Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Έχει «ψωμί» ακόμα!!

Έχει «ψωμί» ακόμα
Η «προίκα» των τεσσάρων βαθμών με την οποία ξεκίνησε σε σχέση με τους αντιπάλους του, έδινε στον Παναθηναϊκό την ευκαιρία με νίκη κόντρα στον Ατρόμητο να «τελειώσει» τα πλέι οφ πριν καλά-καλά αρχίσουν. Οι «πράσινοι» όμως, έμειναν στο 1-1 απέναντι στους κουρασμένους Περιστεριώτες βάζοντας τους όλους ξανά στο… κόλπο. Το πόσο ακριβώς, θα φανεί από το αποτέλεσμα του παιχνιδιού ΠΑΟΚ-ΑΕΚ.

Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν με τον Πίτου Γκαρσία στο 4’ και άντεξαν στην πίεση του «τριφυλλιού» στο δεύτερο μέρος, αφού η ανωτερότητα του Παναθηναϊκού μεταφράστηκε μόνο σε πολλές χαμένες ευκαιρίες και στο γκολ της ισοφάρισης που ήρθε από τον Τοτσέ στο 55’. Διαμαρτυρίες για καθαρό πέναλτι που δεν δόθηκε πάνω στον Κουίσνι από τον Φυτανίδη στο 74' από τους πράσινους.

Πλέον οι γηπεδούχοι έφτασαν στους 5 βαθμούς, ενώ ο Ατρόμητος έχει έναν. ΠΑΟΚ και ΑΕΚ που αγωνίζονται στην Τούμπα και ξεκινούν χωρίς βαθμούς, θα έχουν με νίκη την ευκαιρία να πλησιάσουν τους «πράσινους» σε απόσταση βολής.



Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο γήπεδο με το κλασσικό 4-4-1-1απέναντι στο 4-4-2 του Ατρόμητου. Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν νωθροί στο παιχνίδι προσπαθώντας να αποκτήσουν την κατοχή της μπάλας και αντιμετώπισαν το προσεκτικό παιχνίδι της ομάδας του Δώνη. Το «χωρίς νεύρο» παιχνίδι των γηπεδούχων όμως, έδωσε την ευκαιρία στους Περιστεριώτες να κλέψουν την μπάλα στο κέντρο, να κάνουν πολύ ωραία αντεπίθεση στο 4’ και να προηγηθούν!

Αφού ο Μπρίτο, με το εξωτερικό φάλτσο έκανε πολύ καλή σέντρα η μπάλα πέρασε πάνω από όλους και ο επερχόμενος Πίτου Γκαρσία πλάσαρε πολύ σωστά τον Καρνέζη βάζοντας μπροστά την ομάδα του. Όλοι περίμεναν πως ο Παναθηναϊκός θα αντιδράσει, μάταια όμως. Αφού παρά το γεγονός πως έχαναν στην έδρα τους, οι «πράσινοι» παρέμεναν… χαλαροί! Παρόλα αυτά, στο 22’ το «τριφύλλι» θα μπορούσε να ισοφαρίσει αλλά ο κάκιστος Κλέιτον μόνος του απέναντι στο κενό τέρμα κατάφερε από τα 4 μέτρα και σούταρε άουτ!

Το ημίχρονο κύλαγε βολικά για τον Ατρόμητο αφού ο Παναθηναϊκός δεν… φούλαρε! Οι παίκτες του Δώνη έδωσαν χώρο στους «πράσινους» και περίμεναν να τους χτυπήσουν στην αντεπίθεση. Και αν δεν ήταν ο φιλότιμος Καντέ, ενδεχομένως να είχαν καταφέρει να κάνουν δύο τα τέρματά τους πριν το ημίχρονο. Από την άλλη πλευρά, το «τριφύλλι» έβρισκε κλειστούς τους διαδρόμους του Ατρόμητου που αμύνονταν πολύ καλά. Και ταυτόχρονα, είχε σε τραγική μέρα την αριστερή πλευρά (Σπυρόπουλος, Χριστοδουλόπουλος) και μόνο από δεξιά έπαιζε…

Στην ανάπαυλα ο Φερέιρα έβαλε τις φωνές στους παίκτες του πως πρέπει να συνέλθουν και να παίξουν με περισσότερο πάθος και πιο έξυπνα για να διασπάσουν τους διαδρόμους του Ατρόμητου. Και για αυτό τον λόγο έβαλε και τον Κουίνσι στην θέση του Κλέιτον. Ο Γκανέζος έδωσε πνοή και επιθετικότητα στην ομάδα του με το που μπήκε. Το σύστημα γύρισε σε 4-3-3 με τους Κουίνσι-Χριστοδουλόπουλο-Τοτσέ επιθετική τριπλέτα και τους Κατσουράνη-Ζέκα-Σιμάο(αμυντικό χαφ) στον άξονα.

Έτσι, ο Παναθηναϊκός απέκτησε αμέσως επιθετικότητα μπαίνοντας στο δεύτερο μέρος… φουριόζος, κάνοντας παράλληλα… μετακόμιση έξω από την εστία του Ιτάνζ. Τα πάντα βέβαια θα μπορούσαν να αλλάξουν την εικόνα του αγώνα, εάν το δοκάρι δεν σταμάταγε την μπάλα στο αριστοτεχνικό σουτ του Καραμάνου στο 49’.

Η συνέχεια όμως ήταν «πράσινη», αφού ο Κουίνσι ταλαιπωρούσε αφάνταστα τους αμυντικούς του Ατρόμητου και δημιουργούσε μονίμως διαδρόμους. Στο 52’, ο Ιτάνζ απέκρουσε το σουτ του Γκανέζου αλλά τρία λεπτά αργότερα (55’), ο Τοτσέ εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες κι από κοντά έκανε το 1-1 παραβιάζοντας την εστία του σταθερότατου Ιτάνζ. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να ανεβάζει στροφές και ο Φερέιρα έβαλε και τους Καραγκούνη-Νίνη, βγάζοντας τον πολύ καλό Βύντρα και τον Κατσουράνη.

Το σύστημα παρέμεινε 4-3-3 με τον Ζέκα αντί του Βύντρα σαν δεξί μπακ και τους φρέσκους Καρα-Νίνη στον άξονα. Η πίεση ήταν αφόρητη και ο Κουίνσι… άπιαστος. Μάλιστα, ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να προηγηθεί στο 75’ αφού ο Κουίνσι πέρασε τον Φυτανίδη και έβγαινε μόνος του απέναντι από τον Ιτάνζ, ο αμυντικός του Ατρόμητου τον ανέτρεψε αλλά ο Κουκουλάκης έκλεισε τα μάτια στο καταφανέστατο πέναλτι!

Οι «πράσινοι» συνέχισαν να πιέζουν ασφυκτικά χάνοντας πολλές ευκαιρίες και με τον Κουίνσι, και με τον Χριστοδουλόπουλο, και με τον Τοτσέ. Λίγο αυτό, λίγο οι καθυστερήσεις των παικτών του Ατρόμητου που έπεφταν κάτω με το παραμικρό, λίγο το άγχος που μεγάλωνε όσο πέρναγε η ώρα και η μπάλα δεν έμπαινε μέσα, έφεραν το τελικό 1-1 στο ΟΑΚΑ, με τον Παναθηναϊκό να φτάνει τους 5 βαθμούς και τον Ατρόμητο να παίρνει τον πρώτο του στα play off.





Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Βύντρα (59’Καραγκούνης), Σπυρόπουλος, Σιμάο, Κατσουράνης (66’ Νίνης), Ζέκα, Χριστοδουλόπουλος, Κλέιτον (46’ Κουίνσι), Τοτσέ

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Σαριέγκι, Βιτόλο, Πετρόπουλος

Ατρόμητος: Ιτάνζ, Σκόδρας, Οικονόμου (66’ Νάστος), Τόμας, Φυτανίδης, Καραμάνος, Σφακιανάκης, Πίτου Γκαρσία (57’ Ιγκλέσιας), Επστάιν, Δημούτσος, Μπρίτο (57’ Μήτρογλου)

Στον πάγκο: Ράντμαν, Αναστασάκος, Μπάλλας, Ζουέλα


πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: