Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Δεν συνεργάζομαι με τον Παντελή

«Δεν συνεργάζομαι με τον Παντελή «

Μια συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης θέλησε να παραχωρήσει ο Γιοζεφ Μπουμπένκο , κάνοντας μια καταγραφή της προσπάθειας που έκανε στην παραμονής του στην ομάδα. Κυρίως θέλησε να αναφερθεί στον τρόπο με το οποίο διαπραγματεύτηκε με τον Παντελή και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συνεργαστεί με τον κύπριο επιχειρηματία.
«Ένιωσα έκπληξη όταν ορισμένα δημοσιεύματα στα ΜΜΕ αναφέρθηκαν στην ενδεχόμενη συνεργασία μου με τον Ηρακλή και στην επόμενη σεζόν και τόνισαν ότι υπάρχει οικονομικό πρόβλημα στις απαιτήσεις μου. Στην συζήτηση που είχε ο εκπρόσωπος μου αλλά και εγώ φάνηκε να έχουμε σημεία ώστε να συμφωνήσουμε , όμως δεν είχαμε αναφερθεί σε οικονομικούς όρους. Σε όλες τις ομάδες με τις οποίες συνεργάστηκα στην Ελλάδα είχα συμφωνήσει σε πέντε λεπτά. Πιστεύω όμως ότι υπήρχαν άλλα προβλήματα . Μετέφερα στον Παντελή ότι έκανα αυτό για το οποίο ήρθα στην ομάδα , παραμένοντας στην κατηγορία. Αυτό όμως δεν σήμαινε ότι θα ζητούσα αυτόματα και νέο συμβόλαιο.»

«Δεν με ήθελε προπονητή»

Συνεχίζοντας ο Γιόζεφ Μπουμπένκο είπε χαρακτηριστικά :
«Πριν έξι εβδομάδες όταν είχαμε βρεθεί για πρώτη φορά ότι έχει την διάθεση να συνεργαστούμε και στην επόμενη σεζόν. Από τότε όμως περιμένω . Οι συζητήσεις μας που έγιναν είχαν μόνο τα εξής : «Όλα καλά», «Εντάξει» και «Μπράβο». Αυτή ήταν όλη η επικοινωνία που είχαμε για το νέο μου συμβόλαιο. Είμαι σίγουρος ότι δεν με θέλει για προπονητή και όλοι καταλαβαίνουμε ότι ψάχνει λόγο για να μην συνεργαστεί μαζί μου»
-Ποιες είναι οι προτεραιότητες για εσάς;
. «Για μένα το οικονομικό δεν είναι σε προτεραιότητα. Μετρούν άλλα πράγματα. Όπως να είναι οργανωμένος οικονομικά και να υπάρχει μια σταθερότητα. Το ρόστερ της ομάδας. Το τεχνικό τημ που θα υπάρχει , που και πότε θα γίνει η προετοιμασία . Ένας εσωτερικός κανονισμός που θα είναι αποδεκτός από όλους μας ώστε να τον τηρούμε . Αυτά τα θέματα δεν είχε όρεξη να τα συζητήσει .
Έμαθα ότι πίσω από την πλάτη μου συζητάει να φέρει παίκτες από την Κύπρο. Εχει ασχοληθεί αποκλειστικά με την προετοιμασία της ομάδας στο εξωτερικό. Δεν με πειράζουν αυτά»
- Τελικά τι ισχύει με τον Παντελή ;
» Εφόσον αναλάβει ας κάνει ότι θέλει. Είπαμε να λέμε αλήθειες. Έπρεπε να με κοιτάει στα μάτια. Δεν μπορείς άλλα να εννοείς και άλλα να κάνεις. Από την στιγμή που ήρθε στον Ηρακλή έφερε μη εμπιστοσύνη στους παίκτες . Ένα ξέρω ότι μαζί του δεν πρόκειται να συνεργαστώ ποτέ. Πολλές φορές δεν είπε την αλήθεια. Δεν είναι ένας άνθρωπος που μπορώ να τον εμπιστευτώ και να συνεργαστώ μαζί του. Άλλο θα πει, άλλο θα κάνει , δεν τον εμπιστεύομαι . Μια τέτοια συνεργασία δεν θα είχε καμία τύχη.
Είχα πει ότι ήμασταν κοντά σε συμφωνία, αλλά ήθελα να προστατέψω την ομάδα. Ήθελα να τελειώσει η σεζόν και να μην δημιουργήσω μπερδέματα και επιπλέον προβλήματα. Μερικές φορές είναι καλύτερα να μην μιλάς. Θέλω πάντα να είναι ξεκάθαρα τα πράγματα να γνωρίζουμε που είμαι και τι κάνω . Γενικά κάθε ομάδα πρέπει να έχει αυτές τις συνθήκες»

«Ήταν αφερέγγυος στην ομάδα»

Ο προπονητης των κυανόλευκων συνεχίζοντας έγινε πιο συγκεκριμένος και ξεκαθάρισε:
«Τόσο καιρό περίμενα μια πρόταση από την ομάδα. Έμαθα όμως ότι συζητάει με άλλους προπονητές και παίκτες. Βγήκαν στην δημοσιότητα κάποια νούμερα για τυχόν συμφωνία μαζί μου. Αυτό δεν έπρεπε να συμβεί ή θα έπρεπε να το κάνουμε μαζί. Φαίνονταν ότι δεν με είχε στα πλάνα του. Μπορούσε όμως να μου το πει. Κάθε ομάδα και κάθε προπονητης έχει τις δικές του δυνατότητες. Μπορούσε να μου πει ευχάριστο για την συνεργασία , πετύχαμε τον στόχο μας και θα ήταν όλα καλά»
- Επηρεάστηκαν οι παίκτες;
«Κάποια στιγμή έφερε την αφερεγγυότητα στους παίκτες. Τότε αυτοί κατάλαβαν αυτός δεν είχε κάποιο πόστο στην ΠΑΕ ώστε να συζητήσουν μαζί του για τα θέματα τους και να δώσει τις απαραίτητες λύσεις. Δεν μου άρεσε ο τρόπος αυτός , γιατί θα έπρεπε να ξεκινήσουμε μαζί , μετά τους παίκτες εφόσον είχε κάποιο πόστο στην ομάδα. Τελικά τι είναι; Μάνατζέρ; , προπονητής; Ή πρόεδρος.»
- Παρόλα αυτά θα θέλατε να μείνετε στην ομάδα;
«Θέλω να μείνω και να δουλέψω όχι όμως με αυτόν τον άνθρωπο. Αν συνεχίσει ο Παντελή ο Ηρακλής θα είναι στην καρδιά μου γιατί με βοήθησε και τον βοήθησα και του εύχομαι καλή επιτυχία. Θα μείνω μέχρι το τέλος του μήνα στην ομάδα ώστε να ολοκληρωθούν οι προπονήσεις. Θέλω να τελειώσω με ψηλά το κεφάλι. Αν θέλουν να τους δώσω μια έκθεση με τα συμπεράσματα μου ευχαρίστως θα το κάνω. Αλλά ποιος να την ζητήσει και σε ποιον να την δώσω; Πάντως από τους προηγούμενους προπονητές της ομάδας δεν πήρα καμία έκθεση για την ομάδα»

«Χρειάζεται ηγέτης με καρδιά».

Έχοντας ήδη δυο θητείες στην ομάδα θέλησε να εντοπίσει το πρόβλημα στους κυανόλευκους και τόνισε:
«Το πρόβλημα στον Ηρακλή είναι στους ανθρώπους. Χρειάζεται να βρεθεί ένας άνθρωπος στην κεφαλή και τέτοια άτομα ώστε να βρουν τρόπο να υπάρχει σωστή λειτουργία παντού. Να έχει στην καρδιά του τον Ηρακλή και κάθε μέρα να βρίσκεται στην Μικρα , ώστε να οργανώνει και να λύνει προβλήματα. Να τον βλέπουν ότι ενδιαφέρεται. Αυτό δεν έγινε ποτέ κατά τις δυο θητείες μου στην ομάδα.
Καταλήγοντας ο Γιόζεφ Μπουμπένκο συμπλήρωσε:
«Πρέπει η ομάδα να βρει την διοικητική και οργανωτική της ηρεμία και σταθερότητα. Να φέρουν την ομάδα σε υψηλότερο επίπεδο ώστε να γίνει ένας δυνατός κορμός. Να μην δίνουν υποσχέσεις για ψηλότερους στόχους αν αυτοί δεν είναι εφικτοί. Να υπάρχουν στόχοι συμφωνα με το ρόστερ αλλά και τις δυνατότητες που έχει η ομάδα για να βρισκεται κάθε χρόνο και ψηλότερα. Σαφώς αυτό δεν γίνεται με 32 ποδοσφαιριστές που έχουμε τώρα στο ρόστερ μας. Πρέπει να κρατήσουμε τον δυνατό κορμό μας και να τους πλαισιώσουμε με αξιόλογους ποδοσφαιριστές ώστε να υπάρχει ανταγωνισμός σε όλες τις θέσεις. Από την στιγμή που ήρθα στην ομάδα, ο Ηρακλής αποδίδει καλύτερα εκτός έδρας. Χρωστάμε στους φιλάθλους μας κάποιους καλούς αγώνες στο Καυταντζογλειο Γιατί και αυτός είναι ένας στόχος μας , αφού θα πρέπει στην έδρα μας να παίζουμε καλά ώστε να δίνουμε υψηλό ηθικό στους φιλάθλους μας. Γενικά θα πρέπει να υπάρχει μια βελτίωση και να μπορέσουμε να σταθεροποιήσουμε μια ανοδική πορεία μέσα από την απόδοση της ομάδας. Μονο με ποιοτικό ποδόσφαιρο μπορεί ο Ηρακλής να επιστρέψει στις υψηλές θέσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: