Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

"Καθάρισε" ο αρχηγός

Ο Ρόμπι Κιν με κεφαλιά στο 83' χάρισε την νίκη στην Ιρλανδία στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Κύπρο στο ΓΣΠ. Πλέον με αυτό το τρίποντο οι ιρλανδοί συνεχίζουν να βρίσκονται κοντά στην Ιταλία, η οποία προηγείται στον 8ο όμιλο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010. Από την πλευρά της η ομάδα του Αγγελου Αναστασιάδη, η οποία δεν διεκδικεί τίποτα στον όμιλο, προσπάθησε για την νίκη, έχασε κάποιες καλές ευκαίριες, αλλά στο τέλος δεν μπόρεσε να αποφύγει την ήττα.

Οι ιρλανδοί αιφνίδιασαν, καθώς μόλις στο 5' ο Ντόιλ με κοντινό σουτ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. Οι γηπεδούχοι έχασαν εξαιρετική ευκαιρία να ισοφαρίσουν δύο λεπτά αργότερα (7'), όταν ο Αλωνεύτης έβγαλε σέντρα ο Οκκάς έπιασε την κεφαλιά αλλά απέκρουσε ο Γκίβεν.

Με τη συμπλήρωση του ημιώρου οι κύπριοι έφθασαν στην ισοφάριση όταν ο Ηλία με συρτό σουτ εντός περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γκίβεν.

Οι ιρλανδοί προσπάθησαν μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου να πάρουν και πάλι "κεφάλι" στο σκορ, αλλά ο Αντριους και Κιλμπάν δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν.

Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν δυναμικά το δεύτερο ημίχρονο με την "φωτοβολίδα" του Ο' Σέϊ να αποκρούει εντυπωσιακά ο Αυγουστή.

Οι ιρλανδοί προσπάθησαν να πάρουν το τρίποντο και τα κατάφεραν με τον αρχηγό, τον Ρόμπι Κιν, ο οποίος στο 83' με κεφαλιά χάρισε την πολύτιμη νίκη για την ομάδα του.

Οι συνθέσεις:

Κύπρος: Αυγουστή, Χαραλάμπους, Χρίστου, Νικολάου, Ηλία, Μιχαήλ (71' Αλεξάνδρου), Σατσιάς (90' Μαραγκός), Οκκάς (90' Χριστοφή), Χαραλαμπίδης, Αλωνεύτης, Αβραάμ.
Ιρλανδία: Γκίβεν, Σεντ Λέτζερ, Άντριους, Ντόιλ (75' Φόλαν), Νταφ, Νταν, Χαντ (67' ΜακΓκίντι), Κιν, Κιλμπάν, Ο'Σέϊ, Γουέλαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: