Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Πορτογαλικό δίδυμο στον Ολυμπιακό;

Σκέψεις για πορτογαλικό δίδυμο, με Ντομίνγκος Πασιένσια (στον πάγκο) και Πάουλο Μασάδο ("10άρι") κάνουν στον Ολυμπιακό.
Πορτογαλικό δίδυμο στον Ολυμπιακό;
Γράφει ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης.
Στην αναφορά μας μάλιστα χθες (01/05) στους προπονητές και στους επιτελικούς μέσους που απασχολούν τους "ερυθρόλευκους" σταθήκαμε, μεταξύ άλλων, και στη συνύπαρξη του Πορτογάλου τεχνικού και του κεντρικού χαφ στη Λεϊρία την περίοδο 2006-07.
Ο Ντομίνγκος Πασιένσια έκανε τότε τα πρώτα προπονητικά του βήματα (σε ηλικία 37 ετών), ενώ ο Μασάδο (στα 20 του) είχε δοθεί ως δανεικός από την Πόρτο (αγωνίστηκε σε 27 παιχνίδια).
Η διοίκηση του Ολυμπιακού είχε την περασμένη εβδομάδα επαφή με τον πρώην προπονητή της Σπόρτινγκ Λισαβόνας και της Μπράγκα (με την οποία έφτασε στον τελικό του Europa League τον Μάιο του 2011), γνωρίζει τις προθέσεις και τα «θέλω» του, όμως, δεν είναι ο μόνος τεχνικός που απασχολεί τους Πειραιώτες.
Διότι υπάρχουν και οι Ισπανοί, Μίτσελ (Σεβίλλη) και Μαρτίνεθ (Λεβάντε), με τον πρώτο να δηλώνει πως θα αποφασίσει για το μέλλον μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων της ομάδας της Ανδαλουσίας (13 Μαΐου).
Οπότε ουσιαστικές εξελίξεις στο θέμα προπονητή θα υπάρξουν από τα μέσα του μήνα κι έπειτα. Όσο για τον Μασάδο, για τον οποίο ο Ολυμπιακός ενδιαφέρθηκε έντονα τον περασμένο Ιανουάριο, δεν είναι και εύκολη υπόθεση.
Ο 26χρονος δημιουργικός μέσος, ο οποίος έχει χρησιμοποιηθεί αρκετές φορές και ως δεξιός χαφ μέσα στη σεζόν, έχει συμβόλαιο με την Τουλούζ έως το 2015 και οι Γάλλοι φέρεται να ζητούν 3,5 εκατομμύρια ευρώ για την παραχώρησή του. Όσα δηλαδή είχαν ξοδέψει το καλοκαίρι του 2009 για να τον αποκτήσουν από την Πόρτο. Ο Πορτογάλος έχει 24 συμμετοχές και 3 τέρματα στο Σαμπιονά την τρέχουσα περίοδο.
Στις πρώτες επιλογές, πάντως, για τη θέση του επιτελικού χαφ, όπως έχουμε επισημάνει από τις αρχές Απριλίου, είναι και ο 26χρονος Αργεντινός Κριστιαν Τσάβες της Μπόκα Τζούνιορς.
Πηγή: contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: