Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Χρηστίδης: «Θα επιβραβευτεί η προσπάθεια του Άρη»

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη και της ΑΕΚ Νίκος Χρηστίδης κλήθηκε από το «Αθλητικό Metropolis» να σχολιάσει την Κυριακάτικη αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Παράλληλα δεν παρέλειψε να σχολιάσει με χιούμορ πως καλείται σε κάθε Άρης-ΑΕΚ να τοποθετείται με τις σκέψεις και τα προγνωστικά του.
Αρχικά αναφέρθηκε στη δική του εποχή και τη μεταπήδηση του από τον Άρη στην ΑΕΚ, ενώ στη συνέχεια σχολίασε την πορεία των «κιτρίνων» με τον Κούπερ στο «τιμόνι»: «Τις διαφορές μεταξύ των δύο ομάδων τις κατάλαβα όταν έφυγα από τον Άρη και πήγα στην ΑΕΚ, όπου είχα την τύχη να βρίσκεται στη διοίκηση ο Μπάρλος. Πραγματικά τα είχα χάσει ευχάριστα από την οργάνωση και τη λειτουργία του συλλόγου. Η αλήθεια είναι πως στη συνέχεια ο Άρης βελτιώθηκε, αλλά σε εκείνο το επίπεδο δεν έφτασε. Τη δεδομένη χρονική στιγμή το ποδόσφαιρο πρέπει να κάνει αυτό που είχε κάνει παλιότερα το μπάσκετ, να εκτοξεύσει δηλαδή την ομάδα όσο ψηλότερα γίνεται. Συμφωνώ όμως απόλυτα με τον Έκτορ Κούπερ πως αν η ομάδα δουλέψει σωστά, θα έχει την αξίωση σε πέντε χρόνια να πάει για πρωτάθλημα. Ο Άρης βήμα-βήμα θα ωριμάσει και μετά θα έχει την αξίωση και την απαίτηση να κερδίσει τίτλους, μιας και όταν δεν είσαι στο σωστό επίπεδο δεν μπορείς να έχεις παράλογες απαιτήσεις. Ο Κούπερ δείχνει πως είναι ευχαριστημένος κι αυτό δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να το χαλάσει ο Άρης, αλλά πρέπει να συνεχίσει και να ενισχύσει το οικοδόμημα. Το κέρδος του Άρη θα είναι να μπορέσει να μπει στη διαδικασία της ευρωπαϊκής οργάνωσης και στη συνέχεια η ίδια η ομάδα θα βρίσκεται στη θέση να αναδεικνύει προπονητές».
Σχολίασε βέβαια και τον Μιχάλη Σηφάκη που αγωνίζεται στη θέση που έπαιζε και ο ίδιος: «Έχω μιλήσει πολλές φορές στο παρελθόν γι’ αυτόν, τώρα περιμένω απλά να μιλάει ο ίδιος. Θεωρώ πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και το αποδεικνύει με την παρουσία του τόσο στον Άρη, όσο και στην Εθνική ομάδα. Ένα σημείο που πρέπει να βελτιώσει είναι οι παράλληλες μεταβιβάσεις προς την εστία του».
Κληθείς να κάνει τα προγνωστικά του για το ματς της Κυριακής ανέφερε: «Θεωρώ πως ο Άρης έχει βάλει μια τάξη και πρέπει να είναι συνεπής σ’ αυτά που έχει δείξει στον αγωνιστικό χώρο. Οι ποδοσφαιριστές ξέρουν ποια είναι πλέον η ταυτότητα της ομάδας, αλλά σίγουρα υπάρχουν και μεγάλες απουσίες. Στην ΑΕΚ μέχρι πρότινος δεν υπήρχε πειθαρχία, τώρα υπάρχει νέος προπονητής και τώρα καθίστανται περισσότερο υπεύθυνοι οι ποδοσφαιριστές».
Κλείνοντας υπογράμμισε: «Γίνεται μια προσπάθεια στον Άρη και κάποια στιγμή η ομάδα θα επιβραβευτεί. Πλέον νομίζω πως ο ποδοσφαιριστής θα αρχίσει να δουλεύει για τον φίλαθλο και όχι ο φίλαθλος για τον ποδοσφαιριστή και την ομάδα. Άλλωστε ο φίλαθλος έχει δώσει τα πάντα γι’ αυτή την ομάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: