Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Μπορεί να κοιμάται ήρεμος ο φίλαθλος του Παναθηναϊκού….!!

Ο Τόλης Κοτζιάς γράφει στο www.sport-fm.gr για τα λαμπρά νιάτα του Παναθηναϊκού, αλλά και για το ενδεχόμενο μεταγραφής.

Μπορεί να κοιμάται ήρεμος ο φίλαθλος του Παναθηναϊκού….
Το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Πανελευσινιακό κύλησε, όπως σχεδόν το περίμενε όλος ο κόσμος. Λίγη πίεση στην αρχή για τους «πράσινους» και μετά όλα εύκολα. Το τελικό 91-54 δεν αφήνει περιθώρια για απορίες.

Το παιχνίδι, όμως, είχε «ζουμί» και μπόλικο μάλιστα. Ηταν μία ακόμη τρανή απόδειξη της μεγάλης προσπάθειας του «τριφυλλιού» να χτίσει το μέλλον του. Νιάτα και μάλιστα με τεράστιο ταλέντο, με πολύ μεγάλη προοπτική γέμισαν με την παρουσία τους το παρκέ του ΟΑΚΑ, αλλά και με αισιοδοξία αφενός μεν τους ανθρώπους της ομάδας, αφετέρου δε τους φίλους της, τους λίγους, που βρέθηκαν στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, και τους πολύ περισσότερους, που είδαν τον αγώνα από την τηλεόραση.

Τα περισσότερα βλέμματα στράφηκαν σαφώς στον 16χρονο, Μιχάλη Λούντζη, ο οποίος κι έκανε το ντεμπούτο του με την «πράσινη» φανέλα. Ο μικρός ήταν στην δωδεκάδα και στο περίφημο ματς του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, αλλά τότε δεν είχε παίξει. Πάτησε παρκέ χθες, όμως, και έστω και αν ήταν η πρώτη του εμφάνιση, έστω και αν το οκτάλεπτο δεν είναι επαρκές δείγμα γραφής, έδειξε μερικά στοιχεία του πλούσιου ταλέντου του. Είναι άλλωστε ο καλύτερος 98άρης της χώρας, είναι μαζί με τον (99άρη) Δημήτρη Μωραϊτη του Πανιωνίου (γιο του Κώστα Μωραϊτη,

παλιού παίκτη του Ολυμπιακού) οι καλύτεροι κόμπο γκαρντ στις πολύ νεαρές ηλικίες. Ο Λούντζης αυτό, που εμφάνισε πάνω από όλα χθες, είναι η ικανότητά του στο να «διαβάζει» το παιχνίδι. Εννοείται ότι είναι ακόμη είναι στο «Α», αλλά με την σωστή δουλειά μπορεί να φθάσει πάρα πολύ ψηλά.

Χρόνο συμμετοχής πήραν χθες και ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος με τον Γιώργο Παπαγιάννη, οι καλύτεροι «97αρηδες» της χώρας. Για τον Χαραλαμπόπουλο συστάσεις δεν χρειάζονται, καθώς ήδη έχει παίξει αρκετά και ο πολύς κόσμος των γνωρίζει. Ο Παπαγιάννης από την άλλη βελτιώνεται ραγδαία και είναι η μεγαλύτερη ελληνική προοπτική, αφού μιλάμε για ένα παιδί 217 εκατοστών.

Για τον Παναθηναϊκό, αλλά ενδεχόμενως και για το ίδιο το παιδί, καλύτερο θα ήταν να συνεχιστεί η πορεία τους και μετά το καλοκαίρι του 2015. Και το θέτουμε έτσι καθώς όπως έχει ανακοινώσει η ΚΑΕ ο Παπαγιάννης μπορεί να φύγει από τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2015, ώστε να πάει σε αμερικάνικο κολλέγιο. Ο Παπαγιάννης ήταν πέρυσι σε χάι-σκουλ των ΗΠΑ, έπαιξε πολύ καλά εκεί, επέστρεψε φέτος για τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν αποκλείεται του χρόνου να επιστρέψει στην «Μέκκα του Μπάσκετ».

Μπόλικα από τα κορυφαία κολλέγια τον πολιορκούν, το Σεντ Τζόουνς και το Τεμπλ ήρθαν στην Αθήνα να τον δουν, το ίδιο θα κάνει σύντομα και το Κονέκτικτατ. Ο ψηλός θα πάει κι αυτός μπροστά αν έχει το μυαλό μέσα στο κεφάλι του, αν η έννοιά του είναι ότι κάθε μέρα πρέπει να δουλεύεις και περισσότερο.

Εχει, όμως, κι άλλους παίκτες με προοπτική ο Παναθηναϊκός. Δεν ξεχάσαμε, βεβαίως, τον Αντώνη Κόνιαρη, γεννημένος το 1997 αυτός, αλλά και τον Γιώργο Διαμαντάκο, ο οποίος είναι και ο πιο έτοιμος από όλη αυτή την παρέα. Ο Διαμαντάκος είναι άλλωστε πιο μεγάλος, είναι γεννημένος το 1995.

Ο Παναθηναϊκός και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος φροντίζουν, λοιπόν, όχι μόνο για το παρόν τους, αλλά και για το μέλλον τους. Παίρνοντας ό, τι καλύτερο υπάρχει σε νεαρούς από την ελληνική αγορά. Διαδικασία, που θα συνεχιστεί.

Οσο για το παρόν, αγωνιστικά ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου, στο πρωτάθλημα τα πάντα κρίνονται στα πλέι-οφ, στην Ευρωλίγκα το ξεκίνημα στο TOP-16 είναι ενθαρρυντικό. Αν χρειάζεται ενίσχυση το ρόστερ; Βεβαίως και χρειάζεται για τον επιπλέον λόγο ότι στην εξίσωση πρέπει να βάζεις και τον παράγοντα «τραυματισμοί». Όταν έρθει η ώρα θεωρούμε ότι ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς θα πάρει απόφαση για μεταγραφή, αυτό, που μένει να δούμε είναι αν αυτή η ενίσχυση θα αφορά στο «3» ή στο «5». Προς το παρόν το μυαλό είναι στο ματς με

Τη Ζαλγκίρις και στο πώς θα γίνει το 2-1. Όλα τα άλλα έρχονται μετά, άλλωστε στον Παναθηναϊκό μόνο σε επαγρύπνηση είναι. Σε όλα τα μέτωπα… *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: