Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Μπόγρης: «Ο Άρης έκανε την Ελλάδα να βλέπει μπάσκετ»


bogris

Στο Αθλητικό Metropolis και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» μίλησε ο καλαθοσφαιριστής του Άρη Γιώργος Μπόγρης μετά και την πρώτη του εμφάνιση στο Europa Cup στον αγώνα με τη Νίμπουρκ.
Ο καλαθοσφαιριστής του Άρη μπορεί να μη συνδύασε την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα του Άρη με νίκη ωστόσο δήλωσε αισιόδοξος για τη συνέχεια περιμένοντας ταυτόχρονα με αγωνία και την απόφαση από το ΑΣΕΑΔ.
Για τον αγώνα και την ήττα από τη Νίμπουρκ είπε: «Ήταν ένα παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες και στο τρίτο δεκάλεπτο. Εμείς ήμασταν διαβασμένοι για το παιχνίδι αλλά στο τρίτο δεκάλεπτο χαλαρώσαμε με συνέπεια να βρεθούμε πίσω με 15 πόντους. Εάν είχαν μπει κάποια ελεύθερα σουτ σε εκείνο το δεκάλεπτο θα γυρνούσαμε τον αγώνα και ίσως η εξέλιξη να ήταν διαφορετική. Για μία ακόμα φορά όπως και στον αγώνα στη Δράμα πληρώσαμε τα κενά διαστήματα».
Για το αν υπάρχει και ψυχολογικό πρόβλημα μετά και τις ήττες σε Ελλάδα και Ευρώπη ο νεαρός σέντερ των κιτρίνων δήλωσε: «Ψυχολογικό πρόβλημα σίγουρα υπάρχει αλλά πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Ακόμα και το ψυχολογικό κομμάτι είναι μέρος του παιχνιδιού ειδικά όταν παίζεις σε μια ιστορική ομάδα όπως είναι ο Άρης όπου οι απαιτήσεις της διοίκησης , και του κόσμου είναι, υψηλές. Πρέπει να βρούμε λύση να τα ξεπεράσουμε όλα αυτά. Η αλήθεια είναι ότι δουλεύουμε πολύ σκληρά στις προπονήσεις αλλά αυτό πρέπει να αρχίσουμε το βγάζουμε και μέσα στο γήπεδο. Να μιλήσουμε με πράξεις και αποτελέσματα».
Όσο για το πώς αισθάνθηκε που αγωνίστηκε χθες για πρώτη φορά με τη φανέλα του Άρη ο Γιώργος Μπόγρης δήλωσε: «Πολύ χαρούμενος, ειδικά επειδή η πρώτη εμφάνιση με τη φανέλα του Άρη ήταν μέσα στο Αλεξάνδρειο».
Σε ερώτηση για το τι τον ώθησε να επιλέξει να συνεχίσει την καριέρα του στον Άρη και να παίζει έστω και μόνο στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια ο Γιώργος Μπόγρης είπε: «Τα κίνητρα ήταν πολλά. Αρχικά το προπονητικό τιμ καθώς εκτιμώ πολύ τον κ.Αλεξανδρή και τον κ.Μανωλόπουλο. Ο Άρης είναι μια ομάδα με τεράστια ιστορία. Ανατριχιάζεις όταν παίζεις σε αυτό το σύλλογο και πιστεύω να γίνω και εγώ ακόμα καλύτερος. Ο Άρης είναι η ομάδα που έκανε όλη την Ελλάδα να βλέπει μπάσκετ. Μετά είναι ο πρόεδρος του Άρη ο οποίος με κυνηγούσε εδώ και πολλά και πολλά χρόνια. Τέλος είναι και ο συμπαίκτης μου ο Δημήτρης Βεργίνης. Όλοι μαζί χτίζουμε την ομάδα και την παρέα.
Ο νεαρός σέντερ δεν έκρυψε και την αγωνία του για την απόφαση από το ΑΣΕΑΔ αλλά και το πόσο σημαντικό θα ήταν για τον ίδιο εάν μπορούσε να βοηθήσει την ομάδα και στο ελληνικό πρωτάθλημα:
« Θα ήταν πάρα πολύ σημαντικό για μένα , αλλά και για τον Άρη πιστεύω , αν και δεν είναι δική μου δουλειά να το πω αυτό, να μπορώ να αγωνιστώ και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Μακάρι η απόφαση να είναι θετική έτσι ώστε αύριο το πρωί να πάω και με γλυκά στην προπόνηση. Προσωπικά θεωρώ ότι δεν υπάρχει αλλοίωση γιατί οι αγώνες που έπαιξε στην Ελλάδα με το Περιστέρι ήταν σε άλλη διοργάνωση και μάλιστα στην Α2 κατηγορία. Είμαι από τη φύση μου αισιόδοξος και θέλω να πιστεύω ότι η απόφαση θα είναι θετική. Προσωπικά πιστεύω ότι οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες».
Για τα σχόλια που θέλουν τον Άρη να έχει ένα φτωχό μπάτζετ για αυτό και τα αποτελέσματα δεν είναι τα αναμενόμενα ο Γιώργος Μπόγρης τόνισε: «Δεν το πιστύω αυτό. Απλά δεν έχουμε βρει ακόμα τη χημεία μας μέσα στο γήπεδο. Ο πλει μέικερ μας ο Τζέιμς ήταν πέρυσι από τους καλύτερους στο Γιουρόπα Καπ. Ο Τσαλδάρης, ο Ταπούτος και ο Βεργίνης ακόμα είναι πολύ ποιοτικοί παίκτες. Απλά ακόμα δεν έχουμε καταφέρει να δέσουμε όσα θα θέλαμε. Μέρα με τη μέρα όμως θα εμφανιζόμαστε καλύτεροι. Από τον αγώνα με τη Νίμπουρκ κρατάμε ότι εάν παίζαμε έτσι στον πρόσφατο αγώνα στη Δράμα είχαμε κερδίσει. Δεν πρέπει να κοιτάμε πίσω ακολουθεί ένα παιχνίδι με τον Ίκαρο το οποίο πρέπει να κερδίσουμε».
Όσο για το τι περιμένει για τη συνέχεια του Europa Cup συμπλήρωσε: «Πρέπει να κερδίσουμε οπωσδήποτε τα δύο εκτός έδρας παιχνίδια και μετά να έρθουμε στο Αλεξάνδρειο για να χτυπήσουμε και τα υπόλοιπα παιχνίδια».
Για τις διαφορές ανάμεσα στον Παναθηναϊκό , την πιο πλούσια ομάδα του πρωταθλήματος και τον Άρη ο Γιώργος Μπόγρης είπε: «Πρόκειται για τελείως διαφορετικά πράγματα. Ο Παναθηναϊκός είναι μια μεγάλη ομάδα πολύ μεγάλο προπονητή πολύ μεγάλους παίκτες. Ο Άρης έχει λαμπρή ιστορία , ελπίζω να έχει παρόν και μέλλον ακόμα καλύτερο. Ο Άρης έχει μια διαφορετική πίεση, Η Θεσσαλονίκη είναι πιο χωριό από την Αθήνα όπου εκεί ο κόσμος είναι απρόσωπος. Ο κόσμος εδώ στη Θεσσαλονίκη είναι πιο κοντά στους αθλητές. Η φάση είναι πιο μπασκετική. Η Θεσσαλονίκη είναι η μπασκετομάνα. Αντίθετα στην Αθήνα τα πράγματα είναι απρόσωπα. Ο Παναθηναϊκός και να χάσει κανείς δεν θα του πει τίποτα. Στον Άρη υπάρχει δικαίως πίεση για το αποτέλεσμα. Υπάρχει δίψα για επιτυχίες».
Τέλος, για το πως τον υποδέχτηκε ο κόσμος του Άρη ο Γιώργος Μπόγρης είπε: «Ήταν εκπληκτικά. Ο κόσμος ήταν υπέροχος. Πραγματικά μετά και το τέλος του αγώνα προσπαθούσα να φανταστώ πως θα είναι στα επόμενα παιχνίδια που το γήπεδο θα είναι γεμάτο. Μου άρεσε πολύ η ατμόσφαιρα».


πηγή: metrosport.gr

Κράβαρικ: «Θέλω το φάιναλ φορ στη Θεσσαλονίκη»


kravarik

Στο Αθλητικό Μetropolis και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Αντρέι Κράβαρικ, ο οποίος έκανε μικρό απολογισμό με την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου, αναφέρθηκε στους στόχους της ομάδας αλλά και στη νέα σελίδα που ανοίγεται στην καριέρα του.
«Θεωρώ πολύ θετικό το διάστημα που πέρασε. Στην ουσία χάσαμε ένα βαθμό στο πρωτάθλημα από τον Άρη και έναν βαθμό με τη Βελγική Νόλικο. Κάναμε αυτό που έπρεπε. Στην αρχή υπήρχε ένα πρόβλημα γιατί η ομάδα ήταν πλήρης μία εβδομάδα πριν από το πρωτάθλημα. Πολύ γρήγορα όμως βρήκαμε ρυθμό και συνεχίσαμε τρένο σε Ελλάδα και Ευρώπη».
Για το αν η διακοπή θα επηρεάσει πρόσθεσε: «Δεν νομίζω ότι θα επηρέασε γιατί όλα τα παιδιά που έφυγαν θα αγωνίζονται ως βασικοί στις εθνικές ομάδες. Είμαι σίγουρος ότι γυρίζοντας από τις εθνικές ομάδες θα είναι εύκολο να βρούμε ρυθμό».
Για τα παιχνίδια που ακολουθούν σε Ελλάδα και Ευρώπη ο Κράβαρικ πρόσθεσε: «Τα παιχνίδια της χρονιά. Όλοι ξέρουν ότι τα πιο δύσκολα παιχνίδια έρχονται. Το πιο δύσκολο όσο αφορά την Ευρώπη θα είναι αυτό με την Αρκάς το οποίο πρέπει να κερδίσουμε. Είναι καθοριστικό παιχνίδι και με τη νίκη θα κάνουμε ένα βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Όσο αφορά για το ελληνικό πρωτάθλημα μας περιμένουν πολύ δύσκολα παιχνίδια με Παμβοχαικό, Σύρο και ΠΑΟΚ και είναι σημαντικό να κρατήσουμε την πρώτη θέση».
Για τους στόχους: «Δεν κρυβόμαστε. Βασικός στόχος του Ηρακλή είναι τα Ευρωπαϊκά παιχνίδια. Έχουμε λείψει 2 χρόνια από την Ευρώπη. Έχουμε όρεξη να κερδίσουμε τα υπόλοιπα παιχνίδια για να προκριθούμε . Εάν τα καταφέρουμε στην Ευρώπη θα έχουμε και ψυχολογική ώθηση στο πρωτάθλημα. Όσο αφορά το ελληνικό πρωτάθλημα θέλουμε το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Ειδικά για μένα στα 40 μου που νιώθω ότι μπορεί να είναι η τελευταία μου χρονιά το όνειρο μου είναι εάν προκριθούμε να φέρουμε ξανά το φάιναλ φορ στη Θεσσαλονίκη.
Κάτι που θέλει και ο κόσμος του Ηρακλή που περιμένει από την ομάδα του βόλει να τους δώσει χαρές. Φυσικά δεν εξαρτώνται όλα από εμάς. Εμείς σαν αθλητές πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας μέσα στο γήπεδο και μετά οι παράγοντες να κυνηγήσουν τη διοργάνωση. Στόχος μας είναι να είμαστε πρώτοι στην Ελλάδα και να παραμείνουμε και πρώτοι στην Ευρώπη».
Για τον Ντεσπέιν: «Όλοι ξέρουμε ποιος είναι ο Ντεσπέιν. Με τη δυναμική που έχει ο αυτός ο παίκτης θα μας βοηθήσει να πετύχουμε τους στόχους μας».
Για τη νέα του καριέρα ως προπονητής:
«Την Κυριακή φεύγω για τη Σλοβακία μετά από την πρόταση που είχα από τη Ομοσπονδία της Σλοβακίας. Θα ήταν λάθος εάν δεν έπαιρνα αυτή την ευκαιρία. Αν και ήταν να ξεκινήσουμε τη συνεργασία το ερχόμενο καλοκαίρι η αναχώρηση του Ζανίνι επέσπευσε τα σχέδια.  Ήταν μία ευκαιρία και την εκμεταλλεύτηκα για να μεταφέρω όλες τις εμπειρίες μου. Σκεφτόμουνα εδώ και πολλά χρόνια τι θα κάνω θέλω όταν τελειώσω την καριέρα μου ως αθλητής. Μου δόθηκε μια ευκαιρία και χαίρομαι που είναι στη Εθνική Σλοβακίας γιατί το να είσαι προπονητής σε οποιαδήποτε εθνική είναι μεγάλη τιμή και ευκαιρία».
 
