Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Λύτρωση με Γεωργιάδη

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να ήταν κακός στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα αλλά... τέλος καλό, όλα καλά. Ο Γεωργιάδης με το γκολ του στο 87? έδωσε στο Δικέφαλο του Βορρά τους υπερπολύτιμους τρεις βαθμούς και πλέον μείωσε σε δύο τη διαφορά του από τον Παναθηναϊκό.
Με γνωστό το αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ οι παίκτες των δύο ομάδων γνώριζαν πως είχαν την ευκαιρία να βρεθούν πιο κοντά στην κορυφή με νίκη. Αυτή ήθελε κυρίως ο ΠΑΟΚ αλλά με την απόδοσή του δεν το έδειξε. Προβληματικός στην ανάπτυξη του αγώνα αλλά και στο μαρκάρισμα του Σιαλμά και του Λυμπερόπουλου δημιούργησε λίγες ευκαιρίες για να σκοράρει. Οι δύο, πάντως, από αυτές που έγιναν στο πρώτο ημίχρονο με τους Αθανασιάδη και Φωτάκη ήταν πολύ μεγάλες και θα μπορούσαν να προσφέρουν στον ΠΑΟΚ από νωρίς το πολύτιμο προβάδισμα. Σημαντικές ευκαιρίες έχασε και η ΑΕΚ με τους Λυμπερόπουλο, Καφέ και με τον χρόνο να περνά έδειχνε πως η ισοπαλία δεν θα άλλαζε μέχρι το τελικό σφύριγμα της λήξης. Ο Γεωργιάδης είχε, όμως, άλλαη άποψη και σκοράροντας και πάλι εναντίον της ΑΕΚ έδωσε στην ομάδα του την σημαντική νίκη.
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Ετο, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Σταφυλίδης, Γκαρσία, Λάζαρ (67' Ιβιτς), Φωτάκης, Λίνο (74' Γεωργιάδης), Σαλπιγγίδης (79' Νιμανί), Αθανασιάδης
ΑΕΚ: Κωνσταντόπουλος, Γεωργέας, Καράμπελας, Μπουγαίδης, Κοντοές, Φούντας, Μάκος (90' Τσίτας), Καφές, Σιαλμάς (82' Λαγός), Λεονάρντο, Λυμπερόπουλος (86' Μπέλεκ)

Έξι μήνες... νηστεία το σεξ ο Ζαμπίδης!!

Για την αποχή του από το σεξ τις μέρες που αγωνίζεται στα ριγκ αναφέρθηκε ο Μιχάλης Ζαμπίδης, ο οποίος αποκάλυψε ότι έχει υποστεί μεγάλες περιόδους αποχής για χάρη της πολεμικής τέχνης που υπηρετεί!
Έξι μήνες... νηστεία το σεξ ο Ζαμπίδης!

«Σε κάθε αγώνα υπάρχουν πολλά πρέπει και δεν πρέπει. Εγώ προσωπικά, έχω στερηθεί την ανεμελιά μου και πολλά άλλα. Εάν πάμε βάσει των τελευταίων στατιστικών, τότε ένας αθλητής πρέπει να μην κάνει σεξ 3 μέρες πριν τον αγώνα. Μέχρι δηλαδή και πριν 3 μέρες είναι ελεύθερος. Εγώ προσωπικά έχω μπει σε πολύ μεγάλες περιόδους αποχής. Όταν ήμουν σε μικρότερη ηλικία είχα κάνει 6μηνη αποχή από το σεξ γιατί παράλληλα έκανα και έναν πνευματικό αγώνα.
Είχε σημαντικό ρόλο η στέρηση και η πειθαρχία του μυαλού. Οι 6 μήνες ήταν τεράστια εμπειρία και τότε θυμάμαι είχε λειτουργήσει θετικά, τουλάχιστον στο προπονητικό μου κομμάτι. Το να κάνεις κάτι τέτοιο είναι "επενδυτικό", επενδύεις την ενέργειά σου 100% στους στόχους σου. Ένας αθλητής πρέπει να συμμορφώνεται με πολλά στάνταρντς, πρέπει να μαζεύεις ενέργεια», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Iron Mike στην εκπομπή, Movies & Stars, του Γιώργου Σατσίδη που θα προβληθεί στις 20:00 στο MTV Greece.

πηγή: gazzetta.gr

Και η "γκρανάτα" για Μιραλάς!!

Νέο δημοσίευμα, αυτή τη φορά από την Ιταλία, θέλει την Τορίνο να είναι ανάμεσα στις ομάδες που ενδιαφέρονται για την απόκτηση του Κέβιν Μιραλάς.
Και η "γκρανάτα" για Μιραλάς
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα "seriebnews.com", η περίπτωσή του είναι δύσκολη, καθώς τον θέλει η Μπάγερν Μονάχου, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η Νιούκαστλ και η Στόουκ.
Ωστόσο, ο Μιραλάς κοστολογείται στα 6,5 εκατομμύρια ευρώ, αλλά αυτό το ποσό ενδεχομένως να ανέβει ελέω των πολλών μνηστήρων και η Τορίνο δεν θα μπορεί να κοντραριστεί στο μπάτζετ με τις προαναφερθείσες ομάδες, καταλήγει το ρεπορτάζ.

Διαψεύδουν για EURO, αλλά...!!

Η Ουκρανία δεν μπορεί να περάσει τα εμπόδια και ήδη τα σενάρια μιλούν για συνδιοργάνωση της Πολωνίας με την Ισπανία. Διαψεύδουν οι πρόεδροι Ουκρανικής και Ισπανικής Ομοσπονδίας!
Διαψεύδουν για EURO, αλλά...
Η Ουκρανία δεν έχει ξεπεράσει τα σοβαρά εσωτερικά προβλήματα, η Δύση είναι απέναντι της στο θέμα της κράτησης της Γιούλι Τιμοσένκο, οι βομβιστικές επιθέσεις έφεραν προβληματισμό και ήδη τα πρώτα σενάρια για μη διεξαγωγή του EURO στη χώρα έχουν κάνει την εμφάνιση τους.
Μάλιστα, οι φήμες κάνουν λόγο πως η Ισπανία προβάλλει ως το μεγάλο φαβορί για την ανάληψη της διοργάνωσης, κάτι που προκάλεσε την οργή των Ουκρανών. Ο πρόεδρος της Ουκρανικής Ομοσπονδίας, Γκρεγκόρ Σούρκις επικοινώνησε με τον Ισπανό ομόλογό του,. Άνχελ Μαρί Βιγιάρ τονίζοντας:«Συμφώνησε πως όλα όσα ακούγονται είναι ανοησίες και δεν έκανε κανένα σχόλιο».
Πηγή: gazzetta.gr

Η εισαγγελέας των στημένων στον τελικό!!

Μία κομψή, νέα γυναίκα ήταν στα επίσημα του ΟΑΚΑ το βράδυ του Σαββάτου, αρκετές θέσεις πίσω από τον Βαγγέλη Μαρινάκη.
Η εισαγγελέας των στημένων στον τελικό
Η παρουσία της στον τελικό του κυπέλλου έγινε από ελάχιστους αντιληπτή, καθώς η εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος Πόπη Παπανδρέου εξακολουθεί να κρατάει χαμηλό προφίλ, παρά την εξαιρετική δουλειά που έκανε το περασμένο καλοκαίρι στην αποκάλυψη του σκανδάλου των στημένων αγώνων.Στο γήπεδο συνοδευόταν από τον αθλητικό εισαγγελέα Αριστείδη Κορρέα.
ΠΗΓΗ: dikisports.blogspot.com

Να φύγει για να πάει στη Ρουμπίν;

Η Ρουμπίν Καζάν ετοιμάζεται να δώσει 7 εκ. ευρώ στον Ολυμπιακό για την απόκτηση του Βασίλη Τοροσίδη σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ!
Να φύγει για να πάει στη Ρουμπίν;
Συγκεκριμένα, η ρωσική εφημερίδα "Tvoy Den" υποστηρίζει πως ο "Tόρο" «γυάλισε» στον προπονητή της Ρουμπίν, Κούρμπαν Μπερντίγιεφ, κατά την διάρκεια των αναμετρήσεων με τον Ολυμπιακό για την φάση των «32» του Europa League.
Σύμφωνα πάντα με το ίδιο ρεπορτάζ πάντως ένας γνωστός ατζέντης (δεν κατονομάζεται) δήλωσε πως είναι δύσκολο να πάει στη Ρούμπιν: «Η Ρουμπίν πολύ δύσκολα θα αποκτήσει στο δυναμικό της τον Τοροσίδη. Είναι ένας από τους ηγέτες του Ολυμπιακού και φοράει το περιβραχιόνιο του αρχηγού", είπε χαρακτηριστικά.

Εξετάζουν Δερμιτζάκη και Ν.Παπαδόπουλο!!

Σύμφωνα με πληροφορίες δύο ονόματα που εξετάζουν σοβαρά στον Πανιώνιο είναι αυτά των Παύλου Δερμιτζάκη και Νίκου Α.Παπαδόπουλου.
Εξετάζουν Δερμιτζάκη και Ν.Παπαδόπουλο
Ο 40χρονος πρώην προπονητής της Σκόντα Ξάνθης, στον πάγκο της οποίας κάθισε σε 21 παιχνίδια (8Ν-5Ι-8Η) πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ τη σεζόν 2010-11, ενώ από τον περασμένο Αύγουστο βρίσκεται στον πάγκο του Ολυμπιακού Λευκωσίας, με τον οποίο σε 22 παιχνίδια του Κυπριακού πρωταθλήματος έχει 5 νίκες, 8 ισοπαλίες και 9 ήττες. Ο Νίκος Παπαδόπουλος είχε υπογράψει το περασμένο καλοκαίρι, συμβόλαιο διάρκειας 1+1 χρόνων με την Κυπριακή ομάδα, η οποία αυτή τη στιγμή δίνει αγώνες play out για την παραμονή στην κατηγορία και είναι πολύ κοντά στο να πετύχει τον στόχο της.

Σε ότι αφορά τον Παύλο Δερμιτζάκη, είναι δίχως ομάδα από το περασμένο καλοκαίρι όταν και απομακρύνθηκε από τον πάγκο του Αστέρα Τρίπολης και μάλιστα το τελευταίο του παιχνίδι στη μεγάλη κατηγορία ήταν το 3-1 επί του Πανιωνίου στην Τρίπολη την τελευταία αγωνιστική της σεζόν 2010-11.

Και οι δύο περιπτώσεις αρέσουν στους ανθρώπους της ομάδας και μάλιστα δεν αποκλείεται μέσα στις επόμενες ημέρες να υπάρξουν ραντεβού και με τους δύο για να συζητήσουν το ενδεχόμενο οι δύο πλευρές να συνεργαστούν στο επόμενο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ.
Πηγή: novasports.gr

"Εμείς παίζουμε για να βγούμε πρώτοι"

Ο Γιώργος Δώνης τόνισε μετά το 1-1 επί του Παναθηναϊκού ότι στόχος του Ατρομήτου είναι να βγει η ομάδα του πρώτη στα πλέι οφ και επισήμανε πως τώρα πρέπει να νικήσει τον ΠΑΟΚ στο Περιστέρι. Επίσης, παραδέχτηκε οτι έκανε λάθος που δεν ξεκίνησε τον Μήτρογλου...
"Εμείς παίζουμε για να βγούμε πρώτοι"
"Ηταν ένα πολύ δύσκολο ματς για εμάς. Ήταν φυσικό και επόμενο να κουραστούμε από τον τελικό. Ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος μας, αφού η μεταβολή της θερμοκρασίας μας επηρέασε. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πολύ καλοί. Πιέσαμε ψηλά, βρήκαμε χώρους ανοιχτό γήπεδο και είχαμε τον έλεγχο.
Ομως δεν λειτουργήσαμε σωστά, ώστε να πετύχουμε ένα δεύτερο γκολ και να δυσκολέψουμε και άλλο τον Παναθηναϊκό. Στο δεύτερο ημίχρονο σταθήκαμε άτυχοι, διότι είχαμε το δοκάρι του Καραμάνου και στην επόμενη φάση ο Τοτσέ ισοφάρισε. Μετά είχε την υπεροχή και απείλησε.
Ισως δεν το σκέφτηκα καλά το παιχνίδι, διότι υπέθεσα ότι με τους Καραμάνο και Επστάιν, που είναι ταχείς ποδοσφαιριστές, θα χαλάσουν την ανάπτυξη του Παναθηναϊκού. Όμως εάν είχα χρησιμοποιήσει τον Μήτρογλου, με τις συνθήκες που είχαμε δημιουργήσει θα πετυχαινε σίγουρα άλλο ένα γκολ.
Οταν μπήκαμε πρώτη φορά στην πεντάδα στο πρωτάθλημα, είπα στους ποδοσφαιριστές μου ότι πρέπει να στοχεύουμε όσο ψηλότερα γίνεται. Και θα διεκδικούσαμε κάτι καλύτερο, εάν δεν πετάγαμε τέσσερις εύκολους βαθμούς με τον Εργοτέλη και τον ΠΑΟΚ. Εμείς παίζουμε για να βγούμε πρώτοι στα πλέι οφ. Επόμενος στόχος είναι να νικήσουμε τον ΠΑΟΚ στην έδρα μας".

Βεζυρτζής : «Καλύτερος ο ΠΑΟΚ από ΑΕΚ και ΠΑΟ»

Στο Αθλητικό Μetropolis και στην εκπομπή “Τρίτο Ημίχρονο” φιλοξενήθηκε ο υποψήφιος Βουλευτής της Ν.Δ για την Α' Περιφέρεια Θεσσαλονίκης κ.Νίκος Βεζυρτζής.

Για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί τη δεύτερη θέση: “Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία. Βέβαια τα πράγματα θα ήταν καλύτερα εάν ο ΠΑΟΚ δεν έχανε βαθμό στη Λιβαδειά όταν από το 2-3 βρέθηκε να χάνει με 4-3 . Χάσαμε ένα βαθμό που θα παίξει μεγάλο ρόλο κατά τη γνώμη μου στην τελική βαθμολογία. Από την άλλη είχαμε την τύχη στη κλήρωση να πέσουμε στο πρώτο ματς με την ΑΕΚ στην Τούμπα και να παίξουμε το δεύτερο με τον Ατρόμητο εκτός έδρας. Με μία νίκη στο σημερινό παιχνίδι ο ΠΑΟΚ αποκτά ψυχολογία. Ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερος από τις άλλες ομάδες.
Εάν μπορέσουμε και πάρουμε τη νίκη στο σημερινό ματς με την ΑΕΚ νομίζω ότι ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης. Ο ΠΑΟΚ αν εξαιρέσουμε το ματς του πρώτου γύρου με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα είναι καλύτερη ομάδα. Και το έχει αποδείξει αυτό και με τις εμφανίσεις του στα τελευταία παιχνίδια αλλά κυρίως στα παιχνίδια με την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό”.

Για την παρουσία του στα διοικητικά του ΠΑΟΚ αλλά και στο επενδυτικό ενδιαφέρον που έχει προκύψει: “Εγώ δεν υπήρξα ποτέ μέτοχος ή μεγαλομέτοχος. Εγώ εκλεγόμουν από τη διοίκηση κάθε δύο χρόνια. Ήμουν ένα ερασιτέχνης παράγοντα που διοικούσα επαγγελματίες καλαθοσφαιριστές .Στο επαγγελματικό μπάσκετ ήρθαν παράγοντες που δεν είχαν καμία σχέση με τον ΠΑΟΚ. Ξέρετε για να ασχοληθείς μια ομάδα πρέπει να την αγαπάς. Τώρα ήρθαν παράγοντες από την οικογένεια του ΠΑΟΚ για να τον βγάλουν στον ίσιο δρόμο”.

Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ που συνεχίζει να αγοράζει εισιτήρια διαρκείας παρά την οκονομική κατάσταση στη χώρα μας:
“Ξέρω πολύ κόσμο που στέρησε χρήματα οπό την οικογένεια του για να πάρει εισιτήρια διαρκείας.
Ο ΠΑΟΚ κάνει κάθε χρόνο ρεκόρ στα εισιτήρια διαρκείας. Δυστυχώς όμως άστοχες ενέργειες και άστοχες μεταγραφές μας έφεραν και πάλι στην κατάσταση σήμερα να έχουμε οικονομικά προβλήματα”.
Για τις επαφές που έγιναν και ήταν παρών για τα χρέη του ΠΑΟΚ: “Πράγματι είχαμε μια επαφή με τον Υπουργό τον κ.Μουρμούρα. Αυτό που θέλω να ξεκαθαρίσω είναι ο ΠΑΟΚ δεν ζητάει καμία χάρη. Ζητάει να πληρώσει τα παλιά χρέη αλλά με τον παλιό νόμο. Ζητάει να πληρώσει τα χρέη αλλά με ένα μακρόχρονο διακανονισμό ώστε να εξυγιανθεί η ΠΑΕ”.
Για τους επενδυτές: “Με πολύ ενδιαφέρον ακούω πως υπάρχουν προτάσεις για να αγοράσουν το πλειοψηφικό πακέτο για να μην έχουμε διοικήσεις πρωτοδικείου. Ελπίζω να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειές ώστε να βρεθεί ο κατάλληλος επενδυτής για να μη εξαρτάται ο ΠΑΟΚ μόνο από τον κόσμο του. Πρέπει να γίνουν οι σωστές διαπραγματεύσεις και να μπουν δικλείδες ασφαλείας για να μην έρθουν επενδυτές που θα αφήσουν στον ΠΑΟΚ”.

Την πρόταση του κόμματος για τον αθλητισμό: “Στον αθλητισμό πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα. Αυτό που επείγει όμως αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί λύση στις ομάδες που χρωστάνε στο στο κράτος. Να γίνει εξυγίανση και το ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ. Εάν συνεχιστούν αυτές οι διοικήσεις πρωτοδικείου θα οδηγηθούμε στο γκρεμό. Κάτι πρέπει να γίνει γρήγορα και άμεσα και για να μην εξοντωθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά να παίρνει χρήματα και το κράτος. Είναι προτιμότερο για το κράτος να παίρνει κάθε μήνα δόσεις παρά να περιμένει χρήματα τα οποία δεν θα τα πάρει ποτέ. Εάν τα αφήσουμε όλα αυτά δεν υπάρχει περίπτωση και με μαθηματική ακρίβεια θα πάμε στην καταστροφή. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το κράτος παίρνει από το ποδόσφαιρο κάθε χρόνο 60 εκατομμύρια ευρώ φόρους. Είναι δυνατό το ελληνικό κράτος να τινάξει στον αέρα το ποδόσφαιρο. Φαντάζεστε ένα πρωτάθλημα χωρίς τις μεγάλες ομάδες. Πρέπει να βρεθούν γρήγορες λύσεις”
Για την κατάργηση του Υπουργείου Αθλητισμού:

Ήταν έγκλημα η κατάργηση του Υπουργείου Αθλητισμού. Όταν μιλάμε για ποδόσφαιρο δεν μπορεί να είναι υπεύθυνος ένας άνθρωπος του τουρισμού ο οποίος δεν ξέρει εάν η μπάλα είναι τετράγωνη ή στρόγγυλη. Θα πρέπει οι κατάλληλοι άνθρωποι να πουν στις κατάλληλες θέσεις”.


πηγή: metrosport.gr

Πλησιάζει ο Πανθρακικός!!

Ακόμη πιο κοντά στην άνοδο στην άνοδο στη Superleague βρίσκεται ο Πανθρακικός που αναδείχθηκε νικητής στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής, ξεπερνώντας νικηφόρα το εμπόδιο του Πιερικού στην Κατερίνη με 0-1.

Το γκολ που έκανε τη διαφορά στην αναμέτρηση, σημείωσε στο 23' ο Μπαλού που εκμεταλλεύτηκε την ασταθή επέμβαση του Καρακούτση σε σουτ του Σαρακατσάνου. Οι παίκτες του Γιώργου Χατζάρα δεν κατάφεραν να φτάσουν στα επιθυμητά επίπεδα απόδοσης στη συνέχεια, με την ομάδα της Κομοτηνής να πανηγυρίζει μια εξαιρετικά σημαντική νίκη, στην προσπάθεια που κάνει για άνοδο στη μεγάλη κατηγορία...

Πιερικός (Χατζάρας): Καρακούτσης, Χατζηζήσης, Γιαζιτζόγλου, Δήμου, Πουλόπουλος, Ιντζόγλου (63' Καμινιώτης), Πουρτουλίδης, Ελευθεριάδης (69' Σεχολάρι), Κουτσοσπύρος, Ρούσεφ (37' Μοκακέ), Μπλαζέφσκι.

Πανθρακικός (Παντελίδης): Κουτσόπουλος, Σαρακατσάνος, Χρήστου (30' Σκλιοπίδης), Σουλτανίδης (85' Χλωρός), Μίνγκας, Στάθης, Μπαϊκαρά, Λιαπάκης (56' Μακρυδημήτρης), Βαγγελόπουλος, Μπαλού, Μουνάφο.

πηγή: metrosport.gr

Στον Πανιώνιο ο Σούλης;

Τις συζητήσεις με υποψήφιους προπονητές, ξεκίνησαν ήδη οι άνθρωποι του Πανιωνίου και ο πρώτος που επέλεξαν να συναντήσουν ήταν ο Σούλης Παπαδόπουλος, που πριν από μερικά εικοσιτετράωρα αποχώρησε από τον Ηρακλή.

Ο έμπειρος τεχνικός είχε σήμερα το πρωί συνάντηση με τη διοίκηση του Πανιωνίου, σε μια κίνηση που καταδεικνύει και την πρόθεση των ανθρώπων του συλλόγου της Νέας Σμύρνης, να κατευθυνθούν σε μια φθηνή και ικανή λύση, που θα αναλάβει ένα ιδιαίτερα δύσκολο έργο. Το συγκεκριμένο ραντεβού βέβαια δεν σημαίνει πως ο πρώην τεχνικός της Προοδευτικής, του Πιερικού και του Ηρακλή, καθίσταται νέος προπονητής του Πανιωνίου, όμως ασφαλώς συμπεριλαμβάνεται στα πρώτα φαβορί.

πηγή: metrosport.gr

Γούναρης: «Μπορεί ο ΠΑΟΚ»

Στο «Αθλητικό Μetropolis» και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο υποψήφιος Βουλευτής της Α' Περιφέρειας Θεσσαλονίκης με το ΠΑΣΟΚ και βετεράνος του ΠΑΟΚ κ. Γιάννης Γούναρης.

Για το αν ξεκινάει με μειονέκτημα ο ΠΑΟΚ στα πλέι οφ: "Η λογική λέει ότι ξεκινάει με ντισαβαντάζ. Προσωπικά πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να κερδίσει τον Παναθηναϊκό μέσα στην έδρα του και να καλύψει τη διαφορά".

Για το ξεκίνημα με την ΑΕΚ: "Πράγματι ο ΠΑΟΚ ξεκινάει σήμερα στην Τούμπα και πρέπει να πάρει την νίκη. Ο σοβαρός και συγκροτημένος ΠΑΟΚ που είδαμε στον αγώνα με την Τότεναμ μπορεί τη δεύτερη θέση. Έτσι όπως ήρθε η κλήρωση ο ΠΑΟΚ έχει τη δυνατότητα να τα καταφέρει".

Για το επενδυτικό ενδιαφέρον: "Το οικονομικό ζήτημα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Επίσης θέλει καλή οργάνωση και σωστή διαχείριση των χρημάτων. Τι να το κάνω να έρθει ένας επενδυτής και να πετάει εκατομμύρια σε μεταγραφές και να δημιουργεί χρέη».

Μέσα από την εμπειρία μου έχω προσωπικά να καταθέσω πρόγραμμα και προτάσεις για να γλιτώσουν οι ομάδες που τα χρέη. Ο Δικέφαλος του Βορρά μπορεί να πετάξει ψηλά. Η πρώτη μου πρόταση είναι να αξιοποιήσει ο ΠΑΟΚ τα δικά του παιδιά. Τα ελληνόπουλα. Μπορούν να παίξουν πέντε χρόνια στον ΠΑΟΚ με χαμηλά συμβόλαια και να αποτελούν περιουσιακό στοιχείο. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ όταν του πεις ότι βάζουμε δικά μας παιδιά που έχουν αξία και ταλέντο , φέρνουμε δύο τρεις καλούς ξένους παίκτες και έναν προπονηταρά, έναν δάσκαλο θα στηρίξει την προσπάθεια. Πρέπει να χριστεί ο ΠΑΟΚ σε υγιείς βάσεις. Αυτή η αλήθεια μοιάζει με το ιώδιο που στην αρχή τσούζει αλλά μετά θεραπεύει».
Για τα χρέη : « Αυτά τα χρέη πρέπει να τα διαπραγματευτεί η διοίκηση του ΠΑΟΚ και να βρεθεί η λύση. Υπάρχει λύση αλλά δεν θα την αποκαλύψω. Προσωπικά δεσμεύομαι να βοηθήσω».

Για τους άξονες που θα πρέπει να στηριχτούν οι ΠΑΕ: «Οι ΠΑΕ θα πρέπει να κινηθούν σε δύο άξονες. Ο πρώτος άξονας έχει να κάνει με το οικονομικό. Υπάρχουν λύσεις και θα τις ανακοινώσουμε μετά. Ο δεύτερος άξονας είναι η επαφή με τους συνδέσμους. Αυτά τα παιδιά δεν χρειάζονται χαρτζιλίκι από τους εκάστοτε προέδρους. Αυτά τα παιδιά, όλων των συνδέσμων, χρειάζονται διάλογο και δουλειά και θα είναι οι πρώτοι που θα βοηθήσουν».

πηγή: metrosport.gr

Μπιέλσα: «Δίκαια η Ρεάλ»

Δίκαιη χαρακτήρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο τεχνικός της Αθλέτικ Μπιλμπάο Μαρσέλο Μπιέλσα. Ο Αργεντινός προπονητής των Βάσκων επισήμανε πως ξεχωριστά από το ποια από τις Ρεάλ ή Μπαρτσελόνα είναι η καλύτερη ομάδα στην Ισπανία, οι «μερένχες» παίρνουν δίκαια τον τίτλο.

Αρχικά, ο έμπειρος τεχνικός υπογράμμισε: «Το θέμα δεν είναι αν είναι ή όχι η Ρεάλ καλύτερη ομάδα από την Μπαρτσελόνα. Υπάρχουν πολλές παράμετροι, οι οποίες είναι διαφορετικές για τον καθένα. Φυσικά, η Ρεάλ κερδίζει τον τίτλο απόλυτα δίκαια».

Στην συνέχεια συμπλήρωσε: «Η αναμέτρηση απέναντι στην καλύτερη ομάδα είναι μια πραγματική πρόκληση. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός πως η Ρεάλ είναι ανώτερη ομάδα. Θα είναι συναρπαστικό να δούμε τις δυνάμεις μας, απέναντι στην κορυφαία ομάδα του πρωταθλήματος». 
 
πηγή: metrosport.gr

FC: Ιδέες υπάρχουν. Λεφτά δεν υπάρχουν

FC: Ιδέες υπάρχουν. Λεφτά δεν υπάρχουν
Όλες οι ομάδες που ταλαιπωρούνται από έλλειψη χρημάτων και διοικητικά προβλήματα, έχουν δυο κοινά στοιχεία: το πρώτο είναι ότι όλες δεν έχουν φράγκο τσακιστό στα ταμεία, χρωστάνε και της Μιχαλούς κι έχουν δεσμεύσει χρήματα που έχουν λαμβάνειν (από τηλεοπτικά, χορηγούς κλπ.). Το δεύτερο είναι ότι όλοι έχουν φοβερές ιδέες που έχουν να κάνουν με την συμμετοχή του κόσμου, ο οποίος «οφείλει» να τσοντάρει και να στηρίξει την ομάδα στα δύσκολα, αλλά παράλληλα αυτοί που τρέχουν τα μαγαζιά ξέρουν μέσα τους ότι μόνο ένας ματσωμένος τύπος μπορεί να τους βγάλει από το αδιέξοδο.
Σχολιάζει ο Κώστας Βαϊμάκης για το Fight Club.
Και το πρόβλημα φυσικά δεν είναι ότι δεν υπάρχουν οι ματσωμένοι τύποι που έχουν - πέρα από το πορτοφόλι - και τη διάθεση αλλά και τη φιλοδοξία να ασχοληθούν και να πετύχουν. Ακόμα κι αυτή την εποχή, υπάρχουν. Είναι ότι όλοι οι υποψήφιοι επενδυτές ή αγοραστές, θα παραλάβουν μαγαζιά καταχρεωμένα, στο όριο της διάλυσης, θα βρουν βιβλία των ΠΑΕ τα οποία κάθε φορά που θα ελέγχουν οι λογιστές τους τα χρέη θα αυγατίζουν σε κάθε ανάγνωση και ανθρώπους που θα εμφανίζονται και θα κάνουν ουρά, αξιώνοντας χρήματα. Αυτό είναι και το μεγάλο πρόβλημα: ότι αυτός που θα αναλάβει, δεν θα παραλάβει μια ομάδα, αλλά ένα πάκο με λογαριασμούς.

Κι αν κάποιος πεταχτεί και πει «ρε μεγάλε, αν τα είχαμε όλα τακτοποιημένα και τα μαγαζιά μας δεν χρωστούσαν, τότε τι να τον κάναμε τον Σωτήρα; Θα τα καταφέρναμε και μόνοι μας!», θα του έλεγα να κάνει μια στροφή και να το πάρει αλλιώς. Γιατί θα τα κατάφερναν μόνοι τους αυτοί που βύθισαν, χρέωσαν ή δεν κατάφεραν να σώσουν τις ομάδες, παρά τις υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια; Απέτυχαν όλοι αυτοί που σήμερα είναι ακόμα στις διοικήσεις και ζητάνε για μια ακόμα φορά τον κόσμο να στηρίξει την προσπάθειά τους, που συζητάνε με κάθε πιθανό και απίθανο τύπο, που δέχονται να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με κάθε αφερέγγυο και τυχάρπαστο παπατζή. Απέτυχαν και ψάχνουν τώρα ένα κορόιδο να τους απαλλάξει από τις υποχρεώσεις, τις ευθύνες, τη γιούχα, την οργή του κόσμου. Ώστε να μπορούν μετά να βγουν εκ του ασφαλούς από το απέναντι πεζοδρόμιο και να κάνουν κριτική...

Ιδέες υπάρχουν, λεφτά δεν υπάρχουν, άνθρωποι διατεθειμένοι να βάλουν χρήματα ενδεχομένως και να υπάρχουν, αλλά για το μεγαλείο της ομαδάρας και για να σώσουν αυτούς που έριξαν το καράβι στην ξέρα, δεν θα το κάνουν. Εκτός αν πάρουν κάτι χειροπιαστό, πέρα από υποσχέσεις: ένα γήπεδο ή μια προοπτική γηπέδου, τη δυνατότητα να κάνουν διάφορες μπίζνες σχετικές ή άσχετες με το ποδόσφαιρο, τη διαβεβαίωση ότι θα μπορέσουν με τον «α» ή «β» τρόπο όχι απλά να κάνουν απόσβεση αυτών που θα βάλουν, αλλά να βγάλουν κι από πάνω. Κι αυτό είναι και το πιο ύποπτο: ένας άνθρωπος που θα βάλει 5, 10, 20 ή 30 εκατομμύρια σε μια ομάδα, με σκοπό σε μερικά χρόνια όχι απλά να τα έχει πάρει πίσω, αλλά να βγάλει και κέρδος, είναι διατεθειμένος να κάνει ό,τι χρειαστεί, πατώντας εντός ή και εκτός των πλαισίων της νομιμότητας.

πηγή: sportfm.gr

Τέλος ο Εθνικός Αστέρας!!

Τέλος ο Εθνικός Αστέρας!
Η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ απέρριψε την Τετάρτη την έφεση του Εθνικού Αστέρα κατά της απόφασης της Ένωσης Β’-Γ’ Εθνικής να μην ορίσει τα παιχνίδια του και έτσι η ομάδα της Καισαριανής αποβάλλεται οριστικά από το πρωτάθλημα.

Ο Εθνικός Αστέρας είχε προσφύγει στην επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ και είχε προσβάλει την απόφαση της διοργανώτριας αρχής να μην ορίσει τον αγώνα του με την Παναχαϊκή. Η έφεση απορρίφθηκε, συνεπώς οι Καισαριανιώτες συμπλήρωσαν τρία παιχνίδια τα οποία δεν διεξήχθησαν με δική τους υπαιτιότητα, λόγω οφειλών προς πρώην ποδοσφαιριστών τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αποβληθούν οριστικά από το πρωτάθλημα της Football League.

Η ανακοίνωση:

«Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έλαβε την εξής απόφαση:

Δέχεται τυπικά και απορρίπτει κατ’ ουσία την έφεση της ΠΑΕ ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ κατά της από 6-4-2012 απόφασης της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Β-Γ
».

Έξαλλος με τη διαιτησία ο Φερέιρα!!

Έξαλλος με τη διαιτησία ο Φερέιρα
Έντονα παράπονα για τη διαιτησία του Μιχάλη Κουκουλάκη εξέφρασε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα μετά το 1-1 του Παναθηναϊκού με τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ στην πρεμιέρα των πλέι οφ. Ο Πορτογάλος προπονητής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο πέναλτι που ζήτησε η ομάδα του σε ανατροπή του Κουίνσι, αλλά και στις καθυστερήσεις που-όπως υποστήριξε-έκαναν οι φιλοξενούμενοι.

«Στο πρώτο ημίχρονο δεν βγήκαμε να παίξουμε. Στο σημείο που βρισκόμαστε, δεν μπορούμε να κάνουμε μεγάλες αναλύσεις. Σήμερα φέραμε ισοπαλία σε ένα ματς που έπρεπε να είχαμε νικήσει. Ο Ατρόμητος έκανε το παιχνίδι που νόμιζε ότι έπρεπε», τόνισε ο Φερέιρα και πρόσθεσε: Δεν ξέρω πόση ώρα διακόπηκε ο αγώνας. Εμείς παίζαμε, ο αντίπαλος έπεφτε και επιτέλους, υπάρχουν στιγμές που οι διαιτητές πρέπει να παίζουμε υπέρ του ποδοσφαίρου. Δεν είναι δυνατόν ένας ποδοσφαιριστής να είναι ένα λεπτό στο έδαφος και μετά να τρέχει σαν τον Μπολτ. Να μην πω για το πέναλτι. Όταν υπάρχει πέναλτι, πρέπει να υποδεικνύεται. Την τελευταία φορά που ο διαιτητής σφύριξε πέναλτι υπέρ μας, αυτός τιμωρήθηκε».

Πάντως ο προπονητής του Παναθηναϊκού τόνισε πως η ευθύνη για την απώλεια δύο βαθμών βαραίνει πρωτίστως τη δική του ομάδα. «Δεν κερδίσαμε τον αγώνα με δική μας ευθύνη. Ακόμα και αν υπήρχε περισσότερος καθαρός χρόνος, ακόμα και για το πέναλτι που μας δόθηκε, εμείς φταίμε. Το πρώτο ημίχρονο δεν το παίξαμε. Στο δεύτερο ήμασταν πολύ καλοί και χάσαμε ευκαιρίες. Εμείς φταίμε. Στο ματς συμβαίνουν πολλές φάσεις και καταστάσεις που ή το βοηθούν ή το κάνουν να πάει χειρότερα. Σήμερα συνέβησαν πράγματα που δεν μας ευνόησαν. Η ισοπαλία, ειδικά στην πρεμιέρα, δεν είναι καλή για εμάς. Όμως έχουμε πλεονέκτημα απέναντι στους αντιπάλους μας και έχουμε άλλα πέντε ματς να παίξουμε. Στο τέλος θα κάνουμε ταμείο. Θα έλεγα όμως ότι τα πλέι οφ είναι μία σοβαρή διαδικασία που καθορίζει την ομάδα που θα παίξει Champions League», ενώ κατέληξε με νόημα αναφέροντας: Πρέπει να μιλήσουμε σοβαρά. Όπως έλεγα, όσοι συμμετέχουν πρέπει να δείξουν την απαιτούμενη σοβαρότητα. Διαιτητές, παρατηρητές, όλοι. Έχω ξαναπεί την άποψη μου, δεν είναι δίκαιο να παίζουμε πλέι οφ όταν έχουμε 20 βαθμούς διαφορά. Όμως αφού τα παίζουμε, πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα».

«All in» για Χουλκ!!

«All in» για Χουλκ
Έτοιμη να «τινάξει την μπάνκα στον αέρα» είναι η Παρί Σεν Ζερμέν, για να αποκτήσει το ερχόμενο καλοκαίρι τον Χουλκ της Πόρτο. Σύμφωνα με γαλλικά δημοσιεύματα, η ομάδα του Παρισιού προτίθεται να προσφέρει, ούτε λίγο, ούτε πολύ, 72εκατομμύρια ευρώ για να εντάξει τον Βραζιλιάνο στο δυναμικό της.

Μετά τα 42 εκατομμύρια του περυσινού καλοκαιριού για τον Παστόρε, οι Παριζιάνοι φαίνεται πως θα συνεχίσουν να δίνουν χρήματα για μεταγραφές. Ο 25χρονος επιθετικός έχει φέτος με τη φανέλα της Πόρτο 19 γκολ και 14 ασίστ σε 36 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, οδηγώντας τους «δράκους» στην κατάκτηση του πορτογαλικού πρωταθλήματος.

Ωστόσο, τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο ίδιος ο παίκτης θα προτιμούσε να «μετακομίσει» στο αγγλικό πρωτάθλημα και, συγκεκριμένα, στην Τσέλσι, όπου βρίσκονται οι φίλοι του, Ραούλ Μεϊρέλες και Νταβίντ Λουίζ. Ο πρόεδρος των Λονδρέζων, Ρομάν Αμπράμοβιτς, θέλει να ντύσει στα μπλε τον Χουλκ, αλλά παραμένει αβέβαιο αν προτίθεται να προσφέρει ανάλογα ποσά με αυτά της Παρί Σεν Ζερμέν.

πηγή: sportfm.gr

Ο καλύτερος «Ευρωπαίος» του ΝΒΑ!!

Ο καλύτερος «Ευρωπαίος» του ΝΒΑ
Μην περιμένετε να διαβάσετε έναν ακόμη ύμνο για την ηγετική φυσιογνωμία του Ντιρκ Νοβίτσκι, την απαράμιλλη για ψηλό ποιότητα του Πάου Γκασόλ ή τον αεικίνητο Τόνι Πάρκερ. Το κείμενο αυτό αφορά έναν άλλο «Ευρωπαίο», πιθανώς εκείνον που αξίζει τα περισσότερα εύσημα, γιατί έχει «επιβάλει» το δικό του τρόπο σκέψης σε ένα… ξένο περιβάλλον.

Γράφει ο Χρήστος Ρομπόλης

Πρόκειται για τον Γκρεγκ Πόποβιτς, τον από χθες βραβευμένο ως κορυφαίο προπονητή της σεζόν. Η τιμητική αυτή διάκριση απλώς αποτέλεσε αφορμή για το κείμενο αυτό. Γιατί αιτίες έχουν δοθεί πολλές και συνεχίζουν να δίνονται από το ίδιο το έργο του.

Τα εισαγωγικά στη λέξη Ευρωπαίος είναι για τυπικούς λόγους. Γιατί έχει γεννηθεί μεν στην Ιντιανάπολις, αλλά από Σέρβο πατέρα και κροατικής καταγωγής μητέρα, ενώ η μπασκετική νοοτροπία του είναι καθαρά ευρωπαϊκή.

Τι κάνει τον Γκρεγκ Πόποβιτς να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους του σιναφιού του και να θεωρείται πιθανώς ο κορυφαίος προπονητής της τελευταίας 20ετίας στο ΝΒΑ;

Σε αντίθεση με τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων του, είναι το απόλυτο αφεντικό στην ομάδα του. Κανένας πρόεδρος ή τζένεραλ μάνατζερ δεν έχει «βαρύτερο» λόγο από το δικό του σε όλες τις αποφάσεις που λαμβάνονται. Σωστές (ως συνήθως) ή λανθασμένες (σπανίως), όλες οι επιλογές είναι δικές του.

Επίσης κόντρα στο ρεύμα των περισσοτέρων άλλων προπονητών, δεν είναι ένας απλώς… διαχειριστής των τερτιπιών του/των σταρ της ομάδας και οι οδηγίες του δεν περιορίζονται ποτέ στο «δώστε την μπάλα στον τάδε κι αυτός ας κάνει ό,τι νομίζει». Το αμερικανικό αθλητικό ρητό «There’s no ‘I’ in the word ‘Team’» μένει στα λόγια για τους περισσότερους, όχι όμως για τον Πόποβιτς. Πιθανώς ορμώμενος και από τη στρατιωτική παιδεία του (επί σειρά ετών υπηρετούσε στην αεροπορία των ΗΠΑ), δεν επιτρέπει σε κανένα «εγώ» να μπει πάνω από το «εμείς». Στη διάρκεια της σταδιοδρομίας του έχει καταφέρει να τιθασεύσει «τρελοκομεία» όπως ο Ντένις Ρόντμαν και ο Στίβεν Τζάκσον και πιέζοντας τα κατάλληλα κουμπιά , να τους βγάλει τον καλύτερο εαυτό.

Ο Γκρεγκ Πόποβιτς μπήκε στον κόσμο του ΝΒΑ με ορισμένες αρχές και αυτές δεν αλλοιώθηκαν ούτε στο ελάχιστο. Ευφυέστατος ων (είχε σκεφτεί νεότερος ακόμη και να ακολουθήσει καριέρα στη CIA), έμαθε τους παίκτες του όχι απλώς να τρέχουν και να πηδούν, αλλά προπαντός να σκέφτονται. Οι Σπερς που ο ίδιος δημιούργησε-μετατρέποντας μία παρηκμασμένη στα μέσα της δεκαετίας του ’90 ομάδα σε μία σύγχρονη υπερδύναμη με τέσσερα πρωταθλήματα επί των ημερών του-είναι η πλέον... σκεπτόμενη ομάδα του ΝΒΑ. Οι παίκτες του, παρότι δεν υπολείπονται ατομικών αρετών των περισσότερων αντιπάλων τους, δεν έχουν το βλέμμα κολλημένο στην μπάλα και το καλάθι. «Διαβάζουν» το παιχνίδι και την αντίπαλη άμυνα, εφαρμόζουν το πλάνο του προπονητή, ψάχνουν την καλύτερη δυνατή επιλογή και-κάτι που σπανίζει για ομάδες του ΝΒΑ-παίζουν άμυνα.

Η ευρωπαϊκή του μπασκετική φιλοσοφία γίνεται εμφανής όχι απλώς από τον τρόπο λειτουργίας και παιχνιδιού της ομάδας, αλλά και από τη στελέχωση του ρόστερ. Διατηρεί εδώ και χρόνια έναν εξαιρετικό κορμό (ένα από τα λίγα λάθη του ίσως είναι ότι έχει αργήσει να προχωρήσει σε ανανέωση), με βασικούς πυλώνες τους Τιμ Ντάνκαν, Τόνι Πάρκερ και Μάνου Τζινόμπιλι, κάποιους «εργάτες» με συγκεκριμένο ρόλο που φέρνουν εις πέρας την αποστολή τους δίχως να ενδιαφέρονται για τη στατιστική τους και χωρίς απλώς να κάνουν τα… ρεπό των σταρ, δεν κάνει αχρείαστα trade και συνηθίζει να βρίσκει «χρυσάφι» στο… πουθενά. Απλώς αναλογιστείτε ότι επέλεξε τον Μάνου Τζινόμπιλι στο νούμερο 57 και τον Τόνι Πάρκερ στο νούμερο 28 των ντραφτ.

Μετρά 16 συναπτά έτη στον πάγκο των Σπερς (περισσότερα από κάθε άλλον στο ΝΒΑ αλλά επίσης σε NFL και NHL), με τέσσερα πρωταθλήματα (1999, 2003, 2005, 2007), 15 συνεχείς παρουσίες στα play offs, μόνο μία σεζόν (την πρώτη του στην ομάδα) με αρνητικό ρεκόρ, συνολικά 847 νίκες και 399 ήττες (ποσοστό επιτυχίας 68%) σε κανονική περίοδο και ρεκόρ 108-73 στα play offs (ποσοστό επιτυχίας 59,7%). Ο Γκρεγκ Πόποβιτς τόλμησε και τολμά να διδάσκει στο ΝΒΑ ένα διαφορετικό μπάσκετ. Και δικαιώνεται…

πηγή: sportfm.gr

Ξεκούραστα… στον τελικό!!

Ξεκούραστα… στον τελικό
Η Ομόνοια, έχοντας παρακαταθήκη το 3-0 του πρώτου αγώνα των ημιτελικών του κυπριακού Κυπέλλου στο «ΓΣΠ», πήγε για… βόλτα στην έδρα του Εθνικού Άχνας και ηττήθηκε με 1-0.

Έτσι, οι «πράσινοι» προκρίθηκαν στον μεγάλο τελικό και περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλό τους από το ζευγάρι ΑΕΛ- ΑΕΚ Λάρνακας.

Οι γηπεδούχοι του Εθνικού είχαν την υπεροχή και απείλησαν με το σουτ του Βέντερ στο 23’, που σταμάτησε στο δοκάρι. Ο ίδιος παίκτης 7’ αργότερα, έκανε το 1-0 με εκτέλεση πέναλτι, αποτέλεσμα που έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Συνθέσεις:

Εθνικός: Άχνας: Νουρεντινόφσκι, Μαχράτζε, Κίσσι, Βούκσεβιτς(82’ Σερτζιάο), Βαττής(68’ Ιγνάτοφ), Μπάμπιτς, Ηλία, Πιντσέλι, Μασίνουα, Ρισπ(31’ Σαμάρας), Βέντερ.
Ομόνοια: Γιωργαλλίδης, Καρυπίδης, Σάλατιτς, Εφραίμ(56’ Χριστοφή), Μακρίδης, Κασέκε, Σερφά, Σπούνγκιν, Άλβες, Μαρκάσα, Αλωνεύτης(71’ Αγκουιάρ).

πηγή: sportfm.gr

Αντέδρασε και η FA για τη «Sun»!

Αντέδρασε και η FA για τη «Sun»!
Απαράδεκτο χαρακτήρισε η FA το πρωτοσέλιδο με το οποίο κυκλοφόρησε το πρωί της Τετάρτης η «Sun» και με το οποίο ειρωνεύεται τον τρόπο ομιλίας του νέου προπονητή της εθνικής ομάδας της Αγγλίας, Ρόι Χότζον.

Η βρετανική εφημερίδα θεώρησε… πρέπον να σταθεί στην ιδιαιτερότητα του έμπειρου κόουτς μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσία των «τριών λιονταριών» και επέλεξε να κυκλοφορήσει με το προκλητικό πρωτοσέλιδο.

Η Επιτροπή Παραπόνων βρετανικού Τύπου δέχτηκε αρκετές κλήσεις από αναγνώστες και φίλους του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της Αγγλίας, προκειμένου να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για την επιλογή της «Sun». Έπειτα από αυτό, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας θεώρησε σωστό να πάρει θέση επί του θέματος και να χαρακτηρίσει το πρωτοσέλιδο παντελώς απαράδεκτο.

«Απευθυνθήκαμε στη διοίκηση της εφημερίδας και της καταστήσαμε σαφές ότι η πρώτη σελίδα του σημερινού φύλλου ήταν απαράδεκτη» αναφέρει η τοποθέτηση της ομοσπονδίας.

πηγή: england365.gr

Ενδιαφέρεται για Τζοβίνκο η Βόλφσμπουργκ!!

Ενδιαφέρεται για Τζοβίνκο η Βόλφσμπουργκ
Στο μεταγραφικό στόχαστρο της Βόλφσμπουργκ βρίσκεται ο Σεμπαστιάν Τζοβίνκο.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, οι «λύκοι» φέρονται να είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν 12 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση του μέσου της Πάρμα.

Εκτός από την ομάδα του Φέλιξ Μάγκατ, για τον 25χρονο ενδιαφέρονται -επίσης- οι Ντόρτμουντ, Μάλαγα και Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.

Στη φετινή Serie A, ο Τζοβίνκο, του οποίου τα δικαιώματα ανήκουν στην Πάρμα και τη Γιουβέντους, μετρά 33 συμμετοχές, έχει πετύχει 13 τέρματα έχει μοιράσει και ισάριθμες ασίστ.


πηγή: sportfm.gr

«Καθάρισε» η Βέροια, ανεβαίνει η Παναχαϊκή!!

«Καθάρισε» η Βέροια, ανεβαίνει η Παναχαϊκή
Χωρίς να συναντήσει το παραμικρό πρόβλημα η Βέροια επικράτησε 3-0 της Καλλιθέας, στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής και συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή της Football League. Η ομάδα του Καλαϊτζίδη έφτασε σε αυτή την επικράτηση με τέρματα των Κάντι, Μπάρμπα και Μπαργκάν. Παράλληλα, με νίκη συνέχισε και η Παναχαϊκή.

Η ομάδα του Παπακώστα επικράτησε 2-0 των Γιαννιτσών και εκμεταλλευόμενη την ήττα της Καλλιθέας, αλλά και το ότι ο Πιερικός παίζει αργότερα, ανέβηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Παράλληλα νίκη σημείωσε και ο Ηρακλής Ψαχνών, ο οποίος επικράτησε 3-0 του Φωκικού στην Εύβοια.

Δεν βοήθησε κανέναν
Πλατανιάς και Λάρισα έμειναν στο 0-0 στην 29η αγωνιστική της Football League, αποτέλεσμα που δεν ευνοεί καμία από τις δύο ομάδες. Σε ένα μοιρασμένο παιχνίδι στο Μάλεμε οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή των κινήσεων όμως δεν κατάφεραν να μετατρέψουν σε γκολ κάποια από τις φάσεις αυτές.

Μάλιστα οι Κρητικοί είχαν και δοκάρι με τον Μιρτσέτα στο 55’ όταν το σουτ του, σταμάτησε στο δοκάρι. Βέβαια η Λάρισα θα μπορούσε να έχει «κλέψει» το παιχνίδι αν ο Δημήτρης δεν έδιωχνε την μπάλα, πάνω στη γραμμή, από την κεφαλιά του Ψωμά.

Πλατανιάς (Γιάννης Χατζηνικολάου): Λαζαρίδης, Δημήτρης, Τζανής, Παληγεώργος, Κουρτεσιώτης, Δέντσας, Γκονζάλες, Μιρτσέτα, Πάγκαλος, Ναζλίδης, Μαρτσάκης (80' Χαϊκάλης).

Λάρισα (Μιχάλης Ζιώγας): Σωτηρίου, Ψωμάς, Κολοβέτσιος, Παπαγεωργίου, Κατσιαρός, Χατζής, Καρανίκας, Τ. Γκονζάλες (46' Χασομέρης), Μπλέντι, Ζεκίνια (71' Γκρούμπιεσιτς), Καούνος.

Διαιτητής: Λαμπρόπουλος (Ηλείας)
Βοηθοί: Μπετσόγλου, Παπανικολάου (Κορινθίας)

Η 29η αγωνιστική:

Τετάρτη 5/5

Πλατανιάς – Λάρισα 0-0

Ηρακλής Ψαχνών – Φωκικός 3-0
(28’, 61’ Τσοκάνης, 89’ Ποκόνγκ)

Παναχαϊκή – Αναγέννηση Γιαννιτσών 2-0
(32’ Ατματσίδης, 53’ Κωνσταντινίδης)

Πανσερραϊκός – Αγροτικός Αστέρας 3-0
(56’ Ανάκογλου, 63’ Ντα Κόστα, 78΄Μπανγκουρά πεν.)

Βέροια – Καλλιθέα 3-0
(30’ Κάντι, 57’ Μπάρμπας, 66’ Μπαργκάν)

Βύζας Μεγάρων – Θρασύβουλος 0-0

Σε εξέλιξη

Πιερικός – Πανθρακικός 18:30

Η επόμενη αγωνιστική:

Ηρακλής Ψαχνών – Παναχαϊκή
Φωκικός – Πανσερραϊκός
Αναγέννηση Επανομής – Καλλονή
Αγροτικός Αστέρας – Βύζας Μεγάρων
Εθνικός Αστέρας – Πλατανιάς
Θρασύβουλος – Βέροια
Λάρισα – Πανθρακικός
Καλλιθέα - Πιερικός


πηγή: sportfm.gr

Έχει «ψωμί» ακόμα!!

Έχει «ψωμί» ακόμα
Η «προίκα» των τεσσάρων βαθμών με την οποία ξεκίνησε σε σχέση με τους αντιπάλους του, έδινε στον Παναθηναϊκό την ευκαιρία με νίκη κόντρα στον Ατρόμητο να «τελειώσει» τα πλέι οφ πριν καλά-καλά αρχίσουν. Οι «πράσινοι» όμως, έμειναν στο 1-1 απέναντι στους κουρασμένους Περιστεριώτες βάζοντας τους όλους ξανά στο… κόλπο. Το πόσο ακριβώς, θα φανεί από το αποτέλεσμα του παιχνιδιού ΠΑΟΚ-ΑΕΚ.

Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν με τον Πίτου Γκαρσία στο 4’ και άντεξαν στην πίεση του «τριφυλλιού» στο δεύτερο μέρος, αφού η ανωτερότητα του Παναθηναϊκού μεταφράστηκε μόνο σε πολλές χαμένες ευκαιρίες και στο γκολ της ισοφάρισης που ήρθε από τον Τοτσέ στο 55’. Διαμαρτυρίες για καθαρό πέναλτι που δεν δόθηκε πάνω στον Κουίσνι από τον Φυτανίδη στο 74' από τους πράσινους.

Πλέον οι γηπεδούχοι έφτασαν στους 5 βαθμούς, ενώ ο Ατρόμητος έχει έναν. ΠΑΟΚ και ΑΕΚ που αγωνίζονται στην Τούμπα και ξεκινούν χωρίς βαθμούς, θα έχουν με νίκη την ευκαιρία να πλησιάσουν τους «πράσινους» σε απόσταση βολής.



Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο γήπεδο με το κλασσικό 4-4-1-1απέναντι στο 4-4-2 του Ατρόμητου. Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν νωθροί στο παιχνίδι προσπαθώντας να αποκτήσουν την κατοχή της μπάλας και αντιμετώπισαν το προσεκτικό παιχνίδι της ομάδας του Δώνη. Το «χωρίς νεύρο» παιχνίδι των γηπεδούχων όμως, έδωσε την ευκαιρία στους Περιστεριώτες να κλέψουν την μπάλα στο κέντρο, να κάνουν πολύ ωραία αντεπίθεση στο 4’ και να προηγηθούν!

Αφού ο Μπρίτο, με το εξωτερικό φάλτσο έκανε πολύ καλή σέντρα η μπάλα πέρασε πάνω από όλους και ο επερχόμενος Πίτου Γκαρσία πλάσαρε πολύ σωστά τον Καρνέζη βάζοντας μπροστά την ομάδα του. Όλοι περίμεναν πως ο Παναθηναϊκός θα αντιδράσει, μάταια όμως. Αφού παρά το γεγονός πως έχαναν στην έδρα τους, οι «πράσινοι» παρέμεναν… χαλαροί! Παρόλα αυτά, στο 22’ το «τριφύλλι» θα μπορούσε να ισοφαρίσει αλλά ο κάκιστος Κλέιτον μόνος του απέναντι στο κενό τέρμα κατάφερε από τα 4 μέτρα και σούταρε άουτ!

Το ημίχρονο κύλαγε βολικά για τον Ατρόμητο αφού ο Παναθηναϊκός δεν… φούλαρε! Οι παίκτες του Δώνη έδωσαν χώρο στους «πράσινους» και περίμεναν να τους χτυπήσουν στην αντεπίθεση. Και αν δεν ήταν ο φιλότιμος Καντέ, ενδεχομένως να είχαν καταφέρει να κάνουν δύο τα τέρματά τους πριν το ημίχρονο. Από την άλλη πλευρά, το «τριφύλλι» έβρισκε κλειστούς τους διαδρόμους του Ατρόμητου που αμύνονταν πολύ καλά. Και ταυτόχρονα, είχε σε τραγική μέρα την αριστερή πλευρά (Σπυρόπουλος, Χριστοδουλόπουλος) και μόνο από δεξιά έπαιζε…

Στην ανάπαυλα ο Φερέιρα έβαλε τις φωνές στους παίκτες του πως πρέπει να συνέλθουν και να παίξουν με περισσότερο πάθος και πιο έξυπνα για να διασπάσουν τους διαδρόμους του Ατρόμητου. Και για αυτό τον λόγο έβαλε και τον Κουίνσι στην θέση του Κλέιτον. Ο Γκανέζος έδωσε πνοή και επιθετικότητα στην ομάδα του με το που μπήκε. Το σύστημα γύρισε σε 4-3-3 με τους Κουίνσι-Χριστοδουλόπουλο-Τοτσέ επιθετική τριπλέτα και τους Κατσουράνη-Ζέκα-Σιμάο(αμυντικό χαφ) στον άξονα.

Έτσι, ο Παναθηναϊκός απέκτησε αμέσως επιθετικότητα μπαίνοντας στο δεύτερο μέρος… φουριόζος, κάνοντας παράλληλα… μετακόμιση έξω από την εστία του Ιτάνζ. Τα πάντα βέβαια θα μπορούσαν να αλλάξουν την εικόνα του αγώνα, εάν το δοκάρι δεν σταμάταγε την μπάλα στο αριστοτεχνικό σουτ του Καραμάνου στο 49’.

Η συνέχεια όμως ήταν «πράσινη», αφού ο Κουίνσι ταλαιπωρούσε αφάνταστα τους αμυντικούς του Ατρόμητου και δημιουργούσε μονίμως διαδρόμους. Στο 52’, ο Ιτάνζ απέκρουσε το σουτ του Γκανέζου αλλά τρία λεπτά αργότερα (55’), ο Τοτσέ εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες κι από κοντά έκανε το 1-1 παραβιάζοντας την εστία του σταθερότατου Ιτάνζ. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να ανεβάζει στροφές και ο Φερέιρα έβαλε και τους Καραγκούνη-Νίνη, βγάζοντας τον πολύ καλό Βύντρα και τον Κατσουράνη.

Το σύστημα παρέμεινε 4-3-3 με τον Ζέκα αντί του Βύντρα σαν δεξί μπακ και τους φρέσκους Καρα-Νίνη στον άξονα. Η πίεση ήταν αφόρητη και ο Κουίνσι… άπιαστος. Μάλιστα, ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να προηγηθεί στο 75’ αφού ο Κουίνσι πέρασε τον Φυτανίδη και έβγαινε μόνος του απέναντι από τον Ιτάνζ, ο αμυντικός του Ατρόμητου τον ανέτρεψε αλλά ο Κουκουλάκης έκλεισε τα μάτια στο καταφανέστατο πέναλτι!

Οι «πράσινοι» συνέχισαν να πιέζουν ασφυκτικά χάνοντας πολλές ευκαιρίες και με τον Κουίνσι, και με τον Χριστοδουλόπουλο, και με τον Τοτσέ. Λίγο αυτό, λίγο οι καθυστερήσεις των παικτών του Ατρόμητου που έπεφταν κάτω με το παραμικρό, λίγο το άγχος που μεγάλωνε όσο πέρναγε η ώρα και η μπάλα δεν έμπαινε μέσα, έφεραν το τελικό 1-1 στο ΟΑΚΑ, με τον Παναθηναϊκό να φτάνει τους 5 βαθμούς και τον Ατρόμητο να παίρνει τον πρώτο του στα play off.





Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Βύντρα (59’Καραγκούνης), Σπυρόπουλος, Σιμάο, Κατσουράνης (66’ Νίνης), Ζέκα, Χριστοδουλόπουλος, Κλέιτον (46’ Κουίνσι), Τοτσέ

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Σαριέγκι, Βιτόλο, Πετρόπουλος

Ατρόμητος: Ιτάνζ, Σκόδρας, Οικονόμου (66’ Νάστος), Τόμας, Φυτανίδης, Καραμάνος, Σφακιανάκης, Πίτου Γκαρσία (57’ Ιγκλέσιας), Επστάιν, Δημούτσος, Μπρίτο (57’ Μήτρογλου)

Στον πάγκο: Ράντμαν, Αναστασάκος, Μπάλλας, Ζουέλα


πηγή: sportfm.gr

«Χώρισαν» Σουάνης και Ξάνθη!!

«Χώρισαν» Σουάνης και Ξάνθη
«Τίτλοι τέλους» για τον Δημήτρη Σουάνη στη SΚODA Ξάνθη, με τους ακρίτες να ανακοινώνουν την Τετάρτη το «διαζύγιο» ανάμεσα στις δύο πλευρές, μετά από τέσσερα χρόνια παρουσίας του Έλληνα ποδοσφαιριστή στην ομάδα.

Ο 27χρονος επιθετικός αγωνιζόταν με τη φανέλα της Ξάνθης από την περίοδο 2008-09, έχοντας συνολικά 67 συμμετοχές και 10 γκολ και το φινάλε δόθηκε κάτω από φιλικές συνθήκες, με την ΠΑΕ να ευχαριστεί τον παίκτη για την προσφορά του στο σύλλογο.

Η ανακοίνωση:

Η Π.Α.Ε. SKODA ΞΑΝΘΗ Α.Ο. ευχαριστεί τον Δημήτρη Σουάνη για την προσφορά του στην ομάδα μας και του εύχεται καλή σταδιοδρομία στην συνέχεια της ποδοσφαιρικής του καριέρας.

Όλη η Ευρώπη θέλει τον Κίβου!!

Όλη η Ευρώπη θέλει τον Κίβου
Το ενδιαφέρον αρκετών ευρωπαϊκών ομάδων έχει προσελκύσει ο Κριστιάν Κίβου, όπως δήλωσε ο Βίκτορ Μπεκάλι στον ιταλικό Τύπο. Η Ίντερ έχει προτείνει στον Ρουμάνο αμυντικό να επεκτείνουν τη συνεργασία τους, ενώ την ίδια ώρα σύλλογοι από τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ισπανία έχουν προσεγγίσει τον μάνατζέρ του. Το συμβόλαιο του 31χρονου παίκτη λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι και έχει το δικαίωμα να υπογράψει στην ομάδα της αρεσκείας του για την επόμενη σεζόν.

«Συναντηθήκαμε με τη διοίκηση της Ίντερ την προηγούμενη εβδομάδα και μας πρότειναν ανανέωση. Συζητήσαμε για συμβόλαιο διετούς διάρκειας, με οψιόν για ακόμη έναν χρόνο», ανέφερε αρχικά ο Μπεκάλι και πρόσθεσε:

«Έχουμε έρθει σε επαφή με άλλες ομάδες και υπάρχουν προτάσεις για τον Κριστιάν από τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ισπανία».

Καταλήγοντας, ο μάνατζερ του Κίβου τόνισε: «Εάν δεν καταλήξουμε σε συμφωνία με την Ίντερ, ξέρουμε σε ποιον θα απευθυνθούμε, δεδομένου ότι υπάρχει ενδιαφέρον. Θα δώσουμε σαφή απάντηση στην Ίντερ σε δύο εβδομάδες».


πηγή: sport-fm.gr

Στηρίζει με… χρυσάφι τον Βιλανόβα!!

Στηρίζει με… χρυσάφι τον Βιλανόβα
Την πρόθεση των διοικούντων την Μπαρτσελόνα να στηρίξουν τον Τίτο Βιλανόβα με αρκετά εκατομμύρια ευρώ για μεταγραφές αποκαλύπτει σήμερα η Καταλανική, Sport.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας η διοίκηση της ομάδας της Βαρκελώνης πιστεύει ότι θα μπορέσει να έχει περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ την μεταγραφική ενίσχυση με στόχο την επιστροφή στην κορυφή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Ωστόσο, από το ρεπορτάζ της η Sport διευκρινίζει ότι στο ποσό αυτό συνυπολογίζονται και χρήματα που θα μπουν στα ταμεία της ομάδας.

Κάθε χρόνο η Μπαρτσελόνα… μπαίνει στο μεταγραφικό παζάρι με μπάτζετ που αγγίζει τα πενήντα εκατομμύρια. Ωστόσο λόγω της οικονομικής κρίσης το ποσό αυτό θα πέσει στα 30 εκατομμύρια ευρώ κάτι που έχει γίνει γνωστό από την διοίκηση.

Μέλη του τεχνικού επιτελείου περιμένουν όμως να μπουν στα ταμεία του συλλόγου άλλα 30-40 εκατομμύρια ευρώ από πωλήσεις παικτών.

Σε αυτά τα χρήματα έρχονται να προστεθούν και κάποια που θα έβγαιναν από τα ταμεία για την τρέχουσα αγωνιστική σεζόν. Πρόκειται για χρήματα που αφορούν πριμ σε συμβόλαια παικτών που θα κατέληγαν στις τσέπες παικτών και μελών τεχνικού επιτελείου από την πρόκριση της ομάδας στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, τη συμμετοχή της και την ενδεχόμενη κατάκτησή του τίτλου. Συνολικά τα χρήματα αυτά αγγίζουν τα 30 εκατομμύρια ευρώ.

Στο δημοσίευμά της η Sport υπολογίζει όλα τα παραπάνω ποσά τα οποία συνολικά αγγίζουν τα 90 με 100 εκατομμύρια ευρώ και αναφέρει ότι όλα θα δοθούν για την μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας.


πηγή: sport-fm.gr

Φεύγει από τη Μίλαν ο Φλαμινί!!

Φεύγει από τη Μίλαν ο Φλαμινί
Βέβαιη θεωρείται η αποχώρηση του Ματιέ Φλαμινί από τη Μίλαν το ερχόμενο καλοκαίρι, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου.

Μάλιστα, έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία πως ο Γάλλος μέσος θα επιστρέψει στην πατρίδα του για λογαριασμό της Μαρσέιγ.

Ο διεθνής χαφ είναι ένας από τους δέκα ποδοσφαιριστές των «ροσονέρι» που από τον επόμενο μήνα θα έχει δικαίωμα να υπογράψει σε όποια ομάδα επιθυμεί.

Ο Φλαμινί εντάχθηκε στο δυναμικό της ιταλικής ομάδας το καλοκαίρι του 2008 ως ελεύθερη μεταγραφή από την Άρσεναλ και είναι ο δεύτερος καλύτερα αμειβόμενος (με 4,5 εκατ. ευρώ) ποδοσφαιριστής της Μίλαν μετά τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (με 9 εκατ. ευρώ).

Ένας από τους πιθανούς προορισμούς του 28χρονου παίκτη είναι η Μαρσέιγ, την οποία άφησε το καλοκαίρι του 2004 για να πάει στο Λονδίνο.


πηγή: sport-fm.gr