Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Για το απόλυτο ρεκόρ η Μάιντς, δύσκολη αποστολή η Ντόρτμουντ και ντέρμπι… ουράς

Με τον αγώνα Κολωνία-Ντόρτμουντ του βράδυ της Παρασκευή ανοίγει η αυλαία της 8ης αγωνιστικής στη Μπουντσλίγκα (21:30).
Η δεύτερη στη βαθμολογία Ντόρτμουντ θέλει να κάνει το 7 στα εφτά στις νίκες προκειμένου να εκμεταλλευτή πιθανό στραβοπάτημα της Μάιντς. Ωστόσο η ομάδα της Βεστφαλίας αναμένεται να έχει δύσκολη εκτός έδρας αποστολή, αφού δεν θα βρίσκονται στη διάθεση του Φρίντχελμ Φούνκελ οι Κελ, Κρίνγκε, Ζιντάν, Χάιναλ και Ογουομογέλα. Από τη μεριά της η Κολωνία θα τα δώσει όλα για τη νίκη μιας και βρίσκεται στην 16η θέση της βαθμολογίας η οποία οδηγεί στον υποβιβασμό. Οπότε είναι σίγουρο ότι θα παλέψει με νύχια και με δόντια για το τρίποντο παρά τις απουσίες των ΜακΚένα, Φράις και Ισιάκου.

Τα φώτα στο τρένο της Μάιντς
Η αγωνιστική συνεχίζεται το Σάββατο με τα φώτα να συγκεντρώνονται στο εντός έδρας ματς της Μάιντς με το Αμβούργο (16:30). Το τρένο των γηπεδούχων έχει πάρει τροχιά για τον τίτλο και με νίκη θα καταρρίψουν το ρεκόρ των 8 συνεχόμενων νικών σε 8 ισάριθμα ματς, πέρα από αυτό όμως θα συνεχίσουν μια αήττητη και νικηφόρα πορεία, από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Το θετικό για τον προπονητή της Μάιντς, Τόμας Τούχελ είναι ότι δεν έχει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα, οι φιλοξενούμενοι όμως θα παρουσιαστούν αποδεκατισμένοι αφού ο Άρμιν Φε δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Πέτριτς, Ελία, Τορούν, Γιάρολιμ, Κάστελεν, Αόγκο, Σον, Στέπανεκ και Ντίκμαϊερ.

Σε αντίθεση με τη Μάιντς, η Μπάγερν που υποδέχεται το Ανόβερο έχει κάνει τη χειρότερη εκκίνηση στην ιστορία της στο γερμανικό πρωτάθλημα, έχοντας συμπληρώσει 8 βαθμούς σε 7 αγώνες. Συνεπώς η νίκη είναι μονόδρομος αλλά και δύσκολη υπόθεση, εξαιτίας της απουσίας των Ρόμπεν, Ριμπερί, Φαν Μπόμελ, Όλιτς, Κλόζε Κοντέντο και Αλάμπα.

Ένα άλλο ματς που ξεχωρίζει το Σάββατο είναι το Σάλκε-Στουτγκάρδη. Και αυτό γιατί είναι ντέρμπι των ουραγών! Και οι δυο μεγάλες ομάδες έχουν κάνει απογοητευτική πορεία στη Μπουντεσλίγκα με τους γηπεδούχους να μετράνε μία μόνο νίκη και πέντε ήττες, ενώ οι φιλοξενούμενοι που είναι και τελευταίοι στη βαθμολογία έχουν 6! Όσον αφορά τα αγωνιστικά ο Φέλιξ Μάγκατ δεν υπολογίζει στους Χούγκλαντ, Πάντερ, Τζόουνς, Κένια και Μάτιπ, ενώ η Στουτγκάρδη με υπηρεσιακό προπονητή τον Γενς Κέλερ δεν θα έχει στη διάθεσή της τους τιμωρημένους Ντελπιέρ και Καμορανέζι, καθώς και τους τραυματίες Εντέλ και Ντέγκεν.
Όσον αφορά την αντίπαλο του Άρη στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, Λεβερκούζεν, φιλοξενείται σε μία δύσκολη έδρα όπως αυτή της Βόλφσμπουργκ. Η Μπάγερ αντιμετωπίζει τέσσερις σημαντικές απουσίες, αφού θα κληθεί να αντιμετωπίσει τους γηπεδούχους χωρίς τους Μπάλακ, Κίσλινγκ, Ρενάτο Αουγκούστο και Κάστρο.

Θα σκοράρει ξανά ο Γκέκας;
Το πρόγραμμα του Σαββάτου περιλαμβάνει επίσης τις αναμετρήσεις Βέρντερ-Φράιμπουργκ, Σ. Πάουλι-Νυρεμβέργη και Βόλφσμπουργκ-Λεβερκούζεν.
Η αγωνιστική ολοκληρώνεται την Κυριακή με τα ματς Καϊζερσλάουτερν-Άιντραχτ και Χόφενχαϊμ-Γκλάντμπαχ. Φυσικά αυτό που παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι το πρώτο, λόγω του δυνατού ελληνικού στοιχείου που διαθέτει η ομάδα της Φρανκφούρτης. Εξάλλου ο Φάνης Γκέκας έχει ανοίξει λογαριασμό με τα γκολ και δεν αποκλείεται και σε αυτή την αγωνιστική να ξαναχτυπήσει… Ο Λαρισαίος επιθετικός έχει πετύχει μέχρι στιγμής 5 τέρματα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής:
Παρασκευή 15/10
Κολωνία-Ντόρτμουντ 21:30

Σάββατο 16/10
Μπάγερν Μονάχου-Ανόβερο 16:30
Σάλκε-Στουτγκάρδη 16:30
Βέρντερ Βρέμης-Φράιμπουργκ 16:30
Μάιντς-Αμβούργο 16:30
Σ. Πάουλι-Νυρεμβέργη 16:30
Βόλφσμπουργκ-Λεβερκούζεν 19:30

Κυριακή 17/10
Καϊζερσλάουτερν-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 16:30
Χόφενχαϊμ-Γκλάντμπαχ 18:30

Δεν υπάρχουν σχόλια: