Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Γκουντγιόνσεν: «Χρωστάω στην ΑΕΚ»


Στην Ελλάδα και την ΑΕΚ θα παραμείνει και τη νέα σεζόν ξεκαθάρισε ο Έιντουρ Γκουντγιόνσεν. Ο διεθνής Ισλανδός επιθετικός τόνισε πως θέλει να βοηθήσει την ομάδα του και να ανταποδώσει την συμπαράσταση που έχει εισπράξει κατά την περίοδο του τραυματισμού του, ενώ υπογράμμισε πως θα επιστρέψει δυνατός στα γήπεδα. Επίσης, αναφέρθηκε στην Ελλάδα και στο μεγαλύτερο λάθος της καριέρας του. Ο 33χρονος παίκτης μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Super League, απαντώντας σε ερωτήσεις φιλάθλων. Αναλυτικά:

Ερώτηση από τον Γιάννη Γεωργούλα

Ασχολείσαι με τη Φόρμουλα 1; Αν ναι, ποιόν οδηγό υποστηρίζεις;

Δεν παρακολουθώ μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Ερώτηση από τον Αλέξανδρο Χατζηγεωργίου

Πως ένιωσες τη στιγμή του τραυματισμού σου; Κατάλαβες ότι κάτι «κακό» έχει συμβεί;

Από τη στιγμή της σύγκρουσης με τον αντίπαλο τερματοφύλακα ο πόνος ήταν αφόρητος και μόλις πέρασε το πρώτο σοκ κατάλαβα ότι ο τραυματισμός μου ήταν πολύ σοβαρός, ίσως ο χειρότερος της καριέρας μου. Εκείνη τη στιγμή δεν μπόρεσα να ακούσω ούτε το χειροκρότημα του κόσμου, προσπαθούσα ακόμα να συνειδητοποιήσω τι μου συνέβη.

Ερώτηση από τον Αδριανό Τερζή

Με βάση την εμπειρία που έχεις αποκτήσει από την μέχρι τώρα καριέρα σου,  ποια ήταν η πιο ευχάριστη έκπληξη που σου επιφύλασσε το ελληνικό ποδόσφαιρο;

Μου έχει κάνει πολύ καλή εντύπωση μέχρι στιγμής ο επαγγελματισμός και η εμπειρία των ανθρώπων της ΑΕΚ. Βρίσκονται σε ανώτερο επίπεδο από ότι περίμενα και κάνουν ό, τι μπορούν για να αισθανόμαστε άνετα εμείς οι ποδοσφαιριστές.

Ερώτηση από τον Ηλία Κωνσταντινόπουλο

Αληθεύει ότι στην αρχή της καριέρας σου είχες έρθει στην Ελλάδα για λογαριασμό της Παναχαϊκής;

Όχι, δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο.

Ερώτηση από τον Κωνσταντίνο Βιολάκη

Έχεις σκεφτεί το ενδεχόμενο να αναλάβεις κάποιο πόστο στην ΑΕΚ όταν εγκαταλείψεις την ενεργό δράση;

Η ιδέα του να σταματήσω το ποδόσφαιρο δεν έχει περάσει ακόμα από το μυαλό μου και έτσι δεν έχω σκεφτεί αν θα παραμείνω στο χώρο. Ωστόσο πιστεύω ότι αυτοί που θα μπορούσαν να αναλάβουν πόστο στην ΑΕΚ είναι παιδιά που αγωνίζονται πολλά χρόνια σε αυτήν και γνωρίζουν τα πάντα για τον σύλλογο.

Ερώτηση από την Ντόρα Ιωαννίδη

Έχεις βρει χρόνο για να δεις τις ομορφιές της Αθήνας; Αν ναι, τι είναι αυτό που σου άρεσε περισσότερο;

Η χώρα σας είναι πραγματικά πανέμορφη και η Αθήνα τρομερά ενδιαφέρουσα πόλη, αλλά το πρώτο διάστημα προσπαθούσα να προσαρμοστώ αγωνιστικά και τον τελευταίο μήνα να επανακάμψω από τον τραυματισμό μου, συνεπώς δεν την έχω «ανακαλύψει» ακόμα.

Ερώτηση από τους Νίκο και Πέτρο Ιωαννίδη

Έχεις μάθει για την ιστορία και το μέγεθος της ομάδας στην οποία αγωνίζεσαι;

Το πόσο μεγάλη ομάδα είναι η ΑΕΚ μου το είχε εξηγήσει ο Άρναρ Γκρέταρσον, εγώ το συνειδητοποίησα από την πρώτη ημέρα μου στο αεροδρόμιο. Υπήρχαν εκατοντάδες φίλαθλοι ντυμένοι με τα κιτρινόμαυρα και η αγάπη τους για την ομάδα ήταν εντυπωσιακή. Πριν έρθω στην Ελλάδα γνώριζα φυσικά ότι είναι ένας σύλλογος που αγωνίζεται ανελλιπώς στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά έπρεπε να έρθω εδώ για να καταλάβω το πόσο «βαρύ» όνομα έχει.

Ερώτηση από τον Νίκο Κονιάρη

Θα παραμείνεις και του χρόνου στην ΑΕΚ;

Το συμβόλαιό μου είναι διετές και έπαιξα πολύ λίγα παιχνίδια πριν τον τραυματισμό μου. Χρωστάω πράγματα στον κόσμο της ΑΕΚ και θα ήθελα να συνεχίσω, αν φυσικά το ίδιο επιθυμούν και οι άνθρωποί της.

Ερώτηση από τον Δημήτρη Γκούμα

Ποια ομάδα υποστήριζες μικρός;

H οικογένειά μου μετακόμισε στην Ολλανδία όταν ήμουν πολύ μικρός και έτσι δεν «δέθηκα» με κάποια ομάδα της πατρίδας μου. Πάντα ωστόσο μου άρεσε η Μπαρτσελόνα και όταν τελικά κατάφερα να αγωνιστώ σε αυτήν κατάλαβα πόσο μεγάλος σύλλογος είναι.

Ερώτηση από τον Χάρη Καραγιάννη

Για ποιον λόγο αποφάσισες να αγωνιστείς στην ΑΕΚ και όχι σε κάποια άλλη ομάδα;

Ένας πολύ βασικός λόγος ήταν η παρουσία του Άρναρ Γκρέταρσον, με τον οποίο είχαμε την πρώτη επαφή. Επίσης, ήθελα να αλλάξω παραστάσεις μετά από 1,5 χρόνο στην Αγγλία και η ΑΕΚ, η οποία αγωνίζεται στην Ευρώπη και διεκδικεί το πρωτάθλημα ήταν εξαιρετική επιλογή.

Ερώτηση από τον Γιάννη Κίτσιο

Ποια είναι η υπόσχεση που θες να δώσεις στον κόσμο της ΑΕΚ;

Κατ' αρχάς θέλω να τον ευχαριστήσω για τη στήριξή του και την αγάπη του και κατά δεύτερον να του υποσχεθώ ότι θα γυρίσω δυνατός και θα βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Ελπίζω η επάνοδός μου να γίνει φέτος και να διεκδικούμε ακόμα τίτλους.

Ερώτηση από τον Γιώργο Υφαντή

Μετά τον σοβαρό τραυματισμό που είχες, σκέφτηκες ότι ίσως είναι η τελευταία σου χρονιά ως ποδοσφαιριστής;

Δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό μου. Είμαι 33 ετών και έχω ακόμα μεγάλη διάθεση να παίξω ποδόσφαιρο. Νιώθω το σώμα μου σε καλή κατάσταση και πιστεύω ότι θα μπορέσω να επανέλθω σε υψηλό επίπεδο.

Ερώτηση από τον Δημήτρη Ρουμελιώτη

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου σούπερ ήρωας; Μήπως ο Iceman από τους Χ-Μen;

Δεν τον γνωρίζω αλλά θα τον ψάξω (γέλια).

Ερώτηση από τον Θοδωρή Παπαγεωργίου

Πιστεύεις ότι μπορεί η ΑΕΚ να διεκδικήσει κάποιον τίτλο την φετινή περίοδο;

Έχουμε μείνει λίγο πίσω στο πρωτάθλημα αλλά πλέον το πρόγραμμα γίνεται εύκολο και μπορούμε να καλύψουμε τη διαφορά. Υπάρχει και το Κύπελλο, του οποίου είμαστε οι κάτοχοι και θέλουμε να επαναλάβουμε την περυσινή επιτυχία της ομάδας.

Στις 24 Απριλίου του 1996, σε ένα φιλικό αγώνα της Εθνικής Ισλανδίας απέναντι στην Εσθονία, εσύ και ο πατέρας σου γράψατε ιστορία. Ο πατέρας σου ξεκίνησε στην αρχική ενδεκάδα και εσύ μπήκες στη θέση του στο 2ο ημίχρονο. Θα ήθελες να συμβεί κάτι ανάλογο με εσένα και τους γιούς σου;

Έχω δύο γιους που αγαπάνε πολύ το ποδόσφαιρο και παίζουν στις Ακαδημίες της ΑΕΚ. Ο Svein είναι 13 και ο Andri σχεδόν 10, οπότε όπως καταλαβαίνετε είναι αδύνατον ακόμα και αν γίνουν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές να παίξουν μαζί μου στην Εθνική Ισλανδίας, αφού θα έχω αποσυρθεί.

Τι συμβουλή δίνεις στους γιούς σου για το μέλλον τους;

Να έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, να σέβονται τον συνάνθρωπό και συμπαίκτη και να μην φοβηθούν να κυνηγήσουν τα όνειρά τους, όπως έκανα κι εγώ.

Έχεις μετανιώσει για κάτι στην ποδοσφαιρική σου καριέρα;

Ήταν λάθος μου το ότι πήγα στην Μονακό μετά την Μπαρτσελόνα, αφού δεν κατάφερα να προσαρμοστώ και αισθανόμουν δυστυχισμένος. Ωστόσο είμαι υπερήφανος για την καριέρα που έχω πίσω μου και δεν θα άλλαζα κάτι, γιατί ακόμα και οι κακές εμπειρίες σου δίνουν δύναμη.

Πως σου αρέσει να περνάς τον ελεύθερο χρόνο σου;

Ο πιο ποιοτικός χρόνος είναι αυτός που περνάς με την οικογένειά σου. Όταν τραυματίστηκα αισθανόμουν πολύ άσχημα γιατί οι δικοί μου βρίσκονταν στην Βαρκελώνη, αλλά όταν ήρθαν κοντά μου έγινα αμέσως πιο αισιόδοξος.

Τι μουσική ακούς;

Μου αρέσει η ροκ και το αγαπημένο μου συγκρότημα είναι μακράν του δευτέρου οι Rolling Stones.

Δεν υπάρχουν σχόλια: