Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

"Καθάρισε" ο αρχηγός

Ο Ρόμπι Κιν με κεφαλιά στο 83' χάρισε την νίκη στην Ιρλανδία στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Κύπρο στο ΓΣΠ. Πλέον με αυτό το τρίποντο οι ιρλανδοί συνεχίζουν να βρίσκονται κοντά στην Ιταλία, η οποία προηγείται στον 8ο όμιλο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010. Από την πλευρά της η ομάδα του Αγγελου Αναστασιάδη, η οποία δεν διεκδικεί τίποτα στον όμιλο, προσπάθησε για την νίκη, έχασε κάποιες καλές ευκαίριες, αλλά στο τέλος δεν μπόρεσε να αποφύγει την ήττα.

Οι ιρλανδοί αιφνίδιασαν, καθώς μόλις στο 5' ο Ντόιλ με κοντινό σουτ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. Οι γηπεδούχοι έχασαν εξαιρετική ευκαιρία να ισοφαρίσουν δύο λεπτά αργότερα (7'), όταν ο Αλωνεύτης έβγαλε σέντρα ο Οκκάς έπιασε την κεφαλιά αλλά απέκρουσε ο Γκίβεν.

Με τη συμπλήρωση του ημιώρου οι κύπριοι έφθασαν στην ισοφάριση όταν ο Ηλία με συρτό σουτ εντός περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γκίβεν.

Οι ιρλανδοί προσπάθησαν μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου να πάρουν και πάλι "κεφάλι" στο σκορ, αλλά ο Αντριους και Κιλμπάν δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν.

Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν δυναμικά το δεύτερο ημίχρονο με την "φωτοβολίδα" του Ο' Σέϊ να αποκρούει εντυπωσιακά ο Αυγουστή.

Οι ιρλανδοί προσπάθησαν να πάρουν το τρίποντο και τα κατάφεραν με τον αρχηγό, τον Ρόμπι Κιν, ο οποίος στο 83' με κεφαλιά χάρισε την πολύτιμη νίκη για την ομάδα του.

Οι συνθέσεις:

Κύπρος: Αυγουστή, Χαραλάμπους, Χρίστου, Νικολάου, Ηλία, Μιχαήλ (71' Αλεξάνδρου), Σατσιάς (90' Μαραγκός), Οκκάς (90' Χριστοφή), Χαραλαμπίδης, Αλωνεύτης, Αβραάμ.
Ιρλανδία: Γκίβεν, Σεντ Λέτζερ, Άντριους, Ντόιλ (75' Φόλαν), Νταφ, Νταν, Χαντ (67' ΜακΓκίντι), Κιν, Κιλμπάν, Ο'Σέϊ, Γουέλαν.

Ελβετία-Ελλάδα 2-0

Την ήττα με 2-0 γνώρισε η ελληνική ομάδα από την Ελβετία στο "Σεντ Γιάκομπς" της Βασιλείας, με αποτέλεσμα να μειωθούν οι ελπίδες της για πρόκριση στο Μουντιάλ του 2010 στα γήπεδα της Ν. Αφρικής.

93' Λήξη του αγώνα.

91
' Σέντρα του Σαμαρά από δεξιά, ο Γκέκας στέλνει την μπάλα ψηλά με σουτ στο δεύτερο δοκάρι...

88' 2-0 για την Ελβετία, με τον Πανταλίνο να σκοράρει με κεφαλιά ύστερα από πέρασμα του Φράι από αριστερά...

86
' Μεγάλη επέμβαση του Χαλκιά σε κοντινό πλασέ του Γιακίν!

85
' Ευκαιρία για τους Ελβετούς με τον Ντερντιγιόκ να αστοχεί από πλεονεκτική θέση.

83' 1-0 για τους Ελβετούς. Φάουλ του Γιακίν από αριστερά, ο Γκρίχτινγκ προλαβαίνει τον Κυργιάκο και σκοράρει με κεφαλιά...

81΄ Τελευταία αλλαγή και από τους Ελβετούς. Ο Ν' Κούφο αποχωρεί για να πάρει την θέση του ο Φονλάντεν.

81' Τρίτη αλλαγή για την Ελλάδα. Γκέκας αντί Αμανατίδη.

73' Αλλαγή για την Εθνική. Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος μπαίνει αντί του Χαριστέα.

68' Αλλαγή για τους Ελβετούς. Ο Ζέλσον Φερνάντες δίνει την θέση του στον Χακάν Γιακίν. Όλα για όλα από τον Χίτζφελντ...

67' Απίστευτη ευκαιρία για την Ελλάδα!
Ο Σπυρόπουλος βγαίνει απέναντι στον Μπενάλιο από αριστερά, ύστερα από προβολή του Αμανατίδη και σουτάρει με δύναμη, αλλά ο Ελβετός γκολκίπερ βρίσκει την μπάλα όσο χρειάζεται για να την στείλει στο οριζόντιο δοκάρι!

61' Αλλαγή για τους γηπεδούχους. Ο Ντερντιγιόκ αντικαθιστά τον Νεφ.

52' Δύσκολη στιγμή για την Εθνική.
Ο Φράι κινείται στην πλάτη του Παπασταθόπουλου στην εκτέλεση φάουλ του Μπαρνέτα αλλά δεν μπορεί να βρει την μπάλα όπως ήθελε και η ευκαιρία χάνεται για τους Ελβετούς...

46' Έναρξη του δευτέρου μέρους. Μία αλλαγή για την Εθνική Ελλάδας με τον Σαμαρά να μπαίνει αντί του Σαλπιγγίδη. (10.34)

45' Λήξη του ημιχρόνου.

42' Αποβολή του Βύντρα με δεύτερη κίτρινη! Απίστευτη απόφαση του Ντε Μπλέκερε που αποβάλλει τον Έλληνα αμυντικό χωρίς λόγο, μετά από μονομαχία του με τον Μανίν για καλύτερη τοποθέτηση σε κόρνερ που ήταν έτοιμος να εκτελέσει από αριστερά ο Μπαρνέτα...

41
' Λάθος του Παπασταθόπουλου και επικίνδυνη αντεπίθεση των Ελβετών, απομακρύνει την τελευταία στιγμή η ελληνική άμυνα...

25
' Έξυπνο πλασέ του Αμανατίδη μέσα από την περιοχή, η μπάλα λίγο άνω από το δοκάρι του Μπενάλιο που πάντως είχε καλή τοποθέτηση...

19
' Μακρινό αριστερό σουτ του Φράι, μπλοκάρει ο Χαλκιάς

13'
Επικίνδυνο γύρισμα του Πανταλίνο από δεξιά, απομακρύνει η ελληνική άμυνα...

7' Κίττρινη κάρτα στον Βύντρα

1' Πρώτη φάση για την Ελλάδα!
Κεφαλιά-πάσα του Κατσουράνη στον Αμανατίδη που στοπάρει και σουτάρει χλιαρά από πλεονεκτική θέση αλλά ο Μπενάλιο μπλοκάρει.

1' Έναρξη της αναμέτρησης (21.32)
Η ενδεκάδα της Εθνικής: Χαλκιάς, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Μόρας, Κυργιάκος, Παπασταθόπουλος, Πατσατζόγλου, Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης, Αμανατίδης, Χαριστέας.

Η ενδεκάδα των Ελβετών: Μπενάλιο, Νεφ, Μανίν, Φον Μπέργκεν, Γκρίχτινγκ, Ζέλσον Φερνάντε, Χούγκελ, Μπαρνέτα, Πανταλίνο, Φράι, Ν’ Κούφο.

Πλήγμα με τον Τζουρού

Εξι μήνες θα μείνει εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων ο Γιοχάν Τζουρού. Αυτός είναι ο χρόνος αποθεραπείας που υπολογίζει το ιατρικό επιτελείο για τον ελβετό αμυντικό, γεγονός που σημαίνει ότι δεν θα ενισχύσει την Αρσεναλ στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για το Champions League.

84-64 έχασε ο Άρης

Οι καλές εμφανίσεις του Αρη απέναντι στις ελβετικές, Νιόν και Λουγκάνο δεν συνεχίστηκαν, με αποτέλεσμα να ηττηθεί από την Αρμάνι Μιλάνο. Οι ιταλοί σκόρπισαν τους κιτρινόμαυρους με 84-64 κυριαρχώντας καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Η άμυνα της ελληνικής ομάδας ήταν... για κλάματα με αποτέλεσμα ο Αλεξ Ακερ και η παρέα του να στήσουν το δικό τους χορό φτάνοντας στο απαγορευτικό όριο των 28 πόντων στο πρώτο δεκάλεπτο. Παρά το γεγονός ότι ο Αρης βελτιώθηκε αισθητά στην επίθεση, έχοντας τον Μιχάλη Κακιούζη σε μεγάλη ημέρα και πάλι η άμυνα ήταν κατώτερη των περιστάσεων.

Ο Ρίτσαρντσον δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει ανάλογη εμφάνιση με αυτή των δύο προηγούμενων αγώνων και περιορίστηκε στους δέκα πόντους. Δύο περισσότερους είχε το σύνολο του Αντρέα Ματσόν στην τρίτη περίοδο και η διαφορά άνοιξε ακόμα περισσότερο στους 18 (66-48). Η εξέλιξη του αγώνα δεν άλλαξε και το 84-64 υπέρ της Μιλάνο ήρθε φυσιολογικά.

Σίγουρα αποτελεί ένα καλό μάθημα για τον Αρη αυτό το φιλικό και σε ένα πολύ καλό χρονικά σημείο. Ο Ματσον έχει τον χρόνο να δει τι φταίει και τι θα πρέπει να διορθωθεί, ούτως ώστε η ομάδα να επανακτήσει το βασικό της όπλο που είναι η άμυνα.

Δεκάλεπτα: 28-15, 50-36, 66-48, 84-64

Αρης: Στίνσον 5, Ρίτσαρντσον 10, Μπέλσερ 4, Χατζηβρέττας 9, Μπάρλος 3, Αργυρόπουλος, Σκορδίλης, Κακιούζης 18, Ντικούδης 12, Χρυσικόπουλος, Μούρτος 3, Μανούσος.

Ψιθυροι......................

  • Υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στο νομό Πρεβέζης θα είναι ο καθηγητής διαιτησίας Περικλής Βασιλάκης.
  • "Τρίποντο" στην... καρδιά της Ζέτας Θεοδωροπούλου φαίνεται να έβαλε ο Κώστας Μάγλος. Το μοντέλο και ο μπασκετμπολίστας εθεάθησαν μαζί σε τρυφερό ενσταντανέ σε κλαμπ της Παραλιακής...
  • Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, έχει κάνει πρόταση στον πρώην αμυντικό του Ολυμπιακού Γιώργο Ανατολάκη να είναι υποψήφιος με το κόμμα του στην Β' Πειραιώς.

"Φιλική" νίκη της Νότιας Κορέας


Ο Παρκ Τσου Γιανγκ Σε φιλικό αγώνα που έγινε στην Σεούλ και παρακολούθησαν περίπου 40 χιλιάδες θεατές, η εθνική ομάδα της Νότιας Κορέας επικράτησε της αντίστοιχης της Αυστραλίας με 3-1.

Τα γκολ των Κορεατών σημείωσαν οι Παρκ Τσου Γιανγκ (4'), Λι Γιανγκ Σου (20') και Σέολ Κι Χεόν (87'), ενώ το τέρμα της Αυστραλίας πέτυχε ο Πάτρικ Κισνόρμπο στο 33ο λεπτό.

TENORIO !...Στοίχημα...

Καλησπέρα..


Με δύο σύστηματα σε ζητούμενα θα παλέψουμε στα σημερινά.

Το ένα σε σύστημα 4-5 με

ΜΠΡΙΣΤΟΛ ΡΟΒ-ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ-ΝΤΑΡΛΟ-ΜΠΟΡΝΜΟΥΘ-ΝΤΑΓΚΕΝΑΜ....

Και σε ζητούμενα επίσης 4 σημεία βόμβες με τις

ΜΑΚΛΕΣΦΙΛΝΤ-ΟΛΝΤΡΙΧΑΜ-ΧΙΡΟΝΑ-ΤΖΑΓΚΟΥΑΡΕΣ..

Αυτά τα ολίγα γιά σήμερα ,καλή χημεία καλές επιλογές να έχετε
με μοναδικό στόχο το δρόμο πρός το ταμείο...

πιό καλά έτσι και αναλυτικά γιά σημεία, απο το επόμενο Σ/Κ...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ..

τα σέβη μου TENORIO......

ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ: Μειώθηκε η ποινή του Βίτσελ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Στη μείωση της ποινής του Αξελ Βίτσελ προχώρησε η UEFA. Αρχικά τιμώρησε τον ποδοσφαιριστή της Σταντάρ Λιέγης με έντεκα αγωνιστικές για το συντριπτικό κάταγμα κνήμης περόνης που προκάλεσε στον παίκτη της Αντερλεχτ Μάρτσιν Βασιλέφσκι, ο οποίος θα χάσει ολόκληρη την αγωνιστική χρονιά. Ομως μετά την έφεση της βελγικής ομάδας, η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία αποφάσισε να μειώσει την ποινή του Βίτσελ σε οκτώ αγωνιστικές.

ΡΟΜΑ: Διαμαρτυρίες οπαδών


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Την κατάσταση στα χέρια τους επιχειρούν να πάρουν οι οπαδοί της Ρόμα. Η κακή κατάσταση στη οποία βρίσκεται η ομάδα της Ρώμης έχει φέρει την απογοήτευση και την αγανάκτηση στους φιλάθλους οι οποίοι οργάνωσαν διαμαρτυρία κατά του προέδρου, Ροζέλα Σένσι. Οι οπαδοί διαμαρτυρήθηκαν έξω από το αθλητικό κέντρο στο οποίο προετοιμάζονται οι "τζιαλορόσι", στην περιοχή της Τριγκόρια.

Περίπου διακόσιοι φίλοι της ομάδας βρέθηκαν εκεί και επικρατούσαν συνθήματα κατά της διοίκησης. Μάλιστα σε ένα πάνω αναγραφόταν «Όλοι μαζί για να πούμε "φύγε"» που παραπέμπει στον πρόεδρο Σένσι. Επίσης φίλαθλοι των Ρωμαίων βρίσκονταν έξω από τη βίλα Πατσέλι, όπου και η κατοικία της οικογένειας Σένσι.

Σάντος: "Σε ένα μήνα θα δείτε την διαφορά"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Φερνάντο Σάντος ενσαρκώνει τα όνειρα των φιλάθλων του ΠΑΟΚ για τον τίτλο του πρωταθλητή. Τα βήματα που έχει κάνει ο ΠΑΟΚ με τον Θοδωρή Ζαγοράκη στην προεδρία και τον Πορτογάλο στον πάγκο είναι μεγάλα και σημαντικά. Η προσπάθεια συνεχίζεται ώστε ο "δικέφαλος" να φθάσει στον επιθυμητό στόχο.

Ο Πορτογάλος τεχνικός σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα το "Goal" αναφέρθηκε σε πολλά θέματα όπως το ξεκίνημα της φετινής περιόδου και τον αποκλεισμό από την Χίρενφέιν, τις ατυχίες με τους τραυματισμούς, την συνεργασία του με τους Ζαγοράκης και Βρύζα, ενώ σχολιάζει τις εμφανίσεις του Κουτσιανικούλη. Αποσπάσματα από την συνέντευξη του Σάντος.

Για το ξεκίνημα της φετινής σεζόν: "Η ομάδα, σε αντίθεση με πέρσι έπρεπε να προετοιμαστεί για να συμμετάσχει πολύ γρήγορα και να διεκδικήσει τη συμμετοχή στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Υπήρχε άγχος και στους παίκτες και στον κόσμο, ενώ είχαμε και ατυχίες όπως του Κοντρέρας, του Μουσλίμοβιτς και του Σνάουτσνερ. Μείναμε με δεξί μπακ μετά ήρθε το πρόβλημα του Φωτάκη, που είχε ρυθμό και είχε ενσωματωθεί με την ομάδα. Ακόμα και έτσι ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος από την Χέρενφέιν. Ο αντίπαλος έκανε μισή ευκαιρία και έβαλε γκολ και ο αντίπαλος δεν έκανε καμία ευκαιρία και πέρασε στην επόμενη φάση"

Για πιθανό ρίσκο που θα έπρεπε να πάρει στους αγώνες με την Ολλανδική ομάδα: "Να ρισκάρω τι; Η ομάδα στο πρώτο παιχνίδι από ένα σημείο και μετά έπαιζε με τέσσερις επιθετικούς, όπως περίπου έγινε με τον Λεβαδειακό στο δεύτερο ημίχρονο. Μπήκαμε και στα δύο παιχνίδια με επιθετικούς προσανατολισμούς. Μας στοίχισε το πρόβλημα με το δεξί μπακ. Μην ξεχνάτε ότι ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι για Βιτόλο, Βιεϊρίνια. Έγινε σπουδαία δουλειά από τον Βρύζα.

Είχα και τους δύο παίκτες στο πλάνο μου για να γίνουμε πιο γρήγοροι. Είναι αλήθεια ότι κάποια πράγματα δεν έγιναν, μπροστά στην πίεση του χρόνου για την Ευρώπη ίσως και να πήραμε ορισμένες βιαστικές αποφάσεις. Η δουλειά που έγινε είναι καταπληκτική αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Άλλες ομάδες έχουν τη δυνατότητα να δώσουν χρήματα και να πάρουν παίκτες και άλλες να περιμένουν όπως εμείς".

Πότε περιμένει έτοιμο αγωνιστικά τον ΠΑΟΚ: "Σε ένα μήνα το πολύ θα φαίνεται η διαφορά μέσα στο γήπεδο. Και το δεύτερο ημίχρονο με τον Λεβαδειακό έδειξε μία διαφορά. Όλοι οι προπονητές ασχολούνται με το τρανζίσον γκειμ να μειώσεις δηλαδή το διάστημα από την άμυνα στην επίθεση. Μου είπαν ότι με τον Λεβαδειακό παίξαμε διαφορετικά. Ο ΠΑΟΚ θα έχει φέτος περισσότερες δυσκολίες από πέρσι. Γιατί τώρα τον ξέρουν και το σέβονται περισσότερο. Πέρυσι ο ΠΑΟΚ είχε μία πολύ καλή σεζόν αλλά δεν θα μπορούσε να πάρει τίτλους με τον τρόπο που αγωνιζόταν. Για αυτό είπα ότι κρατάμε τα θετικά της περσινής σεζόν και θέλουμε να βάλουμε νέα στοιχεία στην ομάδα, όπως η ταχύτητα".

Για την συνεργασία με Ζαγοράκη, Βρύζα και την υπογραφή του νέου του συμβολαίου του: " Ουσιαστικά το συμβόλαιο για μένα είναι υπογεγραμμένο. Ότι είχαμε πει με τον πρόεδρο πριν δύο χρόνια στο Μόναχο έγινε. Τα λόγια μας είναι πιο σημαντικά από τα γραπτά. Για τον Ζαγοράκη, αρκεί να δούμε τι έχει κάνει μέχρι σήμερα για τον ΠΑΟΚ και ανεξάρτητα από τι θα γίνει στο μέλλον. Σε λίγα χρόνια θα λέμε ότι το έργο του είναι μεγάλο, έφερε την ομάδα κοντά στην διεκδίκηση του τίτλου, ενώ είναι τεράστια η σημασία του αθλητικού κέντρου.

Με το Βρύζα η συνεργασία μου είναι καταπληκτική, όπως και με τον πρόεδρο. Ο Βρύζας θα πρέπει να είναι το υπόδειγμα για το τι θα έπρεπε να είναι και να σημαίνει τεχνικός διευθυντής. Έχει τη βάση στον χαρακτήρα του. Έχει καλές γνωριμίες με τον κόσμο του ποδοσφαίρου, ξέρει πως λειτουργεί ένας σύλλογος, ότι δεν πρέπει να μπερδεύονται οι αρμοδιότητες, ενώ εκμεταλλεύτηκε εξαιρετικά την χρονιά που ήταν στο εξωτερικό".

Για Κουτσιανικούλη: "Aυτός που είπε στην διοίκηση να φέρει τον Κουτσιανικούλη είμαι εγώ γιατί πιστεύω στο ταλέντο του. Αλλιώς δεν θα είχα πει στην διοίκηση να τον φέρει. Είπα "ναι πληρώστε" γιατί έχει πολλές δυνατότητες. Κανείς δεν μπόρεί να πει ότι τον πιστεύει περισσότερο απ' ότι εγώ. Ένα άλλο πράγμα είναι αν ο Κουτσιανικούλης έχει την ποδοσφαιρική παιδεία και όχι μόνο το ταλέντο για να ανταποκριθεί σε αυτά που ζητά η ομάδα από οποιοδήποτε παίκτη αγωνίζεται σε αυτή την θέση. Κι εγώ λέω αυτή την στιγμή όχι, όσον αφορά την ποδοσφαιρική παιδεία.

Θα χρειαστεί χρόνο για να είναι μια πολύ σημαντική μονάδα στην ομάδα. Εάν δεν γίνει αυτό υπάρχουν πολλά παραδείγματα παικτών που είχαν ταλέντο, αλλά δεν κατάφεραν να φτάσουν εκεί και να εκμεταλλευτούν αυτό που είχαν. Πριν από τέσσερα χρόνια λέγαμε το ίδιο για τον Κονέ. Δεν με ακούγε τότε όμως. Άλλο είναι οι δυνατότητες που έχει ένας παίκτης και άλλο τι θα κάνει. Πάνω απ΄όλα είναι η ομάδα και όχι ο παίκτης. Ο Κουτσιανικούλης έχει διάθεση και θέληση, μαθαίνει τι πρέπει να κάνει όταν δεν έχει την μπάλα στα πόδια του, τις κινήσεις που πρέπει να κάνει και είναι σε πολύ καλό δρόμο".

Για τον απολογισμό στην παρουσία του στον πάγκο της ομάδας: "Νομίζω ότι το ισοζύγιο είναι θετικό σε σχέση με αυτά που είχαμε συζητήσει πριν από δύο χρόνια με τον πρόεδρο στο Μόναχο και αυτά που κάναμε. Είναι πολύ πιο πάνω από αυτό που είχαμε σχεδιάσει. Ο κ. Ζαγοράκης μου είχε πει τότε ότι στόχος του είναι να εμφανίσει ο ΠΑΟΚ τη μεγάλη του δυναμική και τη δύναμη που έχει με τον κόσμο κι αυτά που αντιπροσωπεύει και το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι να μπορεί να συνάδει με τη δυναμική που έχει η ομάδα. Πέρυσι ήταν η πρώτη φορά έπειτα από χρόνια που οι φίλαθλοι ένιωσαν ότι η ομάδα μπορεί να έχει ρεαλιστικά υψηλούς στόχους.

Πρέπει να κοιτάξουμε πολλά χρόνια πίσω για να δούμε τον ΠΑΟΚ στη 2η θέση και τόσο κοντά στον πρώτο. Αυτό δεν σημαίνει ότι πετύχαμε τον τελικό μας στόχο ή ότι πλέον έχουμε φτάσει στο σημείο που θέλουμε. Αλλο η ανταγωνιστική ομάδα που είχαμε πέρυσι κι άλλο η μεγάλη ομάδα που τώρα πια θέλουμε. Υπάρχει μία απόσταση, την οποία πρέπει να καλύψουμε. Οι μεγάλες ομάδες δημιουργούνται είτε με πολλά λεφτά, που είναι ο πιο γρήγορος τρόπος, είτε με χρόνο, ο οποίος χρειάζεται στη δική μας περίπτωση. Κι όταν λέμε χρόνο δεν μιλάμε για ένα ούτε για δύο χρόνια.

Πρέπει να κρατήσουμε τα θετικά στοιχεία της περσινής ομάδας, που ήταν οργανωμένη, με χαρακτήρα, με ρεαλισμό, και να δώσουμε κάτι παραπάνω όσον αφορά τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού μας. Είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι αυτός είναι ο δρόμος που θα κάνει την ομάδα να συνάδει με την ιστορία, τη δυναμική του κόσμου και τους οπαδούς μας. Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο να το καταλάβει ο κόσμος, γιατί υπάρχουν μεγάλο πάθος και θέληση για έναν τίτλο. Ο κόσμος όμως ξέρει ότι πάντα μιλάω ειλικρινά, ποτέ δεν πουλάω ψεύτικα όνειρα.

Τα όνειρα για τίτλο τα έχουμε όλοι μας και θα προσπαθήσουμε να τα πραγματοποιήσουμε. Εάν δεν πίστευα σε αυτό που έκανα, μετά την περσινή χρονιά που ήταν επιτυχημένη και με τις προτάσεις που είχα για πολλά χρήματα θα μπορούσα να είχα φύγει. Δεν το έκανα από σεβασμό προς τους οπαδούς και προς αυτό που θέλω να κάνω, μία μεγάλη ομάδα που να διεκδικεί τίτλους, αλλά και λόγω της εξαιρετικής σχέσης που έχω με τους κ. Ζαγοράκη και Βρύζα".

Νίκος Λυμπερόπουλος: «Μετά το Μουντιάλ κρεμάω τα παπούτσια»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος καταλαβαίνει πως η ώρα να αποσυρθεί από την Εθνική πλησιάζει. Αυτό παραδέχθηκε άλλωστε και ο ίδιος σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Τα Νέα» λέγοντας πως «κάποια στιγμή θα ερχόταν κι αυτό. Μετά τους αγώνες των προκριματικών ή του Μουντιάλ, αν προκριθούμε, θα αποσυρθώ από την Εθνική».

Διαβάστε χαρακτηριστικά κομμάτια της συνέντευξης του «Λύμπε»

Έχεις συνειδητοποιήσει πως το παιχνίδι στη Βασιλεία εναντίον της Ελβετίας ίσως είναι η τελευταία σου ευκαιρία για να αγωνιστείς σε ένα Μουντιάλ;

«Το έχω συνειδητοποιήσει εδώ και πολύ καιρό. Και δεν ισχύει μόνο για μένα, αλλά για αρκετούς ακόμα παίκτες. Δεν με αγχώνει όμως. Κάποια στιγμή θα ερχόταν κι αυτό. Άλλωστε, μετά τους αγώνες των προκριματικών ή του Μουντιάλ, αν προκριθούμε, θα αποσυρθώ από την Εθνική».

Η σημερινή ομάδα είναι πιο αδύναμη από αυτήν που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα;

«Δεν πρέπει να γίνεται σύγκριση. Η σημερινή, όπως και η ομάδα που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, βασίζεται σε κάποια στοιχεία τα οποία όμως τότε ήταν πιο έντονα».

Ποια είναι αυτά τα στοιχεία;

«Η αυτοσυγκέντρωση, η αυτοθυσία που δεν υπάρχει σήμερα σε μεγάλο βαθμό. Το 2004 ο ένας παίκτης χτυπούσε και ο άλλος πονούσε. Εκείνη η ομάδα βασίστηκε στην αμυντική της λειτουργία και στην αλληλοκάλυψη. Και η σημερινή όμως έχει παρόμοια στοιχεία. Οι φίλαθλοι δεν πρέπει να περιμένουν να παίζουμε όπως η Ισπανία».

H Ελλάδα είναι πάντα στη σκέψη του Νίκου Λυμπερόπουλου. Σε πρόσφατη συνέντευξή του άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής στην ΑΕΚ. Του λείπει η πατρίδα;

«Αυτό που δήλωσα ήταν ότι στη ζωή μου έχω μάθει να μην αποκλείω τίποτα. Είμαι ανοιχτός σε κάθε πρόταση».

Έχεις προσδιορίσει πότε θα πέσουν οι τίτλοι τέλους στην καριέρα σου;

«Υπάρχουν κάποιες σκέψεις αλλά τίποτα σίγουρο, γιατί κάθε φορά που κάνω σχέδια κάτι συμβαίνει και ανατρέπονται. Αν δεν έχω κάποιον τραυματισμό, θα μπορούσα να συνεχίσω για ένα ή δύο ακόμη χρόνια. Όνειρό μου είναι να ολοκληρώσω την καριέρα μου σε μία μεγάλη ομάδα, είτε στο εξωτερικό είτε στην Ελλάδα».

Είσαι από τις ελάχιστες περιπτώσεις παικτών που, παρ΄ ότι αγωνίστηκες 12 χρόνια σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, δεν πανηγύρισες τίτλο πρωταθλητή. Τι σκέφτεσαι γι΄ αυτό όταν κάνεις τον απολογισμό σου;

«Με στενοχωρεί. Δεν είναι λίγο να έχεις παίξει περισσότερα από 750 παιχνίδια σε υψηλό επίπεδο με συνεχή παρουσία και να μην έχεις κατακτήσει τίτλο. Δεν πεθαίνω όμως. Γιατί δεν είμαι αθλητής σε ατομικό άθλημα, όπως για παράδειγμα το τένις. Εκεί, πράγματι θα πέθαινα».

Σενάριο για πώληση της Μίλαν στον Καντάφι!


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν διάγει και τις καλύτερες ημέρες του στην προεδρία της Μίλαν, με τις φωνές των οπαδών που τάσονται εναντίον του ολοένα και να πληθαίνουν, ειδικά μετά την βαριά ήττα με 4-0 από την Ίντερ στο "ντέρμπι της Μαντονίνα".

Ίσως μάλιστα το γεγονός αυτό να τον έχει κάνει να σκεφτεί το ενδεχόμενο να αφήσει τα ηνία των "ροσονέρι", με την ιταλική εφημερίδα "La repubblica" να βάζει... φωτιά στο Καμπιονάτο, με την αποκάλυψη ότι ο "καβαλιέρε" σκοπεύει να πουλήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του συλλόγου στον ηγέτη της Λιβύης, Μουαμάρ Καντάφι.

Στο συγκεκριμένο μάλιστα ρεπορτάζ αναφέρεται πως ο Καντάφι θα βάλει αρχικά ένα ποσό για να επενδύσει στη Μίλαν και σταδιακά θα ισχυροποιήσει τη θέση του με την αγορά μετοχών, ενώ εκτιμάται πως η συνολική αξία του ιταλικού συλλόγου κυμαίνεται σε ένα ποσό από 600 μέχρι 800.000.000 ευρώ.

Λίγες ώρες πάντως από το συγκεκριμένο δημοσίευμα, ακολούθησε η διάψευση από τον Αντριάνο Γκαλιάνι: "Ό,τι λέγεται αναφορικά με μένα και πώληση μετοχών είναι ψευδές. Δεν σχεδιάζουμε να φύγουμε από το Σαν Σίρο και αν είναι δυνατό, θέλουμε να προχωρήσουμε σε αγορά του σταδίου.

Διαψεύδω επίσης τις κατηγορίες ότι η καλή συμπεριφορά των οπαδών στην Curva Sud (πέταλο των οργανωμένων) "αγοράστηκε" με 5.000 δωρεάν εισιτήρια. Δεν δώσαμε ποτέ ούτε ένα εισιτήριο στους φανατικούς και οι πράξεις τους είναι απολύτως αυθόρμητες", δήλωσε ο αντιπρόεδρος των Μιλανέζων.

Ανεξάρτητα πάντως από το πόσο ευσταθεί το δημοσίευμα της "La Repubblica" το σίγουρο είναι πως πιθανή εμπλοκή του Καντάφι στα κοινά της Μίλαν δεν αντιμετωπίζεται με καθόλου θετικό μάτι από τους ανθρώπους του ιταλικού ποδοσφαίρου.

"Ελπίζω να μη γίνει καμία τέτοια πώληση. Όμως δεν πιστεύω ότι ο Μπερλουσκόνι θα πουλήσει τη Μίλαν", δήλωσε ο Αντρέα Πίρλο από την Τυφλίδα που βρίσκεται για το ματς της Εθνικής Ιταλίας κόντρα στη Γεωργία, ενώ αιχμηρός ήταν και ο πρόεδρος της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Τζανκάρλο Αμπέτε.

"Εγώ είμαι για τις μεγάλες ιταλικές ομάδες, όπως οι Μοράτι, οι Ανιέλι, οι Μπερλουσκόνι, δεν θέλω να μεταμορφώσω τη Serie A σε μία Πρέμιερσιπ με πάρα πολλούς ξένους ιδιοκτήτες", ήταν το σχόλιό του.

Το παρελθόν αναβιώνει στο Μιλάνο

milan_retro.jpgΟι φίλοι του ποδοσφαίρου δεν θα χρειαστεί να περιμένουν τις αναμετρήσεις του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα στη Μίλαν και τη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι δύο πιο επιτυχημένες ομάδες στην Ευρώπη θα κοντραριστούν στο Μιλάνο στις 7 Σεπτεμβρίου σε μια αναμέτρηση πολύ διαφορετική από αυτές που έχουμε συνηθίσει.

Οι δύο σύλλογοι θα δώσουν έναν αγώνα με φιλανθρωπικό σκοπό στον οποίο θα συμμετάσχουν παλιές δόξες της Μίλαν και της Ρεάλ Μαδρίτης, Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα πάνε για τον αγώνα κόντρα στην αρρώστια SLA.

Από την πλευρά της Μίλαν το παρών αναμένεται να δώσουν οι Ρομπέρτο Μπάτζο, Μάρκο Φαν Μπάστεν, Ζορτζ Γουεά, Φράνκο Μπαρέζι και Πάολο Μαλντίνι, Λεονάρντο, Αντσελότι, Μπόμπαν, Φίλιπο και Τζοβάνι Γκάλι, Κοστακούρτα, Ντοναντόνι, Στρόπα, Σιμόνε, Τασότι, Εβάνι, Σεμπαστιάνο Ρόσι, Αλμπερτίνι, Μασάρο, Γκαντς, Βιέρκοβουντ.

Αλλά και η Ρεάλ Μαδρίτης πρόκειται να κατεβάσει το συγκεκριμένο ματς παίκτες που στο παρελθόν τίμησαν την φανέλα της, όπως οι Μπουτραγκένιο, Σαντσίς, Βίκτορ, Αλφόνσο, Αμαβίσκα, Καράνκα, Μίτσελ, Μπούγιο, Γκαλέγο, ενώ ο πρόεδρος των Μαδριλένων, Φλορεντίνο Πέρεθ, καταβάλλει προσπάθειες για να πάρουν μέρος και οι Ζινεντίν Ζιντάν και Λουίς Φίγκο.

Η Μίλαν θα έχει στον πάγκο της σε αυτό το ματς τον Αρίγκο Σάκι, ενώ ο Φρανκ Μπαρέζι με δηλώσεις τους στάθηκε στην παρουσία του Μάρκο Φαν Μπάστεν. «Υποσχέθηκε ότι θα έρθει, όμως θα προσπαθήσω να τον πείσω να βάλει τα παπούτσια και να παίξει για τουλάχιστον δέκα λεπτά», τόνισε ο παλαίμαχος Ιταλός αμυντικός.

Α. ΙΝΙΕΣΤΑ: "Θέλω να νιώσω ξανά ποδοσφαιριστής"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Σαν "θηρίο στο κλουβί" περιμένει ο Αντρές Ινιέστα τη μέρα της επανεμφάνισης του στους αγωνιστικούς χώρους. Ο μέσος της Μπαρτσελόνα, βρίσκεται σε στάδιο ανάρρωσης μετά τον τραυματισμό του στον τελικό του Champions League, με αντίπαλο την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και αναμένεται να επιστρέψει στο παιχνίδι πρωταθλήματος της ερχόμενης εβδομάδας, κόντρα στην Χετάφε.

Ο 27χρονος Ισπανός διηγήθηκε την περιπέτεια του σε ΜΜΕ της πατρίδας του, τονίζοντας πως θέλει να ενσωματωθεί το συντομότερο δυνατό στην ενδεκάδα των Καταλανών: "Υπέφερα πολύ το τελευταίο διάστημα και θέλω να νιώσω ξανά ποδοσφαιριστής", ήταν τα πρώτα του λόγια.

Για να συνεχίσει αναφερόμενος στα συναισθήματα του, έπειτα από το εξαιρετικό γκολ που σημείωσε στο "Στάμφορντ Μπριτζ" και τον περιβόητο ημιτελικό απέναντι στην Τσέλσι: "Προσωπικά η μέρα του ματς με ην Τσέλσι, υπήρξε μια από τις πιο ευτυχισμένες στη ζωή μου, γιατί έκανα πολλούς ανθρώπους χαρούμενους".

Όσο για την άποψη περί έλλειψης βάθους στον πάγκο των "μπλαουγκράνα", ο Ινιέστα ήταν σαφής, : "Δεν πιστεύω ότι έχουμε έλλειψη βάθους, γιατί έχουμε πολλούς ποδοσφαιριστές που προέρχονται από τις ακαδημίες μας. Και οι φίλοι της Μπαρτσελόνα νιώθουν ταυτισμένοι με την ομάδα, όταν βλέπουν έξι η επτά παίκτες από την "καντέρα" να συμμετέχουν σε ένα τελικό Champions League".

Πανθρακικός: Παρουσιάστηκαν οι νέοι παίκτες


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Σε εκδήλωση που φιλοξενήθηκε σε ξενοδοχείο της Κομοτηνής η ΠΑΕ Πανθρακικός παρουσίασε χθές τα δεκαοκτώ μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας για τη νέα σεζόν.

Ενώπιον των εκπροσώπων του Τύπου τέθηκαν οι Τζόκιτς, Αρσενίεβιτς, Καζάκης, Καπετάνος, Νουόκο, Ταΐρης, Οράκ, Μαρσελάο, Ενγκαμπί, Σακελλαρίου, Φαγιάρδο, Ρομπέρ, Μπυβάλ, Μπελέκ, Μουνάφο, Νίματς, Μίτου, Χαριτωνίδης, που δήλωσαν ενθουσιασμένοι για την ένταξη τους στο ρόστερ των "πράσινων" και υποσχέθηκαν δουλειά, ώστε ο σύλλογος να έχει καλύτερη πορεία από την περυσινή χρονιά.

Παρών στην εκδήλωση ήταν φυσικά και ο καινούργιος τεχνικός του Πανθρακικού, Αλμπέρ Καρτιέ, που δήλωσε: "Με εργατικότητα και ενότητα θα κάνουμε ένα βήμα παραπάνω από την προηγούμενη χρονιά. Ο στόχος είναι να παραμείνει η ομάδα στη μεγάλη κατηγορία. Οι φίλαθλοι να έχουν εμπιστοσύνη και σε αυτό που κάνουμε και εμείς θα δουλέψουμε σκληρά και έξυπνα και θα τους αποζημιώσουμε".

Ο μεγαλομέτοχος του συλλόγου, Θόδωρος Σαββάκης, με τη σειρά του τόνισε χαρακτηριστικά: "Στόχος είναι η σωτηρία και μια θέση ψηλότερα από πέρυσι. Η χρονιά ξεκινά τώρα".

Αγωνιστικά, οι Βελάσκο, Δραγανίδης, Ντιαλό εξακολουθούν το ατομικό πρόγραμμα προπόνησης. Οι νεαροί Ανέστης Αργυρίου και Στιβ Μπελέκ απουσιάζουν λόγω των υποχρεώσεων που έχουν με τις εθνικές Ελπίδων Ελλάδας και Καμερούν αντίστοιχα.

Τραυματίας ο Μουν.


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Χωρίς τον Μπράις Μουν θα αντιμετωπίσει την Γερμανία και την Ιρλανδία σε φιλικές αναμετρήσεις η εθνική ομάδα της Νοτίου Αφρικής.

Ο νεαρός αμυντικός, ο οποίος ανήκει στον Παναθηναϊκό, αλλά δόθηκε δανεικός στον ΠΑΟΚ, διαπιστώθηκε ότι ταλαιπωρείται από κάποιο πρόβλημα τραυματισμό και έτσι ο γιατρός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του αναγκάστηκε να τον κόψει από την αποστολή.

"Προς το παρόν δεν μπορώ να σας πω τι είδους τραυματισμό έχει, αλλά είμαι σε επαφή με την υπόλοιπη ομάδα και ο Μουν θα γυρίσει πίσω στην Ελλάδα" δήλωσε ο εκπρόσωπος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Νοτίου Αφρικής, Ματλομόλα Μοράκε. Επίσης, πρόσθεσε πως επιθυμία του ποδοσφαιριστή ήταν να παραμείνει μαζί με τους υπόλοιπους διεθνείς, αλλά αυτό δεν ήταν δυνατό.

ΑΡΗΣ: Επέκταση συμβολαίου στον Κάμπορα


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Επέκταση συμβολαίου στον Χαβιέ Κάμπορα ετοιμάζεται να προτείνει η διοίκηση του Άρη. Το συμβόλαιο του Αργεντινού επιθετικού λήγει το επόμενο καλοκαίρι και οι ιθύνοντες θέλουν να τον επιβραβεύσουν για τα οκτώ γκολ που έχει πετύχει σε 12 επίσημα παιχνίδια με την κιτρινόμαυρη φανέλα από την έλευσή του στην ομάδα τον περασμένο χειμώνα.

Στην αναμονή για το ίδιο θέμα βρίσκεται ο Ντάρσι Νέτο. Ο Βραζιλιάνος μπακ δεν έχει κληθεί να συζητήσει το ενδεχόμενο της πρόωρης ανανέωσης. Η υπόθεσή του βέβαια είναι σε άμεση εξάρτηση με το διαβατήριό του. Η υπόθεσή του είναι σε άμεση εξάρτηση με το κοινοτικό διαβατήριο που προσπαθεί εδώ και καιρό να εξασφαλίσει.

Στο Κατάρ ο Αφόνσο Αλβες


Ο Αφόνσο Αλβες με τη φανέλα της Μίντλεσμπρο Στο Κατάρ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Αφόνσο Αλβες, ο οποίος υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Αλ Σαντ. Ο 28χρονος Βραζιλιάνος επιθετικός είχε γίνει τον Ιανουάριο του 2008 η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Μίντλεσμπρο, η οποία είχε δαπανήσει 12 εκ. λίρες για να τον αποκτήσει από την ολλανδική Χέρενφεν.

Τον ακολουθούσε η φήμη ενός από τους κορυφαίους σκόρερ των ευρωπαϊκών γηπέδων και στην αρχή της παρουσίας του στην πρέμιερ λιγκ έδειχνε να δικαιώνει τις προσδοκίες, σημειώνοντας έξι τέρματα σε ένδεκα αγώνες πρωταθλήματος της περίοδου 2007-08. Πέρυσι, όμως, μετατράπηκε σε... αόρατο άνθρωπο, σκοράροντας μόλις τέσσερις φορές σε 31 αγώνες, τη στιγμή που η «Μπόρο» αποχαιρετούσε τη μεγάλη κατηγορία.

Μετά τον υποβιβασμό της στην Τσάμπιονσιπ, η Μίντλεσμπρο προχώρησε σε περικοπές, οι οποίες περιλάμβαναν και την παραχώρηση ποδοσφαιριστών με ακριβά συμβόλαια. Ετσι, μετά τους Στιούαρτ Ντάουνινγκ, Τουντσάι Σανλί και Ρόμπερτ Χουτ, ήρθε και η ώρα του Αφόνσο Αλβες να εγκαταλείψει το "Ριβερσάιντ". Το κόστος της μεταγραφής του στην Αλ Σαντ δεν ανακοινώθηκε.

Ψήφο σε «Μπάρτσα»!

henk.jpgΗ «διαστημική» μπάλα που παίζει η Μπαρτσελόνα αλλά και το επιτυχημένο πέρασμα του από την ομάδα της Καταλωνίας όπου σήκωσε τα... πάντα όλα στο πλευρό του Φρανκ Ράικαρντ ήταν αρκετά για να δώσει... ψήφο εμπιστοσύνης στους «μπλαουγκράνα»! Ο Χενκ Τεν Κάτε στο πλαίσιο της παρουσίας του στο συνέδριο της ελίτ των κορυφαίων προπονητών υποστήριξε ότι ο Γκουαρντιόλα και οι παίκτες του μπορούν να κάνουν το... repeat!

«Πιστεύω ότι η Μπαρτσελόνα είναι το φαβορί για την κατάκτηση και του φετινού τροπαίου» είπε ο Ολλανδός τεχνικός, με τον ομόλογο του στην Γιουβέντους, Τσίρο Φεράρα να υπογραμμίζει ότι: « H Mπαρτσελόνα παραμένει στην... πρώτη γραμμή παρά την ενίσχυση της Ρεάλ. Από κει και πέρα, ο Λοράν Μπλαν της Μπορντό ήταν πιο διστακτικός για προγνωστικά, τονίζοντας πως «στα ημιτελικά θα φτάσουν η Ίντερ, η Μάντσεστερ, η Μπαρτσελόνα και ακόμα μια αγγλική ομάδα.

Πάντως, καλά λόγια για την Ίντερ, την οποία πέρυσι νίκησε μέσα στο Μιλάνο παίρνοντας το δίπλωμα του Ζοσέ Μουρίνιο, είχε να πει και ο Τεν Κάτε. Ο 55χρονος τεχνικός υποστήριξε: «Η Ίντερ έχει προετοιμαστεί δυνατά και νομίζω ότι έχει καλές πιθανότητες».

Ειπε..........................

"Να βρούμε απαντήσεις στα ερωτήματα που θα μας θέσουν μέσα στο γήπεδο οι αντίπαλοί μας"

Οτο Ρεχάγκελ

(...για το κρίσιμο παιχνίδι της Εθνικής στην Ελβετία)

Αξιοπρέπεια και ισονομία, απαίτησε ο πρόεδρος

Μετά από πάρα πολύ καιρό η παρουσία του Άρη στη διοργανώτρια αρχή προκάλεσε μεγάλη αίσθηση και σχολιάστηκε με τα καλύτερα λόγια.
Όσοι παραβρέθηκαν στην προχτεσινή συνεδρίαση είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τις περήφανες θέσεις και τις πεντακάθαρες απόψεις των ανθρώπων της διοίκησης, με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΠΑΕ Αθανάσιο Αθανασιάδη που ζήτησε αξιοπρέπεια και ισονομία .
Από τις υπόλοιπες δυναμικές τοποθετήσεις ξεχώρισε και αυτή του Γιάννη Κόντη που ζήτησε να περάσει η «απαγόρευση των κινητών στους διαιτητές κατά τη διάρκεια των αγώνων προκειμένου να μην έχουν πιέσεις από τίποτα και από κανέναν».

Ο Άρης δυνατός, ο Άρης πρωταγωνιστής

Αυτό που πέρασε κι΄ αυτό που είναι ξεκάθαρο όσον αφορά τις προθέσεις της νέας διοίκησης είναι να κάνουν τον Άρη πρωταγωνιστή.
Ο Άρης θα ορθώνει το ανάστημά του όταν και όποτε η ανάγκη το απαιτεί. Θα παίζει το δικό του ρόλο.
Η τριάδα που έδωσε το παρόν στη δεύτερη συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκα (Αθανασιάδης, Σαρρής, Κόντης) έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα ότι ο Άρης είναι δυνατός και απόλυτος αφού δεν ξεπουλάει τις ιδέες του για τίποτα και για κανέναν.
Ότι αγωνίζεται και θα αγωνίζεται για να εξασφαλίσει τη διεξαγωγή αγώνων σε συνθήκες ασφάλειας και θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να αποτρέψει ανάλογες συμπεριφορές με αυτή των οπαδών του Ηρακλή στο μέλλον.

"Τρίβει τα χέρια" του ο Βούκοτιτς


Ο τεχνικός του Λεβαδειακού, Μόμτσιλο Βούκοτιτς Ο τεχνικός του Λεβαδειακού, Μόμτσιλο Βούκοτιτς, είναι στην ευχάριστη θέση να έχει όλους τους παίκτες στην διάθεσή του, εκτός από τους διεθνείς. Ετσι μπορεί στο διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος, να δουλέψει μαζί τους προκειμένου να διορθώσουν τα λάθη που είχουν παρατηρηθεί.

Περισσότερα πάντως θα μπορέσει να δει ο προπονητής της ομάδας της Βοιωτίας στο φιλικό παιχνίδι που προγραμμάτισε για την Κυριακή με αντίπαλο το Αιγάλεω και το οποίο θα διεξαχθεί στην Λιβαδειά.

"Μαθαίνει" την ομάδα του ο Καρτιέ


Ο νέος τεχνικός του Πανθρακικού, Αλμπέρ Καρτιέ Ο νέος προπονητής του Πανθρακικού, Αλμπέρ Καρτιέ, έχει την ευκαιρία μέσω των προπονήσεων να δει τους νέους παίκτες του, αλλά και να μπορέσει να περάσει την δική του φιλοσοφία για την συνέχεια. Ο Γάλλος τεχνικός θα μπορέσει να βγάλει συμπεράσματα από το φιλικό του Σαββάτου με την Καβάλα.

Στο ματς αυτό που θα διεξαχθεί τελικά στο γήπεδο της Ελευθερούπολης στις 18:00 μ.μ., αναμένεται να παρατάξει την ενδεκάδα που έχει κατά νου για τις επίσημες υποχρεώσεις, αλλά και να δώσει χρόνο συμμετοχής και στους αναπληρωματικούς.

Ντέρμπι "αιωνίων" στη Νότια Αμερική



Ο Αγκουέρο σκόραρε εις βάρος της Βραζιλίας στη νίκη με 3-0 Από όλα τα παιχνίδια των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου αυτό που συγκεντρώνει πάνω του το περισσότερο ενδιαφέρον είναι αυτό ανάμεσα στην Αργεντινή και τη Βραζιλία. Οι "Μπιανκοσελέστε" χρειάζονται τη νίκη καθώς δεν έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση τους σε αντίθεση με τη "σελεσάο". Στην προϊστορία των δύο "υπερδυνάμεων" του παγκοσμίου ποδοσφαίρου η Βραζιλία έχει 35 νίκες, η Αργεντινή μια λιγότερη, ενώ 24 αναμετρήσεις έχουν λήξει ισόπαλες.

Το πρόγραμμα:
Κολομβία-Ισημερινός
Περού-Ουρουγουάη
Παραγουάη-Βολιβία
Αργεντινή-Βραζιλία
Χιλή-Βενεζουέλα

Η βαθμολογία

1 Bραζιλία 27
2 Χιλή 26
3 Παραγουάη 24
4 Aργεντινή 22
----------------------------------------
5 Ισημερινός 20
----------------------------------------
6 Ουρουγουάη 18
7 Κολομβία 17
8 Βενεζουέλα 17
9 Boλιβία 12
10 Περού 7

  • Οι τέσσερις πρώτες ομάδες προκρίνονται στα τελικά του Μουντιάλ, ενώ η πέμπτη της βαθμολογίας θα δώσει αγώνες μπαράζ με την τέταρτη της βαθμολογίας από την προκριματική ζώνη της Κεντρικής, Βόρειας Αμερικής και Καραϊβικής (CONCACAF).

  • Θέλει να σπάσει την παράδοση ο Κασίγιας

    casillas.jpgΚακός «δαίμονας» έχει εξελιχθεί η έδρα της Λα Κορούνια για τον Ίκερ Κασίγιας. Ο Ισπανός τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης εδώ και δέκα χρόνια που φοράει τη φανέλα της «βασίλισσας» φεύγει διαρκώς με σκυμμένο το κεφάλι και τώρα θέλει να σπάσει την αρνητική παράδοση στο «Ριαθόρ» με την εθνική ομάδα της χώρας του κόντρα στο Βέλγιο.

    «Ποτέ δεν κατάφερα να φύγω νικητής από εδώ αλλά ελπίζω να σπάσω την κατάρα με την εθνική ομάδα. Βέβαια όταν επιστρέψω για τον αγώνα της Ρεάλ, θα είναι διαφορετική ιστορία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πορτιέρο της «βασίλισσας» εν όψει της αναμέτρησης με το Βέλγιο για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

    Πήρε Αράπη ο ΠΑΟΚ

    markopoulossoulis_paok_proetoimasia.jpgΨήφο εμπιστοσύνης στον Δημήτρη Αράπη έδωσε ο ΠΑΟΚ, με το «δικέφαλο του βορρά» να ανακοινώνει την απόκτηση του 19χρονου φόργουορντ από τη ΜΕΝΤ.

    Η ανακοίνωση της ΚΑΕ:

    «Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι επήλθε συμφωνία για την απόκτηση του διεθνή καλαθοσφαιριστή Δημήτρη Αράπη. Ο 19χρονος φόργουορντ, που γεννήθηκε στις 4 Απριλίου 1990 στη Θεσσαλονίκη κι έχει ύψος 2μ.02, ξεκίνησε την καριέρα του από την ακαδημία Αστέρια, ενώ τα τελευταία χρόνια αγωνιζόταν στην ομάδα της ΜΕΝΤ. Έχει 32 συμμετοχές στην Εθνική ομάδα των παίδων (240 πόντοι) και 22 συμμετοχές (29 πόντοι) στην Εθνική ομάδα των εφήβων, με την οποία το 2007, κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ που διεξήχθη στην Ισπανία».

    «Φουντώνουν» οι φήμες, διαψεύδει η Μίλαν!

    berlusconii2.jpgΠουλάει ή δεν πουλάει; Η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, κάτι που αποτυπώθηκε με τον πλέον ιδανικό τρόπο στο φετινό μεταγραφικό παζάρι. Οι Ιταλοί αναφέρουν πως το ταξίδι στη Λιβύη περιελάμβανε και τον φάκελο...«Μίλαν»!

    Στην Λιβύη βρέθηκε ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι ο οποίος παρέστη στην τελετή για την επέτειο ενός χρόνου από την υπογραφή της «συμφωνίας φιλίας» ανάμεσα στις δύο χώρες. Εκτός από επιχειρηματικές δραστηριότητες, οι Ιταλοί αναφέρουν πως το ταξίδι αυτό περιελάμβανε και τον φάκελο... «Μίλαν» και νέους επενδυτές για τον σύλλογο. Η οικονομική κρίση έχει «χτυπήσεις» τον ισχυρό άνδρα του συλλόγου και δεν είναι λίγοι αυτοί που αναφέρουν πως ψάχνει ανθρώπους για να πουλήσει την ομάδα. Η Μίλαν πάντως σε επίσημη ανακοίνωσή της διαψεύδει όλα αυτά τα σενάρια που κυκλοφορούν «Σε απάντηση στα διάφορα δημοσιεύματα, επαναλαμβάνουμε ξανά ότι δεν υπάρχει σχέδιο πώλησης της Μίλαν».

    Ιταλικές... σειρήνες για Μιράντα

    miranda2.jpgΕίναι νεαρός σε ηλικία, πολύ καλός παίκτης αλλά και διεθνής. Λογικό και επόμενο είναι λοιπόν ο Μιράντα να έχει γίνει μεταγραφικός στόχος πολλών ευρωπαϊκών ομάδων.

    Η Λάτσιο είναι μία εκ των ομάδων που έχει βγει μπροστά για την απόκτηση του νεαρού διεθνούς αμυντικού της Σάο Πάολο, Μιράντα. Ο 24χρονος Βραζιλιάνος σταρ έχει πάρει... γεύση απ' την Ευρώπη, καθότι μετά την Κοριτίμπα είχε μεταπηδήσει για μία χρονιά στην γαλλική Σοσό. Από εκεί γύρισε στην χώρα του για να φορέσει την φανέλα ενός εκ των κορυφαίων ποδοσφαιρικών της συλλόγων, αυτού της Σάο Πάολο.

    Επιμένει να αρνείται για Παπανικολάου

    papanikolaoukostas_u20_hellas-france.jpgΠριν καν ολοκληρωθεί το Ευρωπαϊκό Νέων στη Ρόδο στα τέλη Ιουλίου, ο Κώστας Παπανικολάου είχε ήδη μπει στο «στόχαστρο» Παναθηναϊκού κι Ολυμπιακού. Κάτι περισσότερο από ένα μήνα μετά ο 19χρονος φόργουορντ παραμένει παίκτης του Άρη, αλλά οι φήμες που τον θέλουν να βρίσκεται κοντά στους «πράσινους» δίνουν και παίρνουν. Οι πρωταθλητές Ελλάδος, πάντως, εξακολουθούν να αρνούνται να υποκύψουν στις απαιτήσεις των «κιτρινόμαυρων».



    Το γεγονός πως ο Παπανικολάου έχει με συμβόλαιο μέχρι και το 2013 σε συνδυασμό με τις εξαιρετικές τους εμφανίσεις με το εθνόσημο έχουν κάνει τον Άρη να κοστολογίσει την αποδέσμευσή του στο 1εκ. ευρώ. Ο Παναθηναϊκός, ωστόσο, δεν έχει διάθεση να δώσει αυτά τα χρήματα, ασχέτως των ικανοτήτων του παίκτη και για τον ίδιο το θέμα λήγει εκεί...

    Ετοιμοι για τον εορτασμό στον Εργοτέλη


    Ετοιμοι για τον εορτασμό στην Κρήτη Ολα είναι έτοιμα για τις λαμπρές εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει η διοίκηση του Εργοτέλη, με αφορμή την συμπλήρωση 80 χρόνων από την ίδρυση της ομάδας. Κορυφαίες στιγμές αναμένεται να είναι η τιμή στον Μίκη Θεοδωράκη, αλλά και το φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο τον Ολυμπιακό.

    Στον αγωνιστικό τομέα, ασκήσεις με μπάλα περιελάμβανε η απογευματινή προπόνηση της Παρασκευής ενώ στη συνέχεια οι παίκτες έκαναν ασκήσεις τακτικής. Ατομικό πρόγραμμα έκαναν οι τραυματίες Πόζα, Δημήτρης Κοιλιάρας, Γελαδάρης και προληπτικά ο Βίσιο.

    Βραζιλιάνο από την... Κίνα έφερε η Σκόντα Ξάνθη


    Βολφ και Κωνσταντινίδης στην πρώτη της Ξάνθης Τον Βραζιλιάνο Φερέιρα που αγωνίζεται σε ομάδα της Κίνας, έφερε στην Ελλάδα για δοκιμή η Σκόντα Ξάνθη. Ο 24χρονος επιθετικός θα δοκιμαστεί στις προπονήσεις της επόμενης εβδομάδας, από τον Βόλφανγκ Βολφ και αν πείσει για την αξία του, τότε δεν αποκλείεται να υπογράψει συμβόλαιο.

    Πάντως για τις δύο επόμενες ημέρες, το Σάββατο και την Κυριακή, ο Γερμανός τεχνικός της ακριτικής ομάδας έχει δώσει ρεπό στους παίκτες του και τους περιμένει στις προπονήσεις την Δευτέρα.

    Στο δρόμο για τη Νότια Αφρική


    Η μασκότ του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010. Ο μαραθώνιος των προκριματικών του παγκοσμίου Κυπέλλου πλησιάζει στο τέλος του και οι αναμετρήσεις είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι, καθώς κάποιες ομάδες θα κάνουν μεγάλο βήμα για τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση που θα γίνει το επόμενο καλοκαίρι στη Νότια Αφρική.

    Στον πρώτο όμιλο οι δύο πρώτες ομάδες έχουν δύσκολο έργο απέναντι στα φαβορί που έχουν μείνει πίσω. Συγκεκριμένα η Δανία φιλοξενεί την Πορτογαλία και η Ουγγαρία τη Σουηδία Στο δεύτερο όμιλο η Μολδαβία υποδέχεται το Λουξεμβούργο και το Ισραήλ την Λετονία, με τους γηπεδούχους να είναι σαφή φαβορί για την νίκη. Στον τρίτο όμιλο η πρωτοπόρος Σλοβακία κοντράρεται εντός έδρας με την Τσεχία, η οποία θέλει μόνο νίκη για να διατηρηθεί σε τροχιά πρόκρισης, ενώ η Β. Ιρλανδία θα φιλοξενηθεί από την παρέα των Ζεβλάκοφ, Γκερέιρο στην Πολωνία.

    Στον τέταρτο όμιλο η Φινλανδία χρειάζεται το τρίποντο απέναντι στο Αζερμπαϊτζάν για να συνεχίζει να ελπίζει, αλλά εύκολο έργο έχει και η δεύτερη του ομίλου Ρωσία, η οποία θα υποδεχθεί το Λιχτενστάιν. Στον πέμπτο όμιλο το πιο σημαντικό παιχνίδι είναι αυτό ανάμεσα στην αήττητη Ισπανία και το Βέλγιο, το οποίο με ήττα ίσως και να αποχαιρετήσει το όνειρο του Μουντιάλ. Η Βοσνία/Ερζεγοβίνη θα ταξιδέψει στην Αρμενία και με νίκη τουλάχιστον θα διατηρήσει τη διαφορά των τεσσάρων πόντων από την Τουρκία που φιλοξενεί την Εσθονία.

    Στον έκτο όμιλο Ουκρανία και Κροατία που κυνηγάνε τη δεύτερη θα υποδεχθούν την Ανδόρα και τη Λευκορωσία αντίστοιχα. Στον έβδομο όμιλο δεσπόζει η αναμέτρηση ανάμεσα στη Γαλλία και τη Ρουμανία, ενώ στον προτελευταίο η Κύπρος παίζει μπροστά στο κοινό της κόντρα στην Ιρλανδία. Στον ένατο και τελευταίο όμιλο η Ολλανδία που έχει προκριθεί έχει ρεπό, ενώ οι υπόλοιπες ομάδες κυνηγούν με αξιώσεις τη δεύτερη θέση.

    Αναλυτικά το πρόγραμμα:

    1ος ΟΜΙΛΟΣ
    Ουγγαρία-Σουηδία
    Δανία-Πορτογαλία

    2ος ΟΜΙΛΟΣ
    Μολδαβία-Λουξεμβούργο
    Ισραήλ-Λετονία
    Ελβετία-Ελλάδα

    3ος ΟΜΙΛΟΣ
    Πολωνία-Βόρεια Ιρλανδία
    Σλοβακία-Τσεχία

    4ος ΟΜΙΛΟΣ
    Αζερμπαϊτζάν-Φινλανδία
    Ρωσία-Λιχτενστάιν

    5ος ΟΜΙΛΟΣ
    Αρμενία-Βοσνία/Ερζεγοβίνη
    Ισπανία-Βέλγιο
    Τουρκία-Εσθονία

    6ος ΟΜΙΛΟΣ
    Ουκρανία-Ανδόρα
    Κροατία-Λευκορωσία

    7ος ΟΜΙΛΟΣ
    Αυστρία-Νήσοι Φαρόε
    Γαλλία-Ρουμανία

    8ος ΟΜΙΛΟΣ
    Βουλγαρία-Μαυροβούνιο
    Γεωργία-Ιταλία
    Κύπρος-Ιρλανδία

    9ος ΟΜΙΛΟΣ
    Ισλανδία-Νορβηγία
    Σκωτία-ΠΓΔΜ

    Θέλουν το πρωτάθλημα


    Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού.... Είναι ξεκάθαρο ότι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού θέλουν περισσότερο από κάθε τι τον τίτλο του πρωταθλητή. Οι "πράσινοι" υποστηρικτές μάλιστα, όποτε τους δίνεται αυτή η ευκαιρία το τονίζουν σε όλους! Κάτι που έγινε και την περασμένη Τετάρτη, όταν είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Νικόλα Πατέρα.

    Παρουσία του Γιώργου Καραγκούνη (με αφορμή την ανανέωση του συμβολαίου του συναντήθηκε με τον κ. Πατέρα) και του Χενκ Τεν Κάτε. Η αντιπροσωπεία των οργανωμένων του Ενιαίου Φορέα είπε μεταξύ άλλων: "Πάρτε το πρωτάθλημα φέτος. Δε θέλουμε τίποτα άλλο. Πρέπει να τελειώσει μια και καλή το παραμύθι με τους άλλους. Θα είμαστε μαζί σας", ήταν το μήνυμα των οπαδών. Επίσης, έδωσαν συγχαρητήρια στον Γιώργο Καραγκούνη τονίζοντάς του ότι αυτό το πάθος που έχει στο γήπεδο θέλουν να βλέπουν απ� όλους τους ποδοσφαιριστές.
    Τέλος, ο πρόεδρος της ΠΑΕ έκανε συστάσεις αναφορικά με τη συμπεριφορά που πρέπει να έχει ο κόσμος: "Όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη και θα την κερδίσουμε. Όμως να ξέρετε, ειδικά στην Ευρώπη η ΟΥΕΦΑ δεν αστειεύεται. Δεν πρέπει να συμβεί το παραμικρό", είπε ο Νικόλας Πατέρας.

    Πετάει τη... σκούφια του ο Γίρανεκ
    Στο... μέτωπο του Μάρτιν Γίρανεκ τώρα, ο Τσέχος άσος μιλώντας στους συμπατριώτες του επανέλαβε για πολλοστή φορά ότι θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό: "Έχω μια εξαιρετική πρόταση από τον Παναθηναϊκό και δεν νομίζω ότι θα αντισταθώ. Στην Ελλάδα ο καιρός είναι ζεστός και βοηθάει αυτό στο να έχεις καλύτερη καριέρα", επισήμανε ο 30χρονος άσος της Σπαρτάκ Μόσχας, που αποκάλυψε ότι επιθυμεί μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες να ολοκληρωθεί το θέμα του.
    Ως γνωστόν, σκάουτερ του Παναθηναϊκού θα τον παρακολουθήσουν στις αναμετρήσεις της Εθνικής Τσεχίας με την Σλοβακία (5/9) και τον ’γιο Μαρίνο (9/9). Αν και το τελικό report είναι θετικό, τότε είτε ο μάνατζέρ του είτε ακόμη και ο ίδιος ο Γίρανεκ θα έρθει στην Αθήνα για να "τελειώσει" η δουλειά!

    Στην... έδρα του!
    Την άλλη Κυριακή ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται στην Κομοτηνή κόντρα στον Πανθρακικό για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Οι "πράσινοι" πάντως δεν θα είναι μόνοι τους. Παρότι η ΠΑΕ επίσημα δεν έχει πάρει εισιτήρια, οι σύνδεσμοι της Βορείου Ελλάδος (�Green North Club�) είχαν επαφές με τη διοίκηση του Πανθρακικού και κατάφεραν να εξασφαλίσουν 1.920 "μαγικά χαρτάκια". Όπως γίνεται κατανοητό, δεν θα μείνει ούτε ένα απούλητο και έτσι οι παίκτες του Τεν Κάτε δεν θα νιώσουν ότι αγωνίζονται μακριά από την Αθήνα!

    Μετεγγραφολογίας... συνέχεια


    Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς στην πρώτη της ΑΕΚ Τα μετεγγραφικά συνεχίζουν να βρίσκονται στο προσκήνιο για την ΑΕΚ, παρά το γεγονός ότι η αγορά του καλοκαιριού έχει κλείσει και έχει μείνει ένα ανοιχτό... παράθυρο, μόνο για τους ελεύθερους παίκτες. Είτε αφορούν παίκτες που ήταν να έρθουν, είτε που είναι να έρθουν... Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι περιπτώσεις του Αρτσε, του Ζόνας, του Ούγκο και του Σμόλαρεκ. Και οι τέσσερις μονοπωλούν το ενδιαφέρον στην Ένωση για διαφορετικούς λόγους, ο κάθε ένας από αυτούς...

    Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή... Ο Αρτσε αποχαιρέτησε τους δικούς του στην Αργεντινή και ξεκίνησε το υπερατλαντικό ταξίδι για την Ευρώπη και την Αθήνα. Επί ελληνικού εδάφους αναμένεται να πατήσει το Σάββατο το μεσημέρι, όταν και θα προσγειωθεί η πτήση του στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», από όπου και θα ξεκινήσει κατευθείαν για τα γραφεία της ΠΑΕ στη Γράμμου, προκειμένου να έχει τις τελικές συζητήσεις του με τους «κιτρινόμαυρους» και να περάσει από ιατρικές εξετάσεις...

    Όσον αφορά τον Ζόνας, τα πράγματα είναι μπερδεμένα. Από τη μία υπάρχουν δημοσιεύματα στην Βραζιλία που ανέφεραν πως η ΑΕΚ ουδέποτε κατέθεσε νέα επίσημη πρόταση στην Γκρέμιο με την απόκτησή του, ενώ από την άλλη υπάρχουν δηλώσεις του εκπρόσωπου και αδελφό του παίκτη, που δηλώνει πως η νέα προσφορά κατατέθηκε, απλά ήταν καθυστερημένη με αποτέλεσμα οι βραζιλιάνοι να μην απαντήσουν θετικά... Το τι πραγματικά συνέβη, είναι κάτι που θα φανεί τον Δεκέμβριο. Γιατί αν όντως οι «κιτρινόμαυροι» κατέθεσαν επίσημη πρόταση που ικανοποιούσε την Γκρέμιο, τότε σε λίγους μήνες ο Ζόνας θα γίνει παίκτης της Ένωσης...

    Από εκεί και πέρα, στην Βραζιλία συνεχίστηκαν για δεύτερη ημέρα δημοσιεύματα σχετικά με τον Ούγκο. Ο μέσος της Σάο Πάολο αποκάλυψε πως έχει δύο προτάσεις από την Ευρώπη, με τα δημοσιεύματα στην χώρα του...καφέ, να αναφέρουν πως οι ενδιαφερόμενες ομάδες είναι η Σπόρτινγκ Λισαβόνας και η ΑΕΚ. Μάλιστα όπως τόνισε ο ίδιος ο παίκτης, τον Δεκέμβριο όταν και λήγει το συμβόλαιό του με την Σάο Πάολο θα κάνει το μεγάλο βήμα για την Ευρώπη, εξετάζοντας πολύ σοβαρά τις προτάσεις που θα έχει στα χέρια του.

    Τέλος, το όνομα του Έμπι Σμόλαρεκ συνεχίζει να «παίζει» ως ενδεχόμενο, προκειμένου να καλυφθεί το κενό που υπάρχει στην επιθετική γραμμή της ομάδας σύμφωνα με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο Πολωνός επιθετικός μπορεί να παραδέχεται πως δεν έχει επίσημη πρόταση στα χέρια του, όμως δεν είναι αρνητικός στη πιθανότητα να συνεχίσει την καριέρα του στο ελληνικό πρωτάθλημα... Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς εξετάζει πολύ σοβαρά την περίπτωσή του και μέσα στις επόμενες ημέρες θα κάνει την τελική του εισήγηση στον Νίκο Θανόπουλο. Αν θα αποκτηθεί ελεύθερος επιθετικός και αν αυτός θα είναι ο Σμόλαρεκ..

    Βρίσκει τις λύσεις ο Κόκκαλης


    Θα ταξιδέψει ο Στολτίδης Μπορεί να μην προχώρησε τελικά το εγχείρημα της πολυμετοχικότητας στον Ολυμπιακό όμως η κίνηση του Σωκράτη Κόκκαλη να έρθει σε συμφωνία με τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη για το 50% της Καραισκάκης Α.Ε. αναμφίβολα αποδεικνύει ο ισχυρός άνδρας της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ βρίσκει πάντα τις λύσεις. Έτσι με την κίνηση αυτή, και εφόσον βεβαίως επικυρωθεί και επίσημα με τις υπογραφές μέσα στο επόμενο διάστημα, ο Σωκράτης Κόκκαλης παραμένει απόλυτος κυρίαρχος στην ΠΑΕ και έχει και 25 εκατ. ευρώ με τα οποία θα καλύψει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

    Μάλιστα από την στιγμή που επέλεξε τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη για το deal γίνεται εύκολα αντιληπτό πως αυτός θα έχει και τον πρώτο λόγο εφόσον θελήσει μελλοντικά να μπει και στα της ΠΑΕ. Από τον Ολυμπιακό δεν σχολίαζαν το θέμα επισήμως (ουδέν σχόλιο ήταν η απάντηση) κάτι βεβαίως που δείχνει πως όντως το θέμα ευσταθεί αλλά δεν θέλουν να πουν τίποτα έως ότου είναι οριστική η συμφωνία.

    Στην αποστολή Στολτίδης, Ντάρμπισιρ

    Στα αγωνιστικά θέματα της ομάδας τώρα οι ποδοσφαιριστές της ομάδας γυμνάστηκαν στις 19.00. Οι Τοροσίδης και Ντάρμπισιρ ακολούθησαν το πρόγραμμα της ομάδας ενώ ο Γ.Παπαδόπουλος ακολούθησε μέρος της προπόνησης της ομάδας. Ο Γκαλέτι ακολούθησε πρόγραμμα που περιλάμβανε ατομική προπόνηση στο γυμναστήριο και στο γήπεδο.

    Μετά το τέλος της προπόνησης ο προπονητής της ομάδας μας, Τιμούρ Κετσπάγια ανακοίνωσε τα ονόματα των ποδοσφαιριστών που συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή για το φιλικό παιχνίδι με την Εργοτέλη(Κυριακή 6/9, 19.00) και οι οποίοι είναι: Ρ.Μπράβο, Λεονάρντο, Ντομί, Γκαλίτσιος, Οσκαρ, Κόβατς, Λεντέσμα, Μαρέσκα, Νικλητσιώτης, Πάντος, Πάρντο, Ντιόγκο, Ντουντού, Στολτίδης, Ντάρμπισιρ και Ρουγκάλας.
    Οι ερυθρόλευκοι θα προπονηθούν το Σαββάτο (5/9) στις 09.30 και το απόγευμα η αποστολή θα αναχωρήσει για το Ηράκλειο.

    Κοντά σε Φερναντίνιο

    Στο μεταγραφικό κομμάτι, στο «μέτωπο» δηλαδή Φερναντίνιο όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι ο Βραζιλιάνος θα αποτελέσει από τον Ιανουάριο παίκτη του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» ουσιαστικά τα έχουν βρει σε όλα με την ομάδα ενώ και ο Βραζιλιάνος έχει πειστεί, έστω και αργά, για να πει το "ναι" στον Ολυμπιακό.

  • Επαγγελματικά συμβόλαια με την ΠΑΕ Ολυμπιακός υπέγραψαν την Παρασκευή οι παρακάτω ποδοσφαιριστές:

    Ιωάννης Αποστολόπουλος
    Γεώργιος Βαλεριάνος
    Κωνσταντίνος Κοτσαρίδης
    Θωμάς Μακαρόνας
    Ιωάννης Ποτουρίδης
    Ιωάννης Φετφατζίδης

  • Στο μεταξύ η ΟΥΕΦΑ ενημέρωσε την ΠΑΕ Ολυμπιακός για τους παρατηρητές του αγώνα Ολυμπιακός-’λκμααρ, που θα γίνει την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:45 στο στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Πιο συγκεκριμένα παρατηρητής αγώνα θα είναι ο Γερμανός Ράινερ Κοχ.
  • Ονειρεμένο ξεκίνημα για την Εθνική


    Ο Μπάεφ σε φάση της Εθνικής με την Ισπανία Ιστορική νίκη επί της πρωταθλήτριας Ευρώπης του 2007 Ισπανίας σημείωσε η Εθνική ανδρών στον πρώτο της αγώνα στο 26ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Η ελληνική ομάδα έκανε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις των τελευταίων ετών και νίκησε την Ισπανία 3-0 (25-23, 25-20, 25-21) σε 74΄. Πρόκειται για το πλέον ιδανικό ξεκίνημα του εθνικού συγκροτήματος στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση που της φέρνει στα πόδια την πρόκριση στην 12αδα.

    Με βασικό πασαδόρο τον Κώστα Προύσαλη, καλή τακτική στο μπλοκ και το σερβίς αλλά κυρίως εξαιρετική άμυνα η ελληνική ομάδα είχε τον πλήρη έλεγχο απέναντι στους Ισπανούς που μετά την απώλεια του 1ου σετ έκαναν λάθη και έπαιξαν δεύτερο ρόλο μπροστά στα μάτια του ανήμπορου να αντιδράσει Χούλιο Βελάσκο. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα μισά του 3ου σετ ο κορυφαίος Γκιγιέρμο Φαλάσκα (διαγώνιος) έγινε αλλαγή με τον Μπάρκαλα.

    Ολοι οι παίκτες του Δημήτρη Καζάζη έπιασαν υψηλού επιπέδου απόδοση και ειδικά ο Κώστας Προύσαλης τον οποίο εμπιστεύτηκε βασικό πασαδόρο. Οι Χριστοφιδέλης και Μπάεφ θύμισαν τον παλιό καλό εαυτό τους, ενώ ο Πανταλέων πήρε 4 ατομικές μονομαχίες με τον Τόρες και τον Μιγκέλ Φαλάσκα (σε πλασέ) που έκριναν πολλά στη ροή του παιχνιδιού. Ο Νίκος Ρουμελιώτης "πυροβολούσε" πίσω από τα τρία μέτρα αλλά και το σερβίς. Αλάνθαστος ο Σμαραγδής, ενώ ο Παπαδημητρίου "σφουγγάρισε" το τερέν βγάζοντας απίθανες άμυνες.

    Στο 1ο σετ η ελληνική ομάδα προηγήθηκε 2-0 αλλά οι Ισπανοί με τα σερβίς του Γκιγιέρμο Φαλάσκα πέρασαν μπροστά 8-7. Ο Προύσαλης με το φλότινγκ σέρβις τίναξε στον αέρα την ισπανική υποδοχή και με σερί 7-0 έκανε το σκορ 14-8. Σταδιακά οι Ισπανοί με τον Γκιλιέρμο Φαλάσκα μείωσαν τη διαφορά σε 21-19 και 23-21, όμως, με δύο επιθέσεις του Ρουμελιώτη τελείωσε το σετ.

    Η κατάκτηση του 1ου σετ γέμισε αυτοπεποίθηση την ελληνική ομάδα που μπήκε το ίδιο δυνατά και στο 2ο σετ όπου προηγήθηκε 6-3. Μετά από λάθη στην ελληνική υποδοχή οι Ισπανοί πέρασαν για τελευταία φορά μπροστά με 9-7. Από εκεί άρχισε η τελική αντεπίθεση. Το 9-9 έγινε 11-11 κι από εκεί 14-11. Η διαφορά των τριών πόντων κρατήθηκε μέχρι το τέλος του σετ καθώς οι Ελληνες παίκτες δεν έκαναν λάθη και έβγαζαν εκπληκτικές άμυνες. Ο Βελάσκο δεν τόλμησε να κάνει αλλαγή τον εκνευρισμένο Μιγκέλ Φαλάσκα, ενώ οι αλλαγές που επιχείρησε δεν έφεραν αποτέλεσμα. Το ελληνικό μπλοκ κέρδισε μεγάλες μάχες, ενώ ο Μπάεφ και ο Χριστοφιδέλης "πυροβολούσαν" από την πίσω ζώνη. Δείγμα του εκνευρισμού των Ισπανών τα 5 χαμένα σερβίς που έδωσαν ξεκούραστους πόντους στην ελληνική ομάδα.

    Μετά το 2-0 σετ όλοι περίμεναν την αντίδραση της Ισπανίας η οποία μπήκε δυνατά στο 3ο σετ και προηγήθηκε 8-7. Και πάλι μετά το τεχνικό τάιμ άουτ η ηρεμία και η καλή τακτική της ελληνικής ομάδας έκανε τη διαφορά. Ο Πανταλέων πήρε κρίσιμες μονομαχίες στο φιλέ, ενώ ο Ρουμελιώτης με τον Μπάεφ ανέβασαν στροφές στο σερβίς κάνοντας το 14-11. Ο Προύσαλης με επίθεση συντήρησε τη διαφορά στο 19-15 κι από εκεί και πέρα οι Ελληνες παίκτες εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες για να τελειώσουν τον αγώνα παίρνοντας μια πολύ μεγάλη νίκη.

    Οι πόντοι της Ελλάδας προήλθαν: 5 άσοι, 40 επιθέσεις, 10 μπλοκ, 20 λάθη αντιπάλων και της Ισπανίας: 4, 35, 9, 16. Διαιτητές: Γιανκοβάσκις (Λετονία), Λαμπάστα (Τσεχία).

    ΕΛΛΑΔΑ (Καζάζης): Χριστοφιδέλης 13π. (10/16), Προύσαλης 3, Ρουμελιώτης 17, Σμαραγδής 6, Πανταλέων 9, Μπάεφ 7 (6/17) / Παπαδημητρίου (λ. - 56% υπ.), Αρμενάκης, Τζούριτς.

    ΙΣΠΑΝΙΑ (Βελάσκο): Γκ.Φαλάσκα 9 (8/25), Νόδα 6, Μ.Φαλάσκα 4, Μόλτο 4, Γκαρσία Τόρες 7, Ροντρίγκεζ 12 (11/20) / Λομπάτο (λ. 67% υποδοχή), Λένας (λ. - 50% υπ.), Σάλας, 2, Μπάρκαλα 4, Παλχαρίνι 1.

    Ατενίζει Γιοχάνεσμπουργκ από τις... Αλπεις


    Από την προπόνηση της Εθνικής στην Ελβετία Η Εθνική ομάδα αντιμετωπίζει το Σάββατο στις 21:30 μ.μ. την Ελβετία στην Βασιλεία, με αντικειμενικό στόχο να παραμείνει πρώτη στον όμιλο και να αποκτήσει το προβάδισμα για την κατάκτηση της πρόκρισης στα τελικά του Μουντιάλ 2010, που θα διεξαχθεί στην Νότιο Αφρική το προσεχές καλοκαίρι.

    Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει ηττηθεί από την Ελβετία στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", είναι πρώτη στον όμιλό της, καθώς το σύστημα διεξαγωγής των προκριματικών αναφέρει ως πρώτο κριτήριο στην ισοβαθμία, τον συντελεστή τερμάτων και όχι τα μεταξύ των ομάδων αποτελέσματα.

    Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν, η Ελλάδα ταξίδεψε στην Ελβετία ως πρωτοπόρος του ομίλου και αν πάρει την ισοπαλία, θα παραμείνει στην κορυφή. Φυσικά η νίκη θα σημαίνει ουσιαστικά και πρόκριση, βάσει και του ευνοϊκού προγράμματος που ακολουθεί.

    Η Εθνική ομάδα πάντως θα πρέπει να ανατρέψει και την εις βάρος της κακή παράδοση κόντρα στους Ελβετούς, προκειμένου να πάρει το αποτέλεσμα που θα της δίνει το προβάδισμα για την πρόκριση.

    Ο αγώνας θα γίνει στο μεγαλύτερο γήπεδο της Ελβετία, το "Σεντ Τζέικομπ Παρκ" της Βασιλείας, το οποίο θα είναι κατάμεστο. Αρκετοί ομογενείς έχουν εξασφαλίσει εισιτήριο και θα είναι στις εξέδρες, ενώ υπάρχει και εκδρομή από την Ελλάδα από τον "Γαλανόλευκο Φάρο".

    Στον αγωνιστικό τομέα, ο Ρεχάγκελ δεν θέλησε να αποκαλύψει τα πλάνα του για την ενδεκάδα. Ο Γερμανός τεχνικός δείχνει όμως ότι σκέφτεται να παρατάξει την ομάδα με τρεις αμυντικούς, προκειμένου να μην παρουσιάσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα την εικόνα του φιλικού με την Πολωνία.

    Κυργιάκος και Μόρας θα είναι σίγουρα στο κέντρο της άμυνας, με τους Παπασταθόπουλο, Αβραάμ Παπαδόπουλο να είναι οι δύο που διεκδικούν την θέση. Από κει και πέρα εκπλήξεις δεν αναμένεται να υπάρξουν από τον ομοσπονδιακό τεχνικό.

    Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Βέλγος Ντε Μπλίκερε, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Χέρμανς-Βρόμας και 4ο τον επίσης Βέλγο Αλάερτς.
    Μάγκνους Φερέιρα