Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

Στο δρόμο για τη Νότια Αφρική


Η μασκότ του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010. Ο μαραθώνιος των προκριματικών του παγκοσμίου Κυπέλλου πλησιάζει στο τέλος του και οι αναμετρήσεις είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι, καθώς κάποιες ομάδες θα κάνουν μεγάλο βήμα για τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση που θα γίνει το επόμενο καλοκαίρι στη Νότια Αφρική.

Στον πρώτο όμιλο οι δύο πρώτες ομάδες έχουν δύσκολο έργο απέναντι στα φαβορί που έχουν μείνει πίσω. Συγκεκριμένα η Δανία φιλοξενεί την Πορτογαλία και η Ουγγαρία τη Σουηδία Στο δεύτερο όμιλο η Μολδαβία υποδέχεται το Λουξεμβούργο και το Ισραήλ την Λετονία, με τους γηπεδούχους να είναι σαφή φαβορί για την νίκη. Στον τρίτο όμιλο η πρωτοπόρος Σλοβακία κοντράρεται εντός έδρας με την Τσεχία, η οποία θέλει μόνο νίκη για να διατηρηθεί σε τροχιά πρόκρισης, ενώ η Β. Ιρλανδία θα φιλοξενηθεί από την παρέα των Ζεβλάκοφ, Γκερέιρο στην Πολωνία.

Στον τέταρτο όμιλο η Φινλανδία χρειάζεται το τρίποντο απέναντι στο Αζερμπαϊτζάν για να συνεχίζει να ελπίζει, αλλά εύκολο έργο έχει και η δεύτερη του ομίλου Ρωσία, η οποία θα υποδεχθεί το Λιχτενστάιν. Στον πέμπτο όμιλο το πιο σημαντικό παιχνίδι είναι αυτό ανάμεσα στην αήττητη Ισπανία και το Βέλγιο, το οποίο με ήττα ίσως και να αποχαιρετήσει το όνειρο του Μουντιάλ. Η Βοσνία/Ερζεγοβίνη θα ταξιδέψει στην Αρμενία και με νίκη τουλάχιστον θα διατηρήσει τη διαφορά των τεσσάρων πόντων από την Τουρκία που φιλοξενεί την Εσθονία.

Στον έκτο όμιλο Ουκρανία και Κροατία που κυνηγάνε τη δεύτερη θα υποδεχθούν την Ανδόρα και τη Λευκορωσία αντίστοιχα. Στον έβδομο όμιλο δεσπόζει η αναμέτρηση ανάμεσα στη Γαλλία και τη Ρουμανία, ενώ στον προτελευταίο η Κύπρος παίζει μπροστά στο κοινό της κόντρα στην Ιρλανδία. Στον ένατο και τελευταίο όμιλο η Ολλανδία που έχει προκριθεί έχει ρεπό, ενώ οι υπόλοιπες ομάδες κυνηγούν με αξιώσεις τη δεύτερη θέση.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

1ος ΟΜΙΛΟΣ
Ουγγαρία-Σουηδία
Δανία-Πορτογαλία

2ος ΟΜΙΛΟΣ
Μολδαβία-Λουξεμβούργο
Ισραήλ-Λετονία
Ελβετία-Ελλάδα

3ος ΟΜΙΛΟΣ
Πολωνία-Βόρεια Ιρλανδία
Σλοβακία-Τσεχία

4ος ΟΜΙΛΟΣ
Αζερμπαϊτζάν-Φινλανδία
Ρωσία-Λιχτενστάιν

5ος ΟΜΙΛΟΣ
Αρμενία-Βοσνία/Ερζεγοβίνη
Ισπανία-Βέλγιο
Τουρκία-Εσθονία

6ος ΟΜΙΛΟΣ
Ουκρανία-Ανδόρα
Κροατία-Λευκορωσία

7ος ΟΜΙΛΟΣ
Αυστρία-Νήσοι Φαρόε
Γαλλία-Ρουμανία

8ος ΟΜΙΛΟΣ
Βουλγαρία-Μαυροβούνιο
Γεωργία-Ιταλία
Κύπρος-Ιρλανδία

9ος ΟΜΙΛΟΣ
Ισλανδία-Νορβηγία
Σκωτία-ΠΓΔΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια: