Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Τιμωρία τριών αγωνιστικών σε Αράνο!!!

Την αυστηρότητα τους εξάντλησαν οι δικαστές στην υπόθεση εκδίκασης της κόκκινης κάρτας του Κάρλος Αράνο. Ο αμυντικός του Άρη τιμωρήθηκε με τρεις αγωνιστικές (!!!) διότι στο φύλλο αγώνα γράφθηκε από τον διαιτητή Ντάκο ότι χτύπησε τον αντίπαλο του εκτός φάσης! Την στιγμή βέβαια που στην πραγματικότητα ο Αράνο είχε την μπάλα στα πόδια του! Ο Άρης έχει δικαίωμα έφεσης και θα προσπαθήσει να μειώσει την ποινή. Έτσι ο Αράνο, εκτός από τον τελικό του κυπέλλου, θα χάσει και τα δύο πρώτα παιχνίδια των play-off με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.

Πέρασε από την Κυψέλη ο Άρης 73-65 τον Πανελλήνιο

Πέρασε από την Κυψέλη ο Άρης 73-65 τον Πανελλήνιο

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη πέτυχε ο Άρης, με 73-65 επί του Πανελληνίου σε εξ αναβολής αγώνα για την 24η ημέρα του πρωταθλήματος ΕΣΑΚΕ. Οι «κίτρινοι» αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ, στο πρώτο δεκάλεπτο, ισορρόπησαν με την λήξη του ημιχρόνου (36-36). Ο Πανελλήνιος ξέφυγε με 5 πόντους με την λήξη του τρίτου δεκαλέπτου, αλλά ο Άρης με καλή άμυνα και καλές επιλογές στην επίθεση επικράτησε τελικά με 65-73.

1ο δεκάλεπτο: 0-7, 14-10, 26-21.
2o δεκάλεπτο: 30-28, 32-33, 36-36.
3o δεκάλεπτο: 44-44, 50-48, 57-52.
4ο δεκάλεπτο: 57-57, 60-67, 65-73.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ (Ηλίας Ζούρος): Ξανθόπουλος, Παπαμακάριος 8 (2), Χαραλαμπίδης 6 (1), Καλαϊτζής 2, Οουενς 3, Οστοϊτς 4, Πέτρουλας, Κομποδιέτας 5 (1), Μπλάκνεϊ 18 (3), Κολώκας, Ντέιβις 4, Βουγιούκας 15.
ΑΡΗΣ (Ντέιβιντ Μπλατ): Κλαρκ 6 (2), Μάιλς 14 (1), Ουόλς 15 (3), Ρίτσαρντσον 11 (1), Ντικούδης 1, Σκορδίλης 2, Πάουνιτς 4, Κακιούζης 13 (2), Μπάρλος 7 (1).

Ενσταση Λεβαδειακού για Βάλλα


Ο Βάλλας μαρκάρει τον Μήτρογλου... Ο Λεβαδειακός φέρεται να κατέθεσε ένσταση κατά της Σκόντα Ξάνθης για αντικανονική συμμετοχή του Σπύρου Βάλλα στο παιχνίδι της ακριτικής ομάδας με τον Ηρακλή την τελευταία αγωνιστική. Οι Βοιωτοί υποστηρίζουν ότι ο παίκτης είχε συμπληρώσει δέκα κίτρινες κάρτες και κακώς αγωνίστηκε.

Η αλήθεια είναι ότι ο Βάλλας, στο παιχνίδι με τον Αρη δέχτηκε την δέκατη κίτρινη κάρτα του, όμως στο ίδιο ματς πήρε και δεύτερη κίτρινη, με αποτέλεσμα να αποβληθεί. Ο κανονισμός όμως έχει αλλάξει και πλέον όταν ένας παίκτης αποβληθεί με δύο κίτρινες, "σβήνεται" η πρώτη. Αρα ο Βάλλας είχε εννιά κίτρινες κάρτες πριν το ματς με τον Ηρακλή και καλώς έπαιξε.

Προφανώς ο Λεβαδειακός θέλει να κερδίσει χρόνο πριν την επικύρωση της βαθμολογίας και τον υποβιβασμό του στην Β' Εθνική, ποντάροντας σε πιθανή αναδιάρθρωση της κατηγορίας και παραμονή του στην Σούπερ Λιγκ.

Μπουμπένκο: «Δεν με θέλει ο Παντελή»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Απογοητευμένος από τη στασιμότητα της ανανέωσης της συνεργασίας του Ηρακλή με τον Γιόζεφ Μπουμπένκο, εμφανίστηκε ο Σλοβάκος τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στη μη χρησιμοποίηση του Ντάνι Φερνάντεζ στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, καθώς, όπως αποκάλυψε, το έκανε από αντίδραση για τις πιέσεις που δέχτηκε από τον κ. Παντελή.

Σχετικά με την ανανέωση του συμβολαίου του, τόνισε: «Με μεγάλη μου έκπληξη διάβασα κάποια δημοσιεύματα, τα οποία ανέφεραν ότι στις συνομιλίες μου με τον Ανδρέα Παντελή υπάρχει διαφορά στο οικονομικό. Μάλιστα αναφέρθηκαν και νούμερα. Εγώ ξέρω ότι στο οικονομικό πρόβλημα δεν υπάρχει. Με όποια ομάδα έχω συνεργαστεί μέχρι σήμερα, σε πέντε λεπτά τα βρήκαμε. Άλλα προβλήματα υπάρχουν στη σχέση μου με τον Ανδρέα Παντελή. Το ότι ανέλαβα τον Ηρακλή και έκανα αυτό που έκανα, δεν σήμαινε αυτόματα ότι θα ζητούσα και συμβόλαιο για τον επόμενο χρόνο. Πριν από έξι εβδομάδες ο Παντελή με φώναξε και μου είπε ότι ο Ηρακλής έχει όλη τη διάθεση να συνεργαστεί μαζί μου. Έξι βδομάδες πέρασαν κι ακόμη περιμένω, ενώ από τότε όποτε συναντιόμαστε το μόνο που μου λέει είναι: "Όλα καλά, εντάξει, μπράβο". Αυτή είναι η επικοινωνία μας για το νέο συμβόλαιο. Ήδη έχω πειστεί και είμαι σίγουρος ότι δεν με θέλει στον πάγκο κι αυτό το καταλαβαίνει ο κόσμος. Βρίσκει αφορμές για να μην συνεργαστεί μαζί μου.

Για μένα το οικονομικό δεν είναι πρώτο θέμα. Για μένα πρώτο θέμα είναι η οργάνωση, προκειμένου να αποκτήσει η ομάδα σταθερότητα, η ανεύρεση παικτών για την συμπλήρωση του ρόστερ, η στελέχωση του τεχνικού τιμ και φυσικά η ύπαρξη εσωτερικού κανονισμού, ο οποίος θα είναι αποδεκτός και θα εφαρμόζεται από όλους. Από την διοίκηση, το τεχνικό τιμ και τους ποδοσφαιριστές. Γι’ αυτά τα θέματα, όμως, ο Ανδρέας Παντελή δεν είχε όρεξη να μιλήσει. Αντιθέτως, πίσω από την πλάτη μου μιλάει για παίκτες και κανονίζει τα θέματα της προετοιμασίας. Δεν με πειράζει αυτό. Ας αναλάβει κι ας κάνει ό,τι θέλει. Απλά αυτό που ήθελα ήταν να μου πει την αλήθεια. Να μου πει: "Δεν σε θέλω για προπονητή". Δεν μπορεί άλλα να εννοείς κι άλλα να κάνεις.

Από τότε που ήρθε δεν έφερε τίποτα θετικό. Μόνο έλλειψη εμπιστοσύνης. Και εγώ ένα ξέρω σίγουρα. Ότι με αυτόν τον άνθρωπο στην προεδρία, δεν θα συνεργαστώ ποτέ. Πολλές φορές δεν μου είπε την αλήθεια. Και εγώ δεν μπορώ να συνεργαστώ με έναν άνθρωπο που δεν πιστεύω. Άλλο θα σου πει κι άλλο θα κάνει. Σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να του έχω εμπιστοσύνη, γι’ αυτό και η συνεργασία μας δεν θα είχε καμία τύχη. Μου ζήτησε να μιλήσουμε μετά το τέλος της σεζόν και το έκανα, γιατί δεν είμαι άνθρωπος που δημιουργεί προβλήματα. Όταν όμως κάποιος δεν παίζει καθαρό παιχνίδι, αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ. Πρέπει κι εγώ να ξέρω που βρίσκομαι, αλλά και η ομάδα. Είπαμε θα μιλήσουμε μετά το παιχνίδι με την Ξάνθη. Αλλά μετά μάθαμε ότι από τη μία μιλά με παίκτες, προπονητές και από την άλλη έβγαλε νούμερα στη δημοσιότητα. Όταν δεν με έχεις στα πλάνα σου, δεν μπορείς να λες ότι ζητάω πολλά. Μπορούμε να πούμε "ευχαριστώ" ο ένας στον άλλο για την συνεργασία και να αποχαιρετιστούμε».

Ακόμα, μίλησε για την κατάσταση αμφιβολίας που επικρατεί στα αποδυτήρια του «Γηραιού»: «Κάποια στιγμή έφερε την έλλειψη εμπιστοσύνης στους παίκτες. Άρχισαν οι ποδοσφαιριστές μεταξύ τους να μιλούν για αφερεγγυότητα. Όταν οι παίκτες μιλούν μαζί του και ξέρουν ότι δεν έχει καμία αρμοδιότητα, ούτε καν το δικαίωμα της υπογραφής, και συνέχεια συζητά χωρίς να δίνει καμία λύση, τότε το πρόβλημα είναι μεγάλο. Δεν έπρεπε πρώτα να τα πούμε μεταξύ μας και μετά να κουβεντιάσει με τους παίκτες; Εγώ μίλησα μαζί τους και αρκετοί από αυτούς μου είπαν πως αν μείνω θα μείνουν κι αυτοί. Παίκτες όπως ο Γιάκομπ, ο Μάρα, ο Λέκι, ο Τάσος (σ.σ. Κατσαμπής), ο Κονέ. Φανταστείτε ότι για τον Λέκι, ο Παντελή μου είπε πως είναι ακριβός και πως πρέπει να ψάξουμε για άλλον αμυντικό».

Για την απόφασή του να μη χρησιμοποιήσει τον Φερνάντεζ στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, αποκάλυψε: «Μία μέρα πριν από τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό μίλησα με τον Ντάνι και του είπα ότι «... δεν έχω αποφασίσει ποιος θα παίξει αύριο. Εσύ ή ο Μπαντής. Έκανες πολλά για τον Ηρακλή, αλλά είμαι επαγγελματίας προπονητής». Του είπα επίσης ότι θέλω να δώσω μία ευκαιρία στον Μπαντή. Τότε μου ανέφερε ότι στην κερκίδα θα είναι ο Κεϊρόζ. Το βράδυ εκείνο δεν κοιμήθηκα, διότι δεν ήθελα να κάνω κακό στον Ντάνι. Γι’ αυτό και αποφάσισα να τον χρησιμοποιήσω στο πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο να βάλω τον Μπαντή. Ωστόσο πριν την ομιλία, με φώναξε ο Παντελή και με πίεσε προκειμένου να παίξει ο Φερνάντεζ. Πρώτη φορά βρέθηκε άνθρωπος να μου υποδείξει ποιος θα παίξει. Εκείνη ακριβώς την ώρα πήρα και την απόφαση μου. Δηλαδή να παίξει ο Μπαντής. Αν κάνεις μία φορά αυτό που θέλει ο άλλος, τότε θα στο ζητάει συνέχεια. Μίλησα γι’ αυτό με τον Ντάνι, όπως μίλησα μαζί του και πριν από το τελευταίο παιχνίδι, αλλά μου είπε ότι σε ένα τέτοιο παιχνίδι με ρίσκο, είναι προτιμότερο να παίξει ο Μπαντής. Στη συνέχεια μου ζήτησε και συγγνώμη που μίλησε με τον Παντελή για το θέμα αυτό. Σε ό,τι αφορά τον Μπαντή, την δοκιμή του από τη Νότιγχαμ Φόρεστ την έμαθα από τις εφημερίδες».

Τέλος, για το θέμα που φαίνεται να προέκυψε με τον Ντένις Επστάιν, τόνισε: «Όταν ήρθα βρήκα σκυμμένα κεφάλια, μία ομάδα χωρίς αυτοπεποίθηση, χωρίς όρεξη. Τους είπα: "Σας πιστεύω. Θέλω να αφήσετε στην άκρη όλα τα προβλήματα και να παλέψετε". Και πράγματι, πολύ γρήγορα "ζωντάνεψαν" και γι’ αυτό υποκλίνομαι μπροστά τους. Υποκλίνομαι, γιατί δεν σκέφτηκαν τα προβλήματά τους. Υποκλίνομαι και σε όλο το τεχνικό τιμ για την δουλειά που έκανε. Ο Ηρακλής πρέπει να βρει επιτέλους άτομα που θα οργανώσουν την ΠΑΕ, για να πάει μπροστά ο σύλλογος. Ο πρόεδρος πρέπει να έχει την ομάδα στην καρδιά του. Να είναι κάθε μέρα στα γραφεία, να μην φεύγει και να ασχολείται συνέχεια. Να είναι εδώ, να τον βλέπουν οι παίκτες. Τέτοιος άνθρωπος δεν υπήρχε ούτε την πρώτη φορά που συνεργάστηκα με τον Ηρακλή, ούτε τώρα. Με τον Αντώνη Ρέμο έχουμε μιλήσει πολύ λίγο. Συναντηθήκαμε στην Αθήνα, πριν από το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Εκεί μου είπε: "Θα μείνεις οπωσδήποτε στον Ηρακλή, θα συνεχίσουμε μαζί". Και από τότε τίποτα ακόμα».

Εισιτήρια τέλος για Άρη!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η δίψα στον κόσμο του Αρη για ένα τίτλο είναι τεράστια με αποτέλεμα τα εισιτήρια του τελικού κυπέλλου hellas online να γίνουν καπνός όπως ανακοίνωσε η "κιτρινόμαυρη" ΠΑΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Αρης:

"Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει ότι διατέθηκαν ΟΛΑ τα εισιτήρια που είχε στην διάθεσή της για τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας. Θα ήθελε από την μία να ευχαριστήσει τους περίπου 24.000 φιλάθλους της που έσπευσαν να προμηθευτούν το εισιτήριο τους και θα είναι στο πλευρό της ομάδας στο ΟΑΚΑ.

Από την άλλη θα ήθελε να ζητήσει συγνώμη από όσους δεν πρόλαβαν να προμηθευτούν ένα εκ των εισιτηρίων καταγράφοντας όμως ως δεδομένο ότι η ζήτηση ήταν τεράστια και πραγματικά ούτε ο διπλάσιος αριθμός των εισιτηρίων θα ήταν αρκετός να ανταποκριθεί στην δίψα και το πάθος του αρειανού λαού.

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ εύχεται πρώτιστα όλοι οι φίλαθλοι του ΑΡΗ να μετακινηθούν προς το ΟΑΚΑ και στην συνέχεια να επιστρέψουν στην Θεσσαλονίκη με ασφάλεια, αφού θα έχουν παρακολουθήσει έναν αγώνα- γιορτή για το ποδόσφαιρο. Παράλληλα η ΠΑΕ ΑΡΗΣ θα ήθελε να σημειώσει τα παρακάτω σε σχέση με την μετακίνηση των φιλάθλων της προς την Αθήνα.

Μετά από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης με τους ιθύνοντες της Αστυνομίας και παρόντων του Προέδρου της ΠΑΕ Θανάση Αθανασιάδη, του Προέδρου της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ Γιάννη Γρανούζη, του Γενικού Διευθυντή της ΠΑΕ Γιώργου Ελευθερούδη, η ΠΑΕ ΑΡΗΣ απευθύνει παράκλησή προς όλους τους φιλάθλους της που θα ταξιδέψουν στην Αθήνα να εναρμονιστούν με τις οδηγίες των αρχών και να συνδράμουν κι αυτοί με την συμπεριφορά τους με δεδομένο ότι και οι αστυνομικές δυνάμεις θα αποτελέσουν αρωγό για την ομαλή μετάβαση στο ΟΑΚΑ και φυσικά την επιστροφή στην Θεσσαλονίκη".

ΠΑΟΚ: Με Γκαρσία στις πρώτες 3 αγωνιστικές


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Πάμπλο Γκαρσία θα αγωνιστεί κανονικά στους πρώτους τρεις αγώνες του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ, με αντιπάλους την ΑΕΚ (στις 28 Απριλίου στο ΟΑΚΑ), τον Αρη (στις 2 Μαϊου στην Τούμπα) και τον Ολυμπιακό (στις 5 Μαϊου στην Τούμπα).

Ο ΠΑΟΚ ζήτησε και πήρε από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ αναβολή στην εκδίκαση της υπόθεσης του Ουρουγουανού, για τις δηλώσεις που έκανε κατά της διαιτησίας μετά το ντέρμπι της Τούμπας με την ΑΕΚ στις 21 Μαρτίου.

Η εκδίκαση της υπόθεσης θα γίνει τελικά στις 6 Μαϊου, μετά από αίτημα του δικηγόρου του «δικεφάλου», Αχιλλέα Μαυρομάτη, κάτι που σημαίνει ότι ο Γκαρσία θα δώσει το παρών στις αναμετρήσεις του πρώτου γύρου των αγώνων κατάταξης.

Πρόστιμο 103.000 ευρώ στην ΑΕΚ!

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Με πρόστιμο 103.000 ευρώ τιμωρήθηκε, τελικά, η ΑΕΚ, για τα επεισόδια που έγιναν στον αγώνα της 30ής αγωνιστικής με τον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ. Η «Ενωση» απέφυγε την τιμωρία της έδρας με 1 αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών, αλλά το τίμημα για το ταμείο της είναι βαρύ.

Σύμφωνα με πληφορίες, η απόφαση της Πειθαρχικής επιτροπής της Superleague βγήκε με ψήφους 2-1, με τον πρόεδρο της επιτροπής να μειοψηφεί και να ζητά την τιμωρία της έδρας. Ετσι, η ΑΕΚ θα υποδεχθεί κανονικά με τη συμπαράσταση των οπαδών της τον ΠΑΟΚ, στην πρεμιέρα των πλέι οφ (28/4).

Οσο για τον Ολυμπιακό, του επεβλήθηκε πρόστιμο 25.000 ευρώ για τα επεισόδια που συνέβησαν στον αγώνα με τον Αρη στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

«Εξωγενή και... μεμονωμένα»

Στις απολογίες τους και οι δύο ομάδες ζήτησαν να αποφύγουν τις κυρώσεις. Οι «ερυθρόλευκοι», μέσω του Γιάννη Βούλτση, ζήτησαν αρχικά αναβολή στην εκδίκαση της υπόθεσης, προκειμένου να δώσει το παρών και ο υπεύθυνος διεθνών σχέσεων και νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ, Θόδωρος Γιαννίκος. Το αίτημα, ωστόσο, απορρίφθηκε και ο κ. Βούλτσης στην υπερασπιστική γραμμή υποστήριξε ότι καμία από τις πράξεις που αναγράφονται στο φύλλο αγώνα δεν αναφέρεται στην έκθεση του παρατηρητή.

Επεσήμανε ότι τα επεισόδια έγιναν εκτός γηπέδου, χωρίς συμμετοχή των οπαδών, αλλά από εξωγενείς παράγοντες και έτσι ο Ολυμπιακός δεν φέρει καμία ευθύνη.

Από πλευράς της ΑΕΚ, ο υπεύθυνος ασφαλείας, Ακης Τάκης και ο νομικός εκπρόσωπος, Χάρης Γρηγορίου, χαρακτήρισαν τα επεισόδια ως «εσωτερικό μερικό μικρό εμφύλιο» της «Ενωσης». Τόνισαν ότι μόνο 80 και όχι 150 οπαδοί (όπως αναφέρει το κατηγορητήριο) μπήκαν στον ταρτάν του ΟΑΚΑ, όχι για να επιτεθούν στο διαιτητή, στους παράγοντες ή στους παίκτες του Αστέρα Τρίπολης, αλλά για να φτάσουν στα επίσημα και να διαμαρτυρηθούν στους διοικούντες της ΑΕΚ.

Επιπλέον, χαρακτήρισαν μεμονωμένα και όχι εκτεταμένα τα επεισόδια, προκειμένου να αποφευχθεί ποινή μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών. Εφεραν σαν παράδειγμα τα επεισόδια που υπήρξαν στον αγώνα Ατρόμητος - Ολυμπιακός, που χαρακτηρίστηκαν μεμονωμένα με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να τιμωρηθούν με πρόστιμο. Παράλληλα, ζήτησαν είτε την απαλλαγή της ΑΕΚ ή την επιβολή του μικρότερου, δυνατού, προστίμου.

Ενσταση του Κομπότη κατά της Ξάνθης!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η καταγγελία του Γιάννη Κομπότη, σύμφωνα με την οποία η Ξάνθη χρησιμοποίησε αντικανονικά ποδοσφαιριστή στην εκτός έδρας νίκη της με 4-2 επί του Ηρακλή, στην τελευταία αγωνιστική, βάζει σε αβεβαιότητα την τελική κατάταξη του πρωταθλήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Λεβαδειακός υποστηρίζει ότι ο Σπύρος Βάλλας κακώς αγωνίστηκε, καθώς είχε συμπληρώσει 10 κίτρινες κάρτες και όχι 9, όπως πιστεύουν οι Ακρίτες. Η ομάδα της Βοιωτίας θεωρεί ότι η Ξάνθη δεν έχει προσμετρήσει την πρώτη κίτρινη κάρτα που δέχθηκε ο έμπειρος αμυντικός στην αναμέτρηση της 20ής αγωνιστικής με τον Αρη στα Πηγάδια (2-1 υπέρ της Ξάνθης), στην οποία αποβλήθηκε.

Για το λόγο αυτό, μάλιστα, αναμένεται να καταθέσει στην Πειθαρχική επιτροπή της διοργανώτριας, την επόμενη εβδομάδα, ο Γιάννης Κομπότης, ο οποίος γνωστοποίησε την ύπαρξη της καταγγελίας στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Superleague.

Με βάση τον κανονισμό, μια ομάδα μπορεί να καταθέσει ένσταση αντικανονικής συμμετοχής παίκτη εντός 48 ωρών από την τέλεση ενός αγώνα, αλλά μπορεί να καταθέσει καταγγελία εντός τριών ημερών.

Μάλιστα, έτσι μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι δεν επικυρώθηκε συνολικά η βαθμολογία του πρωταθλήματος, αλλά μόνο το τμήμα που αφορά τις θέσεις 2-5, προκειμένου να διεξαχθούν κανονικά τα πλέι οφ.

Ραούλ: «Θα δούμε τι θα γίνει στο τέλος»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο τέλος της σεζόν άφησε ο Ραούλ! Ο Ισπανός επιθετικός αποκάλυψε ότι θέλει να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο για αρκετό καιρό ακόμα, παρά τα 32 του χρόνια, αλλά δεν ξέρει αν αυτό θα συνεχίσει να γίνεται με τη φανέλα της αγαπημένης του «βασίλισσας».

«Αυτήν τη στιγμή δεν θέλω να εγκαταλείψω. Ελπίζω να ολοκληρώσω το συμβόλαιό μου, αλλά θα δούμε τι θα γίνει στο τέλος της σεζόν. Αλλά σίγουρα, θέλω να συνεχίσω να παίζω ποδόσφαιρο», δήλωσε ο Ραούλ, ο οποίος μίλησε και για τις πιθανότητες της Ρεάλ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Δεν εξαρτάται μόνο από εμάς, αλλά τώρα είναι πιο πιθανό. Δεν μπορούμε να κάνουμε άλλη γκέλα, αλλά αν κερδίσουμε στα πέντε εναπομείναντα παιχνίδια και η Μπαρτσελόνα στραβοπατήσει κάπου, τότε γιατί όχι;»!

Αναλυτικό Πρόγραμμα PlayOffs ΟΠΑΠ 2010 - Τηλεοπτικές Μεταδόσεις


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η Superleague ανακοινώνει το αναλυτικό ωρολόγιο πρόγραμμα των PlayOffs ΟΠΑΠ 2010 με τις τηλεοπτικές μεταδόσεις:

PlayOffs ΟΠΑΠ
1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Α.Ε.Κ. - Π.Α.Ο.Κ. 16:45 ΣΚΑΪ
ΑΡΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 19:00 NOVA
PlayOffs ΟΠΑΠ
2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΜΑΪΟΥ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Α.Ε.Κ. 19:00 ΝΕΤ
Π.Α.Ο.Κ. - ΑΡΗΣ 21:15 NOVA
PlayOffs ΟΠΑΠ
3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΜΑΪΟΥ
Α.Ε.Κ. - ΑΡΗΣ 19:00 ΣΚΑΪ
Π.Α.Ο.Κ. - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 21:15 NOVA
PlayOffs ΟΠΑΠ
4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΜΑΪΟΥ
ΑΡΗΣ - Α.Ε.Κ. 16:45 ΣΚΑΪ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Π.Α.Ο.Κ. 19:00 NET
PlayOffs ΟΠΑΠ
5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΜΑΪΟΥ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΡΗΣ 16:45 NET
Π.Α.Ο.Κ. - Α.Ε.Κ. 19:00 NOVA
PlayOffs ΟΠΑΠ
6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΜΑΪΟΥ
Α.Ε.Κ. - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 21:15 NOVA
ΑΡΗΣ - Π.Α.Ο.Κ. 21:15 ΣΚΑΪ

Ρέμος: «Μισές στον ερασιτέχνη… μισές στον Παντελή»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Αντώνης Ρέμος γνωστοποίησε σήμερα τις θέσεις του υπογραμμίζοντας ότι παραχωρεί τις μισές μετοχές του στον Γ.Σ. Ηρακλή και τις μισές στον Ανδρέα Παντελή. Πιο αναλυτικά η επιστολή:

Με την παρούσα μου θα ήθελα να σας γνωρίσω τα παρακάτω:

Όπως καλά γνωρίζετε, τα τελευταία χρόνια έκανα μια συστηματική προσπάθεια με τη βοήθεια και τη συμπαράσταση κι άλλων αγνών μελών της οικογένειας του ΗΡΑΚΛΗ, για να υπάρξει οικονομική εξυγίανση κι ένα καλύτερο αύριο για την ΠΑΕ. Σήμερα, κατά τη γνώμη μου, από πολλές απόψεις η κατάσταση είναι καλύτερη απ’ αυτή που παραλάβαμε το καλοκαίρι του 2007, αλλά σε κάθε περίπτωση, εξαντλήθηκαν και τα τελευταία αποθέματα της οικονομικής αντοχής μου.

Δεν διεκδίκησα, ούτε διεκδικώ τον τίτλο του καλύτερου μάνατζερ, αλλά ό,τι έκανα ήταν λόγω της αγάπης μου για την ομάδα μας και μόνο και τα κίνητρά μου ήταν μόνο αγαθά. Καταλαβαίνω την πίκρα και το θυμό των νεαρών, κυρίως, οπαδών της ομάδος μας, οι οποίοι είναι βέβαιο και κατανοητό, ότι επιθυμούν πάντα το καλύτερο γι’ αυτήν, όπως όλοι μας άλλωστε, χωρίς όμως και να γνωρίζουν τα προβλήματα και τις δυσκολίες που υπάρχουν.

Σήμερα η ομάδα βρίσκεται σ’ ένα εξαιρετικά δύσκολο σταυροδρόμι, μ’ ανοιχτά μέτωπα και προκλήσεις μπροστά της, που επιβάλλουν τη λήψη γρήγορων αποφάσεων κι εγώ “υπακούοντας” στο λαϊκό κάλεσμα αποφάσισα τα παρακάτω, με την ευχή και την ελπίδα, οι αποφάσεις μου να δικαιωθούν από το πέρασμα του χρόνου:

1. Να παραδώσω σήμερα δια του πληρεξουσίου μου κ. Ιωάννου Τσαμούρη, νομικού συμβούλου της ΠΑΕ, το 50% των μετόχων της ΠΑΕ που έχω στα χέρια μου, προς τον Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ.

2. Το υπόλοιπο 50% των μετόχων, έχω υποσχεθεί να μεταβιβάσω προς τον κ. Ανδρέα Παντελή, υπό τον όρο της οικονομικής συνδρομής του προς την ΠΑΕ μέχρι τέλους του μηνός Μαΐου 2010, με το ποσό των 500.000 ευρώ κι αυτό για το λόγο ότι διαθέτει τις αναγκαίες εκείνες ικανότητες και προσόντα, ώστε να ηγηθεί της ΠΑΕ, σε μια δύσκολη συγκυρία. Σε περίπτωση που δεν εκπληρωθεί ο όρος αυτός της συμφωνίας μας, θα σας παραδοθεί την 1-6-2010 και το υπόλοιπο 50% των μετοχών που κατέχω.

3. Δεν αξιώνω κανένα τίμημα για τη μεταβίβαση των μετοχών αυτών, παρά την τεράστια οικονομική συνεισφορά μου προς την ΠΑΕ, η οποία θα συνεχίσει να μ’ ακολουθεί και κατά τα χρόνια που έρχονται λόγω των υποχρεώσεων που έχω τριτεγγυηθεί προσωπικά.

Ευνόητο είναι ότι παραιτούμαι της ιδιότητος του μέλους και του προέδρου του Δ.Σ.

Τέλος, θα ήθελα να εκφράσω την πίστη μου, ότι θα βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις, στο συντομότερο δυνατό χρόνο, ώστε με αγάπη, ομόνοια και ομαδική δουλειά, αλά και τα αυξημένα έσοδα της ΠΑΕ κατά τα επόμενα χρόνια, η αγαπημένη μας ομάδα να γνωρίσει καλύτερες μέρες.

Με εκτίμηση
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ

Α.ΒΙΕΪΡΙΝΙΑ: «Στο μυαλό μου μόνο ο ΠΑΟΚ»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» με αφορμή δημοσίευμα της Πορτογαλικής εφημερίδας «O Jogo», που θέλει τον Κάρλος Κεϊρόζ να έχει τον έχει στα υπόψιν του για το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής. «Φυσικά και είναι μία πολύ ευχάριστη είδηση. Κάνω τη δουλειά μου πολύ καλά και αυτό αναγνωρίζεται», τόνισε αρχικά ο Πορτογάλος άσος.

Και συνέχισε: «Οι άνθρωποι της Πορτογαλίας παρακολουθούν στενά τους παίκτες που παίζουν στο εξωτερικό. Έχω παίξει σε όλες τις Εθνικές της Πορτογαλίας, πλην των Ανδρών. Αν γίνει, θα είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα και αν συνδυαστεί και με το Μουντιάλ, ακόμα καλύτερα. Στο μυαλό μου έχω μόνο τη διάκριση με τον ΠΑΟΚ, όχι την Εθνική.

Με τον ΠΑΟΚ έχω συμβόλαιο, κάνω κάθε μέρα προπονήσεις, παίζω τα παιχνίδια, δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Όταν παίζω με τη φανέλα του Δικεφάλου, έχω μόνο στο μυαλό μου τη νίκη για την ομάδα μου. Αν το είχα στην Εθνική, θα ήμουν κακός ποδοσφαιριστής. Την Εθνική την σκεφτόμαστε, όταν έρχεται η ώρα για τις κλήσεις και μόνο τότε».

Ερωτηθείς για την αίσθηση που του άφησε το φετινό πρωτάθλημα, ο 24χρονος μεσοεπιθετικός υπογράμμισε: «Το αίσθημα που μου άφησε το πρωτάθλημα είναι πικρία. Μέχρι πέντε παιχνίδια πριν το τέλος, κυνηγούσαμε το πρωτάθλημα και το χάσαμε. Ο τίτλος χάθηκε στις δύο ήττες με Άρη και ΑΕΚ, δύο ματς που έπρεπε οπωσδήποτε να κερδίσουμε. Πιστεύω ότι μας βγήκε νευρικότητα σε εκείνα τα παιχνίδια.

Πολλοί μίλησαν για τους διαιτητές. Είναι αλήθεια ότι δεν μας βοήθησαν, αλλά δεν θα σταθώ σε αυτό. Το αφήνουμε πίσω και συγκεντρωνόμαστε αποκλειστικά στα πλέι οφ. Τα αντιμετωπίζουμε σαν ένα δεύτερο πρωτάθλημα που συμμετέχουν τέσσερις ομάδες. Το μόνο κακό είναι ότι υπάρχει μικρή χρονική διαφορά ανάμεσα στα παιχνίδια. Στο μυαλό μας είναι το ποια τακτική θα ακολουθήσουμε ξεχωριστά για τον κάθε αντίπαλο.

Πέρσι, κάναμε μία πολύ κουραστική σεζόν και δεν διαχειριστήκαμε καλά αυτήν την κούραση. Τώρα ξέρουμε τι αντιμετωπίζουμε και είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι». Ενώ πέρσι ο Βιεϊρίνια είχε χάσει σχεδόν όλη τη σεζόν λόγω τραυματισμού, φέτος έπαιξε σε 26 παιχνίδια και πέτυχε επτά γκολ.

Ερωτηθείς για το αν είναι ευχαριστημένος με την απόδοσή του τόνισε: «Πάντα προσπαθώ για το καλύτερο. Κάθε μέρα, σε κάθε προπόνηση, σε κάθε αγώνα. Φέτος με βοήθησαν πάρα πολύ σε αυτό που έγινα το προπονητικό τιμ και οι συμπαίκτες μου. Ειδικά ο προπονητής με άλλαξε σαν παίκτη. Μου είπε κάποια πράγματα, έπρεπε να τον ακούσω και το έκανα. Όταν ο προπονητής σου λέει κάτι, δεν το κάνει για τον ίδιο, αλλά για σένα.

Στον αγώνα όλοι κερδίζουν, δεν παίρνει τη νίκη ένας παίκτης. Αυτό μου το τόνισε και ενώ πριν έπαιζα πολύ ατομικά, έγινα πιο ομαδικός ποδοσφαιριστής. Το ότι είμαι πολύ καλύτερος παίκτης το χρωστάω στον Σάντος».

Ερωτηθείς για το ποιον θα ψήφιζε καλύτερο ποδοσφαιριστή στον κόσμο τόνισε: «Ως Πορτογάλος θα έλεγα τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Από τον ΠΑΟΚ δεν θα ξεχώριζα έναν συγκεκριμένο. Ίβιτς, Βιτόλο και Γκαρσία έκαναν εκπληκτική σεζόν. Αλλά φέτος, η εκπληκτική πορεία του ΠΑΟΚ οφείλεται σε όλη την ομάδα, σε όλους τους ποδοσφαιριστές. Η ομαδικότητα που είχαμε πήρε τις νίκες. Η αγάπη του κόσμου δημιουργεί μια ευχάριστη πίεση και ευθύνη. Όλοι όμως έχουμε την υποχρέωση να παίζουμε με την ίδια υπευθυνότητα, είτε παίζουμε είτε όχι. Θέλουμε να κερδίζουμε φυσικά και για τον κόσμο, αλλά οι νίκες είναι υποχρέωση μας έτσι κι αλλιώς».

Κληθείς να σχολιάσει ενδεχόμενο ο Φερνάντο Σάντος να αποχωρήσει από την ομάδα υπογράμμισε: «Η γνώμη μου είναι πως θα είναι θετικό για τον ΠΑΟΚ να μείνει. Η συνολική δουλειά του τα τελευταία δύο χρόνια είναι πολύ καλή. Η δουλειά του είναι πολύ επαγγελματική και τους αγώνες και στις προπονήσεις. Θα ήταν κρίμα αν έφευγε. Πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ μόνο να κερδίσει έχει από τον Σάντος». Ο Βιεϊρίνια σε όλη τη διάρκεια της σεζόν έχει δεχτεί έναν πολύ μεγάλο αριθμό από σκληρά μαρκαρίσματα από αντιπάλους αμυντικούς.

Ερωτηθείς για το τι πρέπει να γίνει τόνισε: «Οι διαιτητές πρέπει να μας προσέξουν και να μας προστατέψουν. Όχι μόνο εμένα, αλλά όλους τους ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Αν βγούμε έξω τραυματίες και δεν μπορούμε να παίξουμε, δεν είναι η ομάδα μας που χάνει, αλλά το ίδιο το ποδόσφαιρο. Ο κόσμος έρχεται να βλέπει καλό ποδόσφαιρο και αν συνεχίσουν να είναι ατιμώρητα τέτοια χτυπήματα, δεν θα έχει κάτι όμορφο για να δει». Κλείνοντας, ο Βιεϊρίνια έκανε τις εκτιμήσεις του για την Εθνική Ελλάδας. «Η Ελλάδα έχει πολύ δύσκολο όμιλο. Αν κάνει τα παιχνίδια του 2004 τότε σίγουρα θα προκριθεί».

«Η Μίλαν χρειάζεται επενδύσεις»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/a9ff449f21cff6afdfe5d3d0b49cc4ea_L.jpg?1271919515?1271919515?1271919515Την ώρα που η διοίκηση της Μίλαν αναζητά λύσεις τύπου Πάολο Μαλντίνι για να χτυπήσει το πρωτάθλημα, ο ίδιος ο παλαίμαχος άσος της ομάδας τονίζει ότι ο σύλλογος χρειάζεται επενδύσεις. Οι «ροσονέρι» το τελευταίο διάστημα έχουν αρχίσει τις περικοπές προσπαθώντας να μειώσουν τους μισθούς των παικτών, ενώ κυνηγούν ελεύθερους ποδοσφαιριστές στο μεταγραφικό παζάρι. Ωστόσο, ο Μαλντίνι με δηλώσεις του στη «Gazzetta dello Sport» ξεκαθαρίζει ότι η Μίλαν έχει ανάγκη από επενδύσεις για να παραμείνει στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

«Πρέπει να επενδύσουμε. Είναι ο μόνος τρόπος για να παραμείνει η ομάδα στην κορυφή», τόνισε αρχικά, ενώ για το αν είναι έτοιμος να αναλάβει το πόστο του αθλητικού διευθυντή του συλλόγου συμπλήρωσε: «Σταμάτησα μόνο να παίζω ποδόσφαιρο, Είμαι ακόμα πολύ νέος για ένα τέτοιο πόστο. Ο Γκαλιάνι και εγώ έχουμε δει άλλον. Δεν υπάρχει θέμα αυτή τη στιγμή. Θέλω το χρόνο μου».

Η «κάθοδος» των ...Αρειανών!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/480627a1b5463ffc9157c7e31c576a39_L.jpg?1271920729?1271920729?1271920729Ανάρπαστα έγιναν, όπως αναμενόταν τα τελευταία εισιτήρια που δόθηκαν στους φίλους του Άρη και πλέον οι 23.500 φίλαθλοι των «κίτρινων» ετοιμάζονται «πυρετωδώς» για μία από τις μεγαλύτερες μετακινήσεις που έχουν γίνει ποτέ στην ιστορία του ελληνικού και παγκοσμίου ποδοσφαίρου. «Καταστρώνει» τα πλάνα του για τον τελικό ο Κούπερ. Δεν ...ξένισε κανέναν το ...άμεσο sold out των εισιτηρίων του τελικού Κυπέλλου που έγινε από τους φιλάθλους του Άρη, αφού η «δίψα» και η θέληση που έχει ο κόσμος των «κίτρινων», προκειμένου να βρεθεί το Σάββατο στο ΟΑΚΑ ήταν ...χωρίς προηγούμενο.
Αυτό που απομένει πλέον είναι μόνο το τυπικό μέρος, η ανακοίνωση δηλαδή του sold out των εισιτηρίων του τελικού, κάτι που αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στην μέρα από τους διοικούντες την ΠΑΕ Αρης.

Παράλληλα, οι διοικούντες της «κίτρινης» ΠΑΕ συναντήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στα γραφεία, προκειμένου να ρυθμίσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες, τόσο σε ό,τι αφορά τη μετάβαση της αποστολής στην Αθήνα, όσο και της μετακίνησης των οπαδών της ομάδας τους για τον τελικό του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό.
Οι «κίτρινοι» αναμένεται να καταθέσουν σήμερα τα χρήματα που αντιστοιχούν στα 23.480 εισιτήρια που προμηθεύτηκαν για τον τελικό.

Δίλημμα Χαβίτο - Μεριέμ

Τις προθέσεις του, ενόψει τελικού αναμένεται να «φανερώσει» στο προπονητικό διπλό της Πέμπτης ο τεχνικός του Άρη Έκτορ Κούπερ και απ' ότι φαίνεται το δίλημμα του Αργεντίνου προπονητή έχει ...δύο ονόματα.
Συγκεκριμένα, ο έμπειρος τεχνικός φαίνεται να προβληματίζεται για την θέση του δεξιού χαφ, όπου ίσες πιθανότητες να αγωνιστούν έχουν οι Χαβίτο και Καμέλ Μεριέμ.
Αντίθετα, η επιστροφή του Κάλβο «έλυσε» τα χέρια του Κούπερ στην αριστερή πλευρά της μεσαίας γραμμής.

ΠΑΟ για Χριστοφή

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/2ae6c32b2520e3ef5e81a81923aff4c3_L.jpg?1271922427?1271922427Πρωτοσέλιδο για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για τον Δημήτρη Χριστοφή της Ομόνοιας έχει κυπριακή εφημερίδα. Μάλιστα, γίνεται λόγος για επίσημη πρόταση του τριφυλλιού για τον 19χρονο μεσοεπιθετικό

Ο διεθνής άσος, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πολίτης», βρίσκεται στην λίστα του Παναθηναϊκού και αναμένεται οι πράσινοι για να πείσουν την Ομόνοια να παραχωρήσει τον παίκτη να δώσει και έμψυχα ανταλλάγματα. Ο λόγος για τον Νασίφ Μόρις που αγωνίζεται ως δανεικός στην Σανταντέρ και αναμένεται να επιστρέψει στην Παιανία.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι θα υπάρξουν εξελίξεις μετά τον τελικό του Κυπέλλου Hellas online όπου αγωνίζεται ο Παναθηναϊκός το Σάββατο. Ο Χριστοφή είναι από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Κύπρο και έχει ακόμα δύο χρόνια συμβόλαιο με την Ομόνοια. Ηδη τον έχουν τσεκάρει Αρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Τον Γάλλο Μισέλ Εστεβάν θέλει ο Πανιώνιος


Ο Μισέλ Εστεβάν Ο Γάλλος Μισέλ Εστεβάν βρίσκεται πολύ ψηλά στην λίστα του Πανιωνίου για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του. Ο 41 ετών τεχνικός, αναδείχθηκε καλύτερος προπονητής της δεύτερης κατηγορίας της Γαλλίας για το 2009, καθώς έχει καταφέρει να οδηγήσει σε θέση ανόδου την Αρλ/Αβινιόν.

Μάλιστα στην πατρίδα του θεωρείται από τα μεγαλύτερα ταλέντα της προπονητικής και είναι χαρακτηριστικό ότι με την τωρινή ομάδα του έχει "ανέβει τρένο" από την πέμπτη κατηγορία μέχρι την δεύτερη και "χτυπάει" την "πόρτα' του Σαμπιονά.

Ο Εστεβάν συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά του προπονητή με τον οποίο θέλει να συνεργαστεί ο εν δυνάμει πρόεδρος της ομάδας, Γιώργος Κιντής. Είναι νέος, φιλόδοξος, με όρεξη για δουλειά και το κυριότερο γνωρίζει πως να μεταχειριστεί όλες τις νέες τεχνολογίες και να δουλέψει πάνω σε επιστημονικά πρότυπα.

Δεν αποκλείεται λοιπόν, από την στιγμή που ταιριάζει απολύτως στο προφίλ του νέου τεχνικού ο Μισέλ Εστεβάν να αποτελέσει και τον εκλεκτό της νέας διοίκησης για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του συλλόγου της Νέας Σμύρνης.

Φυσικά υπάρχουν κι άλλοι προπονητές, που είτε έχουν προταθεί στην διοίκηση του Πανιωνίου, είτε η ίδια έχει συλλέξει πληροφορίες, αλλά φαίνεται πως για την ώρα τουλάχιστον, ο Εστεβάν είναι αυτός με τον οποίο θα γίνουν άμεσα επαφές.

Μαρκόπουλος: «Να σπάσουμε την άμυνα του Κολοσσού»

Μαρκόπουλος: «Να σπάσουμε την άμυνα του Κολοσσού»

Ο Σούλης Μαρκόπουλος παραχώρησε σήμερα συνέντευξη Τύπου στην οποία αναφέρθηκε στο παιχνίδι που έρχεται με τον Κολοσσό Ρόδου. «Ο Κολοσσός είναι μία σκληροτράχυλη ομάδα που κρατάει τον ρυθμό και παίζει πολύ καλά την άμυνα. Παράλληλα δημιουργεί ευκαιρία για fast break και προσπαθεί να κάνει τις καλύτερες επιθέσεις και να κάνει τις καλύτερες επιλογές. Είναι μία καλή ομάδα και κάτω από το καλάθι. Πρέπει να σπάσουμε την άμυνα του Κολοσσού που ιδιαίτερα με τη ζώνη δημιουργεί προβλήματα στους αντιπάλους».

Για τα προβλήματα της ομάδας είπε: «Ο Μονρό δεν έχει μπει ακόμη στην ομάδα. Όμως και οι άλλοι που μπήκαν χθες για προπόνηση δεν είναι έτοιμοι. Θα φανεί και σήμερα πόσο έχει βελτιωθεί η κατάσταση τους. Ο Μονρό θα κάνει λογικά σήμερα προπόνηση».

Για την φετινή πορεία του Κολοσσού υπογράμμισε: «Είναι μία δεμένη ομάδα. Είναι δύο χρόνια στο ίδιο στιλ παιχνιδιού. Της βγήκαν ορισμένα παιχνίδια που ήταν σταθμοί. Εκμεταλλεύτηκε την έδρα της. Είχε ευκαιρίες και τις αξιοποίησε και εκτός έδρας, όπως στην Καβάλα, στο Μαρούσι, στην ΑΕΚ. Γι΄ αυτό είναι ψηλά. Έχει δείξει χαρακτήρα, έχει πολύ καλό πρόσωπο και αυτό που παίζει το παίζει πολύ καλά. Εκμεταλεύεται τα ατού που έχει».

Για το κατά πόσο κρίνεται η πέμπτη θέση επισήμανε: «Αν κερδίσει ο Κολοσσός παραμένει πέμπτος. Αν κερδίσουμε εμείς… θα δούμε. Υπάρχει ένα ακόμη παιχνίδι. Ακόμη δεν έχει τελειώσει ούτε η έκτη θέση αφού πρέπει να κάνουμε μία νίκη στα επόμενα δύο παιχνίδια. Ο Κολοσσός δεν έχει άγχος. Εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να ξέρουμε ότι αν δώσουμε γήπεδο στον αντίπαλο θα το εκμεταλλευτεί όπως έκανε και με άλλες ομάδες»

Για την πιθανή παρουσία πολύ κόσμου στο «παλατάκι» είπε: «Ο κόσμος βοήθησε πολύ και στο προηγούμενο παιχνίδι. Η παρουσία είναι πολύ ισχυρή και δεν παίζει ρόλο ο αριθμός όσο η δύναμη που προσφέρουν στους παίκτες με την παρουσία τους».

Για το αν είναι έτοιμος ο ΠΑΟΚ για τα play-off είπε: «Ας τελειώσει με το καλό το πρωτάθλημα και θα δούμε. Πρώτα απ΄ όλα πρέπει να είναι υγιείς οι παίκτες και να δούμε τον αντίπαλο μας. Κοιτάζουμε μόνο τη δική μας ομάδα και θα δούμε με ποίον θα παίξουμε»

Μαζί σε διαφήμιση Ντιέγκο, Πελέ, Ζιντάν!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Μια εκ των κορυφαίων φωτογράφων στον κόσμο, ένας εκ των κορυφαίων σχεδιαστών και η μεγαλύτερη ισπανική εφημερίδα ένωσαν τις δυνάμεις τους και πέτυχαν ένα ιστορικό... εξωαγωνιστικό επίτευγμα: Να ενώσουν απέναντι στον φωτογραφικό φακό, τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών αλλά κυρίως τους «εχθρούς» Ντιέγκο Μαραντόνα και Πελέ!

Ο Αργεντινός, ο Βραζιλιάνος αλλά και ο μεγάλος Ζινεντίν Ζιντάν φωτογραφήθηκαν από την διάσημη Ανι Λέμποβιτς για λογαριασμό της φίρμας «Louis Vuitton» σε μια μοναδική φωτογράφηση στην οποία παρουσιάζονται και οι τρεις μαζί να παίζουν το κλασικό επιτραπέζιο ποδοσφαιράκι!

Η ξεχωριστή αυτή διαφημιστική καμπάνια -η οποία αναμένεται να μείνει στην ιστορία χάρη στο περιεχόμενό της- στηρίζεται αποκλειστικά από την ισπανική εφημερίδα «Marca» και αναμένεται να δει το... φως τον Ιούνιο, αν και καθημερινά η εφημερίδα της Μαδρίτης θα φιλοξενεί κάποιες φωτογραφίες.

Φυσικά, όλοι περιμένουν με αγωνία να δουν το αποτέλεσμα που θεωρείται απόλυτα επιτυχημένο, όπως και όλες οι δουλειές της Ανι Λέμποβιτς. Κυρίως, όμως, αυτό που περιμένουν τα εκατομμύρια φιλάθλων, είναι να πληροφορηθούν τις... ατάκες που αντάλλαξαν οι τρεις παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές -και κυρίως Μαραντόνα και Πελέ- στα παρασκήνια της φωτογράφησης!

Ο Μουρίνιο έχει εστιατόριο με τον διαιτητή!


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Αποκαλύψεις για το... παρελθόν του Ζοσέ Μουρίνιο με τον διαιτητή της προχθεσινής αναμέτρησης κόντρα στην Μπαρτσελόνα, Ολεγάριο Μπενκερένσα, βγάζει στη φόρα ο καταλανικός Τύπος.

Ο Πορτογάλος ηγέτης της Ίντερ είναι εδώ και δέκα χρόνια φίλος με τον συμπατριώτη του ρέφερι, για τον οποίο η Μπάρτσα φωνάζει πως την «έσφαξε» με ένα γκολ οφσάιντ που μέτρησε και ένα πέναλτι που δεν δόθηκε!

Ο ραδιοφωνικός σταθμός COM γνωστοποίησε πως οι δυο τους είναι συνιδιοκτήτες ενός εστιατορίου, του «O Menino», και μάλιστα βρίσκονται πολλές φορές εκεί, καθώς είναι το στέκι τους.

Παράλληλα, ο Μπενκερένσα αποκαλείται «ο κλέφτης» στην πορτογαλική πιάτσα του ποδοσφαίρου, όταν το 2004 σε ένα ντέρμπι της Πόρτο με την Μπενφίκα, είχε στερήσει πεντακάθαρο γκολ από τους «αετούς».

Σύμπτωση; Προπονητής της Πόρτο ήταν ο Ζοσέ Μουρίνιο!

Κλείνει στην «Γιούβε» ο Μπενίτεθ!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Συμπληρώνοντας τα 50 του χρόνια, ο Ράφαελ Μπενίτεθ ετοιμάζεται να κάνει ακόμη ένα μεγάλο βήμα στην καριέρα του, να δοκιμάσει την τύχη του σε... άγνωστα μονοπάτια και συγκεκριμένα αυτά του Campionato!

Ο έμπειρος Ισπανός τεχνικός, ο οποίος βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία της Λίβερπουλ από τον Ιούλιο του 2004, φέρεται πολύ κοντά στο να συμφωνήσει με την Γιουβέντους και να αναλάβει τις τύχες της «Γηραιάς Κυρίας», δοκιμάζοντας για πρώτη φορά την τύχη του στο πρωτάθλημα της SerieA.

Για την ακρίβεια, όπως αναφέρουν τα ιταλικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ο Ισπανός τεχνικός βρίσκεται ένα βήμα πριν από το Τορίνο, ενώ μένουν ορισμένες διαδικαστικές λεπτομέρειες προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μέλη του τεχνικού τιμ του Ράφα Μπενίτεθ βρίσκονται ήδη στο δρόμο για την Ισπανία, προκειμένου να γνωρίσουν τα... κατατόπια, ίσως και να προετοιμάσουν το έδαφος.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο 50χρονος προπονητής έχει περάσει από τα δύο μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης, το ισπανικό και το αγγλικό αλλά ποτέ δεν βρέθηκε στον πάγκο μιας ιταλικής ομάδας, κάτι που όλα δείχνουν, θα συμβεί αυτή τη φορά και για τα... μάτια της «μεγάλης κυρίας». Ωστόσο, θυμίζουμε ότι το συμβόλαιο που «δένει» τον Μπενίτεθ με την Λίβερπουλ, λήγει το 2014.

Κρόιφ: «Αυτή η διαιτησία»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/efa6b1dfbf645a28fb848c1f2de8a63a_L.jpg?1271916318?1271916318?1271916318Η Μπαρτσελόνα ηττήθηκε με 3-1 από την Ίντερ έχοντας πολλά παράπονα από την διαιτησία του Ολεγκάριο Μπεγκερένσα. Στην διαιτησία στάθηκε και ο Γιόχαν Κρόιφ ο οποίος επίσης αναφέρθηκε και στα λάθη που έκανε η αγαπημένη του ομάδα. Ο επίτιμος πρόεδρος της Μπαρτσελόνα τόνισε πως οι Καταλανοί δεν θα πρέπει να κάνουν τα λάθη που έκαναν στο παιχνίδι του Μιλάνου. «Τα λάθη που κάναμε στην πρώτη αναμέτρηση ήταν πάρα πολλά, όχι μόνο για έναν ημιτελικό, αλλά κυρίως για ένα παιχνίδι με αντίπαλο την Ίντερ. Πετύχαμε πρώτοι γκολ, αλλά δεν διαχειριστήκαμε σωστά το προβάδισμα μας. Θα πρέπει να παίξουμε με υπομονή στο δεύτερο παιχνίδι. Δεν έχει νόημα να προσπαθήσουμε να εξασφαλίσουμε σκορ πρόκρισης από τα πρώτα λεπτά του αγώνα. Πρέπει να ελαχιστοποιήσουμε τα λάθη και να από εκεί και πέρα να δημιουργήσουμε ευκαιρίες μπροστά. Το 2-0 μπορεί να μην είναι αρκετό σκορ για να μας περάσει στην επόμενη φάση. Μπορεί να χρειαστεί να σκοράρουμε τρεις φορές και είμαι πεπεισμένος πως θα έχουμε τις ευκαιρίες για να το κάνουμε», τα σχόλια του Κρόιφ, στη στήλη που γράφει στην «Periodico».

Όσον αφορά την διαιτησία του Μπεγκερένσα ανέφερε: «Τα λάθη είναι ανθρώπινα, όταν όμως όλα γίνονται σε βάρος της ίδιας ομάδας, προφανώς δεν είναι αποδεκτό. Τα λάθη που έγιναν το βράδυ της Τρίτης, σηκώνουν μεγάλη κουβέντα. Ακόμα και αν δεν αναφερθούμε στο οφθαλμοφανέστατο οφσάιντ του Μιλίτο, ή στον μη καταλογισμό του πέναλτι στον Ντάνι Άλβες, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε πως όλα λάθος σφυρίγματα ήταν σε βάρος της Μπαρτσελόνα».

ΠΑΟΚ: Παραιτήθηκε ο Ελευθεριάδης

Την παραίτησή του από τα τμήματα υποδομης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε σήμεραε ο Θόδωρος Ελευθεριάδης. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Έπειτα από σχεδόν τρία χρόνια γόνιμης συνεργασίας με την Π.Α.Ε Π.Α.Ο.Κ, παραιτούμαι σήμερα, λίγο πριν τη λήξη της εργασιακής μου σχέσης.
Οφείλω, να ευχαριστήσω, κύρια και ιδιαίτερα τον πρόεδρο κ. Θ. Ζαγοράκη ,τον αντιπρόεδρο κ. Ζ. Βρύζα, τον Τεχνικό Διευθυντή κ. Σ. Κονσεσάο για την εξαιρετική σχέση και επικοινωνία που είχαμε όλο αυτό το διάστημα.
Ευχαριστώ ιδιαίτερα τους κ.κ. Η. Βιολίδη, Α. Μανδρίνο, Σ. Μηλιωρίδη,Π. Ποικιλίδη που στήριξαν την προσπάθεια των τμημάτων υποδομής.
Θα σταθώ ξεχωριστά στους κυρίους Μιχαηλίδη Γιώργο και Φαρλαλή Γιώργο, χωρίς τη συμβολή των οποίων – οικονομική και ηθική-, δε θα νιώθαμε δυνατοί.
Ευχαριστώ τους εξαιρετικούς συνεργάτες του προπονητικό τημ, το βοηθητικό προσωπικό και το προσωπικό των γραφείων μας που πολλές φορές κούρασα.
Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς και τα παιδιά της Ακαδημίας μας για την ευγένεια και ανταπόκριση στη φιλοσοφία μας. Είμαι ευτυχής που είχα την ευκαιρία να εργαστώ από το πόστο του Τεχνικού Υπευθύνου στην ομάδα που ανιδιοτελώς αγαπούσα από μικρός.

Με εκτίμηση
Ελευθεριάδης Θεόδωρος»

Βιεϊρίνια για Μουντιάλ!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/03c265ea7f61f22c19d7dc0fc2f6ac78_L.jpg?1271914923?1271914923?1271914923Στα πλάνα του ομοσπονδιακού τεχνικού της εθνικής Πορτογαλίας Κάρλος Κεϊρόζ φαίνεται να βρίσκεται ο άσος του ΠΑΟΚ Αντελίνο Βιεϊρίνια, ο οποίος έχει αφήσει έκπληκτο τον «εκλέκτορα» της πατρίδας του με τις εξαιρετικές φετινές του εμφανίσεις στην Superleague.«Τρελαμένος» με τον ...Αντελίνο Βιεϊρίνια είναι σύμφωνα με την πορτογαλική εφημερίδα «O' Jogo» ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Πορτογαλίας Κάρλος Κεϊρόζ, ο οποίος πιθανότατα έχει στα πλάνα του για το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής τον μεσοεπιθετικό του ΠΑΟΚ, Αντελίνο Βιεϊρίνια.

Όπως αναφέρει η «O' Jogo» στο κείμενο που έχει τίτλο «Πετάει για το Μουντιάλ», ο άλλοτε τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης παρακολουθεί την πορεία του 24χρονου άσου του «Δικεφάλου» του Βορρά και πολλοί αθλητικοί ρεπόρτερ στην χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου υποστηρίζουν ότι ο βραχύσωμος άσος έχει αρκετές πιθανότητες να δώσει το «παρών» στο ερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο:

«Ο Βιεϊρίνια τρέχει για μία θέση στην αποστολή για το Μουντιάλ. Ο πρώην παίκτης της Πόρτο έλαμψε στο παιχνίδι με την Ουαλία (Κ23), στο οποίο έκανε δύο ασίστ.
Αυτή την Κυριακή έπαιξε στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου του ελληνικού πρωταθλήματος και θα συνεχίσει στα play off της Superleague. Ο Βιεϊρίνια είναι στα υπ' όψιν του Κάρλος Κεϊρός για το σχήμα και μπορεί να ονειρεύεται ότι θα βρίσκεται στο Παγκόσμιο Κύπελλο, όπως και ο Πέπε», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα της πορτογαλικής εφημερίδας και πλέον ο Βιεϊρίνια που έχει παίξει συνολικά σε 32 ματς, έχοντας πετύχει 7 γκολ θα κάνει τα πάντα, προκειμένου να γίνει συμπαίκτης με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, τον Σιμάο και τους άλλους σταρ της εθνικής Πορτογαλίας.

Μπαλοτέλι: "Θα γίνω ο καλύτερος στον κόσμο"

http://www.sport24.gr/ast/cov/ba/ballo_b.jpgΠαρά το γεγονός ότι βρέθηκε στη "δίνη του κυκλώνα" κατά τη διάρκεια αλλά και αμέσως μετά τον αγώνα με τη Μπαρτσελόνα στο "Μεάτσα", προκαλώντας την οργή τόσο του κόσμου όσο και των συμπαικτών του και του προπονητή του, ο Μάριο Μπαλοτέλι δεν χάνει την καλή του διάθεση ενόψει του φινάλε της σεζόν.Ο "Super Mario" έκανε λόγο για... παρεξήγηση αναφερόμενος κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που βρέθηκε στα όσα έλαβαν χώρα το βράδυ της Τετάρτης ενώ θέλησε να στείλει ηχηρό μήνυμα στους επικριτές του υποστηρίζοντας πως είναι έτοιμος να γίνει ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο.

"Νομίζω ότι υπάρχει δυσκολία να με καταλάβουν. Το 80% της ζωής μου είναι μακριά από το φως της δημοσιότητας. Όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά δεν μπορείς να χαμογελάς πάντα.

Ίσως ο κόσμος αλλάξει άποψη για μένα εάν με δει πως είμαι με τους φίλους μου",
τόνισε σε ιταλικό μέσο ο διεθνής με την U21 της Εθνικής Ιταλίας, και πρόσθεσε:

"Είμαι πανέτοιμος για να γίνω ο πιο δυνατός παίκτης στον κόσμο. Αυτό είναι το όνειρό μου από τότε που ήμουν μικρός.

Είμαι ήρεμος και τίποτα δεν έχει αλλάξει. Από την παιδική μου ηλικία είχα αυτό το όνειρο και δεν έχω την παραμικρή πρόθεση να τα διαλύσω όλα."

Μουρίνιο: "Έχω έναν φίλο... στο ηφαίστειο"!

http://www.sport24.gr/ast/cov/jo/jose2_b.jpgΗ "πρόκληση" του Τσάβι να πει πως "ο Μουρίνιο θα πρέπει να χάρηκε που ο διαιτητής ήταν Πορτογάλος", υποννοώντας την κοινή καταγωγή του Ζοσέ Μουρίνιο με τον Ολεγκάριο Μπενκερένσα που σφύριξε τον πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, μόνο αναπάντητη δεν έμεινε από τον τεχνικό των "νερατζούρι".Αφού αρχικά ο "special one" υπενθύμισε στους ποδοσφαιριστές των Καταλανών την άκρως ευνοϊκή διαιτησία που είχαν στον περυσινό δεύτερο ημιτελικό με την Τσέλσι στο "Στάμφορντ Μπριτζ" ("πολύ θα ήθελε ο Τσάβι να έχει για διαιτητή τον Όβρεμπο", ήταν η πιο δολοφονική ατάκα του), στη συνέχεια ενέπλεξε στην υπόθεση μέχρι και τη σκόνη που εκλύεται από το ηφαίστειο στην Ισλανδία τις τελευταίες ημέρες.

"Έτσι όπως πάνε, το πιθανότερο είναι πως θα διαβάσω ότι είμαι υπεύθυνος και για το ηφαίστειο. Ίσως να έχω έναν φίλο στο ηφαίστειο και είμαι υπεύθυνος για αυτό", δήλωσε με το γνωστό του καυστικό ύφος ο Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος βρίσκεται πολύ κοντά στο να βρεθεί στον δεύτερο τελικό Τσάμπιονς Λιγκ της καριέρας του, μετά από αυτόν με την Πόρτο το 2004.

Προτάθηκε στον Ολυμπιακό ο Μάντζιος

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/1d8f9da2f33199efb769a9c5df9e4ff8_L.jpg?943912800?943912800?943912800Ο Βαγγέλης Μάντζιος γιορτάζει σήμερα τα γενέθλια του και όπως αναφέρουν από την Κύπρο, ο επιθετικός της Ανόρθωσης (αγωνίζεται ως δανεικός από τον Παναθηναϊκό) προτάθηκε στον Ολυμπιακό.

Κυπριακό δημοσίευμα αναφέρει ότι πληροφορίες από την Ελλάδα τονίζουν πως ο 27χρονος φορ προτάθηκε στους «ερυθρόλευκους». Κάτι τέτοιο είχε συμβεί και παλαιότερα με τους Πειραιώτες να μην δείχνουν διατεθειμένοι να ασχοληθούν με το θέμα, όπως δηλαδή φαίνεται ότι θα γίνει και τώρα. Ο Παναθηναϊκός, όπου ανήκει ο διεθνής άσος έχει βάλει οψιόν αγοράς για ελληνική ομάδα ένα εκατομμύριο ευρώ, ενώ αποκλειστικά για τον Ολυμπιακό το ποσό αυξάνεται κατά 200 με 300.000 ευρώ.

Χρόνια πολλά με... πολλά ακόμα γκολ!

Η Ανόρθωση εξέδωσε και ανακοίνωση ευχόμενη χρόνια πολλά στον Μάντζιο. Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ανόρθωσης: «Τα 27α γενέθλιά του (22/04/1983) γιορτάζει σήμερα ο ποδοσφαιριστής της ομάδας μας Βαγγέλης Μάντζιος. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ανόρθωσης Αμμοχώστου, το ποδοσφαιρικό τμήμα και το προσωπικό του Σωματείου, εύχονται στον Ελλαδίτη επιθετικό χρόνια πολλά και… πολλά ακόμα γκολ!»

«Ελειψε ο Φαν Πέρσι»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/5bb370b2e786cbc7004ec646085bc5ed_L.jpg?943912800?943912800?943912800Ο Αντρέι Αρσάβιν πιστεύει ότι τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά για την Άρσεναλ αν είχε υγιή τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι. Ο Ρώσος μεσοεπιθετικός τόνισε πόσο τεράστια είναι η επίδραση του Ολλανδού στους Λονδρέζους.

Ο διεθνής άσος μίλησε για την απουσία του Φαν Πέρσι αναφέροντας πως οι «κανονιέρηδες» θα διεκδικούσαν ακόμα το πρωτάθλημα: «Δυστυχώς ο Ρόμπιν επέστρεψε κάπως αργά για να διεκδικήσουμε κάποιον τίτλο. Κάποια σουτ του είναι πολύ δύσκολο να τα αποκρούσει κανείς, αλλά στο παιχνίδι με την Τότεναμ, o Γκόμες το κατάφερε. Η επίδραση του Φαν Πέρσι στο παιχνίδι είναι τεράστια και δείχνει το πόσο ποιοτικός παίκτης είναι. Δε μπορώ να πω με σιγουριά πως θα ήμασταν πρωταθλητές, αλλά θα ήταν πιο εύκολα τα πράγματα για εμάς, αν δεν είχαμε τραυματισμούς».

Φήμες για Στάρε στην Πλατεία

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/22d69ecb9a9d4f3900f048983a882364_L.jpg?1271910295?1271910295?1271910295Ο Γιώργος Παράσχος αποτελεί «παρελθόν» από την ομάδα του Πανιωνίου και πλέον στην Πλατεία η ...«παρέλαση» υποψηφίων ονομάτων για την τεχνική ηγεσία των «κυανέρυθρων» ξεκίνησε με αυτό του Σουηδού Μίκαελ Στάρε, ο οποίος είναι τεχνικός της ΑΪΚ Στοκχόλμης. Τον επόμενο προπονητή του Πανιωνίου ψάχνει ο Γιώργος Κιντής, αφού μετά το «διαζύγιο» με τον Γιώργο Παράσχο ο πάγκος του Ιστορικού μένει ...άδειος.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ιθύνοντες των «κυανέρυθρων» θα κινηθούν κυρίως για τεχνικό από την Γαλλία ή την Σουηδία και το πρώτο όνομα ήδη βγήκε στην ...επιφάνεια.

Συγκεκριμένα, τα σενάρια κάνουν λόγο για επαφές αναμέσα στον Πανιώνιο και τον Σουηδό τεχνικό της ΑΪΚ Στοκχόλμης Μίκαελ Στάρε, ο οποίος είχε απασχολήσει τους Νεοσμυρνιώτες μετά την απομάκρυνση του Εμίλιο Φερέρα από την τεχνική ηγεσία των «κυανέρυθρων».
Το μεγαλύτερο πρόβλημα πάντως με τον 35χρονο προπονητή είναι πως δεσμεύεται με συμβόλαιο από τη σουηδική ομάδα.

Σε ό,τι αφορά στον Γιώργο Παράσχο, θα προπονεί την ομάδα μέχρι και την Παρασκευή.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι ο 58χρονος τεχνικός είναι πικραμένος από τη μη ανανέωση της συνεργασίας του με τον Πανιώνιο, καθώς όλοι αναγνωρίζουν πως βοήθησε σημαντικά τους «κυανέρυθρους» αναλαμβάνοντας τις τύχες τους σε μία δύσκολη χρονική στιγμή.

Πρόταση για... αποστρατεία στον «Ελε»!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/ac8d405b3ff00882f2fd52bf8209f6b5_L.jpg?1271914195?1271914195?1271914195Θέση στο διοικητικό επιτελείο φαίνεται να έχει προτείνει ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννενα Γιώργος Χριστοβασίλης στον Δημήτρη Ελευθερόπουλο, αφού το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει στη μέση του ο έμπειρος γκολκίπερ των Ηπειρωτών ίσως του «στοιχίσει» την συνέχεια της καριέρας του. Πρόταση στον Δημήτρη Ελευθερόπουλο να συνεχίσει την συνεργασία του με τον ΠΑΣ Γιάννενα, πιθανότατα από το πόστο του τεχνικού διευθυντή έχει προτείνει η διοίκηση του «Άγιαξ» της Ηπείρου στον έμπειρο γκολκίπερ και αν συμβεί κάτι τέτοιο ο 33χρονος τερματοφύλακας θα πρέπει να αποσυρθεί πρόωρα από την ενεργό δράση.

Ο «Ελέ» υποφέρει από σοβαρό πρόβλημα στην μέση, το οποίο ίσως του «στοιχίσει» την συνέχεια του στον χώρο του ποδοσφαίρου και αν συμβεί κάτι τέτοιο ο «ισχυρός» άντρας του ΠΑΣ Γιάνεννα Γιώργος Χριστοβασίλης θέλει να «ενεργοποιήσει» τον άλλοτε διεθνή «πορτιέρο» σε θέση του διοικητικού επιτελείου του ηπειρώτικου συλλόγου.

Πάντως, τα πράγματα δεν είναι ξεκάθαρα από την πλευρά του Ελευθερόπουλο, ο οποίος θέλει να εξαντλήσει τις πιθανότητες και να συνεχίσει να αγωνίζεται στα γήπεδα, ενώ φέρεται να έχει δύο προτάσεις, ώστε να συνεχίσει την καριέρα του σε άλλο σύλλογο της Superleague.

«Τελειώνει» ο Αναστόπουλος

Πιθανότατα εντός της ημέρας θα ανακοινωθεί και επίσημα το «διαζύγιο» του ΠΑΣ Γιάννενα με τον Νίκο Αναστόπουλο, αφού θεωρείται σίγουρο ότι ο «μουστάκιας» δεν θα συνεχίσει να βρίσκεται στην ...άκρη του πάγκου των Ηπειρωτών.
Στα Γιάννενα έχουν ακουστεί τα ονόματα των Μπάμπη Τεννέ και Σάκη Τσιώλη, αλλά θα πρέπει να ξεκαθαρίσει αν θα παραμείνουν ή όχι στους πάγκους της Κέρκυρας και του Ολυμπιακού Βόλου αντίστοιχα.

Όλα τα βλέμματα στη Μαδρίτη

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/96f2cd0ef36871f7b80e04edc5f4b23a_L.jpg?1271910938?1271910938?1271910938Ένα βήμα πριν το τελικό του Αμβούργου η Λίβερπουλ αντιμετωπίζει την Ατλέτικο με μεγάλους απόντες τους Τόρες και Αγκουέρο. Στον άλλο ημιτελικό το Αμβούργο φιλοξενεί την έκπληξη της διοργάνωσης Φούλαμ. Ατλέτικο Μαδρίτης-Λίβερπουλ

Το μεγάλο παιχνίδι των ημιτελικών, που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι και ο τελικός της διοργάνωσης. Οι δύο ομάδες διανύουν καταστροφική χρονιά με το Γιουρόπα Λιγκ να αποτελεί σωσίβιο. Οι γηπεδούχοι δεν μπορούν να υπολογίζουν στις υπηρεσίες του Αγκουέρο ο οποίος συμπλήρωσε κάρτες, ενώ δικαίωμα συμμετοχής δεν έχει ο Τιάγκο. Στον προηγούμενο γύρο, κατάφερε με δύο ισοπαλίες να αφήσει εκτός την Βαλένθια.

Η Λίβερπουλ από την πλευρά της έκανε 2.000 χιλιόμετρα για να φτάσει στη Μαδρίτη, λόγω του προβλήματος με το ηφαίστειο της Ισλανδίας. Για άλλη μία χρονιά ο Φερνάντο Τόρες δεν θα αντιμετωπίσει την παλιά του ομάδα. Ο Ισπανός επιθετικός υποβλήθηκε σε επέμβαση και δεν πρόκειται να αγωνιστεί ξανά φέτος και κάνει αγώνα δρόμου για να είναι έτοιμος για το Μουντιάλ.

Επίσης, δεν υπολογίζεται και ο Μάξι Ροντρίγκεζ ο οποίος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής. Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν για πρώτη φορά πέρυσι στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και ήρθαν ισόπαλες 1-1 και στα δύο παιχνίδια.

Αμβούργο-Φούλαμ


Το όνειρο της Φούλαμ καλά κρατεί. Η ομάδα του Λονδίνου μόλις στην δεύτερη παρουσία της σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις βρίσκεται ένα βήμα πριν το τελικό του Γιουρόπα Λιγκ. Η ομάδα του Ρόι Χόγκτσον έχει εντυπωσιάσει με την παρουσία της αφήνοντας εκτός ομάδες όπως η Γιουβέντους και η Βόλφσμπουργκ.

Τα προβλήματα με την ηφαιστειακή τέφρα επηρέασαν και την αγγλική ομάδα η οποία ταξίδεψε στο Αμβούργο με το τρένο. Το Αμβούργο από την πλευρά του ζει και αναπνέει για την συγκεκριμένη αναμέτρηση. Άλλωστε ο μεγάλος τελικός θα γίνει στη «Νόρντμπανκ Αρένα», και στο γερμανικό λιμάνι δεν θέλουν να χάσουν την ευκαιρία.

Την περσινή σεζόν το Αμβούργο έφτασε μέχρι τα ημιτελικά όπου και αποκλείστηκε από την Βέρντερ. Το κλίμα δεν είναι και το καλύτερο μετά τα τελευταία άσχημα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα με την ομάδα να βρίσκεται εκτός ευρωπαϊκών θέσεων. Ο Μπρούνο Λαμπαντία δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Γιάνσεν και Ελία.

«Δεν είπα ότι είμαι ανήλικη...»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/2324d5fd8296a6f3e091b07b05a6ff2e_L.jpg?1271913558?1271913558?1271913558Η επιβεβαίωση για το ροζ σκάνδαλο που συγκλονίζει την εθνική Γαλλίας ήρθε από την ίδια την πέτρα του σκανδάλου. Η Ζαχία Ντεχάρ επιβεβαίωσε τις ερωτικές της επαφές με τους διεθνείς όσο ακόμη ήταν ανήλικη, τονίζοντας ότι δεν είχε αποκαλύψει την ηλικία της. «Τους αγαπούσα όλους, με κακομάθαιναν. Δεν τους είπα την αλήθεια για την ηλικία μου και πιστεύω πως θα πρέπει να τους αφήσουν ήσυχους», δήλωσε η πέτρα του σκανδάλου που φέρεται να έχει κάνει σεξ με τον Ριμπερί το Μάρτιο του 2009, όταν ήταν ακόμη 17 ετών, ενώ ένα χρόνο πριν είχε στενές επαφές με τον Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος τότε αγωνιζόταν στη Λιόν. Όσον αφορά τον Γκοβού οι επαφές του με την Ντεχάρ είχαν γίνει όταν αυτή ήταν ενήλικη.

Το κασέ της Γαλλομαροκινής κυμαινόταν μεταξύ 1.000 και 2.000 ευρώ ανά συνεύρεση και τα μηνιαία έσοδά της υπολογίζονται σε 20.000 ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται τα ακριβά δώρα που της έκαναν οι πελάτες της. Σύμφωνα με τη γαλλική νομοθεσία, η εν γνώσει ερωτική πράξη ενός άνδρα με ανήλικη τιμωρείται μέχρι και με τριετή φυλάκιση.

Χτυπάνε τα κεφάλια τους...

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/89b75d5f3c5428d4c06ad40f2002aaa6_L.jpg?943912800?943912800?943912800Δεν το χωράει ο νους των ανθρώπων του Ολυμπιακού πως την «πάτησαν» με την περίπτωση του Χεσούς Ντάτολο, ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν πρόσφερε τα αναμενόμενα στην ομάδα. Ο δανεισμός του Αργεντινού άσου από τη Νάπολι, στοίχισε στους «ερυθρόλευκους» ένα εκατομμύριο ευρώ για πέντε μήνες. Πεταμένα λεφτά δηλαδή αφού ο Ντάτολο μόνο προβλήματα δημιούργησε στον σύλλογο.

Επιπλέον ο 25χρονος μέσος έπιασε θέση ξένου στην ομάδα που έμενε κενή ως τα τέλη του Γενάρη και προοριζόταν για τον νεαρό Σκούρτη. Οι «ερυθρόλευκοι» θα έδεναν με επαγγελματικό συμβόλαιο τον παίκτη και πιθανότητα να του έδιναν κάποιες ευκαιρίες.

Ζήτησε συγνώμη ο Ρόμπεν

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/26c9a89622ee0e322227556330683517_L.jpg?1271911377?1271911377?1271911377Μετανιωμένος για την συμπεριφορά του κατά την διάρκεια της αντικατάστασής του από τον Λουίς Φαν Γκάαλ εμφανίστηκε ο Άριεν Ρόμπεν, ο οποίος ζήτησε συγνώμη από τον προπονητή του.Ο Ολλανδός άσος εξέφρασε την δυσαρέσκειά του στον προπονητή του την ώρα της αλλαγής, όμως όταν ηρέμησε είπε: «Η συμπεριφορά μου στη διάρκεια της αλλαγής δεν ήταν σωστή. Αντέδρασα άσχημα, καθώς αισθανόμουν καλά και δεν ήθελα να αντικατασταθώ. Ζητώ συγγνώμη για τον τρόπο που αντέδρασα και το έχω ήδη ξεχάσει».

Από την πλευρά του ο προπονητής της Μπάγερν Μονάχου αναφερόμενος σε αυτό το περιστατικό τόνισε χαρακτηριστικά τα εξής: «Θα πρέπει να το καταπιεί. Θέλει πάντα να αγωνίζεται, αλλά ήμουν ικανοποιημένος με το 1-0 και τον αντικατέστησα».

Φωτο Ημέρας

Κρίμα με τέτοιο... κόσμο να υποβιβαστεί ο ΠΑΣ Γιάννινα!

Δεν συνεργάζομαι με τον Παντελή

«Δεν συνεργάζομαι με τον Παντελή «

Μια συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης θέλησε να παραχωρήσει ο Γιοζεφ Μπουμπένκο , κάνοντας μια καταγραφή της προσπάθειας που έκανε στην παραμονής του στην ομάδα. Κυρίως θέλησε να αναφερθεί στον τρόπο με το οποίο διαπραγματεύτηκε με τον Παντελή και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συνεργαστεί με τον κύπριο επιχειρηματία.
«Ένιωσα έκπληξη όταν ορισμένα δημοσιεύματα στα ΜΜΕ αναφέρθηκαν στην ενδεχόμενη συνεργασία μου με τον Ηρακλή και στην επόμενη σεζόν και τόνισαν ότι υπάρχει οικονομικό πρόβλημα στις απαιτήσεις μου. Στην συζήτηση που είχε ο εκπρόσωπος μου αλλά και εγώ φάνηκε να έχουμε σημεία ώστε να συμφωνήσουμε , όμως δεν είχαμε αναφερθεί σε οικονομικούς όρους. Σε όλες τις ομάδες με τις οποίες συνεργάστηκα στην Ελλάδα είχα συμφωνήσει σε πέντε λεπτά. Πιστεύω όμως ότι υπήρχαν άλλα προβλήματα . Μετέφερα στον Παντελή ότι έκανα αυτό για το οποίο ήρθα στην ομάδα , παραμένοντας στην κατηγορία. Αυτό όμως δεν σήμαινε ότι θα ζητούσα αυτόματα και νέο συμβόλαιο.»

«Δεν με ήθελε προπονητή»

Συνεχίζοντας ο Γιόζεφ Μπουμπένκο είπε χαρακτηριστικά :
«Πριν έξι εβδομάδες όταν είχαμε βρεθεί για πρώτη φορά ότι έχει την διάθεση να συνεργαστούμε και στην επόμενη σεζόν. Από τότε όμως περιμένω . Οι συζητήσεις μας που έγιναν είχαν μόνο τα εξής : «Όλα καλά», «Εντάξει» και «Μπράβο». Αυτή ήταν όλη η επικοινωνία που είχαμε για το νέο μου συμβόλαιο. Είμαι σίγουρος ότι δεν με θέλει για προπονητή και όλοι καταλαβαίνουμε ότι ψάχνει λόγο για να μην συνεργαστεί μαζί μου»
-Ποιες είναι οι προτεραιότητες για εσάς;
. «Για μένα το οικονομικό δεν είναι σε προτεραιότητα. Μετρούν άλλα πράγματα. Όπως να είναι οργανωμένος οικονομικά και να υπάρχει μια σταθερότητα. Το ρόστερ της ομάδας. Το τεχνικό τημ που θα υπάρχει , που και πότε θα γίνει η προετοιμασία . Ένας εσωτερικός κανονισμός που θα είναι αποδεκτός από όλους μας ώστε να τον τηρούμε . Αυτά τα θέματα δεν είχε όρεξη να τα συζητήσει .
Έμαθα ότι πίσω από την πλάτη μου συζητάει να φέρει παίκτες από την Κύπρο. Εχει ασχοληθεί αποκλειστικά με την προετοιμασία της ομάδας στο εξωτερικό. Δεν με πειράζουν αυτά»
- Τελικά τι ισχύει με τον Παντελή ;
» Εφόσον αναλάβει ας κάνει ότι θέλει. Είπαμε να λέμε αλήθειες. Έπρεπε να με κοιτάει στα μάτια. Δεν μπορείς άλλα να εννοείς και άλλα να κάνεις. Από την στιγμή που ήρθε στον Ηρακλή έφερε μη εμπιστοσύνη στους παίκτες . Ένα ξέρω ότι μαζί του δεν πρόκειται να συνεργαστώ ποτέ. Πολλές φορές δεν είπε την αλήθεια. Δεν είναι ένας άνθρωπος που μπορώ να τον εμπιστευτώ και να συνεργαστώ μαζί του. Άλλο θα πει, άλλο θα κάνει , δεν τον εμπιστεύομαι . Μια τέτοια συνεργασία δεν θα είχε καμία τύχη.
Είχα πει ότι ήμασταν κοντά σε συμφωνία, αλλά ήθελα να προστατέψω την ομάδα. Ήθελα να τελειώσει η σεζόν και να μην δημιουργήσω μπερδέματα και επιπλέον προβλήματα. Μερικές φορές είναι καλύτερα να μην μιλάς. Θέλω πάντα να είναι ξεκάθαρα τα πράγματα να γνωρίζουμε που είμαι και τι κάνω . Γενικά κάθε ομάδα πρέπει να έχει αυτές τις συνθήκες»

«Ήταν αφερέγγυος στην ομάδα»

Ο προπονητης των κυανόλευκων συνεχίζοντας έγινε πιο συγκεκριμένος και ξεκαθάρισε:
«Τόσο καιρό περίμενα μια πρόταση από την ομάδα. Έμαθα όμως ότι συζητάει με άλλους προπονητές και παίκτες. Βγήκαν στην δημοσιότητα κάποια νούμερα για τυχόν συμφωνία μαζί μου. Αυτό δεν έπρεπε να συμβεί ή θα έπρεπε να το κάνουμε μαζί. Φαίνονταν ότι δεν με είχε στα πλάνα του. Μπορούσε όμως να μου το πει. Κάθε ομάδα και κάθε προπονητης έχει τις δικές του δυνατότητες. Μπορούσε να μου πει ευχάριστο για την συνεργασία , πετύχαμε τον στόχο μας και θα ήταν όλα καλά»
- Επηρεάστηκαν οι παίκτες;
«Κάποια στιγμή έφερε την αφερεγγυότητα στους παίκτες. Τότε αυτοί κατάλαβαν αυτός δεν είχε κάποιο πόστο στην ΠΑΕ ώστε να συζητήσουν μαζί του για τα θέματα τους και να δώσει τις απαραίτητες λύσεις. Δεν μου άρεσε ο τρόπος αυτός , γιατί θα έπρεπε να ξεκινήσουμε μαζί , μετά τους παίκτες εφόσον είχε κάποιο πόστο στην ομάδα. Τελικά τι είναι; Μάνατζέρ; , προπονητής; Ή πρόεδρος.»
- Παρόλα αυτά θα θέλατε να μείνετε στην ομάδα;
«Θέλω να μείνω και να δουλέψω όχι όμως με αυτόν τον άνθρωπο. Αν συνεχίσει ο Παντελή ο Ηρακλής θα είναι στην καρδιά μου γιατί με βοήθησε και τον βοήθησα και του εύχομαι καλή επιτυχία. Θα μείνω μέχρι το τέλος του μήνα στην ομάδα ώστε να ολοκληρωθούν οι προπονήσεις. Θέλω να τελειώσω με ψηλά το κεφάλι. Αν θέλουν να τους δώσω μια έκθεση με τα συμπεράσματα μου ευχαρίστως θα το κάνω. Αλλά ποιος να την ζητήσει και σε ποιον να την δώσω; Πάντως από τους προηγούμενους προπονητές της ομάδας δεν πήρα καμία έκθεση για την ομάδα»

«Χρειάζεται ηγέτης με καρδιά».

Έχοντας ήδη δυο θητείες στην ομάδα θέλησε να εντοπίσει το πρόβλημα στους κυανόλευκους και τόνισε:
«Το πρόβλημα στον Ηρακλή είναι στους ανθρώπους. Χρειάζεται να βρεθεί ένας άνθρωπος στην κεφαλή και τέτοια άτομα ώστε να βρουν τρόπο να υπάρχει σωστή λειτουργία παντού. Να έχει στην καρδιά του τον Ηρακλή και κάθε μέρα να βρίσκεται στην Μικρα , ώστε να οργανώνει και να λύνει προβλήματα. Να τον βλέπουν ότι ενδιαφέρεται. Αυτό δεν έγινε ποτέ κατά τις δυο θητείες μου στην ομάδα.
Καταλήγοντας ο Γιόζεφ Μπουμπένκο συμπλήρωσε:
«Πρέπει η ομάδα να βρει την διοικητική και οργανωτική της ηρεμία και σταθερότητα. Να φέρουν την ομάδα σε υψηλότερο επίπεδο ώστε να γίνει ένας δυνατός κορμός. Να μην δίνουν υποσχέσεις για ψηλότερους στόχους αν αυτοί δεν είναι εφικτοί. Να υπάρχουν στόχοι συμφωνα με το ρόστερ αλλά και τις δυνατότητες που έχει η ομάδα για να βρισκεται κάθε χρόνο και ψηλότερα. Σαφώς αυτό δεν γίνεται με 32 ποδοσφαιριστές που έχουμε τώρα στο ρόστερ μας. Πρέπει να κρατήσουμε τον δυνατό κορμό μας και να τους πλαισιώσουμε με αξιόλογους ποδοσφαιριστές ώστε να υπάρχει ανταγωνισμός σε όλες τις θέσεις. Από την στιγμή που ήρθα στην ομάδα, ο Ηρακλής αποδίδει καλύτερα εκτός έδρας. Χρωστάμε στους φιλάθλους μας κάποιους καλούς αγώνες στο Καυταντζογλειο Γιατί και αυτός είναι ένας στόχος μας , αφού θα πρέπει στην έδρα μας να παίζουμε καλά ώστε να δίνουμε υψηλό ηθικό στους φιλάθλους μας. Γενικά θα πρέπει να υπάρχει μια βελτίωση και να μπορέσουμε να σταθεροποιήσουμε μια ανοδική πορεία μέσα από την απόδοση της ομάδας. Μονο με ποιοτικό ποδόσφαιρο μπορεί ο Ηρακλής να επιστρέψει στις υψηλές θέσεις».

Στη «φαρέτρα» ο Κάλβο

Στη «φαρέτρα» ο Κάλβο

Το μεγάλο παιχνίδι του Σαββάτου πλησιάζει και όπως είναι λογικό η αγωνία και η αδρεναλίνη ανεβαίνει στα ύψη. Ο Κούπερ και οι ποδοσφαιριστές του συνεχίζουν με αμείωτους ρυθμούς την προετοιμασίας τους για το ματς της χρονιάς, με τον Αργεντινό τεχνικό να προσπαθεί, πέρα όλων των άλλων, να αποφορτίσει τους παίκτες του από το άγχος του αγώνα.
Από εκεί και πέρα τα χθεσινά νέα ήταν ευχάριστα για τον κόουτς των «κίτρινων», μιας και είδε τον Τόνι Κάλβο να μπαίνει κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα. Κάτι που αναμένονταν άλλωστε, μιας και το πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο Ισπανός άσος δεν ήταν κάτι το σοβαρό. Απλά ήταν απαραίτητο να ξεκουραστεί και να ακολουθήσει ειδική θεραπεία για δύο μέρες, ώστε να υποχωρήσουν μια και καλή οι μικροενοχλήσεις στους κοιλιακούς.
Έτσι λοιπόν το «απουσιολόγιο» του Έκτορ Κούπερ για το μεθαυριανό παιχνίδι περιλαμβάνει μόνο το όνομα του Κάρλος Αράνο, με τον Αργεντινό τεχνικό να ευελπιστεί φυσικά να μην προστεθεί κάποιο άλλο ως το Σάββατο.

«Κλειστά» τα χαρτιά του

Σχετικά τώρα με τους ένδεκα, που θα πάρουν φανέλα βασικού, έχει ειπωθεί πολλάκις ότι οι περισσότεροι είναι γνωστοί. Η μοναδική θέση που παραμένει «ανοιχτή» είναι αυτή του δεξιού χαφ, με τον Κούπερ να κρατά «κλειστά» τα χαρτιά του και χθες, μιας και δεν δοκίμασε κάποια από τις επιλογές του. Χαβίτο και Μεριέμ διεκδικούν την παραπάνω θέση, με τον Αντού να συγκεντρώνει λιγότερες πιθανότητες. Βέβαια δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο κάποιας έκπληξης, που ίσως να σκέφτεται να κάνει ο 55χρονος τεχνικός, μιας και στο παρελθόν έχει δείξει ότι του αρέσει να αιφνιδιάζει. Επειδή όμως το μεθαυριανό παιχνίδι είναι εντελώς διαφορετικό από αυτά του πρωταθλήματος, η λογική λέει ότι δεν θα κάνει «πειράματα».
Ίσως μετά την σημερινή πρωινή προπόνηση να υπάρξουν περισσότερα στο θέμα αυτό, καθώς ο Κούπερ αναμένεται να δουλέψει το κομμάτι της τακτικής.Πηγη Μ ετροσπορ

ΠΑΟΚ: Έφτασαν τα 7.050 διαρκείας σε δύο μέρες!

Μέσα σε δύο μέρες κυκλοφορίας, ο κόσμος του ΠΑΟΚ έφτασε τα 7.050 μίνι διαρκείας για τους αγώνες των πλέι-οφ (κατά σειρά) με Άρη, Ολυμπιακό και ΑΕΚ.
Την πρώτη μέρα είχαν διατεθεί 3.800 μίνι διαρκείας, ενώ χθες διατέθηκαν άλλα 3.250 εισιτήρια.
Η σχετικά μικρότερη κίνηση τη χθεσινή μέρα έχει την εξήγησή της στη… «λαϊκή» αγορά που υπάρχει κάθε Τετάρτη επί της οδού Λαμπράκη, οπότε δημιουργείται το αδιαχώρητο στην περιοχή.
Ο περισσότερος κόσμος του ΠΑΟΚ που γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες της συγκεκριμένης ημέρας (στο πάρκινγκ του γηπέδου δε χωράει ούτε… μηχανάκι!) προφανώς προτίμησε να μην μπλέξει χθες στην ταλαιπωρία.
Τις επόμενες μέρες αναμένεται να υπάρξει μαζικότερη προσέλευση κόσμου για τα μίνι διαρκείας. Θεωρείται δεδομένο ότι με μία ροή της τάξης των 3.500 ατόμων τη μέρα (όπως είναι ο μέσος όρος των δύο πρώτων ημερών) μέχρι την Κυριακή θα έχουν φύγει πάνω από 20.000 διαρκείας!
Συνεπώς ένα ακόμα sold out είναι προ των πυλών…

Μπλεγμένος και ο Μπενζεμά


Ο Μπενζεμά πανηγυρίζει με τη φανέλα της Ρεάλ Στη "φόρα" βγαίνουν τα ονόματα των Γάλλων διεθνών που εμπλέκονται -εμμέσως- σε κύκλωμα πορνείας. Σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου "Ρόιτερ", πηγές προσκείμενες στην αστυνομία αποκάλυψαν ότι ο τρίτος από τους τέσσερις ποδοσφαιριστές είναι ο Καρίμ Μπενζεμά της Ρεάλ Μαδρίτης. Τα ονόματα των άλλων δύο, του Φρανκ Ριμπερί και του Σίντνεϊ Γκοβού, δημοσιοποιήθηκαν στις αρχές της εβδομάδας και... αναζητείται ο τέταρτος της παρέας, που σύχναζε σε γνωστό κλαμπ της Σανζ Ελιζέ, παρέα με κορίτσια από υπηρεσία συνοδών.

Ο ατζέντης του Μπενζεμά, Καρίμ Τζαζίρι, δήλωσε λακωνικά ότι ο πελάτης του δεν έχει κληθεί να καταθέσει. Ο εκπρόσωπος του Γκοβού ήταν κατηγορηματικός ότι ο άσος της Λιόν "δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση", ενώ από την πλευρά του Ριμπερί υπήρξε επιβεβαίωση, αλλά μόνο ως προς τη γνωριμία του με κάποιον φίλο του φερόμενου ως "εγκέφαλου" του κυκλώματος. Και οι τρεις, πάντως, υποστηρίζουν ότι δεν έχουν επισκεφθεί ποτέ το συγκεκριμένο κλαμπ.

Ελπίζει ακόμα η Βίλα, που βύθισε τη Χαλ με 2-0


Ο Γκαμπριέλ Αγκμπονλαχόρ και ο Τζέιμς Μίλνερ πανηγυρίζουν Η Αστον Βίλα πέτυχε σπουδαία νίκη με 2-0 εκτός έδρας επί της Χαλ, και πλησίασε στους τρεις βαθμούς την Τότεναμ στην τέταρτη θέση της Πρέμιερ Λιγκ, που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
Οι γηπεδούχοι ήταν τρεις βαθμούς πίσω από τη Γουέστ Χαμ και εκεί έμεινε, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη την αποστολή της παραμονής στην κατηγορία.

Η Αστον Βίλα ξεκίνησε καλύτερα και στο 14' ένα διπλό λάθος των Μουγιοκόλο και ΜακΣέιν, έδωσαν την ευκαιρία στον Γκάμπριελ Αγκμπονλαχόρ με δυνατό διαγώνιο σουτ να ανοίξει το σκορ.
Οι γηπεδούχοι είχαν τη μεγάλη ευκαιρία, τριπλή μάλιστα, στο 24', με Κέβιν Κιλμπάν, αλλά από εκεί και πέρα μόνο με στημένες φάσεις μπορούσαν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις.
Ολα τελείωσαν στο 76', όταν ο Τζέιμς Μίλνερ ευστόχησε σε πέναλτι, που κέρδισε ο ίδιος από τον Μπόατενγκ.

Στο 49' τραυματίστηκαν ο Βένεγκουρ οφ Χέσελινκ αι ο Νταν σε σύγκρουσή τους στον αέρα, με τον πρώτο να μένει στο έδαφος και να διακόπτεται ο αγώνας γα δέκα λεπτά. Ο Ολλανδός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, χτυπημένος στο κεφάλι.

"Τέλος" από τον Πανιώνιο ο Παράσχος


Ο Παράσχος με τη φόρμα του Πανιωνίου Παρελθόν αποτελεί για τον Πανιώνιο από το μεσημέρι της Τετάρτης, ο Γιώργος Παράσχος. Η διοίκηση της ομάδας της Νέας Σμύρνης, ανακοίνωσε την λύση της συνεργασίας τους, μετά από απόφαση του Γιώργου Κιντή που αναλαμβάνει καθήκοντα από το Σάββατο.

Η ανακοίνωση της διοίκησης αναφέρει: "Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της ΠΑΕ μεταξύ του κ. Κιντή, ο οποίος θα αναλάβει την Προεδρία της ΠΑΕ μετά τη Γεν. Συνέλευση του Σαββάτου και του προπονητή της ομάδας κ. Παράσχου, αποφασίσθηκε ότι δεν θα συνεχιστεί η συνεργασία των δύο πλευρών για την επόμενη αγωνιστική χρονιά.

Τόσο η ΠΑΕ Πανιώνιος, όσο και ο απερχόμενος Πρόεδρος κ. Τσακίρης, ευχαριστούμε πολύ τον κ. Παράσχο ο οποίος ήρθε σε μία πάρα πολύ δύσκολη στιγμή για τον σύλλογο και πρόλαβε σε σύντομο χρονικό διάστημα να διορθώσει πολλά από τα κακώς κείμενα, κυρίως σε θέματα νοοτροπίας και όχι μόνο, ενώ παράλληλα συνέβαλε τα μέγιστα έτσι ώστε να αποφύγουμε επικίνδυνες περιπέτειες βαθμολογικά.

Για εμάς θα παραμείνει πάντα ένας φίλος και του ευχόμαστε καλή συνέχεια".

Πλέον ξεκίνησε η αναζήτηση νέου τεχνικού, με τον Γιώργο Κιντή να έχει τονίσει ότι πρόθεσή του είναι να βρει έναν νέο σε ηλικία και κατά προτίμηση ξένο προπονητή, που να ταιριάζει με την φιλοσοφία του.

Τελικά οι μετοχές στον ερασιτέχνη


Η φανέλα του Ηρακλή O πρόεδρος του Ερασιτέχνη Δημήτρης Τριανταφύλλου, αρχικά, ανακάλεσε την εξουσιοδότηση που είχε δώσει στον Θεόφιλο Πατελή, τη στιγμή που εκείνος ήταν στο γραφείο του δικηγόρου που εκπροσωπεί τον Αντώνη Ρέμο για να παραλάβει τις μετοχές. Ο λόγος; "Αφού υπάρχει κατάληψη, πώς θα τις πάρουμε και πού θα τις πάμε;".

Τελικά, μετά από αρκετή ώρα, ο Τριανταφύλλου έδωσε εκ νέου εντολή στον Πατέλη να πάρει το σώμα των μετοχών από τον δικηγόρο του Ρέμου και στη συνέχεια να το παραδώσει στον Κωνσταντίνο Γωγάκο. Ο τελευταίος είναι μέλος της διοίκησης του Ηρακλή και συμβολαιογράφος.

"Εσπασαν" την έδρα με οδηγό τον Ντάνκαν


Ασταμάτητος ο Ντάνκαν Η τριπλέτα Ντάνκαν, Τζινόμπιλι και Πάρκερ οργίασαν στο παρκέ του Ντάλας και οδήγησαν τους Σπερς στη νίκη με 102-88 και απέκτησαν το πλεονέκτημα έδρας, ισοφαρίζοντας παράλληλα τη σειρά σε 1-1. Οι Μάβερικς κινδυνεύουν για δεύτερη σερί χρονιά να αποκλειστούν από τον πρώτο γύρο.

Ο Ντάνκαν πέτυχε νταμπλ νταμπλ με 25 πόντους και 17 ριμπάουντ, ενώ ο Τζινόμπιλι πρόσθεσε άλλους 23 πόντους. Ο Γάλλος άσος ολοκλήρωσε τον αγώνα με 16 πόντους, μοιράζοντας όμως, και οκτώ ασίστ. Για τους ηττημένους κορυφαίος ήταν ο Τέρι με 27 πόντους, ενώ 24 σημείωσε ο Νοβίτσκι.

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας το Ορλάντο δεν δυσκολεύτηκε να επιβληθεί της Σάρλοτ με 92-77 και να διπλασιάσει τις νίκες του, κάνωντας σημαντικό βήμα για την πρόκριση στον επόμενο γύρο.

Ορλάντο-Σάρλοτ 92-77 (σκορ 2-0)

ΟΡΛΑΝΤΟ: Κάρτερ 19, Χάουαρντ 15, Λιούις 13, Νέλσον 13, Μπαρνς 11, Πιετρούς 9, Άντερσον 6, Γκορτάτ 2, Ουίλιαμς 2, Ρέντικ 2.
ΣΑΡΛΟΤ: Τζάκσον 27, Ουάλας 15, Μοχάμεντ 10, Όγκαστιν 6, Τσάντλερ 6, Ντιαό 5, Φέλτον 4, Τόμας 2, Μπράουν 2.

Ντάλας-Σαν Αντόνιο 88-102 (σκορ 1-1)

ΝΤΑΛΑΣ: Νοβίτσκι 24, Τέρι 27, Μπάτλερ 17, Μάριον 6, Κιντ 5, Μπαρέα 5, Χέιγουντ 2, Ναγέρα 2, Νταμπίερ.
ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ: Ντάνκαν 25, Τζινόμπιλι 23, Τζέφερσον 19, Πάρκερ 16, Μπόνερ 8, Χιλ 7, ΜακΝτάις 4.