Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Ακόμα και ο Αμπράμοβιτς να πάρει την ΚΑΕ...!!

Εδώ και μερικές ημέρες ο Sentra Fm 103,3 αποκάλυψε το ενδιαφέρον του ρωσικού κολοσσού Rosneft για την αγορά της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.
Ακόμα και ο Αμπράμοβιτς να πάρει την ΚΑΕ...
Γράφει ο Γιώργος Κούβαρης.
Άλλωστε οι «πράσινοι» είναι... παλιοί στο κουρμπέτι, μπαρουτοκαπνισμένοι από τέτοιες καταστάσεις και γνωρίζουν καλά ότι τίποτα δεν πρόκειται να τους αποσπάσει την προσοχή ενόψει φάιναλ φορ και τελικών πρωταθλήματος. Βέβαια αυτό είναι άλλο θέμα και όχι της παρούσης.
Το γεγονός αυτό προκάλεσε και την απορία του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος ζήτησε να μάθει λεπτομέρειες πριν από το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας. Όχι ότι θα παίξει κάποιον ρόλο όσον αφορά την παρουσία της ομάδας στην Κωνσταντινούπολη.
Σήμερα θέλω να ασχοληθώ με το συγκεκριμένο fund που προσπαθεί να μπει στις ζωές των... καλομαθημένων -η αλήθεια είναι- οπαδών του Παναθηναϊκού. Ξεκινώντας ας πάρουμε τα δεδομένα με πρώτο καλύτερο τα χρήματα που (αποδεδειγμένα) μπορούν να βάλουν οι Ρώσοι στην πιο πετυχημένη ομάδα της Ευρώπης. Η ερώτηση μου είναι απλή: Τα (συγκεκριμένα) χρήματα (θα) μπορούν να φέρουν και την ευτυχία στους «πράσινους»; Κατά την προσωπική μου άποψη... δύσκολο.
Αν και διαθέτουν λεφτά για να... φάνε και οι κότες, δεν πιστεύω ότι μπορούν να διατηρήσουν την ομάδα σε τόσο υψηλό επίπεδο. Ακόμα και αν ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς παραμείνει στον πάγκο του Παναθηναϊκού, ακόμη και αν δεν αλλάξει ο κορμός, τα δεδομένα που θα επικρατήσουν στους πρωταθλητές Ευρώπης θα είναι τελείως διαφορετικά.
Αλλιώς είναι για τους παίκτες και το τεχνικό τιμ να ξέρουν ότι έχουν πίσω τους μια οικογένεια που αγαπάει όσο τίποτα στον κόσμο αυτήν την ομάδα και διαφορετικό όταν υπάρχουν κάποιοι «ψυχροί» Ρώσοι που... πρόσθεσαν και μια ομάδα στις επιχειρήσεις τους. Και μάλιστα μη κερδοφόρα!
Μέχρι σήμερα τα μέλη της ομάδας γνώριζαν ότι πριν από ένα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, πριν από ένα μεγάλο ματς στην Ευρώπη, οι Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος θα έκαναν την εμφάνισή τους στην προπόνηση προκειμένου να τους εμψυχώσουν, να τους χτυπήσουν φιλικά την πλάτη και να τους πουν: «Εμείς είμαστε εδώ και σας στηρίζουμε». Όπως έκαναν πάντα, και όπως θα ξανακάνουν τις παραμονές του φάιναλ φορ και των τελικών της Α1.
Για φανταστείτε τον οποιοδήποτε κύριο που το όνομά του θα καταλήγει σε... «οφ» να αποκτήσει τον Παναθηναϊκό... Μήπως πιστεύει κανείς ότι θα τρέχει όλη την ώρα για την ομάδα αδιαφορώντας για τις επιχειρήσεις του; Ότι θα μπορεί να εγγυηθεί σταθερότητα (ξαναλέω όχι οικονομική!!) αν προκύψει κάτι στην καθημερινότητά της; Χλωμό...
Δεν πα 'να λέγεται Αμπράμοβιτς, Κερίμοφ ή Σέχιν; Το ίδιο και το αυτό! Όσο χρήματα και αν βάλουν δεν πρόκειται να «πονέσουν» την ομάδα και ούτε θα τους ενδιαφέρει τι γίνεται και με ποιον... παίζει στο πρωτάθλημα. Αμφιβάλω αν θα ξέρουν και τί εστί το ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός. Όπως αμφιβάλω αν θα γνωρίζουν τους παίκτες με τα μικρά τους ονόματα ή το χειρότερο όλων; Αν θα βρεθούν καθόλου στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής σεζόν.
Α! Μπορεί όταν κρίνεται κάποιος τίτλος για να μπουν και εκείνοι στην... αναμνηστική φωτογραφία. Ακούγονται τραβηγμένα και βαριά όλα αυτά, αλλά κανείς ξενός επιχειρηματίας δεν πρόκειται να ενδιαφερθεί πραγματικά για την ομάδα. Τώρα θα μου πείτε ότι κάποια στιγμή πρέπει να αλλάξει σελίδα ο Παναθηναϊκός...
Συμφωνώ. Άλλωστε τα αδέρφια Γιαννακόπουλοι δεν μπορούν να βρίσκονται εσαεί στην ομάδα. Κάποια στιγμή θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου. Και αυτή η στιγμή βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ. Παρόλα αυτά ο Παναθηναϊκός δεν θα γίνει ποτέ όπως τον ξέραμε. Και άλλοι επιχειρηματίες «ρίχνουν» κατά καιρούς τρελλά λεφτά στις ομάδες τους (όπως φέτος), αλλά το αποτέλεσμα ποιο είναι; Στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας να βρίσκεται ο Ολυμπιακός της λιτότητας και ο Παναθηναϊκός των πολλών περικοπών.
Είναι τυχαίο ότι και οι δύο ομάδες έχουν προέδρους που λατρεύουν τις ομάδες τους; Γι' αυτό σας λέω. Όποιος και αν πάρει τους «πράσινους», όπου και αν καταλήξουν οι μετοχές, Παύλος και Θανάσης, δεν πρόκειται να γίνει κανείς και ποτέ!
Πηγή: Sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: