Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Αγώνες μόνο για άνδρες!!

Γράφει ο Βασίλης Μάστορας
Τέσσερεις αγωνιστικές πριν από το τέλος του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής στον Α’ όμιλο, η κατάκτηση της κορυφής του βαθμολογικού πίνακα έχει εξελιχθεί σε θρίλερ. Το περασμένο καλοκαίρι όποιος προσπαθούσε να προσεγγίσει θεωρητικά το θέμα αβίαστα έχριζε πρωταγωνιστή τον Αρη σε παράσταση για έναν ρόλο.

Ομάδα με βαρύτερο όνομα από τους αντιπάλους της, με παίκτες που δοκιμάστηκαν σε ειδικές συνθήκες και κόσμο που τον ακολουθεί όπου κι αν παίζει, λογικό ήταν να έχει τον τίτλο του φαβορί. Μάλιστα οι περισσότερο αισιόδοξοι στοιχημάτιζαν και για τους βαθμούς που θα τον χώριζαν από τον δεύτερο.

Στο ποδόσφαιρο όμως δεν παίζουν μπάλα ούτε οι φανέλες, ούτε ο κόσμος, ούτε τα μπάτζετ. Άλλες είναι οι αρετές που θα πρέπει να έχει η ομάδα προκειμένου να προκόψει. Προγραμματισμό, οικογενειακό κλίμα και συνθήκες υγείας. Σ’ αυτά μπαίνουν επικουρικά ο κόσμος, η ιστορία κι όλα τα άλλα στοιχεία που κουβαλάει πάνω του ο Αρης.

Το έχει πει πριν από έναν περίπου μήνα ο Γιώργος Χατζάρας και ήταν σοφή η κουβέντα του. Ότι ο Αρης άργησε να ανακοινώσει την απόφαση του να παίξει στην Γ’ Εθνική κι έτσι Πανσερραϊκός και Καβάλα σχεδίασαν ομάδες για να κάνουν πρωταθλητισμό. «Σε αντίθετη περίπτωση θα τα παρατούσαν από την αρχή» συμπλήρωσε την εκτίμηση του ο Χατζάρας και πιστεύω ότι οι κουβέντες του έχουν πολύ μεγάλη αξία.

Ο Πανσερραϊκός και η Καβάλα είναι ιστορικές ομάδες που πέρασαν τον δικό τους «Γολγοθά» και τώρα παλεύουν να επανέλθουν στον φυσικό τους χώρο. Δουλεύοντας μεθοδικά, ουσιαστικά και αθόρυβα. Έστησαν ομάδες στη λογική ότι θα «χτυπηθούν» μεταξύ τους ή το πολύ πολύ έχοντας στα πόδια τους και την Δόξα Δράμας. Εκ του αποτελέσματος κρινόμενες έκαναν εξαιρετική δουλειά για μία μάχη όπως την είχαν σχεδιάσει. Απρόσμενα βρέθηκε στα πόδια τους ο Αρης ο οποίος όμως ξεκίνησε στραβά και ανάποδα την χρονιά κι έτσι τώρα βρίσκεται με το «μαχαίρι στον λαιμό» στην υπόθεση άνοδο.

Σε τέσσερεις αγωνιστικές θα κριθούν τα πάντα στον όμιλο κι όποιος, τώρα που η μπάλα «καίει», κάνει το λάθος να πιστέψει ότι υπάρχουν σίγουρα τρίποντα ίσως να την πληρώσει ακριβά. Σαφώς και οι αγώνες της Καβάλας με τον Πανσερραϊκό και τον Αρη είναι όλα τα λεφτά, αλλά στο ποδόσφαιρο τίποτε δεν είναι σίγουρο. Σε κάθε περίπτωση πάντως εκείνο που θα μετρήσει στους αγώνες μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος θα είναι το πάθος και η δύναμη καθώς τα πόδια θα είναι βαριά. Κι όποιος έχει περισσότερα ψυχικά αποθέματα θα κόψει πρώτος το νήμα.


*Πηγή: metrosport.gr*

«Δεν κάναμε χάρη στον ΠΑΟΚ»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε το μέλος Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και Κώστας Μαρματάκης και μίλησε μεταξύ άλλων για τους φιλάθλους του «Δικεφάλου» μέσα στον κόμμα και την φετινή πορεία της ομάδας.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για το αν έρχεται στη Τούμπα:
«Ανεβαίνω συχνά στην Θεσσαλονίκη και είχα ανεβεί και στο 1-2 με τον Παναθηναϊκό. Εκεί είχαμε πάει με τον κ. Τσακαλώτο και χαριτολογώντας μετά την ήττα τον κατηγορήσαμε πως έφταιγε αυτός. Ο κ. Τσακαλώτος είχε μεταφέρει και το μότο του Γκαρσία στην τηλεόραση, «επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθεί» ως μότο του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, παλαιότερα είχε παραγγείλει από μια φανέλα του Γκαρσία για την γυναίκα και τα παιδιά του ενώ έδινε και στον κόσμο».
Για το αν πηγαίνουν στις κερκίδες των επισήμων:
«Ποτέ δεν πηγαίνουμε στους επίσημους. Πηγαίνω στην «4» ή στην Θύρα «5». Εμείς είμαστε απλός κόσμος και δεν γίνεται να πηγαίνουμε στους επίσημους. Δεν νομίζω πως υπάρχει κανένα πρόβλημα με αυτό. Απλοί άνθρωποι και δεν θέλουμε να μπλέκουμε με παράγοντες. Δίνουμε μια μάχη στο κόμμα για να μην εμφανιστούν τα φαινόμενα που εμφανίστηκαν με άλλες κυβερνήσεις. Μαζί με το κυβερνητικό έργο πρέπει να φρενάρουμε και άλλες καταστάσεις».
Για τους ΠΑΟΚτσήδες στην Κεντρική Επιτροπή:
«Στην κεντρική επιτροπή αλλά και στην κοινοβουλευτική ομάδα υπάρχουν πάρα πολλοί ΠΑΟΚτσήδες. Μέσα σε αυτούς είναι ο Γάκης των Δωδεκανήσων αλλά και ο Μαντάς, ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδα που είναι από τα Γιάννινα. Υπάρχει πολύ άλλος κόσμος. Η μεγάλη πλειοψηφία των Βορειοελλαδιτών είναι κυρίως υποστηρικτές του ΠΑΟΚ».
Για όσους κατηγορούν την κυβέρνηση πως έκανα χάρη στον ΠΑΟΚ:
«Δεν ισχύει αυτό. Πήγαμε με το δίκιο και δεν κάναμε ποτέ κάτι χατιρικό. Αυτό που κάναμε ήταν το δίκαιο και αντιμετωπίσαμε τον ΠΑΟΚ όπως κάθε άλλη επιχείρηση. Ξέρουμε τι έκαναν άλλες ΠΑΕ και τι νόμους χρησιμοποίησαν για να γλιτώσουν τα χρέη. Εμείς δεν κάναμε κάτι ξεχωριστό για τον ΠΑΟΚ. Εμείς δεν κάνουμε τους «ΠΑΟΚάρχες». Είναι υπέρ του ΠΑΟΚ πως αποφάσισε η διοίκηση του να ακολουθήσει μια πολιτική και να πληρώσει».
Για τον ΠΑΟΚ φέτος:
« Είναι μια… πίκρα φέτος η ομάδα. Πρέπει να στηρίξουμε την ομάδα στα πλέι – οφ. Δεν νομίζω πως υπάρχει θέμα χρημάτων αλλά κοινής λογικής. Πρέπει να ακούνε καμιά φορά και τον κόσμο που στηρίζει την ομάδα».
 Για το βόλεϊ του ΠΑΟΚ:
« Έχω δύο κόρες και η μία μου είπε πως δεν γίνεται να πανηγυρίζουμε για χάντμπολ και βόλεϊ και απάντησε η άλλη πως πρέπει να πανηγυρίζουμε όπου υπάρχει «Δικέφαλος». Βέβαια, δεν πρέπει να υποτιμούμε το βόλει η επιτυχία είναι πολύ μεγάλη και ελπίζω να έρθει και το νταμπλ».
Για τα χρέη του ΠΑΟΚ:
«Αυτές τις μέρες οριστικοποιήθηκε ο τρόπος πληρωμής και άρχισε η διαδικασία. Πλέον, υπάρχει τρόπος να πληρώσει ο ΠΑΟΚ. Ήταν ένα δίκαιο αίτημα και όποια επιχείρηση θέλει μπορεί να χρησιμοποιήσει την ρύθμιση. Αν πούμε ψέματα το μόνο σίγουρο είναι πως θα το βρούμε μπροστά μας».
Για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης:
«Αυτό που μου έχει πει εμένα ο νέος γραμματέας, επαγγελματικού αθλητισμού, όπως και ο κ. Κοντονής είναι πως έχουν αντιληφθεί της σοβαρότατης δουλειάς που έχουν κάνει οι δικαστές και φάνηκε πως οι συγκεκριμένοι δικαστές είναι αποφασισμένοι. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ότι μπορεί να τους διευκολύνει. Θεωρώ πως θα προχωρήσει καλά η ιστορία και ο Κοντονής έχει δηλώσει πως δεν θα κάνει πίσω ούτε και με το αυτοδιοίκητο. Αν κάνουμε σαν τους άλλους θα πέσουμε σε τρεις μήνες. Πρέπει ότι λέμε να το υλοποιούμε. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να βρεθεί καθαρός και πάνω από αυτή την βρωμιά. Κάθε ομάδα που θέλει να παίζει ποδόσφαιρο, θέλει να είναι καθαρό το άθλημα».
*Πηγή: arenafm.gr*

«Εκκαθαρίσεις» στην Τότεναμ!!

Αρκετές αλλαγές αναμένεται να έχει το ρόστερ της Τότεναμ τη νέα σεζόν, καθώς ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο και οι συνεργάτες του έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν στην πώληση εννέα παικτών.
Όπως αναφέρει η «London Evening Standard», η απόφαση για τη σημαντική αναμόρφωση των «spurs» έχει ήδη παρθεί και αφορά την αποχώρηση αρκετών πρωτοκλασάτων ονομάτων.
Σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, οι εννέα που θα αποχαιρετήσουν το «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» το ερχόμενο καλοκαίρι θα είναι και οι Καμπούλ, Αντεμπαγιόρ, Κίρικες, Λένον, Καπού, Ντεμπελέ, Παουλίνιο, Σολδάδο και Σταμπουλί, οι οποίοι συνολικά έχουν κοστίσει στον σύλλογο του Λονδίνου 90 εκατομμύρια λίρες.
*Πηγή: England365.gr*

Περιμένει Σίτι ο Μπενίτεθ!!

Τις εξελίξεις στην τεχνική ηγεσία της Μάντσεστερ Σίτι φαίνεται πως περιμένει ο Ράφα Μπενίτεθ και αυτός είναι ο λόγος που ακόμα δεν έχει ανανεώσει το συμβόλαιό του με τη Νάπολι.
Το μέλλον της συνεργασίας του Μανουέλ Πελεγκρίνι με τους «πολίτες» βρίσκεται στον… αέρα και σύμφωνα με ιταλικά ρεπορτάζ, ο Μπενίτεθ θεωρεί πως γαλάζιοι του Μάντσεστερ αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να επιστρέψει στα γήπεδα της Πρέμιερ Λιγκ.
Γι’ αυτό η πλευρά του Ισπανού έχει «παγώσει» εδώ και καιρό τις όποιες συζητήσεις με τη Νάπολι για την ανανέωση της συνεργασίας τους, καθώς όπως ο ίδιος έχει δηλώσει πρόσφατα, προτεραιότητά τους αποτελεί η επάνοδός του στο αγγλικό πρωτάθλημα, μετά τη θητεία του στη Λίβερπουλ και το σύντομο πέρασμά του από την Τσέλσι.
*Πηγή: England365.gr*

«Πρόταση για Ντιμπαλά η Άρσεναλ»

Επίσημη πρόταση για την απόκτηση του Πάουλο Ντιμπαλά της Παλέρμο έχει καταθέσει η Άρσεναλ, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της ιταλικής ομάδας, Μαουρίτσιο Ζαμπαρίνι.
Μόλις χθες, ο μάνατζερ του 21χρονου επιθετικού έκανε λόγο για επισημοποίηση του ενδιαφέροντος της Τσέλσι για παίκτη, ωστόσο, οι «μπλε» δεν είναι η μόνη ομάδα από το Νησί που έχει εκφράσει έμπρακτά το ενδιαφέρον της, καθώς κάτι τέτοιο έχουν κάνει και οι «κανονιέρηδες».
Αυτό αποκάλυψε ο ισχυρός άνδρας της Παλέρμο, ο οποίος παραδέχτηκε πως ο νεαρός άσος θα αποχωρήσει από τον σύλλογο αυτό το καλοκαίρι και ότι εκτός της ομάδας του Αρσέν Βενγκέρ, προσφορά έχει καταθέσει και η Γιουβέντους.
«Ο Ντιμπαλά νομίζω ότι μοιάζει περισσότερο στον Μέσι και όχι στον Αγουέρο, διότι κινείται σε κάθε σημείο του γηπέδου. Δεν πρόκειται να μείνει στην ομάδα, διότι τόσο αυτός όσο και ο μάνατζέρ του θέλουν μεταγραφή σε ένα τοπ κλαμπ. Ήδη έχω τέσσερις προτάσεις. Δύο από την Ιταλία και δύο από ομάδες του εσωτερικού. Μέσα σε αυτές είναι η Γιουβέντους και η Άρσεναλ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ζαμπαρίνι.
*Πηγή: England365.gr*

Χάμοντς και Κένεντι οι καλύτεροι της BBL!!

Ακόμη μία διάκριση πρόσθεσε στο βιογραφικό του ο Κλιφ Χάμοντς, που για δεύτερη διαδοχική χρονιά, αναδείχθηκε ο καλύτερος αμυντικός στο γερμανικό πρωτάθλημα, με τον Ντι Τζέι Κένεντι να κατακτά τον τίτλο του κορυφαίου επιθετικού.
Ο Κλιφ Χάμοντς, γκαρντ της Αλμπα Βερολίνου, ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος αμυντικός της γερμανικής λίγκας με 84 ψήφους, δύο περισσότερους από την περσινή ανάδειξή του. Ο Τρέβορ Μμπάκουε της Μπάμπεργκ βγήκε δεύτερος στην ψηφοφορία και τρίτος ο Κουάντεζ Ρόμπερτσον των Σκαϊλάινερς.
Ο Ντι Τζέι Κένεντι της Λούντβιγκσμπουργκ ψηφίστηκε ο κορυφαίος επιθετικός του γερμανικού πρωταθλήματος, έχοντας κατά μέσο όρο 18.4 πόντους, 6.1 ριμπάουντ, 2.8 ασίστ και 18.7 στο ranking. Δεύτερος ψηφίστηκε ο Μπραντ Ουαναμέικερ της Μπάμπεργκ και τρίτος ο Τζαμέλ ΜακΛιν της Αλμπα.
*Πηγή: superbasket.gr*

Πρόστιμο σε Γιακουμή για το κρούσμα ντόπινγκ!!

Με βαρύ πρόστιμο τιμωρήθηκε ήδη από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ ο Αστέριος Γιακουμής ο οποίος βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία. Τόσο ο τερματοφύλακας όσο και η ομάδα κλήθηκαν σε απολογία από τη Superleague.

Πρόστιμο σε Γιακουμή για το κρούσμα ντόπινγκ
Θετικός στην ουσία μεθυλεξαναμίνη βρέθηκε μετά την εξέταση και των δύο δειγμάτων ο Αστέριος Γιακουμής, του οποίου η τιμωρία αναμένεται να γίνει γνωστή τις επόμενες μέρες με βάση τους νόμους αντί-ντόπινγκ.

Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ ήδη έχει προχωρήσει σε τιμωρία του ποδοσφαιριστή σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό της ομάδας που προβλέπει κάτι τέτοιο στις περιπτώσεις που μέλος της χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε σκεύασμα χωρίς να την ενημερώσει.

Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα ο Γιακουμής έκανε λήψη συμπληρώματος το οποίο πωλείται νόμιμα στο εμπόριο, ενώ έχει υποστηριχθεί και το σενάριο που θέλει την απαγορευμένη ουσία να μην αναφέρεται καν στα συστατικά του. Μάλιστα, πρόσφατα ακόμη και η UEFA με ανακοίνωσή της είχε προειδοποιήσει τους ποδοσφαιριστές να αποφεύγουν άγνωστα σκευάσματα γιατί σε αυτά υπάρχει ο κίνδυνος να μην αναγράφεται η μεθυλεξαναμίνη...

Ακόμη κι έτσι και παρά το γεγονός πως όσοι γνωρίζουν προσωπικά τον τερματοφύλακα του «Δικεφάλου του Βορρά» κάνουν λόγο για εξαιρετικό χαρακτήρα, η ΠΑΕ είναι ξεκάθαρη σε ό,τι αφορά τα συμπληρώματα διατροφής καθώς χορηγεί αποκλειστικά μόνο ορισμένα τα οποία και είναι απολύτως ελεγχόμενα ώστε να αποφεύγονται τέτοια προβλήματα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Οταν ο Ιμπραΐμοβιτς... ξενέρωσε με Μπάρτσα!!

Το όνειρο της Μπάρτσα λίγο έλειψε να τον καταστρέψει, ο Ζλάταν τα... έσπασε με τον Γκουαρδιόλα και αποχώρησε. Ο Πολύδωρος Παπαδόπουλος γράφει για τα πράγματα που «τρέλαναν» τον Σουηδό στη Βαρκελώνη.
Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς επιστρέφει στο «Καμπ Νου», εκεί που έζησε μεγάλες στιγμές, αλλά και συγκρούσεις! Ο Σουηδός δεν είναι ο παίκτης που έχει συνηθίζει να αποτυγχάνει, άλλωστε όπου σταθεί κι όπου βρεθεί τονίζει πως αγγίζει την... τελειότητα! Ο Σουηδός φορ είχε μια... ταραχώδη σεζόν στη Μπαρτσελόνα το 2009-10 και απόψε το βράδυ οι αναμνήσεις επιστρέφουν. Υπήρχαν πάντως αρκετοί λόγοι που ο Ζλάταν δεν μπόρεσε να μείνει στη Μπάρτσα!

Λίονελ Μέσι
Οι σχέσεις του με τον Μέσι μόνο... κρύες μπορούν να χαρακτηρισθούν! Δυο απίθανοι παίκτες, δυο πολύ μεγάλες προσωπικότητες, δυο τεράστια «εγώ» βρέθηκαν σε τροχιά σύγκρουσης! Μπορεί να... πάλεψαν για να μείνουν ήρεμοι και ενωμένοι, ωστόσο το γυαλί έσπασε οριστικά όταν ο Μέσι φέρεται να ζήτησε από τον Γκουαρδιόλα αλλαγή πλάνου. «Ηθελε να παίξει στο κέντρο, όχι στο άκρο, οπότε αλλάξαμε σύστημα σε 4-5-1. Ολα πήγαιναν καλά, αλλά στη συνέχεια ο Μέσι άρχισε να μιλά» τόνισε ο Σουηδός! Η ατάκα όμως που πέρασε στην ιστορία ήταν «Δεν γίνεται να έχεις αγοράσει μια Ferrari και να την οδηγήσεις σαν να έχεις Fiat». Βέβαια, οι σχέσεις του μάλλον φιλικές είναι πλέον, αφού ο Ζλάταν τον αποκάλεσε πριν λίγους μήνες «ιδιοφυΐα».

Τακτική
Το 4-3-3 μετατράπηκε σε 4-5-1 και ο Ζλάταν αισθανόταν παγιδευμένος. Η φιλοσοφία ενός σταρ ταίριαζε απόλυτα στο στυλ της Μπαρτσελόνα, η τακτική όμως ήταν ραμμένη σε Τσάβι, Ινιέστα και Μέσι. Μπορεί οι προηγούμενες ομάδες του να προσάρμοζαν τα πλάνα τους πάνω στον Ζλάταν, αλλά στη Μπάρτσα όλα ήταν διαφορετικά. Ο Σουηδός ένιωθε αποκομμένος, ανήμπορος να δείξει τις ικανότητές του «Είπα στον Γκουαρδιόλα πως με χρησιμοποιεί λανθασμένα και δεν θα έπρεπε να με αγοράσει από τη στιγμή που αναζητούσε διαφορετικό στυλ ποδοσφαιριστή.
Μπόγιαν Κρκιτς
Ναι, ο Μπόγιαν που απέτυχε σε Μπαρτσελόνα, Μίλαν, Αγιαξ ήταν ο παίκτης που έπαιξε ρόλο στην αποχώρηση του Σουηδού. Ο νεαρός Μπόγιαν προερχόταν από τις Ακαδημίες του συλλόγου, πήρε πολλές ευκαιρίες και πολλοί θεώρησαν πως μπορεί να αντικαταστήσει τον Σουηδό. Αλλωστε, ήταν ο παίκτης που είχε σπάσει το ρεκόρ του Μέσι, ως ο νεαρότερος παίκτης της Μπάρτσα που έπαιξε στο πρωτάθλημα. Πήρε τη φανέλα με το Νο9 αλλά ποτέ δεν έκανε τη μεγάλη καριέρα!
Πεπ Γκουαρδιόλα
Οι δυο άνδρες βρέθηκαν σχεδόν με το... καλημέρα σε πορεία σύγκρουσης, ο Καταλανός σα να...φορτώθηκε τον Σουηδό και ο Ζλάταν δεν τον άντεχε. Ετσι, μόλις αποχώρησε άρχισε τις φαρμακερές ατάκες. Κανείς δεν θα ξεχάσει το ξέσπασμά του έπειτα από μια νίκη με τη Βιγιαρεάλ «Φώναξα στον Γκουαρντιόλα. Του φώναζα ότι δεν έχει... καρύδια και ότι ήταν γελοίο που δεν μιλούσε στον παίκτη του. Κλότσησα ένα κουτί μπροστά του και έριξα πράγματα στο πάτωμα. Δεν έκανε τίποτα, δεν τον εκνεύρισα. Μάζεψε το κουτί, το έβαλε πίσω στη θέση του και έφυγε από το δωμάτιο» και πρόσθεσε για την αποτυχία της ομάδας: «Είχαμε την καλύτερη ομάδα στον κόσμο εκείνη τη χρονιά, δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό. Αποτύχαμε όμως να πάρουμε το Τσάμπιονς Λιγκ εξαιτίας κακών αποφάσεων από κάποιον». Ο Ζλάταν μετάνιωσε που πήγε στην Μπαρτσελόνα του Γκουαρδιόλα και σκέφτηκε πως: «Μήπως πρέπει να κρατάς τα όνειρά σου ανεκπλήρωτα, επειδή θα μπορούσε να με καταστρέψει...».



*Πηγή: gazzetta.gr*

Κρούσμα ντόπινγκ στον ΠΑΟΚ!!

Θετικός σε χρήση απαγορευμένης ουσίας βρέθηκε ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Αστέριος Γιακουμής. Ελέγχθηκε και το δεύτερο δείγμα. Κλήθηκαν σε απολογία παίκτης και ΠΑΕ.

Κρούσμα ντόπινγκ στον ΠΑΟΚ
H ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκας, με την οποία καλεί σε απολογία τον Αστέριο Γιακουμή και την ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Α.Γιακουμή (ποδ/στή): διότι: «Καλείσθε ενώπιόν μας την 23-4-2015, ημέρα Πέμπτη και ώρα 13.00 και συντέμνοντας την προθεσμία κλητεύσεως στις είκοσι τέσσερις (24) ώρες κατ’ άρθρο 9 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Πειθαρχικών Επιτροπών προς απολογία, διότι σε έλεγχο ντόπινγκ (λήψη δειγμάτων ούρων) που σας έγινε στις 8-3-2015 κατά την διάρκεια του αγώνα Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ μεταξύ των ομάδων ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΟΚ, από την εργαστηριακή ανάλυση προέκυψε αντικανονικό αναλυτικό αποτέλεσμα για το Α΄ δείγμα, στο οποίο ανιχνεύθηκε η ουσία μεθυλεξαναμίνη (methylhexaneamine).

Η παρουσία της προαναφερόμενης απαγορευμένης ουσίας επιβεβαιώθηκε κατόπιν ανάλυσης και του Β' δείγματός σας.

Ήτοι για παράβαση των άρθρων 128 Α επ. του Ν. 2725/99 όπως ο νόμος αυτός ισχύει σήμερα και 24 του Π.Κ. της ΕΠΟ σε συνδυασμό με τις διατάξεις της Κοινής Υπουργικής Απόφασης υπ’ αριθ. 34912/11 των Υπουργών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης - Πολιτισμού και Τουρισμού, της κοινής Υπουργικής Απόφασης υπ’ αριθ. 3956/12 των Υφυπουργών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Πολιτισμού, του Κανονισμού Ελέγχου Φαρμακοδιέγερσης στις Διοργανώσεις και εκτός των Διοργανώσεων της FIFA και του κώδικα Αντιντόπινγκ της WADA».

Τα τελευταία βήματα της ΑΕΚ!!


Στην τελική ευθεία της επιστροφής της μπαίνει κι επίσημα η ΑΕΚ. Δείτε αναλυτικά τη διαδρομή της «Ένωσης» στα πλέι-οφ, μέσω της οποίας αναμένεται να σφραγίσει την επάνοδο εκεί όπου πραγματικά ανήκει.

Τα τελευταία βήματα της ΑΕΚ
Η επάνοδος της ΑΕΚ στη Σούπερ Λίγκα δείχνει να ‘χει κλειδώσει από καιρό.

Η ποιότητα και η σοβαρότητα της ομάδας του Δέλλα κάνει ουτοπία τη σκέψη ότι κάποιος αντίπαλος μπορεί ν’ ανατρέψει το χάντικαπ δέκα πόντων με το οποίο θα μπει στα πλέι-οφ.

Έστω λοιπόν κι αν η καθυστέρηση στην έναρξή τους παρέτεινε κι άλλο την προσμονή να επανέλθει εκεί που ανήκει, σήμερα σφραγίστηκε η τελική διαδρομή της επιστροφής της «Ένωσης».

Μια πορεία που θα έχει ως πρώτο εμπόδιο το υψηλότερο θεωρητικά της διαδικασίας, το παιχνίδι με το έτερο φαβορί, Ηρακλή, στο «Καυταντζόγλειο». Κάτι βέβαια που δίνει το δικαίωμα στην ΑΕΚ, με μια νίκη να διαλύσει πρόωρα την (όποια) συζήτηση για το αν έχει ήδη ανέβει. Άλλωστε το πρόγραμμα του α’ γύρου -με τρία παιχνίδια συνολικά στο ΟΑΚΑ- συντελεί σ’ αυτό το στόχο.

Έστω κι αν το πρώτο απ’ αυτά (με αντίπαλο τη Λάρισα) θα υποχρεωθεί να το δώσει χωρίς κόσμο, εξαιτίας της ποινής που της έχει απομείνει για τα γεγονότα στο ματς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

Έτσι, οι φίλοι της θα έχουν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν ξανά από κοντά στο ματς της 9ης Μαΐου με τον Απόλλωνα Σμύρνης, ενώ εκείνοι που θα τη χειροκροτήσουν για τη μεγάλη επιστροφή θα είναι όσοι βρεθούν στο Βόλο για το ματς της τελευταίας αγωνιστικής, που θα είναι με αντίπαλο τον τοπικό Ολυμπιακό.


Αναλυτικά το πρόγραμμα της ΑΕΚ

1η αγωνιστική (Κυριακή, 26/4)

Ηρακλής-ΑΕΚ


2η αγωνιστική (Δευτέρα, 4/5)

ΑΕΚ-Παναχαϊκή


3η αγωνιστική (Σάββατο, 9/5)

ΑΕΚ-Απόλλων Σμύρνης


4η αγωνιστική (Τετάρτη, 13/5)

Λάρισα-ΑΕΚ


5η αγωνιστική (Τετάρτη, 20/5)

ΑΕΚ-Ολυμπιακός Βόλου


6η αγωνιστική (Κυριακή, 24/5)

ΑΕΚ-Ηρακλής


7η αγωνιστική (Κυριακή, 31/5)

Παναχαϊκή-ΑΕΚ


8η αγωνιστική (Τετάρτη, 3/6)

Απόλλων Σμύρνης-ΑΕΚ


9η αγωνιστική (Κυριακή, 7/6)

ΑΕΚ-Λάρισα


10η αγωνιστική (Κυριακή, 14/6)

Ολυμπιακός Βόλου-ΑΕΚ
*Πηγή: sport-fm.gr*

Το show του Παππά!! (video)

Δείτε τα φοβερά επιτεύγματα του Νίκου Παππά απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όπου πέτυχε 25 πόντους και οδήγησε τον Παναθηναϊκό στο 86-85.

Το show του Παππά (video)
Ένας Παππάς να τον... πιεις στο ποτήρι ήταν αυτός που εμφανίστηκε χθες στο παρκέ του ΟΑΚΑ.

Σημείωσε 25 πόντους, είχε 4 κλεψίματα, 4 ασίστ, έκανε τα... πάντα! Και προφανώς οδήγησε τον Παναθηναϊκό στο 86-85 απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, κρατώντας τον ζωντανό στο... όνειρο (2-1 η σειρά).





*Πηγή: sport-fm.gr*

Πρωταθλητές, αλλά δεν τελείωσαν...!!

Ο πρώτος στόχος επετεύχθη και σειρά παίρνει το Κύπελλο. Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός επέστρεψε στις προπονήσεις ωστόσο πριν τσεκάρει το εισιτήριο στον τελικό, προηγείται το ματς με τον Πανιώνιο.

Πρωταθλητές, αλλά δεν τελείωσαν...
Το πρωτάθλημα κλείδωσε και μαθηματικά για τον Ολυμπιακό στο άνετο 4-0 επί του Λεβαδειακού. Επόμενος στόχος η κατάκτηση του Κυπέλλου με τους «ερυθρόλευκους» να περιμένουν την ρεβάνς-τυπική διαδικασία με τον Απόλλωνα Σμύρνης (3-0 ο πρώτος αγώνας) για να κλείσουν και τυπικά θέση στον τελικό του ΟΑΚΑ (17 Μαΐου).

Ωστόσο, χρονικά προηγείται το παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Πανιώνιο. Μετά το ρεπό της Δευτέρας οι παίκτες του Βίτορ Περέιρα επέστρεψαν στο Ρέντη ξεκινώντας την προετοιμασία τους για το ματς στη Νέα Σμύρνη. Ένα ακόμα ματς κριτήριο για κάποιους παίκτες μιας και η σεζόν οδεύει προς το τέλος και σύντομα θα παρθούν αποφάσεις για το ρόστερ.

Στα του σημερινού (21/4) προγράμματος δόθηκε έμφαση στα τελειώματα φάσεων και τις τελικές προσπάθειες, έγινε δίτερμα σε μικρό χώρο, ενώ όσοι αγωνίστηκαν με τους Βοιωτούς έκαναν αποθεραπεία. Πέραν του Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος επανέρχεται μετά την επέμβαση στο γόνατο, όλοι οι υπόλοιποι παίκτες πρώτης γραμμής είναι ετοιμοπόλεμοι. Η προπόνηση της Τετάρτης είναι προγραμματισμένη στις 11:00. *Πηγή: sport-fm.gr*

Έκανε σεξ στον πάγκο και το πλήρωσε ακριβά!! (αποκαλυπτική φωτό)

Συνεχίζεται στην Αγγλία ο σάλος με τον ημιεπαγγελματία ποδοσφαιριστή, Τζέι Χαρτ, ο οποίος πέρασε ωραίες στιγμές με μια οπαδό της ομάδας του

 

Σύμφωνα, μάλιστα, με τις νέες πληροφορίες, το υλικό που αποκαλύπτει όσα συνέβησαν στον πάγκο της Κλίθρο μετά τη συντριβή με 4-1 από την Μόσλεϊ δεν καταγράφηκε από τις κάμερες ασφαλείας του γηπέδου, αλλά από οπαδό - φίλο της ξανθιάς γυναίκας, η οποία εμφανίζεται σε... αποκαλυπτική στάση με τον 24χρονο ποδοσφαιριστή. 


Ο ίδιος ο παίκτης δήλωσε μετανιωμένος για όσα έκανε, λίγες ώρες μετά την αποπομπή του από την Κλίθρο. Η πρώτη που έσπευσε να τον υπερασπιστεί ήταν η μητέρα του, η οποία ζήτησε να σταματήσουν να ενοχλούν τόσο το γιο της όσο και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς της, που έχει βρεθεί στο στόχαστρο τις τελευταίες ημέρες. Το μέρος του πήρε και η σύντροφός του, με την οποία έχει αποκτήσει δύο παιδιά, κατηγορώντας για όλα όσα έχουν συμβεί τον άνθρωπο που τράβηξε το βίντεο και στη συνέχεια το ανέβασε στα social media.

 
Πηγή: sdna.gr

ΟΟΣΑ: Τρίτοι σκληρότερα εργαζόμενοι παγκοσμίως οι Έλληνες!!

Σύμφωνα με τη νέα μελέτη ΟΟΣΑ οι Έλληνες όχι απλά δεν δικαιολογούν τη φήμη των τεμπέληδων στην Ευρώπη, αλλά έρχονται τρίτοι στη κατάταξη των σκληρότερα εργαζόμενων στον κόσμο.

Σκληρότερα εργαζόμενοι από όλους είναι οι Μεξικανοί, ενώ τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει η Κορέα. Οι Έλληνες εμφανίζονται να έχουν 2037 ώρες εργασίας ετησίως με την τέταρτη και πέμπτη θέση να καταλάμβάνουν αντίστοιχα Χιλή και Ρωσία.

Στην τελευταία θέση βρίσκονται οι Ολλανδοί και προτελευταίοι οι Γερμανοί.
*Πηγή: metrosport.gr*

Λυσαρίδης: «Το αυτοδιοίκητο οδήγησε σε ασυδοσία» (audio)

Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο πρώην γενικός γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Λυσαρίδης και μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μεταξύ άλλων μίλησε για την άρνησή του για την προεδρία της ΕΠΟ, και για την απόφαση του κ. Κοντονή να άρει το αυτοδιοίκητο της.

Αναλυτικά όσα είπε για το ελληνικό ποδόσφαιρο:

Για την πολιτική και παραγοντική «κηδεμονία» της ΕΠΟ και το πώς αυτό θα σταματήσει: «Δε νομίζω ότι είναι δύσκολο. Η δυσκολία είναι να πειστούν αλλάξουν αντίληψη οι «ισχυροί» του ποδοσφαίρου και να ξεφύγουν από το δόγμα «ότι με συμφέρει είναι σωστό» Αυτή η κοντόφθαλμη λογική επικρατεί ώρα στο ποδόσφαιρο».

Για την άρνησή του να μπει στην ΕΠΟ: «Οι αλλαγές δεν πετυχαίνονται από ένα άτομο. Εδώ χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας στα «υψηλά κλιμάκια» που δυστυχώς σήμερα είναι οι μεγαλοπαράγοντες. Αν δεν αντιληφθούν ότι θα έχουν και οι ίδιοι οικονομικό όφελος, πέραν του ηθικού που ενδεχομένως να μην τους ενδιαφέρει, λειτουργώντας σε ένα υγιές και ανταγωνιστικό περιβάλλον. Αν δεν απεγκλωβιστούν από την υπάρχουσα κατάσταση, με δορυφόρους και κομπάρσους για να επιταγχάνουν ένα αποτέλεσμα που δεν έχει μακροπρόθεσμα οφέλη και αμφισβητείται από τους πάντες, τότε θα συνεχίσουμε να ζούμε όπως τα τελευταία 20 χρόνια. Η αλλαγή νοοτροπίας είναι θέμα των παραγόντων και των πολιτικών. Αλλά και οι τελευταίοι είναι κι αυτοί εγκλωβισμένοι σε αυτή τη λογική».

Για την απόφαση του κ. Κοντονή για την άρση του αυτοδιοίκητου της ΕΠΟ και ότι αυτό συνεπάγεται: «Τον άκουσα χθες και με βρίσκει απολύτως σύμφωνο.  Ο κ. Κοντονής δε διατείνεται ότι θέλει να καταργήσει το «περίφημο» αυτοδιοίκητο, αλλά να το οριοθετήσει προκειμένου να μην υπάρχει κατάχρηση που οδηγεί σε ασυδοσία και πλήρη αυτονομία σε ένα κράτος δικαίου. Άλλα τα θέματα που πρέπει να διεκδικήσει και οφείλει να διαχειρίζεται μόνη της η ΕΠΟ, άλλα τα θέματα που πρέπει να συλλειτουργεί με το κράτος και άλλα αυτά που έχει ευθύνη η Πολιτεία. Είναι μια καλή ευκαιρία για την οριοθέτηση αυτών των πραγμάτων, μέσω ενός καλόπιστου διαλόγου με όλα τα μέρη χωρίς προκαταλήψεις και ιδεοληψίες με ευθύνη της Κυβέρνησης και με καλή διάθεση από τους συνομιλητές, δηλαδή την ΕΠΟ και την UEFA και τη FIFA».

Ακούστε όσα είπε ο Γιώργος Λυσαρίδης στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα»


Upload Audio - Download Music - Psy -Gangnam style


*Πηγή: metrosport.gr*

ΟΡΙΣΤΙΚΟ: 26 τελικά οι κατηγορούμενοι - Δεν διώκεται ο Μάνταλος!!

ΟΡΙΣΤΙΚΟ: 26 τελικά οι κατηγορούμενοι - Δεν διώκεται ο Μάνταλος

 
ΩΡΑ 09.30
 
 
Ο αριθμός των κατηγορουμένων στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι οριστικά 26.
 
Παρότι ο ανακριτής διαφθοράς Γ.Ανδρεάδης ερεύνησε πράγματι τον αγώνα Πλατανιά-Αρη (2-1), έκρινε ότι τελικά δεν πρέπει να διωχθεί ο διαιτητής Στ.Μάνταλος.
 
 
Πηγή: http://dikisports.blogspot.gr/

«Έτοιμοι για κάθε αντίπαλο»!

τον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος του Ηρακλή, Σπύρος Παπαθανασάκης κι μίλησε για την κλήρωση των πλέι – οφ της Φούτμπολ Λιγκ.Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
«Το είχα πει σε όλους πως θα παίξουμε το πρώτο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Εμείς αυτό τον χρόνο έχουμε όνειρο την άνοδο και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που βρισκόμαστε στα πλέι – οφ. Ο κόσμος στο τελευταίο παιχνίδι ήρθε να βοηθήσει την ομάδα και ξέρω πως μαζί με τους φιλάθλους θα έχουμε 12 παίκτες. Είμαι ενθουσιασμένος που έχουμε τόσο ζεστούς και ένθερμους φιλάθλους».
Για το αν μίλησε με τον Νίκο Παπαδόπουλο:
«Δεν ξέρω πως σκέφτεται ο προπονητής αλλά ξέρω πως η ομάδα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τον κάθε αντίπαλο».
Για το αν θα είναι στην Θεσσαλονίκη:
«Έχω κάτι που με σταματάει όμως πιστεύω πως θα είμαι στην Θεσσαλονίκη για το παιχνίδι. Για τέτοια παιχνίδια ζούμε. Είναι πολύ όμορφο να παίζεις τόσο σημαντικά παιχνίδια».
Για το παιχνίδι με την Ξάνθη:
«Είμαστε έτοιμοι και για την Ξάνθη. Ο αντίπαλος είναι καλή ομάδα όμως και εμείς είμαστε διψασμένοι για την νίκη».
Για το πώς αισθάνθηκε όταν είδε τον κόσμο που ήρθε στο παιχνίδι με την Ξάνθη:
«Είχα δάκρυα στα μάτια μου. Χάσαμε στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν όμως ήρθε ο κόσμος να μας στηρίξει. Ήθελα η ομάδα να είναι σταθερή και να μας υποστηρίξει ο κόσμος. Πλέον, θα είμαστε καλύτεροι σε κάθε παιχνίδι».
Για την τελευταία αγωνιστική με την Λάρισα:
«Το παιχνίδι θα είναι πολύ διαφορετικό από αυτό του πρωταθλήματος. Ο Περόνε δεν ξαναχάνει πέναλτι και θα παίξει πολύ καλά. Ο Περόνε έχει την εμπειρία και θα εξιλεωθεί στα πλέι – οφ».
Για το αν υπάρχουν επιχειρηματίες που θα βοηθήσουν τον Ηρακλή:
«Εδώ στον Καναδά όλος ο κόσμος έχει τρελαθεί με τον Ηρακλή. Η ομάδα έχει μια ιστορία που θυμίζει κινηματογραφική ταινία. Πρέπει να τελειώσουμε αυτό που θέλαμε. Έχω μιλήσει με κόσμο που θέλει να βοηθήσει με χορηγία και θα δούμε ποιος θα ενδιαφερθεί. Οι χορηγοί μου έχουν πει πως τους αρέσει ο Ηρακλής επειδή είναι καθαρή ομάδα, έχει νέα παιδιά που παίζουν με την καρδιά τους και είναι κάτι το διαφορετικό. Τους αρέσει αυτό που βλέπουν και υπάρχει μια πολύ μεγάλη προοπτική. Η Θεσσαλονίκη είναι από τα καλύτερα μέρη αν όχι το καλύτερο να έχεις μια ομάδα. Έχει κόσμο αλλά και ιστορία».
Για το μήνυμα που θέλει να στείλει στον κόσμο του Ηρακλή:
«Δεν χρειάζεται να πω πολλά, ο κόσμος αισθάνεται και ξέρει τι πρέπει να κάνει. Πρέπει να έρθουν όλοι να στηρίξουν αυτά τα παιδιά που δούλεψαν σκληρά και ήταν απόλυτα αφοσιωμένα στον σύλλογο. Έχουν παίξει με την καρδιά τους και δεν μπορώ να ξεχάσω το παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Αυτό που είχα αισθανθεί εκείνη την ημέρα θέλω να το αισθανθούν όλοι. Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε όλες τις ομάδες. Ο κόσμος είναι ο 12ος παίκτης στο γήπεδο και η δύναμη του είναι απίθανη».
*Πηγή: arenafm.gr*

Ο «κορυφαίος» είναι στην Ατλάντα!!

Η εξαιρετική χρονιά που έκαναν φέτος οι Ατλάντα Χοκς στο NBA, έδωσαν τον τίτλο του «προπονητή της χρονιάς» στον Μάικ Μπούντενχολζερ. Δεύτερος ο Στιβ Κερ των Ουόριορς, τρίτος ο Τζέισον Κιντ των Μπακς.

Ο «κορυφαίος» είναι στην Ατλάντα!
Το NBA… ψήφισε!

Ο Μάικ Μπούντενχολζερ των Χοκς αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής της σεζόν 2014/15 όπως ανακοίνωσε η λίγκα, καθώς έλαβε 513 ψήφους! Η ομάδα της Ατλάντα έκανε μία εξαιρετική σεζόν τελειώνοντας τη regular season με 60 και νίκες και 22 ήττες.

Στη δεύτερη θέση ήταν ο κόουτς των Ουόριορς, Στιβ Κερ με 471 ψήφους και τρίτος εκείνος των Μπακς, ο Τζέισον Κιντ, που έλαβε μόλις 57.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Σκοτωμός» και στα πλέι-άουτ!!

Μεγάλες μάχες απ’ το ξεκίνημα έβγαλε η κληρωτίδα (και) στα πλέι-άουτ της Football League. Έξοδοι στην πρεμιέρα για τους πρωτοπόρους του νοτίου ομίλου, ευκαιρία ν’ απομακρυνθεί κι άλλο η Ζάκυνθος.

«Σκοτωμός» και στα πλέι-άουτ
Τα πλέι-οφ της Football Leagueυ θα ξεκινήσουν με ντέρμπι, αλλά και η πρεμιέρα των πλέι-άουτ αναμένεται επίσης με ενδιαφέρον.

Η κληρωτίδα επεφύλαξε εξόδους την πρώτη αγωνιστική για τις ομάδες που προπορεύονται στο νότιο όμιλο. Έτσι, η μεν Ερμιονίδα θα δοκιμαστεί στην έδρα της Καλλιθέας, ενώ ο Παναιγιάλειος θα πάει σ’ εκείνη της Επισκοπής.

Αντίθετα, στο βόρειο όμιλο, η Ζάκυνθος θα έχει την ευκαιρία να επεκτείνει από νωρίς το προβάδισμά της, μιας και ξεκινάει στο γήπεδό της με τον Αγροτικό Αστέρα.

Σημειώνεται ότι η διαδικασία θα ξεκινήσει την προσεχή Κυριακή, ενώ τα παιχνίδια θα ξεκινούν στις 16:30 ή στις 17:00.


Νότιος όμιλος

1η αγωνιστική (26/4)

Αχαρναϊκός-Ηρακλής Ψαχνών
Επισκοπή-Παναιγιάλειος
Καλλιθέα-Ερμιονίδα

2η αγωνιστική (3/5)

Ηρακλής Ψαχνών-Επισκοπή
Ερμιονίδα-Αχαρναϊκός
Παναιγιάλειος-Καλλιθέα

3η αγωνιστική (10/5)

Ηρακλής Ψαχνών-Ερμιονίδα
Παναιγιάλειος-Αχαρναϊκός
Επισκοπή-Καλλιθέα

4η αγωνιστική (13/5)

Ερμιονίδα-Παναιγιάλειος
Αχαρναϊκός-Επισκοπή
Καλλιθέα-Ηρακλής Ψαχνών

5η αγωνιστική (17/5)

Παναιγιάλειος-Ηρακλής Ψαχνών
Επισκοπή-Ερμιονίδα
Καλλιθέα-Αχαρναϊκός


Βόρειος όμιλος

1η αγωνιστική (26/4)

Πιερικός-Αναγέννηση Καρδίτσας
Τύρναβος-Αιγινιακός
Ζάκυνθος-Αγροτικός Αστέρας

2η αγωνιστική (3/5)

Αναγέννηση Καρδίτσας-Τύρναβος
Αγροτικός Αστέρας-Πιερικός
Αιγινιακός-Ζάκυνθος

3η αγωνιστική (10/5)

Αναγέννηση Καρδίτσας-Αγροτικός Αστέρας
Αιγινιακός-Πιερικός
Τύρναβος-Ζάκυνθος

4η αγωνιστική (13/5)

Αγροτικός Αστέρας-Αιγινιακός
Πιερικός-Τύρναβος
Ζάκυνθος-Αναγέννηση Καρδίτσας

5η αγωνιστική (17/5)

Αιγινιακός-Αναγέννηση Καρδίτσας
Τύρναβος-Αγροτικός Αστέρας
Ζάκυνθος-Πιερικός


Οι βαθμολογίες των πλέι-άουτ

Νότιος όμιλος

Ερμιονίδα 8
Παναιγιάλειος 6
Αχαρναϊκός 4
Καλλιθέα 3
Επισκοπή 0
Ηρακλής Ψαχνών 0

Βόρειος όμιλος

Ζάκυνθος 6
Αναγέννηση Καρδίτσας 3
Αιγινιακός 1
Πιερικός 0
Αγροτικός Αστέρας 0
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πρεμιέρα με ντέρμπι στο «Καυτανζόγλειο»!!

Ντέρμπι Ηρακλής-ΑΕΚ στο «Καυτανζόγλειο» με το... καλησπέρα προέκυψε στην κλήρωση των play offs της Football League. Σέντρα στις 18:00 σε όλους τους αγώνες της πρεμιέρας. Δείτε το πρόγραμμα.

Πρεμιέρα με ντέρμπι στο «Καυτανζόγλειο»!
Με τους δυο πρωτοπόρους και αδιαφιλονίκητα φαβορί για την επιστροφή στην Σούπερ Λίγκα ξεκινούν τα play offs της Football League!

Ηρακλής και ΑΕΚ μάχονται στο «Καυτανζόγλειο» στην πρεμιέρα, την Κυριακή 26 Απριλίου με σέντρα σε όλες τις αναμετρήσεις στις 18:00.

Οι άλλοι αγώνες είναι Απόλλων Σμύρνης-Ολυμπιακός Βόλου και Παναχαϊκή-Λάρισα. Η διαδικασία των play offs ολοκληρώνεται στις 14 Ιουνίου.

Όπως αποφασίστηκε στο ΔΣ της Football League (που προηγήθηκε χρονικά της κλήρωσης), τις αναμετρήσεις θα διευθύνουν διαιτητές που ορίζονται στην Σούπερ Λίγκα, θα υπάρξουν τρεις εμβόλιμες αγωνιστικές (Τετάρτη), ενώ σε κάθε ματς θα περνάνε από αντι-ντόπινγκ κοντρόλ τέσσερις παίκτες.

* Υπενθυμίζεται ότι ΑΕΚ και ΑΕΛ θα δώσουν το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι τους δίχως κόσμο, μιας και είναι τιμωρημένες.

1η αγωνιστική, Κυριακή 26/4 (18:00)

Απόλλων Σμύρνης-Ολυμπιακός Βόλου
Ηρακλής-ΑΕΚ
Παναχαϊκή-Λάρισα

2η αγωνιστική, Δευτέρα 4/5:

Ολυμπιακός Βόλου-Ηρακλής
Λάρισα-Απόλλων Σμύρνης
ΑΕΚ-Παναχαϊκή

3η αγωνιστική, Σάββατο 9/5:

Ολυμπιακός Βόλου-Λάρισα
ΑΕΚ-Απόλλων Σμύρνης
Ηρακλής-Παναχαϊκή

4η αγωνιστική, Τετάρτη 13/5:

Λάρισα-ΑΕΚ
Απόλλων Σμύρνης-Ηρακλής
Παναχαϊκή-Ολυμπιακός Βόλου

5η αγωνιστική, Τετάρτη 20/5:

ΑΕΚ-Ολυμπιακός Βόλου
Ηρακλής-Λάρισα
Παναχαϊκή-Απόλλων Σμύρνης

6η αγωνιστική, Κυριακή 24/5
7η αγωνιστική, Κυριακή 31/5
8η αγωνιστική, Τετάρτη 3/6
9η αγωνιστική, Κυριακή 7/6
10η αγωνιστική, Κυριακή 14/6

H βαθμολογία των play offs:

1. ΑΕΚ 10
2. Ηρακλής 7
3. Απόλλων Σμύρνης 0
4. Λάρισα 0
5. Ολυμπιακός Βόλου 0
6. Παναχαϊκή 0 *Πηγή: sport-fm.gr*

Ανανέωσε ο Σμόλινγκ!!

Με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα αγωνίζεται έως το καλοκαίρι του 2019 ο Κρις Σμόλινγκ!
Ο 25χρονος αμυντικός έβαλε την υπογραφή του στο νέο συμβόλαιο που του προσέφεραν οι «κόκκινοι διάβολοι» και τον κρατά στο «Ολντ Τράφορντ» για τα επόμενα τέσσερα χρόνια!
Η αρχική συμφωνία των δύο πλευρών ολοκληρωνόταν το ερχόμενο καλοκαίρι, γεγονός που είχε δώσει «πάτημα» για διάφορα σενάρια σχετικά με το μέλλον του Άγγλου αμυντικού, από τη στιγμή που δεν είχε υπάρξει συμφωνία.
*Πηγή: England365.gr*

Τρεις «μεγάλοι» για Λαπόρτ!!

Το έντονο ενδιαφέρον των Τσέλσι, Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι έχει προσελκύσει ο 20χρονος αμυντικός της Μπιλμπάο, Ομερίκ Λαπόρτ. Ποιες οι οικονομικές απαιτήσεις της Αθλέτικ.
Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο στόπερ των Βάσκων της αποτελεί βασικό στέλεχος της ενδεκάδας τα τελευταία 2,5 χρόνια και φέτος απέκτησε και παραστάσεις από το Τσάμπιονς Λιγκ.
Οι εμφανίσεις του έχουν «τραβήξει» αρκετά… βλέμματα και όπως αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η «AS», Τσέλσι, Άρσεναλ και Σίτι έχουν το όνομά του σε περίοπτη θέση στη λίστα τους ενόψει της θερινής μεταγραφικής περιόδου.
Σύμφωνα με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, πάντως, οι άνθρωποι της Μπιλμπάο δεν έχουν καμία πρόθεση να χάσουν τον παίκτη, εκτός και αν η πρόταση που θα φτάσει στα γραφεία τους θα καλύπτει τη ρήτρα των 42 εκατομμυρίων ευρώ που έχει οριστεί στο συμβόλαιό του.
Ο Λαπόρτ μετρά φέτος 42 εμφανίσεις με την Αθλέτικ σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ δεσμεύεται για ακόμα τρία χρόνια με την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε.
*Πηγή: England365.gr*

Μένει «Άνφιλντ» και ο Σκρτελ!!

Ξεκάθαρος αναφορικά με το μέλλον του εμφανίστηκε ο Μάρτιν Σκρτελ, ο οποίος εξέφρασε την πρόθεσή του να ανανεώσει τη συνεργασία του με τη Λίβερπουλ! «Σύντομα θα έχουν τελειώσει όλα» ανέφερε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του παίκτη.
Ένα ένα μοιάζουν να κλείνουν τα ανοικτά μέτωπά στις υποθέσεις ανανεώσεων για τη Λίβερπουλ.
Μετά τον Τζόρνταν Χέντερσον, ο οποίος φέρεται να είπε το ναι στους ανθρώπους των «κόκκινων» και ο Μάρτιν Σκτρτελ εξέφρασε την επιθυμία να παραμείνει κάτοικος «Άνφιλντ», ανανεώνοντας το συμβόλαιό του που λήγει το καλοκαίρι του 2016.
«Δεν θα φύγω για πουθενά. Ούτε για τη Βόλφσμπουργκ, ούτε για τη Νάπολι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο 30χρονος Σλοβάκος στόπερ, ενώ ο μάνατζέρ του δήλωσε:
«Η μόνη πρόταση που έχουμε είναι η επέκταση της συνεργασίας του με την Λίβερπουλ. Δουλεύουμε πάνω στις λεπτομέρειες και σύντομα θα έχουν τελειώσει όλα. Δεν υπάρχει κάποια πρόταση από γερμανικές ομάδες. Δεν γνωρίζω κάτι για το ενδιαφέρον τους».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Προπονήθηκε ο Σίλβα!!

Στις προπονήσεις της Μάντσεστερ Σίτι επέστρεψε σήμερα (21/4) ο Νταβίντ Σίλβα, ο οποίος έδειξε να μην έχει κάποιο πρόβλημα από τον τραυματισμό του στην αναμέτρηση με τη Γουέστ Χαμ.
Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός αποχώρισε με φορείο στην εντός έδρας επικράτηση (2-0) επί των «σφυριών» το απόγευμα της Κυριακής και αρχικά εκφράστηκαν φόβοι ακόμα για κάταγμα στο ζυγωματικό.
Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει, με την Μάντσεστερ Σίτι να διαψεύδει χθες τα συγκεκριμένα σενάρια και τον 29χρονο άσο να ακολουθεί σήμερα μέρος του προγράμματος, αν και θα συνεχίσει να παρακολουθείτε από το ιατρικό επιτελείο των «πολιτών» για ολόκληρη την εβδομάδα.
*Πηγή: England365.gr*

«Άφωνος» ο Γιάνκοβιτς!!

«Το ματς το πήρε ο κόσμος. Είναι σχέση πίστης, αγάπης, αφοσίωσης ανάμεσα στην ομάδα και τους φιλάθλους», ανέφερε ο έκπληκτος απ’ τη στήριξη χθες απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς.

«Άφωνος» ο Γιάνκοβιτς
Αναλυτικά όσα έγραψε στο προσωπικό του blog (στο σάιτ της ΚΑΕ) ο Γιάνκοβιτς

«Όπως είχαμε πει και πριν το τρίτο παιχνίδι της σειράς πως έπρεπε να δώσουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα προκειμένου να έχουμε τύχη. Τελικά καταφέραμε να πάρουμε μια πολύ σπουδαία νίκη που μας δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσουμε να κυνηγάμε τις πιθανότητες που μας αναλογούν.

Είχαμε πει πως θέλαμε ο αντίπαλος να μας νιώσει στο πετσί του. Νομίζω πως το δείξαμε από την αρχή ως το τέλος του αγώνα. Τώρα, μέσα σε πολύ μικρό διάστημα, θα πρέπει να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας και να καταφέρουμε να παρουσιάσουμε ένα ακόμη πιο ανταγωνιστικό πρόσωπο στο τέταρτο παιχνίδι της σειράς.

Αυτό που θέλω να τονίσω καταδεικνύοντας απόλυτα και αυτό που αισθάνομαι είναι πως το συγκεκριμένο ματς το πήρε ο κόσμος μας. Επιστρέψαμε στην Αθήνα έχοντας δύο πολύ βαριές ήττες στην πλάτη μας, έχοντας χάσει δύο φορές χωρίς να έχουμε καλή εικόνα στη Ρωσία. Αυτό που ζήσαμε στο ΟΑΚΑ, όμως, είναι αυτό που χαρακτηρίζει τη σχέση αυτής της ομάδας με τους φιλάθλους της, δηλαδή την απόλυτη πίστη, την αγάπη και την αφοσίωση.

Όταν είσαι με την πλάτη στον τοίχο και έχεις απέναντί σου έναν τόσο μεγάλο αντίπαλο όπως είναι η ΤΣΣΚΑ, ο τρόπος με τον οποίο θα σε αντιμετωπίσει ο κόσμος στην έδρα σου είναι κομβικός. Ακόμη και σε λάθος επιλογές ακούγαμε χειροκρότημα από την εξέδρα και παίρναμε δύναμη.

Μπορεί να ακούγεται τετριμμένο και χιλιοειπωμένο, αλλά σας μιλάω ειλικρινά πως το βράδυ της Δευτέρας νιώσαμε απόλυτα τη δύναμη του κόσμου να μας δίνει ώθηση ώστε να πάρουμε τη νίκη. Λίγοι μας πίστευαν. Οι περισσότεροι μας είχαν τελειωμένους.

Όσοι βρεθήκαμε στο ΟΑΚΑ τη Δευτέρα το βράδυ, όμως, ξέραμε ότι θα δώσουμε το 101% των δυνάμεών μας για τη νίκη. Εμείς, οι παίκτες, θέλαμε να κάνουμε τα πάντα προκειμένου να ανταποδώσουμε τη στήριξη που μας παρείχε το κοινό μας.

Τα ξαναλέμε σύντομα,

Βλαδίμηρος»

Μπελάδες για τον Πανιώνιο!!

Νέο πρόβλημα για τον Πανιώνιο από το παρελθόν. Το δικαστήριο έκανε αποδεκτή την προσφυγή του Δημήτρη Δρόσου για οφειλές με την ομάδα της Νέας Σμύρνης να κινδυνεύει με τιμωρία.

Μπελάδες για τον Πανιώνιο
Ένα νέο πρόβλημα για τον Πανιώνιο προέκυψε. Οι κυανέρυθροι κινδυνεύουν μέχρι και με αφαίρεση βαθμών καθώς δεν συμμορφώθηκαν σε απόφαση του δικαστηρίου για καταβολή χρημάτων στον Δημήτρη Δρόσο.

Ο Δημήτρης Δρόσος πήρε μεταγραφή για τον Πανιώνιο το 2011 από την Καβάλα. Μολονότι δεν αγωνίσθηκε σχεδόν καθόλου με την ομάδα της Νέας Σμύρνης, κατέθεσε προσφυγή στα αθλητικά δικαστήρια μέσω της δικηγόρου Παναγιώτας Φαρμάκη, ζητώντας την ελευθέρας του και το ποσό των 48 χιλιάδων ευρώ.

Ο ποδοσφαιριστής κέρδισε την προσφυγή, με την υπ’ αριθ. 373/2014 Απόφαση της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, όπως αναφέρει η κ. Φαρμάκη, συνεχίζοντας ότι η ΠΑΕ Πανιώνιος αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τη συγκεκριμένη τελεσίδικη απόφαση της Επιτροπής, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει νέα προσφυγή στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ.

Στη νέα αυτή προσφυγή η πλευρά του ποδοσφαιριστή ζητούσε την επιβολή κυρώσεων - ποινών κατά της ΠΑΕ Πανιώνιος, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον ισχύοντα Κανονισμό Ιδιότητας και Μετεγγραφών της Ε.Π.Ο. Για την προσφυγή αυτή εκδόθηκε η υπ’ αριθμό 149/11.09.2014 απόφαση του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου της Ε.Π.Ο., με την οποία ορίζεται ρητά η επιβολή των εξής ποινών : α) της κατακύρωσης των μελλοντικών αγώνων υπέρ των αντιπάλων της ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ και β) της αφαίρεσης τριών βαθμών.

Αναλυτικά η δικηγόρος Παναγιώτα Φαρμάκη, αναφέρει λεπτομερώς για το θέμα στο sporfm.gr:

«Το δικηγορικό γραφείο μας, κατόπιν εντολής του Δημητρίου Δρόσου του Στεργίου άσκησε Προσφυγή κατά της ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ενώπιον της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Ο εντολέας μας υπήρξε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής της εν λόγω ΠΑΕ, δεσμευόμενος με νομίμως επικυρωθέν συμβόλαιο για το χρονικό διάστημα από 31.08.2011 μέχρι την 30.06.2014. Τα μέρη, πριν την εκπνοή του συμβατικού χρόνου, συμφώνησαν για τη συναινετική λύση του συμβολαίου και υπογράφηκε ιδιωτικό συμφωνητικό, στο περιεχόμενο του οποίου συμφωνούνταν το συνολικό ποσό της αποζημίωσης του ποδοσφαιριστή και ο τρόπος καταβολής της. Πλην όμως, η ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ δεν τήρησε του όρους του ιδιωτικού συμφωνητικού με αποτέλεσμα την άσκηση της Προσφυγής στο αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο Ε.Π.Ο.

Επί της Προσφυγής λοιπόν, εκδόθηκε η υπ’ αριθ. 373/2014 Απόφαση της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, δυνάμει της οποίας η ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ υποχρεώθηκε να καταβάλει στον ποδοσφαιριστή το συνολικό ποσό που περιγραφόταν στο ιδιωτικό συμφωνητικό συναινετικής λύσης του συμβολαίου, με τον νόμιμο τόκο, καθώς και τη δικαστική δαπάνη. Η εν λόγω απόφαση έχει καταστεί τελεσίδικη, λόγω της μη άσκησης έφεσης εκ μέρους της ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ.

Παρόλα αυτά η εν λόγω ΠΑΕ αρνήθηκε να συμμορφωθεί με την ως άνω τελεσίδικη απόφαση της Επιτροπής. Ως εκ τούτου, προσφύγαμε για λογαριασμό του ποδοσφαιριστή ενώπιον του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, αιτούμενοι της επιβολής κυρώσεων - ποινών κατά της ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον ισχύοντα Κανονισμό Ιδιότητας και Μετεγγραφών της Ε.Π.Ο.

Επί της εν λόγω αιτήσεως - προσφυγής εκδόθηκε η με αριθμό 149/11.09.2014 Απόφαση του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου της Ε.Π.Ο., στο διατακτικό της οποίας ορίζεται ρητά η επιβολή των εξής ποινών : α) της κατακύρωσης των μελλοντικών αγώνων υπέρ των αντιπάλων της ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ και β) της αφαίρεσης τριών βαθμών.

Η ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ωστόσο αρνήθηκε εκ νέου να συμμορφωθεί με την απόφαση του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου, με συνέπεια στις 19.12.2014 να κατατεθεί ενώπιον του ίδιου Δικαστηρίου αίτηση για την ενεργοποίηση των ποινών. Επί της σχετικής αιτήσεως εκδόθηκε η υπ’ αριθ. 47/2015 Απόφαση του εν λόγω Διαιτητικού Δικαστηρίου, κατά το διατακτικό της οποίας η ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ υποχρεώνεται στην πλήρη εξόφληση της απαίτησης του ποδοσφαιριστή, σε 15 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, ενώ σε περίπτωση μη τήρησης της υποχρέωσης αυτής θα ενεργοποιηθούν οι ποινές της αφαίρεσης 2 βαθμών και της κατακύρωσης των αγώνων υπέρ των αντιπάλων ομάδων του αντίστοιχου Πρωταθλήματος, όπου συμμετέχει η ως άνω ποδοσφαιρική ομάδα.

Σύμφωνα λοιπόν, με την τελευταία Απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, σε περίπτωση μη εξόφλησης έστω και ενός μέρους του οφειλόμενου ποσού , η ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ πρόκειται να υποστεί αφαίρεση δύο βαθμών και δεν θα επιτρέπει η συμμετοχή της σε όποιο πρωτάθλημα συμμετέχει, όπως ακριβώς συνέβη στο φετινό πρωτάθλημα της Superleague με την ΠΑΕ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ».


Πηγή: sporfm.gr (Σπορ FM Κρήτης)

Στο ΟΑΚΑ εν μέσω... Final-4 ο τελικός του Κυπέλλου!!

Την Κυριακή 17 Μαΐου (20:00) στο ΟΑΚΑ θα διεξαχθεί ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδας. Χρονικά συμπίπτει με το Final-4 της Ευρωλίγκας, όπου είναι πιθανό να υπάρχει ελληνική συμμετοχή.

Στο ΟΑΚΑ εν μέσω... Final-4 ο τελικός του Κυπέλλου
Στις 17 Μαΐου θα διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας, με σέντρα στις 20:00 στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Ο Ολυμπιακός μετά το 3-0 κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη βρίσκεται... ήδη εκεί και περιμένει τι θα γίνει στον επαναληπτικό του ημιτελικού Ξάνθη-Ηρακλής. Οι Ακρίτες έχουν το προβάδισμα μετά το διπλό (0-1) στη Θεσσαλονίκη.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε ότι ο τελικός αγώνας του Κυπέλλου Ελλάδας Επαγγελματικών Ομάδων περιόδου 2014-2015, θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ την Κυριακή 17 Μαΐου 2015 με ώρα έναρξης 20:00».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τριήμερο 15-17 Μαΐου διεξάγεται το Final-4 της Ευρωλίγκας όπου είναι πολύ πιθανό να βρίσκεται και ελληνική ομάδα. Με μεγαλύτερες πιθανότητες ο Ολυμπιακός μετά το break στην Ισπανία και την ισοφάριση της σειράς με την Μπαρτσελόνα σε 1-1. Και δευτερευτόντως ο Παναθηναϊκός που μείωσε σε 2-1 τη σειρά με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας αλλά έχει σαφώς δυσκολότερο έργο.

Κάρφωμα ο Βέσελι, πρόκριση ο Γκάουντλοκ!! (videos)

Ο Βέσελι κάρφωσε γι’ ακόμα μία φορά τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, ο Γκάουντλοκ έβαλε το κρίσιμο καλάθι κι η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ πέτυχε αυτό που προσπαθεί εδώ κι αρκετά χρόνια: Πήρε την πρόκριση για το Φάιναλ Φορ!
Δείτε τα videos:












*Πηγή: superbasket.gr*

Τα… μαγικά των Παππά και Νέλσον!! (videos)

Η Ευρωλίγκα παρουσίασε γι’ ακόμη ένα βράδυ τις… μαγικές στιγμές των αγώνων και πρωταγωνιστές αυτή τη φορά είναι οι Νίκος Παππάς και ΝτεΜάρκους Νέλσον!
Απολαύστε τα videos:














*Πηγή: superbasket.gr*

Σαββίδης: «Σκεφτόμαστε το μπάσκετ»

Το ενδιαφέρον του Ιβάν Σαββίδη για τον μπασκετικό ΠΑΟΚ δεν είναι άγνωστο. Πλέο, όμως, επιβεβαιώθηκε, μέσω του Γιώργου Σαββίδη!
Ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας βρέθηκε στο γήπεδο και παρακολούθησε από κοντά τη μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού στο βόλεϊ.
Σε κουβέντα που ακολούθησε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο Γιώργος Σαββίδης παραδέχτηκε πως υπάρχει η σκέψη να πάρουν την ΚΑΕ ΠΑΟΚ, κάτι που έχει πει και ο πατέρας του στον Μπάνε Πρέλεβιτς!
*Πηγή: superbasket.gr*

«Χαμός» για τα εισιτήρια!!

Κατάμεστο αναμένεται να είναι το ΟΑΚΑ το βράδυ της Τετάρτης (22/04) όπου ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ για το τέταρτο ματς της προημιτελικής σειράς της Ευρωλίγκα.
Τα εισιτήρια του τέταρτου αγώνα έχουν τεθεί ήδη σε κυκλοφορία και μέσα σε τέσσερις μόλις ώρες διατέθηκαν περισσότερα από οκτώ χιλιάδες «μαγικά χαρτάκια», ενώ αναμένεται σύντομα οι φίλοι του Παναθηναϊκού να τα κάνουν ανάρπαστα, μιας και οι «πράσινοι» με νίκη ισοφαρίζουν την σειρά σε 2-2 και ελπίζουν σε πρόκριση στο Φάιναλ Φορ της Μαδρίτης.

Η ανακοίνωση της «πράσινης» ΚΑΕ για τα εισιτήρια…
Στη διάθεση των φιλάθλων του Παναθηναϊκού θα βρίσκονται από το πρωί της Τρίτης (21/4) τα εισιτήρια για την τέταρτη αναμέτρηση της σειράς των playoffs της Euroleague με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία θα λάβει χώρα στο ΟΑΚΑ το βράδυ της Τετάρτης (22/4, 21.45). Η προπώληση θα γίνεται  από τα εκδοτήρια στη Θύρα 10 του γηπέδου “Απόστολος Νικολαΐδης”.

Ωράριο Λειτουργίας:
Τρίτη (21/4) και Τετάρτη (22/4): 10.00-18.00

Την Τετάρτη (22/4), δηλαδή την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα, τα εκδοτήρια του ΟΑΚΑ θα διαθέτουν εισιτήρια τρεις ώρες πριν την έναρξή του (18.45-21.45).

Παράλληλα, οι φίλοι της ομάδας μας μπορούν από νωρίς το πρωί της Τρίτης (21/4) να προμηθεύονται τα εισιτήριά τους από τα *Γραφεία Viva (Καποδιστρίου 2 & Λεωφόρος Κηφισίας, Μαρούσι, 2ος όροφος, Ωράριο Λειτουργίας: 8.00 – 23.00) και *Viva Mall (ώρες λειτουργίας καταστημάτων) καθώς και διαδικτυακά (στο www.paobc.gr και στο www.viva.gr). Επίσης, τηλεφωνικά στο 11876 (Χρέωση από σταθερό: 0,96€ / λεπτό και από κινητό: 1,09€ / λεπτό) επί 24 ώρες το 24ωρο. Πληροφορίες στο 210-6440010.

Τάπα του Αντετοκούνμπο στον Γκασόλ!! (video)

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν κατάφερε να βοηθήσει την ομάδα του ν’ αποφύγει το 2-0 από τους Σικάγο Μπουλς, δεν έλειψαν, όμως, οι εντυπωσιακές στιγμές!
Δείτε την τάπα του Γιάννη στον Γκασόλ στο video:











*Πηγή: superbasket.gr*

Αλεϊ ουπ στον… εαυτό του!! (video)

Καμιά φορά, σε αγώνες που δεν περιμένεις, μπορείς να γίνεις μάρτυρας εντυπωσιακών φάσεων. Ειδικά όταν στο ματσάκι παίρνει μέρος και ένας πρώην άσος των Harlem Globetrotter!
Αυτό συνέβη και κατά την διάρκεια ενός ερασιτεχνικού αγώνα όπου ο πρών Globetrotter Αντζελο Σάρπλες ολοκλήρωσε ένα άλεϊ ουπ… μόνος του!






*Πηγή: superbasket.gr*

To TOP 5 της βραδιάς! (video

Τις πιο εντυπωσιακές στιγμές της βραδιάς παρουσίασε το ΝΒΑ, με τους Τζίμι Μπάτλερ και Στεφ Κάρι να κλέβουν την παράσταση.
Απολαύστε το video:












*Πηγή: superbasket.gr*

Κύλησε ο Διαμαντίδης και βρήκε τον Παππά του!!

Στη Μόσχα η ΤΣΣΚΑ ήταν… απλησίαστη, όμως ήταν δεδομένο πως τα πράγματα στο ΟΑΚΑ θα ταν αλλιώς, όπερ και εγένετο. Ο Παναθηναϊκός μείωσε τη σειρά με τους Ρώσου σε 2-1 και πάνω απ΄ όλα κατάφερε να ανακτήσει τη χαμένη του αξιοπρέπεια. Αναπόφευκτα, τα φώτα πέφτουν πάνω στον Νίκο Παππά!Γράφει ο Νίκος Βαγγέλης
Ο Έλληνας γκαρντ έχει βρει τον τελευταίο καιρό τον ρόλο του στους “πρασίνους” και εξελίσσεται σε πραγματικό πυρηνικό όπλο για τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Με “ατού” το τεράστια ταλέντο του, αλλά και το αστείρευτο αγωνιστικό θράσος που διαθέτει, έχει καταφέρει να γίνει σύνθημα στα χείλη των οπαδών και η καθιέρωση σε μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης έχει ήδη ξεκινήσει.
Το να σημειώνεις 25 πόντους κόντρα στην πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ δεν είναι και μικρό πράγμα. O Νίκος Παππάς έχει αλλάξει πλέον επίπεδο και δεν θα ταν υπερβολή να πούμε ότι διεκδικεί πλέον με το “σπαθί” του ηγετικό ρόλο στον Παναθηναϊκό της νέας εποχής.
Στα τρία ματς με την “Ομάδα του Στρατού” σημειώνει κατά μέσο όρο 18 πόντους με τρομερά ποσοστά ευστοχίας (83.3% στις ελεύθερες βολές, 58.8% στα δίποντα, 53.3% στα τρίποντα!!!) και αποτελεί τον ιδανικό… συνοδοιπόρο του Δημήτρη Διαμαντίδη.
Δίπλα του έχει βελτιωθεί αφάνταστα, όχι τόσο στο τεχνικό κομμάτι, όπου ούτως ή άλλως ήταν εξαιρετικός, αλλά περισσότερο στο “εγκεφαλικό”. Είναι ό,τι πιο “aggresive” υπάρχει σε αυτό τον Παναθηναϊκό και η παρουσία του αποτελεί εχέγγυο για το μέλλον.
Δεν ήταν, όμως, μόνο ο Παππάς στο ματς με την ΤΣΣΚΑ. Καταλυτικός ειδικά στα τελευταία λεπτά ήταν και ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο οποίος δεν άντεχε να εγκαταλείψει τα  προημιτελικά της διοργάνωσης που έχει κατακτήσει τρεις φορές με το ταπεινωτικό “σουίπ”.
Εξαιρετικός ήταν και ο Αντώνης Φώτσης, ο οποίος έβγαλε μπασκετικό εγωισμό, κάτι που συνέβη και με τον Τζέιμς Γκιστ. Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς κατάλαβε πως με τον “βαρύ κι ασήκωτο” Μπατίστα δεν κερδίζει την ΤΣΣΚΑ και το σχήμα του με τους Γκιστ-Φώτση, αλλά και τον Μαυροκεφαλίδη, απέδωσε πολύ καλύτερα. Όχι πως ο Ουρουγουανός είναι κακός παίκτης, αλλά σε αυτό το παιχνίδι δεν ταίριαζε με τίποτα.
Ο Παναθηναϊκός πέτυχε τον πρώτο στόχο. Γλύτωσε το “σκούπισμα” και την Τετάρτη θα τα δώσει… όλα για όλα προκειμένου να ισοφαρίσει τη σειρά σε 2-2 και μεταφέρει την πίεση και το άγχος στο στρατόπεδο της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Όχι πως θα έχει και πολλές ελπίδες στο πέμπτο ματς, όμως ποτέ δεν ξέρεις.
Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη είναι σαφώς καλύτερη και πιο αποφασιστικοί. Χθες μέτρησε κυρίως η “φλόγα” του ΟΑΚΑ, που έφερε και την εξωπραγματική ευστοχία στα τρίποντα (16/31), καθώς και ο μπασκετικός εγωισμός κάποιων παικτών του εξάστερου, οι οποίοι ακόμα κι αν αποκλειστούν, θέλουν να το κάνουν με το κεφάλι ψηλά!
*Πηγή: superbasket.gr*

Αντσελότι: «Να μάθουμε να ζούμε με τις απουσίες»

Με αυτοπεποίθηση για την πρόκριση, δίχως να μείνει στα αγωνιστικά προβλήματα, θα παλέψει η Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στην Ατλέτικο στον επαναληπτικό της Τετάρτης, σύμφωνα με τον Κάρλο Αντσελότι.
Ο κόουτς της «βασίλισσας» που έμαθε σήμερα το πρωί ότι δεν θα μπορεί να υπολογίζει ούτε τον Καρίμ Μπενζεμά για τον επόμενο μήνα, θέλησε να τονίσει την ανάγκη η ομάδα του να μην σκέφτεται τις απώλειες και τους τραυματίες, αλλά να προχωράει και να μάχεται με ό,τι «όπλα» έχει, όπως το έχει πράξει και στο παρελθόν.
«Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τους τραυματισμούς και τις απουσίες των παικτών. Και πέρυσι είχαμε πολλά προβλήματα, ενώ ο Τσάμπι Αλόνσο δεν έπαιξε καν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, άσχετα αν ήταν τιμωρημένος. Πρέπει να προχωράμε και να μη μένουμε στις απουσίες. Οι ποδοσφαιριστές μου έχουν κίνητρο και έχουμε αυτοπεποίθηση για να πετύχουμε το στόχο μας» είπε ο Ιταλός προπονητής για να προσθέσει:
«Η Ατλέτικο έχει πολύ δυνατή ομάδα με πολύ καλή επίθεση και θα χρειαστεί υπομονή για να διασπάσουμε την άμυνά της, η οποία φυσικά είναι από τις καλύτερες. Πρέπει να παρουσιαστούμε όπως στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα στο “Βιθέντε Καλντερόν” και πρέπει να σιγουρευτούμε ότι θα κάνουμε ό,τι ακριβώς πρέπει. Έχουμε μπροστά μας έναν ολόκληρο αγώνα για να κάνουμε αυτό που πρέπει και δεν θα πρέπει να βιαστούμε». 

*Πηγή: gazzetta.gr*

Κροος: «Ξέρουμε πόσο δύσκολο θα είναι...»

Τις γνωστές, πλέον, δυσκολίες που αντιμετωπίζουν κάθε φορά στα ματς με την Ατλέτικο, περιμένουν και την Τετάρτη στη Ρεάλ, όπως είπε ο Τόνι Κροος, που έκανε λόγο για ευκαιρία νίκης μετά από πολύ καιρό απέναντι στους συμπολίτες.  
Ο Γερμανός χαφ των «μερένχες» εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές της ομάδας στη συνέντευξη Τύπου του επαναληπτικού προημιτελικού του Τσάμπιονς Λιγκ με την Ατλέτικο στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», το βράδυ της Τετάρτης και δήλωσε:
«Έχουμρε μια μεγάλη ευκαιρία να περάσουμε στα ημιτελικά γιατί έχουμε πάρει κι ένα καλό αποτέλεσμα από το πρώτο ματς. Δεν μας ωφελεί να καθίσουμε και να αναλύσουμε συνέχεια τους τραυματισμούς και να μιλάμε γι' αυτούς. Πρέπει να κοιτάμε μπροστά και να παλέψουμε για να πάρουμε την πρόκριση.
Πρέπει να παίξουμε όπως το κάναμε στο πρώτο ημίχρονο του πρώτου αγώνα, μόνο που αυτή τη φορά θα χρειαστούν 90 λεπτά υψηλής απόδοσης και όχι 45. Ξέρουμε τι πρέπει να περιμένουμε από την Ατλέτικο και πόσο δύσκολη θα είναι η ρεβάνς, όμως είμαστε αισιόδοξοι». 

*Πηγή: gazzetta.gr*

Έναν χρόνο ακόμα ο Γκούντγιονσεν!!

Με το σπαθί του κέρδισε το νέο συμβόλαιο στη Μπόλτον ο Έιντουρ Γκούντγιονσεν που θα συνεχίσει να παίζει μπάλα μέχρι και τα 37 του! 
Ο Ισλανός άσος που πέρασε και από τη χώρα μας, φορώντας τη φανέλα της ΑΕΚ, έχει προσφέρει μέγιστη βοήθεια στους «γουόντερερς» στους μήνες που βρίσκεται στον σύλλογο και πλέον, η διοίκηση του πρόσφερε νέο συμβόλαιο για να συνεχίσει και του χρόνου!
Αυτή ήταν και η δική του επιθυμία και δείχνοντας μέσα στο γήπεδο ότι στο επίπεδο της Τσάμπιονσιπ μπορεί να αποδώσει και να στηρίξει την ομάδα, θα συνεχίσει και την επόμενη σεζόν!
Μαζί του θα ανανεώσει και ο Εμίλ Χέσκεϊ που επίσης από τον Δεκέμβριο μέχρι σήμερα έπεισε τον Λένον για την πολύτιμη εμπειρία του και την καθοδηγήση που μπορεί να δώσει.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Για τρία χρόνια... μπάλα από την τηλεόραση!!

Ο οπαδός που εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο του «St. Mary's» για να φωνάξει στον Αρσέν Βενγκέρ, την Πρωτοχρονιά, θα βλέπει πλέον τους αγώνες μονάχα από την τηλεόραση για τα επόμενα τρία χρόνια.  
Ο Λουκ Μπράιαν, είχε τρέξει στον πάγκο της Άρσεναλ, στην εκτός έδρας ήττα (2-0) από τη Σαουθάμπτον την πρώτη μέρα του έτους, προκειμένου να ξεσπάσει και να εκφράσει στον Αλσατό κόουτς τα παράπονά του.
Εννοείται ότι έπεσε στα χέρια των ανδρών ασφαλείας και δεν θα έμενε ατιμώρητη η κίνησή του, με την ποινή που του επιβλήθηκε να του απαγορεύει την παρουσία σε οποιοδήποτε γήπεδο για τα επόμενα τρία χρόνια, συν 500 λίρες πρόστιμο.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Το ράγκμπι, ο Μπεστ και οι... χαμηλές κάλτσες του Γκρέιλις!!

Ο Κώστας Ζάλιαρης γράφει για τον Τζακ Γκρέιλις, τον 19χρονο της Άστον Βίλα που μεγάλωσε βλέποντας τον Τζορτζ Μπεστ, έμαθε να μη φοβάται κανέναν αντίπαλο και ο ενθουσιασμός του στο γήπεδο εντυπωσιάζει.
Ο νεαρός μεσοεπιθετικός έβγαλε... μάτια στον ημιτελικό Κυπέλλου των «χωριατών» απέναντι στη Λίβερπουλ, το απόγευμα της Κυριακής στο «Γουέμπλεϊ», είχε συμμετοχή και στα δύο γκολ της ομάδας του που πήρε την πρόκριση στον τελικό με ανατροπή στο σκορ (2-1) και κέρδισε τους οπαδούς του συλλόγου. Τουλάχιστον αυτούς που είχαν κάποιες αμφιβολίες, διότι μπορεί να μην τον είχαν δει όσο κάποιους άλλους.
Με τον ενθουσιασμό του να τον καθοδηγεί μέσα στο γήπεδο, τις κινήσεις του να είναι τέτοιες που άλλοι στην ηλικία του δεν θα σκέφτονταν καν να κάνουν, τον τσαμπουκά του να είναι αξιοθαύμαστος και την άγνοια κινδύνου όσον αφορά τα σκληρά μαρκαρίσματα, ο Τζακ Γκρέιλις είναι το νέο «hot topic» στην Αγγλία.
«Ξέρετε τι μου απάντησε όταν του είπα ότι θα βρισκόταν στην 11άδα για το παιχνίδι με τη Λίβερπουλ; "Ώρα για δράση"» αποκάλυψε ο Τιμ Σέργουντ και δεν χρειάζονται περισσότερα λόγια για το ποδοσφαιρικό θράσος και τη μαχητικότητα του ποδοσφαιριστή για τον οποίο πλέον μάχονται οι ομοσπονδίες Αγγλίας και Ιρλανδίας για τις εθνικές ομάδες Ανδρών.

Αν και ξεκίνησε από το ράγκμπι, παίζοντας από την ηλικία των 10 ετών μέχρι και τα 14, ο νεαρός άσος των «χωριατών» και οπαδός της Άστον Βίλα λόγω και του οικογενειακού του περιβάλλοντος όπου όλοι υποστήριζαν τον σύλλογο του Μπέρμιγχαμ, αποφάσισε να εγγραφεί στα τμήματα υποδομής της ομάδας.
Βλέποντας βίντεο από τον Τζορτζ Μπεστ και τα κατορθώματά του, έμαθε δύο πράγματα. Το πιο σημαντικό από αυτά είναι πως ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο η ιδέα του περί του... σκληρού παιδιού που δεν τα παρατάει. Τη φιλσοσοφία αυτή, βέβαια, την είχε από την εποχή που έπαιζε ράγκμπι, όμως το δείχνει κάθε φορά σε κάθε του εμφάνιση με την Άστον Βίλα και το έκανε και στον πρόσφατο ημιτελικό με τη Λίβερπουλ. Όσο κι αν τον έριξαν κάτω σηκώθηκε, όσο κι αν τον κλώτσησαν συνέχισε δίχως να δώσει σημασία στον πόνο και μάλιστα, δεν σήκωσε... ποτέ τις κάλτσες του!
Αυτό είναι το δεύτερο από τα πράγματα που τον χαρακτηρίζουν. «Δεν με νοιάζει τι κάνει με τις κάλτσες του, αρκεί να παίζει καλά. Ξέρει ότι παίζει καλά, κάνει όλα αυτά που του ζητάω μέσα στο γήπεδο και δεν μπορώ να έχω κάποιο παράπονο. Δεν με νοιάζει τι κάνεις με τις κάλτσες του» έχει τονίσει ο Τιμ Σέργουντ και πραγματικά δεν έχει κανένα παράπονο από τον Γκρέιλις. Αυτός, προκειμένου να ... τηρεί τους κανονισμούς, έχει αγοράσει παιδικές επικαλαμίδες για να καλύπτουν μονάχα ένα μικρό μέρος του ποδιού του, ώστε να μη χρειάζεται να σηκώνει τις κάλτσες και να διατηρεί το στυλ που υιοθέτησε από τον Τζορτζ Μπεστ, αλλά και να τον εκφράζει αφού όσα χτυπήματα κι αν δεχθεί, πάντα θα σηκωθεί να συνεχίσει.


Το γενεαλογικό του δέντρο, είναι τέτοιο που κάνει εξαιρετικά σημαδιακή τη συμμετοχή του στον μεγάλο τελικό του φετινού Κυπέλλου Αγγλίας. Πίσω στις αρχές του 20ου αιώνα και πιο συγκεκριμένα, στο 1905, ο προ-προπάππους του Τζακ Γκρέιλις, Γουίλιαμ Γκάρατι, είχε κατακτήσει το Κύπελλο Αγγλίας με τη φανέλα της Άστον Βίλα! Το παιχνίδι εκείνο είχε ολοκληρωθεί με σκορ 2-0 επί της Νιούκαστλ. «Ποδοσφαιριστής με τη νοοτροπία never say die» χαρακτηριζόταν ο προ-πάππους του νεαρού άσου των «χωριατών».
Το DNA την έχει κάνει τη δουλειά του και ο 19χρονος συνεχίζει την ιστορία της οικογένειάς του...


*Πηγή: gazzetta.gr*

Σα Πίντο: «Δεν έχω καμία σχέση με αυτό το έργο»

Η πορτογαλική Record με αφορμή την δήλωση Σα Πίντο στο gazzetta.gr αναφορικά με την καταγγελία του Τάκη Φύσσα επικοινώνησε εκ νέου με τον πρώην τεχνικό του Ατρομήτου.  
Ο Πορτογάλος τεχνικός σε χθεσινή επικοινωνία του με το gazzetta.gr εξέφρασε την έκπληξη του για την καταγγελία του Τάκη Φύσσα σχετικά με παρεμβάσεις που δέχθηκε στο ματς με τον Ολυμπιακό αναφέροντας:
«Έχω εκπλαγεί με αυτή την ιστορία. Δεν έχω κάτι να πω. Το μόνο που θέλω είναι η πρώην ομάδα μου να προκριθεί στα πλέι-οφ του πρωταθλήματος και να κάνει ένα βήμα παραπέρα σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν.
Επιστεύομαι τους πρώην παίκτες μου και ξέρω πως μπορούν να τα καταφέρουν. Σας ευχαριστώ»,
Σήμερα ήταν η σειρά της Record να επικοινωνήσει με τον 42χρονο προπονητή με αφορμή όπως τονίζεται στο άρθρο τις δηλώσεις του τελευταίου στο gazzetta.gr.
Ο Σα Πίντο επανέλαβε πως δεν έχει καμία εμπλοκή με το συγκεκριμένο θέμα δηλώνοντας: «Δεν έχω καμία σχέση με αυτό το θέμα. Με βάζουν σε πολέμους».
Παράλληλα επανέλαβε πως έχει εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους αποχώρησε από τον Ατρόμητο.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο Μίλος Τεόντοσιτς στο gazzetta.gr!!

Ο ηγέτης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μίλος Τεόντοσιτς, αναλύει στο gazzetta.gr που έκανε λάθος η ομάδα του, χαρακτηρίζει τον Ιτούδη “τεράστιο ταλέντο της προπονητικής”, δεν αποκλείει επιστροφή στον Πειραιά και σχολιάζει, έμμεσα, την μη χειραψία με Διαμαντίδη! 
Το τρίποντο με το οποίο μείωσε στον πόντο (84-83) στα 44 δευτερόλεπτα, έκανε πολλούς από τους φίλους του Παναθηναϊκού να τραβήξουν τα μαλλιά τους και αρκετούς από τους οπαδούς της ομάδας να τον “στολίσουν” με διάφορα “κοσμητικά” επίθετα. Ο 28χρονος Σέρβος διεθνής point-guard, βλέπετε, στο 3ο ματς της σειράς δεν βρέθηκε σε μεγάλη βραδιά (12π., 5ρ., 9ασ. & 6λ. με 3/9 σουτ) και ίσως αυτός ήταν και ένας από τους λόγους της... ανέλπιστης - για μερικούς (πριν από το τζάμπολ) - νίκης (86-85) του “τριφυλλιού”, που μείωσε το σκορ σε 2-1 και κράτησε ζωντανό το “πράσινο” όνειρο για επιστροφή στο φάϊναλ-φορ!
Ο λόγος για τον Μίλος Τεόντοσιτς, πού ξεπρόβαλλε πρώτος από τα αποδυτήρια της ΤΣΣΚΑ και αφού κοντοστάθηκε για να χαιρετήσει παλιούς γνώριμους, τέθηκε στην διάθεση του gazzetta.gr για μία σύντομη “ανάκριση”. Ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στην Ευρώπη, ανέλυσε τα αίτια της ήττας, χαρακτήρισε τους πρωταθλητές Ελλάδας καλύτερη ομάδα απ’ ότι πιστεύει ο κόσμος και το ΟΑΚΑ δυνατή έδρα, παραδέχτηκε ότι η συνεργασία με τον Δημήτρη Ιτούδη τον έχει κάνει καλύτερο παίκτη και δεν έκρυψε ότι κάποια στιγμή, θα ήθελα να γυρίσει στον Ολυμπιακό. Αν νομίζετε ότι δεν ρωτήσαμε γιατί δεν ανταλλάσει χειραψία με τον Δημήτρη Διαμαντίδη, είστε γελασμένοι...
Μετά τα δύο πρώτα παιχνίδια της σειράς και τις ισάριθμες εύκολες νίκες που πετύχατε στη Μόσχα, όλοι περίμεναν ότι, εύκολα ή δύσκολα, θα φεύγατε από την Αθήνα σκουπίζονταςτον Παναθηναϊκό... Πόσω μάλλον, όταν στην 2η περίοδο προηγηθήκατε και με +10 (21-31)...
«Εκεί ακριβώς χάθηκε το ματς! Σ‘ εκείνο το σημείο, για κάποιο ανεξήγητο λόγο, που δεν μας συμβαίνει συχνά φέτος, χάσαμε για λίγο την συγκέντρωσή μας, χαλαρώσαμε στην άμυνα κι επιτρέψαμε στον Παναθηναϊκό να ξαναβρεί ρυθμό με κάποια ελεύθερα σουτ και να επιστρέψει στο ματς! Αυτό ήταν το μεγάλο μας λάθος... Στα τελευταία 6-7 λεπτά, όταν συνειδητοποιήσαμε ότι αν δεν ξυπνήσουμε, κινδυνεύαμε να χάσουμε και εύκολα και αυτό ίσως να είχε και επίπτωση στην ψυχολογία μας, σκληρύναμε αμυντικά και μετά από δύο-τρία δύσκολα σουτ που βάλαμε στην επίθεση, πιστέψαμε στην ανατροπή, όπως αποδείχτηκε αυτή η αντίδραση σε ήταν αρκετή... Όμως, δεν μπορείς να κερδίσεις ένα τόσο σημαντικό ματς, που οδηγεί σε φάϊναλ-φορ, με λίγα λεπτά καλού μπάσκετ... Χρειάζεται πολύ μεγαλύτερη διάρκεια...»
Στην Ελλάδα, πάντως, όσοι φίλαθλοι πίστευαν σε νίκη του Παναθηναϊκού, ίσως να μην ήταν αποτελούσαν και την πλειοψηφία...
«Κοίτα, είναι καλή ομάδα ο Παναθηναϊκός! Μάλλον εμείς τους κάναμε να μοιάζουν αδύναμοι να αντιδράσουν, με την απόδοση που πιάσαμε στους δύο πρώτους αγώνες στη Μόσχα, σε συνδυασμό με το ότι κι εκείνοι έπαιξαν άσχημα. Σ’ αυτό το γήπεδο νίκησαν τη Ρεάλ με σχεδόν 20 πόντους διαφορά, τη Φενέρμπαχτσέ το ίδιο εύκολα, έχουν κόσμο, έχουν ορισμένους έμπειρους παίκτες, αλλά και κάποια νέα ταλέντα, οπότε, για καμία ομάδα δεν είναι απλό να έρθει εδώ και να κάνει περίπατο!»
Παρακολουθώντας την πορεία σου στην εφετινή Ευρωλίγκα (μ.ο. 15,5π. & 7,3ασ. με 41,5% στα τριπ.), αμέσως μετά το εξαιρετικό τουρνουά που έκανες στο Παγκόσμιο Κύπελλο με την Εθνική Σερβίας, φαίνεται ότι διανύεις την πιο ώριμη σεζόν της καριέρας σου. Σ’ αυτό έχει παίξει ρόλο και ο Δημήτρης Ιτούδης;
«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι‘ αυτό! Όταν συμφώνησε με την ομάδα, χάρηκα πάρα πολύ γιατί τον θεωρώ το μεγαλύτερο ταλέντο της προπονητικής στην Ευρώπη! Ίσως κανένας άλλος προπονητής στην καριέρα μου, δεν μου έχει δώσει τόσο μεγάλη ελευθερία στον παιχνίδι, όπως ο Δημήτρης και μπορώ να πω πως έχει επηρεάσει πολύ τον τρόπο που λειτουργώ και σκέφτομαι μέσα στο γήπεδο! Θα έλεγα ότι με έχει αλλάξει αρκετά, συζητάμε πολύ πριν και μετά τους αγώνες και αυτό με έχει βοηθήσει πολύ... Σίγουρα, όμως, θα έχει παίξει ρόλο και το ότι έχω μεγαλώσει, είμαι πλέον 28 χρονών και πιστεύω ότι έχω ωριμάσει αρκετά, παίρνω πιο έξυπνες αποφάσεις και έχω περιορίσει τα πολλά βλακώδη λάθη που έκανα παλιότερα...»
Πως σου φάνηκε η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ;
«(σ.σ.: Χαμογελάει!!!)... Όταν ερχόμουν εδώ με τον Ολυμπιακό, είχε πολύ μεγαλύτερη φασαρία, αλλά αυτό είναι λογικό! Επομένως, δεν ήταν και τόσο άσχημα... Σ‘ αυτό το γήπεδο, έχω παίξει κάτω από πολύ χειρότερες συνθήκες απ‘ ότι απόψε (σ.σ.: χθες)... Παρ‘ όλα αυτά περίμενα ότι θα ήταν γεμάτο, αλλά απ‘ ότι φαίνεται αυτό θα γίνει την Πέμπτη. Μη νομίζεις, όμως... Δεν επηρεάζομαι πλέον από τον κόσμο, μεγάλωσα πια!»
Μια και το ανέφερες, σκέφτεσαι καθόλου εκείνη την εποχή που έπαιζες στον Πειραιά; Έχει περάσει από το μυαλό σου να γυρίσεις;
«Αν αποφάσιζα να γυρίσω σε κάποια πρώην ομάδα μου, αυτό θα γινόταν μόνο για τον Ολυμπιακό! Έπαιξα τέσσερα χρόνια στην ομάδα, απέκτησα εμπειρίες, κατέκτησα τίτλους και διακρίσεις κι έκανα φίλους, οπότε αυτή η περίοδος είναι λογικό να έχει περίοπτη θέση στην καρδιά μου!»
Να κλείσουμε με μία ερώτηση, που δεν μπορώ να αποφύγω γιατί πολλοί είναι οι μπασκετικοί που έχουν αυτή την απορία... Εξ’ όσων σε αφορά, γιατί - όχι απλά - δεν χαιρετιέστε με τον Διαμαντίδη, αλλά δεν ανταλλάσετε ούτε ματιά;
«Γιατί ξύνεις παλιές πληγές τώρα; Ασ’ την αυτή την ερώτηση, δεν θέλω να μιλήσω γι‘ αυτό...»

*Πηγή: gazzetta.gr*