Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Νασούτι: "Yπάρχει μεγάλη δίψα από όλους"


Μονομαχία στον αέρα του Σισέ με τον Νασούτι Για τον Κριστιάν Νασούτι ο τελικός κόντρα στον Παναθηναϊκό έχει ξεχωριστή σημασία καθώς είναι ο πρώτος στην καριέρα του. Θέλει να γράψει το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του Αρη και να καμαρώνει για έναν τίτλο με τους "κίτρινους"...

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Εξέδρα», σημείωσε μεταξύ άλλων:
«Υπάρχει μεγάλη δίψα από όλους μας. Μετράμε μία προς μία τις μέρες μέχρι να φτάσει το Σάββατο και να ξεκινήσει ο τελικός. Τόσο εγώ όσο και οι συμπαίκτες μου θέλουμε πολύ να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι και γι' αυτό προετοιμαζόμαστε κατάλληλα. Θέλουμε να γράψουμε το όνομά μας στην ιστορία του συλλόγου».

- Κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος αντιμετώπισες δύο φορές τον Παναθηναϊκό. Ποιες διαφορές πιστεύεις ότι θα έχει ο τελικός σε σχέση με τα παιχνίδια που προηγήθηκαν;
«Σίγουρα θα είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι. Να μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για έναν τελικό Κυπέλλου. Πιστεύω ότι στον αγώνα αυτόν δεν θα φανούν οι διαφορές που υπήρξαν στη διάρκεια του πρωταθλήματος. Από εκεί και μετά, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Παναθηναϊκός έχει ένα πολύ δυνατό και ποιοτικό ρόστερ, ποδοσφαιριστές με πρεστίζ, οι οποίοι κοστίζουν πολλά εκατομμύρια ευρώ. Σε όλα αυτά πρέπει να προσθέσουμε και το ότι ο αντίπαλός μας μόλις έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα, κάτι που δίνει φτερά στους παίκτες του και επιπλέον εμπιστοσύνη στα πόδια τους. Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να κοιτάξουμε το δικό μας παιχνίδι, να περιορίσουμε τα ατού του Παναθηναϊκού και να εκμεταλλευτούμε τα πλεονεκτήματα που έχουμε ως ομάδα, προκειμένου να φτάσουμε στον στόχο μας που είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου».

- Πού θεωρείς ότι θα κριθεί ο τελικός;
«Πιστεύω ότι θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Σε τέτοιους αγώνες, όποια ομάδα κάνει τα λιγότερα λάθη έχει και τον πρώτο λόγο. Αν παίξουμε έξυπνα, με καρδιά και πάθος, θεωρώ ότι έχουμε πολλές πιθανότητες να κατακτήσουμε το Κύπελλο και να το φέρουμε στη Θεσσαλονίκη».

- Νωρίτερα έκανες λόγο για τους ποιοτικούς παίκτες που διαθέτει ο Παναθηναϊκός. Ενας από αυτούς είναι και ο Τζιμπρίλ Σισέ, τον οποίο -τόσο εσύ όσο και οι υπόλοιποι αμυντικοί της ομάδας- στα ματς του πρωταθλήματος «αφοπλίσατε» και δεν του επιτρέψατε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Πόσο δύσκολο είναι να τον κρατήσετε και πάλι μακριά από το τέρμα σας;
«Εκτός από τον Σισέ, υπάρχουν κι άλλοι παίκτες στον Παναθηναϊκό που αν δεν τους προσέξεις μπορούν να σου κάνουν τη ζημιά. Οπως είπα και πριν, πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε έξυπνα και να μην τους αφήσουμε να κινηθούν στον χώρο δράσης τους. Το οποιοδήποτε λάθος στο τέλος μπορεί να το πληρώσουμε. Γι' αυτό χρειάζεται να είμαστε συγκεντρωμένοι και προσεκτικοί από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό».

- Πώς θα αισθανθείς βγαίνοντας από τα αποδυτήρια και αντικρίζοντας 25.000 οπαδούς του Αρη στην κερκίδα;
«Θα είναι μια εικόνα που για μια ακόμη φορά θα μας κάνει υπερήφανους που αγωνιζόμαστε στον Αρη και υπερασπιζόμαστε τα χρώματα αυτής της ομάδας. Δεν σας κρύβω ότι είναι ένα θέμα που ήδη συζητάμε στα αποδυτήρια. Είμαι σίγουρος ότι η εικόνα που θα αντικρίσουμε στις κερκίδες θα είναι μοναδική και θα τη θυμόμαστε για πάντα, ενώ η συμπαράσταση του κόσμου για μια ακόμη φορά θα είναι ανεπανάληπτη. Οφείλουμε λοιπόν να εκμεταλλευτούμε την ώθηση που θα μας δώσουν οι φίλαθλοί μας και να κατακτήσουμε την κούπα, που τόσο πολύ τη θέλουν».

- Είναι ο πρώτος τελικός Κυπέλλου στην καριέρα σου;
«Δυστυχώς, μέχρι τώρα δεν είχα την τύχη να παίξω άλλον τελικό Κυπέλλου. Κάτι που σημαίνει ότι ο συγκεκριμένος αγώνας έχει ξεχωριστή σημασία για μένα και θέλω πάρα πολύ να σηκώσω το Κύπελλο -μαζί με τους συμπαίκτες μου- ψηλά στον ουρανό. Αν γίνει αυτό, αναμφίβολα θα είναι πολύ σημαντική στιγμή στην καριέρα μου».

- Το ερχόμενο Σάββατο θα είναι στις κερκίδες του ΟΑΚΑ;
«Θα ταξιδέψουν όλοι μαζί στην Αθήνα. Στο γήπεδο θα βρίσκεται μέχρι και η κόρη μου, η οποία είναι μόλις τριών μηνών. Η γέννησή της στη Θεσσαλονίκη είναι ένα καλό σημάδι για μένα. Στον υπέρηχο που είχαμε κάνει μου είχε. υποσχεθεί ότι θα έρθει μαζί με το Κύπελλο».

- Θα ήθελες να παραμείνεις και τη νέα χρονιά στον Αρη;
«Η δική μου θέση είναι ξεκάθαρη. Θέλω να παραμείνω στον Αρη και αισιοδοξώ ότι θα υπάρξει συμφωνία, ούτως ώστε να συνεχίσω να φοράω τη φανέλα της ομάδας και τη νέα χρονιά. Οπως έχω πει, το όνειρό μου ήταν να αγωνιστώ στην Ευρώπη και ο Αρης μού έδωσε αυτήν την ευκαιρία. Θέλω να συνεχίσω να αγωνίζομαι εδώ».

- Αμέσως μετά τον τελικό του Κυπέλλου αρχίζει η διαδικασία των πλέι οφ, όπου και εκεί η ομάδα έχει υψηλούς στόχους. Μέχρι πού μπορεί να φτάσει αυτός ο Αρης;
«Πιστεύω ότι και στα πλέι οφ η ομάδα θα δείξει πολύ καλό πρόσωπο. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Θέλουμε να φτάσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα. Πάντως θα είναι μια περίπλοκη διαδικασία, με συνεχείς αγώνες κόντρα σε δύσκολες και δυνατές ομάδες. Το σίγουρο είναι ότι θα δώσουμε τη μάχη μας και, Θεού θέλοντος, θα υλοποιήσουμε και τον δεύτερο μεγάλο για φέτος στόχο μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: