Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Κοντά στη συμφωνία για ΜακΜάναμαν!!

Μετά από αρκετές αποτυχημένες απόπειρες, η Γουέστ Μπρομ είναι πλέον έτοιμη να δώσει τα χέρια με τη Γουίγκαν για την απόκτηση του Κάλουμ ΜακΜάναμαν, έναντι ενός ποσού ανάμεσα στα 4 και τα 5 εκ. λίρες. Αναμένεται η συμφωνία και με τον παίκτη.
Μία «ανάσα» από τη συμφωνία με τη Γουίγκαν για την απόκτηση του Κάλουμ ΜακΜάναμαν βρίσκεται η Γουέστ Μπρομ.
Οι «baggies» δεν το έβαλαν κάτω, και παρά τα ουκ ολίγα «άκυρα» των «λάτικς», κατάφεραν με την τελευταία τους πρόταση να πείσουν τους ανθρώπους του συλλόγου της Τσάμπιονσιπ.
Το πόσο που αναμένεται να δαπανηθεί κυμαίνεται ανάμεσα στα 4 και τα 5 εκ. λίρες, την ώρα που οι συζητήσεις με τον ίδιο τον παίκτη για το νέο του συμβόλαιο, αναμένονται σήμερα (26/1).
Αν όλα πάνε καλά, ο ΜακΜάναμαν θα υπογράψει για 3,5 χρόνια με την ομάδα του Τόνι Πιούλις.
*Πηγή: england365.gr*

Μεσημεριανή… σουπίτσα!

Δεν είναι συνταγή, είναι ο πιο επιεικής χαρακτηρισμός για το Καλλιθέα-Ηρακλής Ψαχνών. Έχοντας ως προτεραιότητα να μη χάσουν, οι δυο τους έμειναν στεγνοί από γκολ κι έφεραν άνοστο 0-0 στη Νέα Σμύρνη.

Μεσημεριανή… σουπίτσα
Δεν πήγαν πολλοί να παρακολουθήσουν το παιχνίδι της Καλλιθέας με τον Ηρακλή Ψαχνών στη Νέα Σμύρνη. Κι εκείνοι που το έκαναν, όμως, δεν δικαιώθηκαν ακριβώς για την επιλογή τους.

Πιεσμένοι βαθμολογικά και σε απόσταση αναπνοής απ’ τους μπελάδες της επικίνδυνης ζώνης, τόσο οι γηπεδούχοι, όσο και οι φιλοξενούμενοι απέφυγαν να πάρουν ρίσκα.

Εξαιρουμένης λοιπόν μιας μεγάλης ευκαιρίας του Αρναρέλλη (όταν προ κενής εστίας σχεδόν δεν κατάφερε να σκοράρει για την Καλλιθέα) δεν απειλήθηκε πολλές φορές το 0-0.

Αυτό που κράτησε μεν τους Αθηναίους με μια μόλις ήττα στα έξι τελευταία ματς (κι αυτή απ’ την ΑΕΚ), αλλά και κάτω απ’ την ομάδα του Γιώργου Φοιρού στη βαθμολογία.


Το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής

Νότιος όμιλος

Σάββατο, 24/1

Αχαρναϊκός-Επισκοπή 4-2
(26’ Καλογερόπουλος, 59’ Γιέσιτς, 75’ Ταμπάκης - 8’ Δουμάνης, 86’ Δρακάκης)

Χανιά-Ερμιονίδα 1-3
(52’ Αλέκου - 18’, 69’ Παβίσεβιτς, 44’ Βλαχόπουλος)

Φωστήρας-Απόλλων Σμύρνης 0-2
(28’ Βάντερσον, 54’ πεν. Καραδέμητρος)

Δευτέρα, 26/1

Καλλιθέα-Ηρακλής Ψαχνών 0-0

ΑΕΚ-Παναιγιάλειος (18:00)

Πανηλειακός-Άλιμος (0-3 α.α.)

Ρεπό: Παναχαϊκή

Βόρειος όμιλος

Παρασκευή, 23/1

Αγροτικός Αστέρας-Λαμία 3-1
(22’, 55’ Βελλίνης, 64’ πεν. Στεφανίδης - 57’ Μουμίν)

Σάββατο, 24/1

Αιγινιακός-Εθνικός Σερρών 2-0
(22’, 68’ Κυνηγόπουλος)

Τύρναβος-Αναγέννηση Καρδίτσας 1-0
(66’ Σολφερίνο)

Ζάκυνθος-Ολυμπιακός Βόλου 1-0
(27’ Μπλέτσας)

Απόλλων 1926-Λάρισα 0-1
(35’ Νεμπεγλέρας)

Ηρακλής-Πιερικός 2-2
(3’, 14’ Ρομάνο - 77’ Μυστακίδης, 86’ Μπαξεβάνος)

Ρεπό: Φωκικός


Η επόμενη αγωνιστική (15η)

Νότιος όμιλος

Ηρακλής Ψαχνών-Παναχαϊκή
Άλιμος-Καλλιθέα
Παναιγιάλειος-Πανηλειακός
Ερμιονίδα-Αχαρναϊκός
Απόλλων Σμύρνης-ΑΕΚ
Φωστήρας-Χανιά

Ρεπό: Επισκοπή

Βόρειος όμιλος

Λαμία-Φωκικός
Λάρισα-Αγροτικός Αστέρας
Πιερικός-Απόλλων 1926
Αναγέννηση Καρδίτσας-Αιγινιακός
Ολυμπιακός Βόλου-Ηρακλής
Ζάκυνθος-Τύρναβος

Ρεπό: Εθνικός Σερρών *Πηγή: sport-fm.gr*

Πήρε Φυσέκη ο Άρης!!

Ολοκληρώθηκε η απόκτηση του Γιάννη Φυσέκη από τον Άρη, καθώς ο σύλλογος έβγαλε ανακοίνωση. «Η προσωπική επιτυχία του κάθε ποδοσφαιριστή βασίζεται στην ομάδα», δήλωσε.

Πήρε Φυσέκη ο Άρης
Από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης στον Άρη.

Ο Γιάννης Φυσέκης ανήκει από το μεσημέρι της Δευτέρας στον σύλλογο της Θεσσαλονίκης, που έκανε τη σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα της και ο παίκτης αναμένεται το απόγευμα να κάνει την πρώτη του προπόνηση με τη νέα του ομάδα.

Οι «κίτρινοι» ήταν σε αναζήτηση τερματοφύλακα μετά την απόφαση του Δημήτρη Καρατζιοβαλή να βάλει τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα. Μεγάλο ενδιαφέρον έχει το να θα συνεχίσει να προπονεί τους υπόλοιπους πορτιέρο του Άρη.

Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, ο Γιάννης Φυσέκης, δήλωσε στο www.arisfc.gr:«Η προσωπική επιτυχία του κάθε ποδοσφαιριστή βασίζεται στην ομάδα. Οπότε προέχει η ομάδα».

Η ανακοίνωση

Το Ποδοσφαιρικό Τμήμα του Άρη ανακοινώνει την απόκτηση του Γιάννη Φυσέκη.

Ο 29χρονος τερματοφύλακας βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της ομάδας μας και, μετά την συνάντηση που είχε με τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη, συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στον Άρη. Μάλιστα, το απόγευμα θα κάνει την πρώτη του προπόνηση στο «Δασυγένειο».

Ο Γιάννης Φυσέκης γεννήθηκε στις 10/10/1985 στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης, έχει ύψος 1,97 και βάρος 85 κιλά.

Τα νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας μας ξεκίνησε την καριέρα του από την Δόξα Τριλόφου. Επόμενος σταθμός ήταν ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης. Το καλοκαίρι του 2006 μεταγράφηκε στην Α.Ε.Κ. Στα τρία χρόνια της παραμονής του παραχωρήθηκε με υποσχετική στην Αναγέννηση Καρδίτσας, στη Λαμία και στον Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Ακολούθησαν ο Π.Α.Ο.Ν.Ε. (2009) και ο Πανσερραϊκός, μέχρι να επιστρέψει στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, όπου αγωνίζονταν μέχρι πρότινος.

Ο Γιάννης Φυσέκης είναι πτυχιούχος Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής, ενώ κάνει διδακτορικό στη Νευροβιολογία στο Πανεπιστήμιο Αλεξανδρούπολης.

Θλάση ο Μαχαίρας!

Τον προβληματισμό του Σάββα Παντελίδη προκαλεί ο τραυματισμός του Δημήτρη Μαχαίρα, καθώς ο έμπειρος άσος θα μείνει εκτός δράσης για περίπου δύο εβδομάδες.

Θλάση ο Μαχαίρας
Την πλήρη ενσωμάτωση των νεοαποκτηθέντων ποδοσφαιριστών περιμένουν στον Λεβαδειακό, ύστερα από την ήττα στην Κομοτηνή από τον Πανθρακικό.

Προβληματισμό, ωστόσο, προκαλεί ο τραυματισμός του Δημήτρη Μαχαίρα, ο οποίος σύμφωνα με το ιατρικό επιτελείο των Βοιωτών έχει υποστεί θλάση και θα μείνει δύο εβδομάδες εκτός.

Στα μεταγραφικά, η προσπάθεια για να αποκτηθεί ένας ακόμα αμυντικός χαφ συνεχίζεται. *Πηγή: sport-fm.gr*

Σκέπασε τα καλάθια!!

Εξαιρετικός ο Χασάν Γουάιτσαϊντ έκανε τριπλ-νταμπλ και βοήθησε σημαντικά το Μαϊάμι στη νίκη 96-84 επί των Μπουλς στο Σικάγο.

Σκέπασε τα καλάθια!
Το Μαϊάμι ανεβαίνει… Ο Χασάν Γουάιτσαϊντ ήρθε για να σκεπάσει το καλάθι του και να προσφέρει σημαντικότατες βοήθειες που αναζητούσε κοντά στο καλάθι.

Και τι βοήθεια… Ο νεαρός σέντερ έκανε τριπλ-νταμπλ με 14 πόντους, 13 ριμπάουντ και 12 τάπες, το οποίο είναι και ρεκόρ στην ιστορία της ομάδας. Έχοντας τον Γουάιτσαϊντ, λοιπόν σε δαιμονιώδη κατάσταση το Μαϊάμι έφτασε στη νίκη 96-84 επί των Μπουλς στο Σικάγο.

Σε καλή βραδιά οι Μπος και Γουέιντ οι οποίοι πέτυχαν από 20 και 26 πόντους, αντίστοιχα.

Οι γηπεδούχοι είχαν το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και τις λύσεις όταν το Σικάγο προσπάθησε να κάνει την αντεπίθεσή του στην τέταρτη περίοδο.

Στο Σαν Αντόνιο οι Μπακς προσπάθησαν να βάλουν δύσκολα στους Σπερς. Το κατάφεραν ως ένα σημείο αλλά και πάλι οι πρωταθλητές δεν αποδείχθηκαν εύκολος αντίπαλος για να γίνουν το θύμα μιας τέτοιας έκπληξης. Η ομάδα του Μιλγουόκι με τον Αντετοκούνμπο να μην είναι σε καλή βραδιά είχαν καταφέρει να διατηρήσουν το προβάδισμα σε μεγάλο μέρος του αγώνα. Στα μέσα της τρίτης περιόδου όμως οι Σπερς έκαναν την αντεπίθεσή τους, με ένα σερί 11-0 μείωσαν σε 62-61, πέρασαν μπροστά στο σκορ και πήραν τη νίκη.


Τα αποτελέσματα των αγώνων του ΝΒΑ που έγιναν τα ξημερώματα:

Λος Άντζελες Λέικερς – Χιούστον Ρόκετς 87-99
(Μπουζερ 18, Λιν 14, Έλιγκτον 13 – Χάρντεν 37, Σμιθ 11, Τέρι 11)

Ντένβερ Νάγκετς – Ουάσιγκτον Ουίζαρντς 115-117 (παράταση)
(Λόουσον 31, Τσάντλερ 20, Άρθουρ 12 – Χάμφρις 21, Πιρς 19, Γουολ 19)

Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς – Μπόστον Σέλτικς 114-111
(Τόμσον 31, Κάρι 22, Γκριν 14 – Σάλινγκερ 26, Τέρνερ 19, Μπράντλι 15)

Σαν Αντόνιο Σπερς – Μιλγουόκι Μπακς 101-95
(Ντάνκαν 20, Λέοναρντ 19, Ντιαό 14 – Μίντλετον 21, Μπέιλες 15, Πατσουλια 12)

Τορόντο Ράπτορς – Ντιτρότ Πίστονς 114-110
(Ντε Ροζάν 25, Βαλατσιούνας 20, Τζόνσον 17 – Ογκαστιν 35, Μονρο 21, Καλντγουελ-Πόουπ 16)

Ατλάντα Χοκς – Μινεσότα Τίμπεργουλβς 112-100
(Μίλσαπ 20, Χόρφορντ 19, Τιγκ 15 – Γιανγκ 26, Γουίλιαμς 20, Πέκοβιτς 15)

Νιου Όρλεαν Πέλικανς – Ντάλας Μάβερικς 109-106
(Ντέιβις 28, Έβανς 24, Άντερσον 18 – Έλις 36, Νοβίτσκι 24, Ροντο 17)

Ορλάντο Μάτζικ – Ιντιάνα Πέισερς 99-106
(Βούτσεβιτς 27, Ολαντιπο 18, Χάρις 11 – Γουέστ 20, Χιλ 17, Στάκι 15)

Φίνιξ Σανς – Λος Άντζελες Κλίπερς 100-120
(Τόμας 25, Μπλέντσο 17, Λεν 15 – Γκρίφιν 23, Πολ 23, Ρέντικ 20)*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Καρατζιοβαλής φεύγει, ο Φυσέκης έρχεται;

Σε αναζήτηση τερματοφύλακα βρίσκεται ο Άρης, καθώς ο Δημήτρης Καρατζιοβαλής σταματάει το ποδόσφαιρο. Επικρατέστερος να τον αντικαταστήσει είναι ο Γιάννης Φυσέκης.

Ο Καρατζιοβαλής φεύγει, ο Φυσέκης έρχεται;
Οριστική είναι πλέον η απόφαση του Δημήτρη Καρατζιοβαλή να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Ο 39χρονος πορτιέρο έχει κάνει γνωστή την επιθυμία του από το φθινόπωρο, χωρίς να έχει βγει βέβαια κάποια ανακοίνωση, καθώς έτρεχαν οι υποχρεώσεις της ομάδας. Στο διάστημα που πέρασε, έγινε προσπάθεια από τους «κίτρινους» να τον μεταπείσουν, αλλά φαίνεται πως δεν τα κατάφεραν.

Ο πολύπειρος τερματοφύλακας αγωνίστηκε στον Άρη από το 2005 έως το 2009 και το περασμένο καλοκαίρι επέστρεψε σε αυτόν, φεύγοντας από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Μένει να δούμε τι θα γίνει με το άλλο πόστο που κατέχει, καθώς εκτός από το να υπερασπίζεται στην εστία της ομάδας του, όταν τον επιλέγει ο τεχνικός, έχει αναλάβει το να προπονεί και τους παίκτες που έχει στον «άσο» ο Άρης.

Πρώτη επιλογή για να τον διαδεχθεί είναι ο Γιάννης Φυσέκης, που έμεινε ελεύθερος από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης ίσως να σημειωθούν άμεσα εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα.*Πηγή: sport-fm.gr*

Η «πρώτη» του Χάρα!

Την πρώτη του προπόνηση ως παίκτης του Ολυμπιακού πραγματοποιεί ο Φράνκο Χάρα στις εγκαταστάσεις της ομάδας στο Ρέντη.

Η «πρώτη» του Χάρα

Ο αργεντινός άσος ο οποίος ολοκλήρωσε το Σάββατο την απόκτησή του στους ερυθρόλευκους σήμερα βρέθηκε το πρωί στο προπονητήριο του Ρέντη για να γυμναστεί με τους νέους του συμπαίκτες.

Μάλιστα ο Ολυμπιακός «ανέβασε» μια σχετική φωτογραφία του στο instagram από μια άσκηση.


Η πρώτη προπόνηση του Φράνκο Χάρα με τα χρώματα του Θρύλου! / Franco Jara's first training session with Olympiacos! #olympiacos #training #jara
*Πηγή: sport-fm.gr*

Απαντάει ο Σικαμπάλα στα Χανιά!

Εντός της ημέρας λήγει η διορία που έχει δώσει η διοίκηση του ΑΟ Χανιά στον Μαχμούτ Σικαμπάλα.

Απαντάει ο Σικαμπάλα στα Χανιά
Μία μεγάλη μεταγραφή επιχειρεί τις τελευταίες ημέρες να πραγματοποιήσει η διοίκηση του ΑΟ Χανιά, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες έχει καταθέσει επίσημη πρόταση στον Μαχμούτ Σικαμπάλα.

Μάλιστα, εντός της ημέρας λήγει η διορία που έχουν δώσει οι Κρητικοί στην πλευρά του Αιγύπτιου μεσοεπιθετικός ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, καθώς θα αποχωρήσει από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Ενδιαφέρον για τον διεθνή άσο έχει δείξει ξανά η Ζάμαλεκ, στην οποία έχει αγωνιστεί άλλες τρεις φορές στο παρελθόν, και για αυτό τον λόγο οι Χανιώτες περιμένουν άμεσα την απάντηση του παίκτη.*Πηγή: sport-fm.gr*

Ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση!!

Το νικηφόρο σερί της επιθυμεί να συνεχίσει η ΑΕΚ, η οποία στην πρώτη αγωνιστική του β’ γύρου της Football League υποδέχεται τον Παναιγιάλειο και με… φόντο τη διαδικασία πλέι οφ.

Ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση
Λίγες ημέρες πριν από τον κρίσιμο επαναληπτικό με την Κέρκυρα, για τη φάση των «16» του Κυπέλλου, η ΑΕΚ επιστρέφει στις υποχρεώσεις της για το πρωτάθλημα, στην πρεμιέρα του δευτέρου γύρου.

Ο «Δικέφαλος» υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τον Παναιγιάλειο (18:00, OTE Sport 4, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr), μία ομάδα που την δυσκόλεψε αρκετά στο πρώτο παιχνίδι της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Εκείνο που προβληματίζει τον Τραϊανό Δέλλα είναι το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι έχουν δεχθεί μόλις 7 γκολ και διαθέτουν τη δεύτερη καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα (μετά την «Ένωση»), αν και βρίσκονται στην 7η θέση της βαθμολογίας.

Σύμφωνα με όσα έδειξε ο Έλληνας τεχνικός, θέση στο βασικό σχήμα έχουν εξασφαλίσει οι Ανέστης, Μπακάκης, Σαρρής, Λαμπρόπουλος, Ανάκογλου, Μάνταλος, Μπρέτσεβιτς και Γιόχανσον, με τις υπόλοιπες θέσεις να «παίζονται» ακόμα.

Στο αριστερό άκρο της άμυνας είχε δοκιμαστεί ο Σοϊλέδης, ενώ για τις δύο θέσεις των εξτρέμ υπάρχουν τέσσερις υποψήφιοι: Αραβίδης, Ντούνης, Ζόριτς και Πλατέλλας.*Πηγή: sport-fm.gr*

Βάζει τις βάσεις για Super League!!

Τις επαφές με υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους φέρεται ήδη να έχει ξεκινήσει η ΑΕΚ, ώστε να προχωρήσουν στην απόκτηση των παικτών που θα στελεχώσουν την ομάδα στην επιστροφή της στη Σούπερ Λίγκα.

Βάζει τις βάσεις για Super League
Στην αναζήτηση του ποδοσφαιριστή που θα πλαισιώσει τον Ιβάν Μπρέτσεβιτς στην κορυφή της επίθεσης της ΑΕΚ βρίσκεται ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς.

Παράλληλα, όμως, ο Σέρβος τεχνικός διευθυντής έχει επαφές και για την στελέχωση του υπάρχοντος ρόστερ εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Κάτι ανάλογο είχε συμβεί άλλωστε και το προηγούμενο καλοκαίρι, αφού η «Ένωση» κινήθηκε άμεσα για δυναμώσει το δυναμικό της για τη συμμετοχή της στη Football League.

Σύμφωνα με πληροφορίες της SportDay, ο Μιλοβάνοβιτς έχει καταλήξει σε περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που μένουν ελεύθεροι τον Ιούλιο και, μάλιστα, ήδη έχει έρθει σε επαφή μαζί τους.

Στη σχετική λίστα υπάρχουν τα ονόματα του Χρήστου Τασουλής (αριστερό μπακ του Πανιωνίου), του Απόστολου Γιάννου (επιθετικός επίσης του Πανιωνίου), του Νίκολας Μαρτίνες (του Αργεντινού μεσοεπιθιετικού του Παναιτωλικού, το συμβόλαιό του λήγει το 2016) και του Δημήτρη Κουρμπέλη (που παίζει στον Αστέρα Τρίπολης και μένει ελεύθερος το 2018).

Σίγουρα δεν είναι μόνο αυτοί οι παίκτες στο «στόχαστρο» του Σέρβου τεχνικού διευθυντή, ο οποίος παράλληλα έχει γίνει γνωστό ότι έχει επαφές και στο εξωτερικό για να βρει τις καλύτερες λύσεις για την ενίσχυση του ρόστερ της ΑΕΚ.

Ένας από αυτούς είναι και ο Αντρέ Σιμόες που είναι ο πρώτος παίκτης που έκλεισε η «Ένωση» εν όψει της επιστροφή της στη Σούπερ Λίγκα. Δεν αποκλείεται όμως να προκύψουν και περιπτώσεις από τη Βραζιλία, όπου πήγε πρόσφατα ο Μιλοβάνοβιτς και είχε επαφές και με μεγάλη εταιρεία μάνατζερ της Λατινικής Αμερικής.*Πηγή: sport-fm.gr*

«Χρυσώνει» τον Βιεϊρίνια!!

Επίσημη πρόταση στον Αντελίνο Βιεϊρίνια για το καλοκαίρι έχει καταθέσει ο ΠΑΟΚ, με τους Θεσσαλονικείς να δίνουν 2 εκατ. ευρώ στον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό. Αγωνία για Κόστα, κίνηση για Μπάστος!

«Χρυσώνει» τον Βιεϊρίνια
Αποφασισμένοι να ενισχύσουν αισθητά το υπάρχον ρόστερ του ΠΑΟΚ με μία μεγάλη μεταγραφή δείχνουν στον ΠΑΟΚ.

Όπως γράφει η SportDay, οι Θεσσαλονικείς ήρθαν σε επαφή με την πλευρά του Αντελίνο Βιεϊρίνια που μένει ελεύθερος από την Βόλφσμπουργκ για συνεργασία από το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο «Δικέφαλος του Βορρά» είναι διατεθειμένος να δώσει μέχρι και 2 εκατ. ευρώ στον διεθνή άσο για να επιστρέψει στην Ελλάδα και να φορέσει ξανά την ασπρόμαυρη φανέλα.

Ο Βιεϊρίνια ψάχθηκε για ομάδα στο εξωτερικό, αλλά από τη στιγμή που δεν βρίσκει σύλλογο που να πληροί καλύπτει τις φιλοδοξίες του όλα δείχνουν ότι θα παίξει ξανά στην Τούμπα.

Αγωνία για Ρικάρντο Κόστα

Για το κέντρο της άμυνας, στον ΠΑΟΚ έχουν ως μεγάλο στόχο τον Ρικάρντο Κόστα.

Ο Πορτογάλος στόπερ σε επικοινωνία του με τον «Δικέφαλο του Βορρά» είχε ενημερώσει πως θα ολοκλήρωνε τις διαπραγματεύσεις για να μείνει ελεύθερος από την Αλ Σαϊλίγια. Αυτό ακόμη δεν έχει επιτευχθεί και είναι ένα γεγονός που μεγαλώνει την αγωνία στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο.

Όσον αφορά τώρα τον αριστερό χαφ, ο ΠΑΟΚ φέρεται να προσέγγισε τον Βραζιλιάνο Μισέλ Μπάστος, ο οποίος αυτή τη στιγμή αγωνίζεται στην πατρίδα του με τη φανέλα της Σάο Πάολο. Στις πρώτες συζητήσεις διαπιστώθηκε οικονομική απόσταση και το θέμα έχει παραμείνει στάσιμο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Σήμερα το… τυπικό!

Εντός της ημέρας θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Παναθηναϊκού με τον Μπεργκ, ο οποίος θα υπογράψει την επέκταση του συμβολαίου του μέχρι το 2018. Σήμερα «κρίνεται» του Πράνιτς εν όψει Ξάνθης.

Σήμερα το… τυπικό
Μέσα στην ημέρα (πιθανότατα το μεσημέρι) ο Μάρκους Μπεργκ, θα υπογράψει την επέκταση του συμβολαίου του με τον Παναθηναϊκό μέχρι το 2018.

Ανάμεσα στις δύο πλευρές υπάρχει συμφωνία σε όλα και ο Σουηδός επιθετικός θα μεταβεί – σύμφωνα με πληροφορίες – μετά την πρωϊνή προπόνηση στα γραφεία της «πράσινης» ΠΑΕ με τον εκπρόσωπό του για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Όσον αφορά το οικονομικό, οι απολαβές του διεθνούς φορ θα είναι αυξημένες και θα ξεπερνούν με τα μπόνους τις 750.000 ευρώ για τη νέα σεζόν.

Αισιοδοξία για Πράνιτς

Στη σημερινή προπόνηση του «τριφυλλιού» θα διαπιστωθεί η ετοιμότητα του Πράνιτς και του Κλωναρίδη εν όψει του επαναληπτικού αγώνα με την Skoda Ξάνθη για το Κύπελλο Ελλάδας.

Στον Παναθηναϊκό αισιοδοξούν πως ο Κροάτης χαφ δεν έχει κάτι το ανησυχητικό, καθώς υπέστη ελαφρύ διάστρεμμα στον αγώνα με την Καλλονή. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός, από την πλευρά του, δέχθηκε ένα χτύπημα στον μηρό, πονάει αρκετά και δύσκολα θα παίξει με τους Ακρίτες.*Πηγή: sport-fm.gr*

«Ερυθρόλευκο» ενδιαφέρον για Ερνάνι!

Την περίπτωση του Πορτογάλου εξτρέμ της Γκιμαράες, Ερνάνι, φέρεται να εξετάζει ο Ολυμπιακός. Σε πρώτο πλάνο παραμένει πάντα η περίπτωση του Νέτο για την ενίσχυση της άμυνας.

«Ερυθρόλευκο» ενδιαφέρον για Ερνάνι
Για δεύτερο εξτρέμ κινείται ο Ολυμπιακός, εκτός από την υπόθεση του κεντρικού αμυντικού, με τον Νέτο να παραμένει πάντα σε πρώτο πλάνο. Σύμφωνα με μερίδα του ελληνικού Τύπου, οι Πειραιώτες εξετάζουν «ζεστά» την περίπτωση του Ερνάνι.

Πρόκειται για τον 23χρονο ακραίο φορ της Γκιμαράες. Ο Πορτογάλος θεωρείται ο καλύτερος νέος παίκτης στον πρώτο γύρο της Primeira Liga, καθώς τη φετινή σεζόν έχει βοηθήσει την ομάδα με τα 4 γκολ και τις 5 ασίστ (σε 1.339 λεπτά συμμετοχής) που έχει μοιράσει στους συμπαίκτες του.

Τον συγκεκριμένο παίκτη φέρεται να έχει εισηγηθεί ο Βίτορ Περέιρα, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τι συμβαίνει στην πατρίδα του και θεωρεί ότι ο Ερνάνι μπορεί να βοηθήσει στον μέγιστο βαθμό τους «ερυθρόλευκους».

Μάλιστα, πληροφορίες θέλουν τους πρωταθλητές Ελλάδας να έχουν έρθει ήδη σε επαφή με την Γκιμαράες για την απόκτηση του 23χρονου εξτρέμ.

Όσον αφορά την ενίσχυση του κέντρου της «ερυθρόλευκης» άμυνας, ο Λουίς Νέτο της Ζενίτ παραμένει σε πρώτο πλάνο, αλλά υπάρχουν δυσκολίες για τον δανεισμό του Πορτογάλου στόπερ, καθώς οι Ρώσοι επιθυμούν να βρουν πρώτα τον αντικαταστάτη του πριν τον παραχωρήσουν.

Οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι έχουν συμφωνήσει σε όλα με τον διεθνή άσο, δείχνουν αποφασισμένοι να εξαντλήσουν τις πιθανότητες για την απόκτηση του Νέτο, αφού πρόκειται για μία καλή λύση. Ως εναλλακτικές λύσεις έχουν ακουστεί ο Νοβαρέτι της Λάτσιο αλλά και οι Μπρούνο Άλβες και Μεξές που φαντάζουν πιο δύσκολες περιπτώσεις.

Δείτε τον Ερνάνι εν δράσει







*Πηγή: sport-fm.gr*

Με Λάτσιο κρίνεται ο Ιντζάγκι!!

Μετέωρο είναι το μέλλον του Φίλιπο Ιντζάγκι στον πάγκο της Μίλαν, αφού όπως φαίνεται, θα κριθεί στο ματς της Τρίτης απέναντι στη Λάτσιο για το Coppa Italia.
Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά Μέσα, ο Αντριάνο Γκαλιάνι συναντήθηκε με τον προπονητή των «ροσονέρι», το τεχνικό τιμ και κάποιους ποδοσφαιριστές, ώστε να γίνει κατανοητό ότι η νίκη στο ματς με τους «λατσιάλι» είναι καθοριστικό για τη σεζόν των Μιλανέζων.
Φαίνεται λοιπόν, ότι έγινε αρκετά ξεκάθαρο πως ο «Πίπο» ενδέχεται να απομακρυνθεί από τη θέση του αν το αποτέλεσμα είναι και πάλι αρνητικό. Ήδη ο Σίλβιο και η Μπάρμπαρα Μπερλουσκόνι φέρονται δυσαρεστημένοι από τον Ιταλό τεχνικό, ενώ ο Γκαλιάνι παρουσιάζεται ως ο μόνος υποστηρικτής του.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ξεθολώνει το τοπίο για Νοβαρέτι!!

Ο Ολυμπιακός και ομάδες από την Λατινική Αμερική παραμένουν στο... παιχνίδι για τον Νοβαρέτι. Το... παρασκήνιο για την επιθυμία του για Άντερλεχτ, τι ζητούν οι Λατσιάλι και η Πάρμα.
Οι επόμενες 72 ώρες πρόκειται να ξεκαθαρίσουν πλήρως το τοπίο γύρω από τον Ντιέγο Νοβαρέτι. O Αργεντίνος σέντερ μπακ σύμφωνα με τις τελευταίες πηγές παραμένει στο στόχαστρο του Ολυμπιακού αλλά και συλλόγων από την Λατινική Αμερική (όπως Εστουδιάντες και Κόλο Κόλο) και ιδίως από την πατρίδα του. Δίνονται ακόμα ελπίδες στον Ολυμπιακό για deal. Την ίδια στιγμή το... παρασκήνιο που βγαίνει από την Ιταλία είναι πως ο Νοβαρέτι πιέζει με κάθε τρόπο για πάει στην Άντερλεχτ με την Λάτσιο και τον βελγικό σύλλογο να κάνουν και μία κουβέντα επ' αυτού.
Η Άντερλεχτ είχε στο πλάνο της εξάμηνο δανεισμό του παίκτη με μία ειδική φόρμουλα για οψιόν αγοράς τον Ιούνιο. Η Λάτσιο θέλει να πουλήσει τον παίκτη. Ζητάει μίνιμουμ 1.2 με 1.3 εκατ. ευρώ και μάξιμουμ 1.8 εκατ. ευρώ. Με αυτά τα δεδομένα κουβέντα επί της ουσίας δεν μπορούσε να γίνει. Με βάση την ενημέρωση από την Ιταλία και ο Ολυμπιακός είναι στην ίδια λογική: να πάρει δηλαδή τον παίκτη με δανεισμό. Ο παίκτης προτάθηκε στην Πάρμα, όπως και ο Σιανί.
Η Πάρμα από την πλευρά της δεν παρουσίασε μία ξεκάθαρη στάση ως προς τις προθέσεις της. Δεν κατέστησε σαφές το εάν θέλει να κλείσει τους Νοβαρέτι και Σιανί ή όχι. Αργά το βράδυ της Κυριακής πάντως κάποια ιταλικά media έδιναν βάσιμες πιθανότητες να κλείσει ο Ντιέγο Νοβαρέτι στην Άντερλεχτ. Θυμίζουμε βέβαια πως ο Χέρμαν Βαν Χόλσμπεεκ ξεκαθάρισε στο Gazzetta.gr πως δεν υπάρχει κανένα θέμα με Νοβαρέτι.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Παράταση για τις υπογραφές με Φουστέρ!!

Η έλευση του Βίτορ Περέιρα στο τιμόνι του Ολυμπιακού και οι απαιτούμενες μεταγραφικές... ζυμώσεις έφεραν αργοπορία στις υπογραφές του νέου συμβολαίου του Νταβίντ Φουστέρ.
Αυτήν την στιγμή σε προτεραιότητα για τον Ολυμπιακό είναι η καλύτερη δυνατή μεταγραφική του... θωράκιση. Εκτός από το να κλείσουν οι υποθέσεις των στόπερ και εξτρέμ υπάρχει και το ζήτημα των αποχωρήσεων παικτών από το ρόστερ. Ως εκ τούτου η περίπτωση του νέου συμβολαίου του Νταβίντ Φουστέρ πήγε πίσω. Έτσι αντί για τα τέλη του Γενάρη η υπόθεση με τις υπογραφές του Ισπανού άσου με τον Ολυμπιακό θα πάει 15 με 20 μέρες μετά, δηλαδή τον Φεβρουάριο. O ατζέντης του Νταβίντ Φουστέρ περιμένει από μέρους του την τελική ειδοποίηση για τον πειραϊκό σύλλογο προκειμένου να κλείσει οριστικά και θετικά το συγκεκριμένο θέμα.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Εντός 24ωρου του Παουλίστα!!

Παίκτης της Άρσεναλ θα είναι και επισήμως ο Γκάμπριελ Παουλίστα εντός των επόμενων 24 ωρών σύμφωνα με τον Αρσέν Βενγκέρ.
Η συμφωνία ανάμεσα στους «κανονιέρηδες» και τη Βιγιαρεάλ είναι δεδομένη και αυτά που απομένουν είναι τα διαδικαστικά για να ανακοινωθεί το deal.
Μιλώντας για το θέμα, ο κόουτς της ομάδας ανέφερε:
«Σήμερα ή αύριο νομίζω ότι θα ολοκληρωθεί η συμφωνία. Είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε κάποια λεφτά για έναν καλό παίκτη, ασχέτως από το πόσα λεφτά θα δώσουμε. Εάν νομίζουμε ότι είναι ο κατάλληλος παίκτης, θα πληρώσουμε».
*Πηγή: england365.gr*

Ο Στάριτζ... επέστρεψε!!

Ο Ντάνιελ Στάριτζ ακολούθησε μετά από πολύ καιρό κανονικό πρόγραμμα με την ομάδα της Λίβερπουλ και δείχνει έτοιμος να πάρει έστω και μερικά λεπτά συμμετοχής στο μεσοβδόμαδο παιχνίδι κόντρα στην Τσέλσι για το Λιγκ Καπ.
Από τον περασμένο Αύγουστο είχε μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης ο Άγγλος επιθετικός, αλλά πλέον πήρε για τα καλά τον δρόμο της επιστροφής.
Μετά από θεραπεία στις ΗΠΑ και ατομικές προπονήσεις στο «Μέλγουντ» προπονήθηκε μαζί με το υπόλοιπο σύνολο του Μπρένταν Ρότζερς και δήλωσε χαρούμενος γι’ αυτό μέσω Twitter.

Daniel Sturridge         @D_Sturridge
First day of training today with the boys. I'm a happy man


Έτσι θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για να συμμετάσχει στον επαναληπτικό του 1-1 κόντρα στην Τσέλσι για τα ημιτελικά του Λιγκ Καπ, αν όχι ως βασικός έστω ως αναπληρωματικός.


*Πηγή: england365.gr*

Ντρογκμπά: «Η προσοχή μας στην Λίβερπουλ»

Να αφήσουν πίσω τους την σκληρή ήττα από την Μπράντφορντ και κατά συνέπεια τον αποκλεισμό από το Κύπελλο Αγγλίας θέλουν άπαντες στην Τσέλσι, καθώς επίσης να επικεντρωθούν στο ματς κόντρα στην Λίβερπουλ για το Λιγκ Καπ, σύμφωνα με τον Ντιντιέ Ντρογκμπά.
«Φυσικά και δεν είμαστε υπερήφανοι με ό,τι συνέβη. Δεν παίξαμε καλά, δεν παίξαμε όπως θα θέλαμε να παίξουμε. Αλλά από την άλλη πρέπει να δώσουμε και συγχαρητήρια στην Μπράντφορντ που έδειξε κουράγιο και έζησε το όνειρο. Αρχικά ήρθαν για να μην χάσουν, στην συνέχεια άλλαξαν στάση και τελικά κέρδισαν. Τους αξίζουν συγχαρητήρια.
Όλοι ήμασταν απογοητευμένοι, αλλά το καλό στο ποδόσφαιρο, ειδικά στο αγγλικό, είναι ότι σε δύο ημέρες έχουμε ακόμη ένα παιχνίδι, οπότε επικεντρωνόμαστε σε αυτό αλλά και στο να παίξουμε καλύτερα το σαββατοκύριακο.
Όχι, ο Μουρίνιο δεν ήταν έξαλλος. Ήταν ανήσυχος, όπως θα πρέπει να είναι κάθε προπονητής μετά από τέτοια παιχνίδια και τέτοια αποτελέσματα» δήλωσε ο Ιβοριανός.
*Πηγή: england365.gr*

Λάμπερτ: «Εμείς παραμείναμε και έχουμε μια πιθανότητα»

Στην σημαντικότητα του να παραμένει στο Κύπελλο Αγγλίας η Άστον Βίλα, ενώ κάποιες από τις καλύτερες ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ όπως η Τσέλσι και η Μάντσεστερ Σίτι, έμειναν εκτός συνέχειας στάθηκε ο Πολ Λάμπερτ, λέγοντας παράλληλα πως η ομάδα του διατηρεί κάποιες πιθανότητες για να κατακτήσει το τρόπαιο.
«Πάντα πιστεύω στους ποδοσφαιριστές μου, πιστεύω ότι μπορούν να σκοράρουν και να τα καταφέρουν. Τα παιδιά πέρασαν ένα δύσκολο διάστημα, με πολλή κριτική, αλλά θεωρώ ότι αξίζουν τα εύσημα για τον τρόπο που έπαιξαν κόντρα σε μια ομάδα που έχει κερδίσει πολλά παιχνίδια.
Βλέποντας τα αποτελέσματα του Σαββάτου, πολλές ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ μείνανε εκτός. Εμείς παραμείναμε στην διοργάνωση και έχουμε μια ευκαιρία για να την κερδίσουμε» σχολίασε χαρακτηριστικά ο κόουτς των «χωριατών».
*Πηγή: england365.gr*

Βενγκέρ: «Ξέραμε ότι έπρεπε να προσέχουμε»

Με στόχο να ελαχιστοποιήσει τα περιθώρια να αποκλειστεί από την συνέχεια του Κυπέλλου Αγγλίας και να αποτελέσει ακόμη ένα θύμα δυσάρεστης έκπληξης προετοιμάστηκε για το νικηφόρο παιχνίδι κόντρα στην Μπράιτον (3-2) η Άρσεναλ σύμφωνα με τον Αρσέν Βενγκέρ, που απέφυγε να χρήσει την ομάδα του και κάτοχο του τροπαίου φαβορί για την τρέχουσα διοργάνωση.
«Νομίζω ότι οι αποκλεισμοί της Σίτι και της Τσέλσι έδειξαν ότι το παιχνίδι μας θα ήταν δύσκολο. Το Σάββατο κοίταξα τα αποτελέσματα δις για βεβαιωθώ ότι αποκλείστηκαν και στην συνέχεια σκέφτηκα ότι θα έπρεπε κι εμείς να δώσουμε τη μάχη μας. Σε τέτοιες περιπτώσεις σκέφτεσαι ότι μπορεί να αντιμετωπίζεις μια ομάδα της Τσάμπιονσιπ, αλλά έχει στοιχεία ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ και γενικά δεν διαφέρει πολύ από αυτές.
Πρέπει να διατηρείς το ρυθμό σου μέχρι το τέλος σε τέτοιου είδους ματς και να μην τα παρατάς. Ακόμη και στην League One να κοιτάξετε, θα δείτε πως οι ομάδες παίζουν καλό ποδόσφαιρο. Εάν δεν είσαι έτοιμος, μπορεί και να ηττηθείς.
Μετά τα χθεσινά αποτελέσματα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Το Κύπελλο είναι Κύπελλο. Αυτό που πρέπει να επικεντρωθούμε είναι να παίρνουμε τον κάθε γύρο με τη σειρά. Πρέπει να περιμένουμε την κλήρωση για να μιλήσουμε για την συνέχεια. Φυσικά και θα παλέψουμε για να διατηρήσουμε τον τίτλο, αλλά αυτό είναι κάτι τελείως διαφορετικό από το να χρίσουμε τους εαυτούς μας φαβορί.
Θα είμαστε ένα από αυτά, όμως. Η Γιουνάιτεντ αναμένω να περάσει και το ίδιο θα κάνουν και άλλες ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ. Θα είμαστε ανάμεσα σε αυτές, αλλά δεν μπορώ να προβλέψω ποιος θα πάρει τον τίτλο» ανέφερε.
*Πηγή: england365.gr*

Νέο συμβόλαιο σε Χιούζ!!

Σε συζητήσεις με την Στόουκ για την παραμονή του στον πάγκο της ομάδας και τα επόμενα χρόνια βρίσκεται ο Μαρκ Χιουζ.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διοικούντες κάλεσαν τον 51χρονο προπονητή για να του προτείνουν να επεκτείνει τη συνεργασία του με τους «potters» , ευελπιστώντας πως θα τον έχουν μαζί τους και μετά το 2016- όταν και λήγει το υπάρχον συμβόλαιο του.
Η καλή πορεία της ομάδας τη φετινή περίοδο (10η θέση), αλλά και οι πειστικές της εμφανίσεις έχουν αφήσει απόλυτα ικανοποιημένα τα αφεντικά του συλλόγου, που βλέπουν στο πρόσωπο του Χιούζ τον άνθρωπο που μπορεί να τους ανεβάσει επίπεδο τα επόμενα χρόνια.
«Είχα κάποιες συζητήσεις, οι οποίες όμως συνεχίζονται. Ακόμα βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο. Δεν ξεχνώ την ευκαιρία που μου έδωσαν και πάντα σκέφτομαι το ενδεχόμενο να επεκτείνω το συμβόλαιό μου. Είμαι ανοιχτός σε αυτό», τόνισε χαρακτηριστικά ο πολύπειρος κόουτς όταν ρωτήθηκε για τις παραπάνω πληροφορίες.
*Πηγή: england365.gr*

Θετικός για Σοσιεδάδ ο Πίενααρ!!

Κάθε άλλο παρά αδιάφορα ηχούν στα αυτιά του Στίφεν Πίενααρ οι… σειρήνες που τον καλούν από τη Σοσιεδάδ.
Ο μεσοεπιθετικός της Έβερτον βλέπει με θετικό μάτι το ενδεχόμενο αποχώρησης του από την Έβερτον και τη μεταγραφή του στην ισπανική ομάδα, ενώ τον εξιτάρει η ιδέα ότι θα συνεργαστεί ξανά με τον Ντέιβιντ Μόγιες!
Πάντως, για να προχωρήσει το θέμα θα πρέπει ο έμπειρος άσος να πείσει τον Σκωτσέζο κόουτς ότι έχει απαλλαχθεί πλήρως από το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε το τελευταίο διάστημα στο γόνατο.
Όσο για την Έβερτον, δεν λέει όχι στην πώληση του ποδοσφαιριστή, αφού ούτως ή άλλως δεν υπολογίζεται από τον Ρομπέρτο Μαρτίνεθ.
*Πηγή: england365.gr*

Πετάει η Βαλένθια!!

«Ντου» προς το Champions League εξακολουθεί να κάνει η Βαλένθια! Οι «νυχτερίδες» έκαναν θύμα τους (και) τη Σεβίλλη και παίρνοντας άνετα το ντέρμπι (3-1) σκαρφάλωσαν στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας.

Πετάει η Βαλένθια!
Αποφασισμένη -όχι απλά να επιστρέψει στην Ευρώπη, αλλά να το κάνει και μέσω των σαλονιών του Champions League εμφανίζεται η Βαλένθια!

Η ομάδα του Νούνο Εσπιρίτο Σάντο κατάπιε και το ντέρμπι με τη Σεβίλλη και με το άνετο 3-1, την ξεπέρασε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας στην Primera Division.

Απέναντι σ’ έναν αντίπαλο που είχε έξι παιχνίδια να ηττηθεί, οι «νυχτερίδες» τον έφεραν από νωρίς αντιμέτωπο με το… ενδεχόμενο αυτό να συμβεί. Διότι τα δυο γκολ του Παρέχο (το πρώτο με πέναλτι στο 19’ και το δεύτερο στο 32’) τους έκαναν αναμφισβήτητα αφεντικά του ματς.

Κάτι που εξακολουθούσε να συμβαίνει ακόμα και όταν ο Μπάκα (επίσης από τη βούλα στο 36’) κρατούσε ζωντανούς τους Ανδαλουσιανούς. Προσωρινά, όπως αποδείχθηκε. Γιατί ο Φουέγο ξεχείλωσε ξανά το προβάδισμα της Βαλένθια στο 56’ και υπογράφοντας το τελικό σκορ, σφράγισε πρόωρα την πέμπτη (και σπουδαιότερη) νίκη της στα έξι τελευταία παιχνίδια.


Το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής

Σάββατο, 24/1

Κόρδοβα-Ρεάλ Μαδρίτης 1-2
(3' πεν. Χιλάς - 27' Μπενζεμά, 89' πεν. Μπέιλ)

Έλτσε-Μπαρτσελόνα 0-6
(35' Πικέ, 55' πεν., 88' Μέσι, 69', 71' Νεϊμάρ, 93' Πέδρο)

Ατλέτικο Μαδρίτης-Ράγιο Βαγιεκάνο 3-1
(12', 22' Γκριζμάν, 56' αυτ. Γκονσάλβες - 35' Τρασόρας)

Σοσιεδάδ-Εϊμπάρ 1-0
(55’ Τσάβι Πριέτο)

Βιγιαρεάλ-Λεβάντε 1-0
(56’ Μπιέτο)

Κυριακή, 25/1

Λα Κορούνια-Γρανάδα 2-2
(34’ Ροντρίγκεθ, 38’ Πέρεθ - 7’ Πίτι, 83’ Ιμπάνιεθ)

Μπιλμπάο-Μάλαγα 1-1
(70’ Σαν Χοσέ - 78’ Γκέρα)

Εσπανιόλ-Αλμερία 3-0
(37’, 40’ Στουάνι, 74’ Καϊσέδο)

Βαλένθια-Σεβίλλη 3-1
(18’ πεν., 32’ Παρέχο, 56’ Φουέγο - 36’ πεν. Μπάκα)

Δευτέρα, 26/1

Χετάφε-Θέλτα (21:45)

Η επόμενη αγωνιστική (21η)

Παρασκευή, 30/1

Ράγιο Βαγιεκάνο-Λα Κορούνια (21:45)

Σάββατο, 31/1

Ρεάλ Μαδρίτης-Ρεάλ Σοσιεδάδ (17:00)
Εϊμπάρ-Ατλέτικο Μαδρίτης (19:00)
Γρανάδα-Έλτσε (21:00)
Θέλτα-Κόρδοβα (23:00)

Κυριακή, 1/2

Λεβάντε-Μπιλμπάο
Αλμερία-Χετάφε (18:00)
Σεβίλλη-Εσπανιόλ (20:00)
Μπαρτσελόνα-Βιγιαρεάλ (22:00)

Δευτέρα, 2/2

Μάλαγα-Βαλένθια (21:45) *Πηγή: sport-fm.gr*

Πανηγυρίζει ο Εντινγκά, όχι και ο Ολυμπιακός!!

Καθυστερεί η επιστροφή του Ντελβίν Εντινγκά από την Ισ. Γουϊνέα, καθώς το Κονγκό πέρασε στην επόμενη φάση του Κόπα Άφρικα, μετά το 2-1 επί της Μπουρκίνα Φάσο. Δεύτεροι στον όμιλο οι διοργανωτές.

Πανηγυρίζει ο Εντινγκά, όχι και ο Ολυμπιακός

Ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού αγωνίστηκε σε ολόκληρη τη διάρκεια της αναμέτρησης, όπως και στα άλλα δύο ματς (Γκαμπόν, Ισημερινή Γουϊνέα).

Η ομάδα του παραλίγο να χάσει τη νίκη μέσα από τα χέρια της, καθώς ήταν μπροστά με 1-0 μέχρι το 86’, χάρη σε τέρμα που σημείωσε ο Μπιφουμά στο 52’, αλλά ο Ενγκουεσί έδωσε τη λύση ένα λεπτό αργότερα.

Ο Μπαλμπόα με πέναλτι έκανε το 0-1 στο 55’ και ο Εντού Σαλβαδόρ «κλείδωσε» τη νίκη για την ομάδα του με γκολ που σημείωσε στο 86ο λεπτό.

Η βαθμολογία του α’ ομίλου

Κονγκό 7
Ισημερινή Γουϊνέα 5
Γκαμπόν 3
Μπορκίνα Φάσο 1 *Πηγή: sport-fm.gr*

Στα δύσκολα… Ζλάταν!!

Όπως και στο πρόσφατο ματς του Λιγκ Καπ, στο «Ζοφρουά Γκισάρ», έτσι και σ’ αυτό για το πρωτάθλημα, ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς ήταν αυτός που έδωσε τη νίκη (1-0) στην Παρί Σεν Ζερμέν κόντρα στη Σεντ Ετιέν!

Στα δύσκολα… Ζλάταν!
Ζλάταν το γαλλικό… κλειδί! Με τον Ιμπραΐμοβιτς να ευστοχεί σε εκτέλεση πέναλτι στο 60ο λεπτό, η Παρί Σεν Ζερμέν «απέδρασε» ξανά –μετά το Λιγκ Καπ- από το «Ζοφρουά Γκισάρ», επικρατώντας 1-0 της Σεντ Ετιέν, στην αναμέτρηση που έκλεισε την 22η αγωνιστική της Ligue 1.

Έτσι, με αυτή τη νίκη οι Παριζιάνοι ανέβηκαν στη δεύτερη θέση μαζί με τη Μαρσέιγ, έχοντας τέσσερις βαθμούς λιγότερους (44π.) από την κορυφή και τη Λιόν (48π.), με τους «στεφανουά» να παραμένουν τέταρτοι (40π.), με μόλις έναν πόντο περισσότερο από τη Μονακό (39π.).

Μάλιστα, ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς είχε να σκοράρει 462 λεπτά στο γαλλικό πρωτάθλημα, καθώς την τελευταία φορά που είχε βρει δίχτυα ήταν στη νίκη (1-0) της Παρί επί της Νις, στις 29 Νοεμβρίου!

Το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 23/1

Νις-Μαρσέιγ 2-1
(47’ Ζενεβουά, 73’ Χαλτ - 77’ Τοβέν)

Σάββατο, 24/1 (21:00)

Λιλ-Μονακό 0-1
(57’ Μπερμπάτοφ)

Μπαστιά-Μπορντό 0-0

Γκινγκάμπ-Λοριάν 3-2
(19’, 76’ πεν. Μποβού, 69’ Μαντάν-72’ πεν. Ζανό, 90+2’ αυτ. Λεβέκ)

Μονπελιέ-Ναντ 4-0
(8’ Λασνέ, 57’ Μπεριγκό, 78’ Μουνιέ, 82’ Μπάριος)

Κυριακή, 25/1

Λιόν-Μετς 2-0
(31’ πεν. Λακαζέτ, 83’ Τολισό)

Εβιάν-Τουλούζ 1-0
(4’ Τόμασον)

Ρεμς-Λανς 0-0

Ρεν-Καέν 1-4
(15’ Αντρέ-4’ Πριβά, 50’ Νανγκίς, 85’ Φερέ, 88’ Ντα Σίλβα)

Σεντ Ετιέν-Παρί Σεν Ζερμέν 0-1
(60' πεν. Ιμπραΐμοβιτς)

Η επόμενη αγωνιστική (23η)

Παρασκευή, 30/1

Παρί Σεν Ζερμέν-Ρεν (21:30)

Σάββατο, 31/1 (21:00)

Μαρσέιγ-Εβιάν (17:30)
Λανς-Μπαστιά
Λοριάν-Μονπελιέ
Μετς-Νις
Ναντ-Λιλ
Τουλούζ-Ρεμς
Καέν-Σεντ Ετιέν

Κυριακή, 01/02

Μπορντό-Γκινγκάμπ (18:00)
Μονακό-Λιόν (22:00)*Πηγή: sport-fm.gr*

Ανακαινίζει τις… τουαλέτες η Γιουνάιτεντ!!

Όχι, δεν είναι καψώνι του Φαν Χάαλ στους παίκτες για τη ντροπιαστική ισοπαλία με την Κέμπριτζ. Είναι απ’ τις βασικές επενδύσεις που θα κάνει ο αντίπαλος με τα κέρδη του αγώνα με τη Μαν. Γιουνάιτεντ.

Ανακαινίζει τις… τουαλέτες η Γιουνάιτεντ
Μεγάλη ανακούφιση (απ’ όλες τις απόψεις) θ’ αποτελέσει το παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την Κέμπριτζ.

Πέραν της παλικαρίσιας ισοπαλίας που απέσπασε απ’ τη διάσημη αντίπαλό του, ο αγγλικός σύλλογος είχε κι άλλον έναν λόγο για να πανηγυρίζει για το παιχνίδι: Τα οικονομικά οφέλη που του απέφερε μέσω εισιτηρίων και τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Ένα ποσό που φτάνει το 1,3 εκατ. ευρώ (!) και σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου, Ντέιβ Ντόγκετ έχει αποφασιστεί ήδη το πού θα διατεθεί:

«Ευτυχώς μπορούμε να ολοκληρώσουμε τις εργασίες στο γήπεδό μας και να ξεκινήσουμε να τοποθετούμε μερικές κανονικές τουαλέτες. Μερικά WC και κάποια μπαρ και λίγες παραπάνω παροχές φιλοξενίας, αυτά είναι που σκοπεύουμε να κάνουμε». *Πηγή: sport-fm.gr*

Πρέπει να ανέβει… βουνό η Ρόμα!!

Εξαιρετικά δύσκολη είναι πλέον η υπόθεση τίτλος για τη Ρόμα, καθώς ήρθε 1-1 με τη Φιορεντίνα και αυξήθηκε στους επτά η διαφορά της από την πρωτοπόρο Γιουβέντους. Βασικοί Μανωλάς, Χολέμπας.

Πρέπει να ανέβει… βουνό η Ρόμα
Αρχίζει και… λυγίζει η Ρόμα, καθώς έμεινε στο 1-1 στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Φιορεντίνα για την 20η αγωνιστική της Serie A και με την τρίτη συνεχόμενη ισοπαλία της στο πρωτάθλημα, η διαφορά της αυξήθηκε στους επτά από την κορυφή, όπου βρίσκεται η Γιουβέντους, η οποία είχε νικήσει νωρίτερα με 2-0 την Κιέβο. Οι «τζιαλορόσι» μετρούν μόλις μια νίκη μέσα στο νέο έτος στο επικράτησε 1-0 της Ουντινέζε και έχει έρθει 2-2 με τη Λάτσιο (εντός) και 1-1 με την Παλέρμο (εκτός).

Μεσοβδόμαδα, είχαν κάμψει την αντίσταση της Έμπολι στην παράταση για το Κύπελλο όμως.

Το σκορ άνοιξε ο Μάριο Γκόμες στο 19’, αλλοιώνοντας την πορεία της μπάλας, ύστερα από το σουτ του Πισάρο, νικώντας με αυτόν τον τρόπο τον Μόργκαν Ντε Σάντις.



Η απάντηση δόθηκε στο 49’ Άντεμ Λιάγιτς, που εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Ιτούρμπε και «πλήγωσε» την πρώην ομάδα του. Πάντως, δεν πανηγύρισε.



Ο Χοσέ Χολέμπας και ο Κώστας Μανωλάς αγωνίστηκαν σε ολόκληρη τη διάρκεια της αναμέτρησης, ενώ ο Βασίλης Τοροσίδης, που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού, έμεινε εκτός αποστολής για τρίτο συνεχόμενο ματς μετά από αυτά με Παλέρμο και Έμπολι (Κύπελλο).

Το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής

Σάββατο 24/1

Κάλιαρι-Σασουόλο 2-1
(20' Ροσετίνι, 79' Κοπ - 76' Ροσετίνι αυτ.)

Λάτσιο-Μίλαν 3-1
(47', 81' Παρόλο, 51' Κλόζε - 4' Μενέζ)

Κυριακή 25/1
Γιουβέντους-Κιέβο 2-0
(60' Πογκμπά, 75' Λιχτστάινερ)

Σαμπντόρια-Παλέρμο 1-1
(6'Έντερ, 49' Βάθκεθ)

Βερόνα-Αταλάντα 1-0
(53' Σαβιόλα)

Ίντερ-Τορίνο 0-1
(90'+4' Μορέτι)

Πάρμα-Τσεζένα 1-2
(76' Κασιόνε αυτ.-21' Πουλτσέτι, 89' Ροντρίγκες)

Φιορεντίνα-Ρόμα 1-1
(19' Γκόμες-49' Λιάγιτς)

Δευτέρα 26/1
Έμπολι-Ουντινέζε (20:00)
Νάπολι-Τζένοα (22:00)

Η επόμενη (21η) αγωνιστική

Σάββατο (31/1)
Αταλάντα-Κάλιαρι (16:00)
Τζένοα-Φιορεντίνα (19:00)
Ρόμα-Έμπολι (21:45)

Κυριακή (1/2)
Σασουόλο-Ίντερ (13:30)
Παλέρμο-Βερόνα (16:00)
Ουντινέζε-Γιουβέντους (16:00)
Τσεζένα-Λάτσιο (16:00)
Κιέβο-Νάπολι (16:00)
Τορίνο-Σαμπντόρια (16:00)
Μίλαν-Πάρμα (21:45) *Πηγή: sport-fm.gr*

Της γκρέμισε αήττητο και… όνειρα!! (video)

Το εκτός έδρας αήττητο της Πόρτο σταμάτησε η Μαρίτιμο, η οποία επικράτησε 1-0 και της έκοψε τα φτερά για την διεκδίκηση του τίτλου στην 18η αγωνιστική του πορτογαλικού πρωταθλήματος.

Της γκρέμισε αήττητο και… όνειρα (video)
Απρόσμενη ήττα δέχτηκε η Πόρτο στην έδρα της Μαρίτιμο με 1-0 στην 18η αγωνιστική του πορτογαλικού πρωταθλήματος.

Οι γηπεδούχοι διέλυσαν το εκτός έδρας αήττητο των «δράκων» που βλέπουν την κορυφή να απομακρύνεται, αφού η Μπενφίκα θα πάρει απόσταση εννιά βαθμών σε περίπτωση που επικρατήσει της Πάσος Φερέιρα, στο ματς που θα ολοκληρώσει αγωνιστική.

Η Μαρίτιμο πανηγύρισε τη νίκη με γκολ του Γκάλο στο 32’ και ανέβηκε στην ενδέκατη θέση της βαθμολογίας, ενώ στο 78΄έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ραούλ, όμως ούτε το αριθμητικό πλεονέκτημα ήταν αρκετό για να… πάρει τα πάνω της η Πόρτο.



Αναλυτικά η 18η αγωνιστική


Σάββατο, 24/1

Γκιμαράες-Ζιλ Βισέντε 2-2
(79’ Βαλέντε, 90+2’ πεν. Αντρέ - 27’ Τοσούκοε, 55’ Εβάλντο)

Κυριακή, 25/1

Σπόρτινγκ-Ακαντέμικα 1-0
(76’ Μάριο)

Σετούμπαλ-Ρίο Άβε 4-1
(39’ Σουκ Χιούν-Ζουν, 65’ πεν Ζεκουίνια, 69’ Πέλκας, 88’ Σμίντ - 26’ Ούκρα)

Μπελενένσες-Πεναφιέλ 0-0

Μορεϊρένσε-Νασιονάλ 2-3
(38’ Μπατάλια, 73’ Γκέρσο - 47’ Ματίας, 82’ Ρόντον, 90+1’ Ζοάο)

Εστορίλ-Αρούκα 1-0
(50' Μπονατίνι)

Μαρίτιμο-Πόρτο 1-0
(32' Γκάλο)

Μποαβίστα-Μπράγκα 1-0
(85' Ουτσέμπο)

Δευτέρα, 26/1

Πάσος Φερέιρα-Μπενφίκα (22:00)

Η επόμενη (19η) αγωνιστική:
Παρασκευή 30/1
Μπράγκα - Μορεϊρένσε (22.30)

Σάββατο 31/1
Μπενφίκα-Μποαβίστα (19.00)
Νασιονάλ-Μπελενένσες (19.30)
Πεναφίελ-Γκιμαράες (22.15)

Κυριακή 1/2
Ρίο Άβε-Εστορίλ (18.00)
Ακαντέμικα-Μαρίτιμο
Ζιλ Βιθέντε-Βιτόρια Σετούμπαλ
Αρούκα-Σπόρτινγκ (20.00)
Πόρτο-Πάσος Φερέιρα (22.15)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Με Παππά στην Κηφισιά!!

Στη διάθεση του Ντούσκο Ιβάνοβιτς τέθηκε ο Νίκος Παππάς για την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τη Νέα Κηφισιά. Εκτός οι Γιάνκοβιτς, Μαυροκεφαλίδης και Μποχωρίδης.

Με Παππά στην Κηφισιά!
Ένα καλό νέο είχε ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς μετά την ολοκλήρωση της προετοιμασίας του Παναθηναϊκού για την αναμέτρηση με τη Νέα Κηφισιά. Ο Νίκος Παππάς προπονήθηκε την Κυριακή (25/1) σε φουλ ρυθμούς και έτσι είναι σε θέση να αγωνιστεί κόντρα στην ομάδα των βορείων προαστίων.

Όσον αφορά τους υπόλοιπους τραυματίες. Οι Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς και Λευτέρης Μποχωρίδης ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα, ενώ ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης έκανε θεραπεία, καθώς δεν έχει ξεπεράσει πλήρως τη θλάση στον προσαγωγό.

Μάλιστα, πρόβλημα της τελευταίας στιγμής προέκυψε με τον Γιώργο Διαμαντάκο, με τον νεαρό σέντερ να ακολουθεί μέρος της προπόνησης λόγω στομαχικών διαταραχών.

*Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός γνωστοποίησε πως λόγω της απαγόρευσης μετακινήσεων που ισχύει στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν διαθέτει εισιτήρια στους φιλάθλους της για τον αγώνα με τη Νέα Κηφισιά.*Πηγή: sport-fm.gr*

Είδε Σαμπντόρια ο Ετό!!


Το νέο μεταγραφικό απόκτημα (απομένουν τα τυπικά) της Σαμπντόρια, Σάμουελ Ετό, βρέθηκε στο «Λουίτζι Φεράρις» και παρακολούθησε το ματς της ομάδας του με την Παλέρμο.

Είδε Σαμπντόρια ο Ετό
Μέλος του ποδοσφαιρικού τμήματος της Σαμπντόρια αποτελεί ουσιαστικά ο Σάμουελ Ετό. Ο Καμερουνέζος επιθετικός υποβλήθηκε την Κυριακή στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και το μεσημέρι βρέθηκε στο γήπεδο της νέας του ομάδας για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση με την Παλέρμο.

Πάντως, δεν αποδείχθηκε… γουρλής, καθώς οι παίκτες του Σάσα Μιχαίλοβιτς ήρθαν 1-1 με αυτούς του Τζουζέπε Ιατσίνι και τους έφθασε η Λάτσιο.

Η μεταγραφή αναμένεται να ολοκληρωθεί τη Δευτέρα, όταν και θα υπογράψει συμβόλαιο με τον ιταλικό σύλλογο, αποχωρώντας από την Έβερτον στην οποία αγωνίστηκε στο πρώτο μισό της σεζόν.*Πηγή: sport-fm.gr*

Δε σηκώνει κεφάλι ο Βαλβέρδε!! (video)

Ανήμπορη να πάρει τα πάνω της παραμένει η Μπιλμπάο! Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε δεν μπόρεσε να λυγίσει ούτε τη Μάλαγα (1-1) και παραμένει χωρίς νίκη απ’ τον περασμένο Νοέμβρη στην Primera Division.

Δε σηκώνει κεφάλι ο Βαλβέρδε (video)
Για μια ακόμη εβδομάδα αναβλήθηκε η… ανάσταση της Μπιλμπάο!

Οι Βάσκοι απέτυχαν να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Μάλαγα και μένοντας στο 1-1, εξακολουθούν να φλερτάρουν με την επικίνδυνη ζώνη στην Primera Division.

Η ομάδα του Βαλβέρδε φάνηκε να λυτρώνεται στο 70’ από το γκολ του Σαν Χοσέ, αλλά δεν πέρασαν ούτε δέκα λεπτά πριν ο Γκέρα απαντήσει για λογαριασμό των φιλοξενούμενων (78’).

Έτσι, εκείνοι δεν κατάφεραν μεν να πλησιάσουν τις θέσεις της Ευρώπης, ωστόσο κράτησαν στριμωγμένους τους γηπεδούχους και χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα απ’ τις 28 Νοεμβρίου!

Αντίθετα, πιο ευχάριστο ήταν το απόγευμα για τους φίλους της Εσπανιόλ. Μετά το παιχνίδι με τη Θέλτα, η ομάδα του Σέρχιο Γκονζάλεθ εκμεταλλεύτηκε εκ νέου την έδρα της και πήρε άνετο τρίποντο (3-0) επί της Αλμερία. Κάτι που χρωστά εν πολλοίς στον Στουάνι, ο οποίος πέτυχε δυο γκολ και υπέγραψε ουσιαστικά τη νίκη που κρατά τους Καταλανούς μακριά από τα μπλεξίματα.





Το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής

Σάββατο, 24/1

Κόρδοβα-Ρεάλ Μαδρίτης 1-2
(3' πεν. Χιλάς - 27' Μπενζεμά, 89' πεν. Μπέιλ)

Έλτσε-Μπαρτσελόνα 0-6
(35' Πικέ, 55' πεν., 88' Μέσι, 69', 71' Νεϊμάρ, 93' Πέδρο)

Ατλέτικο Μαδρίτης-Ράγιο Βαγιεκάνο 3-1
(12', 22' Γκριζμάν, 56' αυτ. Γκονσάλβες - 35' Τρασόρας)

Σοσιεδάδ-Εϊμπάρ 1-0
(55’ Τσάβι Πριέτο)

Βιγιαρεάλ-Λεβάντε 1-0
(56’ Μπιέτο)

Κυριακή, 25/1

Λα Κορούνια-Γρανάδα 2-2
(34’ Ροντρίγκεθ, 38’ Πέρεθ - 7’ Πίτι, 83’ Ιμπάνιεθ)

Μπιλμπάο-Μάλαγα 1-1
(70’ Σαν Χοσέ - 78’ Γκέρα)

Εσπανιόλ-Αλμερία 3-0
(37’, 40’ Στουάνι, 74’ Καϊσέδο) 
*Πηγή: sport-fm.gr*

Παίρνει… αέρα στην κορυφή!!

Αλώβητη έφυγε απ’ το ντέρμπι του Μπριζ η Κλαμπ, που επικράτησε 3-0 στην έδρα της Σερκλ και πήρε απόσταση πέντε βαθμών απ’ την Άντερλεχτ που την «καταδιώκει», στην 23η αγωνιστική της Jupiler League.

Παίρνει… αέρα στην κορυφή
Πέρασε άνετα απ’ το ντέρμπι του Μπριζ και έμεινε με… αέρα στην κορυφή η Κλαμπ, που επικράτησε 3-0 της Σερκλ στην 23η αγωνιστική της Jupiler League.
Οι πρωταθλητές Βελγίου πέρασαν άνετα απ’ την έδρα της συμπολίτισσας και συνήλθαν γρήγορα απ’ την ισοπαλία της περασμένης αγωνιστικής με την Μάλιν, ανακτώντας μάλιστα διαφορά πέντε βαθμών απ’ την Άντερλεχτ που ηττήθηκε νωρίτερα απ’ την Σταντάρ Λιέγης.
Μάλιστα, έβαλαν στοπ στην καλή πορεία που έκανε τις τελευταίες αγωνιστικές η Σερκλ, που παρέμεινε οριακά πάνω απ’ την επικίνδυνη ζώνη.

Το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστική

Παρασκευή, 23/1

Γκενκ-Μουσκρόν 2-0
(42’ Σράιβερς, 68’ Ντε Κελέρ)

Σάββατο, 24/1 (21:00)

Κόρτραϊκ-Σαρλερουά 0-0
Ζούλτε Βάρεγκεμ-Βέστερλο 1-3
(45’ Κορντάρο - 70’, 71’ Ντιανιέ, 90+1’ Σούτερντεν)

Μαλίν-Λόκερεν 0-1
(4’ Λέιε)

Λιρς-Μπέβερεν 1-1
(13’ Νουαφόρ - 59’ Εμόντ)

Κυριακή, 25/1

Σταντάρ Λιέγης-Άντερλεχτ 2-0
(64' Σιμάν, 88' Ντε Καμάργκο)

Σερκλ Μπριζ-Κλαμπ Μπριζ 0-3
(33’, 89’ Ιζκουιέρντο, 80’ Γκέντοζ)

Γάνδη-Οστάνδη 3-1
(11', 82' Νέτο, 25' Σέιφ - 78' Σιανί)*Πηγή: sport-fm.gr*

Σκόραρε ξανά ο Πέλκας!!

Με τον Δημήτρη Πέλκα να πετυχαίνει το τρίτο του γκολ μέσα στο 2015 η Σετούμπαλ έκανε την έκπληξη με μεγάλη ανατροπή επί της Ρίο Άβε (4-1). Ζορίστηκε η Σπόρτινγκ, αλλά νίκησε (1-0) την Ακαντέμικα.

Σκόραρε ξανά ο Πέλκας
Το 2015 του πάει! Ο Δημήτρης Πέλκας συνεχίζει θετικά την χρονιά στην Πορτογαλία, συμβάλλοντας στη νίκη της Σετούμπαλ επί της Ρίο Άβε με 4-1 στην 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ο Έλληνας μέσος σκόραρε για δεύτερο συνεχόμενο ματς με τη φανέλα της Σετούμπαλ, ενώ είναι το τρίτο γκολ που πετυχαίνει μέσα στο 2015, κάνοντας την αρχή απ’ τις 4 Ιανουαρίου, στο ματς με την Μορεϊρένσε.

Μάλιστα, οι τρεις βαθμοί έδωσαν σημαντική ανάσα στην ομάδα του 23χρονου παίκτη, αφού την απομάκρυναν πέντε βαθμούς απ’ την επικίνδυνη ζώνη, ενώ η Ρίο Άβε απομακρύνθηκε απ’ την πρώτη πεντάδα.

Στη μάχη της κορυφής, σημαντικό τρίποντο -αν και δύσκολο πήρε η Σπόρτινγκ- που επικράτησε 1-0 της Ακαντέμικα, με μακρινό σουτ του Μάριο.

Αναλυτικά η 18η αγωνιστική


Σάββατο, 24/1

Γκιμαράες-Ζιλ Βισέντε 2-2
(79’ Βαλέντε, 90+2’ πεν. Αντρέ - 27’ Τοσούκοε, 55’ Εβάλντο)

Κυριακή, 25/1

Σπόρτινγκ-Ακαντέμικα 1-0
(76’ Μάριο)

Σετούμπαλ-Ρίο Άβε 4-1
(39’ Σουκ Χιούν-Ζουν, 65’ πεν Ζεκουίνια, 69’ Πέλκας, 88’ Σμίντ - 26’ Ούκρα)

Μπελενένσες-Πεναφιέλ 0-0

Μορεϊρένσε-Νασιονάλ 2-3
(38’ Μπατάλια, 73’ Γκέρσο - 47’ Ματίας, 82’ Ρόντον, 90+1’ Ζοάο)

Εστορίλ-Αρούκα 1-0
(50' Μπονατίνι)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Σλότερ: «Δεν νίκησε τυχαία τον Ολυμπιακό»

Κάθε άλλο παρά εύκολο θα είναι για τον Παναθηναϊκό το εκτός έδρας παιχνίδι με τη Νέα Κηφισιά, σύμφωνα με τον Έι Τζέι Σλότερ, ο οποίος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την ομάδα των βορείων προαστίων.

Σλότερ: «Δεν νίκησε τυχαία τον Ολυμπιακό»

Αναλυτικά το blog του Έι Τζέι Σλότερ στον esake.gr:

«Χαιρετώ όλους τους φίλους του μπάσκετ στην Ελλάδα.

Είναι συναρπαστικό για μένα που θα μοιράζομαι μαζί σας όλες τις εμπειρίες μου στο Ελληνικό πρωτάθλημα μέσω του esake.gr . Είναι ένας καλός τρόπος επικοινωνίας με όλους τους ανθρώπους που αγαπούν το μπάσκετ και φυσικά με τους φίλους του Παναθηναϊκού.

Είχαμε μια δύσκολη βραδιά στην Πάτρα κόντρα στον Απόλλωνα αλλά τελικά τα καταφέραμε. Οι αντίπαλοί μας είναι πραγματικά καλοί... Παίζουν σκληρά, σουτάρουν καλά, παίζουν εξαιρετικά στο ένας εναντίον ενός και απ' όσο γνωρίζω ήταν αήττητοι στην έδρα τους μέχρι τον μεταξύ μας αγώνα.

Εκτέλεσαν έξοχα στο πρώτο ημίχρονο και ειδικά στη δεύτερη περίοδο. Βρεθήκαμε πίσω στο σκορ με διαφορά 12 πόντων στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και καταλάβαμε ότι έπρεπε να βελτιώσουμε την αμυντική μας παρουσία για να το ξεπεράσουμε.

Τελικά αλλάξαμε την κατάσταση γιατί μείναμε κοντά ο ένας στον άλλο και δουλέψαμε ως ομάδα. Ο αντίπαλός μας πέτυχε 22 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο κι εμείς νικήσαμε στον αγώνα. Οφείλω να συγχαρώ τους παίκτες του Απόλλωνα για το εξαιρετικό τους παιχνίδι όπως και τους συμπαίκτες μου γιατί αντιδράσαμε σωστά και παίξαμε σαν ομάδα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είχαμε τις σημαντικές απουσίες του Λουκά, του Λευτέρη και του Βλάντο... Εύχομαι να επιστρέψουν δυνατότεροι όσο το δυνατό πιο σύντομα γιατί γνωρίζω πόσο σκληρό είναι για έναν αθλητή να βρίσκεται ανήμπορος στον πάγκο.

Μετά τον αγώνα μας στη Μαδρίτη, εναντίον της Ρεάλ, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να παίξουμε κόντρα στην Κηφισιά, στην έναρξη του δευτέρου γύρου. Είναι καλοί οι αντίπαλοί μας... Έχουν νικήσει τον Ολυμπιακό κι αυτό δεν συνέβη τυχαία. Είναι μια ομάδα με έμπειρους παίκτες και θα έχουν έξτρα κίνητρο εναντίον μας οπότε θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να παίξουμε καλά.

Τέλος, θέλω να μοιραστώ μαζί σας μια πολύτιμη, για μένα, φωτογραφία...

Η ανιψιά μου, Jamaaya Rose Lucas, φορούσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού στο Staples Center...

Με τον τρόπο αυτό έκανε... διάσημους τον Παναθηναϊκό όπως κι εμένα στις ΗΠΑ!!!

Είμαι περήφανος για εκείνη, την αγαπώ, αγαπώ την οικογένειά μου και προσπαθώ κάθε μέρα να τους κάνω να αισθάνονται περήφανοι για μένα.

Θα τα ξαναπούμε την επόμενη εβδομάδα

AJ
».

inner

Κι η Άρσεναλ… φοβέρα θέλει!! (video)

Το πάθημα των άλλων φαβορί στο Κύπελλο έγινε μάθημα στην Άρσεναλ. Υπό την πίεση μην υποστούν ανάλογο κάζο (και παρόλο που επίσης αγχώθηκαν), οι «κανονιέρηδες» πέρασαν με 3-2 απ’ την έδρα της Μπράιτον.

Κι η Άρσεναλ… φοβέρα θέλει (video)
Αρκετά υποψιασμένη απ’ τις γκέλες των υπολοίπων «μεγάλων» στο Κύπελλο ώστε να μην κάνει αντίστοιχο λάθος εμφανίστηκε η Άρσεναλ.

Παίρνοντας στα σοβαρά το παιχνίδι με την Μπράιτον (που μάχεται για να σωθεί στην Championship) οι «κανονιέρηδες» εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση (3-2).

Και το έκαναν επειδή μπήκαν δυνατά απ’ το πρώτο λεπτό, καταφέρνοντας μέχρι το ημίωρο να έχουν ήδη προβάδισμα δυο τερμάτων (με τον Γουόλκοτ στο 2’ και τον Εζίλ στο 25’).

Μπορεί λοιπόν το γκολ του Ο’ Γκρέιντι (50’) ν’ απείλησε να βάλει μπουρλότο στο ματς, ωστόσο ο Ροσίτσκι τους προσγείωσε εκ νέου στο 59’. Έτσι, το μόνο που κατάφεραν στη συνέχεια (μειώνοντας και πάλι με τον Μπάλντοκ) ήταν να κρατήσουν σε εγρήγορση την Άρσεναλ.

Διότι η ομάδα του Βενγκέρ προστάτευσε ως το τέλος το υπέρ της σκορ και παίρνοντας την πρόκριση στους «16», μετατράπηκε σε ένα απ’ τα φαβορί (δεδομένων των αποκλεισμών Τσέλσι, Σίτι, Τότεναμ και Έβερτον) για να κατακτήσει και φέτος το τρόπαιο.



Τα αποτελέσματα του 4ου γύρου του Κυπέλλου Αγγλίας

Παρασκευή, 23/1

Κέμπριτζ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-0

Σάββατο, 24/1

Μπλάκμπερν-Σουόνσι 3-1
(23’ Τέιλορ, 78’ Γκεστέντε, 89’ Κόνγουεϊ - 21’ Σίγκουρντσον)

Μπέρμιγχαμ-Γουέστ Μπρομ 1-2
(45’+1’ Γκράουντς - 25’, 35’ Ανιτσέμπε)

Κάρντιφ-Ρέντινγκ 1-2
(26’ Τζόουνς - 64’ Νόργουντ, 88’ Ρόμπσον-Κανού)

Τσέλσι-Μπράντφορντ 2-4
(21’ Κέιχιλ, 38’ Ραμίρες - 41’ Στεντ, 75’ Μοράις, 82’ Χάλιντεϊ, 90’+4’ Γιτς)

Ντέρμπι-Τσέστερφιλντ 2-0
(20’ Μπεντ, 82’ Χιουζ)

Μάντσεστερ Σίτι-Μίντλεσμπρο 0-2
(53’ Μπάμφορντ, 90’+3’ Γκαρθία)

Πρέστον-Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 1-1
(19’ Γκάλαχερ - 68’ Ντε Τζιρόλαμο)

Σαουθάμπτον-Κρίσταλ Πάλας 2-3
(9’ Πελέ, 16’ αυτ. Ντάνιελ - 11’, 39’ Σαμάκ, 21’ Σανόγκο)

Σάντερλαντ-Φούλαμ 0-0

Τότεναμ-Λέστερ 1-2
(19’ πεν. Τάουνσεντ - 83’ Ουγιόα, 90’+2’ Σλαπ)

Λίβερπουλ-Μπόλτον (19:30)

Κυριακή, 25/1

Μπρίστολ Σίτι-Γουέστ Χαμ 0-1
(81’ Σακό)

Άστον Βίλα-Μπόρνμουθ 2-0
(51’ Ζιλ, 71’ Βάιμαν)

Μπράιτον-Άρσεναλ 2-3
(50’ Ο’ Γκρέιντι, 75’ Μπάλντοκ - 2’ Γουόλκοτ, 24’ Εζίλ, 59’ Ροσίτσκι)

Δευτέρα, 26/1

Ρότσντεϊλ-Στόουκ (22:00) 
*Πηγή: sport-fm.gr*

Go ahead… Ιγκλς!!


Μήνυμα ότι είναι... ζωντανοί έστειλαν οι Γκόου Αχέντ Ίγκλς, επικρατώντας 1-0 της Ντεν Χάαγκ και έπιασαν την Χέρακλες στην 15η θέση, ενώ βρίσκονται με το ένα πόδι εκτός επικίνδυνης ζώνης.

Go ahead… Ιγκλς!
Μεγάλη βαθμολογική ανάσα πήραν οι Γκο Αχέντ Ιγκλς, καθώς επικράτησαν εντός έδρας της Ντεν Χάαγκ 1-0, στο τελευταίο παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής του ολλανδικού πρωταθλήματος.

Οι γηπεδούχοι ήταν με την πλάτη στον τοίχο, καθώς πριν το παιχνίδι βρισκόντουσαν στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας. Η νίκη ήταν μονόδρομος, διότι σε διαφορετική περίπτωση η υπόθεση παραμονή θα γινόταν εξαιρετικά.

Στο 43’ έγινε η φάση που καθόρισε το ματς καθώς ο αμυντικός των φιλοξενούμενων, Βίτο Βόρμγκουρ έκανε χέρι μέσα στην περιοχή, σταματώντας την μπάλα που πήγαινε προς την εστία. Ο διαιτητής τον απέβαλε αμέσως και έδειξε το σημείο του πέναλτι.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Βαν Ντε Λίντεν, ο οποίος ευστόχησε και διαμόρφωσε το τελικό 1-0, δίνοντας μεγάλη «ανάσα» στην ομάδα του.

Έτσι, οι «αετοί» έφτασαν τους 16 βαθμούς, προσπέρασαν την Μπρέντα και πλέον συγκατοικούν με την Χέρακλες στην 15η θέση.

Αναλυτικά η 19η αγωνιστική:
Παρασκευή 23/1
Τβέντε-Χέρακλες 2-0
(62’ Κορόνα, 88’ Ούλντ-Τσικ)

Σάββατο 24/1
Καμπούρ-Αϊντχόφεν 1-2
(90+2’ Ντε Ρίντερ - 39’ Γουινάλντουμ, 74’ Ντιπέι)

Ντόρντρεχτ-Εξέλσιορ 1-0
(64’ Λίντερ)

Τσβόλε-Άλκμααρ 1-1
(15’ Λουκόκι - 5’ Γκουντέλια)

Χέρενφεν-Φίτεσε 4-1
(4’ Σλάγκφιρ, 10’ Ουθ, 42’ Σινκγκρέιβεν, 53’ Σλαγκφιρ - 77’ Κάσια)

Κυριακή 25/1
Άγιαξ-Φέγενορντ 0-0

Μπρέντα-Βίλεμ 0-0

Χρόνινγκεν-Ουτρέχτη 2-2
(32’ Τσέρι, 51’ Ντε Λέου – 33’ Ντουπλάν, 56’ Αγιούμπ)

Γκόου Αχέντ Ιγκλς-Ντεν Χάαγκ 1-0
(43’ ο Βαν Ντε Λίντεν)

Η επόμενη (20η) αγωνιστική:
Παρασκευή 30/1
Ντόρντρεχτ-Χέρενφεν 21.00

Σάββατο 31/1
Αϊντχόφεν-Βίλεμ 19.30
Εξέλσιορ-Μπρέντα 20.45
Χρόνινγκεν-Γκόου Αχέντ Ιγκλς 20.45
Τβέντε-Καμπούουρ 21.45

Κυριακή 1/2
Φέγενορντ-Ντεν Χάαγκ 13.30
Ουτρέχτη-Τσβόλε 15.30
Φίτεσε-Άγιαξ 15.30
Άλκμααρ-Χέρακλες 17.45 *Πηγή: sport-fm.gr*

Τελευταία; Όχι πια!!

Σημαντική βαθμολογική «ανάσα» πήρε η ουραγός Καέν, μετά το εντυπωσιακό (4-1) πέρασμα που είχε από την έδρα της Ρεν. Στο 0-0 έμειναν Ρεμς και Λανς.

Τελευταία; Όχι πια!
Την πρώτη της νίκη ύστερα από εννιά αγώνες πανηγύρισε η Καέν, η οποία νίκησε 4-1 στην έδρα της Ρεν και παράλληλα «ξεκόλλησε» από την τελευταία θέση της βαθμολογίας. Στο άλλο ματς, στο 0-0 έμειναν Ρεμς και Λανς, με το αποτέλεσμα να στέλνει στον… πάτο τους φιλοξενούμενους.

Με το… καλημέρα έδειξε τις «ορέξεις» της η Καέν, παίρνοντας με τον Πριβά το προβάδισμα μόλις στο 4’, με τη Ρεν να «απαντά» στο 15’ με τον Αντρέ και να διαμορφώνει το 1-1 του πρώτου ημιχρόνου.

Όμως, το δεύτερο μέρος ανήκε ολοκληρωτικά στους γηπεδούχους, καθώς ο Νανγκίς στο 50’ τους έδωσε εκ νέου το προβάδισμα, ενώ μέσα σε τρία λεπτά (85’ και 88’) οι Φερέ και Ντα Σίλβα «σφράγισαν» τη νίκη.

Το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 23/1

Νις-Μαρσέιγ 2-1
(47’ Ζενεβουά, 73’ Χαλτ - 77’ Τοβέν)

Σάββατο, 24/1 (21:00)

Λιλ-Μονακό 0-1
(57’ Μπερμπάτοφ)

Μπαστιά-Μπορντό 0-0

Γκινγκάμπ-Λοριάν 3-2
(19’, 76’ πεν. Μποβού, 69’ Μαντάν-72’ πεν. Ζανό, 90+2’ αυτ. Λεβέκ)

Μονπελιέ-Ναντ 4-0
(8’ Λασνέ, 57’ Μπεριγκό, 78’ Μουνιέ, 82’ Μπάριος)

Κυριακή, 25/1

Λιόν-Μετς 2-0
(31’ πεν. Λακαζέτ, 83’ Τολισό)

Εβιάν-Τουλούζ 1-0
(4’ Τόμασον)

Ρεμς-Λανς 0-0

Ρεν-Καέν 1-4
(15’ Αντρέ-4’ Πριβά, 50’ Νανγκίς, 85’ Φερέ, 88’ Ντα Σίλβα) *Πηγή: sport-fm.gr*

Ήταν τέσσερις, μείνανε δύο!

Στα δύο μειώθηκαν τα προβλήματα στον Πλατανιά ενόψει της αναμέτρησης της Δευτέρας με τον Εργοτέλη, καθώς οι Μιλούνοβιτς, Μπανανά συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή.

Ήταν τέσσερις, μείνανε δύο
Μόνο οι τραυματίες Νέπλιακ, Τζίλβαν θα απουσιάσουν από τον Πλατανια στο ματς με τον Εργοτέλη, που είναι προγραμματισμένο για τη Δευτέρα (26/1, 19:30), στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής.

Ο Μιλούνοβιτς, που αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού, αλλά είχαν σημειωθεί σημάδια βελτίωσης από το Σάββατο, συμπεριλήφθηκε στην αποστολή. Το ίδιο συνέβη και με τον Μπανανά. Μάλιστα, επειδή ένιωθε από τις προηγούμενες ημέρες καλύτερα, έχει αρκετές πιθανότητες να πάρει φανέλα βασικού.

Ο Γιάννης Χριστόπουλος πήρε 19 παίκτες μαζί του και συγκεκριμένα πρόκειται για τους: Αγκιλέρα, Αποστολόπουλο, Γιακουμάκη, Γουνδουλάκη, Δημήτρη, Ζαραδούκα, Ιτούα, Κοκκαλά, Μαχαμάτ, Μενδρινό, Μιλούνοβιτς, Μπανανά, Μπεριάν, Ολιμπά, Τέτε, Τόρες, Τσοντάκη, Τσουράκη, Φιγκέιρα.*Πηγή: sport-fm.gr*

Έδειξε «μέταλλο» η ΤΣΣΚΑ!!

Δύσκολη νίκη με 75-73 στην έδρα της Ούνιξ Καζάν πήρε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με τους Τζέρελς και Καϊμακόγλου να χάνουν διπλή ευκαιρία στο τέλος να στείλουν το ματς στην παράταση!

Έδειξε «μέταλλο» η ΤΣΣΚΑ!
Γι’ αυτό είναι πρωταθλήτρια! Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν… λύγισε ούτε στην έδρα της Ούνιξ Καζάν, επικρατώντας 75-73. Μάλιστα, στα τελευταία δευτερόλεπτα τόσο ο Κώστας Καϊμακόγλου, όσο και ο Κέρτις Τζέρελς είχαν την ευκαιρία να στείλουν το ματς στην παράταση, ωστόσο απέτυχαν και οι δύο.

Για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη ο Νάντο Ντε Κολό ήταν κορυφαίος με 28 πόντους και 7 ριμπάουντ, με τον Μίλος Τεόντοσιτς να προσθέτει άλλους 14 πόντους και να μοιράζει 6 ασίστ.

Από την άλλη, από τους γηπεδούχους ξεχώρισε ο Κώστας Καϊμακόγλου με 22 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ είχε άξιο συμπαραστάτη τον Κιθ Λάνγκφορντ με 19 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 21-17, 37-33, 53-56, 73-75*Πηγή: sport-fm.gr*

Ντάνστον: «Αυτοπεποίθηση μέσω της άμυνας»

Η αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού θα δώσει την αυτοπεποίθηση στην επίθεση, στο ερχόμενο ματς των «ερυθρόλευκων» κόντρα στον Απόλλωνα Πάτρας, σύμφωνα με τον Μπράιαντ Ντάνστον.

Ντάνστον: «Αυτοπεποίθηση μέσω της άμυνας»
Το βάρος στην αμυντική λειτουργία πρέπει να δώσει ο Ολυμπιακός προκειμένου να έχει αυτοπεποίθηση στην επίθεση, όπως τόνισε ο Μπράιαντ Ντάνστον στην επίσημη σελίδα της μπάσκετ λιγκ.

Ο 29χρονος φόργουορντ των «ερυθρόλευκων» μπλόγκαρε στην σελίδα του ΕΣΑΚΕ, σχετικά με το ερχόμενο ματς με τον Απόλλωνα Πάτρας και αναφέρθηκε στην δυναμική των Πατρινών και τις δυσκολίες του ματς.

Αναλυτικά:
«Να σας καλωσορίσω στη… γωνιά μου και ελπίζω από εδώ να έχουμε μια συχνή και εποικοδομητική επικοινωνία. Πάμε τώρα στα του παιχνιδιού. Μπροστά μας έχουμε ένα δύσκολο ματς απέναντι σε μια ομάδα με ισχυρή έδρα.

Όπως σε κάθε εκτός έδρας αναμέτρηση, έτσι και σε αυτή απέναντι στον Απόλλωνα, θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και στα 40 λεπτά του αγώνα και δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε στους αντιπάλους μας να πιστέψουν πως μπορούν να πάρουν τη νίκη. Όπως και απέναντι στην Λαμποράλ Κούτσα, έτσι και κόντρα στον Απόλλωνα, θέλουμε μέσω της άμυνας μας να βρούμε την αυτοπεποίθηση και την ενέργεια που χρειάζεται ώστε να έχουμε σωστές επιλογές στην επίθεση.

Χαίρομαι που μαθαίνω πως το γήπεδο θα είναι γεμάτο. Είναι ωραίο να παίζεις σε γεμάτα γήπεδα και ας είσαι φιλοξενούμενος. Ο Απόλλωνας θεωρώ πως διαθέτει μια ισχυρή έδρα και μια εξαιρετικά δυνατή ομάδα, οπότε δεν θα πρέπει να μας ξεγελά η βαθμολογική του θέση, κατά τη γνώμη μου θα μπορούσε να είναι και ψηλότερα στη βαθμολογία καθώς όπως προείπα είναι ισχυρός. Εμείς πλέον έχουμε αφήσει πίσω μας την αναμέτρηση με τη Λαμποράλ Κούτσα και ούτε σκεφτόμαστε το ματς με την Αναντολού Εφές.

Έχουμε και πάλι ορισμένα προβλήματα τραυματισμών αλλά δυστυχώς έχουμε μάθει να ζούμε με αυτά. Ελπίζω και εύχομαι όλα τα παιδιά που είναι τραυματίες να γίνουν σύντομα καλά και να επιστρέψουν κοντά μας. Όσο για εσάς, θα τα πούμε ξανά σύντομα. Μέχρι τότε να περνάτε καλά και να πηγαίνετε να παρακολουθείτε μπάσκετ».