Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Τσίτα τα… γκάζια ο Ολυμπιακός!!

Χωρίς φρένο συνεχίζει στην Α1 ο Ολυμπιακός! Οι «ερυθρόλευκοι» με πλουραλισμό στην επίθεση (τέσσερις με διψήφιο αριθμό πόντων) επικράτησαν άνετα 84-68 του Άρη. Άποντος, αλλά... σερβιτόρος ο Σπανούλης.

Τσίτα τα… γκάζια ο Ολυμπιακός!

Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου δυσκολεύτηκαν την αρχή, όμως από τη δεύτερη περίοδο και έπειτα έφτασαν σε διψήφιες διαφορές και στο +21 στη λήξη της τρίτης περιόδου και διατήρησαν αυτό τα προβάδισμα μέχρι την ολοκλήρωση της αναμέτρησης.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Πρίντεζης με 16 και Πετγουέι με 15 πόντους, ο Σπανούλης αν και άποντος, προσέφερε απλόχερα 9 ασίστ, ενώ από τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο Βεζένκοφ με 14 πόντους. Πριν την έναρξη της αναμέτρησης, είχαμε αφιέρωμα στα matrix και ενός λεπτού σιγή για τον Ρόι Ταρπλεϊ που έφυγε απ' τη ζωή.

Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν με αστοχία και δεν μπορούσε καμία να αποκτήσει σκορ ασφαλείας, με τον Άρη να προηγείται 2-5 στην αρχή της αναμέτρησης και τον Ολυμπιακό να με σερί 5-0 να προηγείται με +2 στη συνέχεια, χάρη στον Πετγουέι. Οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν σερί 5-0 με τους ξένους τους και προηγήθησαν με +4, όμως οι ψηλοί του Γιάννη Σφαιρόπουλου με ένα 4-0 σερί ισοφάρισαν. Νέο σερί 4-0 του Άρη και +4 για τους παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη, όμως οι περιφερειακοί των γηπεδούχων βοήθησαν στο να γίνει ένα επιμέρους σκορ 6-2 και το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε ισόπαλο.

Στην αρχή της δεύτερης περιόδου, ο Ολυμπιακός διατηρούσε ένα +1 με +3, χάρη στους περιφερειακούς του και τα περισσότερα ριμπάουντ που μάζευαν οι «ερυθρόλευκοι» παίκτες. Με σερί 5-0 και ευστοχία από την περιφέρεια και τη ρακέτα, ο Ολυμπιακός ξέφυγε με +6 και ο Λοτζέσκι έφερε το +8. Ο Άρης με σερί 4-0 μείωσε στο -4, όμως οι ψηλοί των γηπεδούχων διατήρησαν ένα +4 με +6 για τους «ερυθρόλευκους». Ο Λαφαγέτ έφερε ξανά ένα +8, χάρη στην υπεροχή στα δίποντα, όμως ο Άρης με σερί 4-0 μείωσε στο -4 μέσα από τη ρακέτα. Όμως, ο Πρίντεζης βοήθησε να γίνει ένα σερί 6-0 και να ολοκληρωθεί το ημίχρονο στο +10 για τον Ολυμπιακό.

Στην αρχή της τρίτης περιόδου, οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στο +14 και διατηρούσαν ένα +10 με +13 στη εκείνο το διάστημα με πρωταγωνιστές τους Πετγουέι και Ντάνστον. Ο Αμερικανός φόργουορντ έφερε το +15 και ο Αμερικανός σέντερ το +17 για την ομάδα τους και η διαφορά κυμαινόταν μεταξύ του +14 και του +17, με τον Πετγουέι να φέρνει το +21. Τελικά, το τριαντάλεπτο ολοκληρώθηκε στο +18 για τους «ερυθρόλευκους».

Το +18 της τέταρτης περιόδου έγινε -12 με 6-0 του Άρη που βρήκε τις λύσεις από τον Ριντ σε εκείνο το διάστημα, με τον Αμερικανό να πετυχαίνει και τους έξι πόντους της ομάδας του. Οι περιφερειακοί του Ολυμπιακού βοήθησαν να φτάσει η διαφορά στο +17 και +19 και η αστοχία του Ριντ δεν άφησε τον Άρη να «ανασάνει», την ώρα που ο Σπανούλης μοίραζε ασίστ, όμως δεν είχε πετύχει ακόμα πόντο! Ένα 3-0 του Άρη «αφύπνισε» ξανά τους Πειραιώτες που ξαναπήγαν στο +18 και τελικά η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε σ+16 για τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου.


Τα δεκάλεπτα: 17-17, 45-35, 67-49, 84-68

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πετγουέι 15, Χάντερ 4, Ντάνστον 12, Ντάρνεν 7, Σλούκας 8, Λαφαγέτ 14, Λοτζέσκι 4, Πρίντεζης 16, Μάντζαρης 3, Καββαδάς 1

ΑΡΗΣ: Πάσαλιτς 10, Ριντ 11, Τόμας 12, Πουλιανίτης 2, Χαρίσης 2, Καραθανάσης 4, Βεζένκοφ 14, Νέιμικ 2, Αντεγμπόγιε 11 *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: