Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

Στο Κατάρ ο Αφόνσο Αλβες


Ο Αφόνσο Αλβες με τη φανέλα της Μίντλεσμπρο Στο Κατάρ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Αφόνσο Αλβες, ο οποίος υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Αλ Σαντ. Ο 28χρονος Βραζιλιάνος επιθετικός είχε γίνει τον Ιανουάριο του 2008 η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Μίντλεσμπρο, η οποία είχε δαπανήσει 12 εκ. λίρες για να τον αποκτήσει από την ολλανδική Χέρενφεν.

Τον ακολουθούσε η φήμη ενός από τους κορυφαίους σκόρερ των ευρωπαϊκών γηπέδων και στην αρχή της παρουσίας του στην πρέμιερ λιγκ έδειχνε να δικαιώνει τις προσδοκίες, σημειώνοντας έξι τέρματα σε ένδεκα αγώνες πρωταθλήματος της περίοδου 2007-08. Πέρυσι, όμως, μετατράπηκε σε... αόρατο άνθρωπο, σκοράροντας μόλις τέσσερις φορές σε 31 αγώνες, τη στιγμή που η «Μπόρο» αποχαιρετούσε τη μεγάλη κατηγορία.

Μετά τον υποβιβασμό της στην Τσάμπιονσιπ, η Μίντλεσμπρο προχώρησε σε περικοπές, οι οποίες περιλάμβαναν και την παραχώρηση ποδοσφαιριστών με ακριβά συμβόλαια. Ετσι, μετά τους Στιούαρτ Ντάουνινγκ, Τουντσάι Σανλί και Ρόμπερτ Χουτ, ήρθε και η ώρα του Αφόνσο Αλβες να εγκαταλείψει το "Ριβερσάιντ". Το κόστος της μεταγραφής του στην Αλ Σαντ δεν ανακοινώθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: