Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

H συγκίνηση του Βίγια...

Συγκινημένος από την περιπέτεια των 33 μεταλλωρύχων της Χιλής, δήλωσε ο Νταβίντ Βίγια. Δεν ήταν μία κίνηση εντυπωσιασμού. Οσοι γνωρίζουν το παρελθόν του Ισπανού σούπερ σταρ, ξέρουν πως η οικογένειά του δούλευε για δεκαετίες στα ορυχεία της Αστουρίας και η δραματική περιπέτεια των Χιλιανών ευαισθητοποίησε τον 28χρονο επιθετικό της παγκόσμιας πρωταθλήτριας, Ισπανίας.

Ο δραματικός απεγκλωβισμός και η διάσωσή τους απασχόλησε όλη την υφήλιο. Πολλώ δε μάλλον έναν άνθρωπο που είχε γνωρίσει ως παιδί αυτόν τον κόσμο. «Ολοι παρακολούθησαν τη διάσωσωη, όμως όταν έχεις γνωρίσει τέτοιους ανθρώπους, βλέπεις την κατάσταση από εντελώς διαφορετική οπτική. Από παιδί ήμουν συνδεδεμένος με τα ορυχεία και κατάλαβα ότι μερικά πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ. Μακάρι αυτό που συνέβη στη Χιλή να βοηθήσει στη βελτίωση των υποδομών και των συνθηκών εργασίας, ώστε να μην βιώσουμε άλλο τέτοιο περιστατικό» είπε ο στράικερ της Μπαρτσελόνα στο επίσημο site του συλλόγου.

Πριν από περίπου ένα μήνα, ο Βίγια είχε στείλει δύο υπογεγραμμένες φανέλες της "Μπάρτσα" στους εγκλωβισμένους μεταλλωρύχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: