Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

«Ο γιός μου είναι ευαίσθητος», δήλωσε η μητέρα του Σέρβου χούλιγκαν

Τον γιό της έσπευσε να υπερασπιστεί με δηλώσεις της στον Τύπο η μητέρα του σεσημασμένου Σέρβου χούλιγκαν, Ιβάν Μπογκντάνοφ, που συνελήφθη ως πρωταίτιος στα επεισόδια του αγώνα Ιταλία – Σερβία.«Ο γιός μου Ιβάν είναι ο πιο ευαίσθητος άνθρωπος στον κόσμο. Είναι στοργικός και τζέντλεμαν. Νομίζω πως είναι καλός με όλους τους άλλους εκτός από τον εαυτό του», είπε η κ.Μπογντάνοφ στη σερβική εφημερίδα «Alo».

«Με πήρε τηλέφωνο, μιλήσαμε για λίγο και μου είπε ότι είναι καλά. Νιώθω άσχημα όταν διαβάζω αυτά που γράφουν για το παιδί μου, σας παρακαλώ να με καταλάβετε», πρόσθεσε.

Την ίδια άποψη πάντως για τον Μπογκντάνοφ είχαν και οι γείτονες του, λέγοντας πως «ο Τύπος τον κατέστρεψε» και ότι «έγραψαν χειρότερα πράγματα για αυτόν από ότι είχαν γράψει για τον Μπιν Λάντεν".

«Τhis is Volos!»

Ακόμη μία ανακοίνωση, την τρίτη για σήμερα, εξέδωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, για το ζήτημα των εισιτηρίων που έχει ανακύψει ενόψει του αγώνα με την Λάρισα, στο Πανθεσσαλικό στάδιο. Η ανακοίνωση κλείνει με την φράση: «Τhis is Volos!». Στην καινούρια της ανακοίνωση η ΠΑΕ του Βόλου τονίζει: «Προφανώς η ΠΑΕ ΑΕΛ θέλει να δικαιολογηθεί στους φιλάθλους της για το ολέθριο λάθος της και να αποποιηθεί πλήρως τις ευθύνες της. Σήμερα όμως ο κόσμος έχει κουραστεί από μισόλογα και επικοινωνιακές έξωθεν καλές μαρτυρίες και απαιτεί αλήθειες και μόνο αλήθειες.

Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου παραχώρησε κατά τη διάρκεια της σημερινής σύσκεψης έως και 3.000 εισιτήρια για τους φιλάθλους της ΑΕΛ, με αντάλλαγμα, για τις ανάγκες των δικών μας φιλάθλων στον αγώνα του δεύτερου γύρου, 1500 εισιτήρια. Όλα τα άλλα αποτελούν φθηνές δικαιολογίες, κατά το γνωστόν: 'Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν!'.

Για ποιο λόγο η ΠΑΕ ΑΕΛ δεν αποδέχθηκε το λογικό αίτημά μας, ας απαντήσει η ίδια στους φιλάθλους της. Εμείς έχουμε μάθει να μιλάμε σταράτα και με τη γλώσσα της αλήθειας. Και για να μην υπάρχει κανείς ενδοιασμός και καμία αμφιβολία ούτε από έναν, έστω και σήμερα, η ΠΑΕ ΑΕΛ μπορεί να αποδεχτεί την πρότασή μας. Μία πρόταση που αποδεικνύει για μία ακόμη φορά τη μεγαλοψυχία της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου. Διότι, ας μην ξεχνάμε: Τhis is Volos!».

Στοιχημα απο τον Redoto_BET


γεια σας αδερφια.....

προχθες τριτη αν και αναβληθηκε η ιταλια βγαλαμε την δυαδα μας και τσιμπησαμε μεροκαματακι.για σημερα παρασκευη σπανια εχω κατι ,αλλα βλεπω μια καλη δυαδα.παμε να τα δουμε αναλυτικα....



ΟΥΕΛΒΑ-ΣΑΛΑΜΝΑΚΑ=1 ΣΤΟ 2,25 ΣΤΗΝ ΒΕΤ365

Η ουελβα εχει σχετικα καλο ροστερ αλλα εχει ξεκινησει εντελως για τα σκυλια με 7 ματς να εχουν γινει και να μην εχει κανει ακομα νικη.το σημερινο ματς απο ολες τις δηλωσεις προπονητη και παικτων δειχνει οτι το βλεπουν σαν τελικο.αν δεν κερδισουν κανουν αρνητικο ρεκορ στην ιστορια τους και δεν θελουν να στιγματιστουν για αυτο κ θα τα δωσουν ολα.η σαλαμανκα εχει εκτος 3/3.δεν την εχω ομως για πολυ ψηλα.σημερα εχει τα δυο στοπερ εξω και τον βασικο φορ.ευκαιρια νικης και εξιλεωσης για ουελβα......



ΛΕ ΜΑΝ-ΚΛΕΡΜΟΝ=1 ΣΤΟ 2,00 ΣΤΗΝ ΒΕΤ365

η λε μαν αν και ηταν μεσα στα φαβορι για ανοδο δεν τα παει και πολυ καλα.κυριως εντος εδρας που ακομα δεν εχει νικη.σε 4 εντος εχει 3 ισσοπαλιες και μια ηττα.σημερα εχει ευκαιρια νικης καθως η κλερμον ειναι και σχετικα αδυναμη σαν ομαδα και εχει πολλες απουσιες βασικων σημερα και σε 9 ματς συνολικα εχει δεχτει 18 γκολ.2 ανα ματς δηλ....εεεε νισαφι....βλεπω να κανει σεφτε στις νικες η λε μαν....



Υ.Γ1 ΔΥΑΔΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΒΕΤ 365 ΛΕ ΜΑΝ=1 ΣΤΟ 2,00 ΚΑΙ ΟΥΕΛΒΑ=1 ΣΤΟ 2,25 ΜΕ 40 ΜΟΝΑΔ



Υ.Γ. 2 ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΑΔΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΙΣ 1903 ΜΟΝΑΔ ΜΕΙΟΝ ΤΙΣ 40 ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 1863



χαιρετω μαγκες!saloutee...

Άλλαξε σελίδα η Λίβερπουλ!

Η πώληση της Λίβερπουλ στη NESV ολοκληρώθηκε και επίσημα! Οι πρώην ιδιοκτήτες της ομάδας, Χικς και Τζιλέτ αποφάσισαν να άρουν τα ασφαλιστικά μέτρα και ο Τζον Χένρι, ιδιοκτήτης της NESV, είναι οριστικά ο νέος ιδιοκτήτης των «κόκκινων» έναντι 300 εκ λιρών.

Η Λίβερπουλ αλλάζει σελίδα και σύντομα θα βγει και ανακοίνωση από την επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου. Ωστόσο ο «βραχνάς» των Χικς και Τζιλέτ θα παραμείνει στο προσκήνιο μιας και οι Αμερικανοί φέρονται αποφασισμένοι να διεκδικήσουν αποζημίωση 1,6 δις δολαρίων, σύμφωνα με τα αγγλικά ΜΜΕ.

Χωρίς Φαμπρέγας και Σανιά η Αρσεναλ

Χωρίς τους τραυματίες Μπακαρί Σανιά και Σεσκ Φαμπρέγας θα παραταχθεί η Αρσεναλ στην αυριανή αναμέτρηση με την Μπέρμιγχαμ για την 8η αγωνιστική της πρέμιερσιπ, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η διοίκηση των «κανονιέρηδων». Ο Γάλλος αμυντικός ταλαιπωρείται από τραυματισμό στον αριστερό μηρό, ο οποίος τον κράτησε εκτός των τελευταίων δύο αναμετρήσεων της εθνικής ομάδας στα προκριματικά του EURO 2012, και ο τεχνικός των Λονδρέζων, Αρσέν Βενγκέρ, δήλωσε πως θα μείνει εκτός δράσης για ακόμη δέκα ημέρες.

Από την πλευρά του, ο Ισπανός μέσος παραμένει εκτός δράσης από τις 18 Σεπτεμβρίου, όταν τραυματίστηκε στο μηρό στη διάρκεια της αναμέτρησης με τη Σάντερλαντ.

Χρηστίδης: «Θα επιβραβευτεί η προσπάθεια του Άρη»

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη και της ΑΕΚ Νίκος Χρηστίδης κλήθηκε από το «Αθλητικό Metropolis» να σχολιάσει την Κυριακάτικη αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Παράλληλα δεν παρέλειψε να σχολιάσει με χιούμορ πως καλείται σε κάθε Άρης-ΑΕΚ να τοποθετείται με τις σκέψεις και τα προγνωστικά του.
Αρχικά αναφέρθηκε στη δική του εποχή και τη μεταπήδηση του από τον Άρη στην ΑΕΚ, ενώ στη συνέχεια σχολίασε την πορεία των «κιτρίνων» με τον Κούπερ στο «τιμόνι»: «Τις διαφορές μεταξύ των δύο ομάδων τις κατάλαβα όταν έφυγα από τον Άρη και πήγα στην ΑΕΚ, όπου είχα την τύχη να βρίσκεται στη διοίκηση ο Μπάρλος. Πραγματικά τα είχα χάσει ευχάριστα από την οργάνωση και τη λειτουργία του συλλόγου. Η αλήθεια είναι πως στη συνέχεια ο Άρης βελτιώθηκε, αλλά σε εκείνο το επίπεδο δεν έφτασε. Τη δεδομένη χρονική στιγμή το ποδόσφαιρο πρέπει να κάνει αυτό που είχε κάνει παλιότερα το μπάσκετ, να εκτοξεύσει δηλαδή την ομάδα όσο ψηλότερα γίνεται. Συμφωνώ όμως απόλυτα με τον Έκτορ Κούπερ πως αν η ομάδα δουλέψει σωστά, θα έχει την αξίωση σε πέντε χρόνια να πάει για πρωτάθλημα. Ο Άρης βήμα-βήμα θα ωριμάσει και μετά θα έχει την αξίωση και την απαίτηση να κερδίσει τίτλους, μιας και όταν δεν είσαι στο σωστό επίπεδο δεν μπορείς να έχεις παράλογες απαιτήσεις. Ο Κούπερ δείχνει πως είναι ευχαριστημένος κι αυτό δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να το χαλάσει ο Άρης, αλλά πρέπει να συνεχίσει και να ενισχύσει το οικοδόμημα. Το κέρδος του Άρη θα είναι να μπορέσει να μπει στη διαδικασία της ευρωπαϊκής οργάνωσης και στη συνέχεια η ίδια η ομάδα θα βρίσκεται στη θέση να αναδεικνύει προπονητές».
Σχολίασε βέβαια και τον Μιχάλη Σηφάκη που αγωνίζεται στη θέση που έπαιζε και ο ίδιος: «Έχω μιλήσει πολλές φορές στο παρελθόν γι’ αυτόν, τώρα περιμένω απλά να μιλάει ο ίδιος. Θεωρώ πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και το αποδεικνύει με την παρουσία του τόσο στον Άρη, όσο και στην Εθνική ομάδα. Ένα σημείο που πρέπει να βελτιώσει είναι οι παράλληλες μεταβιβάσεις προς την εστία του».
Κληθείς να κάνει τα προγνωστικά του για το ματς της Κυριακής ανέφερε: «Θεωρώ πως ο Άρης έχει βάλει μια τάξη και πρέπει να είναι συνεπής σ’ αυτά που έχει δείξει στον αγωνιστικό χώρο. Οι ποδοσφαιριστές ξέρουν ποια είναι πλέον η ταυτότητα της ομάδας, αλλά σίγουρα υπάρχουν και μεγάλες απουσίες. Στην ΑΕΚ μέχρι πρότινος δεν υπήρχε πειθαρχία, τώρα υπάρχει νέος προπονητής και τώρα καθίστανται περισσότερο υπεύθυνοι οι ποδοσφαιριστές».
Κλείνοντας υπογράμμισε: «Γίνεται μια προσπάθεια στον Άρη και κάποια στιγμή η ομάδα θα επιβραβευτεί. Πλέον νομίζω πως ο ποδοσφαιριστής θα αρχίσει να δουλεύει για τον φίλαθλο και όχι ο φίλαθλος για τον ποδοσφαιριστή και την ομάδα. Άλλωστε ο φίλαθλος έχει δώσει τα πάντα γι’ αυτή την ομάδα».

Δεν δίνει εισιτήρια στα Λάρισα ο Βόλος

Την απόφαση του Αχιλλέα Μπέου να μη διατεθούν εισιτήρια σε φιλάθλους της Λάρισας, ενόψει της αναμέτρησης της 7ης αγωνιστικής στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, δημοσιοποίησε ο Ολυμπιακός Βόλου, μετά τη σημερινή σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του εν λόγω αγώνα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των «ερυθρόλευκων» της Μαγνησίας, αιτία για την απόφαση αυτή στάθηκε η «... εμμονή της ΠΑΕ ΑΕΛ για τη μη ανταπόδοση εισιτηρίων στον επαναληπτικό αγώνα του δεύτερου γύρου».

Οπως τονίζει η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, στην κερκίδα του Πανθεσσαλικού που συνήθως διατίθεται για τους οπαδούς της φιλοξενούμενης ομάδας, θα φιλοξενηθούν στον αγώνα της 23ης Οκτωβρίου δωρεάν οι μαθητές από όλα τα σχολεία του Βόλου. Η προπώληση των εισιτηρίων θα γίνεται μόνο από τα γραφεία της ΠΑΕ, με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας.

Με άλλη ανακοίνωση που εξέδωσαν, οι Βολιώτες γνωστοποιούν ότι επιστρέφουν «ως απαράδεκτο» το σχέδιο σύμβασης που τους εστάλη από την ΟΠΑΠ ΑΕ, την οποία κατηγορούν ότι θέτει σε κίνδυνο τις σχέσεις της με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ενώ καλούν τους προέδρους της Σούπερ Λίγκας και της Ενωσης Β΄-Γ΄ Εθνικής, Βαγγέλη Μαρινάκη και Σπύρο Καλογιάννη, αντίστοιχα, «... να πάρουν θέση και να προστατέψουν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, από ενέργειες που το οδηγούν σε ομηρία από τους κάθε είδους διορισμένους και περαστικούς υψηλόμισθους».

Οι «νυχτερίδες» πάνε Βαρκελώνη! Στη Μάλαγα η Ρεάλ Μαδρίτης

Με ένα μεγάλο ντέρμπι συνεχίζεται το πρωτάθλημα Ισπανίας, καθώς στα πλαίσια της έβδομης αγωνιστικής το Σάββατο το βράδυ η Μπαρτσελόνα υποδέχεται την αήττητη Βαλένθια.Οι «νυχτερίδες» έχουν ξεκινήσει εντυπωσιακά τη σεζόν, βρίσκονται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως μακριά από το γήπεδό τους έχουν τρία σερί τρίποντα. Ωστόσο, στο «Καμπ Νου» δεν έχουν καθόλου καλή παράδοση, αφού στις τρεις τελευταίες επισκέψεις τους έφυγαν με σκυμμένο κεφάλι και συνολικό σκορ 13-0! Από την άλλη πλευρά, οι «μπλαουγκράνα» δεν έχουν περιθώρια νέων εντός έδρας απωλειών, αφού μέχρι στιγμής έχουν στο γήπεδό τους μία αγχωτική νίκη επί της Χιχόν, μία ισοπαλία με τη Μαγιόρκα και μία ήττα από τη Χέρκουλες. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, ωστόσο αν νικήσει το Σάββατο το βράδυ θα «πιάσει» την Βαλένθια.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Νταβίντ Βίγια, παρά τον ελαφρύ τραυματισμό του στον αγώνα Σκοτία-Ισπανία την περασμένη Τρίτη, μάλλον θα αγωνιστεί κανονικά με τη Μπαρτσελόνα και θα τεθεί για πρώτη φορά αντιμέτωπος με την παλιά ομάδα του. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα θα περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή τον Τσάβι, ενώ η Βαλένθια πηγαίνει στην Βαρκελώνη χωρίς τους τραυματίες Μιγκέλ και Χοακίν.

Στη Μάλαγα η Ρεάλ και περιμένει…

Η Ρεάλ Μαδρίτης για την έβδομη αγωνιστική δοκιμάζεται στο «Ροσαλέδα» απέναντι στην πάντα υπολογίσιμη Μάλαγα, με τον Ζοσέ Μουρίνιο να ελπίζει ότι η ομάδα του θα αποφύγει μία τρίτη βαθμολογική απώλεια μακριά από το «Μπερναμπέου», μετά τις «λευκές» ισοπαλίες με Μαγιόρκα και Λεβάντε. Ο Ραούλ Αλμπιόλ συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά φέτος στην αποστολή, μετά τον τραυματισμό του στο Μουντιάλ, και δεν αποκλείεται να ξεκινήσει, αν τελικά δεν κριθεί ετοιμοπόλεμος ο τραυματίας Σέρχιο Ράμος. Επιστρέφει στους «μερένγκες» μετά από περίπου ένα μήνα και ο νεαρός Σέρχιο Κανάλες. Η Μάλαγα πάντως μέχρι στιγμής δείχνει πως είναι ομάδα που παίζει καλά εκτός έδρας, αφού εντός έχει μόνο ήττες (τρεις), ενώ μακριά από το γήπεδό της έχει συγκεντρώσει επτά πόντους με δύο νίκες και μία ισοπαλία.

«Κουρασμένη» με ΠΑΟΚ η Βιγιαρεάλ

Η έβδομη αγωνιστική της Πριμέρα ολοκληρώνεται την Δευτέρα το βράδυ, όταν τρεις ημέρες πριν υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο του Γιουρόπα Λιγκ, η Βιγιαρεάλ δοκιμάζεται στο Αλικάντε απέναντι στην τοπική Χέρκουλες. Το «κίτρινο υποβρύχιο» ίσως έχει την ευκαιρία -αν η Βαλένθια δεν νικήσει- να βρεθεί μόνο στην κορυφή, αλλά πρέπει να προσέξει πολύ απέναντι στους «νεοφώτιστους» με τα εντυπωσιακά όσο και... αλλοπρόσαλλα αποτελέσματα ως τώρα (νίκησαν Μπαρτσελόνα και Σεβίλη, αλλά την προηγούμενη αγωνιστική έχασαν 3-0 από τη Χετάφε).

Ακόμη, η Σεβίλη δοκιμάζεται στην έδρα της Σπόρτινγκ Χιχόν και η Ατλέτικο Μαδρίτης υποδέχεται την ισόβαθμή της Χετάφε.

Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής:

Σάββατο 16/10:

Ατλέτικο Μαδρίτης-Χετάφε
Μπαρτσελόνα-Βαλένθια
Μάλαγα-Ρεάλ Μαδρίτης

Κυριακή 17/10:

Σανταντέρ-Αλμερία
Λα Κορούνια-Οσασούνα
Λεβάντε-Ρεάλ Σοσιεδάδ
Μαγιόρκα-Εσπανιόλ
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Σαραγόσα
Σπόρτινγκ Χιχόν-Σεβίλη

Δευτέρα 18/10:

Χέρκουλες-Βιγιαρεάλ

Για το απόλυτο ρεκόρ η Μάιντς, δύσκολη αποστολή η Ντόρτμουντ και ντέρμπι… ουράς

Με τον αγώνα Κολωνία-Ντόρτμουντ του βράδυ της Παρασκευή ανοίγει η αυλαία της 8ης αγωνιστικής στη Μπουντσλίγκα (21:30).
Η δεύτερη στη βαθμολογία Ντόρτμουντ θέλει να κάνει το 7 στα εφτά στις νίκες προκειμένου να εκμεταλλευτή πιθανό στραβοπάτημα της Μάιντς. Ωστόσο η ομάδα της Βεστφαλίας αναμένεται να έχει δύσκολη εκτός έδρας αποστολή, αφού δεν θα βρίσκονται στη διάθεση του Φρίντχελμ Φούνκελ οι Κελ, Κρίνγκε, Ζιντάν, Χάιναλ και Ογουομογέλα. Από τη μεριά της η Κολωνία θα τα δώσει όλα για τη νίκη μιας και βρίσκεται στην 16η θέση της βαθμολογίας η οποία οδηγεί στον υποβιβασμό. Οπότε είναι σίγουρο ότι θα παλέψει με νύχια και με δόντια για το τρίποντο παρά τις απουσίες των ΜακΚένα, Φράις και Ισιάκου.

Τα φώτα στο τρένο της Μάιντς
Η αγωνιστική συνεχίζεται το Σάββατο με τα φώτα να συγκεντρώνονται στο εντός έδρας ματς της Μάιντς με το Αμβούργο (16:30). Το τρένο των γηπεδούχων έχει πάρει τροχιά για τον τίτλο και με νίκη θα καταρρίψουν το ρεκόρ των 8 συνεχόμενων νικών σε 8 ισάριθμα ματς, πέρα από αυτό όμως θα συνεχίσουν μια αήττητη και νικηφόρα πορεία, από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Το θετικό για τον προπονητή της Μάιντς, Τόμας Τούχελ είναι ότι δεν έχει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα, οι φιλοξενούμενοι όμως θα παρουσιαστούν αποδεκατισμένοι αφού ο Άρμιν Φε δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Πέτριτς, Ελία, Τορούν, Γιάρολιμ, Κάστελεν, Αόγκο, Σον, Στέπανεκ και Ντίκμαϊερ.

Σε αντίθεση με τη Μάιντς, η Μπάγερν που υποδέχεται το Ανόβερο έχει κάνει τη χειρότερη εκκίνηση στην ιστορία της στο γερμανικό πρωτάθλημα, έχοντας συμπληρώσει 8 βαθμούς σε 7 αγώνες. Συνεπώς η νίκη είναι μονόδρομος αλλά και δύσκολη υπόθεση, εξαιτίας της απουσίας των Ρόμπεν, Ριμπερί, Φαν Μπόμελ, Όλιτς, Κλόζε Κοντέντο και Αλάμπα.

Ένα άλλο ματς που ξεχωρίζει το Σάββατο είναι το Σάλκε-Στουτγκάρδη. Και αυτό γιατί είναι ντέρμπι των ουραγών! Και οι δυο μεγάλες ομάδες έχουν κάνει απογοητευτική πορεία στη Μπουντεσλίγκα με τους γηπεδούχους να μετράνε μία μόνο νίκη και πέντε ήττες, ενώ οι φιλοξενούμενοι που είναι και τελευταίοι στη βαθμολογία έχουν 6! Όσον αφορά τα αγωνιστικά ο Φέλιξ Μάγκατ δεν υπολογίζει στους Χούγκλαντ, Πάντερ, Τζόουνς, Κένια και Μάτιπ, ενώ η Στουτγκάρδη με υπηρεσιακό προπονητή τον Γενς Κέλερ δεν θα έχει στη διάθεσή της τους τιμωρημένους Ντελπιέρ και Καμορανέζι, καθώς και τους τραυματίες Εντέλ και Ντέγκεν.
Όσον αφορά την αντίπαλο του Άρη στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, Λεβερκούζεν, φιλοξενείται σε μία δύσκολη έδρα όπως αυτή της Βόλφσμπουργκ. Η Μπάγερ αντιμετωπίζει τέσσερις σημαντικές απουσίες, αφού θα κληθεί να αντιμετωπίσει τους γηπεδούχους χωρίς τους Μπάλακ, Κίσλινγκ, Ρενάτο Αουγκούστο και Κάστρο.

Θα σκοράρει ξανά ο Γκέκας;
Το πρόγραμμα του Σαββάτου περιλαμβάνει επίσης τις αναμετρήσεις Βέρντερ-Φράιμπουργκ, Σ. Πάουλι-Νυρεμβέργη και Βόλφσμπουργκ-Λεβερκούζεν.
Η αγωνιστική ολοκληρώνεται την Κυριακή με τα ματς Καϊζερσλάουτερν-Άιντραχτ και Χόφενχαϊμ-Γκλάντμπαχ. Φυσικά αυτό που παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι το πρώτο, λόγω του δυνατού ελληνικού στοιχείου που διαθέτει η ομάδα της Φρανκφούρτης. Εξάλλου ο Φάνης Γκέκας έχει ανοίξει λογαριασμό με τα γκολ και δεν αποκλείεται και σε αυτή την αγωνιστική να ξαναχτυπήσει… Ο Λαρισαίος επιθετικός έχει πετύχει μέχρι στιγμής 5 τέρματα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής:
Παρασκευή 15/10
Κολωνία-Ντόρτμουντ 21:30

Σάββατο 16/10
Μπάγερν Μονάχου-Ανόβερο 16:30
Σάλκε-Στουτγκάρδη 16:30
Βέρντερ Βρέμης-Φράιμπουργκ 16:30
Μάιντς-Αμβούργο 16:30
Σ. Πάουλι-Νυρεμβέργη 16:30
Βόλφσμπουργκ-Λεβερκούζεν 19:30

Κυριακή 17/10
Καϊζερσλάουτερν-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 16:30
Χόφενχαϊμ-Γκλάντμπαχ 18:30

Τα (δεν) «απαγορεύεται» στα ελληνικά γήπεδα

Στο δίκαιο που διέπει το ποδόσφαιρο στη χώρα μας τα «δεν» είναι δεκάδες, όμως ποια εφαρμόζονται; - Η δέσμη του ΚΑΠ και οι... ιδιωτικοί νόμοι .
Το δικαίωμα καθενός να μετακινείται οπουδήποτε δεν αμφισβητείται από κανέναν. Ωστόσο η ελευθερία του ατόμου δεν μπορεί να καταλύει την ελευθερία των άλλων. Από την άποψη αυτή η απόφαση της Πολιτείας να μην επιτρέψει την οργανωμένη μετακίνηση των οπαδών του Παναθηναϊκού στο Ηράκλειο και του Ολυμπιακού στην Ξάνθη είναι και νόμιμη και ηθική. Νόμιμη επειδή οι οπαδοί των δύο ομάδων κατά την προηγούμενη έξοδό τους από το Λεκανοπέδιο δημιούργησαν εκτεταμένα επεισόδια και ηθική διότι δεν μπορεί να ανέχεται επί μακρόν συμπεριφορές και ενέργειες προσβλητικές αλλά και (υλικά) βλαπτικές για το κοινωνικό σύνολο. Στο ποδόσφαιρο το τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται είναι σχετικό. Ο,τι δεν επιτρέπεται στην Ελλάδα δεν σημαίνει πως απαγορεύεται στην Αγγλία ή στη Γερμανία και το αντίστροφο. Στο δίκαιο που διέπει το ελληνικό ποδόσφαιρο οι απαγορεύσεις είναι δεκάδες. Το ζητούμενο είναι ποιες από αυτές εφαρμόζονται.

Ιδού η δέσμη των κυριότερων «απαγορεύεται» του ΚΑΠ αλλά και κάποιων... ιδιωτικών νόμων, όπως του «Γ. Καραϊσκάκης»:

Οι μετακινήσεις: Η απαγόρευση για τα εκτός έδρας ματς είναι ένας μύθος που χρησιμοποιούν οι παράγοντες για να μην εισπράττουν την οπαδική δυσαρέσκεια. Διότι η συμφωνία κυρίων μεταξύ ΕΠΟ, Σούπερ Λίγκας και Πολιτείας προβλέπει την ελευθερία της οργανωμένης μετακίνησης για κάθε ομάδα, μόνο που αυτό σταματάει την ημέρα που οι οπαδοί της θα δημιουργήσουν εκτεταμένα επεισόδια.

Η ρίψη αντικειμένων: Ανέκαθεν απαγορεύεται αλλά ποτέ δεν σταματάει. Η Αστυνομία κατά την είσοδο στο γήπεδο συνήθως αφαιρεί τα κέρματα από τις τσέπες των οπαδών και οι ΠΑΕ τους τα επιστρέφουν εντός του γηπέδου με την πρώτη εμπορική συναλλαγή.

Η καύση βεγγαλικών: « Εθιμο» το οποίο κοστίζει ετησίως σε πρόστιμα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Χωρίς καύση βεγγαλικών παιχνίδι δεν ξεκινάει και γκολ δεν πανηγυρίζεται. Ενίοτε τα μοιράζουν σε σακούλες οι σεκιούριτι σε γνώση ή και κατ΄ εντολήν των ΠΑΕ. Τα υβριστικά συνθήματα: O κάθε νοήμων «απαγορεύεται» να πάει με τη γυναίκα και το παιδί του στο γήπεδο. Οσο για τους διαιτητές, ας απολογηθούν στις μανάδες τους για όσα προσβλητικά ανέχονται να λέγονται εναντίον τους.

Τα πανό με προσβλητικές εκφράσεις: Αλίμονο σε όποιον τολμήσει να κατεβάσει τα... ιερά λάβαρα της εξέδρας. Για τις ΠΑΕ η ελευθερία του οπαδού να βρίζει είναι αναφαίρετο δικαίωμα.

Η κατάληψη διαδρόμων και κλιμάκων εξεδρών: Στα γήπεδα της προηγμένης ποδοσφαιρικά Ευρώπης παίρνουν τα μέτρα τους διά παν ενδεχόμενον. Στην Ελλάδα ενίοτε χωράνε διπλάσιοι και τριπλάσιοι θεατές και όχι κατ΄ ανάγκην τζαμπατζήδες, σε συγκεκριμένο αριθμό θέσεων.

Η κατανάλωση οινοπνευματωδών: Στην Ελλάδα απαγορεύεται. Στην Αγγλία επιτρέπεται. Οι Γερμανοί χωρίς ένα ποτήρι μπίρα ποδόσφαιρο δεν βλέπουν.

Οι δημόσιες δυσμενείς κρίσεις: Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας... ας πρόσεχε. Αμφισβήτησε το δικαίωμα των παραγόντων να τα... χώνουν στον αντίπαλο και στους διαιτητές και οι παράγοντες την επομένη αμφισβήτησαν τη νομιμότητα πρόσληψής του στη συγκεκριμένη θέση.

Η βία κατά διαιτητών: Το φαινόμενο να κυκλοφορούν δεκάδες παρατρεχάμενοι στους διαδρόμους των αποδυτηρίων φωνασκώντας και βρίζοντας τους ρέφερι είναι αποκλειστικά ελληνικό.

Γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης»: Απαγορεύεται (από την ΠΑΕ Ολυμπιακός) η παρουσία οπαδών του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ και του Αρη. Τα αφεντικά της ερυθρόλευκης ΠΑΕ και του γηπέδου πήραν τα μέτρα τους, φοβούμενα ότι οι οπαδοί των βασικών αντιπάλων θα το καταστρέψουν. Αν πάντως στον Ολυμπιακό μετρούσαν πόσα γήπεδα αντιπάλων έχουν σπάσει οι δικοί του οπαδοί, ίσως αναθεωρούσαν τα περί ισονομίας και οργανωμένων μετακινήσεων. Πηγη Το Βημα




Βολές Ολυμπιακού κατά Μπιτσαξή

«Λειτούργησε με δύο μέτρα και δύο σταθμά», αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός για τον Πάνο Μπιτσαξή, σχετικά με την οριστική απαγόρευση μετακίνησης οπαδών του στα Πηγάδια. Παράλληλα, οι "ερυθρόλευκοι" καλούν τους οπαδούς τους να μην ταξιδέψουν στην ακριτική πόλη για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι με τη SKODA ΞΑΝΘΗ.

Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού:

«Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ αισθάνεται την υποχρέωση να ενημερώσει τους Έλληνες φιλάθλους ότι παρά το γεγονός ότι έκανε κάθε νόμιμη και θεμιτή ενέργεια, και με αλλεπάλληλα έγγραφα προς τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Παναγιώτη Μπιτσαξή, προκειμένου φίλαθλοί της να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τον αγώνα της ομάδας τους με την Π.Α.Ε. SKODA ΞΑΝΘΗ, κάτι απόλυτα φυσιολογικό και απαραίτητο για την διατήρηση του πνεύματος άμιλλας και συνύπαρξης των φιλάθλων, αυτό στάθηκε αδύνατο.

Μετά από πολυήμερη κωλυσιεργία και εσφαλμένη ερμηνεία των νόμων και των κανονισμών, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Μπιτσαξής καθ' υπέρβαση της αρμοδιότητάς του και με διόγκωση μικροπεριστατικών λειτούργησε με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Ουσιαστικά απαγόρευσε στους φιλάθλους μας να παρακολουθήσουν τον αγώνα με την ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ, ενώ αντίθετα επέτρεψε σε 3.000 φιλάθλους του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ να παρακολουθήσουν τον αγώνα της ομάδας τους με τον ΕΡΓΟΤΕΛΗ.

Εμείς, πάντα δίπλα στους φιλάθλους μας, θα ξεπερνάμε όλες τις προκλήσεις απ' όπου και αν προέρχονται και δεν πρόκειται να αντιδράσουμε σ' αυτές.

Καλούμε τους φιλάθλους μας να μην μεταβούν στο γήπεδο της ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ και να συνεχίσουν να υποστηρίζουν την ομάδα με την ίδια κόσμια συμπεριφορά, όπως άλλωστε το πράττουν από την έναρξη του πρωταθλήματος, και να είναι βέβαιοι ότι μαζί θα αντιμετωπίσουμε κάθε εμπόδιο για την επίτευξη του τελικού μας στόχου».

Λίνο: "Θέλω πολύ να επιστρέψω"

Να επιστρέψει... σιδερένιος στα γήπεδα μετά την περιπέτεια τραυματισμού του θέλει ο Λίνο, όπως τόνισε ο ίδιος με δηλώσεις του στην εφημερίδα "Σπορ του Βορρά". Ο Βραζιλιάνος αριστερός μπακ-χαφ θα μείνει εκτός δράσης μέχρι τις αρχές του χρόνου όμως παραμένει αισιόδοξος πως όλα θα πάνε καλά...

"Αισθάνομαι καλά, γιατί μετά την επέμβαση δεν πονάω. Είναι πολύ σημαντικό να ξεπεράσω πλήρως το πρόβλημα και να επανέλθω πιο δυνατός. Θα γυρίσω πιο δυνατός στον ΠΑΟΚ για να προσφέρω. Αυτή είναι η επιθυμία μου. Θέλω πολύ να επιστρέψω, γιατί ξέρω ότι η ομάδα με χρειάζεται. Πρέπει, όμως, πρώτα να θεραπευτώ. Από τη στιγμή που τραυματίστηκα, ο γιατρός μου είπε ότι σε τέσσερις μήνες θα είμαι καλά. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε κατ' ευχήν. Δεν είναι το καλύτερο για κάθε ποδοσφαιριστή να μένει εκτός, πρέπει, όμως, να το συνηθίσω. Από τη στιγμή που δεν πονάω και είμαι εντάξει, είμαι αισιόδοξος", ήταν τα λόγια του Λίνο.

Σενάρια για Γουομπέι και Άρη

Ρουμανικό δημοσίευμα κάνει λόγο για ενδιαφέρον του Άρη για τον Τζούλιους Γουομπέι. Ο 26χρονος αριστεροπόδαρος μεσοεπιθετικός από τη Σιέρα Λεόνε αγωνίζεται στη ρουμανική Ουνιβερσιτατέα Κραϊόβα, ενώ στο παρελθόν είχε περάσει από τη Νέα Σαλαμίνα και τον Άρη Λεμεσσού. Φέτος στο ρουμανικό πρωτάθλημα μετρά 7 συμμετοχές και 3 γκολ.

Σύμφωνα με τον ρουμανικό Τύπο, οι άνθρωποι του Άρη προτίθενται να προσφέρουν 500.000 ευρώ (!) για να τον αποκτήσουν το χειμώνα, ενώ το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2012.


Κούπερ: «Στο μυαλό μου υπάρχει η επιθυμία να συνεχίσω για καιρό»

Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ παρέθεσε σήμερα συνέντευξη Τύπου στην οποία αναφέρθηκε στο παιχνίδι του Άρη με την ΑΕΚ. Ο τεχνικός του Άρη αρχικά μίλησε για τον αντίπαλο τονίζοντας: «Θα αντιμετωπίσουμε έναν αντίπαλο που έχει αλλάξει προπονητή. Γνωρίζουμε πάντα ότι η αλλαγή προπονητή φέρνει διαφορετικό ηθικό και υπάρχει ένα επιπλέον κίνητρο για τους παίκτες. Από εκεί και πέρα δεν ξέρω αν θα αλλάξει σε λίγες ημέρες το σύστημα, όμως σίγουρα θα προσπαθήσει να περάσει την δική του φιλοσοφία. Είναι ξεκάθαρο όμως ότι η ΑΕΚ έχει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές με καλή τεχνική. Θα είναι πολύ περίπλοκο παιχνίδι για εμάς. Προερχόμαστε από έναν μεγάλο ενθουσιασμό και μία μεγάλη χαρά και μερικές φορές αυτός ο ενθουσιασμός σε παρασύρει σε αυτούς τους ρυθμούς. Η δική μου ομάδα λοιπόν πρέπει να μείνει συγκεντρωμένη και στα 90 λεπτά».
Στην συνέχεια ο κ. Κούπερ πρόσθεσε: «Εμείς δουλέψαμε καλά αυτές τις δύο εβδομάδες. Κάναμε κάποιες εξειδικευμένες προπονήσεις. Η δική μου ομάδα έχει και ένα επιπλέον κίνητρο καθώς παλεύει στην κορυφή και αυτό μπορεί να σου δώσει ένα διαφορετικό αίσθημα. Είναι σίγουρα μεγάλο κίνητρο. Η ομάδα μου έχει την κατάλληλη εμπιστοσύνη. Η νοοτροπία που έχουμε είναι ότι θα βγούμε στον αγωνιστικό χώρο και θα κερδίσουμε. Όμως είναι σίγουρο ότι ο αντίπαλος θα δημιιουργήσει προβλήματα. Στο ένας εναντίον ενός είναι καλοί, έχουν μεγάλη ταχύτητα όμως και εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα μας και πιστεύουμε ότι θα πάρουμε το αποτέλεσμα».
Για τα θετικά και τα αρνητικά της διακοπής, ο Έκτορ Κούπερ σχολίασε: «Όντως η ομάδα μπορεί να βγει από τον ρυθμό όμως εμείς προσπαθήσαμε να εκμεταλλευτούμε την διακοπή. Να ξεκουραστούμε γιατί υπάρχουν συνεχόμενα παιχνίδια. Τώρα θα υπάρχει μόνο αγώνας, αποκατάσταση και πάλι αγώνας. Εκμεταλλευτήκαμε επίσης τον χρόνο για την αποκατάσταση κάποιων ποδοσφαιριστών. Είμαι άνθρωπος που θέλω να βλέπω θετικά τα πράγματα. Υπήρχαν παίκτες που αν δεν υπήρχε αυτή η διακοπή δεν θα μπορούσαν να αντεπεξέλθουν σε δύο συνεχόμενα ενενηντάλεπτα».
Για το αν προβληματίζεται από τα αγωνιστικά προβλήματα της ομάδας του απάντησε: «Στον χώρο του κέντρου υπάρχει σίγουρα πρόβλημα με τον τραυματισμό του Πρίττα και την τιμωρία του Ναφτί. Είμαστε στα όρια μας όμως εγώ πάντα θέλω να βλέπω την θετική πλευρά. Οι παίκτες που θα τους αντικαταστήσουν είναι σε καλή κατάσταση ενώ ακόμη και αν κληθούν κάποιοι άλλοι να παίξουν εκεί έχω την εμπιστοσύνη σε αυτούς ότι θα τα καταφέρουν. Θα ήθελα να έχω όλους τους παίκτες στην διάθεση μου όμως πρέπει να προχωράμε και με τις δυσκολίες που προκύπτουν».
Για το αν είναι ένα έξτρα κίνητρο για τους παίκτες του Άρη η αρνητική παράδοση που υπάρχει με την ΑΕΚ στους αγώνες πρωταθλήματος, ο κ. Κούπερ υπογράμμισε: «Εμείς θα βγούμε για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Είμαστε αισιόδοξοι. Το ηθικό μας είναι ανεβασμένο και θέλόυμε τους τρεις βαθμούς. Εμείς αυτό κοιτάμε σε κάθε παιχνίδι. Από εκεί και πέρα αν πρέπει να σπάσουμε ένα αρνητικό σερί ή μία αρνητική παράδοση και αυτό λειτουργήσει θετικά για το κίνητρο της ομάδας, θα είναι καλοδεχούμενο».
Για το θέμα της δικής του παραμονής στον Άρη και την πιθανότητα υπογραφής νέου συμβολαίου τόνισε: «Δεν έχουμε ξεκινήσει ακόμη κάποιες επίσημες συζητήσεις. Δεν μπορώ να δώσω συνεπώς ποσοστά. Αν με ρωτούσατε αν θέλω να παραμείνω στην ομάδα, σίγουρα μπορώ να σας πω ότι υπάρχει στο μυαλό μου επιθυμία να συνεχίσω για καιρό ακόμη. Όμως επίσημα δεν έχουμε συζητήσει κάτι».
Για τον Ρονάλντο και τον Ρουίζ είπε: «Ο Ρονάλντο είναι κάπως καλύτερα και ίσως μπορούμε να τον υπολογίζουμε. Για τον Ρουίζ είναι πιο δύσκολα τα πράγματα».
Για τους νέους παίκτες του Άρη, Αγτζίδη, Κατίδη και Μπουγαίδη, ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ επισήμανε: «Θα μπορούσαν να βοηθήσουν την ομάδα ακόμη και αύριο. Είμαι πεπεισμένος πως αν υπήρχε ανάγκη, θα μπορούσαν πραγματικά να το κάνουν. Συν το γεγονός πως είναι ποδοσφαιριστές που ήδη έχουν κάνει αρκετές προπονήσεις με την πρώτη ομάδα. Έχουν γνωρίσει την επαγγελματική νοοτροπία και τον ανταγωνισμό. Αν υπάρξει μία ανάγκη η ομάδα μπορεί να βασιστεί σε αυτούς. Όπως γίνεται κατανοητό, η εμπειρία τους λείπει αυτή την στιγμή, όμως την εμπειρία έχουν αρχίσει να την αποκτούν».

Πηλαδάκης: «Πρεμιέρα στο νέο γήπεδο με ΠΑΟΚ!», «Κανένα θέμα Παπακώστα»

Την αισιοδοξία του ότι το νέο γήπεδο της Λάρισας θα είναι έτοιμο στις αρχές Δεκεμβρίου για να φιλοξενήσει το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, εξέφρασε ο Κώστας Πηλαδάκης.Ο πρόεδρος της ΑΕΛ αναφέρθηκε ακόμα και στην ψηφοφορία που διενεργείται για την ονομασία του νέου γηπέδου  ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα απομάκρυνσης του Γιάννη Παπακώστα, με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του «Sentra».


Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Κώστα Πηλαδάκη:

Για το πότε θα είναι έτοιμο το γήπεδο: «Η σημαντική ημερομηνία είναι 10 Νοεμβρίου. Υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση 2-3 εβδομάδων λόγω των καιρικών συνθηκών, το πρώτο ματς αναμένουμε να είναι αρχές Δεκεμβρίου με τον ΠΑΟΚ».
Για τον τρόπο επιλογής των ονομάτων: «Τα ονόματα αυτά προήλθαν από μια διαδικασία που ακολουθήσουμε σε σχολεία και με νέα παιδιά, ήταν τα πιο δημοφιλή ονόματα και θα παραδώσουμε στην ψηφοφορία».


Για το γεγονός ότι δεν συμπεριλαμβάνονται στα ονόματα κάποιοι παίκτες που αγωνίστηκαν στην Λάρισα όπως ο Γιώργος Μητσιμπόνα: «Σεβόμαστε και τιμούμε όλους τους αθλητές που πέρασαν από την ομάδα μας ακόμη περισσότερο αυτούς που έχουν φύγει από την ζωή. Δεν είναι απαραίτητο ο σεβασμός να ταυτίζεται με την ονομασία στο γήπεδο».
Για την ονομασία που προτιμάει ο ίδιος: «Δεν θα πω τι προτιμώ γιατί θα επηρεάσω».

Για τα δύο πρόσωπα της Λάρισας: «Ολες οι ομάδες χρειάζονται 6-8 αγωνιστικές για να δείξουν το πρόσωπό τους. Τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που θα θέλαμε αλλά η αγωνιστική εικόνα δεν συμβαδίζει με τα αποτελέσματα. Παίξαμε πολύ καλύτερο ποδόσφαιρο. Δυστυχώς, είχαμε είτε ισοπαλίες είτε ήττες».
Για το εάν τεθεί θέμα Παπακώστα αν δεν πάρει την νίκη κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης: «Οχι, δεν θα τεθεί θέμα, δεν μπορείς να κατηγορήσεις έναν άνθρωπο που δουλεύει σκληρά και ο ίδιος και οι συνεργάτες του, την στιγμή που η ομάδα αγωνίζεται αξιοπρεπώς αλλά δεν καταφέρνει να πάρει το αποτέλεσμα».
Για την διαιτησία: «Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλοι, φίλαθλοι, δημοσιογράφοι και παράγοντες, είναι το χτίσιμο της εμπιστοσύνης πάνω στα διαιτητικά λάθη. Εχω και εγώ πολλά ερωτηματικά για το αντικειμενικό της διαιτησίας, πολλά από τα προβλήματα του ποδοσφαίρου δυστυχώς οφείλονται στην κόντρα των δύο αιωνίων. Πρέπει να δουν αν θέλουν να περάσουν στην ιστορία ως οι άνθρωποι που έφτιαξαν το ποδόσφαιρο ή αν θέλουν να μείνει η κατάσταση όπως είναι τώρα. Εύχομαι να καταλάβουν ότι αυτή η κόντρα δεν βοηθάει».

Αποθέωση για Μπάγεβιτς στην Κύπρο

Περισσότεροι από 50 φίλοι της Ομόνοιας επεφύλασσαν θερμή υποδοχή στον Ντούσαν Μπάγεβιτς κατά την άφιξή του στην Κύπρο.

«Μετά από συζήτηση 5-6 ημερών αποφάσισα να έρθω εδώ επειδή διαπίστωσα μια πολύ καλή ομάδα. Δεν μπορώ να πω πως η απόφαση ήταν εύκολη ή δύσκολη. Απλά θα πω ότι έμαθα αυτά που ήθελα. Πιστεύω ότι η ομάδα μας έχει ποιότητα και μπορούμε να κάνουμε πράγματα. Έχουμε όρεξη για δουλειά και πιστεύω θα τα καταφέρουμε. Έχω πρωταγωνιστικά κίνητρα, όπως και η Ομόνοια, και γι' αυτό είμαι εδώ», δήλωσε ο Σερβοέλληνας τεχνικός στο πλήθος των εκπροσώπων του Τύπου που βρέθηκαν στο αεροδρόμιο.

Χωρίς εκπλήξεις στην Αθήνα ο ΠΑΟΚ

Με τις αναμενόμενες απουσίες θα παραταχθεί ο ΠΑΟΚ το Σάββατο απέναντι στον Παναθηναϊκό στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ για την έκτη αγωνιστική. Ο τιμωρημένος Τσιρίλο (εκτίει την πρώτη από τις τέσσερις αγωνιστικές της ποινής του) και οι τραυματίες Σαβίνι και Λίνο θα μείνουν στη Θεσσαλονίκη, ενώ ο Παύλος Δερμιτζάκης θα έχει στη διάθεσή του όλους τους υπόλοιπους παίκτες.

Η 18αδα είναι η ακόλουθη: Χαλκιάς, Κρέσιτς, Κουτσιανικούλης, Μαλεζάς, Σακελλαρίου, Σαλπιγγίδης, Φωτάκης, Μπουσαϊντί, Κοντρέρας, Ελ Ζαρ, Φιλομένο, Γκαρσία, Ίβιτς, Μουσλίμοβιτς, Σνάουτσνερ, Βιτόλο, Βιεϊρίνια και Ζουέλα.

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ κατεβαίνει στην Αθήνα στοχεύοντας στη νίκη, αν λάβουμε υπόψη τη γραμμή κρούσης που ετοιμάζει. Όλα τα επιθετικά του όπλα θα βρίσκονται από την αρχή στο χορτάρι του Ολυμπιακού Σταδίου. Μουσλίμοβιτς δηλαδή, στην κορυφή της επίθεσης, με τον Βλάνταν Ίβιτς από πίσω του και στα άκρα τους Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδη. Γκαρσία και Βιτόλο τα αμυντικά χαφ και η τετράδα της άμυνας θα αποτελείται (πιθανότατα) από τους Μαλεζά, Κοντρέρας, Σνάουτσνερ

Από το 2006 έχει να παίξει με κλειστές πόρτες

Για πρώτη φορά στην θητεία του Θοδωρή Ζαγοράκη ως πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο δικέφαλος θα κληθεί να παίξει κεκλεισμένων των θυρών στην Τούμπα. Αν βέβαια στην έφεση που θα καταθέσει ο δικέφαλος δεν διαφοροποιηθεί το αποτέλσμα. Η τελευταία φορά που ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε με κλειστές πόρτες ήταν το 2006 κόντρα στην Καλλιθέα, όταν και νίκησε με 2-1 χάρη σε δύο εύστοχα πέναλτι του Δημήτρη Σαλπιγγίδη.

Πόρτα!

Η διοίκηση της Ξάνθης αποφάσισε να κλείσει την πόρτα στους φιλάθλους του Ολυμπιακού. Η ΠΑΕ της ακριτικής πόλης με ανακοίνωση της έκανε γνωστό πως δεν θα εκδώσει μεμονωμένα εισιτήρια για το σαββατιάτικο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, καθώς θα εισέλθουν στο γήπεδο μόνο μέλη με κάρτες διαρκείας, και γι' αυτό παρακάλεσε τους φίλους των «ερυθρόλευκων» να μην κάνουν τον... κόπο να ταξιδέψουν στη Θράκη!

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μετά την κοινοποίηση προς την Π.Α.Ε. SKODA ΞΑΝΘΗ της επιστολής του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού κ. Μπιτσαξή σύμφωνα με την οποία για το παιχνίδι SKODA ΞΑΝΘΗ - Ολυμπιακός απαγορεύεται η μετακίνηση των οργανωμένων φιλάθλων του Ολυμπιακού και παράλληλα απαγορεύει στην ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ να διαθέσει εισιτήρια στην Π.Α.Ε. Ολυμπιακός, η απόφαση της σύσκεψης της Αστυνομίας Ξάνθης την Τρίτη 12.10 ήταν να μην δοθούν εισιτήρια στην Π.Α.Ε. Ολυμπιακός για τον αγώνα αυτό.

Στη συνέχεια, όπως διαβάσαμε σε αθλητικό site, ο κ. Μπιτσαξής σε απάντηση της επιστολής του κ. Μαρινάκη, ανακοίνωσε ότι μπορούν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού να μεταβούν μεμονωμένα και να προμηθευτούν εισιτήρια από το γήπεδο της SKODA ΞΑΝΘΗ, εφόσον το επιτρέψει η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης.

Για το λόγο ότι η ομάδα μας δεν διαθέτει μεμονωμένα εισιτήρια παρά μόνο κάρτες μέλους για τους φιλάθλους της, παρακαλούμε τους φιλάθλους του Ολυμπιακού να μην έρθουν στο γήπεδο διότι δεν θα μπορέσουν να προμηθευτούν εισιτήρια τη στιγμή που δεν έχουν εκδοθεί και τη στιγμή που ισχύουν οι ως άνω από αποφάσεις του Γ.Γ.Α. και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης.»

Εκτός πλάνων ο Μήτρογλου

Από την τηλεόραση θα παρακολουθήσει ο Κώστας Μήτρογλου την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Skoda Ξάνθη στα Πηγάδια για την έκτη αγωνιστική το Σάββατο. Ο διεθνής επιθετικός αποκλείστηκε από την αποστολή των «ερυθρόλευκων» παρότι δεν αντιμετώπιζε κανένα αγωνιστικό πρόβλημα. Το ίδιο είχε συμβεί και στο ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου και τότε ο Μήτρογλου είχε αντιδράσει έντονα.

Αντίθετα, στη 18αδα συμπεριλήφθηκε ο Κρίστιαν Νέμεθ. Στην Αθήνα πέραν του Μήτρογλου θα μείνει ο Μοϊσές Ουρτάδο, ο οποίος συνεχίζει εντατικό πρόγραμμα αποκατάστασης, ο τραυματίας Ν. Παπαδόπουλος, καθώς επίσης και για λόγους τακτικής οι Ζαϊρί, Μέγερι, Γκαλίτσιος και Ποτουρίδης.

Αναλυτικά η αποστολή του Ολυμπιακού: Νικοπολίδης, Πάρντο, Τοροσίδης, Ρ. Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Μοντεστό,, Χολέμπας, Μέλμπεργκ, Γ. Παπαδόπουλος, Ντουντού, Ιμπαγάσα, Μιραλάς, Ρόμενταλ, Ριέρα, Φουστέρ, Πάντελιτς, Φετφατζίδης, Νέμεθ.

Πιθανότερη ενδεκάδα είναι η εξής: Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Αβρ. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μπράβο, Ντουντού, Ιμπαγάσα, Φουστέρ, Ριέρα, Φετφατζίδης και Πάντελιτς.

Για πάντα στη Λίβερπουλ

Νέο διετές συμβόλαιο με τη Λίβερπουλ υπέγραψε ο Τζέιμι Κάραγκερ. Ο 32χρονος αμυντικός, που αγωνίζεται από το 1997 στην πρώτη ομάδα των «κόκκινων», θα ανήκει στο δυναμικό τους τουλάχιστον μέχρι το 2013.

Ήδη διανύει τη 15η σεζόν του στο «Άνφιλντ» έχοντας πραγματοποιήσει 641 εμφανίσεις και είναι έκτος στη σχετική λίστα όλων των εποχών για τον ιστορικό σύλλογο. Μέχρι το τέλος της καριέρας του εκτιμάται πως θα ανέλθει στη δεύτερη θέση, την οποία κατέχει με 665 εμφανίσεις ο Ρέι Κλέμενς, ενώ άπιαστο είναι το ρεκόρ του Ίαν Κάλαχαν με 857 συμμετοχές.

Δεν θα υπάρξει αντι-Τζιόλης

Την απόφαση να μην προχωρήσουν σε απόκτηση ποδοσφαιριστή για να καλύψουν το κενό που προέκυψε στη μεσαία γραμμή από τον τραυματισμό του Αλέξανδρου Τζιόλη πήρε η διοίκηση της Ράσινγκ Σανταντέρ.

«Από τον τραυματισμό ενός παίκτη μπορεί να πάρει ευκαιρία για να αναδειχθεί κάποιος άλλος. Όπως έγινε στην περίπτωση του Κασίγιας, ο οποίος καθιερώθηκε όταν τραυματίστηκε ο Θέσαρ», δήλωσε ο πρόεδρος της ισπανικής ομάδας, θέλοντας να δικαιολογήσει την απόφαση που λήφθηκε για λόγους οικονομίας.

Ο Αλέξανδρος Τζιόλης, που είχε υποστεί κάταγμα κνήμης στον αγώνα της Ελλάδας με τη Λετονία, χειρουργήθηκε χθες σε νοσοκομείο της Αθήνας. Τα έξοδα καλύφθηκαν από την ΕΠΟ και ο διεθνής μέσος υπολογίζεται ότι θα μείνει εκτός γηπέδων για 4-5 μήνες.

Τζόρνταν: «Θα έβαζα 100αρες»

Με αυτοπεποίθηση που πηγάζει από τα σπουδαία του κατορθώματα, ο Μάικλ Τζόρνταν δήλωσε πως αν αγωνιζόταν σήμερα θα μπορούσε να πετύχει 100 πόντους σε ένα ματς.

«Το παιχνίδι σήμερα είναι λιγότερο σκληρό και οι κανονισμοί έχουν αλλάξει. Με τους νέους κανονισμούς, αν έπαιζα με τον ίδιο τρόπο , είτε θα αποβαλλόμουν λόγω φάουλ ή θα ήμουν συνέχεια στη γραμμή των βολών και θα μπορούσα να πετύχω 100 πόντους», δήλωσε ο «Air», που είχε ρεκόρ καριέρας 69 πόντους σε ένα ματς με τους Καβαλίερς στις 28 Μαρτίου του 1990.

Κάποιοι εξέλαβαν τις δηλώσεις του θρύλου των Μπουλς ως αιχμές για τον Κόμπι Μπράιαντ, ο οποίος έχει μεγάλο ποσοστό των πόντων του σε κάθε αγώνα από τη γραμμή των ελευθέρων βολών.

Καρακάσης: «Περιμένουμε τους υποψήφιους επενδυτές»

Ο Μπάμπης Καρακάσης μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για τα γήπεδα που επιθυμεί να φτιάξει ο Ηρακλής σε Μίκρα και «Χορτατζήδες». Ο άνθρωπος που έκανε την προμελέτη για την κατασκευή του γηπέδου στη Μίκρα, μεταξύ των άλλων τόνισε: «Από το Σεπτέμβριο του 2009 υπάρχουν οι μακέτες για τα γήπεδα. Ότι υπάρχει κρίση όλοι το ξέρουμε. Περιμένουμε τα αποτελέσματα της προσπάθειας του Γ.Σ. Αν δεν υπάρχει ενδιαφέρον θα δούμε τι θα κάνουμε. Μιλάμε για τη Μίκρα πρώτα κι έπειτα για τους «Χορτατζήδες». Είναι μια καλή πρόταση αυτή των Βούλγαρων για τους «Χορτατζήδες» και θα το συζητήσουμε. Στη Μίκρα είναι μια επένδυση που θα φέρει κέρδη μετά από 10 χρόνια. Έγινε η διακήρυξη του διαγωνισμού και πλέον περιμένουμε τους υποψήφιους επενδυτές. Στους «Χορτατζήδες» δεν μπορεί να γίνει μεγάλο γήπεδο, δεν είναι τόσο μεγάλος ο χώρος. Θα πρέπει να γίνουν κι εμπορικά κέντρα, πάρκινγκ και καταστήματα για να έχει έσοδα και ο επενδυτής».

Τα διλήμματα του Νιόπλια ενόψει ΠΑΟΚ. Ποιοι έχουν προβάδισμα

Γνωρίζοντας οριστικά πια ότι στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Νίνη, Λέτο και Γκοβού (δεν προπονήθηκαν ούτε την Πέμπτη) οι επιλογές που έχει στη διάθεσή του ο Νίκος Νιόπλιας για την αρχική ενδεκάδα είναι περιορισμένες.Ουσιαστικά ο προπονητής του Παναθηναϊκού έχει καταλήξει στους εννέα από τους έντεκα του βασικού σχήματος και προσπαθεί να αποφασίσει για τους άλλους δύο.
Απ' όσα έχει δείξει μέχρι τώρα, ο Τζόρβας θα είναι στο τέρμα, οι Βύντρα - Σπυρόπουλος στις πτέρυγες της άμυνας και ο Μπουμσόνγκ ο ένας εκ των δύο στόπερ. Για την άλλη θέση στο κέντρο της άμυνας προβάδισμα έχει ο Σαριέγκι, χωρίς όμως να αποκλείεται κάποια έκπληξη (μετατόπιση του Βύντρα και Μαρίνος δεξιά).
Στη μεσαία γραμμή η παρουσία των Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνη, Καραγκούνη και Λουίς Γκαρσία είναι μάλλον αδιαπραγμάτευτη, όπως και του Τζιμπρίλ Σισέ στην κορυφή της επίθεσης. Τώρα αν ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, παρά το μεγάλο διάστημα αποχής, κριθεί έτοιμος να βοηθήσει σ' ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι θα είναι ο τελευταίος που θα κερδίσει το χρίσμα να παίξει αριστερά. Ειδάλλως δεν αποκλείεται να δούμε τον Σιμάο στην τριάδα των αμυντικών μέσων, με τον Κατσουράνη λίγο πιο προωθημένο και τον Καραγκούνη να μετατίθεται στα πλάγια.
* Στην προπόνηση της Πέμπτης έλαβαν μέρος και οι Καπίνος, Ραντοβάνοβιτς και Μαχλελής από την Golden Team.

Ενδεκάδα και σύστημα... Μπάγεβιτς εναντίον του Αρη

Με ενδεκάδα και σύστημα που παραπέμπουν στην εποχή Μπάγεβιτς προτίθεται να παρατάξει την ΑΕΚ στο "Κλεάνθης Βικελίδης" ο Μανόλο Χιμένεθ.Πρόβα Χαριλάου έκανε στη χθεσινη (14-10) προπόνηση της ΑΕΚ ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ισπανός τεχνικός χρησιμοποίησε στο οικογενειακό διπλό την ενδεκάδα που σκέφτεται να παρατάξει στον αγώνα κόντρα στον Άρη και η οποία θα μπορούσε κάλλιστα να είναι μια "ενδεκάδα Μπάγεβιτς".

Ο Χιμένεθ τοποθέτησε κάτω από τα γκολπόστ τον Αραμπατζή. Στην τετράδα της άμυνας έπαιξαν οι Λαγός, Μανωλάς, Δέλλας, Γιάχιτς (από τ' αριστερά προς τα δεξιά). Ως αμυντικά χαφ αγωνίστηκαν οι Γκέντσογλου και Μάκος ενώ στην τριάδα πίσω από τον προωθημένο Τζιμπούρ έπαιξαν οι Μπερνς, Λεονάρντο και Σκόκο (από τα δεξιά προς τ' αριστερά).

Ο Χιμένεθ στην πρεμιέρα του στον πάγκο της Ένωσης, απ' ότι φαίνεται δε θα αλλάξει το 4-2-3-1 με το οποίο αγωνιζόταν η ΑΕΚ επί των ημερών του Μπάγεβιτς, σε 4-4-2 με επιθετικό δίδυμο τους Μπλάνκο και Τζιμπούρ.

Το σχήμα το οποίο δοκίμασε στην προπόνηση της Πέμπτης ο Μανόλο Χιμένεθ έχει πολλές πιθανότητες να είναι αυτό που θα ξεκινήσει στον αγώνα κόντρα στον Άρη με μοναδικές εκκρεμότητες τις θέσεις των χαφ καθώς Καφές και Ντιόπ διεκδικούν επί ίσοις όροις φανέλα βασικού με τους Γκέντσογλου και Μάκο.

Ατομικό για Λυμπερόπουλο και Πατσατζόγλου
Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν και την Πέμπτη οι Λυμπερόπουλος και Πατσατζόγλου κάτι που σημαίνει ότι η συμμετοχή τους στην αποστολή του αγώνα με τον Άρη θεωρείται απίθανη.

Ατομικό πρόγραμμα για τον Αλβάρες

Σε εντατικούς ρυθμούς συνεχίστηκε και την Πέμπτη η προετοιμασία του Πανσερραϊκού, ενόψει της κυριακάτικης αναμέτρησης με τον Ηρακλή στο "Καυτανζόγλειο" στάδιο, για την 6η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκ. Ο Ντράγκαν Κοκότοβιτς γύμνασε τους ποδοσφαιριστές του πρωί και απόγευμα, δίνοντας έμφαση στην τακτική.

Συγκεκριμένα, στην πρωινή προπόνηση οι "ερυθρόλευκοι" χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και ακολούθησαν πρόγραμμα ασκήσεων τακτικής, ενώ το απόγευμα έγινε εφαρμογή των στοιχείων της τακτικής που ακολουθήθηκε το πρωί, σε ομάδες δέκα εναντίον δέκα. Ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα δεν αντιμετωπίζει η τεχνική ηγεσία του Πανσερραϊκού, εκτός του Αλβάρες που ακολούθησε και σήμερα ατομικό πρόγραμμα.

Τα υποψήφια ονόματα του νέου γηπέδου

Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοίνωσε τα έξι επικρατέστερα ονόματα για το νέο της γήπεδο, το οποίο θα είναι έτοιμο σε έναν μήνα. Το περασμένο καλοκαίρι οι φίλοι της ομάδας υπέβαλαν εκατοντάδες προτάσεις οι οποίες αξιολογήθηκαν με βάση τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που εξ' αρχής τέθηκαν: Ονόματα σύντομα και εύηχα, τα οποία ευνοούν την καθιέρωση και χρήση τους, καλύπτοντας, ταυτόχρονα, τη διαχρονικότητα ενός τέτοιου έργου.

Ετσι, επιλέχθηκαν και θα τεθούν προς ψήφιση οι εξής ονομασίες:

AEL FC ARENA

AEL 1964 ARENA

LARISSA FC ARENA

CRIMSON PARK

QUEEN AEL PARK

AEL PALACE

Από την Πέμπτη 14/10, λοιπόν, οι φίλαθλοι μπορούν να καταθέτουν την προτίμησή τους για το όνομα του νέου γηπέδου, βάζοντας την επικεφαλίδα σε μια νέα σελίδα, σε μια νέα πραγματικότητα στην οποία οι ίδιοι είναι συμμέτοχοι και συνοδοιπόροι.

Η ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου και θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο από την επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου (www.ael1964.gr) προκειμένου να διασφαλιστεί κατά το δυνατόν η μοναδικότητα της ψήφου κάθε φιλάθλου (η επικύρωση θα γίνεται μέσω λογαριασμού e-mail).

Ο φίλαθλος που θα έχει προτείνει την ονομασία η οποία τελικά θα επιλεγεί μέσω της ψηφοφορίας, θα κερδίσει τα εξής έπαθλα: α) 3.000  σε μετρητά και β) ένα 3ετές εισιτήριο διαρκείας. Σε περίπτωση που το όνομα του νέου γηπέδου έχει προταθεί από πολλούς φιλάθλους, θα γίνει κλήρωση.

Σχέδια 11άδας χωρίς τον Χαβίτο. Τι δοκίμασε ο Ε. Κούπερ ενόψει ΑΕΚ

Χωρίς τον πιο φορμαρισμένο παίκτη του, Φρανσίσκο Χαβίτο, είναι πολύ πιθανό να αγωνιστεί ο Άρης στην εντός έδρας αναμέτρηση της Κυριακής, εναντίον τής ΑΕΚ.Αυτό άφησε να φανεί ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ στη χθεσινή προπόνηση των 'κίτρινων', χωρίς κανείς να μπορεί να πει με σιγουριά αν... μπλόφαρε ή αν όντως αυτή είναι η τελική του σκέψη.

Περισσότερα, φυσικά, θα ξεκαθαρίσουν στη σημερινή πρωινή προπόνηση, με τον Τόνι Κάλβο πάντως να έχει τη θέση στα αριστερά της μεσαίας γραμμής και τον Τσεσνάουσκις να δοκιμάζεται στα δεξιά.

Οι υπόλοιπες θέσεις δεν είχαν αλλαγές, δεδομένου ότι ο Μιχάλης Σηφάκης κάθισε στις χθεσινές δοκιμές κάτω από τα δοκάρια και οι Νέτο, Λαζαρίδης, Οριόλ και Μισέλ αποτελούσαν την αμυντική τετράδα. Φατί, Τζίχα, Κάλβο και Τσενάουσκις στο κέντρο, με τους Κόκε και Τσέζαρεκ στην κορυφή. Περισσότερα, πάντως, θα μπορούμε να πούμε μετά την ολοκλήρωση και της σημερινής προπόνησης. Πηγη sportgog.gr

Πιο επιθετικά, δεν γίνεται!

Όλοι (οι επιθετικοί) μέσα! Με φουλ επιθετικούς προσανατολισμούς θα παρατάξει τον ΠΑΟΚ ο Παύλος Δερμιτζάκης στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (16/10, 18:30). Το σύνθημα που ακούγεται στη Θεσσαλονίκη είναι «μόνο νίκη» και γι’ αυτό οι Μουσλίμοβιτς, Σαλπιγγίδης, Βιεϊρίνια και Ίβιτς αναμένεται να πάρουν φανέλα βασικού.

Δεν έχει χρόνο να σκεφτεί την τιμωρία!

Η πειθαρχική επιτροπή της Λίγκας αποφάσισε να μείνουν κλειστές οι θύρες της Τούμπας στον αγώνα με τον Πανιώνιο, με αφορμή τα όσα έγιναν μετά το μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης (με τον Άρη). Μάλιστα, ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε και με το χρηματικό πρόστιμο των 49.000 ευρώ, ποινή δηλαδή, ανάλογη με αυτήν που επιβλήθηκε στον Παναθηναϊκό.
Βέβαια, ο Θοδωρής Ζαγοράκης αποφάσισε να προσφύγει στη δευτεροβάθμια επιτροπή και να καταθέσει έφεση για μείωση της ποινής, αλλά οι πιθανότητες να πετύχει τον σκοπό του αντιστοιχούν με αυτές που είχε ο Παναθηναϊκός. Δηλαδή, δεν είναι σίγουρα με το μέρος του!

Πέρα από το «δριμύ κατηγορώ» στην Αστυνομία, ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο, πόσω μάλλον όταν αύριο (Σάββατο) αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό στο άδειο ΟΑΚΑ. Η κατάσταση του αντιπάλου (με τις απουσίες των Γκοβού, Λέτο, Νίνη) σε συνάρτηση με τις άδειες κερκίδες, είναι συγκυρίες ιδανικές για να ξεκινήσει ο «δικέφαλος του Βορρά» την αντεπίθεσή του στο πρωτάθλημα.

Πώς θα γίνει αυτή; Με φουλ επιθετικό σχήμα, όπως πιστεύει ο Παύλος Δερμιτζάκης. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ κατεβαίνει στην Αθήνα στοχεύοντας στη νίκη, αν λάβουμε υπόψιν τη γραμμή κρούσης που ετοιμάζει. Όλα τα επιθετικά του όπλα θα βρίσκονται από την αρχή στο χορτάρι του Ολυμπιακού Σταδίου. Μουσλίμοβιτς δηλαδή, στην κορυφή της επίθεσης, με τον Βλάνταν Ίβιτς από πίσω του και στα άκρα τους Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδη. Γκαρσία και Βιτόλο τα αμυντικά χαφ και η τετράδα της άμυνας θα αποτελείται (πιθανότατα) από τους Μαλεζά, Κοντρέρας, Σνάουτσνερ και Σακελλαρίου ή Μπουσαϊντί (που έχει μόλις μία προπόνηση στα πόδια του), σε σύστημα 4-2-3-1.

Θυμίζουμε ότι εκτός αποστολής θα είναι οι Λίνο και Σαβίνι που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμού, όπως και ο Μπρούνο Τσιρίλο που θα εκτίσει την πρώτη από τις τέσσερις αγωνιστικές της τιμωρίας του. Στον πάγκο θα καθίσει ο Ελ Ζαρ, παρότι θα διεκδικήσει μέχρι τέλους μια θέση στα «φτερά» της ομάδας.

Φωτο Ημερας

Ομορφιές...

Ψιθυροι..........


  • Καλοθελητές υπάρχουν πολλοί... Κάποιοι από αυτούς δικαιώθηκαν που διέρρευσαν ότι ο Αλμπερτ Ριέρα ήταν... μεθυσμένος στο καζίνο Λουτρακίου. Στο αίμα του ισπανού βρέθηκαν υψηλές τιμές... coca cola light

  • To... ψηστήρι του Γιάννη Κουράκη έπιασε τόπο και ο Μανώλης Ρουμπάκης αποφάσισε να κατέλθει στο πλευρό του δημάρχου Ηρακλείου στις επικείμενες εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.

  • Εντονη φημολογία έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες ότι ο Ανδρέας Βγενόπουλος ετοιμάζεται σε ένα μήνα να εκδώσει - χρηματοδοτήσει μια νέα οπαδική παναθηναϊκή εφημερίδα με το όνομα "Βάζελος", σε αντιστοιχία με τον "Γαύρο" που εμφανίστηκε και αυτός λίγο πριν την αλλαγή σκυτάλης στα διοικητικά δρώμενα του Ολυμπιακού.

  • O Τζιμπρίλ Σισέ έδωσε παπούτσια, μπάλες, φανέλες και αθλητικό υλικό στους Σάνι και Ονάζι για να τα μοιραστούν με άλλα παιδιά της ομάδας τους στη Νιγηρία.




  • Ιμπραΐμοβιτς: Ποια Κιέβο; Η Ρεάλ…

    Το μεγάλο ματς της Τρίτης με την Ρεάλ Μαδρίτης στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» έχει από τώρα στο μυαλό του ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς.Πριν από αυτό, η Μίλαν έχει υποχρεώσεις στην Serie A αφού το Σάββατο παίζει με την Κιέβο στο «Σαν Σίρο», ωστόσο αυτό το παιχνίδι δεν βρίσκεται στις… άμεσες προτεραιότητες του Σουηδού.

    Ο Ιμπραϊμοβιτς παραπονέθηκε για προβλήματα με το στομάχι του και -μέσες άκρες- είπε πως είναι προτιμότερο να προφυλαχθεί για να είναι πανέτοιμος στην κόντρα με τους «μερένχες».

    «Είχα στομαχικές διαταραχές και δεν κατάφερα να προπονηθώ. Πρέπει να αναθεωρήσω για το αν μπορώ να παίξω εναντίον της Κιέβο. Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι πιο σημαντικό και θέλω να είμαι 100% έτοιμος για το παιχνίδι με την Ρεάλ Μαδρίτης. Θα μιλήσω με το ιατρικό τιμ και θα κάνω ότι είναι καλύτερο για μένα», υποστήριξε την Πέμπτη.

    Iσοπέδωσαν τσιρλίντερ!

    Στο φιλικό των Λέικερς με τους Σακραμέντο Κινγκς (98-95), οι Ματ Μπαρνς και Καρλ Λάντρι σε μια διεκδίκηση της μπάλας έπεεσαν και προσγειώθηκαν σε μια τσιρλίντερ!Το… «τραγικό» της υπόθεσης; Ενώ η κοπέλα είναι στο έδαφος και είναι εμφανές ότι έχει χτυπήσει, ουδείς ενδιαφέρθηκε για την κατάσταση της υγείας της και η προσοχή όλων στράφηκε στο να μην υπάρξει «επεισόδιο» μεταξύ των δύο παικτών!

    Τον προβληματίζει ο «Ηρακλής»

    Ο προπονητής της Βιγιαρεάλ, Χουάν Κάρλος Γαρίδο, ψάχνει την έκτη συνεχόμενη νίκη των «υποβρυχίων» στην Πριμέρα και δηλώνει ότι έχει μία πολύ δύσκολη αποστολή απέναντι στην Χέρκουλες.«Θα είναι σπουδαίο για εμάς αν καταφέρουμε να κερδίσουμε. Έχουν φτιάξει ένα πολύ καλό σύνολο υπογράφοντας σπουδαίους παίκτες και ο μόνος τρόπος για να καταφέρουμε να πάρουμε την νίκη στην έδρα τους είναι αν δώσουμε πάνω από το 100% των δυνατοτήτων μας», δήλωσε αρχικά στην «AS» ο Γαρίδο και συνέχισε: «Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε με την ομάδα στον ίδιο ρυθμό και με επιτυχίες. Έχουμε φτιάξει ένα πολύ καλό σύνολο και λειτουργούμε σαν ένα. Πρέπει να δώσουμε όμως ευκαιρίες και σε άλλους παίκτες να βρεθούν στην αρχική ενδεκάδα αφού αρκετοί είναι αυτοί που το αξίζουν με τη δουλειά που έχουν κάνει στις προπονήσεις. Είναι δικαιολογημένοι όσοι αισθάνονται ότι αξίζουν μια ευκαιρία, γιατί είναι έτσι ακριβώς».

    Χάιτινγκα: "Φυσικά θα με ενδιέφερε η Μπάγερν"

    Η Εβερτον παραμένει μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, όμως ο Τζόνι Χάιτινγκα αποτελεί σταθερή αξία στην περιζήτητη θέση του ακραίου μπακ-χαφ. Ετσι, "φουντώνουν" τα σενάρια σύμφωνα με τα οποία η Μπάγερν και η Βόλφσμπουργκ θα επιδιώξουν να τον αποκτήσουν στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

    «Είναι δύσκολο να καταλάβω αν είναι σοβαρές αυτές οι φήμες ή όχι» σχολίασε ο Ολλανδός άσος και πρόσθεσε: «Αυτό που ξέρω είναι ότι η Μπάγερν δεν έχει πλησιάσει ούτε εμένα ούτε την Εβερτον. Οφείλω όμως να ομολογήσω ότι το ενδιαφέρον ενός τέτοιου συλλόγου δεν με αφήνει ασυγκίνητο. Φυσικά θα ήθελα να παίξω εκεί. Συμμετέχουν στο Τσάμπιονς Λιγκ κι εγώ έχω το δικαίωμα να παίξω, αφού με την Εβερτον δεν αγωνίστηκα στην Ευρώπη στη φετινή σεζόν».

    H συγκίνηση του Βίγια...

    Συγκινημένος από την περιπέτεια των 33 μεταλλωρύχων της Χιλής, δήλωσε ο Νταβίντ Βίγια. Δεν ήταν μία κίνηση εντυπωσιασμού. Οσοι γνωρίζουν το παρελθόν του Ισπανού σούπερ σταρ, ξέρουν πως η οικογένειά του δούλευε για δεκαετίες στα ορυχεία της Αστουρίας και η δραματική περιπέτεια των Χιλιανών ευαισθητοποίησε τον 28χρονο επιθετικό της παγκόσμιας πρωταθλήτριας, Ισπανίας.

    Ο δραματικός απεγκλωβισμός και η διάσωσή τους απασχόλησε όλη την υφήλιο. Πολλώ δε μάλλον έναν άνθρωπο που είχε γνωρίσει ως παιδί αυτόν τον κόσμο. «Ολοι παρακολούθησαν τη διάσωσωη, όμως όταν έχεις γνωρίσει τέτοιους ανθρώπους, βλέπεις την κατάσταση από εντελώς διαφορετική οπτική. Από παιδί ήμουν συνδεδεμένος με τα ορυχεία και κατάλαβα ότι μερικά πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ. Μακάρι αυτό που συνέβη στη Χιλή να βοηθήσει στη βελτίωση των υποδομών και των συνθηκών εργασίας, ώστε να μην βιώσουμε άλλο τέτοιο περιστατικό» είπε ο στράικερ της Μπαρτσελόνα στο επίσημο site του συλλόγου.

    Πριν από περίπου ένα μήνα, ο Βίγια είχε στείλει δύο υπογεγραμμένες φανέλες της "Μπάρτσα" στους εγκλωβισμένους μεταλλωρύχων.

    Στην τελική ευθεία η προετοιμασία

    Με την παρουσία όλων των ποδοσφαιριστών έγινε την Πέμπτη το πρόγραμμα προετοιμασίας του ΠΑΟΚ ενόψει του μεθαυριανού αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο άδειο ΟΑΚΑ. Το πρόγραμμα περιλάμβανε ασκήσεις τακτικής και οικογενειακό δίτερμα, με τον Τυνήσιο Ανίς Μπουσαϊντί να παίρνει κανονικά μέρος στο πρόγραμμα.

    Στην προπόνηση πήρε μέρος και ο Βιεϊρίνια, που επέστρεψε από τις υποχρεώσεις του στην εθνική ομάδα ελπίδων της Πορτογαλίας, και ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα αποθεραπείας. Το ίδιο πρόγραμμα ακολούθησε και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Όλοι οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονικά, εκτός από τους τραυματίες Λίνο και Σαβίνι. Ο Βασίλης Κουτσιανικούλης απουσίασε δικαιολογημένα, λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων.

    Μετά την σημερινή προπόνηση, ο Παύλος Δερμιτζάκης ξεκίνησε τους αγωνιστικούς σχεδιασμούς για την δύσκολη αποστολή που έχει η ομάδα του το Σάββατο στην Αθήνα. Οι σκέψεις του Καβαλιώτη τεχνικού συγκλίνουν στο να ξεκινήσει μετά την αποθεραπεία του ο Μπουσαϊντί στην δεξιά πλευρά της άμυνας και με αμοιβαία μετάθεση του Σνάουτσνερ αριστερά, την επιστροφή του Κοντρέρας στο κέντρο άμυνας και την τοποθέτηση του Σαλπιγγίδη στην κορυφή της επίθεσης. Στο ενδεχόμενο αυτό ο Μουσλίμοβιτς ίσως μείνει στον πάγκο των αναπληρωματκών, ενώ στα πλάγια της επίθεσης θα είναι οι Ελ Ζαρ και Βιεϊρίνια. Απών από τον αγώνα του ΟΑΚΑ θα είναι και ο τιμωρημένος Τσιρίλο.

    Η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα προπονηθεί και πάλι αύριο το πρωί και στη συνέχεια η αποστολή θα αναχωρήσει για Αθήνα.

    Τελικά με κόσμο!

    Μετά απο διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων, ο Ολυμπιακός τελικά θα έχει τη συμπαράσταση των οπαδών του, όσων βασικά αποφασίσουν να πάνε μεμονωμένα στο γήπεδο των Πηγαδίων, στο σαββατιάτικο παιχνίδι με την Ξάνθη. Η Γ.Γ.Α ενημέρωσε τη διοίκηση της ακριτική ΠΑΕ ότι μπορεί να διαθέσει εισιτήρια σε "ερυθρόλευκους" οπαδούς.

    Ετσι λοιπόν η διοίκηση της Ξάνθης, εκτός νέου συγκλονιστικού απροόπτου δηλαδή, θα πρέπει να μεριμνήσει ώστε να καθίσουν μαζί σε μια ή δύο θύρες του γηπέδου, όσοι φίλοι των Πειραιωτών πάνε μεμονωμένα στο γήπεδο.

    Επιστροφή για Νέντβεντ

    Ο Πάβελ Νέντβεντ επέστρεψε στη Γιουβέντους την Πέμπτη, αναλαμβάνοντας ρόλο στο ΔΣ των «μπιανκονέρι», όπως γνωστοποιήθηκε την ίδια μέρα από τη διοίκηση των Τορινέζων. Ο Τσέχος, πρώην διεθνής μέσος, θα ασχολείται με θέματα που αφορούν τα καθαρά αθλητικά. Η πρόσληψη του κυπελλούχου Ευρώπης με τη Λάτσιο το 1999 αναμένεται να επικυρωθεί μέσα στον Οκτώβριο.

    Ο γενικός διευθυντής της «γηραιάς κυρίας», Ζαν-Κλοντ Μπλανκ, τόνισε πως: «Ο Νέντβεντ θα βοηθήσει με την εμπειρία του. Η παρουσία του θα κάνει το Διοικητικό Συμβούλιο δυνατότερο και γι' αυτό έπρεπε να κάνουμε μια σημαντική επιλογή, καθώς χρειαζόμασταν έναν άνθρωπο που θα ασχολείται με τα αθλητικά ζητήματα».

    Ολοκληρώνοντας, επισήμανε πως: «Ο Πάβελ ήξερε ότι η Γιουβέντους ήταν το σπίτι του και ότι οι πόρτες της ήταν πάντα ανοιχτές γι' αυτόν. Μας πήρε μερικούς μήνες για να σκεφτούμε ποιος ρόλος θα του ταίριαζε καλύτερα και πραγματικά».

    Κουβέντα για τα… ξενύχτια

    Στην Αθήνα βρίσκεται από το βράδυ της Πέμπτης ο Τζον Μπικό, ο μάνατζερ του Σίντνεϊ Γκοβού. Ο εκπρόσωπος του ποδοσφαιριστή συναντήθηκε με τον Κώστα Αντωνίου, ώστε να λυθεί μια και καλή το θέμα που έχει δημιουργηθεί εδώ και μέρες με τα ξενύχτια του Γάλλου πελάτη του.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και φαίνεται πως και με την απολογία του Γκοβού, που θα δοθεί αύριο γραπτώς στη διοίκηση, το θέμα θα κλείσει οριστικά.

    «Ντούσαν, καλή επιτυχία»

    Συνάντηση με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς είχε ο Σταύρος Αδαμίδης.

    Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ ευχήθηκε στον πρώην προπονητή της ομάδας καλή επιτυχία στο νέο σταθμό της καριέρας του, την κυπριακή Ομόνοια!

    Ο 63χρονος τεχνικός είχε ραντεβού, όχι μόνο με τον κ. Αδαμίδη αλλά και με τον στενό του συνεργάτη, Γιώργο Κωνσταντίνιδη και διευθέτησαν τις τελευταίες λεπτομέρειες της λύσης του συμβολαίου του Μπάγεβιτς. Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα.

    Γκιγκς: «Βλέπω τρόπαια φέτος»

    Αισιόδοξος για μία επιτυχημένη χρονιά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι ο Ράιαν Γκιγκς. Ο Ουαλός μεσοεπιθετικός πιστεύει ότι το βάθος του ρόστερ θα δώσει πολύτιμες λύσεις στον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

    «Προβλέπω τρόπαια φέτος», τονίζει αποφασιστικά ο Γκιγκς και συνεχίζει, «ο προπονητής θα έχει έναν ευχάριστο πονοκέφαλο στους επόμενους αγώνες καθώς όλο σχεδόν το ρόστερ είναι υγιές. Η επιλογή της αποστολής θα είναι δύσκολη υπόθεση.

    Κοιτάξτε απλώς την ποιότητα αυτών που μένουν στην εξέδρα. Μπορεί για τους ίδιους να μην είναι θετικό, όμως είναι κάτι που δείχνει την δυναμική του συλλόγου. Ακόμη και με τραυματισμούς και τιμωρίες που θα προκύψουν, είμαι σίγουρος ότι θα ανταπεξέλθουμε. Πέρυσι δεν τα καταφέραμε, όμως φέτος είμαστε ακόμη πιο δυνατοί».