Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

"Ο Σερ Αλεξ καλύτερος προπονητής του κόσμου"

Το εγκώμιο του προπονητή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σερ Αλεξ Φέργκιουσον, έπλεξε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Metro". Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης συνεργάστηκε με τον Σκοτσέζο τεχνικό για έξι χρόνια, με τον τελευταίο να είναι αυτός που τον ανέδειξε ποδοσφαιρικά, βοηθώντας τον να ανακηρυχθεί καλύτερος ποδοσφαιριστής του κόσμου για το 2008. Έτσι, ο Κριστιάνο Ρονάλντο χαρακτήρισε τον Αλεξ Φέργκιουσον ως τον καλύτερο προπονητή του κόσμου, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον τεχνικό της "βασίλισσας", Ζοζέ Μουρίνιο, για τον οποίο ανέφερε πως "είναι ένας φανταστικός προπονητής και οι τίτλοι που έχει κατακτήσει αποδεικνύουν την αξία του". "Μου άρεσε που συνεργάστηκα με τον σερ ’λεξ. Έχουμε καλή σχέση και είναι φίλος μου. Νομίζω ότι είναι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο" τόνισε ο διεθνής μεσοεπιθετικός σχετικά με τον άλλοτε προπονητή του στους "κόκκινους διαβόλους" και συνέχισε συγκρίνοντάς τον με το νυν τεχνικό του: "Κατά κάποιο τρόπο είναι ίδιοι και αυτό γιατί και οι δύο διαθέτουν πολλή εμπειρία και έχουν κατακτήσει όλα όσα υπάρχουν στο ποδόσφαιρο. Η μόνη διαφορά τους είναι ότι ο ένας είναι μεγαλύτερος από τον άλλο".

Στο μεταξύ, ο Πορτογάλος στάθηκε στον τρόπο που αγωνίζεται φέτος η Ρεάλ Μαδρίτης σε σχέση με πέρυσι, τονίζοντας: "Υπάρχει περισσότερη πειθαρχία. Ο Μουρίνιο έχει προσαρμοστεί στον τρόπο παιχνιδιού μας. Είναι ένας φανταστικός προπονητής και οι τίτλοι που έχει κατακτήσει αποδεικνύουν την αξία του". Τέλος, ο Κριστιάνο Ρονάλντο μίλησε για τον εαυτό του και για την επιθετική "αφλογιστία" που αντιμετώπισε στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου υπογραμμίζοντας ότι: "Είναι αλήθεια ότι έπρεπε να περιμένω μερικούς αγώνες να σκοράρω, αλλά, από τη στιγμή που συνέβη αυτό, τα πάντα έχουν αλλάξει. Αυτή είναι και η απόδειξη ότι το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο. Αυτό περίμενα και είμαι χαρούμενος γι΄ αυτό. Εύχομαι να συνεχίσω έτσι".

Έρευνα για το Άστον Βίλα-Μπλάκπουλ

Σε μπελάδες είναι πιθανό να βάλει την Μπλάκπουλ και τον Ίαν Χόλογουεϊ, η απόφαση του τελευταίου να εξαντλήσει την έννοια του... ροτέισον στην ήττα από την Άστον Βίλα για την 12η αγωνιστική της Πρέμιερσιπ.

Ο τεχνικός των «seasiders», αποφάσισε να κάνει ούτε μία, ούτε δύο αλλά δέκα αλλαγές στο αρχικό του σχήμα, σε σχέση με την ομάδα που παρέταξε κόντρα στην Γουέστ Χαμ την προηγούμενη αγωνιστική. Η ήττα στο "Βίλα Παρκ" και οι επιλογές του έγιναν αφορμή για πληθώρα ερωτήσεων από τους δημοσιογράφους μετά το τέλος του αγώνα σε πρώτη φάση, ενώ στη συνέχεια η διοργανώτρια αρχή, αποφάσισε να ξεκινήσει έρευνα πάνω στο θέμα.

Ο ίδιος ο Χόλογουεϊ στη συνέντευξη Τύπου ήταν πυρ και μανία και απείλησε μέχρι και με παραίτηση σε περίπτωση που η Πρέμιερ Λιγκ επιβάλει ποινή στη Μπλάκπουλ. Υποστήριξε ότι μπορεί να κάνει όσες αλλαγές θέλει και να δώσει ευκαιρίες σε όποιον αυτός νομίζει, πράγμα που δεν "ίδρωσε" το αυτί της διοργανώτριας αρχής που επιβεβαίωσε πως ξεκινάει έρευνα για να διαπιστώσει το μέγεθος της αλλοίωσης της δυναμικής της Μπλάκπουλ για τους 11 που αντιμετώπισαν την Άστον Βίλα.

Η συνέχεια αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον...

Ξέσπασε «πόλεμος»!

Στα όσα υποστηρίζουν «κύκλοι» της διοίκησης της ΠΑΕ Ολυμπιακός απάντησε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ανεβάζοντας πολύ τους τόνους στον… πόλεμο που έχει ξεσπάσει με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. «Επειδή, κ. Μαρινάκη δεν μασάτε τα λόγια σας να μας παραδώσετε τις συνομιλίες για να πέσουν οι μάσκες και ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του γι’ αυτά που λέει κι αυτά που πράττει», αναφέρει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

Είναι απαράδεκτο, ο Πρόεδρος της Super League, κ. Μαρινάκης να κατηγορεί την ομάδα μας και τον Πρόεδρό μας (που δεν ήταν παρών στην προχθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της Super League) για ποινικά κολάσιμες πράξεις και στη συνέχεια να αρνείται να παραδώσει τις μαγνητοφωνημένες συνομιλίες της εν λόγω συνεδρίασης, προφασιζόμενος παιδαριώδεις δικαιολογίες όπως να περιμένουμε την απόφαση του επόμενου ΔΣ σε ένα μήνα.

Η λάσπη και οι συκοφαντίες δεν μπορεί να περιμένουν ένα μήνα κ. Μαρινάκη. Πρέπει να απαντηθούν τώρα. Οπότε και σας καλούμε να παραδώσετε χωρίς δικαιολογίες και καθυστερήσεις, όπως οφείλετε, τις μαγνητοφωνημένες συνομιλίες στην ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ.
Όπως αναφέρουν «κύκλοι» του ΟΣΦΠ σήμερα, ο κ. Μαρινάκης, «ό, τι είχε να πει το είπε στη συνεδρίαση της Super League κοιτάζοντας τους πάντες στα μάτια και δεν μάσησε τα λόγια του».

Επειδή, κ. Μαρινάκη δεν μασάτε τα λόγια σας να μας παραδώσετε τις συνομιλίες για να πέσουν οι μάσκες και ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του γι’ αυτά που λέει κι αυτά που πράττει.

Η διοίκηση στην προπόνηση του Αρη

Στους παίκτες του Αρη μίλησαν οι διοικούντες την ΠΑΕ, πριν την έναρξη της προπόνησης την Πέμπτη. Με επικεφαλής των πρόεδρο, Θανάση Αθανασιάδη, οι ιθύνοντες των "κίτρινων" βρέθηκαν στο γήπεδο και εξέφρασαν την πίστη τους στις δυνατότητες τις ομάδας, ενώ παράλληλα ζήτησαν από τους ποδοσφαιριστές να καταβληθεί μεγαλύτερη προσπάθεια για την κατάκτηση θετικών αποτελεσμάτων. Επισημάνθηκε, ακόμη, η πρόθεση τακτοποίησης άμεσα οφειλών που υφίστανται σε οικονομικό επίπεδο.

Για τον αγώνα που ακολουθεί με τον Ηρακλή αναμένεται να προφυλαχθεί ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος υποτροπής στον τραυματισμό που τον ταλαιπωρεί το τελευταίο διάστημα. Δεν εμπνέουν ανησυχία, από την άλλη, οι ενοχλήσεις που νιώθουν οι Μιχάλης Σηφάκης και Φρανθίσκο Χαβίτο.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Τάκης: «Μας ενδιαφέρει ο Ροτέν»

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η ανοιχτή συγκέντρωση που διοργάνωσε η ΠΑΕ Ηρακλής στο Κατσάνειο, ενημερώνοντας τον κόσμο της ομάδας για τα πεπραγμένα του τελευταίου εξαμήνου. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Γιάννης Τάκης αναφέρθηκε σε πολλά θέματα, όπως τα οικονομικά δεδομένα λέγοντας μεταξύ των άλλων: «Στόχος της διοίκησης είναι να εξοφληθούν τα χρέη προς τρίτους μέσα στα επόμενα 2,5 χρόνια. Το φετινό μπάτζετ είναι καλυμμένο, όπως και τα τρέχοντα έξοδα της ΠΑΕ». Για τα μεταγραφικά δήλωσε πως εξετάζεται η περίπτωση του Ροτέν, επιβεβαιώνοντας έτσι πλήρως το ρεπορτάζ του «Μ», ενώ για το θέμα του γηπέδου στη Μίκρα, ανέφερε πως η ΠΑΕ θα είναι σε θέση να πει πολλά περισσότερα τον Ιανουάριο, αφού υπάρχουν επαφές σε εξέλιξη. Τέλος δεν έβαλε…ταβάνι στις φιλοδοξίες και τους φετινούς στόχους της ομάδας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εμείς θέλουμε η ομάδα να φτάσει όσο ψηλότερα γίνεται, αφού έχει καλούς παίκτες, καλό προπονητή αλλά και καλό κλίμα στα αποδυτήρια». Τέλος επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά πως το θέμα της χορηγίας του ΟΠΑΠ είναι σε καλό δρόμο και μέχρι το τέλος του μήνα θα υπάρξουν εξελίξεις.

Υποψήφιος για τη Χάιντουκ ο Κούπερ

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα "slobodnadalmacija.hr", ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ είναι ένας από τους υποψήφιους να αναλάβουν την τεχνική ηγεσία της Χάιντουκ. Η κροατική ομάδα ψάχνει τον αντικαταστάτη του Εδουάρδο Ρέγια και ο προπονητής του Αρη φέρεται να έχει προταθεί στην ομάδα του Σπλιτ.

Αναλυτικά το άρθρο:
"Ο Έκτορ Κούπερ είναι στην κορυφή της λίστας των ξένων-υποψήφιων προπονητών για να αναλάβει τον πάγκο της Χάιντουκ. Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι πρέπει να έρθει ένας ξένος τεχνικός, ώστε να σταματήσουν τα πειθαρχικά κρούσματα, ενώ ορισμένοι υποστηρίζουν ότι στο παρελθόν, μόνο με τοπικούς προπονητές η Χάιντουκ κέρδισε τρόπαιο τα τελευταία δέκα χρόνια κι αυτό γιατί είναι γνώστες του περιβάλλοντος αλλά και της νοοτροπίας.

Βασικά, ο Έκτορ Κούπερ προσφέρθηκε στην λίστα και δεν ελήφθησαν παρατηρήσεις. Είναι μια "νέα είσοδος", ο Αργεντινός που επιδίδεται σε "ένα άσχημο, αλλά σοβαρό ποδόσφαιρο" και μπορεί να οδηγήσει ψηλά την ομάδα.

Στο παρελθόν ο Κούπερ έχει κάτσει στους πάγκους της Μαγιόρκα, της Βαλένθια, της Ίντερ, της Μπέτις, της Πάρμα, την Εθνική Γεωργίας και τώρα βρίσκεται στον πάγκο του Αρη Θεσσαλονίκης".

Μότζι: «Ποιος Μπενίτεθ;»

Η Ίντερ φέτος... παραπατάει, οι οπαδοί της προβληματίζονται και ο Λουτσιάνο Μότζι, που το χαίρεται, δείχνει ως υπεύθυνο τον Ράφα Μπενίτεθ. Ο πρώην γενικός διευθυντής της Γιουβέντους είχε προβλέψει από το καλοκαίρι ότι οι «νερατζούρι» θα είναι πολύ χειρότεροι φέτος λόγω του Ισπανού προπονητή, είχε χρίσει φαβορί για το Scudetto την Μίλαν και μετά την ισοπαλία της Ίντερ στη Λέτσε, που ήταν ακόμη ένα στραβοπάτημα, αποφάσισε να... ειρωνευτεί τον Μπενίτεθ.

Μιλώντας σε εκπομπή της ιταλικής τηλεόρασης ο Μότζι ρωτήθηκε για την πτώση των «νερατζούρι» με τον Μπενίτεθ στον πάγκο και απάντησε χαρακτηριστικά: «Έλα τώρα, τι έχει κάνει ο Μπενίτεθ στην καριέρα του; Ζει ακόμη με το δεύτερο ημίχρονο του τελικού της Κωνσταντινούπολης ανάμεσα σε Μίλαν και Λίβερπουλ. Το μόνο που κατάφερε ήταν να αναγκάσει τη Λίβερπουλ να ξοδέψει χωρίς λόγο πάρα πολλά λεφτά. Κατά την άποψη μου η Ίντερ, μετά την απόφαση του Μουρίνιο να φύγει, θα έπρεπε να προσλάβει τον Βενγκέρ, ειδικά από τη στιγμή που κι αυτός ψαχνόταν για να φύγει από την Άρσεναλ».

Χορηγία ΕΡΤ σε επτά ΚΑΕ της Α1

Το ποσό των 210.000 ευρώ, αλλά και διαφημιστικό χρόνο, θα διαθέσει η ΕΡΤ σε επτά ομάδες της Α1 μπάσκετ των ανδρών. Πιο συγκεκριμένα οι ΚΑΕ Μαρούσι, Περιστέρι, Πανιώνιος, Καβάλα, Ηλυσιακός, Ίκαρος Καλλιθέας και Ηρακλής θα λάβουν από 30.000 ευρώ με τη μορφή χορηγίας αλλά και χρόνο 120 λεπτών, ώστε να προβάλλουν τους χορηγούς τους.

Οι συγκεκριμένοι σύλλογοι από την πλευρά τους δεσμεύονται στο σορτς, στη φανέλα και στο μπλουζάκι προθέρμανσης, να αποτυπώνεται το σήμα της ΕΡΤ ή του Sport+.

Επιπρόσθετα ΕΣΑΚΕ και ΟΠΑΠ είχαν συνάντηση στην οποία όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής: «Έβαλαν τις βάσεις για τη διεύρυνση της συνεργασίας των δύο πλευρών». Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ, Βασίλης Οικονομίδης και ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Γιάννης Σπανουδάκης: «Συμφώνησαν να προχωρήσουν σε επεξεργασία των δεδομένων και προσδιορισμό του πλαισίου, μέσα απ’ το οποίο ΕΣΑΚΕ και ΟΠΑΠ θα δώσουν επιπρόσθετες διαστάσεις στην παράλληλη πορεία τους, η οποία έχει ως σημείο αναφοράς την σύμβαση χορηγίας του πρωταθλήματος».

Σε δικαιοσύνη και ΣΔΟΕ τα «στημένα»

Tην Πέμπτη το πρωί, ο γ.γ. Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής παρέδωσε όλα τα στοιχεία σε Εισαγγελία και ΣΔΟΕ. Παράλληλα, με ανακοίνωση της η ΕΠΟ, αποφεύγει να απαντήσει αν ο φάκελος ήρθε τώρα από την ΟΥΕΦΑ, ή έχει σταλεί εδώ και 5 μήνες!

Από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, εξεδόθη την Πέμπτη η ακόλουθη ανακοίνωση, με την οποία δίνονται και περαιτέρω στοιχεία για τις ομάδες που εμπλέκονται:

«Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, διαβίβασε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, τη Διεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων, έγγραφα της UEFA, που αφορούν 15 ποδοσφαιρικούς αγώνες των Ελληνικών Ποδοσφαιρικών Πρωταθλημάτων, οι οποίοι διεξήχθησαν το 2010 και που φέρονται με διάφορους βαθμούς υπόνοιας, ως προσυνεννοημένοι. Τα παραπάνω έγγραφα παραδόθηκαν στο Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού από τον Πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο. Με την ως άνω αναφορά, ζητήθηκε η ποινική διερεύνηση των εγκληματικών πράξεων που ενδεχομένως έχουν τελεστεί.

Τα έγγραφα της UEFA αφορούν 4 ομάδες, οι οποίες κατά την αγωνιστική περίοδο 2009-2010 αγωνίζονταν στη Super League, 8 ομάδες που αγωνιζόντουσαν στην Β’ Εθνική Κατηγορία και 1 ομάδα που αγωνιζόταν στην Γ’ Εθνική Κατηγορία
».


Την ίδια στιγμή, η ΕΠΟ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εξηγεί τους λόγους για τους οποίους η υπόθεση με τα ύποπτα παιχνίδια δεν έχει παραπεμφθεί στην αθλητική δικαιοσύνη. Ωστόσο, η ομοσπονδία δεν απαντά με σαφήνεια στο όργιο φημών, ότι ο τελευταίος (τέταρτος κατά σειρά) φάκελος, έχει σταλεί από την ΟΥΕΦΑ από τον περασμένο Ιούνιο και όχι τις τελευταίες ημέρες!

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Η θέση της ΕΠΟ για τα ύποπτα παιχνίδια είναι σαφής και καθαρή: όλα στο φως και όποιος ευθύνεται να πληρώσει. Από κει και πέρα, κάθε στοιχείο που έχει ληφθεί από την UEFA για ύποπτους στοιχηματικά αγώνες, πήρε χωρίς δεύτερη σκέψη το δρόμο προς την τακτική δικαιοσύνη.

Όσοι διατυπώνουν διάφορες αιτιάσεις για την ανάγκη προώθησης των στοιχείων στην αθλητική δικαιοσύνη, δεν ξέρουν ή κάνουν πως δεν ξέρουν ότι η αθλητική δικαιοσύνη σήμερα δεν έχει τους μηχανισμούς για να διερευνήσει τέτοιες υποθέσεις σε βάθος, με αποτέλεσμα είτε την ατιμωρησία είτε καταδικαστικές αποφάσεις στηριγμένες σε ενδείξεις. Εκ των πραγμάτων, λοιπόν, ο μόνος δρόμος προκειμένου να χυθεί άπλετο φως στις καταγγελίες για τους ύποπτους αγώνες ήταν αυτό της τακτικής δικαιοσύνης, όπως και έγινε, καθώς όλα τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Επίσης, ο πρόεδρος της ΕΠΟ άνοιξε πρώτος τον κύκλο των καταθέσεων στη δικαιοσύνη, δηλώνοντας τη βούληση της Ομοσπονδίας να διευκολύνει τη διαδικασία. Και πράγματι βασική μέριμνα της ΕΠΟ είναι η έρευνα να διευκολυνθεί σε όλα τα στάδιά της, έτσι ώστε να υπάρξει σαφής και ακλόνητη τεκμηρίωση των υπό διερεύνηση υποθέσεων.

Παράλληλα η ΕΠΟ έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, μεταξύ των οποίων και η δημιουργία Ανεξάρτητης Αρχής/Επιτροπής με την συμμετοχή της πολιτείας, η οποία θα εποπτεύει τους ελληνικούς ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Η αξιοπιστία του ποδοσφαίρου είναι η κορυφαία προτεραιότητα της ΕΠΟ. Για το λόγο αυτό όλες οι αποφάσεις της επί του συγκεκριμένου ζητήματος είναι αποφάσεις ουσίας και όχι εντυπώσεων, έχοντας ξεκαθαρίσει ότι όποιος επιχειρεί παιχνίδια στην πλάτη του ποδοσφαίρου θα βρίσκει την ΕΠΟ απέναντι
».

* Παράλληλα πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του κ. Μπιτσαξή και του Ειδικού Γραμματέα Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων Ιωάννη Καπελέρη: «Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής είχε σήμερα συνάντηση εργασίας με τον Ειδικό Γραμματέα Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων Ιωάννη Καπελέρη, για θέματα της αρμοδιότητάς τους».

Κρούση της Μπαρτσελόνα για Αφελάι

Η επιθυμία του Ιμπραχίμ Αφελάι να αγωνιστεί στο πλευρό του Τσάβι και του Ινιέστα φαίνεται πως έχει πολλές πιθανότητες να γίνει πραγματικότητα.
Όπως αναφέρει το εβδομαδιαίο περιοδικό «Voetbal International» το οποίο έχει συνήθως έγκυρη ενημέρωση στα θέματα της PSV, η Μπαρτσελόνα έχει πλησιάσει με επίσημο τρόπο τον ολλανδικό σύλλογο και έχει δηλώσει την πρόθεση της να τον αποκτήσει στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Το συμβόλαιο του Αφελάι λήγει το καλοκαίρι, ο ίδιος έχει δηλώσει πως δεν θα το ανανεώσει και έτσι η Αϊντχόφεν του έχει βάλει τιμή πώλησης στα 4 εκατομμύρια ευρώ ώστε να καρπωθεί ότι μπορεί από την μεταγραφή του σε σύλλογο του εξωτερικού. Ενδιαφέρον έχουν εκφράσει ακόμα η Ίντερ, η Ατλέτικο Μαδρίτης και η Γιουβέντους αλλά θεωρείται βέβαιο πως αν οι Καταλανοί θελήσουν να τον αποκτήσουν, ο παίκτης θα μετακομίσει στην Βαρκελώνη.

Στοιχημα απο τον Redoto_BET

γεια σας αδερφια...
μια τριαδα εχω.....
ΠΑΡΜΑ =ΑΝΤΕΡ ΣΤΟ 1,53 ΒΕΤ365
ΜΑΛΑΓΑ=1 ΣΤΟ 1,90 ΒΕΤ365
ΓΚΡΟΝΙΓΚΕΝ=1 ΣΤΟ 1,57 ΒΕΤ 365
ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ 50 ΜΟΝΑΔΕΣ

Υ.Γ. 1972 ΜΟΝΑΔΕΣ ΜΕΙΟΝ ΤΙΣ 50 ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΕΧΟΥΜΕ 1922

χαιρετω μαγκες!

Ατομικό για Χαβίτο και Σηφάκη – καμία ανησυχία

Με μία πρωινή προπόνηση συνεχίστηκε η προετοιμασία της ομάδας του Άρη για τον αγώνα της Δευτέρας με αντίπαλο τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο. Ο Χαβίτο ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα λόγω τενοντίτιδας, αλλά τις επόμενες μέρες θα μπει σε κανονικούς ρυθμούς. Ατομικό ακολούθησε και ο Μιχάλης Σηφάκης ωστόσο συνεχώς ανεβάζει ρυθμούς και θα είναι έτοιμος για τον αγώνα με τον Ηρακλή. Ρυθμούς ανεβάζει και ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ, οποίος όμως το πιθανότερο είναι να προφυλαχθεί με τον Ηρακλή. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε και ο Γιάννης Αγτζίδης, ενώ φυσιοθεραπείες για αποκατάσταση μετά την επέμβαση στην μέση ακολουθεί ο Γρηγόρης Παπαζαχαρίας.
Από κει και πέρα ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ αποφάσισε ο Μεντί Ναφτί να εκτίσει την ποινή του στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης στις 5 Δεκεμβρίου στο Κλεάνθης Βικελίδης.
Στο μεταξύ την Παρασκευή στις 13:00 ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για τον επερχόμενο αγώνα με τον Ηρακλή στην Αίθουσα Τύπου του Κλε Βικελίδης

Ουζουνίδης: «Θα κάνουμε το καθήκον μας»

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης τοποθετήθηκε στους εκπροσώπους του Τύπου ενόψει του ντέρμπι της Δευτέρας με τον Άρη. Πιο συγκεκριμένα ο τεχνικός του Ηρακλή τόνισε: «Είναι ένα πολύ σημαντικό και ιδιαίτερο παιχνίδι για εμάς. Σημαντικό γιατί χρειαζόμαστε τους τρεις βαθμούς, επίσης γιατί παίζουμε με ένα δυνατό αντίπαλο και είναι ένα τοπικό ντέρμπι που μετράει το πρεστίζ της ομάδας που δίνει ώθηση και ψυχολογία για μια καλύτερη συνέχεια. Το περιμένουν όλοι οι ποδοσφαιριστές, χρειαζόμαστε τη νίκη και βαθμολογικά διότι μείναμε λίγο πίσω και γιατί πιστεύω ότι δύο, τρία παιχνίδια μπορούσαμε να τα κερδίσουμε μιλώντας πλέον από άλλη θέση. Περιμένουμε ένα δύσκολο αγώνα, είναι δύσκολη ομάδα δεν είναι αυτή που είδαμε στο τελευταίο παιχνίδι. Και εμείς είμαστε σε καλύτερο επίπεδο, κάποιοι ποδοσφαιριστές έρχονται στην κατάσταση που θέλουμε. Σαν ομάδα και ατομικά μετράει η μονομαχίες ένας εναντίον ενός. Είμαστε καλά από ψυχολογικής πλευράς. Ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι για εμάς και για τον κόσμο και θεωρώ ότι θα κάνουμε το καθήκον μας. Προβλήματα δεν έχουμε τόσα πολλά, έχουμε κοντά μας όλους τους παίκτες για να έχουμε περισσότερες εναλλακτικές λύσεις».
Για το παιχνίδι με την Ξάνθη απάντησε: «Υπάρχουν αρκετές λεπτομέρειες που σε οδηγούν σε αυτό το σκορ. Είσαι μπροστά στο σκορ και η οπισθοχώρηση έρχεται ασυναίσθητα, πέσανε κάποιοι παίκτες με αποτέλεσμα να μην μένει η μπάλα ψηλά και συνεπώς να έρθει και η αντίδραση του αντιπάλου. Και ο αντίπαλος παίζει στο παιχνίδι. Δεν πιεστήκαμε και δεν είχαμε φόβο για να δεχτούμε κάποιο γκολ. Έπρεπε να είχαμε καλύτερες επιλογές για να κοντρολάρουμε το παιχνίδι. Για να γίνει κάτι τέτοιο έπρεπε να πιέσουμε ψηλά. Είναι κάτι που το συζητάμε και προσπαθούμε να το βελτιώσουμε. Επιθετικά ήμασταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο θα μπορούσαμε να ήμασταν και καλύτεροι αν δεν κάναμε αβίαστα λάθη στις τελικές πάσες».
Για το πρόγραμμα που ακολουθεί στο πρωτάθλημα τόνισε: «Δεν υπάρχουν εύκολα και δύσκολα παιχνίδια. Εμείς δεν τα βλέπουμε σαν ντέρμπι, τα βλέπουμε σαν παιχνίδια με στόχο τους τρεις βαθμούς. Είμαστε μια ομάδα που κοιτάμε όλους τους αντιπάλους το ίδιο και θέλουμε να τους κερδίσουμε όλους».
Για τις επιλογές της ενδεκάδας, δήλωσε: «Κάθε παιχνίδι έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες και τα χαρακτηριστικά των παικτών που θα χρησιμοποιήσεις. Έχω στο μυαλό μου την εντεκάδα και οι παίκτες είναι αυτοί που χαρακτηρίζουν τις επιλογές του προπονητή. Βγήκαν συμπεράσματα από το παιχνίδι της Ξάνθης και η βελτίωση που είχε η ομάδα εμφανίστηκε. Είναι δύσκολο σε κάθε παιχνίδι να έχεις όλες τις γραμμές σε πολύ καλή ημέρα».
Για τα στοιχεία του αγώνα της Δευτέρας, απάντησε: «Σε ένα τέτοιο παιχνίδι δεν κερδίζεις μόνο τους τρεις βαθμούς κερδίζεις και κάτι άλλο. Για εμάς αυτό που μετράει είναι οι βαθμοί. Υπάρχουν βέβαια και οι ιδιαιτερότητες που υπάρχουν στα παιχνίδια της ίδιας πόλης. Έχουμε ένα κίνητρο για τη νίκη και όχι πίεση για τη δική μας ομάδα. Σε παρόμοια παιχνίδια αυτά που μετράνε είναι η αποφασιστικότητα, η δύναμη, ο νικητής στις προσωπικές μονομαχίες».
Για την παρουσία του κόσμου, τόνισε: «Περιμένω πολύ περισσότερο κόσμο από τα προηγούμενα παιχνίδια. Θα έχουμε την υποστήριξη και τη βοήθεια τους. Στην Ξάνθη χαιρόσουν να τους βλέπεις και να τους ακούς. Περιμένουμε να δημιουργήσουν πολύ καλή ατμόσφαιρα γιατί και ο παίκτης βλέποντας τον κόσμο στην κερκίδα θέλει να δώσει το κάτι παραπάνω».
Τέλος για τη μεταγραφολογία που έχει αναπτυχθεί ανέφερε: «Δεν είναι καλό για μια ομάδα να ασχολείται με τη μεταγραφολογία, ενόψει σημαντικών αγώνων».

Χιουζ: "Σωστή η αποβολή"

Ο Μαρκ Χιουζ εξέφρασε την άποψη ότι ο Μάρτιν Ατκινσον έπραξε σωστά, στις καθυστερήσεις του αγώνα της Φούλαμ με την Τσέλσι στο "Στάμφορντ Μπριτζ", όταν απέβαλλε τον Μικαέλ Εσιέν για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Κλιντ Ντέμπσεϊ. Επίσης ο Ουαλός τεχνικός αναφέρθηκε και στο γκολ που δέχθηκε η ομάδα του.

"Ο τύπος έπεσε με τα δύο πόδια για τάκλιν και αυτό είναι απευθείας κόκκινη κατά την προσωπική μου άποψη", ήταν αρχικά τα λόγια του τεχνικού των "κότατζερς" για να συμπληρώσει στη συνέχεια: "Είχαμε την προσοχή μας στον Ντρογκμπά μέσα στην μικρή περιοχή και μας έκανε τη ζημιά ο Εσιέν. Από την πλευρά μας δημιουργήσαμε δύο κλασικές ευκαιρίες και αν ήταν άλλος τερματοφύλακας και όχι ο Τσεχ τα πράγματα θα ήταν αλλιώς".

Πωλείται όπως είναι η Παλέρμο

Την απόφαση να πουλήσει την Παλέρμο έκανε γνωστή αιφνιδιαστικά την Πέμπτη ο Μαουρίτσιο Τζαμπαρίνι, δηλώνοντας αηδιασμένος από όσα συμβαίνουν στο ιταλικό ποδόσφαιρο με αφορμή τα παράπονα που έχει από τη διαιτησία του χθεσινού αγώνα με τη Μίλαν στο «Σαν Σίρο». Οι Σικελοί φωνάζουν για δύο πέναλτι που δεν δόθηκαν υπέρ τους κι ένα αμφισβητούμενο που καταλογίστηκε σε βάρος τους.

«Αισθάνομαι ηττημένος μετά από περίπου 25 χρόνια μάχης ενάντια μίας συγκεκριμένης αθλητικής κουλτούρας, όπου οι οικονομικές και media-κες δυνάμεις 3-4 συλλόγων κάνουν κουμάντο και μοιράζουν τους τίτλους μεταξύ τους», αναφέρει ο Τζαμπαρίνι στην ιστοσελίδα του συλλόγου και προσθέτει: «Κουράστηκα να πολεμώ, εν μέρει λόγω της προχωρημένης μου ηλικίας, και ελπίζω να αφήσω τα ηνία του συλλόγου σε νεότερους ανθρώπους που έχουν τον ενθουσιασμό και τη δύναμη να πολεμήσουν για κάτι καλύτερο σε τομείς που εγώ δεν τα κατάφερα. Ελπίζω οι νέοι ιδιοκτήτες να συμμετέχουν με την ομάδα σε συνθήκες δικαιοσύνης, έχοντας τα ίδια μέσα με τους ανταγωνιστές».

Ο Τζαμπαρίνι μπήκε στο χώρο του ποδοσφαίρου αρχικά το 1987, όταν αγόρασε τη Βενέτσια, την οποία οδήγησε από την τέταρτη κατηγορία στη Serie A. Το 2002 πούλησε τη Βενέτσια και αγόρασε την Παλέρμο, με την οποία ανέβηκε από τη δεύτερη στη μεγάλη κατηγορία και έφτασε μαζί της στην έξοδο στην Ευρώπη. Στα 23 του χρόνια στο ποδόσφαιρο άλλαξε περίπου 30 προπονητές!

Ζήτησε εισιτήρια για το «Καραϊσκάκη» ο ΠΑΟΚ

Έγγραφο με το οποίο ζητά εισιτήρια για τον αγώνα πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό απέστειλε στους "ερυθρόλευκους" την Πέμπτη η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Το αίτημα του «Δικέφαλου του Βορρά», ωστόσο, θα ικανοποιηθεί πολύ δύσκολα αφού τα τελευταία χρόνια δεν συνεργάζονται οι δύο ομάδες στον συγκεκριμένο τομέα.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης περιμένει πλέον την απάντηση των «ερυθρολεύκων» έχοντας κάνει από την πλευρά της το πρώτο βήμα για να ικανοποιήσει τους οπαδούς.

Δίνει "εξετάσεις" η Μπρεστ

"Εξετάσεις" δίνει η πρωτοπόρος του σαμπιονά, Μπρεστ, καθώς στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής υποδέχεται την Σοσό -που ψάχνει βαθμούς για να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη- και καλείται να αποδείξει ότι η πορεία της δεν είναι "πυροτέχνημα".

Παράλληλα, η Ρεν που έχει έναν αγώνα λιγότερο, φιλοξενείται από την Οσέρ σε μία εξαιρετικά ανοικτή αναμέτρηση, ενώ η Παρί Σεν Ζερμέν αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Λοριάν και είναι το φαβορί για την νίκη. Ακόμη, η Μαρσέιγ αναμένεται να έχει εύκολο έργο απέναντι στην Λανς, όπως και η Λιόν που θα φιλοξενήσει την Νις.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σάββατο 13 Νοεμβρίου
Μονακό-Αρλ
Μπορντό-Νανσί
Μονπελιέ-Τουλούζ
Μαρσέιγ-Λανς
Μπρεστ-Σοσό
Βαλανσιέν-Σεντ Ετιέν
Καέν-Λιλ

Κυριακή 14 Νοεμβρίου
Οσέρ-Ρεν
Λοριάν-Παρί Σεν Ζερμέν
Λιόν-Νις

Δοκιμασία για την Τβέντε

Την ευκαιρία να παραμείνει επικεφαλής στο ολλανδικό πρωτάθλημα έχει η Τβέντε, αρκεί να ξεπεράσει το εκτός έδρας εμπόδιο της Μπρέντα, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής. Παράλληλα, η Αϊντχόφεν είναι το απόλυτο φαβορί υποδεχόμενη την Εξέλσιορ, ενώ η Αλκμααρ θα φιλοξενήσει τον Αγιαξ, στο ντέρμπι της αγωνιστικής.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου
Βίλεμ-Ντε Γκράαφσαπ

Σάββατο 13 Νοεμβρίου
Αϊντχόφεν-Εξέλσιορ
Ρόντα-Ουτρέχτη
Μπρέντα-Τβέντε

Κυριακή 14 Νοεμβρίου
Αλκμααρ-Αγιαξ
Ναϊμέγκεν-Ντεν Χάαγκ
Φένλο-Φίτεσε
Φέγενορντ-Χέρενφεν
Αλμέλο-Γκρόνινγκεν

Εύκολο έργο η Γκενκ

Εύκολο έργο έχει η πρωτοπόρος του βελγικού πρωταθλήματος, Γκενκ, καθώς στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής θα φιλοξενήσει την Σερκλ Μπριζ και είναι το απόλυτο φαβορί για την νίκη. Αντίθετα, η Αντερλεχτ που δοκιμάζεται στην έδρα της Γάνδης, έχει δύσκολη αποστολή καθώς οι γηπεδούχοι διεκδικούν ακόμη και τον τίτλο, ενώ η Μαλίν φιλοξενείται από την Εουπεν που είναι βελτιωμένη το τελευταίο διάστημα.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σάββατο 13 Νοεμβρίου
Σαρλερουά-Βέστερλο
Μπριζ-Λιρς
Εουπεν-Μαλίν
Γκέρμιναλ-Σταντάρ Λιέγης
Λόκερεν-Σεντ Τρουϊντέν
Γκενκ-Σερκλ Μπριζ

Κυριακή 14 Νοεμβρίου
Γάνδη-Αντερλεχτ
Ζούλτε Βάρεγκεμ-Κορτράικ

Εξώδικο στη Super League!

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός κατηγορεί τη Super League και πιο συγκεκριμένα τον πρόεδρό της Βαγγέλη Μαρινάκη για δημιουργία εντυπώσεων μέσω "διαρροών" προς τον Τύπο (για τα όσα κυκλοφόρησαν από τους διαλόγους στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ της διοργανώτριας αρχής).

Μάλιστα για αυτό το λόγο απέστειλε εξώδικο και ζητάει από τη διοργανώτρια να της παραδοθούν οι μαγνητοφωνημένες συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"Με αφορμή το γεγονός ότι χθες και σήμερα είδαν το φως της δημοσιότητας επιλεγμένοι διάλογοι από την πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ της Super League που περιλάμβαναν πολύ σοβαρά υπονοούμενα και κατηγορίες, ζητήσαμε από τη διοργανώτρια να μας παραδοθούν οι μαγνητοφωνημένες συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν. Το αίτημά μας δεν έγινε δεκτό και μας ζητήθηκε να φέρουμε το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Επειδή όμως οι ανέξοδοι λεονταρισμοί πίσω από κλειστές πόρτες και εκτός πρακτικών με επιλεκτικές και αποσπασματικές «διαρροές» προς τον Τύπο με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων πρέπει κάποια στιγμή είτε να σταματήσουν είτε να συνοδεύονται και από το ανάλογο κόστος, η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και ο Πρόεδρός της, κ. Νικόλας Πατέρας απέστειλαν σήμερα εξώδικο προς τη Super League, ζητώντας παράλληλα και τη συνδρομή του Αθλητικού Εισαγγελέα, με το οποίο ζητούν αντίγραφο των εν λόγω μαγνητοφωνημένων συνομιλιών προκειμένου η όποια υπόνοια ή κατηγορία να πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Είναι προφανές ότι με δεδομένα τα δημοσιεύματα και τις «διαρροές» για τα όσα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση του ΔΣ επιφυλασσόμαστε κάθε νόμιμου δικαιώματός μας".

Ανησυχία για Κοντρέρας

Ούτε την Πέμπτη κατάφερε να προπονηθεί ο Πάμπλο Κοντρέρας και πλέον υπάρχει ανησυχία για τη συμμετοχή του στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ κόντρα στην ΑΕΚ το Σάββατο στην Τούμπα. Ο Χιλιανός αμυντικός έκανε και σήμερα θεραπεία λόγω του αιματώματος που έχει στη γάμπα και την Παρασκευή θα γνωρίζει ο Μάκης Χάβος αν μπορεί να τον υπολογίζει στα πλάνα του για τη σύγκρουση των «Δικεφάλων».

Ο Ναμπίλ Ελ Ζαρ ξεπέρασε την ίωση που τον κράτησε εκτός προγράμματος την Τετάρτη και είναι διαθέσιμος, ενώ δεδομένες είναι πέντε απουσίες. Αυτές των Ίβιτς (ατομικό πρόγραμμα), Κουτσιανικούλη (θεραπεία), Σνάουτσνερ (άρχισε ειδικό πρόγραμμα), Σαβίνι και Λίνο.

Ο Μάκης Χάβος προσανατολίζεται σε ένα 4-2-3-1 με Κρέσιτς τερματοφύλακα, Σακελλαρίου και Μπουσαϊντί στα άκρα της άμυνας, Τσιρίλο και Μαλεζά στόπερ (εφόσον ο Κοντρέρας τεθεί οριστικά νοκ άουτ), Βιτόλο και Γκαρσία ως αμυντικά χαφ, Βιεϊρίνια δεξιά και Ελ Ζαρ αριστερά, με τον Φωτάκη να κινείται πίσω από τον Σαλπιγγίδη.

Αλέγκρι: «Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για πρωτάθλημα»

Το βάρος της κατάκτησης του πρωταθλήματος θέλησε να πάρει από τις πλάτες των ποδοσφαιριστών του ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Η Μίλαν επικράτησε το βράδυ της Τετάρτης με σκορ 3-1 της Παλέρμο και σε συνδυασμό με την ήττα της Λάτσιο από την Τσεζένα πέρασε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα στο πρωτάθλημα της Ιταλίας.

«Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για πρωτάθλημα. Έχουν γίνει μόνο έντεκα παιχνίδια και η βαθμολογία μόλις τώρα έχει αρχίσει και διαμορφώνεται» δήλωσε ο Ιταλός προπονητής, για να προσθέσει: «Εξελισσόμαστε ως ομάδα, αλλά οι τραυματισμοί των δυο επιθετικών μας θα μας πονέσουν. Θα δούμε πώς θα είναι ο Πίρλο αύριο, και ελπίζω να είναι έτοιμος για το ντέρμπι κόντρα στην Ίντερ».

Για την αναμέτρηση της Τετάρτης, είπε: «Ξέραμε πως η Παλέρμο ήρθε για να αποσπάσει βαθμούς, καθώς είναι μια ομάδα με πολλούς ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Δυσκολευτήκαμε λίγο, αλλά ίσως τους επιτρέψαμε να έχουν περισσότερη ώρα την μπάλα. Κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο καθώς κάθε ομάδα θέλει να κερδίσει βαθμούς. Για να κερδίσει μια ομάδα τρεις βαθμούς στην έδρα της χρειάζεται ποιότητα, τεχνικές ικανότητες, τακτική και θυσίες».

Χωρίς Μιλίτο η Μπαρτσελόνα για έξι εβδομάδες

Χωρίς τον Γκαμπριέλ Μιλίτο θα αγωνίζεται η Μπαρτσελόνα τις επόμενες έξι εβδομάδες, όπως ανακοίνωσε το ιατρικό επιτελείο του συλλόγου. Ο 30χρονος Αργεντινός αμυντικός των "αζουλγκράνα" υπέστη τράβηγμα στον αριστερό μηρό, στο παιχνίδι του Κόπα Ντελ Ρέι κόντρα στην Θέουτα και θα μείνει εκτός δράσης για το συγκεκριμένο διάστημα.

Νίκη των Μάβερικς στο Μέμφις

Οι Μάβερικς τα κατάφεραν στο Μέμφις, καθώς επικράτησαν των Γκρίζλις με 106-91, με τον Ντιρκ Νοβίτσκι να αγωνίζεται με τραυματισμό στον αστράγαλο. Για την ομάδα του Ντάλας "καθάρισαν" στην επίθεση ο Τζέισον Τέρι με 25 πόντους (11 στα 16 σουτ) και ο Σον Μάριον με 20, ενώ ο Γερμανός σούπερ σταρ, που υπέφερε όσο αγωνιζόταν, τελείωσε το ματς με 12 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Σημαντική και η συνδρομή του Τζέισον Κίντ με 12 ασίστ, ενώ Τάισον Τσάντλερ και ΝτεΣον Στίβενσον είχαν από 11 πόντους για τη νικήτρια ομάδα. Από την άλλη πλευρά ο Ζακ Ράντολφ ηγήθηκε του Μέμφις με 23 πόντους, ο Ρούντι Γκέι είχε 18 και εννέα ριμπάουντ, ενώ ο Μαρκ Γκασόλ τελείωσε το ματς με 10 πόντους.

Στο Ορλάντο, οι Τζαζ κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με 104-94 μέσα στην έδρα των Μάτζικ. Ο Ντερόν Ουίλιαμς είχε 30 πόντους και 14 ασίστ, ενώ εξαιρετικός ήταν και ο Μίλσαπ με 23 πόντους.

Στην Ουάσινγκτον, με ηγέτη τον Τζον Γουόλ οι Ουίζαρντς πέτυχαν τη δεύτερη νίκη τους στο πρωτάθλημα, με 98-91 επί των Ρόκετς. Ο Γουόλ έκανε το πρώτο τριπλ νταμπλ της καριέρας του με 19 πόντους, 13 ασίστ και 10 ριμπάουντ.

Συνοπτικά σε αγώνες για το πρωτάθλημα μπάσκετ του ΝΒΑ, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Ατλάντα-Μιλγουόκι 91-108
Ορλάντο-Γιούτα 94-104
Ουάσινγκτον-Χιούστον 98-91
Τορόντο-Σάρλοτ 96-101
Κλίβελαντ-Νιού Τζέρσεϊ 87-95
Νέα Υόρκη-Γκόλντεν Στέιτ 117-122
Οκλαχόμα-Φιλαδέλφεια 109-103
Μέμφις-Ντάλας 91-106
Σακραμέντο-Μινεσότα 89-98
Σαν Αντόνιο-ΛΑ Κλίπερς 107-95

Τον υποψήφιο επενδυτή περιμένει ο νέος(;) προπονητής του ΠΑΟΚ

Μπορεί οι ημέρες να περνούν στον ΠΑΟΚ ωστόσο το θέμα της πρόσληψης νέου προπονητή παραμένει ανοιχτό για δύο λόγους. Ο ένας αφορά την εκκρεμή υπόθεση των διαπραγματεύσεων διοίκησης- «επενδυτικού ομίλου αραβικών συμφερόντων» που ίσως αλλάξει τα οικονομικά δεδομένα και ο δεύτερος την πορεία της ομάδας με τον «υπηρεσιακό» κ. Μάκη Χάβο στον πάγκο. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Θόδωρος Ζαγοράκης περιμένει να διαπιστώσει αν θα υλοποιηθούν οι υποσχέσεις που έχει λάβει για επενδύσεις στην ΠΑΕ και εισροή κεφαλαίων, που θα του επιτρέψουν να προσλάβει προπονητή εγνωσμένης αξίας διαθέτοντας υψηλότερο μπάτζετ. Ωστόσο, ο κ. Χάβος του προσφέρει την πολυτέλεια της αναμονής. Δεν είναι τόσο οι διαδοχικές νίκες (τρεις στο πρωτάθλημα, μία στην Ευρώπη και μία πρόκριση στο Κύπελλο) όσο οι σχέσεις εμπιστοσύνης που έχει οικοδομήσει με τους ποδοσφαιριστές μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό προκύπτει από δημόσιες τοποθετήσεις των ίδιων των παικτών. Τόσο των Πάμπλο Κοντρέρας, Γιώργου Φωτάκη, Ζλάταν Μουσλίμοβιτς και Αντρέ Βιεϊρίνια όσο και η πρόσφατη του Ελ Ζαρ ο οποίος δεν δίστασε να δηλώσει ότι « ελπίζω να παραμείνει γιατί είναι ο... καταλληλότερος ». Οι δηλώσεις στήριξης των ποδοσφαιριστών αλλά κυρίως η αγωνιστική συμπεριφορά τους και η πειθαρχία που επιδεικνύουν στα αποδυτήρια στέλνουν ένα σαφέστατο μήνυμα προς τη διοίκηση για την παραμονή του κ. Χάβου. Ο κ. Ζαγοράκης αφουγκράζεται την επιθυμία τους αλλά αποφεύγει να δημοσιοποιήσει τις προθέσεις του γιατί, όπως έχει συζητήσει με τους συνεργάτες του, « ελπίζω να του δώσουν την ίδια στήριξη και σε άσχημο αποτέλεσμα ».

Σκέψεις για επιστροφή του Εντι Τζόνσον στον Αρη

Το πρόβλημα στο σκοράρισμα δεν αφήνει πολλά περιθώρια στον Αρη, που θεωρείται βέβαιο όιτι στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, θα κινηθεί για την απόκτηση ενός σέντερ φορ.

Ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ έχει ήδη αρχίσει να κάνει τα σχέδιά του και στις πρώτες σκέψεις του βρίσκεται η επιστροφή του Εντι Τζόνσον στη Θεσσαλονίκη. Ο αμερικανός επιθετικός, που αγωνίστηκε πέρυσι ως δανεικός έχει αφήσει καλές εντυπώσεις και ο Κούπερ δεν θα έλεγε όχι στην απόκτησή του.

Ο παίκτης αγωνίζεται αυτή τη στιγμή στη Φούλαμ, αλλά δεν έχει αρκετό χρόνο συμμετοχής και αν οι άγγλοι δεν έχουν υπερβολικές απαιτήσεις για να τον παραχωρήσουν, τότε η επιστροφή του στο Κλεάνθης Βικελίδης είναι πιθανή.

Σισέ: "Ευχαριστώ και ανταποδίδω με γκολ"

Ο Τζιμπρίλ Σισέ παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα της UEFA. Σε αυτή του την εξομολόγηση, επανέλαβε ότι είναι ευγνώμων προς τον Παναθηναϊκό για την ευκαιρία που του πρόσφερε ώστε να δώσει νέα πνοή στην καριέρα του και να επιστρέψει στην εθνική Γαλλίας...

"Είμαι δεμένος με το σύλλογο γιατί μου έδωσαν όλα τα εργαλεία που χρειαζόμουν για να κάνω ό,τι έκανα. Ήθελα να είμαι μέρος της εθνικής Γαλλίας στο Μουντιάλ και τα κατάφερα. Ευχαριστώ τον Παναθηναϊκό γιατί μου έδωσε την ευκαιρία, την εμπιστοσύνη και ό,τι άλλο χρειαζόμουν για να με βοηθήσουν να πετύχω. Αυτός είναι ο δικός μου τρόπος για να πω ευχαριστώ", τόνισε χαρακτηριστικά ο Γάλλος φορ των "πρασίνων".

Στη συνέχεια ο Σισέ αναφέρθηκε και στη λατρεία που του δείχνουν με κάθε ευκαιρία οι οπαδοί της ομάδας του: "Ο κόσμος του Παναθηναϊκού λατρεύει το ποδόσφαιρο και θέλει η ομάδα του να κερδίζει συνέχεια. Ποτέ δεν είχα ζήσει κάτι τέτοιο πριν έρθω εδώ. Ήμουν, ωστόσο, τυχερός που αγωνίστηκα σε ομάδες με φοβερούς φιλάθλους, όπως η Μαρσέιγ, η Λίβερπουλ, ακόμη και η Οσέρ σε μικρότερο βαθμό. Και στη Σάντερλαντ δεν ήταν άσχημα τα πράγματα, αλλά εδώ τα πράγματα είναι ξεχωριστά. Είναι ένα θέαμα που πρέπει να δεις".

Επίσης αναφέρθηκε και στην υπόθεση πρόκριση στους "16" του Champions League: "Κάναμε μόνοι μας δύσκολα τα πράγματα για μας, αλλά θα πρέπει να προσπαθήσουμε γιατί θέλουμε πολύ να προκριθούμε στην επόμενη φάση...".

Το πρωτάθλημα κρίνεται στην έρημο!

Άμπου Ντάμπι… Μόνο αυτή η πίστα μπορεί να ρίξει την αυλαία του φετινού ιδιαίτερα συναρπαστικού πρωταθλήματος της Φόρμουλα 1. Τρεις πιλότοι θα «μονομαχήσουν» για τον τίτλο, πάνω στο τεχνητό νησί, υπό το φως το προβολέων, δημιουργώντας μια μαγική ατμόσφαιρα το προσεχές Σαββατοκύριακο (13-14/11).

Με φόντο τα κότερα και τα πολύχρωμα φώτα ο Φερνάντο Αλόνσο έχει τις περισσότερες ελπίδες να κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα, ωστόσο σε ένα πρωτάθλημα όπως η Φόρμουλα 1, τίποτα δεν είναι σίγουρο μέχρι να πέσει η καρό σημαία. Βέβαια, η ασπρόμαυρη σημαία με τα τετραγωνάκια στο Άμπου Ντάμπι θα έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς θα αναδείξει τον φετινό παγκόσμιο πρωταθλητή!

Ουσιαστικά στο κυνήγι του τίτλου βρίσκονται οι Αλόνσο, Γουέμπερ και Φέτελ, καθώς ο Χάμιλτον έχει μεγαλύτερη διαφορά από τους υπόλοιπους και περιμένει μόνο σε ένα θαύμα.

βαθμολογία πιλότων:

1. Αλόνσο, 246
2. Γουέμπερ, 238
3. Φέτελ, 231
4. Χάμιλτον, 222

Ας ρίξουμε όμως μια ματιά στην πίστα που οι τρεις πιλότοι θα παίξουν το τελευταίο τους χαρτί…

Αρχικά τα συνδυάζει όλα, ευθείες, ανοιχτές και κλειστές στροφές και όλα αυτά αρχίζουν απόγευμα και ολοκληρώνονται υπό το φως των προβολέων. Το σιρκουί του Άμπου Ντάμπι είναι καινούριο, πέρυσι έκανε πρεμιέρα στο πρωτάθλημα της F1, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

55 γύροι από τον τίτλο

Οι ανυπόμονοι θα πρέπει να περιμένουν 55 γύρους μέχρι να ακούσουν τα ουρλιαχτά του πιλότου που όπως συνηθίζεται θα τραγουδάει το «We are the champions». Η πίστα έχει μήκος 5.554 χιλιόμετρα, ενώ συνολικά οι πιλότοι θα διανύσουν 305.355 χιλιόμετρα με αριστερόστροφη φορά.

Οι 22 στροφές είναι αρκετές, οι πιλότοι αποκτούν τη μέγιστη ταχύτητα 316 χλμ. την ώρα στην ευθεία μετά την έβδομη στροφή, στην οποία οι πιλότοι περνούν με τη μικρότερη ταχύτητα, 70 χλμ. την ώρα. Σε γενικές γραμμές το Άμπου Ντάμπι είναι μια γρήγορη πίστα με τη μέση ταχύτητα να αγγίζει τα 200 χλμ. την ώρα.

Οι ομάδες θα πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα στη μαλακή και τη μέση γόμα. Ο ταχύτερος γύρος ανήκει στον Σεμπάστιαν Φέτελ, νικητή πέρυσι, ωστόσο το προσεχές Σαββατοκύριακο δεν αρκεί μόνο η νίκη, αλλά ο συνδυασμός αυτής με κακή απόδοση του Αλόνσο.

Η ικανοποίηση του Ρανιέρι

Ικανοποιημένος από τη νίκη με σκορ 3-2 στο ματς με τη Φιορεντίνα εμφανίστηκε ο προπονητής της Ρόμα Κλαούντιο Ρανιέρι.
Ο Ιταλός τεχνικός των «τζιαλορόσι» σημείωσε αναφορικά με το παιχνίδι με την ομάδα της Φλωρεντίας:

«Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα που είναι ξεκάθαρο ότι έχει ποδοσφαιριστές υψηλής ποιότητας που μπορούν να κερδίσουν ένα ματς. Ο Τζιλαρντίνο και ο Ντ’ Αγκοστίνο σημείωσαν δυο καταπληκτικά γκολ και πρέπει να τους συγχαρώ.

Ήταν δύσκολο για τον Μποριέλο και τον Τότι να παίξουν μαζί διότι η Φιορεντίνα αμύνεται πολύ καλά. Εάν έπαιζε ο Βούσινιτς θα ήταν διαφορετικά θα χτυπούσαμε πιο βαθιά στην αντίπαλη περιοχή».

Φωτο Ημερας

Francesca Piccinini ..Italian Woman's National Volleyball Team

ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΟΚ: Επαναλειτούργησε ανανεωμένη η μπουτίκ

Με κάθε επισημότητα ξεκίνησε πάλι την λειτουργία της η μπουτίκ της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ. Όλοι οι παίκτες του δικεφάλου βρέθηκαν εκεί και περιηγήθηκαν στους νεόυς χώρους. Η μπουτίκ του ΠΑΟΚ στεγάζεται φυσικά στο Paok Sports Arena και προσφέρει στους φίλους του δικεφάλου ότι προϊόν έχει να κάνει με την ομάδα μπάσκετ του δικεφάλου.

Ηρακλής-Θέμα χρόνου το… μπαμ!

Έτοιμος να ανακοινώσει την πρώτη του μεταγραφή για τη χειμερινή περίοδο είναι ο Ηρακλής, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, το βράδυ της Τετάρτης (10/11) οι «κυανόλευκοι» ήρθαν ένα βήμα πιο κοντά σε συμφωνία με τον Ζερόμ Ροτέν!

Αν δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο, ο 32χρονος Γάλλος θα γίνει μόνιμος κάτοικος Θεσσαλονίκης.

Ανακοίνωση είναι πιθανό να έχουμε ακόμα και σήμερα το βράδυ στο Κατσάνειο, στη συνάντηση που θα έχει ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Τάκης και οι επιτελείς του, με φιλάθλους.

Ο κ. Τάκης επικοινώνησε χθες με τον Γάλλο σταρ και οι δύο πλευρές φέρεται να βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία.

Από κει και πέρα, αφού κλείσει η υπόθεση του Ζερόμ Ροτέν θα ανοίξει αυτή του Ζοέλ Επαλέ. Άλλωστε, η απόφαση του Καμερουνέζου να επιστρέψει στην Ελλάδα, δίνοντας προτεραιότητα στο «γηραιό», δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο στη Μίκρα.

ΑΡΗΣ: Στους «ισχυρούς» της Ευρώπης

Τους καρπούς της εκπληκτικής φετινής του πορείας στο Europa League αναμένεται να δρέψει την επόμενη αγωνιστική περίοδο ο Άρης, αν καταφέρει βέβαια να προκριθεί στη διοργάνωση. Οι «κίτρινοι» έκαναν άλμα 17 θέσεων στην κατάταξη της UEFA και τη σεζόν 2011-2012 θα βρίσκονται ανάμεσα στους «ισχυρούς» έχοντας, θεωρητικά πάντα, ευκολότερες κληρώσεις.

Οι δύο προκρίσεις των Θεσσαλονικέων επί των Γιαγκελόνια και Αούστρια Βιέννης, σε συνδυασμό με τη νίκη επί της Ατλέτικο Μαδρίτης και την ισοπαλία με τη Λεβερκούζεν για τη φάση των ομίλων έχουν φέρει την ομάδα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ στους 15.393 πόντους. Η θέση αυτή του Άρη μόνο να βελτιωθεί μπορεί αφού του απομένουν άλλα δύο παιχνίδια (με Ατλέτικο στη Μαδρίτη και Ρόζενμποργκ εντός), με την πρόκριση, αν και πολύ δύσκολη να παραμένει ανοιχτή.

Στο αγωνιστικό μέρος, οι Χαβίτο και Σηφάκης ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα στην προπόνηση της Τετάρτης, χωρίς ωστόσο να τίθεται θέμα συμμετοχής τους στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον Ηρακλή. Αντίθετα απόντας ήταν και πάλι ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ, ο οποίος ακολουθεί πρόγραμμα ενδυνάμωσης. Τιμωρημένος για το ματς με τον «Γηραιό» είναι ο Μεντί Ναφτί, έχοντας συμπληρώσει τέσσερις κίτρινες κάρτες.

Ο Μουρίνιο «εξερράγη» και αποβλήθηκε

Σεφτέ στις αποβολές από τον πάγκο έκανε στην καριέρα του στη Ρεάλ Μαδρίτης ο Ζοσέ Μουρίνιο. Στη χθεσινοβραδινή αναμέτρηση Κυπέλλου κόντρα στη Μούρθια (5-1) ο Πορτογάλος τεχνικός παραβίασε πολλές φορές το όριο της τεχνικής περιοχής και δεν έβαλε μυαλό παρά τις παρατηρήσεις του τέταρτου διαιτητή.

Μετά τη διαμαρτυρία του για μία κίτρινη κάρτα στον Ντιαρά, την τέταρτη σε παίκτη της «βασίλισσας», ο ρέφερι της συνάντησης, Παράδας Ρομέρο, τον απείλησε με αποβολή. Ο ασυγκράτητος Μουρίνιο δεν έδειξε να συμβιβάζεται, τον έβρισε (σύμφωνα με την έκθεση του διαιτητή είπε ‘Άντε γ…’) και εκείνος του έδειξε την… εξέδρα.

«Δείτε τις επιδόσεις του συγκεκριμένου διαιτητή και θα καταλάβετε αν είναι καλός ή κακός σε αυτό που κάνει. Έχει σφυρίξει 50 ματς κι έχει δώσει 250 κίτρινες και 14-15 κόκκινες κάρτες», δήλωσε μετά τον αγώνα ο Μουρίνιο.

Οριστικά Δευτέρα το «ελ κλάσικο»

Στις 29 Νοεμβρίου, ημέρα Δευτέρα και ώρα 22:00, θα πραγματοποιηθεί το ντέρμπι που περιμένει πώς και πώς ολόκληρη η ποδοσφαιρική υφήλιος, ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης στο «Καμπ Νου».

Η διεξαγωγή των εκλογών για τη Βουλή της Καταλονίας στις 28 του μήνα δεν επέτρεψε-για λόγους ασφαλείας-να γίνει την ίδια ημέρα το «ελ κλάσικο». Επίσης ήταν αδύνατο να γίνει το ματς το Σάββατο, καθώς οι δύο ομάδες έχουν υποχρεώσεις για την πέμπτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League (η «Μπάρτσα» αντιμετωπίζει στις 24/11 τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και η Ρεάλ Μαδρίτης μία μέρα νωρίτερα μονομαχεί με τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ).

Έρχεται πρόταση για Τζόρβα!

Πολύ πιθανό είναι το ενδεχόμενο ομάδα του εξωτερικού (πιθανότατα ιταλική) να καταθέσει τον Ιανουάριο επίσημη πρόταση στον Παναθηναϊκό για την απόκτηση του Αλέξη Τζόρβα!

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον Έλληνα πορτιέρο «τσεκάρουν» αρκετές ομάδες, κυρίως από τη γειτονική μας Ιταλία και στο «τριφύλλι» είναι ανοιχτοί σε οποιαδήποτε πρόταση, αρκεί να είναι συμφέρουσα.

Άλλωστε, οι «πράσινοι», πλην του Σισέ, ο οποίος δεν πωλείται, για όλους τους υπόλοιπους το συζητούν…

Χότζον: «Δεν αξίζαμε τη νίκη»

Την άποψή του πως η Λίβερπουλ θα πρέπει να είναι ικανοποιημένη με τον βαθμό της ισοπαλίας από τον αγώνα της Τετάρτης κόντρα στην Γουίγκαν εξέφρασε ο Ρόι Χότζον κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου. Οι «κόκκινοι» προηγήθηκαν στο 7’ με το τρίτο γκολ του Φερνάντο Τόρες σε διάστημα τεσσάρων ημερών και το πρώτο εκτός έδρας από τις 21 Μαρτίου, αλλά ο Ούγκο Ρονταγέγα ισοφάρισε στο 52’ στο τελικό 1-1.

«Δεν αξίζαμε τη νίκη. Δείξαμε σημάδια κόπωσης, τα οποία επηρέασαν την κυκλοφορία της μπάλας, ιδίως στο χώρο του κέντρου όπου είχαμε και πρόβλημα. Δεν πλησιάσαμε καν σε αυτό που περίμενα να αποδώσει η ομάδα στο συγκεκριμένο ματς» υπογράμμισε ο προπονητής της ομάδας του Μέρσεϊσαιντ.

Πρωτάθλημα Σκωτίας "Χαστούκια" για Σέλτικ και Ρέιντζερς!

Ηττα με 2-0 Σέλτικ από την Χαρτς στα πλαίσια της 12ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Σκωτίας. Με τον Γιώργο Σαμαρά και τον Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς να αγωνίζονται σε όλο το παιχνίδι ηττήθηκε χάρη σε γκολ των Μπλάκ και Τέμπλετον. Καλύτερα δεν τα πήγε ούτε η Ρέιντζερς, που έχασε από την Χιμπέρνανα 3-0 μέσα στο "Αιμπροξ".

Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής



  • Αμπερντίν - Ινβερνές 1-2
    (49' Βέλιτσκα - 34' Ρούνει πεν., 81' Μούνρο )


  • Χαρτς - Σέλτικ 2-0
    (27' Μπλακ, 58' Τέμπλετον)


  • Ναντί Γιουν. - Σεντ Μίρεν 1-2
    (86' Μπούαντεν - 41', 65' Χίγκτον)


  • Κιλμάρνοκ - Χάμιλτον 3-0
    (34 Γκόρντον, 46, 52 Σαμόν)


  • Μάδεργουελ - Σεντ Τζόνσον 4-0
    (12', 24', 45' Μπλάκμαν, 90' Σάτον)


  • Ρέιντζερς - Χιμπέρνιαν 0-3
    (6' Μίλερ, 19' Ράνκιν, 84' Ντικόχ)

  • Μίλαν για σκουντέτο!

    Στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα ανέβηκε η Μίλαν, που επικράτησε με 3-1 της Παλέρμο εντός έδρας. Οι «ροσονέρι» εκμεταλεύτηκαν έτσι την ήττα της Λάτσιο από την Τσεζένα με 1-0, με τους «Λατσιάλι» να καταλαμβάνουν πλέον τη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

    Στην τρίτη θέση ανέβηκε η Νάπολι, που με τέρμα του Λαβέτσι στις καθυστερήσεις επικράτησε εκτός έδρας της Κάλιαρι με 1-0, ενώ τέταρτη είναι η πρωταθλήτρια Ίντερ, που για άλλη μια αγωνιστική δεν κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης αφού έμεινε στο 1-1 στην έδρα της Λέτσε.

    Από εκεί και πέρα η Γιουβέντους αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 στην έδρα της Μπρέσια, με την οποία αγωνίστηκε και ο Παναγιώτης Κονέ, που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 63΄ στη θέση του Έντερ. Η Μπολόνια ηττήθηκε εκτός έδρας από την Τζένοα με 1-0 με τον Βαγγέλη Μώρα να παραμένει στον πάγκο, ενώ η Κατάνια έκαμψε την αντίσταση της Ουντινέζε την οποία κέρδισε με 1-0.

    Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 11ης αγωνιστικής:



  • Μίλαν-Παλέρμο 3-1
    (19΄ Πάτο, 77΄ πεν. Ιμπραϊμοβιτς, 83΄ Ρομπίνιο - 63΄ Μπατσίνοβιτς)


  • Ρόμα-Φιορεντίνα 3-2
    (45΄ Σιμπλίτσιο, 51΄ Μποριέλο, 77΄ Περότα - 69΄ Τζιλαρντίνο, 89΄ Ντ'Αγκοστίνο)


  • Μπρέσια-Γιουβέντους 1-1
    (73΄ Ντιαμάντι - 71΄ Κουαλιαρέλα)


  • Κάλιαρι-Νάπολι 0-1
    (+90΄ Λαβέτσι)


  • Κατάνια-Ουντινέζε 1-0
    (60΄ Μάξι Λόπες)


  • Τσεζένα-Λάτσιο 1-0
    (85΄ Παρόλο)


  • Κιέβο-Μπάρι 0-0


  • Τζένοα-Μπολόνια 1-0
    (81΄ Μιλανέτο)


  • Λέτσε-Ιντερ 1-1
    (79΄ Ολιβέρα - 76΄ Μιλίτο)


  • Πάρμα-Σαμπντόρια 11/11


  • Eμφατικές Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα

    Η Ρεάλ Μαδρίτης σημείωσε τη 18η εντός έδρας νίκη σε 19 παιχνίδια με αντίπαλο τη Μούρθια και με το εμφατικό 5-1 την... τιμώρησε για το 0-0 του πρώτου αγώνα. Επίδειξη δύναμης έκανε και η Μπαρτσελόνα απέναντι στη Θέουτα καθώς δεν αρκέστηκε στη νίκη με 2-0 του πρώτου αγώνα και συνέτριψε την αντίπαλό της με 5-1 στο "Καμπ Νου" εξασφαλίζοντας πολύ άνετα την πρόκριση στους "16" του Κυπέλλου Ισπανίας.

    Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα...



  • Ράσινγκ Σανταντέρ-Κόρντομπα 3-1 στην παράταση (0-2)
    (25' Μπολάδο, 72' Κένεντι, 102' Μπεδία-120' πεν. Λούκε)


  • Εσπανιόλ-Βαγιαδολίδ 1-1 (2-0)
    (68' Οσβάλντο-77' πεν. Μπαραγκάν)


  • Ρεάλ Μαδρίτης-Μούρθια 5-1 (0-0)
    (4' Γκρανέρο, 44' Ιγκουαΐν, 75' Ρονάλντο, 85' πεν. Μπενζεμά, 89' Αλόνσο-82' πεν. Πέδρο)


  • Σαραγόσα-Μπέτις 1-2 (1-0)
    (15' Γιάροσικ-12' αυτ. Κοντίνι, 36' Κάστρο)


  • Αλμερία-Σοσιεδάδ 2-1 (3-2)
    (21' Γκοϊτόμ, 49' Ουλόα-52' Αγκιρέτσε)


  • Ατλέτικο Μαδρίτης-Λας Πάλμας 1-1 (5-0)
    (73' Μέριδα-20' Αριντάνε)


  • Λα Κορούνια-Οσασούνα 2-1 (1-1)
    (57' Ρίκι, 65' Λασάντ-62' Λέκιτς)


  • Λεβάντε-Χερέθ 1-2 (3-2)
    (44' Καϊσέδο-25' πεν., 58' Αντονίτο)


  • Σεβίλλη-Ρεάλ Ουνιόν 6-1 (4-0)
    (15' Αλφάρο, 27' Ρόντρι, 41' Μπερνάρντο, 60' Τσιγκαρίνι, 73' Κάρλος, 86' Ακόστα-13' Ρόμο)


  • Βιγιαρεάλ-Πόλι Εχίδο 2-0 (1-1)
    (17' Μοντέρο, 91' Αλτιντορ)


  • Αθλέτικ Μπιλμπάο-Αλκορκόν 2-0 (1-0)
    (26' Γκαμπιλόντο, 91' Ορμπάιθ)


  • Μπαρτσελόνα-Θέουτα 5-1 (2-0)
    (2' Νολίτο, 7' Μιλίτο, 50' Πέδρο, 64' Μπόγιαν, 68' Μέσι-35' Γκούζμαν)

    Πέμπτη 11/11
    Χετάφε-Πορτουγκαλέτε 21:00 (1-1)
    Μάλαγα-Έρκουλες 22:00 (0-0)
    Σπόρτινγκ Χιχόν-Μαγιόρκα 22:00 (1-3)
    Βαλένθια-Λογκρονιές 22:00 (3-0)

  • Νικήτρια η Τσέλσι!

    Μέσα σε δύο 24ωρα η Τσέλσι ανέβασε ξανά τη διαφορά της από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στους 4 βαθμούς. Οι "μπλε" επικράτησαν δύσκολα 1-0 της Φούλαμ, την ώρα που το τοπικό ντέρμπι μεταξύ Σίτι και Γιουνάιτεντ ήταν ένα από τα πιο "άνευρα" που έχουν διεξαχθεί. Η Αρσεναλ κατάφερε να συνέλθει από την εντός έδρας ήττα από τη Νιούκαστλ και πέρασε με νίκη 2-0 από το "Μολινό" επί της Γουλβς.

    Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 12ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ



  • Στόουκ Σίτι-Μπέρμιγχαμ 3-2
    (44΄ Χουτ, 72΄ Φούλερ, 85΄ Ουάιτχεντ - 74΄ Φέιχι, 76΄ Τζερόμ)


  • Τότεναμ-Σάντερλαντ 1-1
    (65΄ Φαν ντερ Φάαρτ - 67΄ Ασαμόα Γκιάν)


  • Αστον Βίλα-Μπλάκπουλ 3-2
    (28΄ Ντάουνινγκ, 60΄ Ντελφουνέζο, 89΄ Κόλινς - 45΄ Χέργουντ, 87΄ Κάμπελ)


  • Τσέλσι-Φούλαμ 1-0
    (30΄ Εσιέν)


  • Νιουκάστλ-Μπλάκμπερν 1-2
    (47΄ Κάρολ - 3΄ Πέντερσεν, 82΄ Ρόμπερτς)


  • Γουέστ Χαμ-Γουέστ Μπρομ 2-2
    (43΄ Πάρκερ, 50΄πεν. Πικιόν - 38΄πεν. Οντεμβίγκιε, 71΄ Πάμπλο)


  • Γουίγκαν-Λίβερπουλ 1-1
    (52΄ Ρονταλέγκα - 7΄ Τόρες)


  • Γουλβς-Αρσεναλ 0-2
    (1΄,90΄ Σαμάκ)


  • Εβερτον-Μπόλτον 1-1
    (+90΄ Μπέκφορντ - 79΄ Κλάσνιτς)


  • Μάντσεστερ Σ.-Μάντσεστερ Γ. 0-0

  • Πολύ κακό για το τίποτα...

    Δεν θύμιζε σε τίποτα παιχνίδι αγγλικού πρωταθλήματος. Ούτε ντέρμπι της Πρέμιερ Λιγκ φυσικά, οπότε... πολύ κακό για το τίποτα. Σίτι και Γιουνάιτεντ, τα δύο αντίπαλα στρατόπεδα του Μάνστεστερ, έδωσαν περισσότερο βάση στην τακτική, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα το... στείρο μεταξύ τους 0-0 στο ντέρμπι του... μίσους, που άφησε και τις δύο μακριά από την Τσέλσι.

    Ρομπέρτο Μαντσίνι και Σερ Αλεξ Φέργκιουσον παρέταξαν τις ομάδες τους με το ίδιο σύστημα. 4-3-3 για τους "πολίτες", 4-3-3 και για τους "κόκκινους διαβόλους". Ωστόσο καμία από τις δύο ομάδες δεν παρουσιάστηκε... επιθετική. Κανείς από τους δύο προπονητές δεν ήταν διατεθειμένος να αφήσει την ομάδα του να ηττηθεί. Το να χάσεις άλλωστε από την "αιώνια" αντίπαλο σου στο Μάντσεστερ ισοδυναμεί πια με... ντροπή.

    Το παιχνίδι θύμισε περισσότερο αγώνα του δικού μας πρωταθλήματος, όπου και οι δύο ομάδες καίγονταν για το αποτέλεσμα. Γι' αυτό άλλωστε και ήταν δύσκολο για κάποιον να παρακολουθήσει ολόκληρο το ματς. Το θέαμα ήταν πολύ μέτριο...

    Γρήγορες επιστροφές από τα μπακ και τα εξτρέμ, αντεπιθέσεις... μηδέν και από τους δύο, αμυντικοί που μασούσαν σίδερα και... αμυνόμενοι παντού, κάποια από τα χαρακτηριστικά του "εμφυλίου" του Μάντσεστερ. Και οι δύο έμειναν στα... λόγια και με την... όρεξη!

    Ενα φάουλ του Κάρλος Τέβες που ανάγκασε τον Φαν ντερ Σααρ σε δύσκολη επέμβαση προς το τέλος του πρώτου 45λεπτου, είναι μια φάση που... αμυδρά θα θυμάται κανείς αύριο το πρωί. Το τελικό 0-0 κρίνεται άλλωστε απόλυτα δίκαιο και για τους δύο...

    Μάντσεστερ Σίτι (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Χαρτ, Μπόατενγκ (78' Κολαρόφ) , Κ. Τουρέ, Κομπανί, Ζαμπαλέτα, Γ. Τουρέ, Ντε Γιονγκ, Μπάρι, Σίλβα, Τέβεζ (94' Αντεμπαγιόρ), Μίλνερ (73' Τζόνσον)
    Στον πάγκο: Γκίβεν, Ρίτσαρντς, Κολάροφ, Λέσκοτ, Βιεϊρά

    Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Aλεξ Φέργκιουσον): Φαν Ντε Σαρ, Ράφαελ (49' Μπράουν) , Φέρντιναντ, Βίντιτς, Εβρά (68' Οσέι), Φλέτσερ, Σκόουλς, Κάρικ, Νάνι, Μπερμπάτοφ (78' Ερνάντες) , Παρκ
    Στον πάγκο: Αμος, Σμάλινγκ, Ομπερτάν, Γκίμπσον