Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Για... κλάματα Τσέλσι και Λίβερπουλ

Η Μάντσεστερ Σίτι έπεσε από την κορυφή μετά το 0-0 με την Άρσεναλ στο Λονδίνο, η Τσέλσι επέστρεψε στις ήττες, χάνοντας με 0-1 από την ουραγό, Γουλβς, ενώ η Λίβερπουλ έχασε για 9η φορά φέτος, αυτήν την φορά με 1-3 από την Μπλάκμπερν
Οι "μπλε" έχασαν για 6η φορά φέτος, ενώ αυτό έγινε με το αυτογκόλ του Πορτογάλου, Ζοζέ Μποζίνγκουα, στο 5ο λεπτό, με τους παίκτες του Κάρλο Αντσελότι να μην καταφέρουν να αντιδράσουν.

Η Μάντσεστερ Σίτι έμεινε δύο βαθμούς πίσω από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που είναι πλέον μόνη στην κορυφή, ενώ η Άρσεναλ έχει 4 βαθμούς λιγότερους από τους "κόκκινους διαβόλους".

Πολύ κοντά στην απόκτηση του Χαβιέ Κάμπορα είναι ο Αστέρας Τρίπολης

Πολύ κοντά στην απόκτηση του Χαβιέ Κάμπορα είναι ο Αστέρας Τρίπολης. Ο Αργεντινός, ο οποίος αγωνιζόταν στον Άρη, έμεινε ελεύθερος το περασμένο καλοκαίρι και μεταγράφηκε στην Κόλο-Κόλο της Χιλής. Οι Αρκάδες έχουν ήδη προσεγγίσει τον παίκτη, ο οποίος έχει εκφράσει την επιθυμία να επιστρέψει.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα arcadia-sports οι δύο πλευρές βρίσκονται σε προχωρημένες επαφές, ενώ είναι δεδομένη η επιθυμία του παίκτη να επιστρέψει στην Ελλάδα. Μέσα στις επόμενες δύο ημέρες αναμένεται η τελική απάντηση του 31χρονου επιθετικού με τους Αρκάδες να είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι. Ο παίκτης φαίνεται να έχει τονίσει στους διοικούντες τον Αστέρα πως θα προσπαθήσει να λύσει το συμβόλαιό του με την Κόλο-Κόλο και στη συνέχεια να συμφωνήσει με τους Αρκάδες.

Αν ολοκληρωθεί η μεταγραφή αυτή, θα είναι μια σπουδαία κίνηση για τον Αστέρα, καθώς είναι πολλές οι φορές που ο Βαγγέλης Βλάχος είχε τονίσει πως η ομάδα του έχει επιθετικό πρόβλημα, ενώ αμέσως μετά τη νίκη επί του Εργοτέλη είπε πως θέλει δύο επιθετικούς στην μεταγραφική ενίσχυση του Ιανουαρίου.

Κόλαση-παράδεισος σε τέσσερα λεπτά!

Τόσα χρειάστηκε η Λα Κορούνια για να περάσει από έναν αποκλεισμό από τη συνέχεια του Κυπέλλου Ισπανίας, σε μια πρόκριση στην προημιτελική φάση. Όταν στο 86’ ο Αρτεάγκα έδινε προβάδισμα στην Κόρδοβα και με δεδομένο το 1-1 του πρώτου ματς, τα πράγματα έδειχναν… στριμωγμένα για την «Ντέπορ».

Όμως οι γηπεδούχοι είχαν «άγιο» που λεγόταν… Άντριαν. Πρώτα έστειλε τον αγώνα στην παράταση ευστοχώντας σε πέναλτι στο 90’ και στο 106’ ξαναχτύπησε, κάνοντας το τελικό 2-1.

Η Λα Κορούνια θα περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της στα προημιτελικά, που θα προκύψει από την αναμέτρηση ανάμεσα σε Μαγιόρκα και Αλμερία, με τη δεύτερη να έχει ελαφρύ προβάδισμα, μετά τη νίκη της με σκορ 4-3 στο πρώτο παιχνίδι που έγινε στο γήπεδό της.

Χάβος: «Εάν δεν σεβαστούν τον ΠΑΟΚ, ούτε εμείς θα τους σεβόμαστε»

Μετά τη λήξη του αγώνα των Σερρών ο Μάκης Χάβος δήλωσε:
«Έπαιξαν καλά στο α΄ μέρος οι παίκτες μου, πέτυχαν το γκολ και έχασαν ευκαιρίες, αλλά στο δεύτερο δεχθήκαμε το γκολ της ισοφάρισης και προς το τέλος δεν καταφέραμε να βάλουμε το δεύτερο γκολ».
Άφησε και υπονοούμενα για τη διαιτησία: «Δε μιλάω για τους διαιτητές, αλλά πρέπει να ξέρουν όλοι ότι εάν δεν σεβαστούν τον ΠΑΟΚ, δεν θα τους σεβαστούμε κι εμείς. Τον ΠΑΟΚ θα τον σέβονται παντού».
Ο Κοκότοβιτς δήλωσε: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για το β΄ ημίχρονο, γιατί ο ΠΑΟΚ στο α΄ μέρος ήταν καλύτερος. Εμείς βάλαμε το γκολ στο δεύτερο ημίχρονο και είχαμε τύχη στη φάση του δοκαριού, αλλά το αποτέλεσμα είναι δίκαιο».

ΠΑΕ Ηρακλής: «Ευχαριστούμε τον Κωνσταντινέα…»

Πριν από λίγο η ΠΑΕ Ηρακλής εξέδωσε ανακοίνωση για τον Κωνσταντινέα:
«1.Η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ συγχαίρει τους ποδοσφαιριστές της ομάδας για την αγωνιστική προσπάθειά τους στον αγώνα με τον Ολυμπιακό.
2.Το φίλαθλο πανελλήνιο είχε την ευκαιρία να γίνει μάρτυρας του τι συνέβη απόψε στο ‘Γ. Καραϊσκάκης’.
3.Ευχαριστούμε θερμώς τον κ. Κωνσταντινέα για τις ευχές, που μας έδωσε, επ’ ευκαιρία του Νέου Ετους».

Λοίμωξη έπαθε ο Βιτόλο! Θλάση ο Ζουέλα!

Νέο σοκ για τον ΠΑΟΚ από την Ισπανία. Ο Βιτόλο τηλεφώνησε και ανέφερε ότι έπαθε λοίμωξη στο χώρο της εγχείρησης στην οποία υποβλήθηκε, κάτι που σημαίνει ότι θα παραταθεί ο χρόνος επιστροφής του και χωρίς να αποκλείεται νέα επέμβαση στο ίδιο σημείο!
Φεύγει ο γιατρός του ΠΑΟΚ για Ισπανία και θα γνωρίζει αύριο τα αποτελέσματα.
Στο μεταξύ ο γιατρός του ΠΑΟΚ μιλάει για θλάση α΄ βαθμού στον τραυματισμό του Ζουέλα, κατά τη διάρκεια του σημερινού αγώνα με τον Πανσερραϊκό!

Άφησε δύο βαθμούς και στις Σέρρες

Παρότι προηγήθηκε μόλις στο 2΄ ο ΠΑΟΚ, με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, δεν μπόρεσε να πάρει τους τρεις βαθμούς στις Σέρρες κόντρα στον Πανσερραϊκό. Ο Γιώργος Γεωργιάδης ισοφάρισε στο 72΄ χαρίζοντας βαθμό στον Πανσερραϊκό που είχε κατοχή μπάλας στο δεύτερο ημίχρονο. Πάντως μετά το 1-1, ο ΠΑΟΚ είχε σπουδαίες φάσεις για να πάρει τους βαθμούς της νίκης, ενώ είχε και δοκάρι με τον Τσιρίλο. Στο μεταξύ η ατυχία του δικεφάλου συνεχίζεται, καθώς ο Ζουέλα υπέστη υποτροπή του τραύματος του και αποχώρησε.
ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:
2΄ Ο Σαλπιγγίδης δέχεται την πάσα με τακουνάκι από τον Αθανασιάδη και πλασάρει ιδανικά για το 0-1.
16΄ Ο Τσουκαλάς βγάζει σε θέση βολής τον Αθανασιάδη που κοντράρεται την τελευταία στιγμή από αμυντικούς του Πανσερραϊκού.
33΄ Ο Αθανασιάδης με το στήθος πασάρει στον Σαλπιγγίδη που σουτάρει με τον Ράντμαν να μπλοκάρει.
72΄ Ο Γεωργιάδης κάνει την ατομική ενέργεια και με δόση τύχης η μπάλα του «στρώνεται» με το πλασέ να είναι εύστοχο για το 1-1.
84΄ Σουτ του Τσιρίλο πετάγεται ο Ράντμαν και αποκρούει σε κόρνερ.
85΄ Σουτ του Σαβίνι στην κίνηση λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι.
91΄ Μετά από κόρνερ και πρώτη απομάκρυνση, ο Τσιρίλο θα σουτάρει από το ύψος της περιοχής στο οριζόντιο δοκάρι!
ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ:
Πανσερραϊκός (Ντράγκαν Κοκότοβιτς): Ράντμαν, Αλβάρεζ, Παντελιάδης, Γεωργιάδης, Παπάζογλου, Κάστρο, Σουμπίνιο (65΄ Ανάκογλου), Μπέλιτς (80΄ Τάντιτς), Νταλέ, Μαβένε, Λεοζίνιο (89΄ Κέρλα)
ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Γκαρσία, Τσιρίλο, Σαλπιγγίδης, Κοντρέρας, Λίνο, Φωτάκης, Σνάουτσνερ, Τσουκαλάς (85΄ Παπάζογλου), Αθανασιάδης (68΄ Κάτσε), Ζουέλα (42΄ Σαβίνι)

Με Φουστέρ και Πάντελιτς ο Ολυμπιακός ξεπέρασε το εμπόδιο του Ηρακλή (2-0)

Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να καθαρίσει πιο εύκολα με τις ευκαιρίες που έχασε, αλλά τελικά ο Ηρακλής γκρινιάζει για μία αμφισβητούμενη απόφαση του Κωνσταντινέα. Φουστέρ, Πάντελιτς, έγραψαν το 2-0.Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και στο πρώτο δεκάλεπτο έψαξε το γρήγορο γκολ, χωρίς όμως επιτυχία. Ο Μιραλάς ταλαιπωρούσε πολύ την αντίπαλη άμυνα, όμως μετά το πρώτο τέταρτο οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να περιορίσουν τον Βέλγο. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την κατοχή της μπάλας, όμως δύσκολα έκαναν φάση. Τελικά, στο 32’ ύστερα από ωραία σέντρα του Γιάννη Παπαδόπουλου και ασταθής απόκρουση του Ελευθερόπουλου σε σουτ του Ρόμενταλ, ο Φουστέρ πήρε το… ριμπάουντ και από κοντά έκανε το 1-0. Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου, αφού στο 44’ ο Ριέρα αστόχησε από τη μικρή περιοχή.

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός έριξε σημαντικά τους ρυθμούς, με αποτέλεσμα ο Ηρακλής να βρει χώρους και να βγει στην επίθεση. Οι Πειραιώτες είχαν κάποιες ευκαιρίες, όμως παράλληλα είχαν και προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας. Στο 71’ πάντως, έφτασαν μία ανάσα από το δεύτερο γκολ, όταν ο Μιραλάς έκανε μία εξαιρετική ενέργεια, πέρασε τρεις αντιπάλους, επιχείρησε και το σουτ, όμως η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

Δύο λεπτά αργότερα έγινε μία φάση που θα συζητηθεί αρκετά. Ο Σολτάνι έπεσε μέσα στην περιοχή μετά από μαρκάρισμα του Πορτουρίδη, ο οποίος φαίνεται να βάζει το χέρι του, και ο διαιτητής έδωσε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Αλγερινό για θέατρο. Κάπου εκεί… κλείδωσε και το ματς, καθώς στην συνέχεια ο Ολυμπιακός βρήκε χώρους και στο 83’ με ένα εκπληκτικό σουτ ο Πάντελιτς έκανε το 2-0.Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Μπράβο, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Ποτουρίδης, Τοροσίδης, Γιάννης Παπαδόπουλος, Ιμπαγάσα, Ριέρα, Ρόμενταλ (59' Ζαϊρί), Φουστέρ, Μιραλάς.

Στον πάγκο:Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Πάντελιτς, Φετφατζίδης, Χολέμπας, Νέμεθ.

Ηρακλής (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ελευθερόπουλος, Αραμπατζής, Κανακούδης, Κατσικάς, Χοσέμι, Ηλιάδης, Πίτου Γκαρσία, Ντάνι, Σολτάνι, Σίσιτς, Σζοτ.

Στον πάγκο: Μπαντής, Μάρα, Λίμα, Κυριαζής, Βέλλιος, Ματέους, Βούτσιας.

Διαιτητής: Κωνσταντινέας
Βοηθοί: Γκάγκας (Λάρισας), Αλεξέας (Μεσσηνίας)
Γήπεδο: Καραϊσκάκη

Δεν σταματάει πουθενά!

Μια ακόμα εκτός έδρας νίκη έκανε ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος επικράτησε 1-0 του Εθνικού Αστέρα στην Καισαριανή και αποσπάστηκε τέσσερις βαθμούς από τον Παναιτωλικό. Η ομάδα του Στεφάν Ντεμόλ πέρασε νικηφόρα από το «Μιχάλης Κρητικόπουλος» χάρη σε ένα τέρμα του Μπακαγιόκο στο 37’

Παράλληλα ωραίο παιχνίδι έγινε στην Κομοτηνή. Ο Πανθρακικός προηγήθηκε 2-0 χάρη σε τέρματα του Σουλτανίδη (18’, 43’) όμως η αποβολή του Μπουτζίκου στο 45’ άλλαξε την ροή του αγώνα. Στην επανάληψη οι παίκτες του Περικλή Αμανατίδη έκαναν καλή εμφάνιση και με δύο τέρματα του Μίλτου Σαπάνη (46’, 83’) ισοφάρισαν, όμως στο 90' ο Ρομπέρ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι χάρισε τη νίκη στην ομάδα του Εμίλιο Φερέρα.

Μια ακόμη μεγάλη νίκη πέτυχε ο Διαγόρας Ρόδου, ο οποίος για την 16η αγωνιστική της Football League επικράτησε στο ντέρμπι 2-0 του Παναιτωλικού, τον οποίο πλησίασε στον ένα βαθμό. Πολύτιμο έδαφος έχασε ο ΟΦΗ, που έμεινε στο 0-0 απέναντι στον Πιερικό. Επεισόδια σημειώθηκαν στο ματς Καρδίτσα-Θρασύβουλος 0-3, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται πως δεν τηρήθηκε το fair play στο τρίτο γκολ αλλά και στο Ιωνικός-Τρίκαλα 0-2, όπου παρά το γεγονός ότι θα έπρεπε να γίνει κεκλεισμένων των θυρών, περίπου 300 φίλοι της ομάδας της Νίκαιας, έκαναν «ντου» στο γήπεδο!

Σπουδαία νίκη, την πρώτη της φετινή εκτός έδρας, πέτυχε η Ηλιούπολη, η οποία παρά το γεγονός ότι έπαιξε για πολύ ώρα με παίκτη λιγότερο, κατάφερε να νικήσει 1-0 στο Ελληνικό τον Εθνικό, που έχασε και πέναλτι.

Τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής:

Αναγέννηση Καρδίτσας – Θρασύβουλος 0-3
(43’, 86’ Ζαχαρόπουλος, 90’ πεν. Κατσίκης)

Διαγόρας – Παναιτωλικός 2-0
(1’ πεν, 69’ Ταραχούλσκι)

Δόξα Δράμας – Βέροια 2-2
(31’ Καρακώστας, 90’ Χατζηπαντελίδης - 35’, 69’ Καλτσάς)

Εθνικός – Ηλιούπολη 0-1
(38’ Νιάρος)

Ιωνικός – Τρίκαλα 0-2
(41’ Κόρμπος, 90’+2’ Ένοχ)

Καλλιθέα – Λεβαδειακός 1-2
(90’ Μαρουκάκης - 42’ Πόποβιτς, 54’ Μπάρκογλου)

ΟΦΗ – Πιερικός 0-0

Πανθρακικός – Αγροτικός Αστέρας 2-2
(18’,43’ Σουλτανίδης – 46’, 83’ Σαπάνης)

Εθνικός Αστέρας – ΠΑΣ Γιάννινα 0-1
(37’ Μπακαγιόκο)

Η επόμενη (17η) αγωνιστική:

Κυριακή 9/1:

Αγροτικός Αστέρας – Εθνικός (16:00)
Δόξα Δράμας – Αναγέννηση Καρδίτσας
Λεβαδειακός – Ιωνικός
Παναιτωλικός – Ηλιούπολη
ΠΑΣ Γιάννινα – ΟΦΗ
Πιερικός – Πανθρακικός
Θρασύβουλος – Καλλιθέα
Τρίκαλα – Διαγόρας
Βέροια – Εθνικός Αστέρας

Παίρνει Νέτο η Φιορεντίνα

Τη φανέλα της Φιορεντίνα θα φορά στο εξής ο Νέτο, όπως ανακοινώθηκε από την Ατλέτικο Παραναένσε. Ο 21χρονος Βραζιλιάνος τερματοφύλακας, που πρόσφατα κλήθηκε στη «σελεσάο» από τον Μάνο Μενέσες, ταξίδεψε στην Ιταλία για να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει συμβόλαιο με τους «βιόλα».

Ο Νορμπέρτο Μουράρα Νέτο, όπως είναι το πλήρες όνομά του, είχε κληθεί για το πρόσφατο φιλικό της Βραζιλίας με την Αργεντινή, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε

Χάνει τον Ρουίς ο Άρης;

Πάνω που φάνηκε να βρήκε τον εαυτό του σκοράροντας στη νίκη με 1-0 επί της Καβάλας, ο Άρης ίσως χάσει τον Κάρλος Ρουίς.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Γουατεμάλας, ο Παραγουανός Έβερ Ούγκο Αλμέιδα, φέρεται να έπεισε τον επιθετικό των «κιτρίνων» να επιστρέψει στο εθνικό συγκρότημα μετά από διετή οικειοθελή του απουσία, προκειμένου να αγωνιστεί στο Κύπελλο Κεντρικής Αμερικής, που θα διεξαχθεί από τις 14 μέχρι τις 23 Ιανουαρίου στον Παναμά. Σύμφωνα με τον Τύπο της πατρίδας του, ο Ρουίς θα μεταβεί απευθείας στον Παναμά στις 12 Ιανουαρίου.

Πάντως επισήμως από την πλευρά του Άρη λέγεται πως δεν έχει φτάσει στα γραφεία της ΠΑΕ κανένα χαρτί που καλεί τον ποδοσφαιριστή στην εθνική Γουατεμάλας. Κι αν έρθει κάτι τέτοιο, είναι αμφίβολο αν θα επιτραπεί στον παίκτη να φύγει για περίπου δύο εβδομάδες.

Πορτίγια και με τη βούλα

Ο Κριστιάν Πορτίγια αποτελεί και επίσημα πλέον την πρώτη μεταγραφική κίνηση του Άρη. Η ΠΑΕ ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα της την έναρξη της συνεργασίας με τον 22χρονο Ισπανό μέσο ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 2,5 χρόνων.

Το WHO IS WHO του Πορτίγια

Ημ. Γέννησης: 22/08/1988
Ύψος: 1.80
Βάρος: 73
Θέση: Μέσος
Χώρα: Ισπανία

Aναλυτικά η ανακοίνωση του Άρη:

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την απόκτηση του Cristian Portilla Rodriguez για τα επόμενα 2,5 χρόνια. Ο Ισπανός ποδοσφαιριστής αγωνίζεται ως μέσος, έχει γεννηθεί στις 22 Αυγούστου του 1988, έχει ύψος 1.80 και είναι 73 κιλά.
Ο ποδοσφαιριστής σε πολύ μικρή ηλικία τo 2004 ξεκίνησε να φορά την φανέλα της Real Racing Club de Santander έχοντας συνολικά 18 συμμετοχές κι ένα γκολ ως το 2007. Στην συνέχεια αγωνίστηκε ως δανεικός στην Racing Club de Ferrol όπου κατέγραψε 15 συμμετοχές στο δεύτερο εξάμηνο της σεζόν 2007-08. Την σεζόν 2008-09 με την φανέλα της SD Ponferradina είχε 31 συμμετοχές και 4 γκολ. Την σεζόν 2009-10 με την φανέλα της Real Sporting de Gijon "B" είχε 16 συμμετοχές και 4 γκολ στο πρώτο μισό της σεζόν, ενώ μέχρι και σήμερα είχε καταγράψει 6 συμμετοχές με την Real Sporting de Gijon στην Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Μετά τις υπογραφές, το νέο μεταγραφικό απόκτημα των «κίτρινων», έκανε και τις καθιερωμένες δηλώσεις μέσω των οποίων εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση της μεταγραφής.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεχίσω σε μία ομάδα όπως ο ΑΡΗΣ. Είναι μία ομάδα που και στην πατρίδα μου την Ισπανία έχει πολύ καλό όνομα, πόσο μάλλον μετά τα τελευταία παιχνίδια με την Ατλέτικο. Έρχομαι σε ένα σπουδαίο σύλλογο και θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις ώστε να βοηθήσω κι εγώ στην προσπάθεια που γίνεται για να πετύχουμε τους στόχους μας σε Ελλάδα και Ευρώπη», δήλωσε ο Κριστιάν Πορτίγια.

Δικηγόρος της «Αυτόνομης»: «Να είμαστε σε εγρήγορση»

ΟΙ 22 οπαδοί του Ηρακλή αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, μόνο η κοπέλα εντελώς ελεύθερη, αλλά ο δικηγόρος της «Αυτόνομης Θ-10″, Αντώνης Ευαγγελόπουλος τόνισε, μιλώντας στο «Αθλητικό Μετρόπολις» : «Δεν έχει τελειώσει ακόμη τίποτε όσον αφορά στη δίκη. Η κύρια ανάκριση συνεχίζεται γιατί έχει οριστεί ως κακούργημα και θα εξεταστεί από δικαστικό συμβούλιο που θα αποφασίσει με βούλευμα πότε θα οριστεί η τακτική δικάσιμος.Πιθανολογώ ότι αυτό θα γίνει μετά από ένα με ενάμιση χρόνο,ο ορισμός της τακτικής δικασίμου δηλαδή. Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση. Ο κάθε κατηγορούμενος πρέπει να απαντήσει στις κατηγορίες που περοέρχονται από τα στοιχεία της δικογραφίας,αλλά είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι».
Μίλησε επίσης και για τη νομιμότητα της «Αυτόνομης»: «Γράφονται διάφορα ανακριβή και θα πρέπει να διευκρινίσω ως νομικόςεκπρόσωπος του συγκεκριμένου συνδέσμου ότι έχει 12 παραρτήματα στη Βόρεια Ελλάδα, νομιμότατα,όλα τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων εμφανίζονται και όποιος θέλει μπορεί να ελέγξει τα ονόματα και τις ιδιότητές τους. Όλα τα ονόματα είναι στη διάθεση των Αρχών».

Τελειώνει ο Άντερσεν, τρομοκρατημένοι οι παίκτες

Η θηλιά αρχίζει να σφίγγει στο λαιμό της ΑΕΛ που όσο παίρνει ο καιρός και οι αγωνιστικές ολοένα και  πιο κοντά έρχεται στο φάσμα του υποβιβασμού. Η ήττα από τον Ατρόμητο και τα όσα κωμικοτραγικά επακολουθήσαν φανερώνουν την κατάσταση η οποία επικρατεί στις τάξεις του θεσσαλικού συλλόγου, με τους παίκτες να δείχνουν ανήμποροι να σηκώσουν κεφάλι, τους οπαδούς να βράζουν και τον Κώστα Πηλαδάκη να βρίσκεται σε απόγνωση. Ο ιδιοκτήτης της Λάρισας σκέπτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να αλλάξει για ακόμα μια φορά προπονητή, αφού βλέπει ότι ο Γιόρν Άντερσεν δεν μπορεί εύκολα να αντιληφθεί την σοβαρότητα της κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα του και είναι φυσιολογικό αυτό καθώς είναι ένας Νορβηγός τεχνικός που έχει άλλη φιλοσοφία, άλλη νοοτροπία και διαφορετική κουλτούρα από εμάς τους έλληνες πάνω στο θέματα του ποδοσφαίρου.
Ο Πηλαδάκης έχει καταλάβει ότι το τελευταίο του χαρτί θα πρέπει να το παίξει με Έλληνα προπονητή, ο οποίος θα μπορέσει να δουλέψει στον τομέα της ψυχολογίας και θα καταφέρει να ξυπνήσει τον κοιμώμενο εγωισμό των ποδοσφαιριστών του!
Όσων βέβαια έχουν καταφέρει  να συνέλθουν από το σοκ της 5ωρης ομηρίας το βράδυ της Τρίτης έξω από το ξενοδοχείο που καταλύει η αποστολή της ομάδας. Μια αποστολή που αφέθηκε στο έλεος της από όλους όσοι είχαν την ευθύνη να την προστατέψουν και οι μόνοι που κάτι προσπάθησαν να κάνουν κάτι ήταν οι 30 αστυνομικοί που βρέθηκαν στο χώρο του ξενοδοχείου, όμως πώς να τα βάλεις με 500 εξαγριωμένους οπαδούς; Πολλοί από τους ποδοσφαιριστές και ειδικά οι ξένοι ήθελαν να μαζέψουν τα πράγματα τους και να φύγουν καθώς τρομοκρατήθηκαν και μόνο στην ιδέα του τι θα συμβεί εάν τελικά η ομάδα υποβιβαστεί
Σε ότι αφορά την προπονητολογία τα ονόματα που ακούγονται είναι του Παύλου Δερμιτζάκη κατά κύριο λόγο τον οποίο όμως δεν ήθελαν ούτε πριν από ένα μήνα οι οπαδοί της ΑΕΛ, ενώ δεν αποκλείεται και έκπληξη τύπου Γιώργου Παράσχου, ο οποίος έχει αναλάβει πολλές επικίνδυνες αποστολές στην καριέρα του και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.
Η προπόνηση της Τετάρτης ακυρώθηκε καθώς οι άνθρωποι της ομάδας αλλά και οι ποδοσφαιριστές φοβήθηκαν νέα «επίσκεψη» των οπαδών και έτσι η προετοιμασία για το πολύ δύσκολο και καθοριστικό εκτός έδρας ματς με την Καβάλα, ξεκίνησε με ξεκούραση και περισυλλογή. 

Και τα «x» έχουν… 9 για τον Βόλο! 0-0 με τον Πανιώνιο

Τις εννιά-αισίως- ισοπαλίες στο πρωτάθλημα έφτασε ο Ολυμπιακός Βόλου στο πρωτάθλημα, ενώ βρισκόμαστε στην 16η αγωνιστική.
Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη παρότι στο β` ημίχρονο έπαιζε σαν τη... γάτα με το ποντίκι τον Πανιώνιο στο Πανθεσσαλικό δεν μπόρεσε να σκοράρει και μοιραία έμεινε στο 0-0 με τους «κυανέρυθρους» που πήραν βαθμό σε μια δύσκολη έδρα.
Μπρέσκα-που μπήκε πάλι αλλαγή κι έκανε… παπάδες- (52`), Σολάκης (54`) και Μόνχε (58`) έχαναν τα… άχαστα και στο 82` ο Σκούρτης παραλίγο να κάνει… κηδεία, αλλά ο πιτσιρικάς του Πανιωνίου σπατάλησε την ευκαιρία. Οι φιλοξενούμενοι είχαν άλλη μια καλή (διπλή) φάση με Ριέρα και Μπάλαμπαν στην αρχή του ματς, ενώ πίεσαν και στο τέλος, αλλά δεν…
Ολυμπιακός Βόλου (Σάκης Τσιώλης): Γιακούποβιτς, Μητρόπουλος (46` Μπρέσκα), Ζέλεσι, Ντολεζάι, Καπετάνος( 73΄Ρόκας), Λεάντρο, Σολάκης, Μάρτιν, Σανκαρέ, Ζαραδούκας, Μόνχε
Πανιώνιος (Τάκης Λεμονής): Μάχο, Βάρο, Κοντοές, Λάτκα, Σιόβας, Όμο, Τσότσαλιτς, Κουμορτζί (76΄Γουνδουλάκης), Σάμαρης (59΄Κούκετς), Ριέρα, Μπάλαμπαν ( 76΄Σκούρτης)

AEK - Κέρκυρα 0-0

Εντάξει, ο καβγάς Τζιμπούρ - Χιμένεθ προκάλεσε αναστάτωση. Ωστόσο μόνο αυτό έφταιγε για την τραγική εικόνα που παρουσίασε η ΑΕΚ στο 0-0 με την Κέρκυρα στο ΟΑΚΑ;
Με τον χειρότερο τρόπο το 2011 για την ΑΕΚ, αφού μετά το επεισόδιο και την απομάκρυνση του Ραφίκ Τζιμπούρ, οι «κιτρινόμαυροι» ήλθαν ισόπαλοι 0-0 στο πρώτο ματς της χρονιάς με την Κέρκυρα.
Οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ είχαν τον έλεγχο του αγώνα, πραγματοποίησαν αρκετές ευκαιρίες τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά δεν μπορέσανε να διασπάσουν την άμυνα των Φαιάκων, οι οποίοι είχαν κλείσει τους διαδρόμους.
Μάλιστα η «Ένωσης» δεν μπορούσε να σκοράρει ούτε στις καθυστερήσεις παρά το γεγονός ότι ο διαιτητής Βοσκάκης άφησε να παιχτούν δύο παραπάνω λεπτά (από 4’, 6’) .
Το σίγουρο είναι βέβαια ότι το παιχνίδι ήταν μαύρα χάλια από πλευράς θεάματος με τους παίκτες της ΑΕΚ να μη γλιτώνουν το γιουχάισμα από τους λίγους οπαδούς που βρέθηκαν στο παγωμένο ΟΑΚΑ.
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Καράμπελας, Νασούτι, Δέλλας, Γεωργέας, Μάκος (76' Γκερέιρο), Καφές, Έντερ (56' Λεονάρντο), Σκόκο, Λυμπερόπουλος, Μπλάνκο (80' Αμπντουραχμάνι)
Στον πάγκο: Αραμπατζής, Γκερέιρο, Γιάχιτς, Λεονάρντο, Αργυρίου, Λαγός, Αμπντουραχμάνι
Κέρκυρα (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Κωνσταντόπουλος, Βενέτης, Στολτίδης, Καλαντζής, (62' Καλαντζής) Μίχος, Τσίγκας,
Παρασκευαΐδης, Μαϊστόροβιτς, Κοντοδήμος, Ηλίας Ιωάννου (93' Δ. Ιωάννου), Μακρής
Στον πάγκο: Αποστολίδης, Δημήτρης Ιωάννου, Γιάντσης, Λαμπρόπουλος, Χαμπλ, Μακρυδημήτρης, Μάμαλος

«Βόμβα» από Ναυπακτιακό!

«Ποδαρικό» με... μπαμ στον Βόρειο Όμιλο της Football League 2! Ο εκ των ουραγών Ναυπακτιακός Αστέρας κέρδισε με 1-0 την πρωτοπόρο Καλλονή και... έβαλε φωτιά σε κορυφή και ουρά!
Η καθίζηση στην κορυφή έχει να κάνει αφενός με την ήττα της Καλλονής λίγο πριν τη λήξη κι αφετέρου με τις ισοπαλίες των υπολοίπων αντιπάλων. Από την άλλη μεριά, δεν πρέπει να παραλειφθεί το γεγονός ότι οι «διεργασίες» στη βάση είναι συνεχόμενες κι αυτό έχει να κάνει με τη θεαματική αφύπνιση αρκετών ομάδων, που πριν από λίγες αγωνιστικές βρίσκονταν σε δυσμενή θέση και φαίνονταν απομονωμένες από τους υπόλοιπους.
Ο λόγος είναι για τη Ναύπακτο και την Ηράκλεια, που πλέον άρχισαν να αξιοποιούν την έδρα τους κι έφθασαν έτσι σε απόσταση αναπνοής από τη «ζώνη παραμονής». Συγκεκριμένα, ο Αστέρας έκανε τη νίκη της ημέρας, υποχρεώνοντας την Καλλονή στη δεύτερη φετινή ήττα, ενώ ο Μ. Αλέξανδρος σημείωσε το σκορ της ημέρας με 3-0 κόντρα σε μια ομάδα, όπως ο Μακεδονικός, που χάνει δύσκολα εκτός έδρας. Ο Φωκικός δείχνει να έχει πάρει πολύ σοβαρά τον ρόλο του πρωταθλητισμού, «κόλλησε» ξανά η Ζάκυνθος, σε πτώση εξακολουθεί να βρίσκεται η Φιλιππιάδα. Σε άλλο ένα σημαντικό παιχνίδι, τα Γιαννιτσά δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν την έδρα τους.

Τα αποτελέσματα

Κοζάνη-Φωκικός 1-1 (6' Τοπούζης - 15' Σκαρίμπας)
Αναγέννηση Γιαννιτσών-Αναγέννηση Επανομής 1-1 (78' Σουλίδης - 75' Ευθυμιάδης)
Δόξα Κρανούλας-Εορδαϊκός 1-0 (4' Διαμάντης)
Ζάκυνθος-Πόντιοι Κατερίνης 0-0
Μέγας Αλέξανδρος Ηράκλειας-Μακεδονικός 3-0 (7' πεν Μουτίδης, 63' Κρυστάλλης, 67' Καλιαμπάκας)
Εθνικός Φιλιππιάδας-Αετός Σκύδρας 1-1
Ναυπακτιακός Αστέρας-Καλλονή  1-0 (86' Μαχαιρούδης)
Νίκη Βόλου-Οδυσσέας Αναγέννησης (8/1)
Ρεπό: Τύρναβος

Η Βαθμολογία (σε 15 αγώνες)
1. Καλλονή 29
-. Φωκικός 29 -16αγ.
3. Αναγέννηση Επανομής 27
4. Δόξα Κρανούλας 23
5. Εορδαϊκός 21
-. Αναγέννηση Γιαννιτσών 21
7. Νίκη Βόλου 20 -14αγ.
-. Τύρναβος 20
9. Αετός Σκύδρας 19
10. Ζάκυνθος 18
-. Πόντιοι Κατερίνης 18
12. Εθνικός Φιλιππιάδας 17
-. Κοζάνη  17
14. Οδυσσέας Αναγέννησης 16 -14αγ.
15. Μέγας Αλέξανδρος Ηράκλειας 15
-. Ναυπακτιακός Αστέρας 15
17. Μακεδονικός 13
*** Το διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ έχει επιβάλει στη Νίκη Βόλου ποινή αφαίρεσης τεσσάρων βαθμών, αλλά η απόφαση αυτή δεν έχει επικυρωθεί ακόμη από τη διοργανώτρια αρχή.

Ηρακλης-ΑΕΚ 68-72

Οι Αμερικανοί της είχαν… τζετ λαγκ, αλλά ο Δήμος Ντικούδης σήκωσε στις πλάτες του την ΑΕΚ και με 21 πόντους την οδήγησε σε σπουδαία νίκη, 72-68, επί του Ηρακλή στο «Ιβανώφειο», ξεφεύγοντας από τις τελευταίες θέσεις του πίνακα. Καθοριστική και η συμβολή των Καστλ και Δορκοφίκη. Σε δύσκολη θέση οι «κυανόλευκοι».

Ο αγώνας…

Η ΑΕΚ μπήκε εξαιρετικά στο ματς πετυχαίνοντας τους πρώτους επτά πόντους του αγώνα (0-7) και φτάνοντας γρήγορα σε διψήφια διαφορά (2-12) με πρωταγωνιστές τους Καστλ και Δορκοφίκη που είχαν από πέντε πόντους. Οι γηπεδούχοι με την ώθηση του κόσμου τους, που δεν γέμισε μεν το Ιβανώφειο αλλά δημιούργησε «ζεστή» ατμόσφαιρα, κατάφεραν βελτιώνοντας την άμυνά τους να επιστρέψουν στο ματς και να προηγηθούν για πρώτη φορά στο ματς στα μέσα της δεύτερης περιόδου (23-22). Οι «κυανόλευκοι» έφτασαν και στο +4 (32-28), αλλά η «Ένωση» απάντησε με οκτώ αναπάντητους πόντους και έκλεισε το ημίχρονο με προβάδισμα τριών πόντων (35-38) και τον Δήμο Ντικούδη να κάνει τη διαφορά με 14 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Ο Λαρισαίος πάουερ φόργουορντ-παρά την κακή μέρα των σαφώς επηρεασμένων από το γεγονός ότι μόλις την Τρίτη έφτασαν στην Ελλάδα Γκράντι και Μακ-συνέχισε να οδηγεί την ΑΕΚ, που έφτασε στο +10 (37-47) μετά από τέσσερα λεπτά στο τρίτο δεκάλεπτο. Οι γηπεδούχοι δεν κατέθεσαν τα όπλα και παρά τις αγωνιστικές τους αδυναμίες κατάφεραν να κλείσουν την τρίτη περίοδο και να αρχίσουν την τέταρτη με τρίποντα από Δεμερτζή και Μπόουλντιν πλησιάζοντας αρχικά σε απόσταση βολής (54-57), εν συνεχεία ισοφαρίζοντας (57-57) και λίγο αργότερα περνώντας μπροστά με 58-57 ολοκληρώνοντας ένα σερί 10-0. Η ΑΕΚ με τρίποντο του Πάτρικ Σπαρκς δύο λεπτά πριν το τέλος πέρασε μπροστά (65-68), ενώ ένα ακόμη τρίποντο του Μάκη Νικολαΐδη «σφράγισε» τη νίκη της «Ένωσης».

Τα δεκάλεπτα: 15-19, 35-38, 51-57, 68-72.

Ηρακλής (Ντάρκο Ρούσο) Μπόουλντιν 9, Δεμερτζής 7 (6 ριμπ., 5 ασίστ), Παπανικολόπουλος 13, Αγγελακόπουλος 3, Τζάζβιν 9, Πέτροβιτς 10, Δέσπος 4, Εϊτουταβίτσιους 3, Λαμπρόπουλος 10 (10 ριμπ.).

ΑΕΚ (Μηνάς Γκέκος): Καστλ 15, Νικολαΐδης 11, Παπανικολάου 2, Μακ 4, Ντικούδης 21 (9 ριμπ.), Δορκοφίκης 12 (8 ριμπ.), Καλλινικίδης (8 ριμπ.), Σπαρκς 6, Γκράντι 1.

Γήπεδο: Ιβανώφειο

Διαιτητές: Χριστοδούλου, Αφεντουλίδης, Γεωργιάδης.

O Ζιοβάνι πιάνει ξανά Λιμάνι!

Ο Ολυμπιακός θα ενισχύσει το τμήμα σκάουτινγκ και ο «μάγος» είναι ο… ειδικός, σύμφωνα με τους «ερυθρoλεύκους» και τα όσα έμαθε ο σκύλος, για την Λατινική Αμερική.
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει πεισθεί ότι η ανεύρεση ποδοσφαιριστών τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό είναι ιδιαίτερα λεπτή υπόθεση και γι’ αυτό έχει ενημερώσει τους συνεργάτες του ότι ένα από τα θέματα που πρέπει να φροντίσουν άμεσα είναι αυτό της στελέχωσης του τμήματος σκάουτινγκ.
Ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς ο οποίος έχει αναλάβει τον ρόλο του τεχνικού διευθυντή και ο Ανδρέας Νινιάδης που έχει χρέη αρχισκάουτερ μαζί με τον σκάουτερ Δημήτρη Μπαρμπαλιά, δεν είναι αρκετοί.
Ειδικά η αγορά της Λατινικής Αμερικής η οποία είναι γεμάτη λαβράκια θέλει τον «ειδικό» της και γι’ αυτό ο Βαγγέλης Μαρινάκης ο οποίος προόριζε γι’ αυτό το πόστο τον Λουτσιάνο Γκαλέτι, κάνει ήδη σκέψεις για αξιοποίηση άλλων λάτιν ποδοσφαιριστών που φόρεσαν στο παρελθόν τη φανέλα του Ολυμπιακού.
Μεταξύ αυτών και ο Τζιοβάνι ο οποίος έχει ήδη δώσει τα διαπιστευτήριά του ως σκάουτερ ανακαλύπτοντας τον Λίμα Πάουλο Ενρίκε γνωστότερο με το παρατσούκλι Γκάνσο.
Τον 21 ετών άσο πήρε από το χέρι πριν από τέσσερα χρόνια ο Τζιοβάνι και τον πήγε στις ακαδημίες της Σάντος και τώρα κοστολογείται από την ομάδα του Σάο Πάολο στα 8 εκατομμύρια ευρώ...

«Έσπασε» το ρόδι ο ΠΑΟΚ

Την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα πήρε ο ΠΑΟΚ με σκορ 77-66 επί του Ηλυσιακού, για την 10η αγωνιστική. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» μπήκε «υπνωτισμένος» στην πρώτη περίοδο, ωστόσο στο υπόλοιπο του αγώνα έδειξε την ανωτερότητά του. Για τους φιλοξενούμενους πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Μαρσαλ και Δέδας, ενώ από την ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη ξεχώρισε ο Αλέξης Κυρίτσης.Το ματς

Το πρώτο προβάδισμα της αναμέτρησης ήταν για τον ΠΑΟΚ, δια χειρός Γκρέι. Ο Ηλυσιακός απάντησε με δυο τρίποντα των Μπάξτερ και Γούεμπ, τα οποία έκαναν το 6-4 (είχε μεσολαβήσει καλάθι από τον Ντόζιερ). Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ισοφάρισε σε 6-6 με τον Γκρέι, ωστόσο οι γηπεδούχοι με ένα σερί 8-0 διαμόρφωσαν το 14-6, ακριβώς στα μισά της πρώτης περιόδου. Το παιχνίδι συνεχίστηκε σε αυτόν το ρυθμό, δηλαδή, τον Ηλυσιακό να είναι σταθερά μπροστά στο σκορ, διατηρώντας παράλληλη τη διαφορά. Τη διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες έκανε η ευστοχία των παικτών του Κώστα Φλεβαράκη, οι οποίοι είχαν 5/8 τρίποντα και το σκορ να είναι 24-17.

Η δεύτερη περίοδος ανήκει ολοκληρωτικά στον ΠΑΟΚ. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά και με ένα σερί 5-0 στα πρώτα τρία λεπτά έκαναν το 24-22. Τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ο «Δικέφαλος του Βορρά» έφερε το ματς στα ίσα (30-30) και ένα λεπτό αργότερα πήρε το προβάδισμα με 33-35, για δεύτερη φορά με το 0-2 της πρώτης περιόδου. Το ημίχρονο τελείωσε με το σκορ να είναι 37-43 υπέρ του ΠΑΟΚ και αυτό να αποτυπώνεται και στην στατιστική, καθώς οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου υπερτερούσαν σε όλους τους τομείς.

Όπως έκλεισε το δεύτερο δεκάλεπτο έτσι ξεκίνησε και το τρίτο. Πολύ καλύτεροι οι φιλοξενούμενοι στο παρκέ, οι οποίοι αυξάνανε συνεχώς τη διαφορά. Όσο περνούσε η ώρα και ο Ηλυσιακός δεν απειλούσε, ο ΠΑΟΚ τρία λεπτά πριν τη λήξη του παιχνιδιού έφερε τη διαφορά στο +16 (41-57), που ήταν και η μέγιστη τιμή της. Έτσι οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου έθεσαν γερά τις βάσεις για τη νίκη, με το σκορ του δεκαλέπτου να είναι 47-62.

Ο ΠΑΟΚ στην τελευταία περίοδο πήγε τη διαφορά ακόμα και στο +18, «έσβησε» τις μηχανές και το παιχνίδι πήρε διαδικαστικό χαρακτήρα. Αυτό πήγε να εκμεταλλευτεί ο Ηλυσιακός, ο οποίος μείωνε συνεχώς, από εκείνο το σημείο και έπειτα, για να φέρει το ματς στο -8 (61-69). Εντούτοις, αυτό δεν ήταν αρκετό για την ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη, καθώς οι Θεσσαλονικείς με τρίποντου Γκρέι έκαναν το 61-72 και ουσιαστικά «καθάρισαν», με το «ροζ φύλλο» να πηγαίνει δίκαια στον ΠΑΟΚ με σκορ 66-77.


Τα δεκάλεπτα: 24-17, 37-43, 47-62, 66-77  Ιλισιακός (Φλεβαράκης): Καρύδας, Γουέμπ 11 (3/8τρίπ., 4ασ., 4λ.), Κυρίτσης 14 (2τρίπ., 5λ.), Χατζής 9 (1), Παπαντωνίου (3λ.), Τόντιτς 2, Κασελάκης 4, Μπάξτερ 13 (2τρίπ., 5ασ.), Γαλιώτος 4 (7ρ.), Πρόγουλε 8, Γκραντ 1ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Μάρσαλ 19 (5/9δίπ., 2/4τρίπ., 3/4β., 3ρ., 3ασ., 9κλ., 5λ.), Αποστολίδης 7 (1τρίπ., 7ασ.), Δέδας 14 (4/5τρίπ.), Ντόζιερ 4, Γκρέι 16 (1τρίπ., 5ρ., 3ασ.), Παπαδόπουλος 10, Γιαννακίδκης, Γκετσέφσκι 7 (7ρ.), Καλαμπάκας

Διεθνώς ρεζίλι!

Μεγαλεία για το ελληνικό ποδόσφαιρο για μια ακόμα φορά. Τον γύρο του κόσμου έχουν κάνει μέσω του Ρόιτερς τα γεγονότα στην Λάρισα με τα γιαούρτια, τα αυγά και τα άλλα… εδέσματαΤο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο μετέδωσε την είδηση, όπως ήταν λογικό, κι αναδημοσιεύεται πλέον σε όλα τα ΜΜΕ της γης.

Για μια ακόμα φορά η χώρα μας θα… διαφημιστεί. Περίγελως έχουμε γίνει!

Aρης-Μαρούσι 86-63

Έχοντας σε πολύ καλή μέρα τον Μπόμπι Μπράουν αλλά και τον Πι Τζέι Τάκερ ο Άρης πήρε άνετη νίκη στο Αλεξάνδρειο κόντρα στο Μαρούσι, 86-63, για τη 10η αγωνιστική της Α1. Οι «κίτρινοι» αν και μπήκαν μουδιασμένα στο παιχνίδι, τελικά κατάφεραν να επικρατήσουν άνετα και να ξεκινήσουν με θετικό αποτέλεσμα τις υποχρεώσεις του για το 2011. Σερί 24-0 (!) έτρεξαν στην πρώτη περίοδο οι παίκτες Ντρούκερ, με δικό τους 13-0 απάντησαν στη δεύτερη οι φιλοξενούμενοι οι οποίοι ωστόσο στη συνέχεια φάνηκαν ανήμποροι να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο. Κακή η αμυντική λειτουργία του συλλόγου των βορείων προαστίων που δεν πήρε αυτά που ήθελε από τον Ντένις Κλεμέντε στο ντεμπούτο του, παρά μόνο στην τελευταία περίοδο που όλα είχαν καθοριστεί. Μπράουν και Τάκερ κορυφαίοι για τους γηπεδούχους, ο Μπάγκαριτς ξεχώρισε για το Μαρούσι.Τα δεκάλεπτα: 26-10, 38-29, 59-46, 86-63

Άρης (Σαρόν Ντρούκερ): Μπράουν, Ντάνστον, Ταπούτος, Τάκερ, Τσαϊρέλης, Χατζηβρέττας, Χαραλαμπίδης, Σκορδίλης, Κουμπούρας, Μπορόβνιακ, Χρυσικόπουλος, Σλούκας

Μαρούσι (Βαγγέλης Αλεξανδρής): Μπόγιτς, Νοέας, Μπάγκαριτς, Ακεψιμαΐδης, Χουέρτας, Χαριτόπουλος, Γκαγκαλούδης, Βαβάτσικος, Κλεμέντε, Κογιαντίνοβιτς, Σιαμανδούρας, Κόμματος

Γήπεδο: Αλεξάνδρειο

Διαιτητές: Σπυρίδωνος Λεωνίδας, Σώμος Νίκος, Σταματόπουλος Κωνσταντίνος

Κομισάριοι: Τσούλης Κωνσταντίνος, Παπαγεωργίου Μιχάλης

Προσωρινή απαγωγή παίκτη της Μποταφόγκο

Θύμα απαγωγής, έστω και για λίγο, έπεσε ένας ποδοσφαιριστής της Μποταφόγκο καθ’ οδόν για την προπόνηση της ομάδας του στο Ρίο Ντε Τζανέιρο. Ο λόγος για τον Σομάλια, ο οποίος δέχτηκε επίθεση από αγνώστους, που του «αφαίρεσαν» χρήματα κι ένα ρολόι, προτού τον αφήσουν ελεύθερο, σώο και αβλαβή.

Η αστυνομία ερευνά τις λεπτομέρειες της περίεργης υπόθεσης που εκθέτει τη χώρα εν όψει και του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014 που θα φιλοξενηθεί στη χώρα του καφέ. Πάντως οι απαγωγές δεν είναι σπάνιο φαινόμενο για ποδοσφαιριστές ή μέλη των οικογενειών τους στη Βραζιλία.

Πειραιώτης ο Μανιάτης

Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται η ανακοίνωση της απόκτησης του Γιάννη Μανιάτη από τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» συμφώνησαν σε όλα με τον Πανιώνιο για την απόκτηση του δεξιού μπακ των «κυανέρυθρων». Ο 24χρονος άσος βρίσκεται στα γραφεία της ΠΑΕ και αφότου πέρασε τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις θα βάλει την υπογραφή του σε συμβόλαιο διάρκειας τριάμισι ετών.

Μάλιστα θα παρακολουθήσει από τις εξέδρες του «Καραϊσκάκη» την αποψινή αναμέτρηση της νέας του ομάδας με τον Ηρακλή για τη 16η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Θέμα χρόνου είναι να ολοκληρωθεί και η μεταγραφή του Μπενάρ Κουμορτζί στον Ολυμπιακό, αφού οι δύο ομάδες συμφωνήσουν οριστικά στα έμψυχα ανταλλάγματα που θα πάρει ο σύλλογος της Νέας Σμύρνης. Μήτρογλου, Γκαλίτσιος και Γιάννης Παπαδόπουλος είναι οι τρεις παίκτες που έχουν «πέσει» στο τραπέζι των συζητήσεων.

Ονουάτσι: "Δεν ήταν καλύτερος ο Αρης"

Ο Μπέντζαμιν Ονουάτσι, μία ημέρα μετά την αναμέτρηση της Καβάλας με τον Αρη στην Θεσσαλονίκη, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Libero 107,4», τονίζοντας ότι το αποτέλεσμα του αγώνα αδικεί τις προσπάθειες που κατέλαβαν ο ίδιος και οι συμπαίκτες του.
«Δεν ήταν δίκαιο χθες το αποτέλεσμα, ο Άρης δεν ήταν καλός, μπορεί να προκρίθηκε στο Europa League αλλά χθες έκανε ένα σουτ και πήρε την νίκη. Εμείς παίξαμε καλύτερα αλλά δεν πήραμε ούτε βαθμό και είμαστε απογοητευμένοι για αυτό», ανέφερε αρχικά.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην (διαφαινόμενη) αλλαγή προπονητή: «Πιστεύω ότι η ομάδα χρειαζόταν αυτή την αλλαγή για να μπορέσει να πάει σε μια νέα κατεύθυνση. Η αλλαγή έπρεπε να γίνει τώρα ή ποτέ, θέλουμε να βγούμε στην Ευρώπη φέτος και έχουμε να ανταγωνιστούμε σημαντικές ομάδες, έτσι πρέπει να ανεβούμε επίπεδο. Έτσι η αλλαγή θα είναι καλή για την ομάδα, περιμένουμε από τον νέο προπονητή να μας δώσει νέες κατευθύνσεις ως ομάδα, να φέρει νέα πράγματα στο παιχνίδι μας. Ο τωρινός προπονητής δεν ήξερε την ελληνική πραγματικότητα και δεν μπορούσε η ομάδα να είναι ανταγωνιστική με τους κύριους αντιπάλους για την έξοδο στην Ευρώπη».
Ο Ονουάτσι μίλησε και για την διαιτησία του Βασίλη Παμπορίδη: «Αγαπώ πολύ την Ελλάδα, είμαι χρόνια εδώ και νοιώθω όπως ακριβώς στην πατρίδα μου στην Αφρική. Το διασκεδάζω πολύ που είμαι εδώ και πιστεύω ότι οι διαιτητές πρέπει να μην επεμβαίνουν στον ρυθμό του αγώνα, χθες ο διαιτητής άλλαζε στυλ από λεπτό σε λεπτό και οι ομάδες δεν μπορούσαν αν βρουν ρυθμό. Θα πρέπει να αφήνουν το παιχνίδι να παίζετε ελεύθερα, όπως μας μας αρέσει εμάς τους παίκτες να παίζουμε».
Τέλος, για το ενδεχόμενο να πάρει μεταγραφή σε κάποια άλλη ελληνική ομάδα που θα έχει υψηλότερους στόχους από την Καβάλα, είπε:«Δεν το ξέρω αυτό, εσείς θα πρέπει να μου πείτε για αυτό. Όπως είπα αγαπώ την Ελλάδα, μου αρέσει πολύ εδώ και θα ήθελα να παίξω σε μια μεγαλύτερη ομάδα αν γίνεται».

Πρώτη εντός έδρας νίκη για τον Αστέρα

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το 2011 και ο δεύτερος γύρος της Σούπερ Λιγκ για τον Αστέρα. Η ομάδα της Τρίπολης έφτασε σε μία δίκαιη και άνετη νίκη με 3-0 επί του Εργοτέλη με δύο πανέμορφα γκολ του Φρανκού, πανηγυρίζοντας για πρώτη φορά στη σεζόν στο γήπεδό της. Από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου, ο Αστέρας δεν είχε πετύχει νίκη στην Τρίπολη, αλλά έστω και αργοπορημένα. έσπασε το ρόδι και μάλιστα σημειώνοντας για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα 3 γκολ.

Τέλος στο αρνητικό σερί
Ακόμη ένα από τα αρνητικά στα οποία έβαλαν τέλος οι Αρκάδες είναι ότι νίκησαν γενικότερα για πρώτη φορά μετά από 7 αγωνιστικές και φυσικά ότι πήραν βαθιά βαθμολογική ανάσα. Ο Αστέρας έφτασε στους 19 βαθμούς, έναν λιγότερο από τον αντίπαλό του, Εργοτέλη, ο οποίος προσπάθησε, μάταια όπως αποδείχθηκε, στο τελευταίο 15λεπτο του ημιχρόνου για κάτι καλύτερο.

Ο Ουντότζι άνοιξε το σκορ
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 16ο λεπτό με τον Ουντότζι, ο οποίος πήρε το «ριμπάουντ» μετά το αρχικό σουτ του Καρέρα και την απόκρουση του Δασκαλάκη και με δυνατό σουτ από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο Αστέρας έψαξε χωρίς αποτέλεσμα μέχρι το ημίωρο ένα δεύτερο γκολ και στη συνέχεια έδωσε χώρο στον Εργοτέλη, που είχε μια μεγάλη ευκαιρία στο 31' με τον Ντεγκρά να αποσοβεί το αυτογκόλ του Πουλίδο και ακόμη μία στο 42' με τον Ορφανό.

Ανέλαβε δράση ο Φρανκού
Για την ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου ήταν και η πρώτη αξιόλογη φάση του δεύτερου μέρους, με μία διπλή ευκαιρία να χάνεται στο 51', αλλά τέσσερα λεπτά αργότερα η πλάστιγγα φάνηκε να γέρνει οριστικά. Ο Φρανκού με ένα υπέροχο σουτ από τη γραμμή της περιοχής δεν άφησε περιθώρια στον Δασκαλάκη και διπλασίασε τα τέρματα του Αστέρα. Ο Καραγεωργίου πραγματοποίησε διπλή αλλαγή στο 59', ρίχνοντας στη «μάχη» τους Λεάλ και Φραγκουλάκη, αλλά ο τελευταίος λόγος ανήκε στον Αργεντίνο φορ της ομάδας της Τρίπολης.
Στο 72' ο Φρανκού «κρέμασε» τον Δασκαλάκη μέσα από την περιοχή και με ακόμη ένα υπέροχο τέρμα έγραψε το τελικό σκορ της αναμέτρησης και χάρισε μια πολύτιμη νίκη στην ομάδα του. Ο Εργοτέλης προσπάθησε να πετύχει έστω το γκολ της τιμής, αλλά δεν κατάφερε να αλλάξει τίποτα και γνώρισε δίκαια την πρώτη του ήττα μετά από τέσσερα διαδοχικά θετικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα.

Αστέρας Τρίπολης (Βαγγέλης Βλάχος): Ντεγκρά, Φυτανίδης, Ουριμπάρι, Ορόθκο, Πουλίδο, Μπαστία, Λαδάκης, Καρέρα, Ουντότζι (74' Μάρτινς), Φορτούνης (86' Μπακασέτας), Φράνκου (84' Κερ).
Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Ρουμπάκης, Χίμπλινγκερ, Σασιασβίλι, Βίσιο, Τζούνιορ, Ολίσε (59' Φραγκουλάκης), Ρομάνο, Ορφανός (67' Μπέτο), Βερπακόφσκις (59' Λεάλ), Μπούντιμιρ.

Διαφωνία για Βέλλιο!

Η συνάντηση του Γιάννη Τάκη με τον Βαγγέλη Μαρινάκη για την μεταγραφή τ0υ Απόστολου Βέλλιου, πραγματοποιήθηκε, ωστόσο υπήρξε διαφωνία στον οικονομικό τομέα! Τα χρήματα που προσφέρει ο Ολυμπιακος για τον Έλληνα επιθετικό, δεν κρίνονται ικανοποιητικά από την πλευρά του Ηρακλή και έτσι δεν υπήρξε συμφωνία! και Παράλληλα, δεν μπορούσε να συζητηθεί θέμα παραχώρησης του Γιώργου Γκαλίτσιου για αντάλλαγμα όπως ήθελε ο Ηρακλής, αφού ακόμη ο Ερνέστο Βαλβέρδε είναι αναποφάσιστος εάν θέλει τον παίκτη στην ομάδα του.

Πάντως η υπόθεση δεν είναι τελειωμένη, καθώς δεν αποκλείετα να επανέρθει ο Ολυμπιακος με βελτιωμένη πρόταση ή να βάλει ο Ηρακλής «νερό στο κρασί του»...

Στο στόχαστρο ο Ντραμέ

Την περίπτωης του Μπουκαρί Ντραμέ φέρεται να εξετάζει η ΑΕΚ, σύμφωνα με του Γάλλους. Συγκεκριμένα, δημοσίευμα της εφημερίδας «Le Parisien» αναφέρει πως ο 26χρονος αριστερός μπακ έχει προταθεί στην Ένωση και πως ο Μανόλο Χιμένεθ προσπαθεί να συγκεντρώσει στοιχεία για την τον συγκεκριμένο παίκτη.
Ο Ντραμέ αγωνίζεται στην Σοσό και διαθέτει γαλλικό διαβατήριο. Ο 26χρονος Σενεγαλέζος παίκτης αναζητεί ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του, καθώς δεν έχει καταφέρει να καθιερωθεί στη γαλλική ομάδα και σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, δεν είναι αρνητικός στο ενδεχόμενο μετακόμισης στην Ελλάδα. Η Ένωση από την πλερυά της αναζητεί έναν παίκτη για το αριστερό άκρο της άμυνας και δεν αποκλείεται να κινηθεί για την απόκτησή του.

Νεμπεγλέρας: «Να μείνει η Λάρισα

Την ευχή του η Λάρισα να παραμείνει στην κατηγορία εξέφρασε ο Κώστας Νεμπεγλέρας μιλώντας στον NOVAΣΠΟΡ FM 94.6. «Δεν αξίζει μια ομάδα σαν τη Λάρισα να πέσει», τόνισε ο άσος του Ατρόμητου, ο οποίος έχει φορέσει τη φανέλα της ΑΕΛ στο παρελθόν. «Να συνδυάσουμε αποτελέσματα και εμφανίσεις», σχολίασε για την ομάδα του και στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του NOVAΣΠΟΡ FM 94.6:

-Για τις εμφανίσεις του με τον Ατρόμητο στην τρέχουσα αγωνιστική σεζόν:

«Χρειάζονται καλές βάσεις. Αγωνίζομαι αρκετά χρόνια σε αυτό το επίπεδο. Πρέπει να είσαι καλός επαγγελματίας. Αυτό το καταφέρνεις μέσα από την καλή ζωή και την καλή προπόνηση. Φυσικά, παίζει ρόλο να μην υπάρχουν τραυματισμοί.

Ό,τι κάνεις στη ζωή σου πρέπει να το αγαπάς. Δεν παίζει ρόλο η ηλικία αλλά το να είναι σε καλή κατάσταση και να κάνεις καλή ζωή. Όσο πατάω καλά στα πόδια δεν έχω να σκεφτώ το πότε θα σταματήσω, αλλά το πώς θα γίνω καλύτερος».

-Για τους στόχους της ομάδας και τους λόγους:
«Θέλαμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να συνδυάσουμε και το καλό αποτέλεσμα. Από δικά μας λάθη δεν μπορέσαμε να πάρουμε τους τρεις πόντους. Νομίζω ότι φέτος η χρονιά άρχισε με τον καλύτερο τρόπο. Από εδώ Και πέρα θέλουμε να συνδυάσουμε και τα αποτελέσματα και τις καλές εμφανίσεις».

-Για τη Λάρισα:
«Η χθεσινή Λάρισα ήταν κακή. Θέλω να πιστεύω ότι στο τέλος θα μείνει στην κατηγορία. Δεν αξίζει μια ομάδα σαν τη Λάρισα να μην μείνει. Έχει και κόσμο και ποδοσφαιριστές και γήπεδο. Ελπίζω να μπορέσει να αλλάξει την κατάσταση. Σε τέτοιες περιπτώσεις, βέβαια, τα πόδια των παικτών γίνονται ακόμη πιο βαριά».

Βαριά «καμπάνα» στον ΠΑΟΚ

Με ποινή αποκλεισμού της έδρας του για τέσσερα παιχνίδια και πρόστιμο ύψους 23.400 ευρώ τιμωρήθηκε η ΚΑΕ ΠΑΟΚ από τον αθλητικό δικαστή, για τα όσα έγιναν στο κλειστό της Πυλαίας στον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου μπάσκετ κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ο επεισοδιακός πρώτος ημιτελικός του Κυπέλλου μπάσκετ ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός στο κλειστό της Πυλαίας την περασμένη Τετάρτη, κόστισε ακριβά στον «δικέφαλο του Βορρά». Διακόπηκε για περίπου 2,5 ώρες λόγω ρίψης αντικειμένων των οπαδών του «δικεφάλου του Βορρά», συνεχίστηκε αφού πρώτα εκκενώθηκε το γήπεδο και τελείωσε με τους «ερυθρόλευκους» νικητές και τους γηπεδούχους να περιμένουν την απόφαση του αθλητικού δικαστή για την ποινή τους.

Αυτή έγινε γνωστή σήμερα(Τετάρτη), όταν ανακοινώθηκε ότι η ΚΑΕ τιμωρήθηκε με τέσσερις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών αλλά και πρόστιμο ύψους 23.400 ευρώ.

Αναλυτικά η ποινή που επέβαλε ο Αθλητικός Δικαστής:

α) για ομαδικά υβριστικά συνθήματα τα οποία δεν είχαν αποδέκτες φυσικά πρόσωπα και δεν συνιστούσαν προσβολή εθνικών συμβόλων, καθώς και για υβριστικό σύνθημα εντεταμένης εντάσεως με αποδέκτη φυσικό πρόσωπο, για το οποίο (υβριστικό σύνθημα) όμως οι διαιτητές της αναμέτρησης εσφαλμένα δεν εφάρμοσαν, ως όφειλαν το άρθρο 27 του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού Πρωταθλήματος, πρόστιμο 3.000,00€,

β) για επεισόδια μέσα στον αγωνιστικό χώρο που χαρακτηρίζονται δυσφημιστικά για το άθλημα, δηλαδή για κατ΄ εξακολούθηση ρίψη αντικειμένων καθώς και την προσωρινή διακοπή του αγώνα και εκκένωση του γηπέδου, ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές (κεκλεισμένων των θυρών) για τρεις 3 αγωνιστικές ημέρες και πρόστιμο 7.700,00€,

γ) για χρήση κροτίδων μέσα στον αγωνιστικό χώρο ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές (κεκλεισμένων των θυρών) για μία 1 αγωνιστική ημέρα και πρόστιμο 7.700,00€ και

δ) για συμπεριφορά βίας (τραυματισμός του Α΄ διαιτητή του αγώνα) πρόστιμο 5.000,00€, κατά τον αγώνα Κυπέλλου με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ της 29-12-2010.

Καρδιακή προσβολή ο Τραπατόνι

Τα χειρότερα γλίτωσε ο Τζιοβάνι Τραπατόνι. Ο πολύπειρος Ιταλός τεχνικός υπέστη στις 29 Δεκεμβρίου καρδιακή προσβολή με συνέπεια να μεταφερθεί στο νοσοοκομείο Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Ο Τραπατόνι ο οποίος αισίως έχει φτάσει 71 χρονών, είχε προγραμματίσει μία ημέρα πριν υποστεί την προσβολή, επέμβαση ρουτίνας σε μία από τις αρτηρίες του, αλλά φαίνεται πως το πρόβλημα ήταν πιο σοβαρό.

Αυτή την στιγμή ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ιρλανδίας βρίσκεται καλά στην υγεία του και αναρρώνει.

Στη Νιούκαστλ μέχρι το 2015 ο Μπεν Αρφά!

Tην απόκτηση του Χατέμ Μπεν Αρφά για τεσσεράμισι χρόνια ανακοίνωσε η Νιούκαστλ. Ο 23χρονος Γάλλος που φέτος αγωνίζονταν στην Premier League με τη μορφή δανεισμού από τη Μαρσείγ, συμφώνησε με τις «καρακάξες», στις οποίες θα προσφέρει τις υπηρεσίες του μέχρι το 2015.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που υπέγραψα με τη Νιούκαστλ. Κατά τη διάρκεια της σύντομης αγωνιστικής παρουσίας μου με το σύλλογο, διασκέδασα και το με το παιχνίδι, αλλά και με τους φίλους της ομάδας. Είναι ένας υπέροχος σύλλογος και είμαι χαρούμενος που θα βρίσκομαι μαζί τους στο μέλλον. Θέλω να αποθεραπευτώ όσο πιο γρήγορα γίνεται και ανυπομονώ να επιστρέψω στο γήπεδο. Κατά τη διάρκεια του τραυματισμού μου δέχτηκα την υποστήριξη των φίλων της ομάδας και θέλω τους το ανταποδώσω», ήταν τα λόγια του Μπεν Αρφά, ο οποίος φέτος δόθηκε δανεικός στη Νιούκαστλ από την Μαρσέιγ.

Ικανοποιημένος από την απόκτηση του Μπεν Αρφά δήλωσε πως είναι και ο τεχνικός της Νιούκαστλ, Άλαν Πάρντιου,

«Το τελευταίο πράγμα που ήθελα, ήταν να τον χάσω, έτσι είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμφωνήσαμε. Είναι ένας κορυφαίος παίκτης το έχει δείξει και στη Γαλλία, αλλά και εδώ στη σύντομη παρουσία του», τόνισε ο Άλαν Πάρντιου.

Ο 22χρονος μέσος αγωνίστηκε μόλις τέσσερις φορές με τις «καρακάξες», καθώς τον περασμένο Οκτώβριο, το διπλό κάταγμα στο πόδι που αποκόμισε στον αγώνα κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι, τον κρατά ακόμη εκτός αγωνιστικής δράσης. Ωστόσο, ο Μπεν Αρφά αναμένεται να επιστρέψει στα γήπεδα τον Φεβρουάριο.

Ποδοσφαιριστές που τους γονάτισε η «πείνα»

Έχοντας μείνει απλήρωτοι τους τελευταίους πέντε μήνες, οι ποδοσφαιριστές της Ποντεβέδρα, ομάδας της τρίτης κατηγορίας του ισπανικού πρωταθλήματος, βρήκαν έναν ασυνήθιστο τρόπο για να διαμαρτυρηθούν. Στο τελευταίο ματς της ομάδας τους κόντρα στη Λούγκο, με το που έγινε η σέντρα, έπεσαν στα γόνατα, αρνούμενοι να παίξουν μπάλα…

Το σκηνικό κράτησε μόλις για ένα λεπτό, το πρώτο του αγώνα και σε αυτό το διάστημα οι αντίπαλοί τους απλά άλλαζαν μπαλιές μεταξύ τους, μην μπορώντας και αυτοί να πιστέψουν όσα έβλεπαν. Στη συνέχεια οι παίκτες της Ποντεβέδρα, που πριν αρχίσει το ματς φόρεσαν μπλουζάκια στα οποία αναγραφόταν «Λύση τώρα», αγωνίστηκαν κανονικά για την υπόλοιπη διάρκεια.

Για την ιστορία, η Ποντεβέδρα ηττήθηκε εντός έδρας 3-2, ενώ κανείς δεν γνωρίζει εάν με αυτήν την πρωτότυπη διαμαρτυρία τους κατάφεραν να συγκινήσουν και να λάβουν ένα μέρος τουλάχιστον από τα χρήματα που τους οφείλονται…

Πιαλόγλου: «Καμία ρατσιστική επίθεση»

Δεν υπάρχει ρατσιστική τάση στις τάξεις των οπαδών της Ξάνθης, σύμφωνα με τον Άρη Πιαλόγλου. Ο πρόεδρος της ακριτικής ομάδας αναφέρθηκε στο επεισόδιο που είχε ο Τζιμπρίλ Σισέ, με τους φιλάθλους της ομάδας. Ο Πιαλόγλου μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Novasports FM».
Αρχικά, ο Πιαλόγλου δήλωσε: «Δημιουργείται θέμα, χωρίς θα υπάρχει κάτι. Ζούμε σε μια περιοχή που είναι από τις πιο υποβαθμισμένες της Ελλάδας και ζούμε μαζί με μια μειονότητα, χωρίς να υπάρχουν προβλήματα. Αλίμονο αν υπάρχει ρατσισμός στη Θράκη».
Στην συνέχεια συμπλήρωσε: «Αυτό που υπέπεσε στην αντίληψή μου είναι μια χειρονομία του Σισέ και μετά τα υβριστικά συνθήματα, αλλά όχι ρατσιστικά. Σίγουρα είναι κατακριτέο, δεν πρέπει να βωμολοχεί ο κόσμος».
Τέλος, ο Πιαλόγλου δήλωσε: «Την είδα την χειρονομία και την είδαν και άνθρωποι του Παναθηναϊκού. Τώρα εάν αυτοί υποστηρίζουν ότι η χειρονομία ακολούθησε είναι άλλο».

Δυο εβδομάδες εκτός ο Κόκε

Τις υπηρεσίες του Σέρχιο Κόκε θα στερηθεί ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ για τις επόμενες δυο εβδομάδες. Ο αρχηγός των «κίτρινων» έχει πρόβλημα στον έσω πλάγιο σύνδεσμο του γονάτου, σύμφωνα με τις ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε την Τετάρτη. Από εκεί και πέρα, ο Κώστας Μενδρινός ταλαιπωρείται από αιμάτωμα στον αχίλλειο τένοντα και είναι εξαιρετικά αμφίβολος για το ματς της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.
Στα θετικά για τον Αργεντινό τεχνικό των «κίτρινων» είναι η επιστροφή του Κάρλος Τόχα, ο οποίος αναμένεται να συμπεριληφθεί στην αποστολή για την αναμέτρηση του ΟΑΚΑ. Τέλος, οι ιθύνοντες του Άρη ξεκαθαρίζουν πως δεν υπάρχει καμία επαφή με τον Ολυμπιακό για την παραχώρηση του Φρανσίσκο Χαβίτο, όπως φημολογείται τις τελευταίες ημέρες. Πλέον, η προσοχή των «κίτρινων» στρέφεται στο ματς της επόμενης αγωνιστικής, όπου ο στόχος είναι το θετικό αποτέλεσμα.

Με τα βλέμματα στον Τσουκαλά

Να περάσει νικηφόρα από τις Σέρρες θέλει ο ΠΑΟΚ, στο ματς με τον Πανσερραϊκό (19:30 Novasports 2). Ο Μάκης Χάβος ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του τους τρεις βαθμούς της νίκης, προκειμένου να διατηρηθεί ο «Δικέφαλος» του Βορρά σε τροχιά play off. Ο Έλληνας τεχνικός ετοιμάζει για το βασικό σχήμα των «ασπρόμαυρων» τον Τσουκαλά, του οποίου τα έγγραφα έχουν φτάσει ήδη στα γραφεία της ΕΠΟ.
Το 4-4-2 θα είναι η αγωνιστική διάταξη του ΠΑΟΚ στην συγκεκριμένη αναμέτρηση, με τον Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια και τους Τσιρίλο-Κοντρέρας στο κέντρο της άμυνας. Οι Σνάουτσνερ και Ζουέλα θα καλύψουν τα άκρα της άμυνας, ενώ ο Τσουκαλάς με τον Γκαρσία θα είναι οι δυο κεντρικοί χαφ. Οι Φωτάκης και Λίνο θα αγωνιστούν στις πτέρυγες της μεσαίας γραμμής, ενώ το επιθετικό δίδυμο θα αποτελείται από τους Σαλπιγγίδη και Αθανασιάδη. Ο ΠΑΟΚ θέλει να δείξει πως δεν επηρεάστηκε αρνητικά από τη διακοπή του πρωταθλήματος και πως βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση.
Από εκεί και πέρα, οι ιθύνοντες του ΠΑΟΚ ενημέρωσαν τον Ζλάταν Μουσλίμοβιτς πως θα πρέπει να βρει ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του. Ο Βόσνιος επιθετικός δεν έχει βοηθήσει όσο θα περίμεναν οι διοικούντες του «Δικέφαλου» του Βορρά, την εφετινή σεζόν. Ο έμπειρος επιθετικός αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα τραυματισμών και ο ΠΑΟΚ δεν είναι αρνητικός στην παραχώρησή του, εφόσον βρεθεί κάποια ικανοποιητική πρόταση.

Υπό παραχώρηση(;) από την ΑΕΚ και ο άλλοτε «σιδερένιος» Ντιόπ

Ηταν η μεταγραφή που το περασμένο καλοκαίρι έκανε τους φίλους της ΑΕΚ να αισιοδοξούν. Τον υποδέχθηκαν δημιουργώντας εκρηκτική ατμόσφαιρα στο «Ελ. Βενιζέλος» και επάνω του «στήριξαν» τα όνειρά τους για μια σεζόν καλύτερη από τις τελευταίες. Ωστόσο οι ώμοι του Πάπα Μπούμπα Ντιόπ δεν αποδείχθηκαν ιδιαίτερα ανθεκτικοί για να σηκώσουν το βάρος. Ο άλλοτε «βράχος» της Φούλαμ και της Πόρτσμουθ εμφανίστηκε στην καλοκαιρινή προετοιμασία με πολλά περιττά κιλά και εμφανές πρόβλημα φυσικής κατάστασης. Του πήρε περίπου δύο μήνες να μπει σε αγωνιστικό ρυθμό και όταν άρχισε να παίζει προέκυψαν και οι διαδοχικοί μυϊκοί τραυματισμοί ως συνδυαστικό αποτέλεσμα της έντασης στην προσπάθειά του να επιστρέψει και της αποχής από τους αγωνιστικούς χώρους για περίπου έξι μήνες.

Αν γράψει κανείς στη φόρμα αναζήτησης του Google τη φράση « πρόβλημα με Ντιόπ» θα διαβάσει τριψήφιο αριθμό σημειώσεων που πιστοποιούν ότι ο άλλοτε «σιδερένιος» Σενεγαλέζος έχει μεταλλαχθεί σε έναν γίγαντα με «ξεχαρβαλωμένους» μυς.

Ο 33χρονος αμυντικός μέσος δεν αποκτήθηκε ως μια ποιοτική προσθήκη για τη μεσαία γραμμή της ΑΕΚ, αλλά ως ο ποδοσφαιριστής που θα έκανε τη διαφορά. Ωστόσο ύστερα από έξι μήνες παρουσίας στην Ελλάδα ο προβληματισμός για την κατάστασή του, αλλά και οι μέτριες εμφανίσεις του στα ματς όπου πήρε φανέλα βασικού- με εξαίρεση δύο-τρία ευρωπαϊκά παιχνίδια και μία ενέργεια στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό από την οποία προήλθε το νικητήριο γκολ του Ισμαελ Μπλάνκο - τον εντάσσουν στη λίστα με τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι (υπό προϋποθέσεις) παραχωρούνται! Αλλωστε η ΑΕΚ τον απέκτησε ως ελεύθερο το περασμένο καλοκαίρι και δεν θα έλεγε όχι στην πώλησή του ακόμη και με ένα μικρό ποσό με το σκεπτικό ότι θα απαλλαγεί από ένα συμβόλαιο που της κοστίζει 800.000

ευρώ τον χρόνο και το οποίο επί του παρόντος δεν της αποφέρει τίποτε το σπουδαίο εντός γηπέδων.

Ουδείς πάντως μπορεί να κατηγορήσει τον Ντιόπ για αδιαφορία ή έλλειψη διάθεσης. Αντιθέτως, ο τεχνικός της ΑΕΚ κ. Μανόλο Χιμένεθ είναι απόλυτα ικανοποιημένος από την προσπάθεια που καταβάλλει στις προπονήσεις και την επιθυμία του να επιστρέψει και να προσφέρει στην ομάδα. Ο 33χρονος μέσος δεν κρύβει άλλωστε ότι αισθάνεται μεγάλη υποχρέωση απέναντι τόσο στη διοίκηση όσο και στους φίλους της ΑΕΚ.

Μάλιστα, εν αντιθέσει με κάποια δημοσιεύματα που τον παρουσιάζουν να επιζητεί την αποχώρησή του από τους Κιτρινόμαυρους, δεν θέλει να σκέφτεται αυτό το ενδεχόμενο. Αυτό μετέφερε στον πρόεδρο της ΠΑΕ κ. Σταύρο Αδαμίδη σε συζήτηση που είχαν την περασμένη εβδομάδα, όταν ο τελευταίος ζήτησε από τον Ντιόπ να του εξηγήσει τους λόγους που δεν έχει καταφέρει ακόμη να προσφέρει αυτά που πραγματικά μπορεί. «Το επόμενο εξάμηνο θα δείτε έναν άλλο Ντιόπ » ήταν η υπόσχεση του διεθνούς ποδοσφαιριστή.

Χωρίς Παπαστεριανό, Γιάκομπ, Κατσαμπή ο Ηρακλής

Οι τιμωρημένοι Γιάκομπ, Παπαστεριανός και ο τραυματίας Κατσαμπής θα απουσιάσουν από τον αυριανό αγώνα του Ηρακλή με τον Ολυμπιακό (Καραϊσκάκη).
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης επέλεξε τους εξής 18 ποδοσφαιριστές για την αποστολή:
Ελευθερόπουλος, Μπαντής, Κυριαζής, Χοσέμι, Λίμα, Κατσικάς, Κανακούδης, Αραμπατζής, Ντάνι, Ηλιάδης, Γκαρσία, Μάρα, Σζοτ, Καρλίνιος, Βουτσιάς, Σολτάνι, Σίσιτς, Βέλλιος.

Προτάθηκε ο Παπαδόπουλος στον Αρη

Σε αναζήτηση επιθετικού βρίσκονται στον Αρη, μετά τον τραυματισμό του Σέρχιο Κόκε -που θα τον κρατήσει μακριά από τις υποχρέωσεις της ομάδας από 2 έως 4 εβδομάδες- και το όνομα του Δημήτρ Παπαδόπουλου, είναι αυτό που βρίσκεται στο προσκήνιο.
Ο πρώην επιθετικός του Παναθηναϊκού προτάθηκε στους θεσσαλονικείς, οι οποίοι εξετάζουν την περίπτωση απόκτησής του. Μάλιστα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, δεν αποκλείεται οι δύο πλευρές να έχουν έρθει ήδη σε επαφή, με τον 29χρονο να εκφράζει την επιθυμία επιστροφής του στην Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι η Θέλτα, στην οποία αγωνίζεται, διεκδικεί την άνοδό της στην Primera Division.
Από `κει και πέρα, αβέβαιο παραμένει το μέλλον του Κάρλος Ρουίζ στον Αρη, παρά το νικητήριο γκολ που πέτυχε σε βάρος της Καβάλας. Ο παίκτης κλήθηκε από την Εθνική ομάδα της Γουατεμάλα για το παιχνίδι με τον Παναμά, που θα γίνει σε δύο εβδομάδες στο πλαίσιο τον Παναμερικανικών Αγώνων και ο Αρης συναίνεσε στο να συμμετάσχει. Αυτό σημαίνει ότι δεν καίγονται ιδιαίτερα να τον κρατήσουν και δεν αποκλείεται να κινηθούν για την απόκτηση και άλλου επιθετικού.

Φωτο ημερας2

Irina Shayk ή Μαλδίβες; Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, πάντως, τα είχε και τα δύο στις διακοπές των Χριστουγέννων

Κράτα τον έναν και πέτα τον άλλον

Ένα γκολ-ποίημα και μια ευκαιρία από αυτές που λες ότι δεν χάνονται παρακολούθησαν οι οπαδοί της Μπράντφορντ στον αγώνα της ομάδας τους κόντρα στην Μπέρι.

Ο μεσοεπιθετικός της ομάδας τους, Ομάρ Ντάλεϊ σκόραρε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης με ένα εκπληκτικό βολ-πλανέ κερδίζοντας το χειροκρότημα των παρευρισκομένων, ενώ ο μέσος Ντέιβιντ Σάιερς κατάφερε να αστοχήσει πάνω στη γραμμή κερδίζοντας μερικά… παράσημα ανοιχτής παλάμης. w=528&fs=0&vq=auto&h=396&debug%5FflashVersion=WIN%2010%2C1%2C82%2C76&debug%5FplaybackQuality=small&debug%5Fdate=Wed%20Jan%205%2012%3A34%3A53%20GMT%2B0200%202011&eurl=http%253A%252F%252Fwww%2Esport%2Dfm%2Egr%252Farticle%252F385222&cfps=0&hl=en&el=embedded&screenh=1050&render=software&playerw=535&screenw=1680&playerh=426&fexp=900073%2C901027&debug%5FvideoId=53IDtYbiVuo&scoville=1&vid=nkoGJbSVk5AU3D0ujbBb1jtl4jKucsBZC&debug%5FsourceData=&pd=0

Αγωνία για Κόκε στον Άρη έως το απόγευμα

«Διάταση»λέει η πρώτη διάγνωση, αλλά με την υποσημείωση ότι «υπάρχει κίνδυνος για ρήξη έξω πλαγίου», άρα θα πρέπει να περιμένει τόσο ο Κόκε για τον οποίο γίνεται η συζήτηση, όσο και ο Κούπερ τη σημερινή μαγνητική για να βγάλουν συμπεράσματα.
Η ακριβής διάγνωση θα ανακοινωθεί από το γιατρό του Άρη το απόγευμα για τον Ισπανό επιθετικό, που χτύπησε στον αγώνα με την Καβάλα και έφυγε με φορείο από τον αγωνιστικό χώρο.

Στο πλευρό του Πετρόφ ο Πούτιν

Την υποστήριξη του Βλαντιμίρ Πούτιν θα έχει ο Βιτάλι Πετρόφ και την επόμενη σεζόν. Ο Ρώσος πιλότος που ανανέωσε το συμβόλαιο του με την Renault για τα επόμενα δύο χρόνια μπορεί να υπολογίζει στην οικονομική βοήθεια από τον Πούτιν.

«Ο αριθμός των φίλων του σπορ στη Ρωσία αυξάνεται μέρα με τη μέρα. Ο Πετρόφ που υπέγραψε νέο συμβόλαιο είναι πολύ δημοφιλής εδώ, θα χρειαστεί σίγουρα υποστήριξη, κυρίως οικονομική», ήταν τα λόγια του Ρώσου.

Ο Πετρόφ μπορεί να μην ενθουσίασε με τις εμφανίσεις του, την πρώτη του χρονιά στο πρωτάθλημα της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ωστόσο οι χορηγίες που είχε, ήταν αρκετές για να του δώσουν οι υπεύθυνοι της ομάδας μια δεύτερη ευκαιρία.

Δίνει Πάτο για Μπαλοτέλι η Μίλαν

Με κάθε τρόπο προσπαθεί να επαναπατρίσει τον Μάριο Μπαλοτέλι η Μίλαν, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ.

Όπως αναφέρει σε άρθρο της η “Gazzetta dello Sport”, οι πρωτοπόροι της Serie A είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν στην Μάντσεστερ Σίτι τον Αλεχάντρε Πάτο, για να πείσουν την αγγλική ομάδα να τους παραχωρήσει τον 20χρονο επιθετικό.

Ο Μπαλοτέλι έχει εκφράσει κατά το παρελθόν την επιθυμία να επιστρέψει στην Ιταλία για λογαριασμό της Μίλαν, με τους «πολίτες» να κοιτούν ήδη περιπτώσεις άλλων στράικερ όπως ο Έντιν Τζέκο της Βόλφσμπουργκ.

22η αγ.: Ξεμπέρδεψε η Γιουνάιτεντ, εντυπωσιακή για 20 λεπτά η Φούλαμ

Άλλο ένα εμπόδιο στην πορεία για την κατάκτηση του τίτλου ξεπέρασε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αυτή τη φορά στο διάβα της βρέθηκε η Στόουκ και παρότι η απόδοση της ομάδας του Άλεξ Φέργκιουσον δεν ήταν θελκτική οι τρεις βαθμοί προστέθηκαν στη συνολική συγκομιδή της, διατηρώντας την στην κορυφή του πρωταθλήματος.
Ο Μεξικανός Ερνάντες και ο Πορτογάλος Νάνι ήταν εκείνοι που έκαναν τη δουλειά για τους "κόκκινους διαβόλους", σκοράροντας αμφότεροι με εντυπωσιακό τρόπο στο 27' και στο 62'. Στο μεσοδιάστημα οι "πότερς" προσπάθησαν να βάλουν δύσκολα στη Γιουνάιτεντ, ισοφάρισαν με τον Oυάιτχεντ στο 50', αλλά δεν κατάφεραν να φύγουν με κάτι θετικό από το "Όλντ Τράφορντ". 
Στο "Κρέιβεν Κότατζ", η Φούλαμ είχε ένα εκρηκτικό 20λεπτο και με τρία γκολ στο διάστημα 45' - 65' δεν επέτρεψε στη Γουέστ Μπρομ να διεκδικήσει εκτός έδρας αποτέλεσμα. Στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου ο Ντέιβις έδειξε το δρόμο, ενώ οι Ντέμπσεϊ στο 56' και Χάγκελαντ στο 65' σφράγισαν τη νίκη της ομάδας του Μαρκ Χιουζ, η οποία πέτυχε μόλις την τέταρτη εφετινή νίκη της.     
Την πρώτη εκτός έδρας νίκη της μετά από εννέα ανεπιτυχείς προσπάθειες πανηγύρισε η Μπέρμιγχαμ που έσπασε το ρόδι στο "Μπλούμφιλντ". Μάλιστα το 2-1 επί της Μπλάκμπουλ ήρθε στο 89' από γκολ του Νταν. Προηγουμένως οι γηπεδούχοι είχαν ισοφαρίσει με τον Κάμπελ στο 68' το 0-1 από τον Χλεμπ στο 24'.       
Τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής
Φούλαμ-Γουέστ Μπρομ 3-0
(45' Ντέιβις, 56' Ντέμπσεϊ, 65' Χάγκελαντ)
Μπλάκμπουλ-Μπέρμιγχαμ 1-2
(68' Κάμπελ - 24' Χλεμπ, 89' Νταν)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Στόουκ 2-1
(27' Ερνάντες, 62' Νάνι - 50' Ουάιτχεντ)
Τετάρτη 5 Ιανουαρίου
Άστον Βίλα-Σάντερλαντ
Νιούκαστλ-Γουέστ Χαμ
Άρσεναλ-Μάντσεστερ Σίτι
Γουλβς-Τσέλσι
Έβερτον-Τότεναμ
Μπλάκμπερν-Λίβερπουλ
Μπόλτον-Γουίγκαν

Ξύλο συμπαικτών σε αγώνα πρωταθλήματος του Μαρόκου

Απίστευτο και όμως... μαροκινό. Δύο ποδοσφαιριστές της OCK Khouribga ήρθαν στα "χέρια" κατά τη διάρκεια αγώνα, ανταλλάσοντας χαστούκια και κουτουλιές.Οι δύο συμπαίκτες -οι Γιουνς Κουσέιμ και Ελ Ασκρί- ήρθαν σε ρήξη μετά από μία φάση σε αναμέτρηση για το πρωτάθλημα του Μαρόκο με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση του διαιτητή για να ηρεμήσει η κατάσταση.
Μάλιστα, ο ρέφερι έδειξε την κόκκινη κάρτα στον Κουσέιμ, ο οποίος πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια επειδή... χτύπησε συμπαίκτη του. Αν μη τι άλλο κάτι πρωτόγνωρο στην ιστορία του ποδοσφαίρου.


Θέλει τον Μιλίτο η Τζένοα

Τα χνάρια του αδερφού του ετοιμάζεται να ακολουθήσει ο Γκάμπριελ Μιλίτο. Ο Αργεντινός αμυντικός ζήτησε να παραχωρηθεί δανεικός από την Μπαρτσελόνα και ήδη η Τζένοα έκανε την πρώτη προσέγγιση. Ο Μιλίτο έχει ζητήσει να παραχωρηθεί με τη μορφή δανεισμού σε μία ομάδα που θα έχει περισσότερο χρόνο συμμετοχής, καθώς θέλει να λάβει μέρος στο Κόπα Αμέρικα του ερχόμενου καλοκαιριού. Η Τζένοα από την πλευρά της ψάχνει για αμυντικό μετά την παραχώρηση του Ρανόκια στην Ίντερ και ο Μιλίτο είναι ο μεγάλος στόχος.

Οι Γενοβέζοι στηρίζονται στο γεγονός ότι ο αδερφός του αμυντικού της Μπαρτσελόνα, Ντιέγκο Μιλίτο, έχει περάσει δύο φορές από το «Λουίτζι Φεράρις» με απόλυτη επιτυχία και θα καταφέρουν να πείσουν τον άσο της Μπαρτσελόνα να ακολουθήσει τα βήματα του αδερφού του.

«Είχα επαφές με Ολυμπιακό»

Στο στόχαστρο του Ολυμπιακού βρέθηκε το καλοκαίρι ο Κέβιν Κονστάντ, ο οποίος βολιδοσκοπείται από τις Ίντερ και Μίλαν. Ο 23χρονος μέσος αποκάλυψε σε συνέντευξη ότι είχε επαφές με τους «ερυθρόλευκους». Ο πρώην παίκτης της Σατορού, τον περασμένο Αύγουστο πήγε ως δανεικός στην Κιέβο, με οψιόν αγοράς και στο πρώτο μισό του ιταλικού πρωταθλήματος έχει εντυπωσιάσει τους δύο μεγάλους συλλόγους του Μιλάνου.

Ο ίδιος τόνισε στο www.football.fr μεταξύ άλλων τα εξής: «Υπέγραψα στην Κιέβο στις 31 Αυγούστου, την τελευταία μέρα της μεταγραφικής περιόδου. Προηγουμένως, κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, είχα επαφές κυρίως με τον Ολυμπιακό και τη Μπράγκα. Η ελληνική ομάδα δεν προσπάθησε πάρα πολύ ενώ και η Μπράγκα απέτυχε. Στη συνέχεια προέκυψε η Κιέβο η οποία κατάφερε να με πάρει δανεικό με οψιόν αγοράς».

"Περιμένουμε για τα ανταλλάγματα"

Ο Πανιώνιος θα λάβει 1,2 εκατομμύρια ευρώ και παίκτες για την παραχώρηση των Μανιάτη και Κουμορτζί όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γεράσιμος Βεντούρης. Τα πλάνα του Λεμονή για το ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου.
Το "αφεντικό" των "κυανέρυθρων" μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό "NovaΣΠΟΡ FM 94.6" για την πορεία της ομάδας.
Ταυτόχρονα αναφέρθηκε και στην μεταβίβαση του πακέτου των μετοχών από τον Κωνσταντίνο Τσακίρη στον Ερασιτέχνη.
Αρχικά για την αργοπορία της μεταβίβασης, ανέφερε: «Μέχρι την τελευταία στιγμή υπήρχαν προβλήματα με κάποιες συμβάσεις που είχε υπογράψει ο κ.Τσακίρης με τράπεζες και μας καθυστέρησαν στη διαδικασία. Ξεπεράστηκαν όμως, ενώ κι εμείς υπογράψαμε κάποιες διαβεβαιώσεις και με αμοιβαία προσπάθεια τελειώσαμε. Ο κ.Τσακίρης δεν έχει πλέον καμία σχέση με τα διοικητικά τέλος, αν και παραμένει μέτοχος σε ένα ποσοστό 14 με 15%. Οικονομικά δεν συμμετέχει».


Για το μέλλον του Πανιωνίου, απάντησε: «Το μεγάλο ζητούμενο είναι ποιος θα ενισχύει οικονομικά τον Πανιώνιο. Θέλει ακόμα μια βδομάδα για να μπει 100% δικό μας Διοικητικό Συμβούλιο. Ψάχνουμε για ανθρώπους που θα επενδύσουν και θα έλθουν να αγοράσουν την ΠΑΕ. Σκεφτόμαστε επίσης και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με μετοχές τον κόσμο. Για φέτος δεν υπάρχει πρόβλημα και μαζί με κάποια χρήματα που θα πάρουμε από τις μεταγραφές θα πορευτούμε ανάλογα. Το κακό είναι ότι δεν υπάρχει κάποιος επιφανής πανιώνιος που να πει βάζω 3,4,5,10 εκατομμύρια ευρώ. Η ομάδα θέλει 2 εκατ. ευρώ περίπου για να λειτουργήσει».


Όταν ρωτήθηκε για τα τρία εκατομμύρια ευρώ που έβαζε ο Κωνσταντίνος Τσακίρης, τόνισε: «Ο κ. Τσακίρης έκανε πάρα πολλά λάθη που του στοιχίσανε κιόλας».


Για τους Μανιάτη και Κουμόρτζι, είπε: «Δεν προχώρησαν χτες τα πράγματα, από σήμερα θα δούμε. Σήμερα αναμένεται να κριθεί και για τον Μήτρογλου. Εφόσον οριστικοποιηθούν τα έμψυχα ανταλλάγματα, με κυριότερο αυτό του επιθετικού, τότε όλα θα τελειώσουν. Στα λεφτά τα έχουμε βρει ήδη. Ο Πανιώνιος θα πάρει 1.2 εκατομμύρια ευρώ και παίκτες. Αν τώρα δεν έρθει κάποιος ποδοσφαιριστής θα πάρουμε παραπάνω χρήματα για να κάνουμε εμείς μεταγραφές. Αν ολοκληρωθεί η συμφωνία ο Μανιάτης θα πάει στον Ολυμπιακό άμεσα και ο Κουμόρτζι προς το τέλος της μεταγραφικής περιόδου».

Για την περίπτωση να χαλάσει η συμφωνία με τον Ολυμπιακό, ο Γεράσιμος Βεντούρης, επεσήμανε: «Θα κοιτάξουμε αλλού».

Τέλος για τους παίκτες που θέλει ο Πανιώνιος, δήλωσε: «Ο κ. Λεμονής ζήτησε ενίσχυση από Λεμονή και για τον λόγο αυτό δεν θα φύγουν άλλοi παίκτες μετά τους Μανιάτη και Κουμόρτζι. Θέλουμε 3-4 παίκτες, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε κανέναν. Ο προπονητής κινείται για δύο μέσους, έναν φορ κι έναν μπακ κεντρικό ή πλάγιο».


Τα πλάνα του Λεμονή

Στο μεταξύ στα αγωνιστικά με στόχο ένα θετικό αποτέλεσμα θα αγωνιστεί  ο Πανιώνιος στο "Πανθεσσαλικό" στάδιο κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου.

Αναφορικά με τα πλάνα του Τάκη Λεμονή για την ενδεκάδα, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Μάχο, στο δεξί άκρο ο Βαρό, στο αριστερό ο Κοντοές και στο κέντρο της άμυνας οι Λάτκα και Σιόβας.

Στη μεσαία γραμμή θα είναι οι Κουμορτζί, Τσότσαλιτς και Αναστασόπουλος και στην επίθεση οι Ριέρα, Σάμαρης και Μπάλαμπαν.

"Μούσλι"-"Δεν πάω πουθενά"

Δημοσιεύματα θέλουν τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να έχουν διαμηνύσει στον "Μούσλι" πως αν βρει ομάδα μπορεί να φύγει και τώρα, ο ίδιος όμως δηλώνει πιστός στον Δικέφαλο.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του olaPAOK.gr ο Μουσλίμοβιτς τόνισε στους ανθρώπους της ομάδας πως δεν κάνει την παραμικρή σκέψη να αποχωρήσει από το σύλλογο και  πως επιθυμία του είναι να επανακάμψει υγιής στις υποχρεώσεις του και  να προσφέρει το μέγιστο δυνατό για να γευτεί και άλλες επιτυχίες με τον ΠΑΟΚ.

Θυμίζουμε ότι ο Βόσνιος στράικερ δεν θα αγωνιστεί στην σημερινή εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Πανσερραϊκό (5/1 καθώς δεν είναι απόλυτα έτοιμος. Ενδεχομένως να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση στο επερχόμενο παιχνίδι στην Τούμπα με τον Αστέρα Τρίπολης (9/1).