πηγή: metrosport.gr

Τους ζάλισε ο Ντεμπελέ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο χτεσινό φιλικό της Γαλλίας με το Βέλγιο ο Μουσά Ντεμπελέ όχι μόνο έκανε προσποίηση στους Αμπιντάλ και Ρίμπερί, αλλά τους... έριξε και κάτω!
Τους ζάλισε ο Ντεμπελέ! (ΒΙΝΤΕΟ)

«Μαύρες γάτες»

Φράνκο Κοστάντσο και Γιόσου Σαριέγκι στη μοναδική χρονιά συνεργασίας τους στην Αλαβές ήπιαν το πικρό ποτήρι του υποβιβασμού.
«Μαύρες γάτες»
Καλοκαίρι του 2005. Για την ακρίβεια τελευταία μέρα του Αυγούστου και των μεταγραφών. Φανταστείτε ότι την ώρα που ο Φράνκο Κοστάντσο περνούσε ιατρικές εξετάσεις το παράθυρο του θερινού «πάρε- δώσε» είχε κλείσει. Η Αλαβές είχε όμως προλάβει να δηλώσει τον εκλεκτό της κάτω από τα δοκάρια. Προηγουμένως, είχε «σκάσει» 1 εκατ. ευρώ για τα γάντια του σημερινού τερματοφύλακα του Ολυμπιακού. Εκείνη την περίοδο, ο Γιόσου Σαριέγκι ήταν «πάλιουρας» στα αποδυτήρια της Αλαβές. Ηταν από τους πρώτους που έσπευσε να τον καλωσορίσει. Η χρονιά γεμάτη ζόρια.

Το λαμόγιο - πρόεδρος της ομάδας, Ντμίτρι Πίτερμαν ήταν persona non grata για την εξέδρα. Αλλαζε τους προπονητές σαντα πουκάμισα. Χρωστούσε σε όποιον μιλούσε... ισπανικά.

Η Αλαβές από την 1η αγωνιστική ήταν βουτηγμένη στο άγχος της επιβίωσης. Ο Φράνκο Κοστάντσο συνεργάστηκε με τον κεντρικό αμυντικό του Παναθηναϊκού Γιόσου Σαριέγκι σε 30 αγώνες (ο νυν πορτιέρο του Ολυμπιακού ολοκλήρωσε τη χρονιά με 31 συμμετοχές).

Ως high-light έχει φυσικά την απόκρουση του πέναλτι του Ροναλντίνιο σε έναν αγώνα με την Μπαρτσελόνα (σ.σ.: η Αλαβές τελικά έχασε 2-0 με δύο λάθη του Κοστάντσο). Την εσχάτη των ποινών είχε προκαλέσει ο Σαριέγκι σε ένα μαρκάρισμά του στον Λάρσον! Η Αλαβές με 58 γκολ παθητικό σε 38 αγώνες έπεσε κατηγορία από μία καραμπόλα αποτελεσμάτων που διαμορφώθηκε με γκολ του Κορομίνας στο 91ο λεπτό (Εσπανιόλ- Σοσιεδάδ 1-0).

Την ίδια χρονιά τόσο ο Κοστάντσο, όσο και ο Γιόσου Σαριέγκι αποχώρησαν για τις Βασιλεία, Μπιλμπάο αντίστοιχα...

QUO VADIS ΑΛΑΒΕΣ;
Η χρονιά της συνεργασίας του Φράνκο Κοστάντσο και του Γιόσου Σαριέγκι στην Αλαβές εκτός από τον υποβιβασμό της βασκικής ομάδας σήμανε και την αρχή του τέλους για την αγωνιστική της πορεία. Η ομάδα που το 2001 έφθασε μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, χάνοντας 5-4 από τη Λίβερπουλ στο αλήστου μνήμης ματς, πλέον δεν... υπάρχει στο χάρτη. Αγωνίζεται στον 2ο όμιλο της τρίτης τη τάξει κατηγορίας του ισπανικού πρωταθλήματος και δε λογίζεται καν φαβορί για τον προβιβασμό (8η μετά από 13 αγωνιστικές).

Πηγή: sportfm.gr

Άρχισαν τα... όργανα!

Η Βοσνία ηττήθηκε με 6-2 από την Πορτογαλία στο "Ντα Λουζ" και ο Έντιν Τζέκο έριξε την ευθύνη του αποκλεισμού στον Σέναντ Λούλιτς, ο οποίος και αποβλήθηκε.
Άρχισαν τα... όργανα!
Ο άσος της Μάντσεστερ Σίτι τόνισε ότι ο συμπαίκτης του φέρει μεγάλη ευθύνη για την ήττα και τον αποκλεισμό της Βοσνίας από τα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2012 και αυτό γιατί ο Λούλιτς αποβλήθηκε την στιγμή που το σκορ ήταν στο 3-1.

«Δεχτήκαμε έξι τέρματα επειδή ο Λούλιτς αποβλήθηκε. Με 10 παίκτες ήταν πολύ δύσκολο να γυρίσουμε το σκορ», ήταν τα λόγια του στράικερ των "πολιτών".

"Εμείς πάμε να κάνουμε το παιχνίδι μας"

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα σε συνέντευξη του στη NOVA αναφορικά με το επικείμενο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ξεκαθάρισε οτι ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να αλλάξει την αγωνιστική του φιλοσοφία στο "Καραϊσκάκη". "Δεν θα αλλάξουμε το παραμικρό σε όσα έχουμε κάνει μέχρι τώρα, σεβόμενοι τον αντίπαλο αλλά ταυτόχρονα υποχρεώνοντάς τον με το παιχνίδι μας να μας σεβαστεί κι αυτός. Είναι ένας αγώνας ανοικτός και στα τρία αποτελέσματα, αλλά εμείς θα αγωνιστούμε με στόχο να κερδίσουμε τους τρεις βαθμούς", τόνισε.
"Εμείς πάμε να κάνουμε το παιχνίδι μας"
Παράλληλα, ο Πορτογάλος προπονητής σχολίασε με εγκωμιαστικά λόγια τον τεχνικό του Ολυμπιακού, Ερνέστο Βαλβέρδε και άνοιξε την καρδιά του, αναφερόμενος στη σχέση του με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού και την σκληρή δουλειά του προπονητή.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ζεσουάλντο Φερέιρα στη Nova:
Κ. Φερέιρα γνωρίζετε τι είναι derby, έχετε συμμετάσχει σε πολλά σπουδαία ματς στην καριέρα σας, πέρσι ζήσατε και την εμπειρία ενός αγώνα Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού. Τι περιμένετε φέτος από την ομάδα σας απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, όπως είναι ο Ολυμπιακός και σε μια πολύ δύσκολη έδρα;
Αυτός ο αγώνας είναι περισσότερο από ένα derby, είναι ένα clasico. Θα έλεγα μάλιστα ότι δεν αποτελεί απλά έναν σημαντικό αγώνα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά έναν σημαντικό αγώνα διεθνώς: όλοι γνωρίζουν καλά τι σημαίνει Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός, τι σημαίνει Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός. Σ' ένα clasico υπάρχουν πάντα μεγάλες προσδοκίες, τόσο από πλευράς δημοσιογράφων όσο και από πλευράς φιλάθλων, αλλά και από όλη τη χώρα. Για όσους συμμετέχουν όμως, για τους ποδοσφαιριστές και για τους προπονητές, είναι ένας σημαντικός αγώνας όπως είναι και οι άλλοι. Δύο πράγματα που διαχωρίζουν αυτά τα παιχνίδια από τα υπόλοιπα είναι ότι σ' αυτά διακυβεύεται η ισχύς και η κυριαρχία των ομάδων και ότι όλοι πηγαίνουν σ' αυτά τα παιχνίδια με περισσότερο πάθος από ό, τι σε οποιονδήποτε άλλο αγώνα. Είναι οι δύο μεγαλύτεροι σύλλογοι της χώρας. Ακόμα και με αυτά τα δεδομένα ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν είναι ο μοναδικός αγώνας της περιόδου, γιατί σύμφωνα με την εμπειρία μου, τα πρωταθλήματα δεν κρίνονται από έναν ή δύο αγώνες ανάμεσα στις πιο «σημαντικές» ομάδες. Και οι δύο ομάδες έχουμε να δώσουμε άλλους 28 αγώνες, άρα το να σκεφτεί κανείς ότι η ζωή των συλλόγων και το τι θα τους συμβεί κρίνεται σε δύο αγώνες είναι λάθος.
Κάτι τέτοιο εξάλλου θα έβγαζε κάθε ομάδα από την πορεία της. Όλοι έχουν αυξημένο κίνητρο, η ένταση είναι πάντα υψηλότερη από οποιονδήποτε άλλο αγώνα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αυτοί οι αγώνες θα είναι καλύτεροι από άλλους που έγιναν πριν ή που θα ακολουθήσουν. Συνεπώς, για εμάς και για μένα προσωπικά, και σύμφωνα με όσα θα πω στους παίκτες μου, θα έλεγα ότι είναι ένας σημαντικός αγώνας, ακριβώς όπως είναι και όλοι οι άλλοι, και από ό, τι ξέρω η διοργανώτρια δεν δίνει περισσότερους βαθμούς γι' αυτά τα παιχνίδια από ό, τι για τα υπόλοιπα. Για μένα λοιπόν, οι τρεις βαθμοί πάντοτε είναι πολύ σημαντικοί για τον Παναθηναϊκό που είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος, όπως είναι και σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια. Επίσης, είναι σημαντικό οποιεσδήποτε συζητήσεις γίνονται πριν τον αγώνα, να γίνονται επί τη βάσει πραγματικών δεδομένων. Θα παίξουμε σε ένα γεμάτο γήπεδο, με φιλάθλους παθιασμένους, σε μια έντονη ατμόσφαιρα, εναντίον του πρωταθλητή που είναι μια μεγάλη ομάδα, η οποία διευθύνεται από έναν επίσης μεγάλο προπονητή, ο οποίος έχει κατακτήσει ήδη δύο πρωταθλήματα.
Συνεπώς, όλα τα παραπάνω αντικειμενικά δεδομένα μπορούν να χρήσουν τον αντίπαλό μας φαβορί για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Από την δική μας πλευρά, θα πάμε στο γήπεδο για να καταθέσουμε τη δική μας ταυτότητα. Δεν θα αλλάξουμε το παραμικρό σε όσα έχουμε κάνει μέχρι τώρα, σεβόμενοι τον αντίπαλο αλλά ταυτόχρονα υποχρεώνοντάς τον με το παιχνίδι μας να μας σεβαστεί κι αυτός. Είναι ένας αγώνας ανοικτός και στα τρία αποτελέσματα, αλλά εμείς θα αγωνιστούμε με στόχο να κερδίσουμε τους τρεις βαθμούς. Γνωρίζουμε τη δύναμη που έχει ο Ολυμπιακός σαν σύλλογος και σαν ομάδα, τους φιλάθλους, τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό τους επιτελείο, όπως και αυτοί γνωρίζουν τη δύναμη που έχει ο Παναθηναϊκός και επίσης γνωρίζουν ότι έχουμε τη δυνατότητα να χτυπήσουμε και να κερδίσουμε το παιχνίδι. Εμείς λοιπόν θα κάνουμε το δικό μας παιχνίδι, με τις δικές μας διαδικασίες όπως τις έχουμε αναπτύξει μέχρι αυτή τη στιγμή, με μοναδικό στόχο να παίξουμε για να κερδίσουμε τους τρεις βαθμούς.
Το momentum είναι με τον Παναθηναϊκό. Παίζει καλό ποδόσφαιρο, βρίσκει το δρόμο του, βρίσκεται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Το παιχνίδι του Σαββάτου είναι από τα λεγόμενα «six pointers», γιατί αν κερδίσεις χάνει τρεις βαθμούς και ο αντίπαλός σου. Είναι ευνοϊκή η συγκυρία για τον Παναθηναϊκό;
Στα clasicos το momentum δεν παίζει και τόσο μεγάλο ρόλο, δεν θα έλεγα ότι είναι το πιο σημαντικό στοιχείο. Σ' αυτά τα παιχνίδια, το είπα και θα το επαναλάβω, υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν την εξέλιξή τους. Όπως είπα και πριν, σεβόμενοι τον αντίπαλο, σεβόμενοι το γήπεδο, σεβόμενοι τους φιλάθλους θα διατηρήσουμε την ταυτότητά μας και τους αγωνιστικούς μας τρόπους με σκοπό να κερδίσουμε τους τρεις βαθμούς. Απέναντί μας θα έχουμε μια ομάδα που θα προσπαθήσει να κάνει ακριβώς το ίδιο. Άρα, το αν μέχρι την ώρα του αγώνα είσαι καλύτερος ή χειρότερος δεν λέει κάτι.
Έχετε δει τον Ολυμπιακό, γνωρίζετε πολύ καλά τον αντίπαλο που έχουμε δει ότι πρεσάρει πολύ ψηλά, οι παίκτες του μπορούν να κινηθούν στους κενούς χώρους. Τι πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός απέναντι στον Ολυμπιακό για να κερδίσει; Τι πρέπει να προσέξει απέναντι στον Ολυμπιακό;
Λόγω προβλημάτων, στα οποία δεν είναι συνηθισμένος ο Ολυμπιακός, εμείς θα κοιτάξουμε να παίξουμε σύμφωνα με την αγωνιστική μας ταυτότητα, να κάνουμε αυτά που είπα και πριν, χωρίς να αλλάξουμε ή να τροποποιήσουμε τίποτα και να δώσουμε τον αγώνα μας. Πιστεύω ότι πριν κοιτάξουμε τον αντίπαλο, το πιο σημαντικό είναι να κοιτάξουμε τι μπορεί να κάνει η δική μας ομάδα, συγκροτώντας τη δική μας ταυτότητα, καταθέτοντάς την στον αγωνιστικό χώρο. Από εκεί και πέρα, ο ίδιος ο αγώνας θα μας υπαγορεύσει και θα μας υποδείξει σε ποια τακτικά στοιχεία θα πρέπει να ποντάρουμε και πως θα εξελίξουμε από εκεί και πέρα το παιχνίδι μας. Ουσιαστικά δεν πρόκειται να προετοιμάσω εξειδικευμένα την ομάδα, ούτε να την προσανατολίσω συγκεκριμένα σε κάποιον τρόπο επειδή παίζουμε εναντίον του Ολυμπιακού. Διότι εάν έκανα κάτι τέτοιο θα δημιουργούσα μια επιπλέον δυσκολία στους παίκτες.
Είστε πολύ έμπειρος. Έχετε συμμετάσχει σε πάρα πολλά derby τόσο στην Πορτογαλία όσο και στην Ελλάδα. Αισθάνεστε ότι αυτό το παιχνίδι αποτελεί και μια πρόκληση για εσάς τον ίδιο προπονητικά;
Όχι, για μένα δεν αποτελεί αυτό το παιχνίδι μια προσωπική πρόκληση. Το ποδόσφαιρο όπως γνωρίζετε είναι ένα παιχνίδι ομαδικό και σε καμιά περίπτωση δεν αποτελεί πρόκληση προσωπικά για μένα. Μπορεί βέβαια αν όλα πάνε καλά να κερδίζει η ομάδα, ενώ αν δεν πάνε όλα καλά το φταίξιμο να πηγαίνει στον προπονητή, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν το βλέπω σαν προσωπική πρόκληση.
Αναφερθήκατε νωρίτερα με πολύ καλά λόγια στον κύριο Βαλβέρδε. Ποια είναι η γνώμη σας για αυτόν;
Έχω πολύ καλή γνώμη. Βεβαίως, δεν γνωριζόμαστε προσωπικά γνωρίζω όμως τη σταδιοδρομία του, γνωρίζω όλα αυτά που έχει πετύχει. Σέβομαι τον κύριο Βαλβέρδε, είναι πολύ καλός στη δουλειά του και, ασφαλώς, η καριέρα του δείχνει ότι όλα αυτά που έχει κάνει δεν έχουν συμβεί τυχαία. Όλα αυτά που έχει κάνει μπορούν να είναι αποτέλεσμα μόνο πίστης και ικανότητας.
Τελευταία ερώτηση: Ο κόσμος του Παναθηναϊκού τρέφει σεβασμό προς το πρόσωπό σας. Βλέπουμε και εκδηλώσεις λατρείας τελευταία στο γήπεδο, φωνάζουν το όνομά σας, φαίνεται να υπάρχει ένα δέσιμο με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, στο τελευταίο παιχνίδι μάλιστα χειροκροτήσατε τον κόσμο Αισθάνεστε δικαιωμένος που μέσα από τη δουλειά σας βρίσκετε και την αναγνώριση στις καρδιές των οπαδών;
Ξέρετε, στιγμές σαν αυτές που περιγράφετε είναι συγκινητικές και δεν ελέγχονται. Με αφορμή την ερώτησή σας ωστόσο, θα ήθελα να αναφερθώ σε μερικά πράγματα. Αν και ακόμα δεν γνωρίζω ελληνικά και δεν μπορώ να διαβάσω ελληνικά και συνεπώς δεν μπορώ να καταλάβω και να έχω πλήρη εικόνα αυτών που λέγονται για μένα σ' όλη τη διάρκεια της παραμονής μου στη χώρα, παρ' όλα αυτά είμαι σε θέση να μαθαίνω τι έχει γραφτεί και τι έχει ειπωθεί για μένα.
Πρέπει να πω ότι δεν με προβλημάτισαν καθόλου όσα γράφονταν ή λέγονταν παλιότερα όταν τα πράγματα στην ομάδα δεν πήγαιναν και τόσο καλά. Με την ίδια γαλήνη που τα αντιμετώπισα τότε, με την ίδια τα αντιμετωπίζω και τώρα. Βεβαίως, είμαι ικανοποιημένος για το γεγονός ότι ορισμένα πράγματα που έλεγα τότε, σήμερα αναγνωρίζονται. Τότε δεν με προβλημάτισαν τέτοιες καταστάσεις και συνεπώς και τώρα δεν βρίσκομαι στον έβδομο ουρανό ούτε πιστεύω ότι όλα είναι φανταστικά. Και τούτο διότι στο ποδόσφαιρο, όπως είπα και πριν, οι συγκινήσεις μας καθοδηγούν με συνέπεια κάτι που τη μία μέρα είναι αλήθεια την επόμενη να είναι ψέμα. Με τα χρόνια που έχω στο ποδόσφαιρο έχω μάθει να μη μετακινούμε εύκολα από τη μία άκρη στην άλλη.
Το μόνο πράγμα στο οποίο επιμένω και το οποίο είπα από την πρώτη στιγμή που ήρθα στην Ελλάδα είναι ότι έχω μεγάλη αυτοπεποίθηση ανάφορικά με τον επαγγελματισμό και τη δουλειά μου. Πάντα ακολουθώ αυτή τη γραμμή, με δουλειά, με οργάνωση και ξανά με δουλειά. Βεβαίως ξέρουμε ότι στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει υπομονή, αλλά τα πράγματα χρειάζονται χρόνο για να χτιστούν. Πάνω απ' όλα χτίζεις πράγματα με χρόνο, με δουλειά και με πίστη. Αυτά λοιπόν τα πράγματα που είπα από την πρώτη στιγμή, τώρα υπάρχουν άνθρωποι που λένε ότι, τελικά, ήταν αλήθεια. Αν όμως είχα φύγει παλιότερα, όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά, κανένας τώρα δεν θα μπορούσε να πει ότι αυτά που έλεγα τότε, σήμερα επαληθεύονται. Και αυτός είναι ο λόγος που σε πολλές χώρες, σε πολλές ομάδες και ιδιαίτερα εδώ στην Ελλάδα, οι προπονητές δεν μακροημερεύουν. Βεβαίως αν και αυτό είναι κάτι που ξεφεύγει από το αντικείμενο της σημερινής μας συζήτησης, η εμπιστοσύνη και η υπομονή είναι η σωστή πολιτική για να φτιάξεις μια καλή ομάδα και για να κερδίσεις τίτλους. Για παράδειγμα ο Βαλβέρδε διανύει τον τρίτο του χρόνο στον Ολυμπιακό, αλλά και εγώ ο ίδιος έμεινα τέσσερα χρόνια στην Πόρτο, τρία χρόνια στην Μπράγκα.
Όταν λοιπόν τους προπονητές τους αξιολογούν άνθρωποι που ξέρουν, που είναι ειδικοί και οι οποίοι γνωρίζουν τι πρέπει να γίνει και πως είναι η κατάσταση, τότε όλοι έχουν την ευχέρεια να σκέφτονται με αισιοδοξία τη δομή της ομάδας και τις νίκες που θα έρθουν. Στο ίδιο σκεπτικό εντάσσονται και οι διοικήσεις και οι προπονητές, και οι ποδοσφαιριστές και οι φίλαθλοι. Όμως για να τα καταφέρεις όλα αυτά χρειάζεσαι δουλειά και τη δουλειά την κάνουν οι προπονητές. Τα πράγματα δεν προκύπτουν απλά επειδή τα θέλουμε. Άρα είναι σημαντικό αυτοί οι οποίοι έχουν λόγο σε μια ομάδα να γνωρίζουν και πάνω από όλα να έχουν γνώση και αντίληψη της δουλειάς που επιτελούν οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργάζονται και στους οποίους εμπιστεύονται την ομάδα, είτε αυτοί είναι προπονητές είτε ποδοσφαιριστές. Τότε μπορείς να λες ότι έχουμε μια σπουδαία διοίκηση, έχουμε σπουδαίους προπονητές, σπουδαίους παίκτες, μια μεγάλη ομάδα και άρα είμαστε υποχρεωμένοι να νικάμε. Τα πράγματα όμως δυστυχώς δεν λειτουργούν πάντα έτσι ιδανικά.
Πρέπει να υπάρχει συλλογικό πνεύμα και όλοι μαζί να βλέπουν πως θα γίνουν τα πράγματα και όλοι να έχουν την ίδια άποψη για το πως θα προχωρήσουν σαν σύνολο βήμα - βήμα. Στο ποδόσφαιρο, όπως όλοι γνωρίζουν, τα πράγματα αλλάζουν από το ένα παιχνίδι στο άλλο. Αν και οι άνθρωποι, οι οποίοι διοικούν αλλάζουν από το ένα παιχνίδι στο άλλο τότε δεν θα έχουν ομάδα και δεν θα έχουν νίκες. Αυτή τη στιγμή ο κόσμος είναι χαρούμενος με την ομάδα, με τη δουλειά που έχουμε κάνει. Στο παρελθόν δεν ήταν. Τι θα συμβεί στο μέλλον, θα το δούμε. Αν υπάρχει ένα πράγμα που το ξέρουμε σίγουρα και το οποίο εξαρτάται από εμάς είναι η δουλειά που κάνουμε εδώ κάθε μέρα. Και βεβαίως όλοι όσοι είμαστε μέσα στο σύλλογο, όσοι δουλεύουμε μέσα στο σύλλογο αυτή τη στιγμή, γνωρίζουμε τι δουλειά κάνουμε. Το θέμα είναι οι άνθρωποι, οι οποίοι βρίσκονται εκτός συλλόγου και με πράγματα τα οποία λένε ή διατείνονται δημιουργούν ενδεχομένως μια αστάθεια, η οποία μπορεί να επηρεάσει τους παίκτες, μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα, μπορεί να επηρεάσει τη μετέπειτα πορεία.
Ήδη το είπα πριν και θα το επαναλάβω: Ουδείς κερδίζει μόνος του. Είναι πολύ μεγάλο λάθος όταν χάνουμε ή όταν δεν κερδίζουμε να αποδίδεται αποκλειστικά η ευθύνη στον προπονητή. Αυτός ίσως να είναι ο πιο εύκολος δρόμος, αλλά είναι και ο δρόμος που δεν οδηγεί πουθενά. Αυτό που πρέπει να γίνεται είναι να σκεφτούμε για ποιους λόγους ενδεχομένως ο προπονητής δεν τα κατάφερε. Συχνά οι απαντήσεις είναι μέσα στη δική μας δομή, εδώ δίπλα μας και όχι σε κάποιον ο οποίος έρχεται από έξω για να δουλέψει χωρίς να γνωρίζει τα πράγματα. Όλοι μαζί χτίζουν ομάδες, φτιάχνουν συλλόγους και κερδίζουν τίτλους.
Τελειώνοντας, θα ήθελα να επισημάνω ότι πρέπει να ξεχωρίζουμε το εσωτερικό μιας ομάδας από τον εξωτερικό κόσμο του ποδοσφαίρου. Στον εξωτερικό κόσμο τα πράγματα έχουν τη δική τους λογική. Για παράδειγμα εσείς οι δημοσιογράφοι πολλές φορές πρέπει να γράψετε πράγματα που θα εντυπωσιάσουν, ή να αλλάξετε τα κείμενά σας ή να κλείσετε γρήγορα τις σελίδες σας για να τις εκτυπώσετε, οπότε το show πρέπει να συνεχίζεται. Όμως αυτό πολλές φορές, όταν επηρεάζει την ομάδα, αποβαίνει επώδυνο για τους συλλόγους και οικονομικά ακόμα και μερικές φορές η ζημιά που γίνεται είναι μη αναστρέψιμη.

«Απεριόριστο χρόνο να έχεις!»

«Έχετε απεριόριστο χρόνο ομιλίας με κάθε συμβόλαιο», είναι μία από τις πολλές ατάκες που ακούμε καθημερινά σε διαφημίσεις εταιρειών κινητής τηλεφωνίας. Είναι όμως έτσι τα πράγματα ή υπάρχει κάποιο τρικ πίσω από τις διαφημιστικές καμπάνιες! Επειδή έχουμε κρίση αλλά δεν έχουμε λεφτά για πέταμα, δείτε ένα ενδιαφέρον crash test σε 30 συμβόλαια κινητής τηλεφωνίας.
«Απεριόριστο χρόνο να έχεις!»
Πρόκειται για ένα πολύ χρήσιμο ρεπορτάζ αγοράς που έκανε το fpress.gr για τα συμβόλαια κινητής τηλεφωνίας. Η ιστοσελίδα συγκρίνει 30 πακέτα που προσφέρουν τα τρία δίκτυα τα οποία υπόσχονται απεριόριστο χρόνο ομιλίας και παρουσιάζει ποιους συμφέρουν τα διάφορα προγράμματα, υπό ποιες συνθήκες και ποιες είναι οι παγίδες.
Η πιο γνωστή παγίδα από αυτές είναι τα πακέτα με απεριόριστο χρόνο ομιλίας. Μάλιστα το έχουν λανσάρει και οι τρεις μεγάλες εταιρείες! Η Cosmote ονομάζει τα συγκεκριμένα συμβόλαια «Cosmote Απεριόριστα», η Vodafone τα έχει βαφτίσει Vodafone Unlimited και η Wind χρησιμοποιεί γράμματα (XL, XXS κλπ).
Μόνο που ο απεριόριστος χρόνος αφορά στις «ενδοοικογενειακές κλήσεις» (δηλαδή από κινητό Cosmote σε κινητό Cosmote ή από κινητό Vodafone σε κινητό Vodafone κ.ο.κ) και στην ουσία δεν είναι πραγματικά απεριόριστος. Υπάρχει φραγμός στα 1500 λεπτά μηνιαίως και αυτό για να μην γίνεται κατάχρηση.
Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ αγοράς και συγκρίνετε τα πακέτα με κατατοπιστικούς πίνακες στο fpress.gr

"Λυπάμαι τον υπουργό..."

Αυτή ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του χεβιμεταλά σωσία του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος έχει γίνει το πρόσωπο των τελευταίων ημερών.
"Λυπάμαι τον υπουργό..."
Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξή του στην εφημερίδα Espresso:
Η ομοιότητά του με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών είναι εντυπωσιακή, κάνοντάς τον πασίγνωστο σε χρόνο ρεκόρ σε όλη την ελληνική επικράτεια. Ο Steve Grimmett, ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Grim Reaper, βρέθηκε στην Αθήνα για μια συναυλία και μίλησε στην «Espresso» για το περίφημο βίντεο, τα πειράγματα των φίλων του, αλλά και για την οικονομική κρίση.
Ολα ξεκίνησαν πριν από λίγες ημέρες όταν έκανε την εμφάνισή του στον κυβερνοχώρο ένα βίντεο, στο οποίο εμφανιζόταν ο τραγουδιστής ενός χέβι μέταλ συγκροτήματος να τα… σπάει πάνω στη σκηνή. Τότε πολλοί έσπευσαν να μιλήσουν για την εκπληκτική ομοιότητα του χεβιμεταλά τραγουδιστή με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, με αποτέλεσμα το θέμα να πάρει τεράστιες διαστάσεις στο Ιντερνετ.
Σήμερα, το βίντεο με τον σωσία του 54χρονου Ελληνα πολιτικού έχει καταφέρει να συγκεντρώσει περισσότερα από 200.000 «χτυπήματα» στο YouTube, ενώ νέοι χρήστες προστίθενται καθημερινά στη λίστα με όσους θα ήθελαν να δουν τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης με… ξανθιά περούκα και χέβι μέταλ διάθεση! Μάλιστα, η είδηση για την απήχηση που είχε το βίντεο στο Διαδίκτυο ήταν τέτοια που έφθασε μέχρι τα… αφτιά του τραγουδιστή.
Λίγες ώρες πριν ανέβει στη σκηνή του club «Seven Sins», καλεσμένος της εταιρείας παραγωγής ΞΗΓΑΣ, ο σωσίας του Ευάγγελου Βενιζέλου μας λέει, μπαίνοντας κατευθείαν στο... ψητό:
«Δεν το καταλαβαίνω όλο αυτό! Συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα, δεν έχει διαδοθεί ακόμη σε όλο τον κόσμο. Πάντως, το βίντεο έχεει γίνει μεγάλη επιτυχία στο YouTube. Μέχρι στιγμής το έχουν δει περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι, οπότε, ναι, είναι… κουλ» λέει ο 52χρονος τραγουδιστής.
Οπως εξομολογείται, έχει δει φωτογραφίες του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, αλλά δεν πιστεύει ότι του μοιάζει! «Εχω δει φωτογραφίες του υπουργού των Οικονομικών σας, αλλά δεν πιστεύω ότι μοιάζουμε. Πάντως, ο "τύπος" έχει πολλή δουλειά να κάνει στην Ελλάδα και του εύχομαι το καλύτερο. Θα έλεγα μάλιστα ότι τον λυπάμαι κιόλας» λέει.
Στην παρατήρηση ότι έχει ίσως περισσότερους θαυμαστές από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ξεσπά σε γέλια, ενώ δεν δείχνει να ενοχλείται από τα σχόλια και τα πειράγματα των Ελλήνων φίλων του για την ομοιότητά του με τον κατά δύο χρόνια μεγαλύτερό του Ευάγγελο Βενιζέλο. Εξάλλου, δεν δίστασε να συστηθεί ως «υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας» κατά την παρουσίαση της μπάντας του στη συναυλία.

«Ισως θα έπρεπε να είμαι εγώ ο υπουργός των Οικονομικών» λέει με χιούμορ στην «Espresso», ενώ δηλώνει ενήμερος για την κατάσταση στην Ελλάδα. «Λυπάμαι πολύ γι’ αυτό που σας συμβαίνει. Κάθε χώρα έχει χρέη, οπότε είναι στην ίδια κατάσταση με εσάς. Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί σε αυτό. Δεν διανοείται να υπάρχουν άνθρωποι στους δρόμους που λιμοκτονούν. Είναι απαράδεκτο» τονίζει ο 52χρονος τραγουδιστής, συμπληρώνοντας ότι και οι πολιτικοί πρέπει να αρχίσουν να λένε την αλήθεια και να μη λένε ψέματα στον κόσμο.
«Ασχολήθηκα εντελώς τυχαία με τη μουσική»
Ο frontman των Grim Reaper γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1959, δηλαδή σχεδόν δύο χρόνια πριν από τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Μεγάλωσε στο Τιουκεσμπέρι της Αγγλίας, αλλά πλέον ζει στη Σουηδία. Με τη μουσική ασχολήθηκε μάλλον τυχαία. «Εγινα τραγουδιστής γιατί μία φίλη μου με "έπιασε" να τραγουδάω στην κρεβατοκάμαρα και μου είπε ότι είμαι πολύ καλός (γέλια).
Δύο εβδομάδες αργότερα έκανα δοκιμαστικό για ένα συγκρότημα στην πόλη που γεννήθηκα και ακολούθησαν όλα τα άλλα» λέει στην «Espresso». Στο συγκρότημα μπήκε το 1988. Τους ανακάλυψαν όταν κέρδισαν τη «Battle of the Bands», όπου συμμετείχαν περισσότερα από εκατό γκρουπ και υπέγραψαν συμβόλαιο με την Ebony Records, ενώ το πρώτο τους άλμπουμ «See You in Hell» κυκλοφόρησε στις αρχές του 1984.
Η σχέση του συγκροτήματος με τη δισκογραφική εταιρία πέρασε από σαράντα κύματα και μέσα από δικαστικές μάχες, με αποτέλεσμα να «επιστρέψουν» το 2006. Για τους φαν στην Ελλάδα λένε ότι είναι πολύ ενθουσιώδεις, ενώ, τέλος, δηλώνουν ότι ανυπομονούν να ανέβουν στη σκηνή της Λεμεσού, στην Κύπρο, για τη σημερινή προγραμματισμένη συναυλία: «Είχα επισκεφθεί στο παρελθόν την Κύπρο για διακοπές, αλλά είναι η πρώτη φορά που πάμε εκεί για να παίξουμε. Δεν ξέρουμε τι να περιμένουμε, όμως ένας φίλος από την Κύπρο μας είπε ότι θα γίνει χαμός» καταλήγει ο 52χρονος σωσίας του Ελληνα πολιτικού.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ "έκλεισε" 5χρονο άσο!!

Το νέο... μεταγραφικό απόκτημα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι ο 5χρονος (!) Τσάρλι Τζάκσον, τον οποίο τα "λαγωνικά" των ακαδημιών των "κόκκινων διαβόλων" εντόπισαν από την ηλικία των 3 ετών!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ "έκλεισε" 5χρονο άσο!
Οι γονείς του, οι 38χρονοι Άντι και Κλερ, φυσικά καμαρώνουν για το βλαστάρι τους, παρότι οπαδοί της Μάντσεστερ Σίτι! "Τα είδωλα του είναι οι Τζο Χαρτ και Μάριο Μπαλοτέλι και στην αρχή ήταν τρομοκρατημένος με το γεγονός οτι θα πάει στη Γιουνάιτεντ, αλλά τώρα το έχει ξεπεράσει και του αρέσει", δήλωσε υπερήφανος ο μπαμπάς του Τσάρλι.
Ο μπόμπιρας μένει με τους γονείς του και τον 12χρονο αδελφό του Τζέιμς στο Ντέντον, ένα προάστιο του Μάντσεστερ, και εντοπίστηκε σε ένα τοπικό ποδοσφαιρικό τουρνουά...

πηγή: sportdog.gr