Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Όλα τα βλέμματα στη Μαδρίτη

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/96f2cd0ef36871f7b80e04edc5f4b23a_L.jpg?1271910938?1271910938?1271910938Ένα βήμα πριν το τελικό του Αμβούργου η Λίβερπουλ αντιμετωπίζει την Ατλέτικο με μεγάλους απόντες τους Τόρες και Αγκουέρο. Στον άλλο ημιτελικό το Αμβούργο φιλοξενεί την έκπληξη της διοργάνωσης Φούλαμ. Ατλέτικο Μαδρίτης-Λίβερπουλ

Το μεγάλο παιχνίδι των ημιτελικών, που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι και ο τελικός της διοργάνωσης. Οι δύο ομάδες διανύουν καταστροφική χρονιά με το Γιουρόπα Λιγκ να αποτελεί σωσίβιο. Οι γηπεδούχοι δεν μπορούν να υπολογίζουν στις υπηρεσίες του Αγκουέρο ο οποίος συμπλήρωσε κάρτες, ενώ δικαίωμα συμμετοχής δεν έχει ο Τιάγκο. Στον προηγούμενο γύρο, κατάφερε με δύο ισοπαλίες να αφήσει εκτός την Βαλένθια.

Η Λίβερπουλ από την πλευρά της έκανε 2.000 χιλιόμετρα για να φτάσει στη Μαδρίτη, λόγω του προβλήματος με το ηφαίστειο της Ισλανδίας. Για άλλη μία χρονιά ο Φερνάντο Τόρες δεν θα αντιμετωπίσει την παλιά του ομάδα. Ο Ισπανός επιθετικός υποβλήθηκε σε επέμβαση και δεν πρόκειται να αγωνιστεί ξανά φέτος και κάνει αγώνα δρόμου για να είναι έτοιμος για το Μουντιάλ.

Επίσης, δεν υπολογίζεται και ο Μάξι Ροντρίγκεζ ο οποίος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής. Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν για πρώτη φορά πέρυσι στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και ήρθαν ισόπαλες 1-1 και στα δύο παιχνίδια.

Αμβούργο-Φούλαμ


Το όνειρο της Φούλαμ καλά κρατεί. Η ομάδα του Λονδίνου μόλις στην δεύτερη παρουσία της σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις βρίσκεται ένα βήμα πριν το τελικό του Γιουρόπα Λιγκ. Η ομάδα του Ρόι Χόγκτσον έχει εντυπωσιάσει με την παρουσία της αφήνοντας εκτός ομάδες όπως η Γιουβέντους και η Βόλφσμπουργκ.

Τα προβλήματα με την ηφαιστειακή τέφρα επηρέασαν και την αγγλική ομάδα η οποία ταξίδεψε στο Αμβούργο με το τρένο. Το Αμβούργο από την πλευρά του ζει και αναπνέει για την συγκεκριμένη αναμέτρηση. Άλλωστε ο μεγάλος τελικός θα γίνει στη «Νόρντμπανκ Αρένα», και στο γερμανικό λιμάνι δεν θέλουν να χάσουν την ευκαιρία.

Την περσινή σεζόν το Αμβούργο έφτασε μέχρι τα ημιτελικά όπου και αποκλείστηκε από την Βέρντερ. Το κλίμα δεν είναι και το καλύτερο μετά τα τελευταία άσχημα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα με την ομάδα να βρίσκεται εκτός ευρωπαϊκών θέσεων. Ο Μπρούνο Λαμπαντία δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Γιάνσεν και Ελία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: