Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Ο Κόντε έκανε δεύτερη «εμφύτευση μαλλιών»

Ο Κόντε έκανε δεύτερη «εμφύτευση μαλλιών»
Αρχισε να χάνει τα μαλλιά του σε πολύ μικρή ηλικία. Υπέφερε από άγχος και στρες. Στην αρχή γινόταν μούσκεμα με το παραμικρό. Εν συνεχεία και μπαίνοντας στον απαιτητικό χώρο του ποδοσφαίρου η κατάσταση έγινε ακόμα χειρότερη και ο Αντόνιο Κόντε άρχισε να έχει ολοένα και λιγότερες τρίχες στο κεφάλι του.  
Οσο ήταν ποδοσφαιριστής αυτό δεν τον απασχόλησε καθόλου. Ισα ίσα που δεν ενδιαφερόταν ιδιαίτερα για την εμφάνισή του. Με αυτήν άρχισε να ασχολείται όταν κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και ασχολήθηκε με την προπονητική. Τότε ήταν που θέλησε να... σκεπάσει ξανά την κεφαλή του. Το έκανε με μεταμόσχευση μαλλιών, όπως ο ίδιος αποκάλυψε. Η εμφύτευση μάλιστα νέων τριχοθυλακίων ήταν μια πολύ επίπονη διαδικασία σύμφωνα με τον ίδιο, αλλά άξιζε το αποτέλεσμα.


Λίγα χρόνια μετά κλήθηκε να κάνει το ίδιο με τη Γιουβέντους. Είχε ζήσει κάτι παρόμοιο από πρώτο χέρι. Στο πως να δημιουργήσει μια ομάδα, δηλαδή. Επραξε το ίδιο με τον μέντορά του, Μαρσέλο Λίπι, όταν τη σεζόν 1994-95 έφτιαξε κομμάτι κομμάτι τη μεγάλη Γιουβέντους της δεκαετίας του ΄90.

Ο Κόντε είχε πολύ δυσκολότερο έργο βέβαια. Για μια ομάδα, ακόμα κι όταν αυτή είναι η Γιουβέντους, που μετράει μόλις πέντε σεζόν από την επιστροφή της στη Σέριε Α, το να πάρει πρωτάθλημα έμοιαζε με όνειρο. Ο Κόντε έτσι το ήθελε. Φρόντισε όμως να ξεκαθαρίσει στους ποδοσφαιριστές του, ότι το  «όνειρο» με τη «φαντασίωση» είναι κάτι διαφορερικό. Και το «σκουντέντο» δεν έπρεπε να μοιάζει με φαντασίωση.

Το ψυχολογικό κομμάτι ήταν το σημαντικότερο. Η βαριά φανέλα από μόνη της, δεν έφτανε. Αιτία οι «λεκέδες» που άφησε πάνω της το σκάνδαλο «Calciopoli». Εκεί έδωσε το μεγάλο βάρος ο 43χρονος τεχνικός. Θέλησε να κάνει να τους παίκτες του να πιστέψουν πως δεν μπορεί να τους τους νικήσει κανείς. Χρησιμοποίησε ακόμα και κουβέντες του Ζοσέ Μουρίνιο. «Δεν είμαστε οι καλύτεροι, αλλά δεν υπάρχει και καμία καλύτερη ομάδα από εμάς».

Κέρδισε γρήγορα τον κόσμο, ο οποίος αμφέβαλλε στην αρχή, έχοντας δει το πείραμα «παλιός άσσος της ομάδας στον πάγκο» να αποτυγχάνει στην περίπτωση του Τσίρο Φεράρα, έδειξε πολύ καλά αντανακλαστικά στα περισσότερα παιχνίδια που έδειχναν να... στραβώνουν για τη «Γιούβε» , άλλαζε σύστημα συχνά χωρίς να χάνει η ομάδα του τη χημεία της και δικαίως αποθεώνεται στο Τορίνο. Το «όνειρο» έγινε πραγματικότητα. Η Γιουβέντους πήρε τον τίτλο, με την τεχνική «εμφύτευσης μαλλιών». Επίπονη διαδικασία, αλλά με αποτέλεσμα που άξιζε τον κόπο.

πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: