Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Κράβαρικ: «Θέλω το φάιναλ φορ στη Θεσσαλονίκη»


kravarik

Στο Αθλητικό Μetropolis και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Αντρέι Κράβαρικ, ο οποίος έκανε μικρό απολογισμό με την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου, αναφέρθηκε στους στόχους της ομάδας αλλά και στη νέα σελίδα που ανοίγεται στην καριέρα του.
«Θεωρώ πολύ θετικό το διάστημα που πέρασε. Στην ουσία χάσαμε ένα βαθμό στο πρωτάθλημα από τον Άρη και έναν βαθμό με τη Βελγική Νόλικο. Κάναμε αυτό που έπρεπε. Στην αρχή υπήρχε ένα πρόβλημα γιατί η ομάδα ήταν πλήρης μία εβδομάδα πριν από το πρωτάθλημα. Πολύ γρήγορα όμως βρήκαμε ρυθμό και συνεχίσαμε τρένο σε Ελλάδα και Ευρώπη».
Για το αν η διακοπή θα επηρεάσει πρόσθεσε: «Δεν νομίζω ότι θα επηρέασε γιατί όλα τα παιδιά που έφυγαν θα αγωνίζονται ως βασικοί στις εθνικές ομάδες. Είμαι σίγουρος ότι γυρίζοντας από τις εθνικές ομάδες θα είναι εύκολο να βρούμε ρυθμό».
Για τα παιχνίδια που ακολουθούν σε Ελλάδα και Ευρώπη ο Κράβαρικ πρόσθεσε: «Τα παιχνίδια της χρονιά. Όλοι ξέρουν ότι τα πιο δύσκολα παιχνίδια έρχονται. Το πιο δύσκολο όσο αφορά την Ευρώπη θα είναι αυτό με την Αρκάς το οποίο πρέπει να κερδίσουμε. Είναι καθοριστικό παιχνίδι και με τη νίκη θα κάνουμε ένα βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Όσο αφορά για το ελληνικό πρωτάθλημα μας περιμένουν πολύ δύσκολα παιχνίδια με Παμβοχαικό, Σύρο και ΠΑΟΚ και είναι σημαντικό να κρατήσουμε την πρώτη θέση».
Για τους στόχους: «Δεν κρυβόμαστε. Βασικός στόχος του Ηρακλή είναι τα Ευρωπαϊκά παιχνίδια. Έχουμε λείψει 2 χρόνια από την Ευρώπη. Έχουμε όρεξη να κερδίσουμε τα υπόλοιπα παιχνίδια για να προκριθούμε . Εάν τα καταφέρουμε στην Ευρώπη θα έχουμε και ψυχολογική ώθηση στο πρωτάθλημα. Όσο αφορά το ελληνικό πρωτάθλημα θέλουμε το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Ειδικά για μένα στα 40 μου που νιώθω ότι μπορεί να είναι η τελευταία μου χρονιά το όνειρο μου είναι εάν προκριθούμε να φέρουμε ξανά το φάιναλ φορ στη Θεσσαλονίκη.
Κάτι που θέλει και ο κόσμος του Ηρακλή που περιμένει από την ομάδα του βόλει να τους δώσει χαρές. Φυσικά δεν εξαρτώνται όλα από εμάς. Εμείς σαν αθλητές πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας μέσα στο γήπεδο και μετά οι παράγοντες να κυνηγήσουν τη διοργάνωση. Στόχος μας είναι να είμαστε πρώτοι στην Ελλάδα και να παραμείνουμε και πρώτοι στην Ευρώπη».
Για τον Ντεσπέιν: «Όλοι ξέρουμε ποιος είναι ο Ντεσπέιν. Με τη δυναμική που έχει ο αυτός ο παίκτης θα μας βοηθήσει να πετύχουμε τους στόχους μας».
Για τη νέα του καριέρα ως προπονητής:
«Την Κυριακή φεύγω για τη Σλοβακία μετά από την πρόταση που είχα από τη Ομοσπονδία της Σλοβακίας. Θα ήταν λάθος εάν δεν έπαιρνα αυτή την ευκαιρία. Αν και ήταν να ξεκινήσουμε τη συνεργασία το ερχόμενο καλοκαίρι η αναχώρηση του Ζανίνι επέσπευσε τα σχέδια.  Ήταν μία ευκαιρία και την εκμεταλλεύτηκα για να μεταφέρω όλες τις εμπειρίες μου. Σκεφτόμουνα εδώ και πολλά χρόνια τι θα κάνω θέλω όταν τελειώσω την καριέρα μου ως αθλητής. Μου δόθηκε μια ευκαιρία και χαίρομαι που είναι στη Εθνική Σλοβακίας γιατί το να είσαι προπονητής σε οποιαδήποτε εθνική είναι μεγάλη τιμή και ευκαιρία».
 
πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: