Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Στεφανίδης: «Η πρότασή μας στη ΓΣ»

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον Άρη, Παναγιώτης Στεφανίδης, μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» για την πρόταση που ετοιμάζεται να κάνει η πλευρά του για την ομάδα, αλλά και για τα οικονομικά δεδομένα της ΠΑΕ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε

Στην αρχική του τοποθέτηση τόνισε: «Ο Άρης δεν είναι σε σημείο μηδέν. Για όλα τα προβλήματα υπάρχουν λύσεις αν υπάρχει θέληση» και συνέχισε:

«Πήγαμε τη Δευτέρα να καταθέσουμε το ενδιαφέρον μας για την ομάδα. Δηλώσαμε ότι μας ενδιαφέρει να καταθέσουμε πρόταση στην επόμενη ΓΣ. Έγινε μια προφορική συζήτηση με τη Λέσχη. Η ενημέρωση έχει να κάνει με τα πόσα χρωστάμε, αλλά δεν γνωρίζω συγκεκριμένα νούμερα. Τα νούμερα είναι κοντά στα 20 εκ. δεν ξέρω αν είναι ακριβές».
Όσον αφορά το πόσο χρονοβόρα θα είναι η διαδικασία την ενημέρωσής του για τα οικονομικά της ΠΑΕ επισήμανε: «Έχω τη συγκεκριμένη εμπειρία. Για να γίνει οποιαδήποτε κίνηση πρέπει να υπάρξει χρόνος. Είναι πάρα πολλά. Στείλαμε 15 αιτήματα με διακανονισμούς, με συμβάσεις για τηλεοπτικά, για τους μισθούς των υπαλλήλων και τα λοιπά. Μόνο οι διακανονισμοί που έχουν γίνει είναι πάρα πολλοί. Πρέπει να μπορούμε να κατασταλάξουμε πως θα πορευθούμε».

Σχετικά με τα στοιχεία που θα πάρει από το λογιστήριο της ομάδας: «Ζητάμε επίσημη ενημέρωση από το λογιστήριο. Πρέπει να καταθέσουμε μια συγκεκριμένη πρόταση και πρόγραμμα και για αυτό απαιτείται μια πλήρης ενημέρωση. Αυτό για να πούμε στον κόσμο τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Ο κόσμος θέλει λύση και γρήγορα. Ήδη έχουμε χάσει πάρα πολύ χρόνο. Η χθεσινή μέρα χάθηκε. Βγήκε προς τα έξω ότι έχουμε πάρει όλα τα οικονομικά στοιχεία αλλά δεν τα πήραμε. Πήγα να πάρω τα στοιχεία και μας ενημέρωσαν σε προφορικό επίπεδο. Είχαμε σκοπό να πάμε χθες στο λογιστήριο στις 2 η ώρα αλλά δεν ήταν ανοικτό χωρίς να θέλω να κατηγορήσω κάποιον. Χάθηκε όμως μια μέρα».

Για το πότε θα κατατεθεί πρόταση υπογράμμισε: «Την Παρασκευή δεν υπάρχει περίπτωση να κατατεθεί κάτι εγγράφως που είναι η προθεσμία από τη Λέσχη. Την ημέρα της συνέλευσης το νωρίτερο θα κατατεθεί μια πρόταση για να πούμε σοβαρά πράγματα και όχι αερολογίες. Δεν είναι εύκολο να κατατεθεί πρόταση για μια ομάδα που τζιράρει εκατομμύρια. Ο κόσμος θέλει γρήγορα κινήσεις, αλλά δεν γίνεται».

Αναφερόμενος στις χθεσινές δηλώσεις του Γιάννη Παπαδόπουλου στο «Αθλητικό Metrolpolis» σχετικά με την είσοδο επιχειρηματιών στην ομάδα: «Μακάρι να υπάρχει μια τέτοια πρόταση. Εμείς θα τους βοηθήσουμε. Βέβαια θα πρέπει να μας πείσουν και να μπούμε σε σενάρια μεταβίβασης μετοχών. Εμάς δεν είναι ο στόχος μας να διοικήσουμε. Θα πρέπει να κάτσουμε σε ένα τραπέζι να συζητήσουμε για το πώς θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε τον Άρη».

Για τον εμφύλιο στην ομάδα και για το αν θα υπάρξει λύση στο ζήτημα: «Ο εμφύλιος είναι καταστροφή. Ο Άρης θα πρέπει να ανοίξει τις πόρτες του σε όλο τον κόσμο. Πάντα υπάρχει η χρυσή τομή. Πάντα υπάρχει λύση. Δεν μπορώ να πω τίποτα αυτή τη στιγμή αν δε δω ακριβώς τα νούμερα».

Για το αν θα κάνει πίσω η πλευρά του σε περίπτωση δυσθεώρητου ύψους χρεών: « Εμείς πιστεύαμε ότι δεν θα κάνουμε πίσω σε οποιοδήποτε νούμερο χωρίς να αποκλείω κάτι. Βέβαια όσο πιο μεγάλο το νούμερου τόσο πιο πολύ θα αργήσουμε να κάνουμε την πρόταση. Φοράμε την άλλη πρόταση που υπήρξε. Δεν ήταν καν πρόταση. Χωρίς να έχει πρόσβαση στα λογιστικά στοιχεία το να κάνεις πρόταση δεν μου αρέσει. Είναι δουλειά του ποδαριού».

Όταν ρωτήθηκε για το ποσό που έχει βάλει ο Γιάννης Κόντης στην ομάδα απάντησε: «Ο πρόεδρος της ΠΑΕ είπε ότι ήταν ένα ποσό γύρω στις 200.000 ευρώ αλλά εγώ το αμφισβητώ, αν δεν δω τα πειστήρια».
Στον επίλογό του σημείωσε: «Τόσα χρόνια δεν μου άρεσε η διοίκηση του Άρη αλλά ήμουν ενεργοποιημένος. Ο κόσμος χρειάζεται να ξέρει ότι εκεί που δίνει τα λεφτά του να υπάρχει ανταπόκριση».


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: