Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ!

Με Κατσικά στόπερ και Τζανδάρη αντί Περέιρα παρατάσσει τον ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα του στο Europa League με την Ντιναμό Μινσκ ο Άγγελος Αναστασιάδης. Δείτε τους «11».

Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ
Έτοιμος για την φετινή του πρεμιέρα στους ομίλους του Europa League είναι ο ΠΑΟΚ!

Ο Άγγελος Αναστασιάδης επέλεξε τους «11» που θα αντιμετωπίσουν την Ντιναμό Μινσκ στην Τούμπα, με 1-2... αναγκαστικές -ουσιαστικά- αλλαγές απ’ τον τεχνικό του Δικεφάλου του βορρά.

Κάτω απ’ την εστία θα είναι ο Γλύκος, με τον Σκόνδρα δεξί μπακ, τον Ρατς στα αριστερά και δίδυμο στο κέντρο της άμυνας τους Κατσικά και Βίτορ (δεδομένης και της έλλειψης στα στόπερ). Την τριάδα στα χαφ θα την αποτελούν οι Τζιόλης, Τζανδάρης (αντί του Περέιρα που αν και στην αποστολή φαίνεται πως δεν είναι έτοιμος να ξεκινήσει απ’ την αρχή) και Κάτσε.

Στα… φτερά της επίθεσης θα είναι οι Σαλπιγγίδης (που κάνει ένα μοναδικό ρεκόρ απόψε) και Μακ, με τον Κλάους στην κορυφή της επίθεσης. *Πηγή: sport-fm.gr*

Μοναδικό επίτευγμα από τον «Σάλπι»

Στην τρίτη θέση όλων των εποχών σε συμμετοχές στο Europa League (και προγενέστερα UEFA) ετοιμάζεται να περάσει ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης!

Μοναδικό επίτευγμα από τον «Σάλπι»
Άλλο ένα μοναδικό επίτευγμα θα κάνει δικό του ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

Εκτός από πρώτος Έλληνας σκόρερ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ετοιμάζεται ν’ ανέβει στην τρίτη θέση σε συμμετοχές στην ιστορία του Europa League, είτε με την σημερινή του μορφή, είτε παλιότερα ως κύπελλο UEFA.

Αν αγωνιστεί απόψε κόντρα στην Ντιναμό Μινσκ θα πιάσει τις 70 συμμετοχές ξεπερνώντας τον Βάλτερ Ζένγκα! Πιο ψηλά βρίσκεται μόνο ο θρυλικός, Τζουζέπε Μπέργκομι (96 συμ.) και ο Γερμανός, Φρανκ Ροστ (87 συμ.).*Πηγή: sport-fm.gr*

Οι ενδεκάδες του Μπεσίκτας-Αστέρα Τρίπολης!

Κάποιες μικροεκπλήξεις υπάρχουν στην ενδεκάδα του Αστέρα Τρίπολης, με την Μπεσίκτας. Ενισχύει τα αμυντική του λειτουργία ο Στ. Βεργέτης, χρησιμοποιώντας Σανκαρέ, Γκοϊάν, Ζησόπουλο. Βασικός ο Μπαράλες.

Οι ενδεκάδες του Μπεσίκτας-Αστέρα Τρίπολης
«Ο Αστέρας ευελπιστεί να είναι ανταγωνιστικός απέναντι σε μεγάλους αντιπάλους. Αυτό σημαίνει να αμυνθεί οργανωμένα και να επιτεθεί αποτελεσματικά», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Στάικος Βεργέτης στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης Μπεσίκτας-Αστέρας Τρίπολης.

Ο 38χρονος τεχνικός άφησε εκτός αρχικής ενδεκάδας τον Μουνάφο, βάζοντας στην θέση του τον Ζησόπουλο, που είναι καλύτερος στο αμυντικό κομμάτι, ενώ στο κέντρο της άμυνας θα είναι οι Γκοϊάν, Σανκαρέ. Βασικός ο Μπαντιμπανγκά, που είχε κάνει πολύ καλή εμφάνιση στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Μάιντς για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, ενώ ο Μπαράλες θα παίξει στην κορυφή της επίθεσης, με τον Πάρα να είναι στον πάγκο.

Η ενδεκάδα του Αστέρα: Κοσίτσκι, Παντελιάδης, Σανκαρέ, Γκοϊάν, Λούι, Ζησόπουλος, Ουσέρο, Ρόλε, Μάσα, Μπαντιμπανγκά, Μπαράλες.

Η ενδεκάδα της Μπεσίκτας: Τόλγκα, Μότα, Φράνκο, Σιβόκ, Ουϊσάλ, Χάτσινσον, Καβλάκ, Σαχάν, Τορέ, Οζιακούπ, Πεκτεμέκ.*Πηγή: sport-fm.gr*

«Θα παίξει αμυντικά η Ντινάμο»

thumbnail
Στον ArenaFM 89,4 φιλοξενήθηκε ο Λευκορώσος προπονητής της Ζίμπρου, Όλεγκ Κουμπάρεφ και μίλησε για την πρώτη αντίπαλο του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ την Ντινάμο Μινσκ.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Όλεγκ Κουμπάρεφ:
Για το τι είπε στον προπονητή της Ντινάμο Μινσκ:
«Ήταν βοηθός μου και δεν υπάρχουν μυστικά μεταξύ μας. Ότι είδα από τον ΠΑΟΚ του το μετέφερα».
Για το φαβορί μεταξύ του ΠΑΟΚ και της Ντινάμο:
«Δεν μπορώ να πω ποιος θα κερδίσει αλλά πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ είναι δυνατότερος».
Για τους παίκτες που πρέπει να προσέχει περισσότερο η αντίπαλος του ΠΑΟΚ:
«Οι επιθετικοί είναι πολύ επικίνδυνοι. Ο Κλάους Αθανασιάδης, ο Περέιρα, ο Ρόμπερτ Μακ, αλλά και ο Σαλπιγγίδης κάνουν την μεγάλη διαφορά. Ιδιαίτερα τον Σαλπιγγίδη πρέπει να τον προσέχεις γιατί εκεί που τον χάνεις τον, εκεί βρίσκεις».
Για τα ατού της Ντινάμο Μινσκ:
«Είναι πολύ σταθερή ομάδα. Ο Ουντότζι και ο Στάσεβιτς κάνουν την διαφορά. Πιο συγκεκριμένα ο Στάσεβιτς είναι αρχηγός και παίρνει την ομάδα πάνω του. Γενικότερα η άμυνα της Ντίναμο ξέρει να κρατάει το μηδέν. Θα έλεγα ότι η ομάδα παίζει περισσότερο με την μπάλα κάτω και το ψηλό παιχνίδι δεν είναι το στοιχείο της».
Για την δυναμική της Τούμπας:
«Πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ παίζει καλύτερα στην έδρα του αλλά δεν παίζει άσχημα και εκτός έδρας».
Για τις πιθανότητες που δίνει στον ΠΑΟΚ να κερδίσει:
«Το παιχνίδι είναι πάντα απρόβλεπτο αλλά ο ΠΑΟΚ είναι λίγο δυνατότερος και έχει 60% πιθανότητες για νίκη ενώ η Ντινάμο έχει 40%».
Για το αν η Ντινάμο είναι καλύτερη από την Ζίμπρου:
«Είχα 3-4 παίκτες της Ντινάμο και γνωρίζω το ρόστερ της. Όντως είναι καλύτερη ομάδα από την Ζίμπρου. Νομίζω ότι δεν ήταν αντιπροσωπευτική η ήττα της στο πρωτάθλημα με σκορ 4-1 στην έδρα. Είναι κάποια παιχνίδια που ότι πάει μέσα μπαίνει γκολ. Αυτό ήταν ένα από αυτά τα παιχνίδια».
Για το σύστημα με το οποίο παίζει η Ντινάμο:
«Θα παίξει αμυντικά από όσο γνωρίζω με τρία στόπερ. Πιστεύω θα βασιστεί στις αντεπιθέσεις».
Για το αν θα δει το ματς:
«Θα προσπαθήσω να παρακολουθήσω την αναμέτρηση μέσω Ίντερνετ».
*Πηγή: arenafm.gr*

Παραιτήθηκε ο Γαλανός!!

galanos
Πολύ μεγάλη ένταση επικράτησε πριν από λίγο στα γραφεία του ΑΣ ΑΡΗΣ, όπου ο Γιώργος Γαλανός είχε έντονο φραστικό επεισόδιο με τον Χάρη Παπαγεωργίου και στην συνέχεια αποχώρησε από την αίθουσα σε έξαλλη κατάσταση και δηλώνοντας ότι δεν θα ξανασχοληθεί.
Δήλωσε ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με αυτούς τους ανθρώπους και πώς αύριο θα παραδώσει το ταμείο από την μία εβδομάδα που βρέθηκε στο τιμόνι του ποδοσφαιρικού τμήματος.
*Πηγή: arenafm.gr*

Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα κατά Στεφανίδη!!

Stefanidis
Ο Παναγιώτης Στεφανίδης ήταν ο… νικητής σε πρώτο βαθμό της διαμάχης που έχει με πρώην παίκτες και τους εκπροσώπους τους μετά τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν εναντίον του.
Πιο συγκεκριμένα, τα ασφαλιστικά μέτρα κατατέθηκαν από τους κ.κ. Τοπίδη, Καρασσαβίδη, Διούδη, Μπουγαίδη, Κουσίδη και Κοτσαρίδη (δεν ήταν τελικά και ο Βλάχος) με τα οποία ζητούνταν η δέσμευση λογαριασμών του κ. Στεφανίδη γιατί δεν τους απέδωσε χρήματα από την μεταγραφή Διούδη.
Μάλιστα παρουσίασαν και δημοσιεύματα από συγκεκριμένο μέσο, αλλά και το εξώδικο του Λάμπρου Σκόρδα (με τον οποίο είχαν υπογράψει για τους δυο παίκτες και έμειναν απλήρωτοι αφού δεν οι εκχωρήσεις πήραν τελικά ήταν μικρότερες από τα διαθέσιμα τηλεοπτικά του Άρη λόγω της ισχνής βαθμολογικής συγκομιδής) κατά του Στεφανίδη για υπεξαίρεση.
Από την άλλη πλευρά όμως ο κ. Στεφανίδης παρουσίασε τις επίσημες αποδείξεις-καταβολές για όλο το ποσό από την επιταγή Διούδη και μάλιστα με όλα τα ποσά να είναι περασμένα κανονικά από το λογιστήριο της ΠΑΕ. Μάλιστα τα χρήματα που αποδόθηκαν στο Δημόσιο μεταφέρθηκαν την ίδια στιγμή μέσα από την Τράπεζα που έγινε η είσπραξη της επιταγής.
Με αυτά τα στοιχεία το δικαστήριο δικαίωσε την πλευρά Στεφανίδη και απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα, δεν χορήγησε δηλαδή προσωρινή διαταγή και πλέον η κύρια υπόθεση θα εκδικαστεί στα μέσα Δεκεμβρίου.
Το συγκεκριμένο πάντως θέμα είναι ενδεικτικό του πως λειτουργεί ο Άρης τα τελευταία χρόνια. Η ουσία δεν είναι τι πραγματικά συνέβη (ότι με τα λεφτά του Διούδη πληρώθηκαν υποχρεώσεις της ομάδας, όπως αποδείχθηκε και στο δικαστήριο), αλλά το τι θα πει κάθε σχετικός και άσχετος σε ένα σάιτ ή σε ένα ραδιόφωνο. Όλα αυτά τα χρόνια οι.. λασπωτήρες είναι σε εγρήγορση και θα πρέπει κάποιοι άνθρωποι και κυρίως ο ΑΡΗΣ να περιμένουν κανά δυο χρόνια (όπως πχ οι περιπτώσεις Κόκε, Κάμπορα στο CAS) για να πετάξουν από πάνω τους την λάσπη.
Πάντως θα υπάρξει και συνέχεια καθώς ο πρώην πρόεδρος όπως ισχυρίζεται θα καταθέσει μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση περνώντας στην αντεπίθεση.
*Πηγή: arenafm.gr*

Υποψήφιος για τη Ξάνθη ο Γεωργιάδης!

862778010163a3ac33570c5039dc3fb8_L
Μετά το νέο «ναυάγιο» με τον Ουζουνίδη, η ομάδα της Ξάνθης εξετάζει τη περίπτωση του πρώην τεχνικού του ΠΑΟΚ,  Γιώργου Γεωργιάδη.
Μετά την αποχώρηση του Σάκη Τσιώλη, η Ξάνθη βρίσκεται σε αναζήτηση νέου προπονητή με το όνομα του Γιώργου Γεωργιάδη να ακούγεται αρκετά έντονα.
Βέβαια, δεν έχει γίνει ακόμα κάποια κίνηση για την πρόσληψη του καθώς οι άνθρωποι της Ξάνθης θέλουν να εξετάσουν κι’ άλλες λύσεις.
*Πηγή: arenafm.gr*

«Να προσέξει ο ΠΑΟΚ»

alavantas
Στον ArenaFM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ
, Νίκος Αλαβάντας
Μίλησε για το παιχνίδι με τη Ντιναμό Μινσκ, αλλά και για τις μεταγραφές του ΠΑΟΚ
Αναλυτικά τα όσα είπε στον ArenaFM 89,4
Για το ότι η Ντιναμό Μινσκ αν και άπειρη είναι επικίνδυνη τόνισε:
«Έτσι ακριβώς έχουν ήδη στα πόδια τους παιχνίδια στην Ευρώπη, είναι στην τελική ευθεία το πρωτάθλημα, σκοράρει σαν ομάδα και αν το προσέξει ο ΠΑΟΚ και νομίζω επειδή θα υπάρχει το γήπεδο με τον κόσμο θα είναι ο δωδέκατος παίκτης και θα δώσουν μεγάλη ώθηση στους παίκτες θα πάρει τη νίκη».
Για την εκρηκτικότητα που έχει ο Μακ υπογράμμισε:
«Είναι πολύ γρήγορος και ο Μακ όπως και ο Περέιρα. Έχει τις διεισδύσεις και μπορεί να παίξει ο ΠΑΟΚ την κόντρα αντεπίθεση και πολύ άνετα και μέσα στην Τούμπα γιατί οι άμυνες παίζουν κλειστά. Ξέρουν ποδόσφαιρο και είναι γρήγοροι με την μπάλα στα πόδια και μπορούν να κάνουν ζημιές στις αντίπαλες άμυνες. Δεν έχει τη γρήγορη εκκίνηση, αλλά στη συνέχεια ανεβάζει ρυθμούς. Έτσι ήμουν και εγώ, δεν ξεκινούσα ποτέ πρώτα και μπορεί να είναι λάθος και μια φορά την είχα πατήσει με έναν αντίπαλο. Ήταν ψηλός και γεμάτος και έλεγα σιγά μην μπορεί να είναι πιο γρήγορος από μένα και τον άφησα στην πρώτη φάση για να δω και τα βρήκα σκούρα. Μετά τον είχα από κοντά και ξεκινούσα πάντα πρώτος και ο προπονητής του τον έκανε αλλαγή στο ημίχρονο».
 Για τον Ρατς προσέθεσε:
«Την πρώτη στιγμή που είδα τον Ρατς δεν είπα καλά σχόλια, ήταν φοβισμένος αργός και ότι δεν πήραμε κάποιον να καλύψουμε τη θέση του Λίνο. Ωστόσο στη συνέχεια έδειξε ότι ξέρει μπάλα και παιχνίδι με παιχνίδι ανεβαίνει».
Για το παιχνίδι με τη Ντιναμό Μινσκ είπε:
 «Είμαι της άποψης ότι πρέπει να πιέσεις στα πρώτα 15 λεπτά και αν δεν πιέσεις τον αντίπαλο και τον αφήσεις να κάνεις το παιχνίδι του, τότε αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση. Στη συνέχεια αρχίζει και η γκρίνια από την κερκίδα».
Για τις μεταγραφές που δεν έγιναν και το ότι η ομάδα έχει κενά υποστήριξε:
«Πιστεύω πως για μένα η κλήρωση είναι ευνοϊκή και αν δεν κατακτήσει την πρώτη θέση, μπορεί τη δεύτερη και να πάρει την πρόκριση. Χρειαζόμαστε μεταγραφές, αλλά ενδεχομένως να μην χρειαστούν μέχρι τον Ιανουάριο και πρέπει να ψάξουν από τώρα για να τους κλείσουν».
Για τις αλλαγές στην ομάδα σε σχέση με την περσινή σεζόν:
 «Η ομάδα παίζει σωστό ποδόσφαιρο, βγαίνει σωστά στην επίθεση και για μένα λείπει η πιο γρήγορη μεταβίβαση μπροστά. Λείπει ο άνθρωπος που θα κάνει το παιχνίδι πιο γρήγορο. Ο Τζιόλης είναι καλός στα αμυντικά του καθήκοντα, αλλά δεν μπορεί να βγάλει γρήγορα την μπάλα στην επίθεση. Οι Μακ και Περέιρα είναι γρήγοροι και ο ΠΑΟΚ δεν έχει τον παίκτη που θα τους βγάλει την κάθετη πάσα».
Για τον Δημήτρη Παπαδόπουλο κατέληξε:
«Όπως είχα πει από την αρχή ο Δημήτρης Παπαδόπουλος μπορεί να κάνει μέσα στην Τούμπα 10-15 γκολ. Τον πιστεύω γιατί είναι κλασσικός επιθετικός, ξέρει να κρατά την μπάλα και στα εντός έδρας παιχνίδια με τον Αθανασιάδη μπορούν να κάνουν ζημιές στις αντίπαλες άμυνες και οι δυο τους».
*Πηγή: arenafm.gr*

Μια ''ανάσα'' από Σιαλμά!

Πολύ κοντά στον Άρη βρίσκεται ο Δημήτρης Σιαλμάς, αφού σύμφωνα με πληροφορίες συμφώνησε με την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ο Σιαλμάς φαίνεται πως απάντησε θετικά στην πρόταση του Άρη, αφού σήμερα ήταν η... κρίσημη ημέρα όπου ο 28χρόνος επιθετικός θα έπαιρνε την οριστική του απόφαση για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Ο Σιαλμάς φέρεται να έχει συμφωνήσει στην πρόταση που του κατατέθηκε από τον Άρη και δεν αποκλείεται εντός της ημέρας να ανακοινωθεί η απόκτηση του!
*Πηγή: metrosport.gr*

Παπαδόπουλος: «Κερδίζουν χρόνο οι τραυματίες»

Όταν προγραμματίζεις κάτι και αναβάλλεται, ασφαλώς και δεν πρόκειται για κάτι που αντιμετωπίζεται θετικά. Στον Ηρακλή η αντίδραση του Σπύρου Παπαθανασάκη ήταν χαρακτηριστική, με την τοποθέτηση του μεγαλομετόχου να ξεκαθαρίζει το τοπίο. Είναι προφανές πάντως πως αυτή η εξέλιξη μπορεί να βγάλει και θετικά στοιχεία για την ομάδα. Κάποια δεδομένα διαφοροποιούνται άλλωστε.

Η «Μ» ζήτησε το σχόλιο του προπονητή της ομάδας, Νίκου Παπαδόπουλου, μετά από την είδηση της απόφασης αναβολής επ’ αορίστον της πρεμιέρας. Φυσικά έχει κυκλοφορήσει πως μια πιθανή ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος είναι το διήμερο 10-11 Οκτωβρίου. Ο «κυανόλευκος» τεχνικός επισήμανε πως ο Ηρακλής θα είναι έτοιμος σε κάθε περίπτωση. Είτε το πρωτάθλημα ξεκινούσε τώρα, είτε ξεκινήσει αργότερα: «Θέλω να ξεκαθαρίσω αρχικά πως όποτε και να παίξουμε τελικά, η ομάδα θα παρουσιαστεί έτοιμη για τον στόχο της, να κερδίσει» υπογράμμισε αρχικά ο Νίκος Παπαδόπουλος. Αναλύοντας τα δεδομένα παράλληλα σημείωσε: «Η αλήθεια είναι πως μιλώντας καθαρά αγωνιστικά, υπάρχουν κάποια στοιχεία που μπορούν να προσμετρηθούν στα θετικά. Όπως για παράδειγμα το γεγονός πως οι δύο ποδοσφαιριστές μας που βρίσκονται στη διαδικασία αποθεραπείας από τους τραυματισμούς τους, Μπαρτολίνι και Μπάμπα, κερδίζουν παραπάνω χρόνο».

Ίσως να προλάβουν

Με τα ισχύοντα δεδομένα πριν από την αναβολή της πρεμιέρας, Σεμπαστιάν Μπαρτολίνι και Μπίνο Μπάμπα θα έχαναν την πρεμιέρα στην Κατερίνη 100%. Ίσως να ήταν έτοιμοι στη 2η ή την 3η αγωνιστική. Πλέον το ενδεχόμενο να είναι διαθέσιμοι στο πρώτο παιχνίδι του πρωταθλήματος είναι ανοικτό και δεν έχει αποκλειστεί.

Καλή εικόνα στα εργομετρικά

Όπως έγινε γνωστό από την πλευρά της ΠΑΕ, τις προηγούμενες ημέρες ολοκληρώθηκαν οι εργομετρικές εξετάσεις τον ποδοσφαιριστών οι οποίοι υποβλήθηκαν στον σχετικό έλεγχο χωρισμένοι σε δύο γκρουπ. Τα αποτελέσματα αυτών αναλύθηκαν από το τεχνικό επιτελείο του Ηρακλή που αποκόμισε θετική εικόνα για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα λίγες ημέρες πριν από την «είσοδο» της ομάδας σε ρυθμούς πρωταθλήματος.


«Παίζει» για Καλαμαριά

Με τον Εθνικό Σερρών προγραμματίστηκε και αναβλήθηκε τρεις φορές. Δεν είναι υποψήφιος φιλικός αντίπαλος από τη στιγμή που θα τον αντιμετωπίσει ο Ηρακλής στον όμιλο του Κυπέλλου. Αυτό με τον Απόλλωνα 1926 στην Καλαμαριά, που συζητήθηκε να διεξαχθεί για το Σαββατοκύριακο πριν από το παιχνίδι κυπέλλου, δεν «κλείδωσε». Ο Ημίθεος πάντως μπορεί να αντιμετωπίσει τους «κοκκινόμαυρους», το Σαββατοκύριακο μετά τον αγώνα με τον Λεβαδειακό, όταν ήταν αρχικά προγραμματισμένη η πρεμιέρα.
*Πηγή: metrosport.gr*

''Όλοι το βράδυ στην Τούμπα''

H ΠΑΕ ΠΑΟΚ στέλνει το δικό της μήνυμα προς τον κόσμο της ομάδας, ενόψει της αποψινής αναμέτρησης με την Ντιναμό Μίνσκ στην Τούμπα.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ΠΑΕ στην προσωπική της σελίδα στο facebook:

''Απόψε ο ΠΑΟΚ δίνει το πρώτο του παιχνίδι στη φάση των ομίλων του Europa League. Οι ποδοσφαιριστές και ο προπονητής χρειάζονται τη βοήθειά σας. Όλοι το βράδυ στην Τούμπα.
Μια πόλη, μια ομάδα, ΠΑΟΚ'''

«Ό,τι καλύτερο διαθέτει ο ΠΑΟΚ, ο Αθανασιάδης»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και νυν του Απόλλωνα Λεμεσού, Χρήστος Ιντζίδης και αναφέρθηκε στην αποψινή μάχη του Δικεφάλου απέναντι στη Ντιναμό Μινσκ.

Αναλυτικά όσα τόνισε:

«Είδα το τελευταίο ματς του ΠΑΟΚ και θεωρώ πως αν παρουσιαστεί όπως στα τελευταία ματς, θα πάει καλά. Η ομάδα άρχισε και δένει, είναι πολύ καλή επιθετικά, επομένως πιστεύω ότι θα πάει πολύ καλά σήμερα».

Για τους παίκτες που ξεχωρίζει από τον φετινό ΠΑΟΚ: «Ο Αθανασιάδης είναι ό,τι καλύτερο έχει να παρουσιάσει ο ΠΑΟΚ. Είναι πάντα μέσα στις φάσεις και ο πρώτος σκόρερ της ομάδας».

Για τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα: «Ο Ρατς είναι εξαιρετικός παίκτης, κάτι που φαίνεται από όσα πέτυχε στην καριέρα του. Ο Περέιρα και ο Μακ επίσης ξεκίνησαν καλά και μακάρι να συνεχίσουν έτσι για το καλο το δικό τους και της ομάδας».
*Πηγή: metrosport.gr*

«Μέσα» ο Περέιρα!!

Κανονικά συμπεριελήφθη ο Φακούντο Περέιρα στην αποστολή του ΠΑΟΚ, καθώς ο Αργεντινός άσος αισθανόταν καλύτερα και ο Άγγελος Αναστασιάδης μπορεί να τον χρησιμοποιήσει κόντρα στη Ντιναμό.

«Μέσα» ο Περέιρα
Αντίστροφα μετρούν στον ΠΑΟΚ για την πρεμιέρα της ομάδας στους ομίλους του Europa League κόντρα στην Ντιναμό Μινσκ.

Οι ποδοσφαιριστές του «Δικεφάλου του Βορρά» συγκεντρώθηκαν το πρωί στην Τούμπα, όπου έκαναν ένα… ξεμούδιασμα εν όψει του αποψινού αγώνα και στη συνέχεια πήγαν στο «Μακεδονία Παλλάς».

Εκείνο που είχε ενδιαφέρον ήταν η κατάσταση του Φακούντο Περέιρα, ο οποίος αισθανόταν καλύτερα και συμπεριελήφθη στην αποστολή του βραδινού ματς.

Από εκεί και πέρα, ο Αγγελος Αναστασιάδης πήρε μαζί 21 διαθέσιμους παίκτες, ενώ εκτός έμειναν οι Χέντβιγκες Μαντούρο, Γιώργος Τζαβέλλας, Κυριάκος Σαββίδης, Δημήτρης Κωνσταντινίδης, Παναγιώτης Δεληγιαννίδης και Τσαρλς Ιτάνζ.




*Πηγή: sport-fm.gr*

Σίλντενφελντ: «Σπέσιαλ ματς, μακάρι να σκοράρω»

Εκδικητικές φαίνεται πως έχει ο Γκόρντον Σίλντενφελντ για την Ντιναμό Μόσχας, καθώς δήλωσε ότι θα ήθελε να σκοράρει σε βάρος της πρώην ομάδας του και να δώσει τη νίκη στον Παναθηναϊκό.

Σίλντενφελντ: «Σπέσιαλ ματς, μακάρι να σκοράρω»
Την ελπίδα να σκοράρει κόντρα στην πρώην ομάδα του, Ντιναμό Μόσχας, ο Γκόρντον Σίλντενφελντ, μιλώντας εν όψει του αποψινού αγώνα του Παναθηναϊκού για την πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League.

Από εκεί και πέρα, ο Κροάτης αμυντικός τόνισε ότι εκείνο που θέλει είναι η ομάδα του να ξεκινήσει με νίκη στη δεύτερη τη τάξει τη διοργάνωση της UEFA.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο διεθνής άσος στο επίσημο πρόγραμμα του αγώνα

«Είναι... σπέσιαλ για εμένα αυτό το ματς (σ.σ. γέλια). Ξέρω όλους τους παίκτες, γνωρίζω προσωπικά μερικά πρόσωπα που συνεχίζουν να βρίσκονται στην ομάδα, φυσικά βέβαια έχουν υπάρξει κι αλλαγές όλα αυτά τα χρόνια. Εννοώ δεν θα ξέρουμε το σύστημα μέχρι την έναρξη του ματς, αλλά μπορώ να πω ότι έχω μια πλήρη εικόνα για τη Ντιναμό», ανέφερε αρχικά.

Με το «σπέσιαλ» που λες, να υποθέσουμε πως σου δίνει έξτρα κίνητρο; Θα επιδιώξεις να σκοράρεις και να πανηγυρίσεις... έξαλλα;

«Κοίτα, το ιδανικό σενάριο θα ήταν να κερδίσουμε με δική μου κεφαλιά (σ.σ. γέλια)! Σοβαρά όμως, αυτό που με νοιάζει πάντα και νομίζω το έχω αποδείξει είναι να νικάει η ομάδα μου. Δεν έχει σημασία λοιπόν το ποιός θα σκοράρει, αλλά το να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Τώρα, το πώς θα πανηγυρίσω, το... βλέπουμε όταν και αν βάλω γκολ».

Ποια θα έλεγες ότι είναι τα δυνατά στοιχεία των Ρώσων και τι πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός για να πάρει τη νίκη;

«Καταρχάς, διαθέτουν τη... μισή Εθνική Ρωσίας! Γενικά, είναι μια καλή ομάδα με μερικά πολύ καλά ονόματα, θα έλεγα ότι είναι ένα κλαμπ με πολλά χρήματα που μπορεί να αγοράζει... συχνά. Παράλληλα, είναι αρκετά έμπειρη ομάδα αλλά αν εμείς αγωνιστούμε ομαδικά τότε πιστεύω ότι μπορούμε να τους κερδίσουμε. Το κλειδί θα είναι να κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλύτερα. Να εκμεταλλευθούμε τα ομαδικά μας πλεονεκτήματα! Τώρα, σίγουρα υπάρχουν στοιχεία που μπορούμε να εκμεταλλευθούμε, αλλά ο κόουτς θα με... σκοτώσει αν τα αποκαλύψω (σ.σ. γέλια)»!

Πολλοί λένε ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, άρα ο Παναθηναϊκός πρέπει να κερδίσει σήμερα για να έχει ελπίδες στη συνέχεια... Συμφωνήσεις με αυτή την άποψη;

«Κοίτα, είναι αλήθεια ότι είναι πιο εύκολο αν κερδίσεις στο πρώτο σου ματς γιατί μετά αποκτάς ψυχολογία, είσαι ένα βήμα μπροστά. Από την άλλη, όλα μπορούν να συμβούν είναι τέσσερις καλές ομάδες... Επαναλαμβάνω, με νίκη όντας κάνεις ένα βήμα αλλά δεν σημαίνει ότι θα περάσεις κιόλας! Άλλωστε, αν κερδίσουμε το πρώτο ματς αλλά δεν περάσουμε δεν θα σημαίνει κάτι αυτή μας η νίκη».

Θέμα συγκέντρωσης τίθεται, αν υποθέσουμε ότι πάντοτε τα ευρωπαϊκά ματς είναι πιο... ελκυστικά;

«Όχι. Το αποκλείω! Και το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο αλλά και η Ευρώπη, όλοι οι στόχοι μας είναι σημαντικοί οπότε αυτό που θα πρέπει να κάνουμε είναι να είμαστε πάντοτε προετοιμασμένοι. Σωματικά και ψυχολογικά! Μετά τη Ντιναμό ακολουθεί το παιχνίδι στην Κρήτη με τον Πλατανιά, την άλλη εβδομάδα ξανά ταξίδι και αγώνας. Στο τέλος θα κάνουμε τον απολογισμό μας και θα δούμε ποιούς πετύχαμε και ποιούς όχι».

Από σήμερα ξεκινούν σε... σταθερό ρυθμό τα δυο παιχνίδια την εβδομάδα. Αυτό θα επηρεάσει την ομάδα ή πιστεύεις ότι δεν θα είναι πρόβλημα;

«Σίγουρα, θα είναι δύσκολο αλλά αυτό είναι η ζωή κάθε αθλητή και κάθε ομάδας. Σε υψηλό επίπεδο συνηθίζεις να δίνεις συνέχεια παιχνίδια, κι εμείς ως τέτοια ομάδα δεν νομίζω ότι θα έχουμε πρόβλημα... Από την άλλη, αν κάποιος είναι κουρασμένος, επειδή το ατού μας είναι αυτό που είπα πριν ότι στηριζόμαστε στο σύνολο κι όχι σε πρόσωπα, πιστεύω ότι μπορούμε να τον καλύψουμε».

Μίλησαν για τα… δύσκολα του Πανιωνίου!!

Στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν όταν παρέλαβαν τον Πανιώνιο , αλλά και στην καθημερινή προσπάθεια που καταβάλλουν καθημερινά αναφέρθηκαν οι Χρήστος Δάρας, Νίκος Ζαμάνης και Κυριάκος Σκούρας.

Μίλησαν για τα… δύσκολα του Πανιωνίου
Τα προβλήματα στον Πανιώνιο είναι καθημερινότητα για τους ανθρώπους της διοίκησης.

Αυτό ήταν και το θέμα στο οποίο αναφέρθηκαν οι Χρήστος Δάρας, Νίκος Ζαμάνης και Κυριάκος Σκούρας, οι οποίοι παραβρέθηκαν στην χθεσινή Γενικής Συνέλευσης του Ερασιτέχνη Πανιώνιου.

Οι τρεις άντρες έθεσαν επί τάπητος τα ζητήματα που αντιμετώπισαν όταν ανέλαβαν την ΠΑΕ, ενώ μίλησαν και για την προσπάθεια που καταβάλλουν καθημερινά για την εύρυθμη λειτουργία της ΠΑΕ.

Επίσης, αναφορά έγινε και στην προηγούμενη διοίκηση, λέγοντας πως «θα πούμε περισσότερα όταν τακτοποιηθούν οι εκκρεμότητες».

Σε ότι έχει να κάνει με τις εκλογές στον Ερασιτέχνη ο Άρης Μισαηλίδης ηγείται το ενωτικό ψηφοδέλτιο, στο οποίο αναγράφονταν τα εξής ονόματα: Αβραντίνης, Αφεντουλίδης, Βουζουνεράκης, Βυθούλκας, Δάρας, Καταρτζόγλου, Κουλμπαλόγλου, Μιχαηλίδης, Μπίρης, Παύλου, Στρογγυλάκης, Τσιάπης, Χρυσοχόου. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δυσκολεύει για τους δύο του Άρη!!

Η απάντηση της Επιτροπής Ιδιότητας Μεταγραφών της ΕΠΟ για τις υποθέσεις των δελτίων των Σιντί Σανιά και Γκαέλ Ενουντούλου αναμένεται τελικά σήμερα να γίνει γνωστή. Λιγοστές οι πιθανότητες.

Δυσκολεύει για τους δύο του Άρη

Αυτό γιατί η Επιτροπή Ιδιότητας Μεταγραφών της ΕΠΟ που θα αποφασίσει την κατ΄ εξαίρεση έκδοση δελτίων τους, φαίνεται πως δεν θα πάρει απόφαση θετική για τους «κίτρινους».

Όποια και αν είναι αυτή πάντως, η γνωστοποίηση της αναμένεται να γίνει σήμερα τελικά. Η καθυστέρηση αυτή προκαλεί επιπλέον ανησυχία στους ανθρώπους της διοίκησης. Στην διαδικασία θα παραβρεθεί εκπρόσωπος της ομάδας.

Στην περίπτωση που τελικά η απόφαση δεν είναι υπέρ του Άρη και οι παίκτες αποκτήσουν δικαίωμα να ενσωματωθούν στον Άρη από τον Γενάρη, τότε είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν μεταγραφικές εξελίξεις.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Δημήτρη Σιαλμά που περιμένει στο εξωτερικό, οι Θεσσαλονικείς θα περιμένουν να δουν τη θα γίνει με την περίπτωση του, όπως και με τον Φρανκ Γκουέλα τον οποίο έχουν αποφασίσει να περιμένουν μέχρι τέλους. Πλέον, βέβαια, δεν ασχολούνται με τον Μαρσέλο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ιστορική μέρα για την ΑΕΚ!!

Σαν σήμερα πριν από 90 χρόνια εγκρινόταν το καταστατικό ίδρυσης της ΑΕΚ. Τι ανέφερε το ιστορικό ντοκουμέντο.

Ιστορική μέρα για την ΑΕΚ

Σήμερα, ωστόσο, 18 Σεπτεμβρίου, συμπληρώνονται 90 χρόνια από τη μέρα που εγκρίθηκε το καταστατικό της ίδρυσης της Αθλητικής Ένωσης Κωνσταντινουπόλεως» από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Το καταστατικό είχε κατατεθεί στις αρμόδιες αρχές στις 7 Ιουλίου 1924 και στις 18 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους το Πρωτοδικείο Αθηνών αναγνώρισε τη σύσταση του Αθλητικού Σωματείου το Καταστατικό ίδρυσης του οποίου υπέγραψαν επιφανείς Έλληνες από την Κωνσταντινούπολη που ζούσαν στην Αθήνα.

Το ιστορικό αυτό έγγραφο ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής :

«Υπό των εν Αθήναις και Πειραιεί εκ Κωνσταντινουπόλεως αθλητών και φιλάθλων ιδρύεται γυμναστικός Σύλλογος υπό την επωνυμίαν «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ» με έδρα την Αθήνα. Σκοπός του Συλλόγου είναι η περισυλλογή και συγκέντρωση των εκ Κωνσταντινουπόλεως αθλητών προς συνέχιση του έργου διαφόρων αθλητικών σωματείων της Κων/πολης, των οποίων ενεργά μέλη ήταν οι αθλητές αυτοί, καθώς και η διάδοση του φίλαθλου αισθήματος στη νεολαία για την διάπλαση όλκιμων σωμάτων, θαρραλέων ψυχών, ευγενικών χαρακτήρων, ικανών για την εκπλήρωση κάθε υποχρέωσης προς την πατρίδα, την κοινωνία και την οικογένεια».

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Παίρνει Στρναντ ο Πανιώνιος!

Τον Νέναντ Στρναντ φέρνει στην Ελλάδα ο Πανιώνιος που συνεχίζει τη στελέχωση του ρόστερ του. Έρχεται και ο Μιλόσεβιτς.

Παίρνει Στρναντ ο Πανιώνιος

Στο μεταξύ, σήμερα αναμένεται στην Αθήνα ο Μίλαν Μιλόσεβιτς. Ο 29χρονος Βόσνιος φόργουορντ (2,01μ.) είχε 14,1 πόντους και 8,6 ριμπάουντ κατά μέσο όρο με τη Ζλάτορογκ στη Σλοβενία.*Πηγή: sport-fm.gr*

Γιούρια στο… Europa!

Για πρώτη φορά τρεις ελληνικές ομάδες συμμετέχουν στους ομίλους του Europa League και έχουν αναλάβει την ευθύνη να φτάσουν ακόμη ψηλότερα την Ελλάδα στη βαθμολογία της UEFA!

Γιούρια στο… Europa

Από εκεί και πέρα, έχουμε και άλλες σπουδαίες αναμετρήσεις, αφού η δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της UEFA μας έχει συνηθίσει σε αγώνες επιπέδου Champions League και αυτό περιμένουμε από σήμερα.

Από τους 24 αγώνες ξεχωρίζουν τέσσερις και αυτοί είναι οι Γκλάντμπαχ - Βιγιαρεάλ, Παρτίζαν - Τότεναμ, Σεβίλλη - Φέγενοορντ και Έβερτον - Βόλφσμποπυργκ.

Αναλυτικά

1ος όμιλος
Γκλάντμπαχ - Βιγιαρεάλ (20:00)
Απόλλων Λεμεσού - Ζυρίχη (20:00)

Επόμενη αγωνιστική: Ζυρίχη – Γκλάντμπαχ, Βιγιαρεάλ - Απόλλων Λεμεσού (22:05)

2ος όμιλος
Μπριζ - Τορίνο (20:00)
Κοπεγχάγη - Ελσίνκι (20:00)

Επόμενη αγωνιστική: Ελσίνκι – Μπριζ, Τορίνο – Κοπεγχάγη (22:05)

3ος όμιλος
Παρτίζαν - Τότεναμ (20:00)
Μπεσίκτας - Αστέρας Τρίπολης (20:00)

Επόμενη αγωνιστική: Αστέρας Τρίπολης – Παρτιζάν, Τότεναμ – Μπεσίκτας (22:05)

4ος όμιλος
Ζάλτσμπουργκ - Σέλτικ (20:00)
Ντίναμο Ζάγκρεμπ - Άστρα Τζούρτζου (20:00)

Επόμενη αγωνιστική: Αστρα – Σάλτσμπουργκ, Σέλτικ - Ντιναμό Ζάγκρεμπ (22:05)

5ος όμιλος
Αϊντχόφεν - Εστορίλ (20:00)
Παναθηναϊκός - Ντινάμο Μόσχας (20:00)

Επόμενη αγωνιστική: Ντιναμό Μόσχας – Αϊντχόφεν (18:00), Εστορίλ – Παναθηναϊκός (22:05)

6ος όμιλος
Καραμπάκ - Σεντ-Ετιέν (19:00)
Ντίπρο - Ίντερ (20:00)

Επόμενη αγωνιστική: Σεντ Ετιέν - Ντνίπρο Ντνιπροπετρόφσκι, Ιντερ – Καραμπάγκ (22:05)

7ος όμιλος
Σταντάρ Λιέγης - Ριέκα (22:05)
Σεβίλλη - Φέγενοορντ (22:05)

Επόμενη αγωνιστική: Φέγενορντ - Σταντάρ Λιέγης , Ριέκα – Σεβίλλη (20:00)

8ος όμιλος
Λιλ - Κρασνοντάρ (22:05)
Έβερτον - Βόλφσμπουργκ (22:05)

Επόμενη αγωνιστική: Κράσνονταρ – Εβερτον (19:00), Βόλφσμπουργκ – Λιλ (20:00)

9ος όμιλος
Γιουνγκ Μπόις - Σλόβαν Μπρατισλάβα (22:05)
Νάπολι - Σπάρτα Πράγας (22:05)

Επόμενη αγωνιστική: Σπάρτα Πράγας - Γιουνγκ Μπόις, Σλόβαν Μπρατισλάβας – Νάπολι (20:00)

10ος όμιλος
Στεάουα - Όλμποργκ (22:05)
Ρίο Άβε - Ντινάμο Κιέβου (22:05)

Επόμενη αγωνιστική: Ντιναμό Κιέβου - Στεάουα Βουκουρεστίου, Ααλμποργκ - Ρίο Αβε (20:00)

11ος όμιλος
ΠΑΟΚ - Ντινάμο Μινσκ (22:05)
Φιορεντίνα - Γκινγκάμπ (22:05)

Επόμενη αγωνιστική: Γκινγκάμπ – ΠΑΟΚ, Ντιναμό Μινσκ – Φιορεντίνα (20:00)

12ος όμιλος
Μεταλίστ - Τράμπζονσπορ (22:05)
Λέγκια - Λόκερεν (22:05)

Επόμενη αγωνιστική: Λόκερεν - Μέταλιστ Χάρκιβ, Τραμπζονσπόρ - Λέγκια Βαρσοβίας (20:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Το μέλλον… δεν αργεί!!

Το φιλικό με τη Λάρισα ήταν μόνο η αρχή. Η ΑΕΚ δείχνει διάθεση να ποντάρει στο ταλέντο παικτών από τα σπλάχνα της, όπου υπάρχει «χρυσάφι».

Το μέλλον… δεν αργεί
Η δέσμευση των ανθρώπων της ΑΕΚ πως σύντομα η πρώτη ομάδα θα στελεχωθεί με παίκτες από τα σπλάχνα του συλλόγου βρίσκεται ήδη στο στάδιο υλοποίησης.

Η εξαιρετική δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες, τόσο σε επίπεδο ανίχνευσης ταλέντων, όσο και «κατεργασίας» τους, έχει ήδη αρχίσει να αποδίδει και δεν θα αργήσει να γίνει πράξη αυτό που είχαν υποσχεθεί δημοσίως Άκης Ζήκος και Ντούσαν Μπάγεβιτς, πως η «Ένωση» θα… αυτοτροφοδοτείται.

Οι νεαροί ποδοσφαιριστές που δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει για αρκετή ώρα σε ένα δυνατό φιλικό και εκτός έδρας, απέναντι στη Λάρισα (1-1), χθες ο Τραϊανός Δέλλας έδειξαν πως διαθέτουν την πρώτη ύλη, αλλά και το απαιτούμενο «θράσος» για να γίνουν σύντομα μέλη της πρώτης ομάδας. Οι 17χρονοι Ανδρέας Βλαχομήτρος, που πέτυχε το γκολ, Αντώνης Κυριαζής, Βασίλης Καρβουνίδης, Ηλίας Τσέλιος, ο 16χρονος Γιαννούτσος, ο 18χρονος Τζάθας, οι Σβάρνας, Π. Ντούνης και Γροντής που ήδη έχουν αρκετές εμφανίσεις στην πρώτη ομάδα, αλλά κι αρκετοί ακόμη που έρχονται από πίσω δείχνουν πως… το’ χουν. Στο χέρι το δικό τους, αλλά και της ΑΕΚ που θα τους δώσει τις ευκαιρίες, είναι να τις εκμεταλλευτούν.

Η πρόθεση δεδομένα υπάρχει. «Θέλουμε να φτιάξουμε μια ομάδα με πολλά δικά μας παιδιά», δήλωσε ο Τραϊανός Δέλλας δίνοντας το στίγμα…

Κύπελλο και… εγρήγορση

Από σήμερα η προσοχή όλων στην ΑΕΚ στρέφεται στον πρώτο αγώνα για τους ομίλους του Κυπέλλου, την Τετάρτη απέναντι στον Πανθρακικό στην Κομοτηνή. Ο Τραϊανός Δέλλας, παράλληλα, αναζητεί τρόπος για να διατηρήσει σε εγρήγορση την ομάδα του μέχρι να αρχίσει το πρωτάθλημα της Football League. Αναμένεται να προγραμματιστεί τουλάχιστον ένα φιλικό με άλλη ομάδα της κατηγορίας.*Πηγή: sport-fm.gr*

Τι Τρίπολη, τι… Πόλη!!

Τη δυναμική που έχει βγάλει στα παιχνίδια του μέσα στην Τρίπολη θέλει να επαναλάβει μέσα στην Πόλη ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος αντιμετωπίζει την Μπεσίκτας για την 1η αγωνιστική του Europa League.

Τι Τρίπολη, τι… Πόλη!
Ποιος θα το πίστευε!

Ο Αστέρας Τρίπολης βρίσκεται στους ομίλους του Europa League και θέλει απόψε να συνεχίσει να τρελαίνει κόσμο, αφού αντιμετωπίζει την ιδιαίτερα δυνατή Μπεσίκτας για την πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Europa League (20:00, Novasports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Το ταξίδι των Αρκάδων μετά την Φινλανδία, τη Γερμανία και την Κύπρο συνεχίζεται στην Τουρκία, όπου φιλοδοξούν να επιστρέψουν με ακόμη μία σημαντική επιτυχία στις αποσκευές τους και να κάνουν περισσότερο ξακουστή την Τρίπολη ανά την Ευρώπη.

Άλλωστε, ένας Αρκάς ποτέ δεν τρομάζει από δυσκολίες και αυτό πρέπει να αντιληφθούν οι παίκτες του Στάικου Βεργέτη. Ο Έλληνας τεχνικός προβληματίζεται από τις απουσίες του Κουρμπέλη και του Τορμένα, αλλά πρόθεσή του είναι η καλή αμυντική λειτουργία του Αστέρα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βεργέτης θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Κοσίτσκι, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Λούι, Γκοϊάν, Ζησόπουλο και Παντελιάδη.

Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν οι Μουνάφο και Ουσέρο, με τους Μάσα και Μπακασέτα (ή Μπαντιμπανγκά) που έχουν περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες. Ρόλο οργανωτή θα αναλάβει ο Ρόλε και ο Πάρα θα παίξει στην κορυφή της επίθεσης.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Θεοδωρόπουλος, Κιτόκο, Σανκαρέ, Τιε Μπι, Τσοκάνης, Νίκο, Γιαννιώτας και Μπαράλες.

Στο απέναντι στρατόπεδο, ο Σλάβεν Μπίλιτς θα χρησιμοποιήσει τους Τόλγκα, Ισμαΐλ, Πέδρο Φράνκο (Σίβοκ), Ερσάν, Μότα, Μετζίπ, Χάντινσον, Γκιοκχάν, Ογκιουζχάμ, Ολτσάι και Μπα.*Πηγή: sport-fm.gr*

Είναι θέμα… DNA!

Να αντιπαρατάξει την ευρωπαϊκή του φανέλα απέναντι στην... πανάκριβη Ντιναμό Μόσχας και να μπει με το δεξί στους ομίλους του Europa League θέλει απόψε ο Παναθηναϊκός. Τα πλάνα του Αναστασίου.

Είναι θέμα… DNA
Στα… βαθιά ρίχνεται ο Παναθηναϊκός με το «καλησπέρα» στους ομίλους του Europa League υποδεχόμενος απόψε (20:00, ΑΝΤ1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr) τη Ντιναμό Μόσχας. Οι «πράσινοι» θα βρουν μπροστά τους μία πανίσχυρη ομάδα, με πανάκριβο ρόστερ και πολύ καλή πορεία μέχρι τώρα στο ρωσικό πρωτάθλημα με πέντε νίκες σε επτά αγώνες.

Απέναντι σε αυτή, ωστόσο, έχει να αντιπαρατάξει το ευρωπαϊκό του DNA, αυτό που-κακά τα ψέματα-βρίσκεται σε… λήθαργο τα τελευταία χρόνια και καλείται να «ξυπνήσει» σήμερα για να ανοίξει το δρόμο για την πρόκριση στους «32».

Ο Γιάννης Αναστασίου αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με 4-2-3-1 έχοντας τον Κοτσόλη στο τέρμα, τους Σίλντενφελντ (που χθες έκανε ατομικό αλλά είναι 100% καλά και θα παίξει απέναντι στην παλιά του ομάδα) και Μέντες στο κέντρο της άμυνας με τους Νάνο και Τριανταφυλλόπουλο στα άκρα. Λαγός και Πράνιτς θα είναι τα δύο κεντρικά χαφ, ο Ζέκα στα δεξιά και ο Ντίνας αριστερά θα τους πλαισιώνουν, ενώ ο Ατζαγκούν θα κινείται πίσω από τον Καρέλη. Πάντως δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν Κλωναρίδης και Πέτριτς.

Ο προπονητής του «τριφυλλιού» έχει ζητήσει από τους παίκτες του προσοχή στις στημένες φάσεις, αλλά και στις κινήσεις που κάνουν οι μέσοι της ρωσικής ομάδας προς την αντίπαλη περιοχή. Στην 20μελή αποστολή πέρα από τους προαναφερθέντες βρίσκονται οι Στιλ, Αναγνωστόπουλος, Μπούρμπος, Κουτρουμπής, Χουχούμης, Δώνης και Μπαϊράμι, ενώ εκτός έμειναν οι τραυματίες Ρισβάνης, Σπυρόπουλος και Μπεργκ, όπως και ο Μπούι για λόγους τακτικής.

Η Ντιναμό θα παραταχθεί με 4-2-3-1, αλλά χωρίς τρία μεγάλα ονόματα, τους Βαλμπουενά και Βενκέρ, για τους οποίους δαπανήθηκαν συνολικά 13 εκατ. ευρώ, αλλά και τον διεθνή με τη Ρωσία Ντενίσοφ. Ο Μπερεζόφσκι θα είναι στο τέρμα, Μπίτνερ και Μανόλεφ θα καλύπτουν τα άκρα της άμυνας με τους Σάμπα και Ντάγκλας στόπερ, Νομπόα και Γιουσούποφ θα είναι τα κεντρικά χαφ, Τζούτζακ, Κοκόριν και Ιόνοφ θα είναι η τριάδα μπροστά τους, ενώ ο Κουράνι θα είναι ο σέντερ φορ της ομάδας του Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ιταλός ο Ντανιέλε Ορσάτο. Η Λεωφόρος θα είναι κατάμεστη, καθώς τα 150 εισιτήρια που απέμειναν (αξίας 10 ευρώ) αναμένεται να εξαντληθούν. Η Ντιναμό θα έχει στο πλευρό της περίπου 300 φίλους της, που θα καθίσουν στη θύρα 6. Στο άλλο ματς του ομίλου, η Αϊντχόφεν υποδέχεται την Εστορίλ στην Ολλανδία.*Πηγή: sport-fm.gr*

Φαβορί; Απόδειξε το!

Τον τίτλο του φαβορί καλείται να επιβεβαιώσει ο ΠΑΟΚ στον σημερινό αγώνα με την Ντιναμό Μινσκ, στην 1η αγωνιστική για τους ομίλους του Europa League. Πώς θα παρατάξει την ομάδα ο Άγγελος Αναστασιάδης.

Φαβορί; Απόδειξε το!
Τον στόχο του ΠΑΟΚ να φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται στο φετινό Europa League έθεσε ο Άγγελος Αναστασιάδης, λίγες ώρες πριν από το αποψινό παιχνίδι με την Ντιναμό Μινσκ για την 1η αγωνιστική της διοργάνωσης (22:05, Novasports 2, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Φαινομενικά οι Λευκορώσοι είναι η πιο αδύναμη ομάδα του 11ου ομίλου, αλλά όλα κρίνονται στο γήπεδο και αυτό πρέπει να κάνουν απόψε οι Θεσσαλονικείς.

Άλλωστε, ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει να επιδείξει σπουδαίες νίκες σε σαφώς ποιοτικότερες ομάδες από εκείνη του συλλόγου του Μινσκ. Από εκεί και πέρα, στον ΠΑΟΚ θέλουν να δώσουν συνέχεια στις πολύ καλές εμφανίσεις που έχουν πραγματοποιήσει το τελευταίο διάστημα, αρχής γεννωμένης από το 4-0 με τη Ζίμπρου.

Σημαντικό ρόλο, επίσης, θα παίξει και η παρουσία του κόσμου, ο οποίος είχε απουσίασε από τα δύο παιχνίδια του πρωταθλήματος και «διψάει» να δει από κοντά την αγαπημένη του ομάδα.

Ωστόσο, πρέπει να τονίσουμε ότι η UEFA έχει στραμμένη την προσοχή της στην Τούμπα και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι χθες τιμωρήθηκε με πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ για 2 πυρσούς, 3 κροτίδες, ένα μηχάνημα λέιζερ και για τον κόσμο που καθόταν σε ορισμένα διαζώματα.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο κ. Αναστασιάδης δεν υπολογίζει τους Μαντούρο, Κωνσταντινίδη και Γκολάσα. Έτσι θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Γλύκο, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Κίτσιου, Βίτορ, Σκόνδρα και Ρατς.

Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν οι Κάτσε και Τζιόλης, με τους Μακ και Σαλπιγγίδη στα Πλάγια. Το επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν ο Αθανασιάδης με τον Περέιρα, εφόσον ο τελευταίος δεν προφυλαχθεί. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Γιακουμής, Μάρτενς, Κατσικάς, Σπυρόπουλος, Κουλούρης, Τζανδάρης και Παπαδόπουλος.

Στο απέναντι στρατόπεδο, ο Ζουραβέλ δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα. Την ενδεκάδα θα αποτελέσουν οι Γκούτορ, Κοντσεβόι, Μπαγκουρά, Πολίτεβιτς, Κάρποβιτς, Νίκολιτς, Σίμοβιτς, Βερετίλο, Στάσεβιτς, Αντάμοβιτς και ο παλιός γνώριμός μας από τον Άρη, Ουντότζι.

Το άλλο ματς του ομίλου είναι το Φιορεντίνα-Γκινγκάμπ, ενώ την άλλη αγωνιστική (2/10) ο ΠΑΟΚ θα πάει στη Γαλλία και οι Ιταλοί θα αντιμετωπίσουν τους Λευκορώσους. *Πηγή: sport-fm.gr*

Στους κορυφαίους!!

Σχεδόν τριάντα θέσεις έχει ανέβει ο Ολυμπιακός στην κατάταξη της UEFA από το 2004 και η ομάδα του Μίτσελ βάζει… πλώρη για ακόμη ψηλότερα!

Στους κορυφαίους!
Ιδιαίτερα σημαντικά είναι τα κέρδη για έναν σύλλογο μετά από νίκες, όπως η προχθεσινή του Ολυμπιακού επί της Ατλέτικο Μαδρίτης για την 1η αγωνιστική του Champions League.

Αυτό αποδεικνύεται κάθε χρόνο για τους «ερυθρόλευκους», αφού την περσινή σεζόν με την πορεία που είχαν μέχρι τους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης έφτασαν στην 27η θέση της βαθμολογίας της UEFA.

Αυτή ήταν η καλύτερη μέχρι προχθές, καθώς η επικράτηση των Πειραιωτών επί της πρωταθλήτριας Ισπανίας τους ανέβασε στην 25η θέση.

Όπως και να 'χει, ο Ολυμπιακός αρχίζει να καθιερώνεται στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και αυτό φανερώνεται και από τη συμμετοχή του στο τουρνουά της Αμερικής. Από εκεί και πέρα, η θέση των πρωταθλητών Ελλάδας είναι σημαντική, καθώς ένας από τους στόχους είναι να βρεθούν του χρόνου στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση των ομίλων του Champions League.

Πάντως, το εντυπωσιακό είναι πως από το καλοκαίρι του 2004, όταν η ομάδα μπήκε στο νέο Καραϊσκάκη, ξεκίνησε ως 54η στην Ευρώπη και μέσα σε μία δεκαετία έχει ανέβει σχεδόν 30 θέσεις!

Αναλυτικά

Χρόνια Βαθμοί Θέση

2004 40.467 54
2005 46.715 40
2006 43.587 47
2007 42.415 52
2008 51.525 44
2009 52.633 34
2010 54.979 33
2011 50.833 40
2012 61.420 32
2013 57.800 38
2014 67.720 27
2015 56.700 25

Παράλληλα η φετινή σεζόν θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική για τον Ολυμπιακό, καθώς στη βαθμολογία της UEFA βγαίνει βάσει αποτελεσμάτων της τελευταίας πενταετίας, και σε αυτή δεν υπολογίζεται πλέον δεν υπολογίζεται η σεζόν 2009/10 (τότε ήταν στους 16 της διοργάνωσης) που ήταν καλή με απολογισμό 17.580 πόντους.

Έτσι αν φέτος οι Πειραιώτες καταφέρουν να φτάσουν ξανά στη νοκ-άουτ φάση της διοργάνωσης και συνδυασμό με το γεγονός ότι του χρόνου δεν θα υπολογίζεται η «κακή» αγωνιστική περίοδος 2010/11, όταν αποκλείστηκαν το καλοκαίρι από τα προκριματικά του Europa League, με απολογισμό μόλις 2.520 πόντους, τότε του χρόνου θα είναι καλύτερα τα δεδομένα για την κλήρωση.*Πηγή: sport-fm.gr*

AFC Champions League: Προβάδισμα για Ουόντερερς!! (video)

Στο 0-0 έμειναν Σεούλ και Ουέστερν Σίντνεϊ Ουόντερερς στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων στα ημιτελικά του AFC Champions League.
Οι Νοτιοκορεάτες έχασαν πολλές ευκαιρίες, εκ των οποίων αρκετές ήταν υπό ευνοϊκότατες προϋποθέσεις, αλλά δεν εκμεταλλεύτηκαν το πλεονέκτημα έδρας, οπότε είναι πλέον υποχρεωμένοι να αποσπάσουν θετικό αποτέλεσμα στην Αυστραλία, ώστε να προκριθούν στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ασίας. Θυμίζουμε πως χθες η Αλ Χιλάλ επικράτησε με 3-0 της Αλ Αΐν στον χθεσινό πρώτο ημιτελικό του AFC Champions League, ενώ οι επαναληπτικοί αμφότερων των σειρών θα διεξαχθούν την επόμενη εβδομάδα, στις 30 Σεπτεμβρίου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την 1η Οκτωβρίου στη «χώρα των καγκουρό». Στις 25 Οκτωβρίου και την 1η Νοεμβρίου θα γίνουν οι δύο τελικοί στις έδρες των φιναλίστ.



*Πηγή: onsports.gr*

Κόπα Σουνταμερικάνα: Ραντεβού Ρίβερ με Λιμπερτάδ!! (videos)

Χάρη σε δύο γκολ του Ροντρίγκο Μόρα, η Ρίβερ Πλέιτ κέρδισε με 2-0 τη Γοδόι Κρουζ και με συνολικό 3-0 πέρασε στους «16» του Κόπα Σουνταμερικάνα.
Ο 26χρονος Ουρουγουανός επιθετικός βρήκε δίχτυα στο 27ο και στο 31ο λεπτό, του αγώνα των δύο ομάδων της Αργεντινής, ενώ στη συνέχεια οι «μιλονάριος» ενημερώθηκαν πως θα αντιμετωπίσουν τη Λιμπερτάδ στον επόμενο γύρο της δεύτερης διοργάνωσης της Νότιας Αμερικής. Άλλωστε, οι Παραγουανοί επιβλήθηκαν με 2-0 της Μπαρτσελόνα του Εκουαδόρ χάρη σε τέρμα του Ερνάν Ροντρίγκο Λοπεζ στο 7ο και του Χόρχε Γκονζάλεζ σο 43ο, ώστε να προκριθούν με συνολικό 2-1 και να σχηματίσουν το πρώτο ζευγάρι του επόμενου γύρου.
Νωρίτερα, η Ουατσιπάτο επικράτησε με 2-0 της Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα σε «εμφύλιο» της Χιλής, καθώς στο 13ο άνοιξε το σκορ ο Αντρές Βίλτσες εκμεταλλευόμενος αμυντικό λάθος και στο 48ο ο 22χρονος Χιλιανός διπλασίασε τα τέρματά του. Τέλος, η Ουνιβερσιατάριο της Βολιβίας και η Ουνιβερσιδάδ του Περού έφεραν 2-2, αν και οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 2-0 χάρη σε γκολ του 31χρονου Άντι Πάντο στο 50ό και του 26χρονου Ντάνιελ Τσάβεζ στο 56ο, αφού στο 71ο μείωσε ο Ραμίρο Μπαγιβιάν και στο 94ο ισοφάρισε ο 28χρονος Κάρλος Καμάτσο.
Παρακάτω ο «χάρτης» του Κόπα Σουνταμερικάνα:
Δεύτερος γύρος
1 – Σπορτ Ρεσίφε (Βραζιλία) – ΒΙΤΟΡΙΑ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ) 0-1 & 1-2
2 – Ντεπορτίβο Καπιατά (Παραγουάη) – Καράκας (Βενεζουέλα) 1-1 & 24/09
3 – Γοδόι Κρουζ (Αργεντινή) – ΡΙΒΕΡ ΠΛΕΪΤ (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ) 0-1 & 0-2
4 – Ουατσιπάτο (Χιλή) – Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα (Χιλή) 2-0 & 24/09
5 – Φλουμινένσε (Βραζιλία) – ΓΚΟΪΑΣ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ) 2-1 & 0-1
6 - Πενιαρόλ (Ουρουγουάη) – Ντεπορτίβο Καλί (Κολομβία) 2-2 & 24/09
7 – Ουνιβερσιτάριο (Βολιβία) – Ουνιβερσιδάδ Σέσαρ Βαγιέχο (Περού) 2-2 & 23/09
8 – Ιντερνασιονάλ (Βραζιλία) – ΜΠΑΪΑ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ) 0-2 & 1-1
9 – Ιντεπεντιέντε Ντε Βάγιε (Εκουαδόρ) – Σέρο Πορτένιο (Παραγουάη) 1-0 & 23/09
10 – Χιμνάσια Λα Πλάτα (Αργεντινή) – ΕΣΤΟΥΝΤΙΑΝΤΕΣ ΛΑ ΠΛΑΤΑ (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ) 0-0 & 0-1
11 – Έμελεκ (Εκουαδόρ) – Ρίβερ Πλέιτ (Ουρουγουάη) 18-25/09
12 – Κρισιούμα (Βραζιλία) – ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ) 2-1 & 0-2
13 – Μπαρτσελόνα (Εκουαδόρ) – ΛΙΜΠΕΡΤΑΔ (ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ) 1-0 & 0-2
14 – Ροζάριο Σεντράλ (Αργεντινή) – Μπόκα Τζούνιορς (Αργεντινή) 1-1 & 18/09
15 – Ατλέτικο Νασιονάλ (Κολομβία) – Τζένεραλ Ντίαζ (Παραγουάη) 0-2 & 25/09
Τρίτος γύρος
16 – Νικητής 15 – Βιτόρια (Βραζιλία)
17 – Νικητές 14-2
18 – Λιμπερτάδ (Παραγουάη) – Ρίβερ Πλέιτ (Αργεντινή)
19 – Σάο Πάολο (Βραζιλία) – Νικητής 4
20 – Νικητής 11 – Γκοΐας (Βραζιλία)
21 – Εστουντιάντες Λα Πλάτα (Αργεντινή) – Νικητής 6
22 – Νικητής 9 – Λανούς (Αργεντινή)
23 – Μπαΐα (Βραζιλία) – Νικητής 7
Προημιτελικοί
24 – Νικητές 23-16
25 – Νικητές 22-17
26 – Νικητές 21-18
27 – Νικητές 20-19
Ημιτελικοί
28 – Νικητές 27-24
29 – Νικητές 26-25
Τελικοί
Νικητές 28-29












*Πηγή: onsports.gr*

Πίσω από τις φανφάρες βλέπεις έναν ικανότατο προπονητή!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος αφήνει στην άκρη τις υπερβολές και κοιτάζει τον τρόπο με τον οποίο ο Μίτσελ προσπαθεί να μεγαλώσει τον ευρωπαϊκό κυβισμό του Ολυμπιακού.
Εχει πλάκα να συγκρίνει κανείς τα σχόλια που ακούγονταν και γράφονταν για τον Ολυμπιακό και τις μεταγραφές – πωλήσεις του περίπου 15-20 μέρες πίσω με όσα γράφονται και ακούγονται από το βράδυ της Τρίτης. Οι μέτριοι και ανεπαρκείς ποδοσφαιριστές έγιναν σε μια νύχτα σούπερ σταρς. Οι περίεργες και ακατανόητες επιλογές του προπονητή έγιναν έξοχες επιλογές. Η “κακιά” διοίκηση που όλους τους ξεπουλάει για να 'κονομήσει έγινε μαγκιόρα, διορατική και φιλόδοξη. Από τα ίδια στόματα, τα ίδια πληκτρολόγια, τα ίδια μικρόφωνα. Ολη η κλασική ελληνική νοοτροπία και αντίληψη έκανε παρέλαση μπροστά σου σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα. Και φυσικά, μην έχεις καμιά απολύτως αμφιβολία, αν το ματς βγει στραβά για τον Ολυμπιακό στη Σουηδία, θα ξαναλλάξουν τα κείμενα και τα λόγια. Ο Μιλιβόγιεβιτς θα ξαναγίνει “λίγος”, ο Μίτσελ θα ξαναβγεί λάθος για τους παίκτες που άφησε να φύγουν και εκείνους που πήρε, η διοίκηση πάλι θα φταίει γιατί τον μικραίνει τον Ολυμπιακό πουλώντας παίκτες.
ADVERTISEMENT
Αν κανείς αφήσει στην άκρη τα politics και το εμπόριο και συγκεντρωθεί στο ποδόσφαιρο, η εικόνα του Ολυμπιακού και ο τρόπος που διαχειρίστηκε το παιχνίδι ήρθαν ως ακόμη μια απόδειξη που τεκμηριώνει τον ισχυρισμό ότι οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν το προνόμιο να συνεργάζονται με έναν προπονητή που αλλάζει το ευρωπαϊκό τους μέγεθος και φτάνει να τους δείχνει στο Champions League ως μια πιο υπολογίσιμη από ποτέ ευρωπαϊκή δύναμη.
Κοιτώντας το ποδόσφαιρο που παρουσιάστηκε στο Καραϊσκάκη, ο παρατηρητής βλέπει πίσω από ένα επιφανειακά “τυχερό” γκολ, από τον Μουζουάκου, και ανεξάρτητα από την λάθος επιλογή του Σιμεόνε με τον Ομπλακ αντί του Μογιά, μια δουλεμένη εκδήλωση επίθεσης από στημένη μπάλα. Τόσο φρεσκοδουλεμένη, που είχε δουλευτεί ακόμη και το πρωί του παιχνιδιού, κατά δήλωση του Μουζουάκου. Ο παρατηρητής διαπιστώνει ότι ο 23χρονος Μιλιβόγιεβιτς, ένας νεόφερτος ποδοσφαιριστής σε θέση τόσο ευαίσθητη και νευραλγική, στον άξονα, μπαίνει και αποδίδει με την ίδια άνεση που το έκανε ο 32χρονος Τσάμπι Αλόνσο στην Μπάγερν. Εχει δηλαδή κατεβάσει στον υπολογιστή του μυαλού του όλα τα απαιτούμενα προγράμματα ώστε να εξοικειωθεί και με το παιχνίδι των συμπαικτών, και με την τακτική, και με την φύση του παιχνιδιού της νέας του ομάδας αλλά και με τις ειδικές απαιτήσεις ενός αγώνα απέναντι σε μια εκ των κορυφαίων ομάδων αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη.
Ο σκάουτερ που είχε ενημερωθεί για τόσες αλλαγές στο ρόστερ και τον κορμό ενδεκάδας του Ολυμπιακού και παρατηρούσε ότι στην απέναντι πλευρά υπήρχε μια απαράλλακτη κατά τα 8/11 ομάδα που ήταν/είναι από τις πιο καλοδουλεμένες μηχανές που κυκλοφορούν στο ποδόσφαιρο αυτή την εποχή, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η ελληνική ομάδα έχει έναν πολύ καλό προπονητή, ικανό και σε επιλογές ποδοσφαιριστών αλλά και στο team building που ξεκίνησε σχεδόν εκ του μηδενός πριν από μερικές εβδομάδες.
Τα αντανακλαστικά του Μίτσελ στη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου, οι – ουσιαστικά – προετοιμασμένες αλλαγές, ο τρόπος που διαχειρίστηκε τις αλλαγές για να γεμίσει τους χώρους έξω από την μεγάλη περιοχή και να δέσει καλύτερα τις γραμμές του, δηλαδή όσα έκανε για να υλοποιήσει την “η Ατλέτικο θα δει την αντανάκλαση του παιχνιδιού της στο παιχνίδι του Ολυμπιακού” είναι ένα καθαρό δείγμα της δεξιότητας του Ισπανού στο κοουτσάρισμα. Ενα μεγάλο παράσημο για έναν προπονητή που κατάφερε να αντιμετωπίσει τόσο αποτελεσματικά μια τόσο δυνατότερη αντίπαλο.
Ο άνεμος της τύχης φύσηξε πολύ ευνοϊκά για τον Ολυμπιακό το βράδυ της Τρίτης στο Καραϊσκάκη. Δίχως την τύχη άλλωστε δεν επιτυγχάνονται τέτοιες, τόσο μεγάλες υπερβάσεις. Κι άλλωστε ήταν ο Ολυμπιακός που την προκάλεσε την τύχη του με όσα έκανε στο τερέν, δεν ήταν η τύχη που του χτύπησε την πόρτα. Αφήνοντας όμως στην άκρη τύχες, μαγικά και μεταφυσικά φαινόμενα και κοιτάζοντας μόνο το ποδόσφαιρο, ο παρατηρητής διαπιστώνει ότι χάρη στις επιλογές και την δουλειά του Μίτσελ, ο Ολυμπιακός σήμερα πιστεύει σε κάτι που μέχρι πρότινος δεν έμοιαζε ρεαλιστικό, δηλαδή στις πιθανότητες να περάσει την φάση των ομίλων του Champions League, δηλαδή να βάλει από κάτω μια εκ των Ατλέτικο, Γιουβέντους. Και συγχρόνως κοιτάζει την ευρωπαϊκή κοινότητα του ποδοσφαίρου να τον υπολογίζει περισσότερο από ποτέ. Κι όλα αυτά επιχειρεί να τα συνδυάσει με την ανάδειξη – πώληση ποδοσφαιριστών που είτε παράγει είτε προωθεί. Με έναν προπονητή που κάνει στον Ολυμπιακό αυτό που κάνει στην Ντόρτμουντ ο Κλοπ, στην Αρσεναλ ο Βενγκέρ, στην Ατλέτικο ο Σιμεόνε.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Οι 15 ημέρες που ο Μίτσελ “δούλευε” τον θρίαμβο!!

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για τα τρικ του Ισπανού, για τον τρόπο με τον οποίο κρύφτηκε από τον Σιμεόνε, για τον... τραυματία Μανιάτη και για την στρατηγική του τεχνικού του Ολυμπιακού!
Από την ημέρα που έγινε η κλήρωση και ο Μίτσελ είδε μπροστά του την Ατλέτικο Μαδρίτης, την δική του αιώνια αντίπαλο, άρχισε να “παίζει” στο μυαλό του το ματς της πρεμιέρας. Αυτό το παιχνίδι με την... ανίκητη Ατλέτικο Μαδρίτης στο Τσάμπιονς Λιγκ, ήταν για το Μίτσελ το ματς της καριέρας του. Και έγινε ακόμη περισσότερο ματς καριέρας όταν η Ρεάλ (για τρεις συνεχόμενες φορές) αδυνατούσε να νικήσει στην φετινή σεζόν την Ατλέτικο.
ADVERTISEMENT
Ο τεχνικός του Ολυμπιακού ήξερε ότι το παιχνίδι Ολυμπιακός – Ατλέτικο Μαδρίτης είναι το ματς που εκτός από όλη την Ελλάδα θα δει και όλη η Ισπανία και ότι η μονομαχία του με τον Τσόλο Σιμεόνε θα ήταν η ευκαιρία της καριέρας του για να δείξει στους Ισπανούς πόσο πολύ έχει βελτιωθεί στην Ελλάδα ως προπονητής. Και αυτό το τελευταίο, περί βελτίωσής του στην Ελλάδα το λέει ο ίδιος. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που ο Μίτσελ φέτος το πήρε όλο επάνω του. Από τον σχεδιασμό της ομάδας, μέχρι την προετοιμασία. Φέτος αισθάνεται πολύ πιο
σίγουρος για τον εαυτό του. Δεν είναι μυστικό ότι την περσινή σεζόν τη μισή δουλειά την έκανε ο βοηθός του ο Βίκτορ τον οποίο εφέτος ο Μίτσελ δεν κράτησε στην ομάδα και ανέλαβε τα πάντα ο ίδιος.
Από εκείνο το απόγευμα της κλήρωσης λοιπόν ο Μίτσελ σχεδίαζε αυτό το ματς με την Ατλέτικο. Το πώς θα την σταματήσει, ποιά τακτική θα χρησιμοποιήσει, ακόμη και για τους παίκτες που θα ξεκινήσει είχε κάνει σκέψεις. Δεν είναι τυχαίο ότι το περασμένο Σάββατο το βράδυ μετά τον αγώνα με τον ΟΦΗ όταν οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν αν ήξερε ποιοι παίκτες θα ξεκινήσουν το ματς με την Ατλέτικο απάντησε θετικά.
Απλά και το σύστημα και τον τρόπο και την διάταξη και τα πρόσωπα φρόντιζε να τα... κρύβει όσο περισσότερο μπορούσε από τον Σιμεόνε. Ο τρόπος με τον οποίο αγωνίστηκε ο Ολυμπιακός ήταν άγνωστος στον Τσόλο αφού ο Μίτσελ δεν είχε παίξει σε κανένα άλλο ματς με αυτή την διάταξη ή αυτή την τακτική προσέγγιση.
Βεβαίως μέσα στα ματς δοκίμαζε μεμονωμένα κάποια πράγματα. Για παράδειγμα ο Κασάμι στη θέση που έπαιξε εναντίον της Ατλέτικο είχε παίξει περίπου μισή ώρα στο Αγρίνιο όταν είχε περάσει ως αλλαγή στο ημίχρονο. Ο Μιλιβόγεβιτς για να έχει ένα ματς στα πόδια του με τη φανέλα του Ολυμπιακού έπαιξε με τον ΟΦΗ, ακόμη και ο Μανιάτης που ήταν απολύτως απαραίτητος για αυτό το ματς επί της ουσίας “κρύφτηκε” από τον Μίτσελ ως τραυματίας. Μέσα στην εβδομάδα είχε βγάλει τρεις τέσσερις προπονήσεις χωρίς το παραμικρό πρόβλημα, αλλά ο
Ολυμπιακός το έκρυβε για να μην φτάσει στους σκάουτερ της Ατλέτικο και τον Σιμεόνε.
Ο Μίτσελ... έπαιξε με καταπληκτικό τρόπο το... κρυφτό από τον Σιμεόνε. Διότι η Ατλέτικο δεν μπορούσε να κρυφτεί από τον Ολυμπιακό με 8 από τους 11 της ενδεκάδας να ανήκουν από πέρυσι στην ομάδα. Ο Ολυμπιακός όμως μπορούσε να κρυφτεί από την Ατλέτικο και... κρύφτηκε.
Ο Μίτσελ που έτσι κι' αλλιώς παρακολουθεί κάθε Σαββατοκύριακο το ισπανικό πρωτάθλημα, είδε τις τελευταίες μέρες τόσο Ατλέτικο που την έμαθε σαν την παλάμη του. Προχώρησε μάλιστα πέρα από τις οδηγίες σε όλη την ομάδα και σε ατομικό φροντιστήριο σε αρκετούς παίκτες του Ολυμπιακού για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να λειτουργήσουν, ενώ είχε επιλέξει κάποιους από αυτούς να τους έχει ενήμερους μέρες πριν ότι θα είναι βασικοί σε αυτό το ματς, προκειμένου να τους ντοπάρει ψυχολογικά.
Ο Μήτρογλου για παράδειγμα το ήξερε πριν το ματς με τον ΟΦΗ ότι με την Ατλέτικο θα είναι βασικός. Και παρά το γεγονός ότι μέχρι να πετύχει το γκολ πολλοί ήταν αυτοί που εκτιμούσαν ότι έπρεπε να αντικατασταθεί, ο Μίτσελ τον άφηνε μέσα στο ματς και είχε αποφασίσει ότι θα τον αφήσει για 90 λεπτά εκτός εξαιρετικού απρόοπτου. Ο λόγος δεν ήταν ότι πίστευε ότι θα σκοράρει. Τουλάχιστον όχι μόνο αυτός. Ο Μήτρογλου έπαιξε 90 λεπτά και θα έπαιζε 90 λεπτά λόγω Γκοδίν και Μιράντα. Ο Ολυμπιακός υστερεί σε ύψος και ο Μήτρογλου ήταν απολύτως
απαραίτητος να μαρκάρει στα στημένα (στα οποία η Ατλέτικο είναι εξαιρετική) έναν από τους δύο στόπερ της. Αν έμπαινε ο Διαμαντάκος τα μαρκαρίσματα του Ολυμπιακού απλά δεν θα έβγαιναν.
Ο Μίτσελ αισθάνεται τόσο σίγουρος για τον εαυτό του και την ομάδα, αλλά και την ποιότητα των παικτών του, που πιστεύει ότι τακτικά ο Ολυμπιακός μπορεί να παίξει με οποιοδήποτε τρόπο και να προσαρμοστεί σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Αλλωστε όλο το εφετινό Τσάμπιονς Λιγκ σκοπεύει να το παίξει στην τακτική. Τι σημαίνει αυτό; Για παράδειγμα η πρώτη ιδέα που έχει για το ματς της τρίτης αγωνιστικής με την Γιουβέντους, είναι οι Ιταλοί να βρουν μπροστά τους τον... καθρέπτη τους, όπως και η Ατλέτικο. Κοινώς 3-5-2...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Eυκαιρία για restart!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την επιστροφή του Παναθηναϊκού στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και αναλύει τη Ντιναμό Μόσχας.
Ηρθε η ώρα της επιστροφής του Παναθηναϊκού στους ομίλους του Europa League με έναν αντίπαλο , που μοιάζει με ομάδα Τσάμπιονς Λιγκ. Η Ντιναμό Μόσχας με ένα μπάτζετ πολλαπλάσιο από αυτό του Παναθηναϊκού και με παίκτες, όπως ο Βαλμπουενά, ο Κοκόριν, ο Κουράνι, ο Ντενίσοφ, ο Σαμπά,  που είναι παίκτες επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ. Σίγουρα η απουσία των Βαλμπουενά, Ντενίσοφ είναι... πολύ καλή για τον Παναθηναϊκό, που όμως και αυτός από την πλευρά του δεν έχει τον εκφραστή όλων των επιθέσεων Μάρκους Μπέργκ. Τον παίκτη, που πέτυχε και τα τέσσερα γκολ σε βάρος της Μίντιλαντ στο τελευταίο ευρωπαϊκό παιχνίδι στην Λεωφόρο, που έγινε τον προηγούμενο μήνα.
ADVERTISEMENT
Πολλοί, βάση της εικόνας που έχει ο Παναθηναϊκός στην αρχή του πρωταθλήματος, του ρόστερ και της πορείας της Ντιναμό, θεωρούν ότι οι «πράσινοι» δεν έχουν καμία τύχη. Εγώ διαφωνώ. Αυτή η ομάδα, μου έχει αποδείξει ότι στα δύσκολα συνήθως τα καταφέρνει. Για τεσσάρα την είχαν πέρυσι στο Καραϊσκάκη και πήγε και έριξε τρία στον Ολυμπιακό ξεκούραστα. Για ήττα την είχαν στον τελικό κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ και πήρε την κούπα με τεσσάρα. Όταν «σφίγγουν τα γάλατα» και η ομάδα έχει έναν αντίπαλο, που θεωρείται πιο ποιοτικός, πιο καλός τότε αντιδράει σωστά και φέρνει καλό αποτέλεσμα. Στην Ευρώπη πιστεύω, ότι υπάρχει και κίνητρο για τους πρωτοεμφανιζόμενους παίκτες του Παναθηναϊκού (είναι αρκετοί), που θεωρούν, ότι είναι η μεγάλη τους ευκαιρία, για  τους δουν, να ακουστούν, να δείξουν ότι μπορούν να σταθούν σε υψηλό επίπεδο. Αρα, λογικά, θα υπάρχει και μεγαλύτερη αυτοσυγκέντρωση απόψε και σε άμυνα και σε επίθεση.
Είδα την Ντιναμό στο τελευταίο παιχνίδι με την Ζενίτ και εκτός από τον απίστευτο Βαλμπουενά, που δεν παίζει μου έκαναν εντύπωση και άλλοι παίκτες, που παίζουν απόψε. Το δεξί μπακ ο Μανόλεφ είναι φωτιά όταν βγαίνει μπροστά , αλλά... ξεχνιέται και μπορεί με έναν γρήγορο ακραίο αμυντικά να τα βρει σκούρα. Οι δύο στόπερ οι Σαμπά και Ντόουγκλας είναι δύο... ντερέκια, που είναι ανίκητοι στο ψηλό παιχνίδι, αλλά όχι και οι καλύτεροι χειριστές της μπάλας με αποτέλεσμα να έχουν... θέμα όταν πιέζονται. Είναι, όμως, πολύ επικίνδυνοι στα στημένα. Σε μία τέτοια φάση ο Σαμπά σκόραρε στην Κύπρο σε βάρος της Ομόνοιας στο τελευταίο λεπτό και η Ντιναμό προκρίθηκε στους ομίλους. Οι δύο επιθετικοί επίσης εξαιρετικοί παίκτες. Ο γνωστός Κουράνι και ο Κοκόριν, o οποίος είναι από τα ανερχόμενα αστέρια του Ρώσικου ποδοσφαίρου. Οσο για τον Τζούτζακ, που θα πάρει την θέση του Βαλμπουενά; Μπορεί Βαλμπουενά να μην είναι, αλλά έχει φοβερή τεχνική και ταχύτητα και μπορεί στην καλή του μέρα να πάρει μόνος του παιχνίδι. Είναι αριστεροπόδαρος.
Γενικά έχω δει τα αποτελέσματα της Ντιναμό Μόσχας και έχω διαπιστώσει ότι από τα έξι παιχνίδια, που έχει δώσει εκτός έδρας φέτος σε όλες τις διοργανώσεις έχει κερδίσει τα πέντε και έχει χάσει μόνο ένα , αυτό με την Ζενίτ πριν λίγες ημέρες.
Όλα αυτά σαφέστατα και δίνουν το προβάδισμα στην Ντιναμό. Εγώ, όμως, πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός απόψε έχει μία μεγάλη ευκαιρία για ένα restart. Μία νίκη κόντρα στο φαβορί του ομίλου, δίνει και πάλι αυτοπεποίθηση σε αυτή την ομάδα και ανανεώνει την πίστη του κόσμου σε αυτήν. Πιστεύω ότι όσοι παίξουν απόψε δεν θα αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο Κάρλος Τέβες έσπασε την κατάρα!!

Το βράδυ της 16ης Σεπτεμβρίου θα το θυμάται για καιρό ο Κάρλος Τέβες, ο οποίος είδε δίχτυα στο Τσάμπιονς Λιγκ έπειτα από μια πενταετία! Η κατάρα έσπασε και οι ειδικοί το είχαν πει...
Το ματς με τη Μάλμε στο 58', η Γιουβέντους στο μηδέν και ο Τέβες κοντά στο να συνεχίσει την... κατάρα της Ευρώπης, που τον ήθελε για πέντε χρόνια να μη σκοράρει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το ρολόι πάει στο 59', ο Ασαμόα έχει την έμπνευση, κάνει το απίστευτο τακουνάκι και ο Τέβες βρίσκει δίχτυα! Σημαδιακό γκολ, αφού έσπασε την επιθετική ξηρασία στο Champions League που κρατούσε από τον Απρίλιο του 2009! Τα ματς θα γινόντουσαν 21, τα λεπτά 1543, αλλά ο Αργεντίνος δεν το άφησε και το γκολ τον ανέβασε στα ύψη. Ο Αργεντίνος το 2008 έγινε ο Βασιλιάς της Ευρώπης σηκώνοντας στα ύψη την κούπα του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά πέντε χρόνια αργότερα ο ίδιος εμφανιζόταν απελπισμένος για να πετύχει ένα γκολ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Κι όμως σε αυτό το διάστημα κέρδισε έξι τίτλους σε Αγγλία και Ισπανία. 
ADVERTISEMENT

Η σχέση με τα δίχτυα εξαιρετική, την περσινή χρονιά άλλωστε, είχε σκοράρει στην Ιταλία 19 γκολ! ο Αργεντίνος όμως δεν είχε βρει τον τρόπο να το κάνει στην Ευρώπη, δεν είχε την ψυχολογία και η Γιουβέντους το πλήρωσε με τον αποκλεισμό σοκ στη φάση των ομίλων.
Τι έφταιξε; Κορυφαίοι αθλητές και... ψυχολόγοι ασχολήθηκαν με το θέμα και το συμπέρασμα; Σύμπτωση... Ο Κάρλος είναι ένας εξαιρετικός παίκτης με πολλούς ρόλους στο παιχνίδι, δεν είναι ο ποδοσφαιριστής των 30 γκολ σε κάθε σεζόν, αλλά ο συνδετικός κρίκος για να φέρει την μπάλα στο κουτί. Αποτελεσματικός, αφού μπορεί να χωρέσει σε πολλούς ρόλους. Δεν είναι άνθρωπος που θα τα παρατήσει, δεν είναι ο παίκτης που θα απογοητευθεί, είναι «killer» και μπορεί να φέρει εκπληρώσει κάθε αποστολή. Ο Τέβες ποτέ δεν επηρεάστηκε από τα όσα ακούγονταν, πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από τη διοίκηση, o Αλέγκρι του έδειξε πως τον πιστεύει και ο Ασαμόα του έδωσε την ευκαιρία να βάλει τέλος σε ένα εφιαλτικό σερί. Ηδη, οι Ιταλοί στοιχηματίζουν πως θα βάλει γκολ στο επόμενο ματς με την Ατλέτικο στη Μαδρίτη...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Οι... αχάριστοι του «Μπερναμπέου»

Ο Γιώργος Καραμάνος γράφει για το κοινό της Ρεάλ που ιστορικά δεν σέβεται τα ινδάλματα του, και έχει βρίσει Ντι Στέφανο, Μίτσελ, Ζιντάν, Ρονάλντο, Κριστιάνο, Κασίγιας, Καπέλο και Μουρίνιο.
Πρόκειται για το πιο απαιτητικό κοινό του κόσμου. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι είναι και το πιο λογικό. Κανείς δεν διαφωνεί ότι από την εν λόγω αρένα έχουν παρελάσει ορισμένοι εκ των κορυφαίων όλων των εποχών. Οι αμέτρητοι τίτλοι, το συχνά πυκνά μαγικό παιχνίδι και οι πιο σπουδαίοι αντίπαλοι που έχουν παρουσιαστεί εκεί, έχουν διαμορφώσει μία ξεχωριστή ποδοσφαιρική κουλτούρα. Αναμφίβολα λοιπόν όσοι κατοικοεδρεύουν στις εξέδρες του «Σαντιάγο Μπερναμπέου» έχουν αποκτήσει το αναφαίρετο δικαίωμα να κρίνουν: και για την ακρίβεια να δικάζουν σκληρά.
Οι ίδιοι κριτές από την άλλη είναι που έχουν αποθεώσει εκείνους που σκότωσαν την αγαπημένη τους Ρεάλ μέσα στο δικό τους σπίτι. Από τα πρώιμα χρόνια του Μεσοπολέμου δεν είχαν κανένα πρόβλημα να χειροκροτήσουν όρθιοι και φτάνοντας στις μέρες μας να το κάνουν με τους Ντελ Πιέρο, Τότι, Ροναλντίνιο που έκαναν πράματα και θάματα στη Μαδρίτη. Οι φίλοι της ομάδας ξέρουν να υποκλίνονται στο ωραίο, ακόμα και εάν αυτό κάνει τη δική τους Βασίλισσα να φαίνεται λίγο πιο άσχημη. Σε καμία περίπτωση όμως δεν συγχωρούν την κακή αγωνιστική απόδοση των δικών τους παικτών, μα πάνω απ' όλα δεν συγχωρούν συμπεριφορές.
Ολα αυτά λοιπόν γράφονται με αφορμή τα σφυρίγματα στον Ικερ Κασίγιας, με το ιστορικό της περίπτωσης να το ξεδιπλώνει εξαιρετικά ο Γιώργος Κοντογεώργης. Μετά από 15 χρόνια απόλυτης πίστης και υπακοής, γέννημα θρέμμα του συλλόγου, ο αρχηγός -δικαίως ή αδίκως- δεν μπόρεσε να ξεφύγει από την κατάρα των θρύλων της Ρεάλ. Η καταγραφή των ιστορικών... κραξιμάτων είναι αλήθεια πως δεν μπορεί να βρει προηγούμενο σε άλλο μεγάλο γήπεδο της Ευρώπης. Αναμφίβολα σε όλες τις ομάδες έχει συμβεί κάποια στιγμή, αλλά πουθενά αλλού σε τέτοια έκταση και με ανάλογη συχνότητα.
Ακόμα και τον Δον Αλφρέδο
Η σημαντικότερη- και πλέον απαράδεκτη από τις πολλές που θα ακολουθούσαν -καταγραφή είναι οι αποδοκιμασίες στον Αλφρέδο Ντι Στέφανο. Ναι, ακόμα και ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Ρεάλ δεν γλίτωσε τα μπινελίκια από μεγάλη μερίδα της εξέδρας. Ηταν τη σεζόν 1963-'64 στην τελευταία χρονιά της τεράστιας καριέρας του με τα λευκά. Η Ξανθιά Σαΐτα ήταν πλέον 38 ετών και ήταν λογικό να μην κάνει τα απίθανα που έκανε πιο νέος. Φυσικά κάμποσοι (όχι και λίγοι) αυτό δεν το σκέφτηκαν, είδαν ότι δεν έπαιζε καλά και η ιστορία το κατέγραψε ως την μεγαλύτερη ποδοσφαιρική ύβρη των Μερένγκες.
Η αντίδραση του Μίτσελ
Θα ακολουθούσαν πολλοί. Σχεδόν όλοι. Για να φτάσουμε στα 80ς, όταν στο στόχαστρο μπήκαν δύο θρύλοι από τα σπλάχνα της ομάδας. Εμίλιο Μπουτραγκένιο και Μίτσελ δεν γλίτωσαν την κατακραυγή. Και εάν ο Γύπας το υπόμεινε, χαρακτηριστικά αντίθετη ήταν η αντίδραση του νυν προπονητή του Ολυμπιακού. Ηταν σε ένα ματς με την Εσπανιόλ όταν ο Μίτσελ δεν άντεξε το βρισίδι που έτρωγε από το κοινό και έφυγε μόνος του για τον πάγκο, για να γίνει τελικά αλλαγή.
Εκτός των Ραούλ και Φερνάντο Ιέρο όλοι οι υπόλοιποι τα έχουν ακούσει μία ή και περισσότερες φορές. Οι οπαδοί της Ρεάλ δεν συγχώρεσαν κανέναν. Ο Ρονάλντο, ο Ζινεντίν Ζιντάν και μάλιστα την επόμενη χρονιά από τον τελικό του 2002 και την κούπα του Champions League. Ο Ο Λουίς Φίγκο, ο Ρομπέρτο Κάρλος, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο Σέρχιο Ράμος, ο Ανχελ Ντι Μαρία, ο Τσάμπι Αλόνσο και φυσικά ο Κριστιάνο Ρονάλντο (σ.σ.: για τον Πέπε δεν το συζητάμε καν το τι έχει ακούσει). Τώρα εμφανίστηκε και ένα καινούργιο φαινόμενο, αυτό με τις κλωτσιές στο αυτοκίνητο του Γκάρεθ Μπέιλ μετά την προπόνηση (σ.σ.: επειδή δεν ήταν καλός στο ντέρμπι με την Ατλέτικο). Τον παίκτη δηλαδή που τους χάρισε πέρσι το Κύπελλο και ήταν πρωταγωνιστής στην κατάκτηση του Champions League.

Είπαμε όμως, το κοινό του «Μπερναμπέου» είναι το πιο απαιτητικό του κόσμου. Από μία άποψη το δικαιούται. Οι οπαδοί της Ρεάλ έχουν δει και έχουν δει με τα μάτια τους. Από την άλλη αυτό που κάνουν είναι ο ορισμός της ποδοσφαιρικής αχαριστίας. Και δεν αναφέρομαι στην περίπτωση του Κασίγιας που μπορεί να το άξιζε το... κράξιμο του. Δεν γίνεται να τους βρίζεις όλους αυτούς και την επόμενη αγωνιστική να πανηγυρίζεις για τους αμέτρητους τίτλους που σου έχουν φέρει. Δεν θυμάμαι να έχει συμβεί το ίδιο με τον Ντελ Πιέρο στο Τορίνο, τον Τότι στη Ρώμη, τον Μπαρέζι και τον Ζανέτι στο Μιλάνο ή τον Τζέραρντ. Φαντάζεστε άραγε τι θα γινόταν εάν ο αρχηγός της Λίβερπουλ έκανε ως παίκτης της Ρεάλ το περσινό λάθος του κόντρα στην Τσέλσι που στοίχισε το πρωτάθλημα;
ΥΓ.: Εχει ακούσει τόσα πολλά πουθενά αλλού ο Ζοσέ Μουρίνιο; Γνωρίζετε ότι ο Φάμπιο Καπέλο πήγε στη Ρεάλ δύο φορές, πήρε το πρωτάθλημα και τις δύο και τον έβριζαν όλη την ώρα επειδή δεν προσέφερε θέαμα, με συνέπεια την απόλυση του;
ΥΓ1.: Ακόμα και τη στιγμή που η Ρεάλ διέλυε τη Βασιλεία, το μισό γήπεδο ασχολούνταν με το να βρίζει τον Κασίγιας και το άλλο μισό με το να τον αποθεώνει!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ποιος θα φωνάξει περισσότερο!!

O Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον Ολυμπιακό που νίκησε με τον Μανιάτη να κάνει τον σταυρό του, για τον Παναθηναϊκό που φωνάζει και τον ΠΑΟΚ που θέλει «καθαρό παιχνίδι».Διανύουμε Ευρωπαϊκή εβδομάδα και μακάρι όλες οι Ελληνικές ομάδες να κερδίσουν, όπως τα κατάφερε ο Ολυμπιακός απέναντι σε έναν σπουδαίο αντίπαλο. Παρολ’ αυτά θα επιμείνουμε στα πιο δικά μας. Στα πιο μίζερα…

Είναι αρχή της χρονιάς και φυσικά οι «μεγάλοι» αντιμετωπίζουν προβλήματα! Το ξέρουν και οι ίδιοι. Γνωρίζουν ότι τώρα είναι πιο επιρρεπείς στις γκέλες. Για πολλούς ποδοσφαιρικούς και απόλυτα φυσιολογικούς λόγους… Και όλοι (ή σχεδόν όλοι) ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους, επιστρατεύοντας άλλες επικοινωνιακές στρατηγικές.

Είναι μία τακτική που πλέον δεν ξαφνιάζει. Κάθε αρχή της αγωνιστικής περιόδου, τα στρατηγεία των ομάδων ετοιμάζονται να επιβάλλουν τις πολιτικές τους. Προσπαθούν να αποδείξουν ότι… η κάθε ποδοσφαιρική και κατά τα άλλα φυσιολογική γκέλα, πρέπει να παρουσιαστεί σαν το.. «μεγαλύτερο έγκλημα κατά της Ελλάδας». Αυτό κάνει χρόνια ο Ολυμπιακός (όπως και φέτος στο Αγρίνιο) αυτό έμαθε και το κάνει τώρα ο Παναθηναϊκός.

Κόντρα στην Καλλονή δεν ήταν κακός ο Παναθηναϊκός, αλλά έχασε τις μεγάλες ευκαιρίες που δημιούργησε λόγω… Μπέργκ. Φυσιολογικά πράγματα είναι αυτά… Στο τέλος όμως όλο το βάρος έπεσε στο πώς θα περάσει προς τα έξω ότι το ματς χάθηκε από την πτώση του Κλωναρίδη στο πρώτο ημίχρονο. Και ενώ αυτή η μία φάση προβάλλεται παντού, έχουμε χάσει τα εσκεμμένα –εκτός φάσης- σπρωξίματα Μπαϊράμι και Κλωναρίδη! Και ενώ ο Παναθηναϊκός –δικαιολογημένα- καυτηριάζει αυτές τις παραδοσιακές ερυθρόλευκες τακτικές, κάνει τα ίδια στην πρώτη ευκαιρία.

Δυστυχώς… καλά κάνει. Αυτό είναι το συμφέρον του! Έτσι «πρέπει» στην χώρα που βρίσκεται. Εδώ που… απαγορεύεται να χάσει ο μεγάλος. Εδώ που όταν δεν κερδίσει ο «μεγάλος» πρέπει οι διαιτητές να τρομοκρατούνται για να περνάει το μήνυμα και στους επόμενους. Εδώ που ποτέ ο «μεγάλος» δεν είναι σε κακή βραδιά, αλλά πάντα «φταίει» κάποιος άλλος. Όλα αυτά βέβαια είναι γνωστά…
 
Μέσα σε αυτό το σκηνικό (όπου μετράνε πάρα πολύ και όσοι επιστρατεύονται να περάσουν τα μηνύματα) ο ΠΑΟΚ θέλει καθαρό παιχνίδι, θέλει να φτιάξει ομάδα που… «θα κερδίζει και τους διαιτητές!». Πρόκειται για την μέγιστη χαζομάρα που ακούγεται μόνο στην Θεσσαλονίκη και μόνο από μερικούς ΠΑΟΚτσήδες! Ακόμη και σε αυτό, ο ΠΑΟΚ δείχνει αδυναμία και «παίζει άμυνα», την ώρα που οι άλλοι δύο (από του χρόνου και η ΑΕΚ…) «επιτίθενται» με κάθε πιθανό τρόπο, μια και ξέρουν ότι αυτό έχει αποτέλεσμα, σε αυτό το Ελληνικό ποδοσφαιρικό περιβάλλον.

Στο κάτω-κάτω καλό είναι να πιστεύεις ότι «πρέπει» να φτιάξεις ομάδα που θα κερδίζει τους διαιτητές, καλό είναι να το συζητάς στο σπίτι σου, αλλά όταν το λες δημόσια την ώρα που οι άλλοι ανοίγουν πόλεμο, τότε είσαι κορόιδο!

Και πώς να μιλήσεις για ποδόσφαιρο, εδώ όπου τις τελευταίες ημέρες δεν υπάρχει «περίεργη» υπόθεση στην οποία να μην εμπλέκεται η ΕΠΟ και τα κορυφαία στελέχη της! Και οι άτιμες… Όλες μαζί «έπεσαν».

* Όπως και να κέρδισε ο Ολυμπιακός της Ατλέτικο, αξίζουν στους παίκτες του συγχαρητήρια. Ακόμη και το ότι χρειάστηκε ο Μανιάτης (δείτε το...) να κάνει τον σταυρό του σε κάθε κόρνερ των Ισπανών! Ακόμη και αν ο Αφελάι ακούμπησε μία φορά την μπάλα και κατάφερε να σκοράρει. Ακόμη και με 40-60 κατοχή, 8-21 τελικές, 1-7 κόρνερ! Αυτά είναι λεπτομέρειες… Εξάλλου για να βάλεις τρία γκολ στην Ατλέτικο, πρέπει να είσαι και τυχερός και ικανός.

* Ο ΠΑΟΚ δίνει κρίσιμο ματς αύριο. Αυτή η ομάδα από την Λευκορωσία δεν έχει το όνομα, αλλά έχει… την χάρη και την αξία και αυτό για εμάς στην Ελλάδα είναι το πιο επικίνδυνο.

* Είναι πολύ ευχάριστο ότι τώρα που ο ΠΑΟΚ κερδίζει με πολλά γκολ, πολλοί και διάφοροι λένε και γράφουν όσα εμείς αναφέραμε στις πρώτες δύσκολες μέρες, για την αθλητική-πειθαρχημένη-οργανωμένη ομάδα που φαίνεται να έχει εκπληκτικό ποσοστό επιτυχίας στις μεταγραφές της! Τώρα που χρειάστηκαν τα αποτελέσματα για να καταλάβουν και όσοι βλέπουν μπάλα (και όχι ποδόσφαιρο) μόνο με βάση τα αποτελέσματα, θα τονίσουμε κάτι άλλο.
Τα πάντα για τον ΠΑΟΚ θα κριθούν φέτος από το πώς θα διαχειριστεί τις ήττες του. Τις γκέλες που θα έρθουν 100%. Αυτό είναι το κρίσιμο σημείο για τον φετινό ΠΑΟΚ, που δεν έχει και πολλούς ψύχραιμους στις τάξεις του… Το παράδειγμα προς αποφυγή είναι το Ζίμπρου-ΠΑΟΚ!*Πηγή: sportdog.gr*

Τιμημένα γερατειά!

Ο Γιώργος Κογκαλίδης δεν πάει να δει τους δεινόσαυρους με τις κόρες του, αλλά γράφει για τον Βασιλακόπουλο που για 5 χρόνια θα ασχοληθεί με την... επόμενη μέρα του μπάσκετ.Είναι πολύ σημαντικό στη ζωή να έχεις επιλογές. Αντί, για παράδειγμα, να πάρω τις κόρες μου και να τις πάω να δουν τους δεινόσαυρους, τους βροντόσαυρους, αντί να τους δείχνω site με σκελετούς όλων εκείνων των… προϊστορικών ζώων που δεν προλάβαμε να δούμε ζωντανά, μπορώ εύκολα να τις βάλω να περιηγηθούν στα μπασκετικά site, με πρώτο και καλύτερο αυτό της FIBA.

Πανηγυρίζουμε -ως ελληνικό μπάσκετ- που ο Γιώργος Βασιλακόπουλος εξελέγη πρόεδρος της Επιτροπής που θα ασχολείται με τις αλλαγές στο καταστατικό του μπάσκετ. Μπορεί να είναι 75 ετών, αλλά για τα επόμενα πέντε χρόνια θα μπορεί να ασχολείται με την… επόμενη μέρα του παγκόσμιου μπάσκετ.

Η εν λόγω Επιτροπή δεν έχει καμία ουσιαστική παρέμβαση στα δρώμενα, αλλά αυτό είναι το τελευταίο που με απασχολεί. Αλήθεια, υπάρχει τόσο μεγάλη ένδεια παραγόντων ώστε να επιμένουμε να προβάλλουμε ως εξαγώγιμο προϊόν έναν άνθρωπο σε αυτή την ηλικία (όσο μεγάλος παράγοντας κι αν υπήρξε, που υπήρξε για να τα λέμε όλα); Αντιστοίχως και ο Κώστας Ρήγας στα 70 του συνεχίζει να είναι στην Τεχνική Επιτροπή της FIBA.
Ήμουν πιτσιρικάς όταν πρωτογνώρισα τον Γιώργο Βασιλακόπουλο. Τότε στις ένδοξες μέρες του 1987. Η γυναίκα μου ήταν 10 ετών τότε κι οι περισσότεροι από εσάς που διαβάζετε μπορεί να ήσασταν… νεογέννητοι. Αν ανατρέξετε στις φωτογραφίες εκείνης της εποχής, θα δείτε έναν μεσήλικα, που όμως συνεχίζει ακόμα να θέλει να διοικεί τον χώρο του μπάσκετ.

Γερός να είναι ο άνθρωπος, να ζήσει χίλια χρόνια, αλλά η "αιωνιότητα" είναι μια αφηρημένη έννοια και σίγουρα δεν έχει να κάνει με παραμονή σε προεδρικούς θώκους.

Ρώτησα, κάποια στιγμή, τον πρώην δήμαρχο του Βύρωνα, Νίκο Χαρδαλιά, γιατί ενώ οι δημοσκοπήσεις τον έβγαζαν από τον πρώτο γύρο, εκείνος επέλεξε να μην διεκδικήσει την ψήφο των συμπολιτών του. "Μετά 12 χρόνια και 4.261 ημέρες, έχοντας ολοκληρώσει το 96% των εξαγγελιών μου, θαρρώ ότι ήρθε η ώρα να κάνω κάτι διαφορετικό". Σημείωση: Ο Νίκος Χαρδαλιάς είναι μόλις 46 ετών!

Δεν είμαι του δόγματος "σκοτώστε τα άλογα όταν γεράσουν", αλλά νισάφι. Είναι άλλο να αποτελεί το μπάσκετ "έργο ζωής" για σένα κι άλλο να θεωρείς ότι θα είσαι ισόβιος πρόεδρος του μπάσκετ. Και δεν έχει να κάνει με προσωπικές "κόντρες", αλλά με την ικανότητα προσφοράς, με το κατά πόσο μπορείς να υπηρετείς το σπορ και να αποτελείς μέρος της λύσης κι όχι του προβλήματος.

Αλήθεια, τί δεν έχει καταφέρει να κάνει σε αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στα ύπατα αξιώματα, σε Ελλάδα και Ευρώπη, και θα το κάνει στη συνέχεια; Και το σινικό τείχος να επιχειρούσε να αναστηλώσει, τώρα έπρεπε να ετοιμαζόμαστε για τα… εγκαίνια.

Από το 1891 που ο Δρ. Τζέιμς Νέισμιθ ανακάλυψε το μπάσκετ μέχρι σήμερα, το 1/3 ο Γιώργος Βασιλακόπουλος διοικούσε το άθλημα! Στα 75, ακόμα και με την αυξητική τάση που έχει το… προσδόκιμο ζωής, θεωρείσαι "γέρος". Τιμημένος; ΝΑΙ! Αλλά γέρος. Και κάποια στιγμή τα "τιμημένα γηρατειά" αποσύρονται, παίρνουν τη θέση τους στην ιστορία, αφήνουν τον χώρο για να έρθουν οι επόμενοι.

Το μπάσκετ χρειάζεται διαρκώς ανανέωση. Και ανανέωση γίνεται με νέους ανθρώπους, με φρέσκιες ιδέες, με μεγαλύτερες αντοχές, με περισσότερη όρεξη. Αυτό πιστεύω εγώ. Αν πάλι εσείς ονειρεύεστε τη στιγμή που ο Γιώργος Βασιλακόπουλος θα γιορτάσει τα 100 του χρόνια όχι στη γη, αλλά στην προεδρία της ΕΟΚ (ξαναγράφω, γιατί είναι και κάποια ευαίσθητα θέματα που δεν χωρούν παρερμηνείες, γερός να είναι ο άνθρωπος), τότε απλά έχουμε διαφορετικά όνειρα…*Πηγή: sportdog.gr*