Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Παράταση ζωής για ΟΦΗ!!

Ζωντανός στη Σούπερ Λίγκα μένει μέχρι νεωτέρας ο ΟΦΗ. Οι Κρητικοί έχουν προθεσμία ως τις 12:00 την Τετάρτη ν’ αποσύρουν τα ασφαλιστικά μέτρα και να πληρώσουν τους παίκτες για να μείνουν στο πρωτάθλημα

Παράταση ζωής για ΟΦΗ!
Μια τελευταία ευκαιρία για να μείνει ζωντανός στη Σούπερ Λίγκα θα έχει ο ΟΦΗ.

Μετά τη μαραθώνια συνεδρίαση του Δ.Σ. της διοργανώτριας (και αφού προηγήθηκαν εντατικές διαβουλεύσεις μεταξύ των δικηγόρων) αποφασίστηκε να δοθεί προθεσμία στους Κρητικούς μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης (12:00) για να εκπληρώσουν τα προαπαιτούμενα:

Ήτοι να παραιτηθούν από την προσφυγή τους στα πολιτικά δικαστήρια (και την προσωρινή διαταγή «παγώματος» των πληρωμών που έχουν κερδίσει ως τις 13 Φεβρουαρίου) και ταυτόχρονα να διευθετήσουν τις οφειλές προς τους παίκτες που έχουν καταθέσει προσφυγές εναντίον τους.

Σε περίπτωση λοιπόν που το καταφέρουν, θα γίνει κανονικά το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό που έχει οριστεί για το απόγευμα της Τετάρτης. Κάτι που υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία από την πλευρά του ΟΦΗ ότι θα συμβεί, καθώς ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ, Βασίλης Κατσίκης, τόνισε ότι με την καταβολή ενός μικρού ποσού και την εκχώρηση κάποιων εσόδων μπορεί να διευθετηθεί η οφειλή (συνολικού ύψους 126.000 ευρώ) προς τους τρεις παίκτες, οι προσφυγές των οποίων έχουν αποφέρει την ποινή μη ορισμού αγώνων.*Πηγή: sport-fm.gr*

Τα… bloopers της εβδομάδας! (vid)

Εκτός από θεαματικά καρφώματα, τάπες και εκπληκτικές ασίστ, το NBA προσφέρει και αρκετό… γέλιο.
Δείτε παρακάτω σε βίντεο τα bloopers της εβδομάδας!







*Πηγή: arenafm.gr*

Στον αέρα το Εργοτέλης - Πανιώνιος!!

Πολύ πιθανό είναι να μην διεξαχθεί το παιχνίδι ανάμεσα στον Εργοτέλη και τον Πανιώνιο την Τετάρτη, λόγω των ισχυρών ανέμων που ξήλωσαν κομμάτια από το σκέπαστρο! Ενήμερη η Σούπερ Λίγκα.  
Κάθε φορά που ανεβαίνουν τα... μποφόρ κοντά στη Κρήτη το Παγκρήτιο έχει θέμα. Την Τρίτη όμως οι άνεμοι το παράκαναν με αποτέλεσμα να ξηλώσουν κομμάτια από το σκέπαστρο του σταδίου 200 τ.μ!
Τι σημαίνει αυτό; Οτι είναι πολύ πιθανό να μην γίνει το παιχνίδι ανάμεσα στον Εργοτέλη με τον Πανιώνιο την Τετάρτη. Ηδη έχει ενημερωθεί η Σούπερ Λίγκα και μένει να δούμε τι θα γίνει με το συγκεκριμένο παιχνίδι.

*Πηγή: gazzetta.gr*

ΠΑΟΚ: «Καμία συμφωνία για Μπεν»

Σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr δεν υπάρχει καμία συμφωνία του ΠΑΟΚ για την απόκτηση του Μπεν από την Βέροια. Στην ΠΑΕ γνωρίζουν τις απαιτήσεις του παίκτη και της ομάδας από τον Δεκέμβριο, όμως ακόμα δεν έχουν κάνει κίνηση απόκτησης.
Καμία κίνηση σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr δεν έκανε σήμερα ή τις προηγούμενες ημέρες ο ΠΑΟΚ για την απόκτηση του 25χρονου Γάλλου μεσοεπιθετικού της Βέροιας. Μάλιστα επιβεβαιώνεται και από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αλλά και από την διοίκηση της «Βασίλισσας του Βορρά», ότι δεν υπάρχει καμία κίνηση από την ομάδα της Θεσσαλονίκη χθες ή σήμερα για την απόκτηση του Μπεν.
Στον Δικέφαλο ενδιαφέρονται για τον παίκτη και το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου ο Ζήσης Βρύζας  είχε μια επαφή. Στον ΠΑΟΚ γνωρίζουν τα θέλω της Βέροιας και του παίκτη, όμως από τότε μέχρι και σήμερα δεν υπήρξε καμία εξέλιξη στο όλο θέμα. Μάλιστα και ο έλληνας εκπρόσωπος του παίκτη υποστηρίζει πως δεν υπάρχει συμφωνία με κανέναν ΠΑΟΚ, άλλωστε επιθυμία του πελάτη του είναι ν’ αγωνιστεί στο εξωτερικό.
Βέβαια αυτό δεν σημαίνει πως αύριο ή την Παρασκευή ο ΠΑΟΚ δεν κάνει την κίνηση του για την απόκτηση του Μπεν. Στην ΠΑΕ θεωρούν πως η περίπτωση του Γάλλου μεσοεπιθετικού έχει πολλά κοινά μ’ αυτή του Ουσέρο. 

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο Έλληνας θεός των Τούρκων!!

Ο Γιάννης Γεωργόπουλος, με αφορμή τα τρία χρόνια από τον θάνατο του θρυλικού Λεφτέρ, γράφει για τον Έλληνα αρχηγό της Εθνικής Τουρκίας που λατρεύτηκε στη γειτονική χώρα. Ο σταυρός στο γήπεδο, τα 506 γκολ, η σύνδεση με την ΑΕΚ και η προτομή του στο Καντίκιοι.
«Ξέρω πως όταν πεθάνω θα τυλίξουν το φέρετρο μου με την ερυθρά ημισέληνο αλλά η καρδιά μου θα είναι γαλάζια με σταυρό»...
Λευτέρης Αντωνιάδης ή Λεφτέρ Κιουτσουκαντωνιάδης (σ.σ.:Κιουτσούκ σημαίνει μικρός) όπως τον αποκαλούν οι Τούρκοι. Πρόκειται για την κορυφαία κατά πολλούς ποδοσφαιρική φυσιογνωμία στην ιστορία της Φενέρμπαχτσε αλλά και του τουρκικού ποδοσφαίρου.
Ο μυθικός στράικερ κατά την διάρκεια της καριέρας του (1941-1964) αγωνίστηκε σε 752 ματς πετυχαίνοντας 506 γκολ!

Άφησε την τελευταία πνοή του στις 13 Ιανουαρίου 2012 σε ηλικία 87 ετών. Στην κηδεία του παρέστησαν χιλιάδες Τούρκοι πολίτες προεξάρχοντος του πρωθυπουργού Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ ακόμη και συντηρητικοί μουσουλμάνοι άναψαν ένα κεράκι στη μνήμη του, στην ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στην Πρίγκηπο.
Η ιστορία του Κιουτσουκαντωνιάδη μοιάζει με παραμύθι... Μεγάλωσε μαζί με τα 10 αδέρφια του στην Πρίγκηπο.
Υπηρέτησε τέσσερα χρόνια στον τουρκικό στρατό (1943-1947) για να ξεκινήσει την ποδοσφαιρική σταδιοδρομία του από τη Φενέρμπαχτσε.
Ο σπουδαίος Λεφτέρ διετέλεσε αρχηγός της Εθνικής Τουρκίας σκοράροντας κατά της Ελλάδας (23/4/1948, 3-1), γεγονός που πολλοί συμπατριώτες μας δεν είδαν με καλό μάτι εκείνη την εποχή χαρακτηρίζοντας τον «προδότη».
Αν και συνήθιζε κατά την ανάκρουση του τουρκικού ύμνου να βγάζει έξω από τη φανέλα τον σταυρό που φορούσε, ουδείς τόλμησε να τον αποδοκιμάσει.

Ο Λευτέρης Αντωνιάδης αποτελούσε ιδιάζουσα περίπτωση. Αρχηγός της Εθνικής Τουρκίας, ένας Έλληνας, δηλωμένος χριστανός ορθόδοξος που τιμούσε τα ήθη και τα έθιμα της πατρίδας του, μολονότι ποδοσφαιρικά εκπροσωπούσε την Τουρκία.
Ουσιαστικά παγιδευμένος ανάμεσα σε δύο πατρίδες και όμηρος των πολιτικοκοινωνικών εξελίξεων της εποχής.
Την δεκαετία του '50 ο Αντωνιάδης συγκαταλέγονταν στους κορυφαίους στράικερ του κόσμου. Έγραψε ιστορία σκοράροντας με τη φανέλα της εθνικής Τουρκίας στο Μουντιάλ του 1954 στη Γερμανία δύο γκολ.
Με τη Φενέρμπαχτσε, ο βραχύσωμος άσος έκανε πράγματα και θαύματα στη δεκαετία του '50 πετυχαίνοντας 423 γκολ σε 615 ματς!
Ο “Προφέσορας” όπως τον αποκαλούσαν ήταν ο πρώτος ποδοσφαιριστής από τον πρωτάθλημα της Τουρκίας που μεταπήδησε σε ομάδα του εξωτερικού, παίζοντας το 1951 στη Φιορεντίνα, ενώ δεν υπήρξε ποδοσφαιρόφιλος στη γειτονική χώρα που να μην αναγνώριζε το μεγαλείο του.

Τη δεκαετία του ’60 χάρη στον Λεφτέρ πολλοί Τούρκοι τάσσονταν υπέρ της Φενέρμπαχτσε! Ο Αντωνιάδης πέρασε δύσκολες στιγμές κατά την διάρκεια των “Σεπτεμβριανών”, στο οργανωμένο πογκρόμ της νύκτας της 6η Σεπτεμβρίου 1955 όπου προκλήθηκαν βίαια επεισόδια κατά των περιουσιών Ελλήνων πολιτών.
Τούρκοι εξτρεμιστές είχαν φτάσει έξω από την οικία του Αντωνιάδη απειλώντας τον. Στην πλέον κρίσιμη στιγμή, οπαδοί της Φενέρμπαχτσε κατάφεραν να αποτρέψουν τα χειρότερα υπερασπίζοντας το ίνδαλμα τους.

Τότε πολλοί θεώρησαν ως δεδομένο πως ο σπουδαίος γκολτζής θα επέστρεφε στην Ελλάδα, όμως παρά την ένταση που επικρατούσε εκείνη την εποχή στην Kωνσταντινούπολη επέλεξε να υπερασπιστεί το σπίτι του.
Οι Τούρκοι ποδοσφαιρόφιλοι σέβονταν τον άσο της Φενέρμπαχτσε. Όποιο κατάστημα και αν επισκέπτονταν δεν τον άφηναν να πληρώνει, ενώ άπαντες υποκλίνονταν σε κάθε πέρασμα του.

Για να τον τιμήσουν οι Τούρκοι, εκτός  έδωσαν σε δρόμο της Πριγκήπου το όνομα του ενώ φιλοτέχνησαν και την προτομή του, η οποία βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το «Σουκρού Σαράτσογλου», έδρα της Φενέρμπαχτσε!
Το 1964 στη δύση της καριέρας του, ο Κιουτσουκαντωνιάδης, φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ. Ο τότε πρόεδρος της «'Ενωσης», Κλεάνθης Μαρόπουλος σκαρφίστηκε ένα τρικ προκειμένου να τον πείσει να συνεχίσει την καριέρα του με τον  “Δικέφαλο” στο στήθος.

«Μία φορά νικήσαμε με την Φενέρμπαχτσε την ΑΕΚ 6-0. Οι Μαρόπουλος και Ξένος έπαιζαν στην ΑΕΚ. Σκόραρα τέσσερα γκολ.
Ο Μαρόπουλος ήταν καλός άνθρωπος και αγαπούσε την ΑΕΚ πάρα πολύ. Εκείνη την εποχή όμως ο σύλλογος δεν είχε λεφτά. Έτσι σκέφτηκε να μου ζητήσει αυτόγραφο.
‘Λεφτέρ, έλα να υπογράψεις εδώ. Θέλω το αυτόγραφο σου από τη στιγμή που έχεις σκοράρει τόσα πολλά γκολ εναντίον μας’ μου είπε. Πράγματι, υπέγραψα δίχως να κοιτάξω. Ήταν ένα μπλε χαρτί. Εκείνη την εποχή ήμουν προπονητής του Αιγάλεω.
Την επόμενη μέρα ο Μαρόπουλος μετέφερε την ιστορία στον Τύπο λέγοντας. ‘Ο Λεφτέρ ονειρεύονταν να μείνει στο Αιγάλεω, όμως υπέγραψε στην ΑΕΚ’. Η υπογραφή που έβαλα δεν ήταν μόνο αυτό αυτόγραφο αλλά και το νέο μου συμβόλαιο» είχε δηλώσει ο “προφέσορας”.

Με τους «κιτρινόμαυρους»  αγωνίστηκε μόλις πέντε φορές. «Θυμάμαι έναν παίκτη από τον Πόντο που αγωνιζόταν στα αριστερά έχει είχε εκπληκτικό άλμα. Το όνομα του ήταν Παπαϊωάνου.
Ήταν καλός παίκτης με δυνατά πόδια. Τον έβλεπες που πηδούσε πολύ ψηλά. Εξαιρετικός και ο σέντερ φορ Νεστορίδης. Έπαιζαν συνέχεια το  1-2 μεταξύ τους» έλεγε χαρακτηριστικά

Ο Λεφτέρ αποχώρησε από την ΑΕΚ, όχι όμως και από το ποδόσφαιρο επιστρέφοντας στη Φενέρμπαχτσε.
«Κάποιοι φίλοι, και δημοσιογράφοι με έπεισαν πως θα έπρεπε να βοηθήσω την Φενέρμπαχτσε καθώς υπήρχαν πολλοί τραυματισμοί αλλά και τιμωρημένοι παίκτες. Νομίζω πως έπρεπε να παίξουμε και έναν αγώνα στη Σμύρνη.
Επειδή όμως φοβόμουν τα αεροπλάνα δεν ταξίδεψα και έτσι σταμάτησα το ποδόσφαιρο».
Στα 46 του, ο «θρύλος» του τουρκικού ποδοσφαίρου τέθηκε αντίπαλος της ΑΕΚ σε φιλικό στη Νέα Φιλαδέλφεια.
«Ήμουν πολύ μεγάλος τότε, 46 ετών. Χάσαμε, ενώ αστόχησα και σε πέναλτι. Σε όλη την καριέρα μου στην Φενέρμπαχτσε, που διήρκεσε για 20 χρόνια έχασα μόλις τρία πέναλτι.
Στην AEK ήξεραν τη στρατηγική μου αλλά και τα τρικ που έκανα. Ο Σεραφείδης ήταν συμπαίκτης μου και γνώρισε πως εκτελούσα τα πέναλτι». 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, τον είχε αποκαλέσει “Μπουγιούκ Αντωνιάδη” δηλαδή «μεγάλο Αντωνιάδη», ενώ ο Χακάν Σουκούρ, ένας από τους σπουδαιότερους γκολτζήδες όλων των εποχών στην Τουρκία, τον επισκεπτόταν συχνά προκειμένου να ακούσει τις συμβουλές.
«Το ξέρω πως με αγαπά. Ήθελε τη συμβουλή μου στο παρελθόν για ένα σημαντικό θέμα. Μου έστειλε τη φανέλα της Γαλατασαράι, ως δώρο και την έδωσα στον εγγονό μου.
Δεν την φόρεσε ποτέ όμως γιατί είναι οπαδός της Φενέρμπαχτσε» έλεγε, αναφερόμενος στον Χακάν Σουκούρ.
Με τον Αντωνιάδη είχε έρθει σε επαφή και ο Ντέμης Νικολαΐδης το 2004 στο περιθώριο του φιλικού της ΑΕΚ με την Γαλατασαράι στην Πόλη.


*Πηγή: gazzetta.gr*

Το TOP 5 της βραδιάς! (video)

Το ΝΒΑ παρουσίασε τις καλύτερες στιγμές από τους αγώνες της βραδιάς, με τον Νίκολα Βούτσεβιτς να κάνει τη διαφορά και να βρίσκεται στο Νο.1!
Απολαύστε το TOP 5:








*Πηγή: superbasket.gr*

Φεύγει από την Τσεζένα ο Αλμέιδα!!

Ώρες… μετράει στην Τσεζένα ο Ούγκο Αλμέιδα, καθώς σύμφωνα με τον Τύπο της γειτονικής χώρας, ο Πορτογάλος, ο οποίος απασχολεί και την ΑΕΚ, αναμένεται να λύσει το συμβόλαιό του με την ιταλική ομάδα!

Φεύγει από την Τσεζένα ο Αλμέιδα!
Παρελθόν αναμένεται σύντομα να αποτελέσει από την Τσεζένα ο Ούγκο Αλμέιδα. Όπως αποκάλυψε ο Τύπος της γειτονικής χώρας, ο Πορτογάλος επιθετικός, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει ακουστεί και για την ΑΕΚ, είναι πολύ κοντά στη λύση της συνεργασίας του με την ιταλική ομάδα.

Ο πρώην παίκτης της Μπεσίκτας, είχε πάει ως ελεύθερος στην Τσεζένα πριν από τρεις μήνες, ωστόσο το υψηλό κασέ του, σε συνδυασμό με την ελάχιστη προσφορά του, έχουν αναγκάσει το σύλλογο της Ιταλίας να ξεκινήει τις απαραίτητες ενέργειες για να τον αποδεσμεύσει.

Ο Αλμέιδα έχει αγωνιστεί σε δέκα παιχνίδια στη φετινή Serie A και στα συνολικά 68 λεπτά που έχει αγωνιστεί, μετρά μόλις μία ασίστ. Σύμφωνα, λοιπόν, με το δημοσίευμα, ο 30χρονος επιθετικός ψάχνει την επιστροφή του στην Πορτογαλία, ενώ φέρεται να έχει στα χέρια του και μία καλή πρόταση από ομάδα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. *Πηγή: sport-fm.gr*

Σκούρα τα πράγματα για τον ΟΦΗ!!

Σχεδόν απίθανο μοιάζει το ενδεχόμενο να μην αποβληθεί ο ΟΦΗ από τη Σούπερ Λίγκα. Η απόφαση μη ορισμού αγώνων των Κρητικών όσο δεν αποσύρουν την προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια δείχνει θέμα χρόνου.

Σκούρα τα πράγματα για τον ΟΦΗ
Αναπόφευκτη δείχνει η αποβολή του ΟΦΗ από το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας.

Το Δ.Σ. της διοργανώτριας δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, ωστόσο οι διαβουλεύσεις (επί 1,5 περίπου ώρα) με τους δικηγόρους των άλλων ομάδων, αλλά και τον εκπρόσωπο των παικτών που έχουν καταθέσει προσφυγές εναντίον των Κρητικών θεωρείται απίθανο να μην αποφέρουν την εφαρμογή του άρθρου 35 του ΚΑΠ.

Πράγμα που σημαίνει τον μη ορισμό των αγώνων του ΟΦΗ, όσο δεν αποσύρει την προσφυγή του στα πολιτικά δικαστήρια, που είχε ως τελευταίο αποτέλεσμα προσωρινή διαταγή «παγώματος» των οφειλών ως τις 13 Φεβρουαρίου.

Έτσι, αναμένεται απόφαση ανάκλησης του (ήδη ορισμένου) παιχνιδιού της Τετάρτης με τον Παναιτωλικό. Κάτι που θα κάνει μονόδρομο για τους Κρητικούς να αποσύρουν την προσφυγή και να πληρώσουν τους παίκτες, ώστε να μην εφαρμοστεί -σε αντίθετη περίπτωση- η σχετική ποινή της Σούπερ Λίγκας, που είναι και πάλι μη ορισμός των αγώνων του. *Πηγή: sport-fm.gr*

Προς ΠΑΟΚ ο Μπεν!!

Εντείνεται η φημολογία για συμφωνία ΠΑΟΚ και Βέροιας για την απόκτηση του Μπεν. Δεν επιβεβαιώνει ο «Δικέφαλος του Βορρά».

Προς ΠΑΟΚ ο Μπεν
Στον ΠΑΟΚ οδεύει ο Μοχάμεντ Μπεν.

Αν και δεν επιβεβαιώνεται από τις εμπλεκόμενες πλευρές, φέρονται να έχουν έρθει σε συμφωνία για τον 25χρονο μεσοεπιθετικό, του οποίου το συμβόλαιο έληγε το καλοκαίρι.

Τον τελευταίο 1,5 χρόνο ήταν από τους πρωταγωνιστές της Βέροιας, με σημειώνοντας 18 γκολ σε 48 εμφανίσεις γεγονός που προσέλκυσε το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων της Σούπερ Λίγκας.

Εφόσον ολοκληρωθεί, αυτή θα είναι η τρίτη μεταγραφή για τους Θεσσαλονικείς που έχουν ανακοινώσει τους Σωτήρη Παπαγιαννόπουλο, Κριστιάν Νομπόα, ενώ κινούνται για την απόκτηση ενός ακόμα στόπερ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Πειθαρχική δίωξη στον ΠΑΟΚ!!

Τα παράπονα που εξέφρασε («δώστε το πρωτάθλημα εκεί που θέλετε») ο ΠΑΟΚ μετά την αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης είχαν ως αποτέλεσμα να του ασκηθεί πειθαρχική δίωξη από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα.

Πειθαρχική δίωξη στον ΠΑΟΚ
Πειθαρχική δίωξη εις βάρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Πετρόπουλος, λόγω της ανακοίνωσης που εξέδωσε λίγη ώρα μετά το τέλος του ματς με τον Αστέρα στην Τρίπολη, που διεξήχθη το Σάββατο.

Η πράξη του «Δικεφάλου του Βορρά» ελέγχεται με βάση τις διατάξεις των άρθρων 14 παρ. 2 και 3 και 25 παρ. 1, 4 και 5 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, ύστερα από σχετική τροποποίηση που έγινε από τις 6-6-2014.*Πηγή: sport-fm.gr*

Μήνυμα σε Τζαβέλλα, επιστροφή για Κατσικά!!

Εκτός αποστολής για το ματς του ΠΑΟΚ με την Καλλονή έμεινε ο Γιώργος Τζαβέλλας, χωρίς να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού. Επανήλθε ο Κατσικάς. Ανεβαίνει ο Νομπόα.

Μήνυμα σε Τζαβέλλα, επιστροφή για Κατσικά
Χωρίς τον Γιώργο Τζαβέλλα θα αγωνιστεί ο ΠΑΟΚ την Τετάρτη (14/1, 19:30) στο εκτός έδρας ματς με την Καλλονή για την 18η αγωνιστική της Super League. O διεθνής αμυντικός είναι απολύτως υγιής, αλλά είχε φανεί από τη χθεσινή βιντεοθεραπεία ότι δεν θα τον πάρει μαζί του ο Άγγελος Αναστασιάδης, καθώς έχει έντονα παράπονα από την απόδοση του στην αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης. Οι σχέσεις τους δεν είναι και στο καλύτερο σημείο. Ο Γιώργος Κατσικάς ξεπέρασε τον τραυματισμό του και είναι στην αποστολή για την αναμέτρηση στη Μυτιλήνη.

Ανεβάζει ρυθμούς ο Κριστιάν Νομπόα και σήμερα πήρε μέρος στο διπλό του «Δικεφάλου του Βορρά».

Ο Αλέξανδρος Τζιόλης συνέχισε πρόγραμμα αποθεραπείας υψηλής έντασης, ο Φάνης Τζανδάρης έκανε αποφόρτιση και δεν συμμετείχε στις ασκήσεις με μπάλα, ο Παναγιώτης Γλύκος συνέχισε θεραπεία κι ο Παναγιώτης Δεληγιαννίδης αποκατάσταση. Ο Νίκος Σπυρόπουλος έκανε ατομικό και θα συνεχίσει να γυμνάζεται μόνος του τις προσεχείς ημέρες, καθώς εκκρεμεί η απολογία του στη διοίκηση.

Ο 61χρονος τεχνικός έριξε το βάρος στην τακτική την Τρίτη, ενώ οι παίκτες του ΠΑΟΚ δούλεψαν και πάνω στην κατοχή της μπάλας, ενώ έπαιξαν και οικογενειακό δίτερμα με περιορισμούς στην επαφή με τη μπάλα.

Μετά το τέλος της προπόνησης, ο Αγγελος Αναστασιάδης ανακοίνωσε τους παίκτες που υπολογίζει για τον αγώνα με την Καλλονή. Στην αποστολή είναι οι: Ιτανζ, Γιακουμής, Ρατς, Κίτσιου, Σκόνδρας, Βίτορ, Κατσικάς, Κωνσταντινίδης, Κάτσε, Τζανδάρης, Γκολάσα, Μαντούρο, Σαββίδης, Μακ, Περέιρα, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης, Παπαγιαννόπουλος, Παπαδόπουλος, Κουλούρης *Πηγή: sport-fm.gr*

«Κριστιάνο, ο Μέσι έχει τέσσερις…» (pic)

Η Ole στην Αργεντινή «τρόλαρε» τον Κριστιάνο Ρονάλντο υπενθυμίζοντάς του πως εξακολουθεί να έχει λιγότερες Χρυσές Μπάλες από τον Λιονέλ Μέσι.

«Κριστιάνο, ο Μέσι έχει τέσσερις…» (pic)

Η εφημερίδα της Αργεντινής κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο την… κραυγή του Κριστιάνο Ρονάλντο μετά την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας, αλλά φρόντισε να υπενθυμίσει στον Πορτογάλο σταρ πως εξακολουθεί να βλέπει την πλάτη του «Λέο», ο οποίος έχει μια παραπάνω.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ένας Γκουρού στη Γιουνάιτεντ!!

Κι όμως είναι αλήθεια! Έναν γκουρού προσέλαβε ο Λουίς Φαν Χάαλ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για μια σειρά μαθημάτων διανόησης αποκαλύπτει η Sun.

Ένας Γκουρού στη Γιουνάιτεντ

Και τι λύση… Έναν γκουρού!

Όπως αναφέρει η SUN σε σημερινό της δημοσίευμα ο Λουίς Φαν Χάαλ απευθύνθηκε σε έναν γκουρού ο οποίος είναι και δάσκαλος του Μουάι Τάι, για να παραδώσει στους παίκτες του μια σειρά από μαθήματα διαλογισμού.

Το σχετικό δημοσίευμα υποστηρίζει ότι ο Grand Master Sken, όπως είναι γνωστός, θα τους βοηθήσει να αυξήσουν τις διανοητικές τους ικανότητες, την αυτοπεποίθησή τους και την συγκέντρωσή τους στα παιχνίδια, ενώ ελπίζει ότι θα έχει και ως αποτέλεσμα και την μείωση των τραυματισμών.

«Είναι μια ασυνήθιστη απόφαση, το να συγκεντρωθείς στο διανοητικό κομμάτι σε μια προπόνηση και όχι στο φυσικό. Αλλά η Γιουνάιτεντ φέτος αντιμετώπισε πολλά προβλήματα και ο Φαν Χάαλ θέλει να βελτιώσει την ομάδα του παντού», τόνισε ο γκουρού στη Sun.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ετοιμάζει πρόταση για Μέσι η Γιουνάιτεντ!!


Με εκτενές ρεπορτάζ η βρετανική εφημερίδα “Guardian” υποστηρίζει ότι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ετοιμάζει μεγάλη πρόταση για την απόκτηση του Λιονέλ Μέσι!

Ετοιμάζει πρόταση για Μέσι η Γιουνάιτεντ

Η βρετανική εφημερίδα, Guardian σε εκτενές της ρεπορτάζ υποστηρίζει ότι η διοίκηση των «κόκκινων διαβόλων» σχεδιάζει να καταθέσει πρόταση στην Μπαρτσελόνα για την απόκτηση του Μέσι.

Ο αργεντινός φέρεται ότι θα είναι ο κύριος μεταγραφικός στόχος της ομάδας το ερχόμενο καλοκαίρι με τους υπεύθυνους να έχουν υπολογίσει από τώρα το ποσό που θα είναι σε θέση να προσφέρουν.

Αυτό θα αγγίζει τα 275 εκατομμύρια λίρες, δηλαδή, περίπου 350 εκατομμύρια ευρώ!!! *Πηγή: sport-fm.gr*

Μεγαλύτερο τρίποντο κι από του… Όντουμ!! (video)

Πριν ο Τζέικ Όντουμ χαρίσει στον ΠΑΟΚ τη νίκη επί της ΑΕΚ με τρίποντο στο τέλος, ένας οπαδός της ομάδας είχε πετύχει ένα ακόμη… μεγαλύτερο σουτ.

Μεγαλύτερο τρίποντο κι από του… Όντουμ (video)

Περίπου μια ώρα μετά, ο Τζέικ Όντουμ, από πολύ πιο κοντινή απόσταση, πετύχαινε το τρίποντο που χάριζε στο «Δικέφαλο του Βορρά» τη νίκη με 73-71…






*Πηγή: sport-fm.gr*

Κάνουν... ουρά οι «μνηστήρες» για Ντεφό!!

Περίπου 10 είναι οι ομάδες από την Πρέμιερ Λιγκ που θέλουν τον Ζερμέιν Ντεφό στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο! Δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτές, όμως, η Τότεναμ.  
Ο Άγγλος επιθετικός αναμένεται να αποχωρήσει από την Τορόντο, όπου αγωνιζόταν από τον Ιανουάριο του 2014, με τον σύλλογο από τον Καναδά να τον παραχωρεί έναντι 3 εκατ.λιρών.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το «SkySports», 10 ομάδες από την Πρέμιερ Λιγκ έχουν τον Ντεφό στη λίστα τους, χωρίς ωστόσο να βρίσκεται η Τότεναμ ανάμεσά τους.
*Πηγή: england365.gr*

«Αν όχι στη Γιουνάιτεντ, σίγουρα αλλού ο Φαλκάο»

Απειλή, προειδοποίηση ή απλή… σπόντα; Κανείς δεν γνωρίζει. Σημασία πάντως έχει πως η πλευρά του Ραδαμέλ Φαλκάο δεν αγχώνεται με το εάν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς του, αφού από τα λεγόμενα του μάνατζέρ του φαίνεται ότι ήδη έχουν αρχίσει οι συζητήσεις με άλλους εξίσου μεγάλους συλλόγους!  
Ο Χόρχε Μέντες, με δήλωσή του στο «SkyItalia», εμφανίστηκε βέβαιος πως ο Κολομβιανός επιθετικός θα αγωνίζεται την επόμενη περίοδο σε μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα τους «κόκκινους διαβόλους»!
Στην ερώτηση για το αν εννοεί ομάδα της Serie A, απάντησε: «Δεν ξέρω. Είναι ένας καταπληκτικός ποδοσφαιριστής. Ένας από τους κορυφαίους στον κόσμο, που μπορεί χωρίς καμία αμφιβολία να αγωνιστεί για 90 λεπτά συνέχεια, σε όλες τις ομάδες», ήταν το πρώτο σχόλιο- παράπονο του Μέντες για τον χρόνο συμμετοχής που λαμβάνει ο ποδοσφαιριστής από τον Λουίς Φαν Χάαλ.
Όσον αφορά το ενδεχόμενο να καταβάλλει τελικά η Γιουνάιτεντ το ποσό της οψιόν αγοράς του στη Μονακό, τόνισε: «Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Αυτό που ξέρω είναι σίγουρα θα αγωνίζεται σε μια από τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου την επόμενη περίοδο, όχι απαραίτητα στη Γιουνάιτεντ. Είμαι 100% σίγουρος για αυτό. Ξέρετε, όμως, πως λειτουργεί το ποδόσφαιρο, θα πρέπει να περιμένουμε λίγο. Θα δούμε τι θα συμβεί».
*Πηγή: england365.gr*

Συντετριμμένος, αλλά και επαγγελματίας ο Λουκάκου!!

Ο Ρομέλου Λουκάκου βρήκε τη δύναμη, μετά το σοκ που υπέστη στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του Ζούνιορ Μαλαντά, και θα αγωνιστεί κανονικά στο αποψινό (13/1) παιχνίδι Κυπέλλου ενάντια στη Γουέστ Χαμ.  
Ο ξαφνικός θάνατος του παιδικού του φίλου και ποδοσφαιριστή της Βόσλφσμπουργκ σε τροχαίο δυστύχημα «διέλυσε» τον επιθετικό της Έβερτον, ο οποίος εμφανιζόταν τις τελευταίες ημέρες στις προπονήσεις σε άθλια κατάσταση.
Έπειτα από κουβέντα, όμως, που είχε με το τεχνικό τιμ αποφασίστηκε να συμμετάσχει κανονικά στο σημερινό παιχνίδι, με τον ίδιο να ευελπιστεί πως θα βρει τρόπο- μέσα στον αγωνιστικό χώρο- να τιμήσει την μνήμη του φίλου του.
«Προφανώς το σοκ ήταν μεγάλο για τον Ρομέλου, αλλά και για όλους. Όλοι γνωρίζαμε ότι ήταν καλοί φίλοι και φάνηκε στα μεταξύ μας παιχνίδια στο Γιουρόπα Λιγκ. Ήταν απίστευτα νέα και σκληρά. Ο Ρομέλου επηρεάστηκε. Όλοι για να είμαι ειλικρινείς… Η ψυχολογία του αυτές τις μέρες είναι χάλια», τόνισε χαρακτηριστικά ο προπονητής των «ζαχαρωτών», Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, και πρόσθεσε:
«Το να παίζεις ποδόσφαιρο σε βοηθά να ξεχνάς κάπως αυτά τα συναισθήματα. Αυτό χρειάζεται και ο Λουκάκου. Προπονήθηκε καλά την Κυριακή. Όλοι μας τον βοηθάμε και τον στηρίζουμε».
*Πηγή: england365.gr*

Τελείωσε του Σανογκό στην Πάλας!

Παίκτης της Κρίσταλ Πάλας μέχρι το φινάλε της φετινής σεζόν είναι από σήμερα ο Γιάγια Σανογκό, με την Άρσεναλ να γνωστοποιεί την παραχώρηση του παίκτη με τη μορφή δανεισμού. 
Ο νεαρός επιθετικός δεν είχε θέση στα βασικά πλάνα του Αρσέν Βενγκέρ και με την επιστροφή και του Θίο Γουόλκοτ που αργά ή γρήγορα θα μπορεί να βγάλει 90λεπτο, θα εκμηδενιζόταν ο χρόνος συμμετοχής του.
Οι διαπραγματεύσεις, φυσικά, ήταν εύκολες και διόλου χρονοβόρες, με αποτέλεσμα σήμερα το πρωί η Άρσεναλ μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο twitter να ευχηθεί καλή επιτυχία στον Σανογκό, στη θητεία του στην Κρίσταλ Πάλας.
*Πηγή: england365.gr*

Φόβοι για μεγάλη απουσία του Ντεμπισί!!

Αν η ζημιά είναι τέτοια που να χρειάζεται χειρουργική επέμβαση προς αποκατάσταση του προβλήματος στον ώμο, τότε ο Ματιέ Ντεμπισί κινδυνεύει να μείνει εκτός δράσης για τρεις μήνες!
Στην Άρσεναλ εκφράζουν πλέον έντονη ανησυχία για τον τραυματισμό του Γάλλου οπισθοφύλακα που προσγειώθηκε άτσαλα στο έδαφος έπειτα από κόντρα με τον Αρναούτοβιτς στο πρώτο ημίχρονο της νίκης (3-0) επί της Στόουκ, το μεσημέρι της Κυριακής.
Ο Ντεμπισί πονούσε πολύ στον ώμο, οι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για εξάρθρωση και αποχώρησε με φορείο. Το ιατρικό επιτελείο δεν μπορούσε να τοποθετηθεί με σιγουριά για το πρόβλημά του και πλέον, φαίνεται ότι οι φόβοι γίνονται ακόμα πιο έντονοι.
Όπως αναφέρει η «Daily Mail» είναι ορατός ο κίνδυνος να χρειαστεί να περάσει την πόρτα του χειρουργείου ο παίκτης, πράγμα που αν επιβεβαιωθεί θα σημάνει και την απουσία του από τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για δύο με τρεις μήνες!
Υπενθυμίζεται πως ο Ντεμπισί έχασε άλλους τρεις μήνες στην έναρξη της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, όταν στα μέσα Σεπτεμβρίου τραυματίστηκε στον αστράγαλο και επέστρεψε τον Δεκέμβριο. Η ατυχία, όμως, του χτύπησε ξανά την πόρτα...
*Πηγή: england365.gr*

Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα!!

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου δεν έκανε αποδεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα της ΠΑΕ ΟΦΗ κατά της Σούπερ Λίγκας, η οποία πλέον μπορεί να μην ορίσει το παιχνίδι του με τον Παναιτωλικό.

Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα
Μπροστά στον κίνδυνο της βαρύτατης τιμωρίας από τη Σούπερ Λίγκα είναι η ΠΑΕ ΟΦΗ μετά και τις σημερινές εξελίξεις.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο της Κρήτης απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει κατά της διοργανώτριας Αρχής του πρωταθλήματος.

Έτσι πλέον η Σούπερ Λίγκα στη σημερινή συνεδρίασή της μπορεί να επιβάλει βαρύτατη ποινή στην κρητική ομάδα, η οποία μπορεί να είναι ακόμη και ο μη ορισμός της αναμέτρησής της με τον Παναιτωλικό που είναι προγραμματισμένος για την Τετάρτη.

Ωστόσο, στα άλλα ασφαλιστικά μέτρα της ΠΑΕ ΟΦΗ κατά των πιστωτών της υπήρχαν θετικά μαντάτα. Με απόφαση του Πρωτοδικείου οι διεκδικήσεις των πιστωτών «παγώνουν» μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου όταν και θα εκδικαστεί η υπόθεση μετά από τις σημερινές εξελίξεις.

Αυτό σημαίνει ότι οι ποινές που ορίζονται από τις νομικές κινήσεις των παικτών που τους οφείλονται χρήματα δεν θα ενεργοποιηθούν.*Πηγή: sport-fm.gr*

Κοντά σε Καλογέρη ο Άρης!!

Λεπτομέρειες απομένουν για να φορέσει ο Αλέξανδρος Καλογέρης τη φανέλα του Άρη.

Κοντά σε Καλογέρη ο Άρης
Λεπτομέρειες απομένουν για να φορέσει ο Αλέξανδρος Καλογέρης τη φανέλα του Άρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπεύθυνοι της ομάδας της Θεσσαλονίκης από τις πρώτες στιγμές που ο Καλογέρης έμεινε ελεύθερος από τον Παναιτωλικό του εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για την απόκτησή του.

Δεν δυσκολεύτηκαν να τον πείσουν και έτσι αναμένεται σύντομα η σχετική ανακοίνωση. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Σεφτέ» με Αλόκο!!


Κοντά στην απόκτηση του Φερνάντο Νίκολας Αλόκο φαίνεται πως είναι ο Αστέρας Τρίπολης, καθώς είναι πολύ πιθανό ο Αργεντινός αμυντικός να έρθει στη χώρα μας την Τετάρτη για να υπογράψει στους Αρκάδες.

«Σεφτέ» με Αλόκο
Ο Φερνάντο Νίκολας Αλόκο είναι πολύ πιθανό να αποτελέσει την πρώτη (ίσως και μοναδική) προσθήκη του Αστέρα Τρίπολης στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Ο σύλλογος βρίσκεται σε συζητήσεις με τον 28χρονο κεντρικό αμυντικό και όπως αναφέρεται στη «SportDay» συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες το ενδεχόμενο να βρεθεί την Τετάρτη στην Ελλάδα, ώστε να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τους «γαλαζοκίτρινους».

Σε περίπτωση που υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, θα πρόκειται για την πρώτη φορά που θα έρθει στην Ευρώπη, ενώ από το 2011 και μετά βρίσκεται στο Περού, έχοντας παίξει σε τρεις ομάδες της χώρας. Την περασμένη διετία ήταν στην Ουνιβερσιτάριο, με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα πέρυσι.

Λογικά οι Αρκάδες δεν θα κάνουν άλλη μεταγραφή. Άλλωστε έχει πει αρκετές φορές και ο προπονητής τους, Στάικος Βεργέτης, πως θα γίνει μεταγραφή μόνο εφόσον βρεθεί κάτι καλό.

WHO IS WHO
ΟΝΟΜΑ: Φερνάντο Νίκολας Αλόκο
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 30/4/1986
ΥΨΟΣ: 1,85 ΒΑΡΟΣ: 81 κ.
ΣΕΖΟΝ ΟΜΑΔΑ ΣΥΜΜ./ΓΚΟΛ
2005/06 Κολόν 1/0
2006/07 Κολόν 9/0
2007/08 Ντιφένσα 17/0
2008/09 Ντιφένσα 19/2
2009/10 Ιντεπεντιέντε Ριβαντάγια 12/1
2010/11 Ιντεπεντιέντε Ριβαντάγια 8/0
2011/12 Σπορτ Μπόις 27/2
2012/13 Ρεάλ Γκαρσιλάσο 41/3
2013/14 Ουνιβερσιτάριο 30/1
2014/15 Ουνιβερσιτάριο 15/1*Πηγή: sport-fm.gr*

Θέλει να φύγει (και) ο Μακρής!

Ο Γκατούζο άνοιξε την πόρτα της εξόδου, ο Μιλιάζες τον ακολούθησε και έπεται ο Μακρής. Προσπαθούν να τον μεταπείσουν από την ΠΑΕ. «Υπ’ ατμόν» και άλλοι και άλλοι πρωτοκλασάτοι παίκτες.

Θέλει να φύγει (και) ο Μακρής
Ο ΟΦΗ πήρε σημαντική βαθμολογική ανάσα την περασμένη Κυριακή με τη νίκη (3-2) επί της Κέρκυρας, αλλά τα προβλήματα είναι ατελείωτα.

Εκτός του ότι στην ομάδα δεν ξέρουν τι θα γίνει με την αίτηση που έχουν καταθέσει για τα ασφαλιστικά μέτρα, ενώ την Τετάρτη (14/1, 17:15) υπάρχει το ματς με τον Παναιτωλικό, πρέπει να… συγκρατήσουν και τους ποδοσφαιριστές.

Ο Νίκος Αναστόπουλος, που διαδέχθηκε τον Τζενάρο Γκατούζο, έχει το δύσκολο έργο να επαναφέρει την ηρεμία στο ποδοσφαιρικό τμήμα και είναι αβέβαιο αν θα συνεχίσει με τους παίκτες που συνάντησε όταν επέστρεψε πριν λίγες ημέρες στην ομάδα του Ηρακλείου.

Ο Κάρλος Μιλιάζες, που έκανε «χατ-τρικ» κόντρα στους «Φαίακες», αποχαιρέτησε, καθώς θα συνεχίσει την καριέρα του στον Λεβαδειακό. Ο Πορτογάλος μπακ-χαφ έχει 12 συμμετοχές στο φετινό πρωτάθλημα.

Είναι πολύ πιθανό να φύγει άμεσα από τον ΟΦΗ και ο Γιώργος Μακρής. Ο 31χρονος μέσος, που έχει φορέσει 16 φορές τη φανέλα των Κρητικών στο πρωτάθλημα και μια στο Κύπελλο στην τρέχουσα σεζόν, ζήτησε να λυθεί το συμβόλαιο του. Οι άνθρωποι του συλλόγου προσπαθούν να το πείσουν να αλλάξει γνώμη ή τουλάχιστον να παραμείνει λίγες ημέρες ακόμα, αλλά φαίνεται πως έχουν δύσκολο έργο.

Την ίδια σκέψη κάνουν και άλλοι πρωτοκλασάτοι ποδοσφαιριστές, ενώ η μεταγραφική χειμερινή περίοδος έχει φτάσει στα μισά της. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Σπόρτινγκ και ΠΑΟΚ για τον Κάντλετς»

Για τον δανεισμό του 22χρονου Τσέχου, Βάτσλαβ Κάντλετς κινείται ο ΠΑΟΚ όπως υποστηρίζει σε σημερινό της δημοσίευμα η γερμανική ''BILD''.

«Σπόρτινγκ και ΠΑΟΚ για τον Κάντλετς»
Η περίπτωση του Μπλάνκο –τελικά- δεν προχώρησε και στον ΠΑΟΚ έχουν στρέψει αλλού το βλέμμα τους για να αποκτήσουν έναν εξτρεμ.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής “BILD” ο Δικέφαλος του Βορρά κινείται για τον δανεισμό του 22χρονου Τσέχου, Βάτσλαβ Κάντλετς.

Ωστόσο στο δημοσίευμα αυτό επισημαίνεται ότι η ελληνική ομάδα δεν είναι μόνη της στην προσπάθεια αυτή για να εξασφαλίσει τις υπηρεσίες του νεαρού άσου.

Για τον Βάτσλεβ κινείται η Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ενώ ενδιαφέρον έχουν εκφράσει και άλλες ομάδες, όπως το Αμβούργο, η Σπάρτα Πράγας και η Τορίνο.

«Υπάρχουν πολλές προτάσεις για τον Κάντλετς αλλά θα πρέπει να είναι οι κατάλληλες σε οικονομικό επίπεδο. Αν έρθει κάποια αξιόλογη θα τη συζητήσουμε και θα πάρουμε την απόφασή μας», επεσήμανε ο αθλητικός διευθυντής της Άιντραχτ στην οποία ανήκει ο παίκτης.*Πηγή: sport-fm.gr*

Παίρνουν μέτρα στον ΠΑΟΚ!

Κρίση επικρατεί στον ΠΑΟΚ ύστερα και από την κάκιστη εμφάνιση κόντρα στον Αστέρα. Τα ‘χώσε στους παίκτες ο Αναστασιάδης, που ετοιμάζει αλλαγές και αναμένεται να αφήσει εκτός τον Τζαβέλλα για Καλλονή.

Παίρνουν μέτρα στον ΠΑΟΚ
Αναβρασμός υπάρχει στο εσωτερικό του ΠΑΟΚ μετά την απώλεια της πρώτης θέσης της Super League και κυρίως ύστερα από την πολύ κακή εμφάνιση της ομάδας στην Τρίπολη, που είχε ως συνέπεια την ήττα (3-0) με κάτω τα χέρια από τον Αστέρα.
Προφανώς και ο Άγγελος Αναστασιάδης δεν έμεινε ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας του το Σάββατο και στη συγκέντρωση που έγινε τη Δευτέρα εμφανίστηκε πολύ εκνευρισμένος. Προπόνηση δεν έγινε λόγω των ισχυρών ανέμων, όπως ενημέρωσε η ΠΑΕ. Ίσως τελικά ο λόγος να ήταν ότι ο 61χρονος τεχνικός αφιέρωσε πολύ χρόνο ώστε να δείξει σε βίντεο στους παίκτες του τα σημεία που δεν του άρεσαν από τα όσα είδε στο «Θ. Κολοκοτρώνης». Και ήταν αρκετά, καθώς του μίλησε για περίπου μιάμιση ώρα.

Μάλιστα, δεν έλειψαν και οι εντάσεις, όπως αναφέρεται στη «Live Sport». Ο Άγγελος Αναστασιάδης έχει αρκετά παράπονα από τον Γιώργο Τζαβέλλα και δεν αποκλείεται να τον αφήσει εκτός αποστολής από την αναμέτρηση της Τετάρτης (19:30) με την Καλλονή στη Μυτιλήνη. Αυτό θα φανεί μετά τη σημερινή προπόνηση, που είναι προγραμματισμένη για τις 12:00.

Παράλληλα, εκφράστηκαν αυτές τις ημέρες παράπονα για τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας από τους Ρόμπερτ Μακ, Στέφανο-Κλάους Αθανασιάδη. Ο δεύτερος μάλιστα θεωρεί ότι δεν πατάει πολύ στην περιοχή εσχάτως. Εξάλλου σε πολλά παιχνίδια χρησιμοποιείται ως περιφερειακός επιθετικός και αριστερά.

Αλλαγές αναμένεται να γίνουν γενικότερα στο προσεχές ματς. Από τη διοίκηση ετοιμάζονται να «σφίξουν» τα λουριά, όχι μόνο λόγω της Τρίπολης, αλλά γενικότερα εξαιτίας της πτώσης της απόδοσης του ΠΑΟΚ από τον Δεκέμβριο και μετά. Το παιχνίδι με την Καλλονή αντιμετωπίζεται ως ματς δίχως αύριο και ενδεχόμενη απώλεια βαθμών θα επισπεύσει τις διαδικασίες.*Πηγή: sport-fm.gr*

Πρώτα στόπερ, μετά εξτρέμ!!


Ο Περέιρα έδωσε τη λίστα του με τα μεταγραφικά του «θέλω» στους διοικούντες τον Ολυμπιακό. Φουλ για στόπερ οι ερυθρόλευκοι…

Πρώτα στόπερ, μετά εξτρέμ

Ο πορτογάλος έδωσε στους διοικούντες την ΠΑΕ τη λίστα με τα μεταγραφικά του «θέλω» τα οποία δεν διαφέρουν από εκείνα του Μίτσελ.

Αυτό που θεωρεί ότι χρειάζεται η ομάδα είναι ένας στόπερ, κάτι που δηλαδή αναμενόταν και με τον Ισπανό τεχνικό.

Ο Πορτογάλος μίλησε και για ακραίο επιθετικό, αλλά θα είναι η κίνηση που θα γίνει μετά τον στόπερ, ενώ είναι ανοιχτή και η υπόθεση ενός ακόμη μεσοεπιθετικού.

Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν δεν υπάρχει οριστική απόφαση για κάποιον παίκτη, αν και αρχικά υπήρχε η πληροφορία ότι ο Περέιρα έχει ήδη επιλέξει τον παίκτη και τα πρόσωπα.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ασχοληθεί με τις υποθέσεις Ρολάντο (δεν είχε όμως καλή σχέση μαζί του στην Πόρτο), Ρικάρντο Κόστα, Ρέγες, Σιανί, Ατσέρμπι, ενώ τις τελευταίες ημέρες ο Αντερσον της Αϊντραχτ δήλωσε ότι έχει ενημερωθεί από τον μάνατζέρ του ότι τον θέλουν οι Πειραιώτες.

Από την Ιταλία έχει προταθεί και ο Μπουρντίσο και χθες το βράδυ υπήρχε η πληροφορία ότι ο Περέιρα έχει κάνει μία καθαρά προσωπική επιλογή, χωρίς να διευκρινίζεται αν είναι από την Πορτογαλία ή τη Λατινική Αμερική.

Και μπορεί να προκύψει επιλογή-έκπληξη. Για τον Μανδανά της Ρίβερ επίσημα δηλωνόταν άγνοια, ενώ χθες ακούστηκε και το όνομα του Μπασέντα, του Αργεντινού διεθνούς στόπερ της Φιορεντίνα, που όμως έχει παίξει στο Γιουρόπα Λιγκ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Επιθετικός από τώρα!


Σίγουρη θεωρείται η απόκτηση επιθετικού επιπέδου Super League από την ΑΕΚ στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο. Συνεχίζεται το πρέσινγκ σε Αλμέιδα. Σε ανοικτή γραμμή με Σα.

Επιθετικός από τώρα

Συνεχίζονται οι προσπάθειες ώστε να «ψηθεί» ο 31χρονος φορ να αποχωρήσει τώρα από την Τσεζένα, αλλά μοιάζει δύσκολο το έργο τους, καθώς δεν φαίνεται να θέλει να παίξει στην β’ κατηγορία.

Παράλληλα, ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς βρίσκεται σε επαφή με τη Λέγκια Βαρσοβίας και μιλάει με τους εκπροσώπους του Ορλάντο Σα. Μάλιστα, σύμφωνα με κάποιες πηγές οι «κιτρινόμαυροι» θα κάνουν (εάν δεν έχουν κάνει) πρόταση στον πολωνικό σύλλογο για τον 27χρονο επιθετικό, που έχει 18 συμμετοχές (12 στο πρωτάθλημα, 4 στο Europa League, 1 στα προκριματικά του Champions League, όπως και στο Κύπελλο) στη φετινή σεζόν.

Την ίδια ώρα, κάποια ισπανικά Μέσα θεωρούν ότι δεν έχει κλείσει η υπόθεση Σίσκο για την ΑΕΚ, ενώ ο 26χρονος φορ αναμένεται να μείνει ελεύθερος από την Κόρντομπα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Εξαιρετικός ο Θανάσης, αλλά ήττα από τον Κεϊλίν Λούκας!

Παρότι τραυματίστηκε νωρίς, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο επέστρεψε στο παρκέ και ήταν εξαιρετικός, αλλά η ομάδα του έχασε στο NBDL από την ομάδα του Κεϊλίν Λούκας.

Εξαιρετικός ο Θανάσης, αλλά ήττα από τον Κεϊλίν Λούκας
Η πολύ καλή εμφάνιση και το πείσμα του Θανάση Αντετοκούνμπο δεν αρκούσε για να αποτρέψει μια ακόμη ήττα των Νικς στο NBDL, που πάνε… ασορτί με τους συνονόματους στο ΝΒΑ.

Αν και τραυματίστηκε νωρίς στο ματς με την Αϊόβα Ένερτζι, ο 22χρονος άσος του Γουέσττσεστερ επέστρεψε στο παρκέ και είχε 17 πόντους (4/4 βολές, 5/8 δίποντα, 1/2 τρίποντα), 9 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 1 τάπα και 2 λάθη σε 24 λεπτά, ωστόσο η ομάδα του έχασε με 108-97 από εκείνη του Κεϊλίν Λούκας. Ο άλλοτε γκαρντ του Ολυμπιακού είχε 22 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ για τους νικητές. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ξύλο κι εκπλήξεις!!

Οι Ρόκετς με θετικό τον Παπανικολάου πέρασαν με 113-99 από το Μπρούκλιν και ο Γκαρνέτ αποβλήθηκε για κουτουλιά στον Χάουαρντ. Απρόσμενες ήττες Ράπτορς και Μπουλς από Πίστονς και Μάτζικ αντίστοιχα.

Ξύλο κι εκπλήξεις
Οι Ρόκετς πέρασαν νικηφόρα με 113-99 από το Μπρούκλιν με 30 πόντους του Τζέιμς Χάρντεν και καλή παρουσία του Κώστα Παπανικολάου με 5 πόντους (1/2 δίποντα, 1/2 τρίποντα), 1 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο σε 12 λεπτά, αλλά η είδηση ήταν άλλη. Ο Κέβιν Γκαρνέτ αποβλήθηκε στην πρώτη περίοδο, μετά από κουτουλιά στον Ντουάιτ Χάουαρντ, στον οποίο πέταξε αρχικά με δύναμη την μπάλα. Ο σέντερ του Χιούστον, που «τσίτωσε» τον βετεράνο άσο με μια μικρή απώθηση στο στήθος, ανταπέδωσε την κουτουλιά με ένα χτύπημα στο λαιμό του αντιπάλου και δέχτηκε τεχνική ποινή, αφότου οι υπόλοιποι παίκτες επενέβησαν για να μην γίνει τίποτα χειρότερο.

Το Ορλάντο σούταρε με 59% και… σόκαρε τους Μπουλς με 121-114 μέσα στο Σικάγο, με τους Νίκολα Βούτσεβιτς και Βίκτορ Ολαντίπο να έχουν από 33 πόντους. Ο Πάου Γκασόλ είχε 28 πόντους και 14 ριμπάουντ, αλλά το πρόβλημα για τους «ταύρους» ήταν στην άμυνα.

Οι Πίστονς πέρασαν με 114-111 από το Τορόντο πιστοποιώντας τη φόρμα τους και το ντεφορμάρισμα των γηπεδούχων. Ο Μπράντον Τζένινγκς με 34 πόντους και 11 ασίστ οδήγησε την ομάδα του στην ένατη νίκη στα τελευταία δέκα ματς.

Οι Σέλτικς παρά την περαιτέρω αποδυνάμωσή τους μετά την ανταλλαγή του Τζεφ Γκριν στους Γκρίζλις κατάφεραν να νικήσουν με 108-100 τους Πέλικανς με 27 πόντους του Τζάρεντ Σάλιντζερ και με τον Μάρκους Σμαρτ να ευστοχεί σε ένα καθοριστικό τρίποντο.

Αναλυτικά:

Μπόστον Σέλτικς-Νιου Ορλίνς Πέλικανς 108-100 Σάλιντζερ 27 (10 ριμπ.), Κράουντερ 22, Θόρντον 13, Μπας 12, Μπράντλεϊ 10, Τέρνερ 10-Ντέιβις 34, Γκόρντον 21, Έβανς 19, Ασίκ 5 (12 ριμπ.).

Μπρούκλιν Νετς-Χιούστον Ρόκετς 99-113 Πλάμλι 24 (10 ριμπ.), Μπογκντάνοβιτς 13, Τζακ 13, Λόπεζ 12, Τζόνσον 12-Χάρντεν 30, Μοτιεγιούνας 18 (11 ριμπ.), Σμιθ 13, Αρίζα 12, Μπέβερλι 11, Χάουαρντ 8.

Τορόντο Ράπτορς-Ντιτρόιτ Πίστονς 111-114 Βαλαντσιούνας 31 (12 ριμπ.), Βάσκες 16, Ουίλιαμς 15, Α. Τζόνσον 12, Ρος 12, Τζ. Τζόνσον 11, Λάουρι 10 (12 ασίστ)-Τζένινγκς 34 (10 ασίστ), Μονρό 22 (10 ριμπ.), Μικς 13, Ντράμοντ 10 (14 ριμπ.), Γερέμπκο 10.

Σικάγο Μπουλς-Ορλάντο Μάτζικ 114-121 Γκασόλ 28 (14 ριμπ.), Ρόουζ 18, Μπάτλερ 17, Μπρουκς 12, Μίροτιτς 11-Βούτσεβιτς 33 (11 ριμπ.), Ολαντίπο 33, Πέιτον 10, Ρίντναουρ 9.

Δείτε τις βαθμολογίες στο ΝΒΑ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Νέο «σοκ» με Ολεσον!!

Νέα απώλεια με τον Μπραντ Ολεσον προέκυψε στην Μπαρτσελόνα τη Δευτέρα, αφού ο Αμερικανός γκαρντ των «μπλαουγκράνα» θα αναγκαστεί να μείνει εκτός παρκέ για ακόμα τρεις εβδομάδες.

Νέο «σοκ» με Ολεσον
Η διοίκηση των πρωταθλητών Ισπανίας ενημέρωσε τη Δευτέρα πως ο 31χρονος άσος υπέστη διάστρεμμα στην αναμέτρηση κόντρα στον Παναθηναϊκό την περασμένη Παρασκευή για τη δεύτερη αγωνιστική του Top 16 της Ευρωλίγκας και δεν μπορεί να υπολογίζεται για το προαναφερόμενο διάστημα από τον Τσάβι Πασκουάλ.

Τη φετινή σεζόν, ο Όλεσον έχει μέσο όρο 8.3 πόντους, 2.3 ασίστ και 2 ριμπάουντ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Η πρώτη «παρέμβαση» του κόουτς και οι 2+1 μεταγραφές που έρχονται...!!

Ο Βίτορ Περέιρα άλλαξε τον Ολυμπιακό, πέτυχε και τώρα ζητάει 2+1 μεταγραφές για την ενίσχυση του ρόστερ. Γράφει ο Διονύσης Δελλής.
Μπήκε με το... δεξί. Με μια σημαντικότατη νίκη, μια πρώτη πειστική εμφάνιση και βέβαια με κερασάκι την σύμπτωση πως η δική του αφετηρία επανέφερε τον Ολυμπιακό στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Αν μη τι άλλο λοιπόν μπορεί ο καθένας να αντιληφθεί ότι η εποχή Περέιρα ξεκίνησε στο μεγάλο λιμάνι με τις καλύτερες των προϋποθέσεων.
Πόσο μεγάλη ήταν η συμμετοχή του Πορτογάλου σε αυτή την επικράτηση στην Ξάνθη; Αυτά είναι σχετικά. Και ενίοτε υπερβολικά. Στην προκειμένη περίπτωση λειτουργούν «υπέρ» από τη στιγμή που το αποτέλεσμα ήταν αυτό που ο Ολυμπιακός έψαχνε. Αλλά και ο τρόπος με τον οποίο οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν σε ένα σχετικά εύκολο τρίποντο. Σε μια έδρα που μόλις πριν από μερικές εβδομάδες δέχθηκαν ευρείας έκτασης ήττες ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός.
Προφανώς και δεν πρόλαβε ο 47άχρονος να αλλάξει πολλά πράγματα, παρά την ανάγκη που προκύπτει σε αυτές τις περιπτώσεις να «εστιάσεις» σε διαφορές σε σχέση με τον προκάτοχο. Η αλλαγή προπονητή έφερε από μόνη της ένα αληθινό «σοκ» στα αποδυτήρια και συνολικά στον οργανισμό με το όνομα Ολυμπιακός. Αυτό λοιπόν ίσως να ήταν το σημαντικότερο «συστατικό» με θέα στην αντίδραση που έβγαλε η ομάδα στον αγωνιστικό χώρο, στο πρώτο ματς χωρίς τον Μίτσελ. Η διάθεση, η προσπάθεια, η ψυχολογική φόρτιση.
Και όσο για τον Περέιρα και εκείνο που αντιλήφθηκαν οι Ερυθρόλευκοι ως πρώτη «παρέμβαση» ακούγοντας τις πρώτες οδηγίες του στην θεωρία πριν από το ματς; Όπως ήταν απολύτως φυσιολογικό από την καλύτερη οργάνωση της άμυνας ξεκίνησε ο Πορτογάλος. Και τον πέτυχε τον στόχο του. Πέντε τελικές είχε η Ξάνθη. Όλες μετά το 0-3! Οκτώ όλες και όλες οι Ερυθρόλευκοι που είχαν 277 σε 16 ματς Σούπερ Λιγκ με τον Μίτσελ (17 ανά ματς). Ο Ολυμπιακός λοιπόν παρότι η εικόνα του ματς το «έκρυψε» δεν ήταν καλύτερος επιθετικά. Ανασταλτικά είχε σαφώς βελτιωμένη λειτουργία σε σχέση με τα προηγούμενα. Και αυτό προέκυψε μέσα από μια σειρά επιλογών του προπονητή. Αλλά και με τη την συμβολή της «διάθεσης» των ποδοσφαιριστών (πόσες φορές έχει δει κάποιος τον Μήτρογλου να κάνει τάκλιν πίσω από τη μεσαία γραμμή (;) να ακολουθήσουν τις οδηγίες του.
Τι ζήτησε από τους παίκτες του; Πρώτα από όλα μια διάταξη 4-2-3-1 (και όχι 4-3-3 όπως οι περισσότεροι διέκριναν στην «ανάγνωση» της) σε αντίθεση με τον «ρόμβο» του Μίτσελ. Με τον Κασάμι δίπλα στον Μανιάτη και με απαγορευτικό στον Τσόρι να βγαίνει στην «άκρη» για να ζητήσει τη μπάλα, ρισκάροντας την λειτουργία του αμυντικού τρανζίσιον σε ενδεχόμενη απώλεια της κατοχής (κοινώς να μην έχει παίκτη λιγότερο στον άξονα). Έφερε ισορροπία στις πτέρυγες με τέσσερις ακραίους και με την οδηγία να μην ανεβαίνουν ταυτόχρονα οι δύο μπακ πολύ ψηλά στη φάση της επίθεσης. Και βέβαια επέλεξε ακόμη και 11 ποδοσφαιριστές πίσω από την σέντρα για να φέρει τις γραμμές κοντά όταν οι επιθέσεις της Ξάνθης ξεκινούσαν από το δικό της αμυντικό τρίτο του γηπέδου.
Ουσιαστικά λοιπόν με την τακτοποίηση της 11άδας στο χορτάρι, με την τοποθέτηση των ποδοσφαιριστών του στον αγωνιστικό χώρο πέτυχε μια καλύτερη αμυντική λειτουργία απέναντι σε μια ομάδα που η τετράδα της μπροστά (Κλέιτον, Λουσέρο, Σολτάνι, Καπετάνος) είναι μια από τις πιο... ζημιάρικες της φετινής Σούπερ Λιγκ στην «κόντρα» μπάλα. Σοβαρή προσέγγιση ενός κανονικού προπονητή. Και μάλιστα Πορτογάλου. Διότι η συγκεκριμένη σχολή έχει πραγματικά ως βάση στο πλάνο της, την αμυντική λειτουργία. Το δίδαξε ο σπουδαίος Φερνάντο Σάντος στην Ελλάδα. Το είδαμε από τον Ζαρντίμ (που κάνει ακριβώς το ίδιο τώρα στην Μονακό), από τον Σα Πίντο σε μια μικρότερη κλίμακα ειδικά πέρσι στον ΟΦΗ.
Αυτόν τον χαρακτηρισμό, ΣΟΒΑΡΟΣ τον ακούς από τους περισσότερους στον Ρέντη για τον νέο προπονητή. Από την παρουσία του στις πρώτες προπονήσεις. Αλλά και από την αντίδραση του στην πρώτη νίκη. Ούτε υπερβολές στις αντιδράσεις, ούτε μεγάλα λόγια. Νορμάλ. Με μια καλή κουβέντα για τον προκάτοχο, και με την διαπίστωση ότι «σήμερα ήμασταν ένα συμπαγές σύνολο που ήθελε να τρέξει και να φτάσει στον στόχο του». Επαγγελματική και η κίνηση του παρότι είχε προγραμματίσει να ταξιδέψει στην Πορτογαλία χθες (ημέρα ρεπό) για να φέρει ο άνθρωπος τα πράγματα του, να μείνει εδώ και να συναντηθεί με Βρέντζο και Ισά για τα μεταγραφικά. Τα είπαν οι τρεις τους. Και λογικά μέσα στην εβδομάδα θα έχουμε την πρώτη μεταγραφή του 2015 για τους Πειραιώτες.
Ο Περέιρα σύμφωνα με όσα διέρρευσαν ζήτησε τα αυτονόητα. Έναν στόπερ. Έναν κλασικό εξτρέμ «γραμμής» για να ενισχύσει τα άκρα του (προφανώς αντικαθιστώντας στο ρόστερ τους Γκαζαριάν και Ντουρμάζ). Και υπό προϋποθέσεις έναν ακόμη δημιουργικό εσωτερικό χαφ. Για 2+1 κινήσεις πάνε οι Πειραιώτες λοιπόν. Και μέσα στις επόμενες ημέρες λογικά η πρώτη μεταγραφή θα αφορά στον στόπερ. Ο Πορτογάλος πήρε στα χέρια του, την λίστα Ισά. Φέρεται όμως να έριξε και εκείνος κάποια πρώτα ονόματα στο τραπέζι.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Σα να παίζουν με έξι παίκτες!!

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες σχολιάζει το ματς με τον Άρη, στο οποίο για ακόμη μία φορά η πίεση στην άμυνα και η ενέργεια στην επίθεση των «ερυθρολεύκων» ήταν οι βασικές αιτίες για το ροζ φύλλο αγώνα.
Το 2003 η Λιθουανία κατέκτησε το Eurobasket στη Σουηδία και μετά το τέλος του τελικής αναμέτρησης με τους Ισπανούς ο Λάζαρος Βορεάδης που σφύριζε το ματς είχε κάνει την εξής δήλωση: «Για 40 λεπτά είχαν την αίσθηση πως οι Λιθουανοί έπαιζαν με έξι παίκτες». Αυτό ακριβώς νιώθω εδώ και 20 μέρες περίπου παρακολουθώντας τα ματς του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» βγάζουν τόση ενέργεια στην άμυνά τους και στην άλλη πλευρά είναι τέτοιο το passing game τους χάρη στις ιδανικές (συνήθως) αποστάσεις τους που πολλές φορές έχω πιάσει τον εαυτό μου να μετράω κόκκινες φανέλες στο παρκέ.
Παρόμοια αντίδραση υπήρξε και στο τρίτο δεκάλεπτο του παιχνιδιού με τον Άρη. Σε αυτό το χρονικό διάστημα οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου φρόντισαν να αυξήσουν όχι τον αριθμό των παικτών επί του παρκέ, αλλά την πίεση στην άμυνά τους η οποία έφερνε μαζί της και το δώρο του αιφνιδιασμού στην άλλη πλευρά.
Πλέον το τσιπάκι γυρίζει για το ματς με τη Φενέρμπαχτσε, παιχνίδι το οποίο θα έχουμε την ευκαιρία να το συζητήσουμε εντός των επόμενων ημερών.
ΥΓ: Πολύ χάρηκα που είδα στο ΣΕΦ ανθρώπους που έχουν τιμήσει τον Ολυμπιακό και το ελληνικό μπάσκετ. Ο coach Ιωαννίδης (για μένα είναι προπονητής και όχι πολιτικός), ο Παναγιώτης Φασούλας, ο Λιν Γκριρ που πετάχτηκε για δυο μέρες από την Τουρκία όπου αγωνίζεται και δεν έχασε την ευκαιρία να επισκεφτεί το ΣΕΦ, ο Παναγιώτης Γιαννάκης έστω και ως σχολιαστής της τηλεόρασης…
Κόσμος δεν ήρθε όμως. Κρίμα για την προσπάθεια που κάνει η ομάδα το τελευταίο διάστημα. Με το ζόρι 1000 άνθρωποι βρέθηκαν στις κερκίδες.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Αυτό, ναι, είναι ελληνοποίηση!!

Ο Αρης Λαούδης γράφει για τους οκτώ Ελληνες που χρησιμοποιήθηκαν από τον Ιβάνοβιτς στον αγώνα με τον Πανελευσινιακό, το θάρρος και το θράσος που έδειξε ο Λούντζης, αλλά και τον επενδυτή - δώρο που εμφανίστηκε στο ελληνικό μπάσκετ.
Χαραλαμπόπουλος 14:16, Μποχωρίδης 12:46, Λούντζης 7:41, Παπαγιάνννης 7:41 κι αυτή ήταν μία από τις λίγες φορές που είδαμε ελληνοποίηση του Παναθηναϊκού στο πλαίσιο που εξαγγέλθηκε το περασμένο καλοκαίρι.  Ανεξάρτητα από τη δυναμικότητα του αντιπάλου και το γεγονός ότι ο Πανελευσινιακός προσφερόταν για τέτοιου είδους δοκιμές, η ουσία είναι πως για πρώτη φορά είδαμε τόσους Ελληνες πιτσιρικάδες ταυτόχρονα στο παρκέ. Κι αν οι Μποχωρίδης, Χαραλαμπόπουλος δεν αποτελούν «είδηση», δεν ισχύει το ίδιο για τον Λούντζη και Παπαγιάννη, με τον πρώτο να κάνει το ντεμπούτο του και τον δεύτερο να αγωνίζεται για τρίτη μόλις φορά με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.
Ασφαλώς και δεν προκύπτουν συμπεράσματα, πρώτον γιατί δεν προσφέρεται ο αντίπαλος και δεύτερον γιατί θα είναι υπερβολή ν' αρχίσουν οι χαρακτηρισμοί από το πρώτο κιόλας παιχνίδι. Αυτό όμως που έχει σημασία είναι πως για πρώτη φορά, για τόσο μεγάλο διάστημα, ο Ιβάνοβιτς χρησιμοποίησε και τους 8 Ελληνες που είχε στην 12άδα και είναι μία από τις ελάχιστες φορές - αν όχι η μοναδική - που εφαρμόζεται το «ευκαιρίες σε όλους στους νέους».
Ασφαλώς και κάτι αντίστοιχο δεν μπορεί να γίνει στο 70%-80% των αγώνων σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά τουλάχιστον μπορεί σταδιακά η θεωρία της ελληνοποίησης να εφαρμόζεται και στην πράξη. Αλλωστε όλοι οι νέοι, άλλοι περισσότερο, άλλοι λιγότερο, οφείλουν να χρησιμοποιήσουν τα συγκεκριμένα παιχνίδι για σκαλοπάτι. Οι πιο έμπειροι (π.χ. Μποχωρίδης, Χαραλαμπόπουλος) για να προετοιμαστούν ώστε σε ένα - δύο χρόνια  να έχουν αντίστοιχο ρόλο με τον Παππά και τον Γιάνκοβιτς, οι πιο μικροί για να φάνε την κρυάδα και του χρόνου να πάρουν τον ρόλο που έχουν τώρα οι Χαραλαμπόπουλος και Μποχωρίδης.
Οσον αφορά στον Λούντζη που τον είδαμε για πρώτη φορά, όσο θάρρος και θράσος είχε μέσα στο παρκέ, άλλο τόσο είχε και μπροστά στην κάμερα της Nova, οταν κλήθηκε να χολιάσει την συμμετοχή του και τη νίκη του Παναθηναϊκού. Ομορφο θάρρος και θράσος, τόσο - όσο που λένε, για έναν παιδί που είναι μόλις 16 ετών. Από τα 7:40 που αγωνίστηκε έδειξε πως έχει πολύ μπάσκετ μπάσκετ μέσα του και το χαμόγελο της ευτυχίας μπροστά στον τηλεοπτικό φακό ήταν ενδεικτικό του συναισθήματος που ένιωθε.
Για τα υπόλοιπα του αγώνα δεν υπάρχει λόγος να συζητήσουμε... Ο Ιβάνοβιτς έκανε διαχείριση ενόψει της Ζαλγκίρις, δεν είχε κανέναν λόγο να αναζητήσει κάτι παραπάνω από το συγκεκριμένο παιχνίδι και το ενδιαφέρον του πλέον στρέφεται στο ματς με τους Λιθουανούς που θα μπορούσε να είναι ο πρώτος «τελικός» του Τοπ-16. Κάθε εντός έδρας ματς, ειδικά με αντιπάλους σαν την Ζαλγκίρις που είναι λίγο - πολύ στο δεύτερο - τρίτο ράφι του ομίλου, αποτελεί «do or die» και ο Παναθηναϊκός πρέπει να το πάρει.
Υ.Γ.: Αν κάτι με χαροποιεί στη φετινή Α1, πέραν του σταθερού ΠΑΟΚ, είναι πως σε μια περίοδο κρίσης βρέθηκε άνθρωπος που αποφάσισε να επενδύσει στο μπάσκετ. Αναφερόμαι στην προσπάθεια που γίνεται στην ΑΕΚ, στην πρόσφατη απόκτηση του Χέρστον και τον διπλασιασμό του μπάτζετ της σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό.
Είναι αυτό που λέμε μερικές φορές πως για να «χτίσεις κάτι πρέπει να το γκρεμίσεις ολόκληρο» και η ΑΕΚ γκρεμίστηκε και ξαναχτίστηκε για να βρεθεί σήμερα στα χέρια του Μάκη Αγγελόπουλου που δείχνει διάθεση να γίνει ο πρώτος επενδυτής που εμφανίζεται στο μπάσκετ, μετά τον Γιαννακόπουλο και τους Γιώργο και Παναγιώτη Αγγελόπουλο.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Ντιέγο Αλβες: Ο Νο1 της 25ετίας!!

Ο Ντιέγο Αλβες έπιασε πέναλτι και με την Θέλτα και ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για τον πορτέρο της Βαλένθια που είναι ο κορυφαίος στην ιστορία της Primera Division.  
Το 2007 η Αλμερία εξασφάλισε για πρώτη φορά στην ιστορία της την άνοδο στα σαλόνια και όταν οι άνθρωποί της έκαναν το deal με την Ατλέτικο Μινέιρο για τον ύψους 1.85μ. πορτιέρο, δεν μπορούσαν με τίποτα να φανταστούν τη μαγική ικανότητά του στις αποκρούσεις πέναλτι. Αν το scouting που είχαν κάνει έφτανε σε τέτοιο σημείο, σίγουρα δεν θα τον είχαν αποκτήσει ως back-up του Νταβίδ Κομπένιο, στον οποίο έδιναν τα γάντια του βασικού.
Για καλή τύχη των Ανδαλουσιάνων, ο Κομπένιο έναν χρόνο μετά αποχώρησε για την Ράγιο Βαγιεκάνο. Ο Αλβες έγινε βασικός και από τότε μέχρι το Σάββατο που μας πέρασε (10/01) πρόλαβε να γίνει ο κορυφαίος penalty stopper των τελευταίων 25 ετών στη μεγάλη κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου. Από το 2011, όταν η Αλμερία υποβιβάστηκε, ανήκει στην Βαλένθια, στην οποία έχει κάνει πολύ μεγάλο το όνομά του, έχει καθιερωθεί ανάμεσα στους κορυφαίους και έχει 8 συμμετοχές με την Εθνική Βραζιλίας.
Και πάμε στο σήμερα. Πριν μία εβδομάδα ο Βραζιλιάνος είχε σύγκρουση γόνατο με γόνατο με τον Μπέιλ στη νίκη των Νυχτερίδων με 2-1 κόντρα στην Ρεάλ στο «Μεστάγια» και την Δευτέρα και την Τρίτη έμεινε εκτός προπονήσεων. Τελικά πρόλαβε να είναι έτοιμος για το ματς με την Θέλτα στην Γαλικία και να γράψει ιστορία. Θύμα του 29χρονου σπεσιαλίστα ήταν ο Φαμπιάν Ορεγιάνα, ο οποίος στο 28' της αναμέτρησης στο «Μπαλαΐδος» έστησε τη μπάλα στα 11 βήματα και εκτέλεσε στα δεξιά. Ο Αλβες είχε ήδη... φύγει για εκεί και πλέον βλέπει το όνομά του με χρυσά γράμματα στα βιβλία του futbol.

Με αυτή, έφτασε τις 14 αποκρούσεις πέναλτι -από τα 33 που του έχουν εκτελέσει- στην Primera Division φτάνοντας το ποσοστό του στο πραγματικά εκπληκτικό 42.42%. Με την επίδοση αυτή ο Αλβες άφησε για πάντα πίσω του τον Σάντι Κανιθάρες -τον οποίο είχε ισοφαρίσει πριν μερικούς μήνες πιάνοντας το πέναλτι του Σικέιρα της Ατλέτικο- και έγινε ο κορυφαίος της 25ετίας στην Ισπανία στην κατηγορία.
Πέρα από τα 14 πέναλτι που έχει αποκρούσει, δύο ακόμα δεν κατέληξαν στα δίχτυα του. Τον Νοέμβριο του 2008 ο Ζοάν Βερδού με τη φανέλα της Εσπανιόλ έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο και τον Σεπτέμβριο του 2009 ο Ντιέγο Φορλάν άουτ. Αυτοί που βρέθηκαν απέναντί του, ευστόχησαν σε 16 εκτελέσεις, ποσοστό που αγγίζει το 50%. Συνολικά, από τα 37 πέναλτι που έχει αντιμετωπίσει στην καριέρα του σε όλες τις διοργανώσεις έχει αποκρούσει τα 17 και είναι ο Νο1 ever στο ισπανικό ποδόσφαιρο. Επιασε 10 από τα 18 όσο ήταν κάτω από τα δοκάρια της Αλμερία και τώρα έφτασε τα 7 από τα 19 με την Βαλένθια.
Μετά τον Κανιθάρες, ο οποίος επίσης βρέθηκε πολλά χρόνια στην εστία των Νυχτερίδων (1998-2008) και έπιασε 13, στη λίστα ακολουθούν Αντρές Πάλοπ (12), Θέσαρ (11), Ικερ Κασίγιας, Βίκτορ Βαλδές, Λέο Φράνκο (10). Νο1 όλων των εποχών σε αποκρούσεις στο ισπανικό πρωτάθλημα παραμένει ο Αντονι Θουμπιθαρέτα με 16, όμως ο legend της Μπαρτσελόνα είχε αντιμετωπίσει 102 εκτελέσεις, οι οποίες ρίχνουν το ποσοστό του στο 15,68%, πολύ μακριά από αυτό του Αλβες, ο οποίος έχει μπροστά του πάρα πολλά χρόνια καριέρας και είναι εξαιρετικά πιθανό να κάνει δική του και αυτή την κορυφή.



Ξεκίνησε να μετρά θύματα τον Απρίλιο του 2008 πιάνοντας το πέναλτι του Κανουτέ και μέχρι τη σεζόν 2013-14 αρκετοί παίκτες μπήκαν στη λίστα, ανάμεσά τους κάποια πολύ δυνατά ονόματα των τελευταίων ετών στην Primera. Συγκεκριμένα, νικήθηκαν οι Βίκτορ (Βαγιαδολίδ), Γιέστε (Μπιλμπάο), Εντου (Μπέτις), Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ), Νεκουνάμ (Οσασούνα), Φερνάντο Γιορέντε (Μπιλμπάο), Κανουτέ (Σεβίλλη), Αντριάν (Ράθινγκ Σανταντέρ), Ντιέγο Κόστα (Ατλέτικο Μαδρίτης), Ράκιτιτς (Σεβίλλη).
Η σπάνια ικανότητά του στις αποκρούσεις πέναλτι δεν είναι πάντως το μόνο που βάζει τον Αλβες ανάμεσα στους καλύτερους στη θέση του. Εχει εξαιρετικά reflex, είναι αποτελεσματικός στα τετ α τετ και στις μέρες μας μάλλον δεν υπάρχει συμπατριώτης του που να είναι καλύτερος. Η απόφαση του Λουίς Φελίπε Σκολάρι να μην τον πάρει στην αποστολή του πρόσφατου Mundial προκάλεσε την αντίδραση του Τύπου της διοργανώτριας χώρας, με την Σελεσάο να γνωρίζει τη γνωστή ήττα-διασυρμό από την Γερμανία. Χωρίς να έχει σοβαρούς ανταγωνιστές, ο Αλβες ίσως πρέπει να είναι ο επόμενος σταθερός τερματοφύλακας της Εθνικής Βραζιλίας...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Πήρε Ινσούα η Ουντινέζε!!

Την πρώτη της μεταγραφή πραγματοποίησε η Ουντινέζε, αποκτώντας τον Εμάνουελ Ινσούα από τη Μπόκα Τζούνιορς.
Η ομάδα του Αντρέα Στραματσιόνι, που φημίζεται για τις ανακαλύψεις της ανά τον κόσμο, πλήρωσε 2,5 εκατομμύρια ευρώ στην αργεντίνικη ομάδα για να αποκτήσει τον 23χρονο μπακ, ο οποίος δεν αποκλείεται να σταλεί δανεικός στη Γρανάδα, η οποία ανήκει στην οικογένεια Πότσο και όπου έχουν αγωνιστεί και άλλοι ποδοσφαιριστές των Ιταλών στο παρελθόν (Άλαν, Νιόμ, Θερό).
*Πηγή: gazzetta.gr*

Προσπαθεί για Γιόβετιτς η Γιουβέντους!!

Τον επιθετικό κλάσης που αναζητά εδώ και χρόνια εξακολουθεί να ψάχνει η Γιουβέντους, με τους Ιταλούς να προσπαθούν την περίπτωση του Στέβαν Γιόβετιτς από τη Μάντσεστερ Σίτι.
Σύμφωνα με τα ΜΜΕ στη χώρα, η πρωταθλήτρια Ιταλίας προσέγγισε τους ανθρώπους των «Πολιτών» για τον Μαυροβούνιο επιθετικό, ο οποίος δεν έχει καταφέρει να καθιερωθεί στο «Etihad», παρουσία των Αγουέρο, Τζέκο, ενώ αναμένεται να μειωθεί κι άλλο ο χρόνος συμμετοχής του με την άφιξη του Βίλφριντ Μπονί από τη Σουόνσι.
Η Σίτι δεν φαίνεται διατεθειμένη να συζητήσει την παραχώρηση του διεθνή στράικερ το Γενάρη, όμως οι δύο πλευρές δεν αποκλείεται να συζητήσουν το θέμα για το καλοκαίρι, όταν και το αγγλικό κλαμπ θα μπορεί να διαπραγματευτεί την πώλησή του με μεγαλύτερη άνεση.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Για Ντέστρο μέσω... Γκόμες η Φιορεντίνα!!

Ο Μάριο Γκόμες δεν έχει καταφέρει να εντυπωσιάσει στη Φιορεντίνα, η οποία βλέπει στο πρόσωπο του Ματία Ντέστρο τη λύση για την επίθεσή της, αρκεί βέβαια να πουλήσει τον Γερμανό.
Οι «Βιόλα» ενδιαφέρονται για τον στράικερ της Ρόμα, ο οποίος δεν έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Ρούντι Γκαρσία, ειδικά στα μεγάλα ματς, με τον τεχνικό των Ρωμαίων να προτιμά τη σίγουρη λύση του Φραντσέσκο Τότι για την κορυφή της επίθεσης. Ωστόσο, για να πραγματοποιήσει τη μεταγραφή η ομάδα της Τοσκάνης θα πρέπει να βρει έσοδα, τα οποία μπορούν να προκύψουν μόνο από ενδεχόμενη πώληση του Γκόμες.
*Πηγή: gazzetta.gr*