Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Βόλεϊ ΠΑΟ: Αυξημένη ορμόνη....

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Άνω κάτω έγινε ο Παναθηναϊκός στο βόλεϊ, μετά από την ενημέρωση που έκανε το ΕΣΚΑΝ στην ΕΣΑΠ, σύμφωνα με την οποία αθλητής των "πρασίνων" έχει βρεθεί με αυξημένες ποσότητες ορμόνης που συμπεριλαμβάνονται στις απαγορευμένες ουσίες.

Από ντόπινγκ-κοντρόλ, στον πρώτο αγώνα των πλέι-οφ εναντίον του Άρη, είχε περάσει ο Κώστας Χριστοφιδέλης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το στρατόπεδο του Παναθηναϊκού, ο διεθνής βολεϊμπολίστας είχε πάρει φάρμακο, λόγω τραυματισμού, που δεν δήλωσε πριν υποβληθεί στο κοντρόλ.

Υπάρχει, ωστόσο και το ενδεχόμενο να πρόκειται για ορμόνη, που εκκρίνει ο οργανισμός του, κάτι άλλωστε που έχει συμβεί σε άλλους αθλητές. Θυμίζουμε τις περιπτώσεις του Ζαγοράκη στο ποδόσφαιρο, αλλά και του Πλάμεν Κονσταντίνοφ

Ο Βούλγαρος ακραίος λίγο πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου είχε δώσει, όπως όλοι οι αθλητές, δείγμα για ντόπινγκ-κοντρόλ. Η ανίχνευση έδειξε αυξημένη τεστοστερόνη στο αίμα του, με αποτέλεσμα ο βετεράνος βολεϊμπολίστας να επιστρέψει στην Σόφια.

Ο ίδιος υποστήριζε ότι ήταν αθώος, κάτι που επιβεβαιώθηκε από το δεύτερο τεστ. Επέστρεψε, μάλιστα, στην Κίνα και αγωνίστηκε με την Εθνική Βουλγαρίας στο ολυμπιακό τουρνουά.

Όπως ορίζει η διαδικασία, θα πρέπει να ανοιχτεί και το δεύτερο δείγμα, ώστε να επιβεβαιωθεί ή όχι το θέμα της ορμόνης και να ακολουθήσει η τιμωρία ή όχι του παίκτη.

Σίγουρα, πάντως, δεν πρόκειται να αγωνιστεί εναντίον του Άρη στον σημερινό δεύτερο αγώνα των πλέι-οφ, που γίνεται το απόγευμα της Πέμπτης (5μμ) στην Θεσσαλονίκη. Θυμίζουμε ότι ο Παναθηναϊκός προηγείται με 1-0 στις νίκες, καθώς είχε επικρατήσει με 3-0 σετ στον πρώτο αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: