσης οι υπόλοιποι αγώνες να εξελιχθούν σε όλο το χρονικό διάστημα που προβλέπεται να διαρκεί ένας ποδοσφαιρικός αγώνας διότι πρόσφατα παρατηρώ ότι οι αντίπαλοί μας περισσότερο πέφτουν, καθυστερούν, μένουν στο χορτάρι, ενώ οι διαιτητές δεν λαμβάνουν υπόψη τους όλο αυτό το χρονικό διάστημα και όλες αυτές τις περιόδους που διακόπτεται ο αγώνας και ουσιαστικά συμβαίνει να παίζουμε αντί για 90 λεπτά, ίσως 70. Άρα πιστεύω ότι θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και όλος αυτός ο χρόνος ώστε να γίνεται ένα πραγματικό παιχνίδι 90 λεπτών».

-Αυτό το κακό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού, πηγαίνοντας σε μια «καυτή» έδρα όπως είναι η Τούμπα, πιστεύετε ότι θα επηρεάσει την ομάδα;

"Δεν θα έλεγα ότι είναι κάτι το πολύ ιδιαίτερο το γεγονός ότι παίζουμε στη Θεσσαλονίκη. Όλοι οι παίκτες μου έχουν αγωνιστεί πολλές φορές στη Θεσσαλονίκη. Ελπίζω στον αγώνα αυτό να μπορώ να χρησιμοποιήσω όλους τους ποδοσφαιριστές μου εκτός φυσικά από αυτούς που είναι δεδομένα τραυματίες, και θα έλεγα ότι οι δύο ημέρες που μεσολαβούν από τον έναν αγώνα στον επόμενο δεν είναι τόσες ώστε να προλάβει να ξεκουραστεί μια ομάδα και αυτό φυσικά δεν ισχύει μόνο για εμάς, αλλά για όλες τις ομάδες".

-Τι διαφορετικό πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός σε σύγκριση με το ξεκίνημα των playoffs προκειμένου να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας;

"Η απάντηση είναι απλή: Σκοπός και στόχος μας είναι να κερδίσουμε όλους τους υπολειπόμενους αγώνες και αυτό θα κάνουμε. Με τον Ατρόμητο τα πράγματα δεν πήγανε πάρα πολύ καλά όπως θα θέλαμε, με την ΑΕΚ επίσης τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλά για μας, αλλά από εδώ και στο εξής ένας είναι ο στόχος: να κερδίσουμε όλους τους αγώνες. Στον αγώνα με την ΑΕΚ ήμασταν καλύτεροι καθ? όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, δεν θα έλεγα δηλαδή ότι κάναμε ένα πρώτο ημίχρονο άσχημο όπως εκείνο με τον Ατρόμητο. Απλώς, τα πράγματα ήτανε καλύτερα για τον αντίπαλο, δεν μας βγήκαν έτσι όπως τα θέλαμε".

«Έλληνας ο διάδοχος του Μαρκόπουλου»

Ο τιμ μάνατζερ του μπασκετικού ΠΑΟΚ, Τέλης Ζουρνατζίδης, μίλησε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» για την αποχώρηση του Σούλη Μαρκόπουλου από το τιμόνι του «Δικεφάλου» αλλά και την επόμενη μέρα στην ομάδα.

«Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορείς να είσαι ασυνεπής στον ηγέτη της ομάδας, που είναι ο προπονητής. Του έγινε μια πρόταση που είναι μικρή, αλλά είναι σύμφωνα με τις δυνατότητες του σημερινού ΠΑΟΚ. Όχι του ΠΑΟΚ του παρελθόντος ή αυτού που θέλουμε να έχουμε.

Ο κόουτς έκανε πολύ καλή δουλειά τρία χρόνια, δούλεψε σκληρά, έκανε υποχωρήσεις στο οικονομικό, αλλά αυτή τη φορά ζύγισε τα πράγματα και αποφάσισε ότι θα ήταν προβληματική η συνέχιση της συνεργασίας. Ενημερώθηκε για το θα θέλαμε να κάνουμε και το τι θέλει η ομάδα να κάνει. Το οποίο είναι λίγο, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς», είπε αρχικά.

Στη συνέχεια μίλησε για το μέλλον:

«Ο πρώτος παράγοντας που επηρεάζει τις καταστάσεις είναι το οικονομικό, τα περιθώρια είναι στενά για όλες τις ομάδες, αλλά και όλη την κοινωνία πόσω μάλλον από μια κατάσταση που κουβαλάει πολλά χρέη από το παρελθόν. Προτεραιότητα είναι η πληρωμή των παλαιών χρεών.

Ό,τι εκκρεμεί είναι άμεσα απαιτητό, δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια. Έγινε μια προσπάθεια ρύθμισης των χρεών και έχει προγραμματίσει πώς θα τα πληρώσει. Το αγωνιστικό τμήμα είναι υποχρεωμένο να λειτουργήσει με αυτά τα δεδομένα,. Παρά τις δυσκολίες η ομάδα πέρυσι είχε καλή χρονιά φέτος προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε κάτι ανάλογο, και του χρόνου θα προσπαθήσουμε δεδομένων των περιστάσεων το καλύτερο δυνατό».

Τέλος, αναφέρθηκε και στο διάδοχο του Σούλη Μαρκόπουλου:

«Είμαστε απροετοίμαστοι αυτή τη στιγμή για το ποιος θα είναι ο νέος προπονητής Τα οικονομικά δεδομένα υπαγορεύουν να είναι ένας Έλληνας προπονητής για να μπορέσει να εκφράσει τις δικές του φιλοδοξίες ερχόμενος στον ΠΑΟΚ».



πηγή: metrosport.gr