Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Κοντονής: «Εγώ δεν υπέγραψα τίποτα»!

Η απαγόρευση μετακίνησης των οπαδών του Ηρακλή στη Ν.Σμύρνη, έφερε την κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Αριστοτέλους.
Μετά το θέμα που προέκυψε, ο ArenaFM επικοινώνησε με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, ο οποίος ξεκαθάρισε πως ουδέποτε υπέγραψε τέτοια απόφαση και πως η αστυνομία και η ΔΕΑΒ εισηγήθηκαν αρνητικά.
*Πηγή: arenafm.gr*

Ηρακλής: Έκτακτη σύσκεψη στην «ΑΘ -10»!

Άμεση ήταν η αντίδραση των φιλάθλων του Ηρακλή που πραγματοποιούν έκτακτη σύσκεψη  για τα νάα δεδομένα που υπάρχουν για την μετάβαση τους στην Αθήνα για τον αγώνα με τον Πανιώνιο.
«Δεν θα επιτρέψουμε να μην πραγματοποιηθεί η μετάβαση στη Νέα Σμύρνη», φίλοι του Ηρακλή συγκεντρώνονται σιγά-σιγά στα γραφεία της Αυτόνομης Θύρας 10 στην πλατεία Αριστοτέλους, με σκοπό να συντονίσουν τις κινήσεις αντίδρασης απέναντι στην σκανδαλώδη απόφαση της αστυνομίας.
Το βράδυ στον ίδιο χώρο και λίγο μετά τις 20:30 θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση των φίλων του Ηρακλή, με αποκλειστικό θέμα συζήτησης την αυριανή εκδρομή στη Νέα Σμύρνη.
Όπως αντιλαμβάνεστε, η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη.»
*Πηγή: arenafm.gr*

Πλησιάζει στη Μπεσίκτας ο Αρόγιο!

Η Μπεσίκτας ετοιμάζεται να πάρει τον Κάρλος Αρόγιο που έμεινε ελεύθερος από τη Γαλατάσαραϊ. 
Ο Κάρλος Αρόγιο είναι έτοιμος να επιστρέψει στην ομάδα που του άνοιξε την πόρτα της Τουρκίας μιας και η Μπεσίκτας (στην οποία αγωνίστηκε τη σεζόν 2011-12) επιθυμεί να ενισχύσει με αυτόν το ρόστερ της.
Ο Πορτορικανός αποχώρησε από τη Γαλατά λόγω των οικονομικών προβλημάτων, ωστόσο βλέπει με καλό μάτι τη μετακίνησή του στη Μπεσίκτας αφού δε θα χρειαστεί να αλλάξει πόλη.
Συμφωνία ακόμη δεν υπάρχει, αλλά σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα το ενδιαφέρον είναι έντονο.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ανέβαλε την ευθανασία, για ένα τελευταίο ματς...!(pics+vid)

Ο Λορέντσο Σόνμπαερτ, πήρε... ένα μικρό δάνειο ζωής. Ανέβαλε την προγραμματισμένη ευθανασία, για να δει για τελευταία φορά ένα παιχνίδι της αγαπημένης του, Κλαμπ Μπριζ...  
Ο 41χρονος άνδρας, έπειτα από 38 χειρουργικές επεμβάσεις σε περισσότερα από 20 χρόνια ταλαιπωρίας από την επάρατη νόσο, αποφάσισε πως θα ήταν καλύτερο να μπει τέλος στη ζωή του ώστε να ηρεμήσει και ο ίδιος αλλά και να μην κουράζει άλλο τα αγαπημένα του πρόσωπα.
Την περασμένη Κυριακή, στο γήπεδο της αγαπημένης του Κλαμπ Μπριζ για μια τελευταία φορά. Ανέβαλε την προγραμματισμένη ευθανασία – που θα γινόταν με την αποδοχή της απόφασής του από τους γιατρούς που τον παρακολουθούσαν όλα τα προηγούμενα χρόνια – και είδε τη νίκη (3-0) επί της Μουσκρόν.
Πριν από τη σέντρα της αναμέτρησης, περπάτησε παρέα με τη σύζυγό του και την 7χρονη κορούλα τους στο γήπεδο, όπου και αποθεώθηκε από τους 20.000 οπαδούς που είχαν κατακλύσει τις εξέδρες του «Jan Breydel», ενώ είχαν ετοιμάσει κι ένα πανό που έγραψε: «You'll never walk alone, Lorre».
«Ήταν η μεγαλύτερη και τελευταία επιθυμία μου προτού πεθάνω. Ήθελα να δω ένα τελευταίο παιχνίδι ποδοσφαίρου...Τώρα μπορώ να πεθάνω ήσυχος. Θα πανηγυρίζω για την ομάδα μου από ψηλά» είπε ο Σόνμπαερτ.
Την επόμενη μέρα, έγινε η ευθανασία...




*Πηγή: gazzetta.gr*

«Πράσινες» ευχές σε Γιάνκοβιτς!! (pic)

Ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς συμπληρώνει σήμερα (3/3) 25 χρόνια ζωής και η ΚΑΕ Παναθηναϊκού του έστειλε τις ευχές της.
 Δείτε το post της ΚΑΕ Παναθηναϊκός:

View image on Twitter
Χρόνια πολλά στον Βλάντο Γιάνκοβιτς που έχει σήμερα τα γενέθλια του! Του ευχόμαστε υγεία, χαρά και πολλές επιτυχίες!



*Πηγή: superbasket.gr*

Ένταση με Σταυρόπουλο στη Γενική Συνέλευση της ΕΟΚ!

Δεν εξελίχθηκε ομαλά η Γενική Συνέλευση των σωματείων της Ομοσπονδίας, αφού υπήρξε ένταση ανάμεσα στον Χρήστο Σταυρόπουλο και μέλη της ΕΟΚ.
Για σήμερα (3/3) ήταν προγραμματισμένη η Γενική Συνέλευση των σωματείων της ΕΟΚ. Ο Γενικός Διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Χρήστος Σταυρόπουλος, είχε φραστικό επεισόδιο με τον αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας, Αριστείδη Γολέμη, καθώς ο πρώτος μπήκε με καθυστέρηση στην αίθουσα.
Ο Σταυρόπουλος καθυστέρησε μέχρι να διευκρινιστεί αν έχει δικαίωμα συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση, αφού έπρεπε να είχε δηλωθεί ως εκπρόσωπος έναν μήνα πριν και όταν εισήλθε είχε ήδη εγκριθεί ο οικονομικός απολογισμός.
Ο Γενικός Διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός ζήτησε το λόγο διότι ήθελε να κάνει ερώτηση και τότε υπήρξε ένταση με εκπροσώπους των σωματείων που ήταν εκεί…
*Πηγή: superbasket.gr*

Το TOP 10 της βραδιάς!! (video)

Πλούσιο θέαμα για ακόμα ένα βράδυ στα παρκέ του ΝΒΑ, με τα εντυπωσιακά καρφώματα να πρωταγωνιστούν στο TOP 10, αλλά τον Τζακ να βρίσκεται στην κορυφή!
Απολαύστε το TOP 10 στο video:









*Πηγή: superbasket.gr*

O… ιπτάμενος ΛαΒιν!! (video)

Οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς έχασαν από τους Λος Άντζελες Κλίπερς, ωστόσο ο Ζακ ΛαΒιν δεν έχασε την ευκαιρία να δείξει ξανά τον λόγο που ήταν ο νικητής στον πρόσφατο διαγωνισμό καρφωμάτων!
Δείτε την… πτήση του ΛαΒιν:








*Πηγή: superbasket.gr*

«Ας σωθούμε και θα αλλάξουμε...»

Ο Τιμ Σέργουντ ξέρει πως έχει μπροστά του το πολύ δύσκολο έργο της επιβίωσης της Άστον Βίλα στην Πρέμιερ Λιγκ, όμως τόνισε πως αν τα καταφέρει και κρατήσει την ομάδα στην κορυφαία κατηγορία, από την επόμενη κιόλας σεζόν, τα πράγματα θα αλλάξουν προς το καλύτερο.  
Οι οπαδοί των «χωριατών» βλέπουν την ομάδα τους να ζορίζεται τις τελευταίες χρονιές και ευελπιστούν με την πρόσληψη του Τιμ Σέργουντ να δουν επιτέλους το... φως στην άκρη του τούνελ.
Ο σύλλογος του Μπέρμιγχαμ διατηρείται στην επικίνδυνη ζώνη έπειτα από 27 παιχνίδια, απόψε φιλοξενεί τη Γουεστ Μπρομ και ο νέος προπονητής της ομάδας έδειξε πως από τώρα σκέφτεται τις πιο... ευχάριστες μέρες της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, εφόσον επιτευχθεί ο φετινός στόχος.
«Αν νικήσουμε θα βγούμε από την επικίνδυνη ζώνη και θα μπορούμε να σκεφτούμε πολύ καλύτερα στη συνέχεια. Έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε σημαντικό βήμα για τη σωτηρία μας. Αν το κάνουμε, δεν θα επιτρέψω ποτέ ξανά να μπει η Άστον Βίλα σε τέτοιες περιπέτειες και θα φροντίσω να χτίσουμε κάτι πολύ καλό» ανέφερε ο Σέργουντ. 
*Πηγή: England365.gr*

Κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ από οπαδούς του Ηρακλή!!

Το γεγονός πως δεν θα μπορέσουν να βρεθούν στις κερκίδες του γηπέδου της Νέας Σμύρνης για τον επαναληπτικό κόντρα στον Πανιώνιο, οδήγησε τους οπαδούς του Ηρακλή σε κατάληψη των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ από οπαδούς του Ηρακλή
Έντονες κινητοποιήσεις από τους οπαδούς του Ηρακλή ώστε να μπορέσουν να πάρουν εισιτήρια για τον επαναληπτικό των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας απέναντι στον Πανιώνιο.

Περίπου 100 οπαδοί του «Γηραιού» έκαναν κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Αριστοτέλους θέλοντας με αυτό τον τρόπο να πιέσουν ώστε να εγκριθεί το αίτημά τους.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα της Θεσσαλονίκης οι οπαδοί του Ηρακλή δεν έχουν προκαλέσει το παραμικρό στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος και η κίνησή τους έχει καθαρά συμβολικό χαρακτήρα.

Υπενθυμίζεται, πως στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων οι «κυανέρυθροι» είχαν πάρει εισιτήρια. *Πηγή: sport-fm.gr*

Συνάντηση Αλαφούζου-Μαρινάκη

Τετ-α-τετ παρουσία του Σταύρου Κοντονή έχουν οι Γιάννης Αλαφούζος και Βαγγέλης Μαρινάκης. Έπειτα από πρωτοβουλία του υφυπουργού, οι πρόεδροι Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού έκατσαν στο ίδιο τραπέζι.

Συνάντηση Αλαφούζου-Μαρινάκη
Συνάντηση με τους δυο κορυφαίους παράγοντες ελληνικών ποδοσφαιρικών ομάδων έχει αυτή την ώρα ο Σταύρος Κοντονής, στα γραφεία της ΓΓΑ!

Ο υφυπουργός αθλητισμού πήρε την πρωτοβουλία και κάλεσε στο γραφείο του τους Βαγγέλη Μαρινάκη και Γιάννη Αλαφούζο, με σκοπό αφ’ ενός μεν την εκτόνωση του κλίματος, μετά και την «ειρηνική» συνεδρίαση του Δ.Σ. της Super League, αφ’ ετέρου δε για να τους «τρίξει τα δόντια», ενόψει της συνέχειας και της επικείμενης επανέναρξης του πρωταθλήματος.

Αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον το περιεχόμενο της συζήτησης, αλλά και τις εγγυήσεις που θα ζητήσει από τους δυο άνδρες ο κ. Κοντονής, μια ημέρα πριν από τη συνάντηση που θα έχει με τους φορείς του ελληνικού ποδοσφαίρου. *Πηγή: sport-fm.gr*

Άμεσος… ξεσηκωμός στην ΑΕΚ!!

Τόσο καιρό περίμεναν το πότε. Και τώρα που το έμαθαν, οι φίλοι της ΑΕΚ… δεν κρατιούνται. Απ’ τον ορισμό της ρεβάνς με τον Ολυμπιακό σήμανε συναγερμός για τα εισιτήρια, που κυκλοφορούν την Τετάρτη.

Άμεσος… ξεσηκωμός στην ΑΕΚ
Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν τρεις βδομάδες από το πρώτο παιχνίδι.

Να μεσολαβήσουν παλινωδίες της ΕΠΟ και της Σούπερ Λίγκας, επεισόδια και διακοπή στο πρωτάθλημα, απορίες γιατί δεν ορίστηκε αυτή τη βδομάδα μαζί με τα υπόλοιπα ματς Κυπέλλου.

Έστω και μετά απ’ όλα αυτά, όμως, το ΑΕΚ-Ολυμπιακός βρήκε επιτέλους ημερομηνία. Και ταυτόχρονα γύρισε η… κλεψύδρα της προσμονής για τους φίλους της «Ένωσης». Από την ώρα κιόλας που έγινε γνωστό ότι η ρεβάνς θα διεξαχθεί στις 11 Μαρτίου σήμανε συναγερμός στους «κιτρινόμαυρους»: Τόσο σε επίπεδο κόσμου, όσο και σε επίπεδο ΠΑΕ.

Οι μεν οπαδοί των «κιτρινόμαυρων», λοιπόν, ξεκίνησαν και πάλι την οργάνωση των εκδρομών (από Ελλάδα και εξωτερικό) η οποία είχε μείνει στη μέση. Κι απ’ την άλλη, στον σύλλογο ξεκίνησαν άμεσα οι διαδικασίες για την έκδοση των εισιτηρίων, ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο άμεσα στη διάθεση του κόσμου.

Έτσι, από σήμερα κιόλας οι φίλοι της ΑΕΚ θα μπορούν να τα κλείνουν ηλεκτρονικά μέσω του site του συλλόγου. Απ’ την Τετάρτη δε (και μέχρι την ημέρα του αγώνα) θα υπάρχουν και στα εκδοτήρια του ΟΑΚΑ.


Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ

«Το ηλεκτρονικό εισιτήριο για τον εντός έδρας αγώνα ΑΕΚ-Ολυμπιακός (11/03, 19:00) έχει τεθεί σε λειτουργία.

Το on line σύστημα λειτουργεί από την επίσημη ιστοσελίδα μας (www.aekfc.gr) όλο το 24ωρο και η προπώληση γίνεται μέσω internet με τη χρήση Η/Υ ή mobile συσκευών (tablet και smartphone κινητών). Η πώληση αφορά μόνο τα κανονικά εισιτήρια (ενηλίκων) και πρόκειται να ολοκληρωθεί την ημέρα του αγώνα στις 17:15.

Η ΛΟΥΞ, Επίσημος Υποστηρικτής της ομάδας μας για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, είναι αποκλειστικός χορηγός και του print@home εισιτηρίου για τον συγκεκριμένο αγώνα.

Όσον αφορά την προπώληση στα εκδοτήρια ισχύουν τα εξής:

από Τετάρτη 4/03 και όλες τις ημέρες (και το Σαββατοκύριακο) από το εκδοτήριο του σταθμού ΗΣΑΠ «Ειρήνη» και το εκδοτήριο της Κύμης από τις 10:00 έως τις 17:00
η προπώληση σε πρώτη φάση αφορά τις θύρες 3, 5, 7, 8, 9, 11, 13, 15, 17, 19, 21, 29 και τη θύρα των επισήμων. Όσον αφορά τις υπόλοιπες θύρες θα βγει σύντομα νέα ανακοίνωση

Την Τετάρτη, ημέρα του αγώνα, τα εκδοτήρια θα λειτουργήσουν ως εξής:

-σταθμός ΗΣΑΠ «Ειρήνη» από τις 10:00 έως και 15’ μετά την έναρξη του αγώνα
-Λ. Κύμης από τις 10:00 έως και 15’ μετά την έναρξη του αγώνα
-εκδοτήριο μπάσκετ από τις 15:30 έως και 15’ μετά την έναρξη του αγώνα
-εκδοτήριο θύρας 12 από τις 15:30 έως και 30’ μετά την έναρξη του αγώνα

Οι τιμές των εισιτηρίων ανά θύρα είναι:

ΚΑΝΟΝΙΚΑ

Θύρες 1, 2, 15, 17, 19, 35 : 10€
Θύρες 3, 16, 21 : 15€ (Παιδικά 5€)
Θύρες 4, 5, 6, 7, 11, 12, 13, 14 : 20€ (Παιδικά 5€)
Θύρα 8, 10 : 30€ (Παιδικά 10€)
Θύρα 9 : 40€ (Παιδικά 10€)
Θύρα 29 : 60€ (Παιδικά 20€)
Θύρες επισήμων Ρ1, Ρ2 : 120€ (Παιδικά 40€)

Τα παιδικά εισιτήρια θα προπωλούνται από την Τετάρτη 4/03 στο εκδοτήριο του σταθμού ΗΣΑΠ «Ειρήνη» και στο εκδοτήριο της Κύμης, ενώ την ημέρα του αγώνα θα πωλούνται ΣΕ ΟΛΑ τα εκδοτήρια.

Τα ΠΑΙΔΙΚΑ εισιτήρια θα πρέπει να προμηθεύονται τα παιδιά από 13 έως και 17 ετών. Απαγορεύεται η πώληση εισιτηρίου σε ανηλίκους και γι’ αυτό το λόγο παιδικά εισιτήρια θα μπορούν να προμηθευτούν μόνο ενήλικοι που αγοράζουν κανονικό εισιτήριο ή είναι κάτοχοι εισιτηρίου διαρκείας.

Υπενθυμίζουμε ότι η είσοδος για τα παιδιά έως 12 ετών είναι ελεύθερη(συμπεριλαμβάνεται και το έτος γέννησης 2003), με μόνη προϋπόθεση οι συνοδοί των παιδιών άνω των 10 ετών να έχουν μαζί τους οποιοδήποτε πιστοποιητικό που αποδεικνύει την ηλικία του παιδιού.

Στο πλαίσιο παρακολούθησης του αγώνα, υπάρχει και η δυνατότητα μίσθωσης σουιτών, χωρητικότητας δεκαπέντε (15) & τριάντα (30) ατόμων. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με το commercial@aekfc.gr ή στο 210-6855850»
.

Τέλος ο Νικοπολίδης από τον Ολυμπιακό!!

Ο Αντώνης Νικοπολίδης αποτελεί παρελθόν από το τεχνικό τιμ του Ολυμπιακού. Προδιαγεγραμμένο διαζύγιο μετά την αποχώρηση Μίτσελ. «Θα είναι πάντα στρατιώτης του Ολυμπιακού», λένε στην πειραϊκή ΠΑΕ.

Τέλος ο Νικοπολίδης από τον Ολυμπιακό
Με απόφαση του Αντώνη Νικοπολίδη, που ήταν προδιαγεγραμμένη μετά την αποχώρηση Μίτσελ, λύθηκε η συνεργασία με τον Ολυμπιακό.

Ο παλαίμαχος γκολκίπερ διατηρούσε πόστο στο τεχνικό τιμ, ως άμεσος συνεργάτης του Ισπανού τεχνικού και παρέμεινε -όπως του ζητήθηκε από τη διοίκηση- μέχρι και σήμερα ώστε να γίνει ομαλά η μετάβαση στη νέα εποχή μετά την πρόσληψη του Βίτορ Περέιρα. «Θα είναι πάντα στρατιώτης του Ολυμπιακού», λένε στην πειραϊκή ΠΑΕ.

«Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της με τον Αντώνη Νικοπολίδη. Ο Αντώνης Νικοπολίδης θα είναι πάντα ένα επίλεκτο μέλος της Ερυθρόλευκης Οικογένειας», αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση.

Ο Νικοπολίδης ήταν στο τεχνικό τιμ και επί θητείας Λεονάρντο Ζαρντίμ και όταν ο τελευταίος απολύθηκε, είχε αναλάβει υπηρεσιακός τεχνικός. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τα… κλειδιά στον Καλαϊτζίδη, αναβάθμιση για Κούη!!

Επέστρεψε στην τεχνική ηγεσία του Άρη ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης. Νέα καθήκοντα για την παλιά δόξα των «κίτρινων», Ντίνο Κούη, που αναλαμβάνει Γενικός Διευθυντής.

Τα… κλειδιά στον Καλαϊτζίδη, αναβάθμιση για Κούη
Επισημοποιήθηκε η επιστροφή του Δημήτρη Καλαϊτζίδη στον πάγκο του Άρη. Ο 58χρονος τεχνικός (ήταν τεχνικός διευθυντής), που είχε βρεθεί στο ίδιο πόστο στο ξεκίνημα της σεζόν, αλλά τα «έσπασε» με τον Γιώργο Γαλανό, είναι ο νέος τεχνικός της ομάδας της Θεσσαλονίκης και θα έχει βοηθό του τον Σίνισα Ντομπρασίνοβιτς, που βρισκόταν στη συγκεκριμένη θέση μέχρι σήμερα. Παράλληλα, ο Ντίνος Κούης από Γενικός Αρχηγός προβιβάστηκε σε Γενικός Διευθυντής.

Η ανακοίνωση

«Ύστερα από τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ποδοσφαιρικού Τμήματος του Α.Σ. Άρη αποφασίστηκαν ομόφωνα τα εξής:

Χρέη προπονητή στην ομάδα μας αναλαμβάνει ο κ. Δημήτρης Καλαϊτζίδης, με συνεργάτη του τον κ. Σίνισα Ντομπρασίνοβιτς.

Επίσης τη θέση του Γενικού Διευθυντή του Ποδοσφαιρικού Τμήματος του Άρη αναλαμβάνει ο κ. Ντίνος Κούης, ένας από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές στην Ιστορία του Συλλόγου μας».

Αποφασίζουν για… Κατάρ οι ομάδες!!

Συνεδριάζει σήμερα στην Ελβετία η ένωση των συλλόγων για την πρόταση της FIFA να γίνει το Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ μέσα στο… καταχείμωνο. Ποια τα σημεία τριβής.

Αποφασίζουν για… Κατάρ οι ομάδες
Από τη στιγμή που η ομάδα εργασίας της FIFA πρότεινε τη διεξαγωγή του Μουντιάλ του 2022 μέσα στην καρδιά του χειμώνα (Νοέμβριο και Δεκέμβριο), μιας και είναι ανθρωπίνως αδύνατο λόγω υψηλών θερμοκρασιών να γίνει καλοκαίρι, έχει ηχήσει συναγερμός στις τάξεις των συλλόγων.

Η ένωση των ποδοσφαιρικών ομάδων της Ευρώπης (ECA) συνεδριάζει σήμερα στην Ελβετία για να αποφασίσει τη στάση της, καθώς το καλεντάρι της σεζόν εκείνης θα πρέπει να τροποποιηθεί και θα πληγούν αγωνιστικά οι ίδιοι οι σύλλογοι.

Ο πρόεδρος της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ, έχει δηλώσει πως προτιμά ο τελικός να μη γίνει αργότερα από τις 18 Δεκεμβρίου του 2022, ενώ η εκτελεστική επιτροπή της παγκόσμιας ομοσπονδίας θα πάρει τις οριστικές αποφάσεις στις 20 Μαρτίου.

Οι ομάδες φαίνεται πως έχουν συμβιβαστεί με την ιδέα πως το Μουντιάλ εκείνο θα παρεμβάλλεται στη σεζόν εκείνη και επικεντρώνονται στο να αποζημιωθούν καλύτερα για την παραχώρηση των ποδοσφαιριστών τους. Ήδη είναι υπό διαπραγμάτευση η σχετική συμφωνία με τη FIFA για τις διοργανώσεις του 2018 και του 2022 και η τελευταία είναι διατεθειμένη να καταβάλει μέχρι και τριπλάσιο ποσό στις ομάδες σε σχέση με τα 62 εκατ. ευρώ που διέμεινε για το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Πάντως ίσως να μην υπάρξει οριστική συμφωνία πριν τις εκλογές στη FIFA τον προσεχή Μάιο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ορίστηκε το ΑΕΚ-Ολυμπιακός!!

Την Τετάρτη 11 Μαρτίου (19:00) θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ η ρεβάνς μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού για τα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Ορίστηκε το ΑΕΚ-Ολυμπιακός!
Η επιτροπή Κυπέλλου όρισε μετά από μεγάλη αναμονή το δεύτερο ματς ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Οι «κιτρινόμαυροι» θα φιλοξενήσουν τους «ερυθρόλευκους» την επόμενη Τετάρτη (11/3, 19:00) στο ΟΑΚΑ, ενώ το πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων, που διεξήχθη στο Καραϊσκάκη στις 11 Φλεβάρη είχε λήξει 1-1, με τους Αραβίδη (16'), Μιλιβόγεβιτς (48') να σημειώνουν τα δύο τέρματα του αγώνα.

«Σας ενημερώνουμε ότι η Επιτροπή Κυπέλλου Ελλάδας όρισε για την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015 και ώρα 19:00 τον αγώνα ΑΕΚ-Ολυμπιακός, ο οποίος εντάσσεται στην 2η αγωνιστικής της 4ης φάσης του Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων», αναφέρεται στη σχετική ενημέρωση της Ομοσπονδίας.

Οι άλλοι τρεις επαναληπτικοί προημιτελικοί, Πανιώνιος-Ηρακλής (0-2), Ξάνθη-ΟΦΗ (1-1) και Απόλλων Σμύρνης-Χανιά (1-1), διεξάγονται αυτή την εβδομάδα.

Τα συγκεκριμένα ματς θα διεξαχθούν το διήμερο 4,5 Μαρτίου και για αυτήν την εβδομάδα προοριζόταν και το ντέρμπι. Ωστόσο, την Πέμπτη θα διεξαχθεί στο κλειστό του ΟΑΚΑ το Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα για το «Top 16» της Ευρωλίγκα και υπήρχε φόβος ότι θα γινόντουσαν επεισόδια σε περίπτωση που αντίκριζαν οπαδοί του «τριφυλλιού» αυτούς της ΑΕΚ. Επιπλέον, βάσει προγράμματος ο Ολυμπιακός θα έπαιζε την περασμένη Δευτέρα με τον Αστέρα Τρίπολης για το πρωτάθλημα, οπότε θα μεσολαβούσαν λιγότερες από 48 ώρες ανάμεσα στο συγκεκριμένο παιχνίδι και στο ντέρμπι. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τον πρώτο λόγο οι «μεγάλοι»!!

Στην τελική φάση μπαίνει το Κύπελλο Γερμανίας. Η Ντόρτμουντ δοκιμάζεται στη Δρέσδη από τη Ντιναμό, που απέκλεισε στον πρώτο γύρο τη Σάλκε(!), ενώ η Μπάγερν Μονάχου φιλοξενεί τη Μπράουνσβαϊγκ.

Τον πρώτο λόγο οι «μεγάλοι»!
Απουσιάζει το μεγάλο παιχνίδι από τους «16» του Κυπέλλου Γερμανίας, με τα παιχνίδια να διεξάγονται το διήμερο 3-4 Μαρτίου. Μπορεί σχεδόν όλοι οι «μεγάλοι» να συνεχίζουν στη διοργάνωση, αλλά στην παρούσα φάση δεν υπάρχει κάποιο ντέρμπι.

Η κάτοχος του τίτλου, Μπάγερν Μονάχου έχει θεωρητικά εύκολο έργο, καθώς φιλοξενεί την Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ (ομάδα της Τσβάιτε Λίγκα), ενώ η Μπορούσια Ντόρτμουντ δοκιμάζεται στη Δρέσδη από τη Ντιναμό. Αν και πρόκειται για ομάδα Γ’ κατηγορίας, οι Βεστφαλοί θα πάνε «υποψιασμένοι», καθώς στον πρώτο γύρο της διοργάνωσης, έκανε τη σούπερ έκπληξη και απέκλεισε τη Σάλκε.

Τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στα προημιτελικά έχουν Βόλφσμπουργκ και Γκλάντμπαχ απέναντι σε Λειψία και Κίκερς Όφενμπαχ αντίστοιχα, ενώ η Λεβερκούζεν φιλοξενεί την Καϊζερσλάουτερν, από την οποία θέλει να πάρει ρεβάνς για τον περυσινό αποκλεισμό στην προημιτελική φάση. Θεωρητικά το πιο αμφίρροπο ζευγάρι (το μοναδικό μεταξύ ομάδων της Μπουντεσλίγκα), είναι αυτό ανάμεσα στη Φράιμπουργκ και την Κολωνία.

Το πρόγραμμα της φάσης των «16»

Τρίτη 3/3
Λεβερκούζεν-Καϊζερσλάουτερν (20:00)
Άαλεν-Χόφενχαϊμ (20:00)
Ντιναμό Δρέσδης-Ντόρτμουντ (21:30)
Φράιμπουργκ-Κολωνία (21:30)

Τετάρτη 4/3
Αρμίνια Μπίλεφελντ-Βέρντερ Βρέμης (20:00)
Λειψία-Βόλφσμπουργκ (20:00)
Μπάγερν Μονάχου-Μπράουνσβαϊγκ (21:30)
Κίκερς Όφενμπαχ-Γκλάντμπαχ (21:30) *Πηγή: sport-fm.gr*

Τελείωσε ή…;


Μεσοβδόμαδη δράση στην Premier League με την Τσέλσι δείχνει πλέον άπιαστη, αλλά τη Σίτι να δείχνει αποφασισμένη να το παλέψει. Χαμός για το Champions League.

Τελείωσε ή…;
Η ήττα της Σίτι στο «Άνφιλντ» κράτησε την Τσέλσι στο +5 από τους πρωταθλητές με έναν αγώνα λιγότερο και τους έφερε πιο κοντά στον τίτλο. Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο έχει την ευκαιρία να πλησιάσει ακόμη περισσότερο στο στόχο την Τετάρτη, κόντρα στη Γουέστ Χαμ για την 28η αγωνιστική. Ο Ζοσέ Μουρίνιο, που πανηγύρισε το Λιγκ Καπ με τους «μπλε» την Κυριακή», δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο Μάτιτς.

Η Σίτι χωρίς άλλα περιθώρια για απώλειες κοντράρεται με τη Λέστερ στο «Έτιχαντ» ελπίζοντας σε… ευχάριστα από το Λονδίνο με τον Μανουέλ Πελεγκρίνι να προσπαθεί να πείσει τους παίκτες του να μην καταθέσουν τα όπλα.

Χαμός γίνεται για τις θέσεις 3-4, με πέντε ομάδες να συνωστίζονται σε απόσταση επτά βαθμών. Η τρίτη Άρσεναλ αναμετράται εκτός έδρας με την ΚΠΡ χωρίς τους Γουίλσιρ, Φλαμινί και Αρτέτα, ενώ η Μαν. Γιουνάιτεντ παίζει στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» με τη Νιούκαστλ έχοντας μεγάλο απόντα τον Φαν Πέρσι.

Η εξαιρετικά φορμαρισμένη Λίβερπουλ υποδέχεται την Μπέρνλι χωρίς τον Άιμπ και πιθανώς τους Τζέραρντ, Σακχό, Τζόνσον, Λούκας και Τζόουνς. Η Τότεναμ μετά την απογοήτευση της απώλειας του Λιγκ Καπ και τον αποκλεισμό από το Europa League επικεντρώνεται στο πρωτάθλημα και φιλοξενεί τη Σουόνσι, ενώ η Σαουθάμπτον που παραμένει στο κόλπο για το Champions League παίζει με την Κρίσταλ Πάλας.

Το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής

Τρίτη 3/3 (21:45)
Άστον Βίλα-Γουέστ Μπρομ
Χαλ-Σάντερλαντ
Σαουθάμπτον-Κρίσταλ Πάλας

Τετάρτη 4/3 (21:45)
ΚΠΡ-Άρσεναλ
Γουέστ Χαμ-Τσέλσι
Μάντσεστερ Σίτι-Λέστερ
Νιούκαστλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Στόουκ-Έβερτον
Τότεναμ-Σουόνσι
Λίβερπουλ-Μπέρνλι (22:00)

*Λόγω του τελικού του Λιγκ Καπ, ο αγώνας ΚΠΡ-Τότεναμ μεταφέρεται για τις 7/3 ενώ η αναμέτρηση ανάμεσα σε Λέστερ και Τσέλσι θα γίνει στις 29/4.

Η επόμενη αγωνιστική (29η)

Σάββατο 14/3
Κρίσταλ Πάλας-ΚΠΡ 14:45
Άρσεναλ-Γουέστ Χαμ 17:00
Λέστερ-Χαλ 17:00
Σάντερλαντ-Άστον Βίλα 17:00
Γουέστ Μπρομ-Στόουκ 17:00
Μπέρνλι-Μάντσεστερ Σίτι 19:30

Κυριακή 15/3
Τσέλσι-Σαουθάμπτον 15:30
Έβερτον-Νιούκαστλ 18:00
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Τότεναμ 18:00

Δευτέρα 16/3
Σουόνσι-Λίβερπουλ 22:00 *Πηγή: sport-fm.gr*

Θρήνος για τον Ντέιβ Μακέι!

Ο θρύλος της Τότεναμ και του σκωτσέζικου ποδοσφαίρου, Ντέιβ Μακέι, «έφυγε» σε ηλικία 80 ετών.

Θρήνος για τον Ντέιβ Μακέι
Ένας από τους σπουδαιότερους, πιθανώς και ο σπουδαιότερος παίκτης στην ιστορία της Τότεναμ έφυγε από τη ζωή. Ο λόγος για τον Ντέιβ Μακέι, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 80 ετών.

Ο εκλιπών, που έκανε σπουδαία καριέρα σαν αριστερός μέσος και αμυντικός, οδήγησε τα «σπιρούνια» στο πρώτο νταμπλ των αγγλικών γηπέδων το 1961, καθώς επίσης και σε δύο ακόμη Κύπελλα το 1962 και το 1967, ενώ το 1963 πανηγύρισε με την ομάδα το Κύπελλο Κυπελλούχων.

inner

Αγωνίστηκε επίσης στη Χαρτς (κατακτώντας μαζί της ένα πρωτάθλημα, ένα Κύπελλο και δύο Λιγκ Καπ Σκωτίας) και τη Ντέρμπι Κάουντι, την οποία υπηρέτησε και ως προπονητής, ενώ δούλεψε ακόμη σε αραβικές χώρες και στην Αίγυπτο. Φόρεσε 22 φορές τη φανέλα της εθνικής Σκωτίας, ενώ αναδείχθηκε παίκτης της χρονιάς στην πατρίδα του, αλλά και την Αγγλία.

inner

Ο Τζορτζ Μπεστ τον είχε αποκαλέσει ως έναν από τους πιο δύσκολους αντιπάλους που είχε αντιμετωπίσει ποτέ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Βγαίνει μπροστά ο Καλαϊτζίδης!

Ξαναβάζει φόρμα ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης, ο οποίος αποφάσισε μετά το -4 του Άρη από την κορυφή να αναλάβει και πάλι χρέη προπονητή. Στο πλευρό του ο Σίνισα Ντομπρασίνοβιτς.

Βγαίνει μπροστά ο Καλαϊτζίδης
Όχι μόνο δεν φεύγει, αλλά αναλαμβάνει και την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης άκουσε την Κυριακή μια μικρή μερίδα του κόσμου του Άρη να του λέει ότι δεν τον θέλει, όμως ο ίδιος δεν σκοπεύει να φύγει. Μάλιστα, πήρε την απόφαση να επιστρέψει στο τιμόνι των «κίτρινων», όπου ήταν στο ξεκίνημα της σεζόν και αποχώρησε μετά τη «σύγκρουση» του με τον πρώην υπεύθυνο του ποδοσφαιρικού τμήματος, Γιώργο Γαλανό.

Ο αδερφός του χρηματοδότη του Άρη (Άλεξ Κάλας), αποφάσισε να βγει μπροστά λίγα 24ωρα μετά την ήττα από τη Δράμα, που έφερε την ομάδα στην τρίτη θέση, απέχοντας τέσσερις βαθμούς από την κορυφή, όπου βρίσκεται ο Πανσερραϊκός και δύο από τη θέση θέση, όπου ανέβηκε την Κυριακή η Καβάλα.

Μάλιστα, δέχθηκε πιέσεις από ανθρώπους γύρω από τον σύλλογο για να βγει μπροστά και το έπραξε. Ωστόσο, δεν ήθελε να αδειάσει τον Σίνισα Ντομπρασίνοβιτς και να το «κάψει» σαν προπονητή και για αυτό του ζήτησε να τον έχει στο πλευρό του. Ο μέχρι πρότινος προπονητής του Άρη το δέχθηκε και θα είναι βοηθός του 58χρονου τεχνικού.

Ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης είχε στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε της ήττας στη Δράμα με τους συνεργάτες του και με τον αδερφό του που βρίσκεται στην Αμερική και εξετάστηκαν όλα τα ενδεχόμενα.

Για τις εξελίξεις, ενημέρωσε τους παίκτες ο ίδιος ο Καλαϊτζίδης και τους ανέφερε επίσης: «Η αφετηρία είναι πολύ πιο δύσκολη, αλλά δεν πρέπει να σκεφτόμαστε το χθες. Έχουμε δέκα παιχνίδια που πρέπει να κερδίσουμε. Από αύριο (σ.σ.: σήμερα) δεν θα υπάρχει καμία ανοχή σε θέματα πειθαρχίας. Από την Κυριακή θέλω ο αντίπαλος να μην περνάει τη σέντρα. Να ματώνετε στο γήπεδο ώστε στο τέλος να ανατρέψουμε την κατάσταση. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το στραβοπάτημα του Πανσερραϊκού και της Καβάλας. Δεν ωφελεί να κοιτάμε πίσω. Εγώ πιστεύω ακόμη στην άνοδο και θέλω να μου δείξετε ότι το πιστεύετε και εσείς».

Το βράδυ πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Καλαϊτζίδη με σύσσωμη τη διοίκηση. Δηλαδή, τους: Ντίνο Κούη, Γιώργο Ζήνδρο, Λάζαρο Παπαδόπουλο, Κώστα Κωνσταντινίδη, και τον ειδικό σύμβουλο Λεωνίδα Μπακούρα. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Σιγή» για Αρόγιο από την ΑΕΚ!

Έντονη η φημολογία από το εξωτερικό πως η ΑΕΚ κινείται για τον Κάρλος Αρόγιο, αλλά από πλευράς ΚΑΕ δεν επιβεβαιώνεται το παραμικρό. Ειλημμένη, πάντως, η απόφαση για απόκτηση γκαρντ.

«Σιγή» για Αρόγιο από την ΑΕΚ

Η ΑΕΚ είχε εξετάσει τον Μάλκολμ Άρμστεντ της Κρκα, ωστόσο το θέμα του 26χρονου «κόλλησε» στο ότι η ομάδα του ήθελε να τον κρατήσει για μερικές επιπλέον μέρες.

Περιττό να ειπωθεί πως σε περίπτωση απόκτησης του Αρόγιο, έστω και στα 36 του, η «Ένωση» ισχυροποιείται αφάνταστα. Ο πρώην ηγέτης της Γαλατάσαραϊ έχει το επιπλέον ατού πως γνωρίζει άριστα τους Ποπς Μενσά Μπονσού και Μαλίκ Χέρστον από τη συνεργασία τους στην τουρκική ομάδα πέρσι. Φέτος ο Αρόγιο είχε 14,1 πόντους, 4,7 ασίστ και 1,8 ριμπάουντ κατά μέσο όρο με την ομάδα της Πόλης. *Πηγή: sport-fm.gr*

Μήνυμα εστάλη…!

Ξεκάθαρος ο Βαγγέλης Μαρινάκης στους παίκτες του Ολυμπιακού. Το νόημα του προστίμου των 500.000 ευρώ, η πιθανότητα… άρσης και η περίοδος κρίσης μέχρι το τέλος της σεζόν. Σάββατο το ματς με Πανθρακικό.

Μήνυμα εστάλη…

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ επιβάλει τέτοιο πρόστιμο. Κάτι αντίστοιχο είχε κάνει και προ τριετίας, μετά το 0-0 με την καταδικασμένη Δόξα Δράμας, όταν είχε πάρει πίσω τα πριμ των 500.000 ευρώ που είχε μοιράσει στην ομάδα (για τη νίκη επί του ΠΑΟΚ και άλλες έξι σερί επιτυχίες), με τη δέσμευση πως θα τα επέστρεφε εφόσον ερχόταν το νταμπλ. Κάτι αντίστοιχο δεν αποκλείεται να κάνει και φέτος.

Η περίοδος που ακολουθεί μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος θα κρίνει τα πάντα. Όχι φυσικά για το αν οι παίκτες του Ολυμπιακού πληρώσουν ή όχι το πρόστιμο. Αυτό λίγο απασχολεί τον κόσμο. Αλλά για το αν κάποιοι θα πείσουν τους ανθρώπους που παίρνουν τις αποφάσεις στην ομάδα πως αξίζουν να φορούν τη φανέλα των «ερυθρόλευκων».

Στο μεταξύ, είναι πιθανό ανάλογη ομιλία να αναλάβει να κάνει προς τους συμπαίκτες του και ο Γιάννης Μανιάτης. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, παράλληλα, αναμένεται σύντομα να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο, που θα έχει διάρκεια μέχρι το 2019 ή το 2020. Η συμφωνία είναι δεδομένη κι απλώς απομένει το τυπικό σκέλος.

Σύντομα θα κληθούν για συζητήσεις και οι Τσόρι Ντομίνγκες και Νταβίντ Φουστέρ, που ανήκουν στην κατηγορία των ποδοσφαιριστών που έχουν καταθέσει τα διαπιστευτήριά τους και κανείς δεν αμφισβητεί τόσο την ποιότητά τους, όσο και τον επαγγελματισμό τους και την προσπάθεια που καταβάλλουν σε κάθε παιχνίδι.

Σάββατο με Πανθρακικό

Ο αγώνας του Ολυμπιακού με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή αναμένεται να διεξαχθεί-εφόσον αρθεί το «λουκέτο» στη Super League-το Σάββατο κι όχι την Κυριακή όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί. Απομένει, όπως όλα δείχνουν, η επικύρωση από τη διοργανώτρια αρχή. Η μετάθεση αυτή εξυπηρετεί τους Πειραιώτες, που σε αυτή την περίπτωση θα έχουν μια επιπλέον μέρα ξεκούρασης και προετοιμασίας για τον επαναληπτικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ, που πάει για τις 11 Μαρτίου. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Αγγελίδης τραβάει το… κουπί!

Συνεχίζεται η αναζήτηση για τεχνικό διευθυντή στον ΠΑΟΚ, ενώ η ευθύνη για τη βελτίωση της κατάστασης πέφτει στον Ιάκωβο Αγγελίδη, που ετοιμάζει πλάνο για την επόμενη σεζόν. Ποιες οι προτεραιότητες.

Ο Αγγελίδης τραβάει το… κουπί
Τη στιγμή που στον ΠΑΟΚ αναζητούν ακόμη τον αντι-Βρύζα, όλο το βάρος πέφτει πάνω στον Ιάκωβο Αγγελίδη. Όσα θέματα χρίζουν άμεσης αντιμετώπισης, όπως το να βελτιωθεί σύντομα η υπάρχουσα κατάσταση, περνούν από το χέρι του προέδρου της ΠΑΕ. Μόνο ο Παντελής Κωνσταντινίδης, φροντίζει να του «ελαφρύνει» την πλάτη, που έχει γεμίσει με αρμοδιότητες.

Συγκεκριμένα, ο εκ των γενικών αρχηγών του «Δικεφάλου του Βορρά» ασχολείται με το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της ομάδας. Στην ΠΑΕ έχουν φθάσει ήδη κάποιες προτάσεις και ο «σβούρας» τις επεξεργάζεται.

Από εκεί και πέρα, ο Ιάκωβος Αγγελίδης έχει βάλει κάποιες προτεραιότητες που αφορούν πιο πολύ την οργάνωση του ποδοσφαιρικού τμήματος για την επόμενη σεζόν, αφού ουσιαστικά ο ΠΑΟΚ έχει ένα στόχο ουσιαστικά αυτή τη στιγμή. Να μπει αρχικά με όσο το δυνατόν καλύτερη συγκομιδή στα play-off, ώστε να διεκδικήσει στη συνέχεια το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ μέσω του μίνι-πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα, ο Αγγελίδης φτιάχνει πλάνο με τους στόχους για την επόμενη μεταγραφική περίοδο. Θα προωθήσει το θέμα της έγκρισης του μπάτζετ, όπως και του μπάτζετ από τον Ιβάν Σαββίδη. Βεβαίως, θέλει να κλείσει το δυνατόν συντομότερο και το θέμα του τεχνικού διευθυντή. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ξανά «ζεστή» για Τζεμπούρ!!

Αναθερμάνθηκε το ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον Ράφικ Τζεμπούρ. Ποια τα δεδομένα στην υπόθεση του Αλγερινού φορ. Στη Βραζιλία για παίκτες ο Μιλοβάνοβιτς.

Ξανά «ζεστή» για Τζεμπούρ
Ένα καλοκαιρινό σίριαλ δίχως ευτυχή κατάληξη έρχεται με… νέα επεισόδια. Σύμφωνα με τη SportDay, το ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον Ράφικ Τζεμπούρ αναθερμάνθηκε. Η θέση των Μπρέσεβιτς και Ντακόλ στην ομάδα της Super League είναι εξαιρετικά επισφαλής, ο Κρισάντους ακόμη βρίσκεται σε περίοδο προσαρμογής και η απόφαση για απόκτηση τουλάχιστον ενός σέντερ φορ κλάσης είναι ειλημμένη.

Πολύ ψηλά στη λίστα, ενδεχομένως και στην κορυφή, είναι ο Αλγερινός φορ, που είχε απασχολήσει έντονα και το καλοκαίρι, αλλά για διάφορους λόγους και παρά τη δεδομένη αμοιβαία επιθυμία για συνεργασία το θέμα δεν προχώρησε. Ο 30χρονος άσος έχει εξαιρετικές σχέσεις με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, ενώ άριστη γνώμη για αυτόν έχουν και οι Δέλλας-Μπάγεβιτς. Το συμβόλαιό του με τον ΑΠΟΕΛ, όπου πραγματοποιεί πολύ καλή σεζόν (8 γκολ σε 18 ματς στο πρωτάθλημα), λήγει το καλοκαίρι και ο ίδιος επιθυμεί να επιστρέψει στην Ελλάδα. Το κασέ του δεν είναι απαγορευτικό, αφού με την πρωταθλήτρια Κύπρου είχε συμφωνήσει για 400.000 ευρώ συν μπόνους 150.000 για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

Στην ΑΕΚ εξετάζουν κι άλλες λύσεις επιθετικών, αλλά φαίνεται ο Τζεμπούρ, που είναι δοκιμασμένη λύση και έχει συναισθηματικό «δέσιμο» με την ομάδα (είχε δηλώσει πρόσφατα «… άφησα κάτι στη μέση όταν έφυγα»), είναι από τις πρώτες επιλογές.

Στο μεταξύ, ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς θα βρίσκεται στο τέλος της εβδομάδας στη Βραζιλία για να παρακολουθήσει παίκτες. Ενδεχομένως και για… κάτι περισσότερο, καθώς το ενδιαφέρον για τον δεξιό μεσοεπιθετικό της Κρισιούμα, Λούκα, είναι κάτι παραπάνω από φιλολογικό. Τα δικαιώματα του 25χρονου άσου ανήκουν την εταιρεία Elenko Sports, με την οποία έχει κάνει ήδη επαφές η ΑΕΚ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Με τρύπιο… κέντρο ο ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο!!

Έχει ξεμείνει από ποδοσφαιριστές για το κέντρο ο ΠΑΟΚ και αν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό διεξαχθεί αυτήν την Κυριακή, η ομάδα θα πάει «γυμνή» στη Λεωφόρο, με τον Αναστασιάδη να φέρει μεγάλη ευθύνη.

Με τρύπιο… κέντρο ο ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο
Με αρκετά αποδυναμωμένο κέντρο θα πάει ο ΠΑΟΚ στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό για την 27η αγωνιστική της Super League (αν γίνει αυτήν την Κυριακή) και αυτό οφείλεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό στον Άγγελο Αναστασιάδη.

Δεν θα αγωνιστούν οι τραυματίες, Μαντούρο-Τζανδράρης, ενώ είναι μηδαμινές οι πιθανότητες να παίξει και ο Αλέξανδρος Τζιόλης. Ο Έλληνας μέσος μπήκε με ελάχιστες προπονήσεις να παίξει στο Περιστέρι και το «πληρώνει», όπως και η ομάδα του.

Παράλληλα, δεν θα χρησιμοποιηθεί ούτε και ο Έργκις Κάτσε, καθώς έχει δηλωθεί να εκτίσει την ποινή του στα ματς με τον Εργοτέλη και το «τριφύλλι». Ουσιαστικά, έχει μείνει μόνο ο Κριστιάν Νομπόα. Πιθανότατα θα χρησιμοποιηθεί ο Σωτήρης Παπαγιαννόπουλος, που δεν ήταν κακός με τη Βέροια, αλλά το προσεχές ματς είναι μεγάλης δυσκολίας και ο Έλληνας ομογενής αποκτήθηκε για στόπερ και όχι για αμυντικός χαφ.

Ο Εγιάλ Γκολάσα μπορεί να αγωνιστεί στον άξονα. Όμως αφενός ανέβασε μόλις χθες στροφές και αφετέρου, θα αγωνιστεί λογικά δίπλα στον Νομπόα, κάποιος παίκτης με ανασταλτικές ικανότητες. *Πηγή: sport-fm.gr*

Μέχρι… τέλους!

Η διατήρηση της πίστης για διεκδίκηση του τίτλου μέχρι… τελικής πτώσης είναι το μεγάλο μέλημα του Αναστασίου στον Παναθηναϊκό, Τετ-α-τετ με τους παίκτες από σήμερα.

Μέχρι… τέλους
Μετά το διήμερο ρεπό τους, οι παίκτες του Παναθηναϊκού επιστρέφουν σήμερα στις προπονήσεις, με την ελπίδα πως την Τετάρτη θα αρθεί το «λουκέτο» στο πρωτάθλημα και αυτό θα επαναρχίσει στο τέλος της εβδομάδας.

Σε κάθε περίπτωση, ο Γιάννης Αναστασίου έχει εστιάσει στο να πείσει τους παίκτες του να τα δώσουν όλα, όπως έκαναν μέχρι τώρα. Ο προπονητής του «τριφυλλιού» αντιλαμβάνεται πως υπάρχει απογοήτευση μετά την ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι, ωστόσο θα κάνει ομιλίες στους παίκτες του, ακόμη και τετ-α-τετ, για να τους ζητήσει να μην καταθέσουν τα όπλα. Το μήνυμά του είναι πως ο Παναθηναϊκός οφείλει να παίξει για την ιστορία του, με την ελπίδα να πλησιάσει στην κορυφή ή να πάρει πίσω τους αφαιρεθέντες βαθμούς από την έφεση. Ακόμη όμως κι αν δεν έρθει ο τίτλος, μια καλή πορεία στο τελευταίο κομμάτι της κανονικής περιόδου μπορεί να του δώσει ένα προβάδισμα έναντι των υπολοίπων ομάδων στα play offs.

Στα αγωνιστικά, ερωτηματικό αποτελεί η κατάσταση των Λαγού, Ζέκα και Χουχούμη για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην άδεια Λεωφόρο την Κυριακή, εφόσον-επαναλαμβάνουμε-αποφασιστεί να αρχίσει και πάλι η δράση στη Super League (το ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι θα πάει-καλώς εχόντων των πραγμάτων-για τις 18 ή 19 Μαρτίου). *Πηγή: sport-fm.gr*

«Δολοφόνοι»

Ο Τζάρετ Τζακ «σκότωσε» τους Γουόριορς χαρίζοντας στους Νετς τη νίκη με 110-108, ενώ ο Γκόραν Ντράγκιτς δεν χαρίστηκε στους… παλιόφιλους Σανς οδηγώντας το Μαϊάμι στο 115-98.

«Δολοφόνοι»
Ο Στεφ Κάρι έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του (26π.), οδήγησε τους Γουόριορς από το -10 στην ισοφάριση, αλλά ο Τζάρετ Τζακ είχε τον τελευταίο λόγο και με δικό του σουτ στο 1,1’’ πριν το τέλος οι Νετς σταμάτησαν με 110-108 την ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ. Σε κακή βραδιά βρέθηκε ο Κλέι Τόμπσον με 3/17 σουτ (1/9 τρίποντα) για τους ηττημένους.

Το Μαϊάμι επιβλήθηκε 115-98 των Σανς με τον Γκόραν Ντράγκιτς να μη δείχνει… συμπάθεια στην μέχρι προ δύο εβδομάδων ομάδα του τελειώνοντας το ματς με 21 πόντους.

Οι Κλίπερς συνεχίζουν τις εξαιρετικές εμφανίσεις στο διάστημα της απουσίας του Μπλέικ Γκρίφιν. Αυτή τη φορά πέρασαν με 110-105 από τη Μινεσότα με 26 πόντους και 14 ασίστ του Κρις Πολ, ενώ το αντίπαλο δέος, Ρίκι Ρούμπιο, έκανε τριπλ-νταμπλ με 18 πόντους, 12 ριμπάουντ και 11 ασίστ, αλλά στους Τίμπεργουλβς έλειψαν οι Πέκοβιτς και Μάρτιν.

Οι Ράπτορς έβαλαν τέλος σε ένα σερί πέντε ηττών και με ηγέτη τον ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν που είχε 35 πόντους επικράτησαν 114-103 των Σίξερς στη Φιλαδέλφεια, ενώ οι Μάβερικς με παίκτη-«κλειδί» τον Ρίτσαρντ Τζέφερσον «λύγισαν» με 102-93 τους Πέλικανς.

Αναλυτικά:

Φιλαδέλφεια 76ερς-Τορόντο Ράπτορς 103-114 Σμιθ 19, Νόελ 17, Κανάαν 14, Ρόμπινσον 13, Σιμς 10, Εμπά α Μουτ 10-ΝτεΡόζαν 35, Γουίλιαμς 21, Πάτερσον 15, Βάσκες 12, Ρος 12.

Μπρούκλιν Νετς-Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς 110-108 Λόπεζ 26, Γουίλιαμς 22, Άντερσον 16, Γιανγκ 14-Κάρι 26, Μπόγκουτ 16, Εζέλι 14, Ιγκουοντάλα 12, Λίβινγκστον 11, Γκριν 3 (11 ριμπ.).

Μαϊάμι Χιτ-Φίνιξ Σανς 115-98 Τζόνσον 26, Ντράγκιτς 21, Γουάιτσαϊντ 17 (10 ριμπ.), Γουέιντ 16, Ντενγκ 12, Μπίσλεϊ 12-Τάκερ 20 (13 ριμπ.), Μπλέντσο 20, Μαρκίφ Μόρις 13, Νάιτ 13, Λεν 10.

Μινεσότα Τίμπεργουλβς-Λος Άντζελες Κλίπερς 105-110 Νιλ 19, Γουίγκινς 18, Ρούμπιο 18 (12 ριμπ., 11 ασίστ), ΛαΒίν 14, Πέιν 12, Γκαρνέτ 12, Ντιένγκ 10 (11 ριμπ.)-Πολ 26 (14 ασίστ), Ρέντικ 18, Ρίβερς 13, Τζόρνταν 12 (18 ριμπ.), Ντέιβις 12, Χάμιλτον 10.

Ντάλας Μάβερικς-Νιου Ορλίνς Πέλικανς 102-93 Έλις 20, Ρόντο 19, Τζέφερσον 16, Νοβίτσκι 14, Στούντεμαϊρ 14, Χάρις 14-Κόουλ 19, Γκόρντον 18, Έβανς 17, Αζανσά 13 (12 ριμπ.), Κάνινγχαμ 12.

Δείτε τις βαθμολογίες στο ΝΒΑ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Αργεντινή: Φλύαρη η Νιούελς Ολντ Μπόις! (video)

Με 0-0 της Νιούελς Ολντ Μπόις και της Βελέζ ολοκληρώθηκε η τρίτη αγωνιστική του αργεντίνικου πρωταθλήματος.
Νωρίτερα, η Σαρμιέντο διέσωσε εντός έδρας 2-2 με την Αλδοσίβι χάρη σε πέναλτι του πρώην επιθετικού του ΠΑΣ Γιάννινα, Έκτορ Κουέβας, στο 80ό λεπτό. Σε άλλο σημερινό ματς, οι Μπάνφιλντ και Κολόν αρκέστηκαν σε 0-0.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα:
Σαρμιέντο – Αλδοσίβι 2-2
Μπάνφιλντ – Κολόν Σάντα Φε 0-0
Νιούελς Ολντ Μπόις – Βελέζ Σάρσφιλντ 0-0
Και οι βαθμολογίες:
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Μπόκα Τζούνιορς
3
9
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
3
9
Ροζάριο Σεντράλ
3
9
Ρίβερ Πλέιτ
3
7
Αρχεντίνος Τζούνιορς
3
7
Βελέζ Σάρσφιλντ
3
7
Ιντεπεντιέντε
3
7
Σαν Λορένζο
3
6
Σαν Μαρτίν Σαν Χουάν
3
5
Ουνιόν
3
5
Λανούς
3
5
Μπάνφιλντ
3
4
Μπελγκράνο
3
4
Γοδόι Κρουζ
3
4
Νιούελς Ολντ Μπόις
3
4
Ρασίνγκ Κλουμπ
3
4
Τίγκρε
3
4
Ντεφένσα Χουστίσια
3
3
Ουρακάν
3
3
Τεμπέρλι
3
3
Νουέβα Σικάγο
3
2
Κολόν Σάντα Φε
3
2
Σαρμιέντο
3
2
Κίλμες
3
1
Άρσεναλ Σαραντί
3
1
Κρουσέρο Ντελ Νόρτε
3
1
Αλδοσίβι
3
1
Χιμνάσια Λα Πλάτα
3
1
Ολίμπο
3
1
Ατλέτικο Ραφαέλα
3
0
-Οι δύο πρώτοι προκρίνονται στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2016.
-Οι ομάδες από την τρίτη μέχρι την έκτη θέση θα πάρουν μέρος σε τουρνουά για θέση στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2016.
-Οι ομάδες από την έβδομη μέχρι τη δέκατη όγδοη θέση θα πάρουν μέρος σε τουρνουά για θέση στο Κόπα Σουνταμερικάνα του 2016.
ΟΜΑΔΑ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
Αρχεντίνος Τζούνιορς
2,333
Ιντεπεντιέντε
1,818
Ρίβερ Πλέιτ
1,714
Λανούς
1,693
Σαν Μαρτίν Σαν Χουάν
1,666
Ουνιόν
1,666
Νιούελς Ολντ Μπόις
1,622
Βελέζ Σάρσφιλντ
1,571
Μπόκα Τζούνιορς
1,551
Σαν Λορένζο
1,530
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
1,500
Ρασίνγκ Κλουμπ
1,428
Ροζάριο Σεντράλ
1,400
Μπελγκράνο
1,398
Άρσεναλ Σαραντί
1,377
Χιμνάσια Λα Πλάτα
1,366
Γοδόι Κρουζ
1,326
Ατλέτικο Ραφαέλα
1,193
Ολίμπο
1,166
Τίγκρε
1,153
Κίλμες
1,102
Μπάνφιλντ
1,090
Ντεφένσα Χουστίσια
1,045
Ουρακάν
1,000
Τεμπέρλι
1,000
Κολόν Σάντα Φε
0,666
Νουέβα Σικάγο
0,666
Σαρμιέντο
0,500
Αλδοσίβι
0,333
Κρουσέρο Ντελ Νόρτε
0,333
-Οι δύο τελευταίες ομάδες υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία.



*Πηγή: onsports.gr*

«Μπλόκο» στους οπαδούς του Ηρακλή!

Σε μια… αναπάντεχη απόφαση προχώρησε η Αστυνομία, καθώς απαγόρευσε την μετακίνηση των οπαδών του Ηρακλή στο αυριανό (4/3) παιχνίδι Κυπέλλου με τον Πανιώνιο.
Συγκεκριμένα, στη σημερινή σύσκεψη για τα μέτρα τάξης του επαναληπτικού αγώνα, η αστυνομική διεύθυνση της Νέας Σμύρνης πήρε την απόφαση να μην επιτρέψει την παρουσία των οπαδών των «κυανόλευκων» στο γήπεδο.
Μάλιστα, η συγκεκριμένη απόφαση σηκώνει πολλά ερωτηματικά, μόλις 24 ώρες πριν το ματς, τη στιγμή που αρκετός κόσμος είχε προπληρώσει την εκδρομή του.
*Πηγή: arenafm.gr*

Γκαρσία: «Υπάρχουν ακόμη πολλά παιχνίδια»

Παρά τη διατήρηση της διαφοράς στους 9 βαθμούς, ο Ρούντι Γκαρσία αρνήθηκε να χαρακτηρίσει τελειωμένη την υπόθεση τίτλος και τόνισε ότι η αντίδραση της Ρόμα, δείχνει πως είναι ακόμη ζωντανή.
«Ήταν ένα παιχνίδι με πολύ τακτική. Από αυτά τα ματς που κρίνονται με μια στημένη φάση. Τα δύο γκολ ήρθαν έτσι σήμερα και υπήρξαν και άλλες περιπτώσεις» δήλωσε ο Γάλλος τεχνικός, προσθέτοντας: «Η αντίδραση της ομάδας ήταν πολύ καλή, αφού βρέθηκε με παίκτη λιγότερο και πίσω στο σκορ. Το ότι καταφέραμε να πάρουμε έναν βαθμό δείχνει ότι η ομάδα είναι ζωντανή».
Στη συνέχεια σημείωσε: «Η ομάδα μου δεν έπαιξε για την ισοπαλία στην έδρα της, ακόμη και κόντρα στην πρωτοπόρο. Χρησιμοποιήσαμε δύο χαφ και έναν επιθετικό, κρατήσαμε ψηλά την άμυνά μας, πήραμε ρίσκα και καταφέραμε να γίνουμε επικίνδυνοι. Οι παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν σαν αλλαγές ήταν εξαιρετικοί. Και ο Ιτούρμπε και ο Ναϊνγκολάν, αλλά και ο Φλορέντσι που έπαιξε στην άμυνα».
Και κατέληξε αναφερόμενος στην αποβολή του Τοροσίδη: «Όταν παίρνονται τέτοιες αποφάσεις, η αυτοπεποίθηση της ομάδας πέφτει και αναγκαστικά παίρνεις λιγότερα ρίσκα. Αλλά με τη βοήθεια του κόσμου όλα γίνονται ευκολότερα. Όσο για το scudetto, υπάρχουν ακόμη πολλά παιχνίδια να παίξουμε φέτος».

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δύο ακόμη «ύποπτα» ματς!!

Τα Βέροια-Ατρόμητοςκαι το Αχαρναϊκός-Φωστήρας προστέθηκαν στη μακρά λίστα των «ύποπτων» για στοιχηματική απάτη αγώνων.

Δύο ακόμη «ύποπτα» ματς
Δύο νέους φακέλους έστειλε στην ΕΠΟ η UEFA για παιχνίδια «ύποπτα», με βάση τα στοιχεία που προκύπτουν από την εταιρεία Sportradar, η οποία ασχολείται με την ανίχνευση της στοιχηματικής απάτης.

Όπως ανέφερε η εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ», τα ματς που προστέθηκαν στην ήδη μακρά λίστα είναι το Βέροια-Ατρόμητος 1-1 στις 7 Φεβρουαρίου για τη Super League και το 1-1 στις 9 Φεβρουαρίου για τη Football League. Στο πρώτο ματς ο τζίρος έφτασε τις 800.000 ευρώ και όλο το ποσό πήγε στη νίκη του Ατρόμητου, η οποία τελικά δεν ήρθε και η UEFA ανέφερε πως απέτυχε η πιθανή χειραγώγηση.

Άλλα δέκα παιχνίδια μέχρι τώρα την τρέχουσα περίοδο έχουν χαρακτηριστεί «ύποπτα» από τη συνεργαζόμενη με την UEFA εταιρεία. Πρόκειται για τα: Oλυμπιακός-Βέροια 3-0, Εργοτέλης-Ολυμπιακός 2-3, ΠΑΟΚ-Βέροια 4-1, Oλυμπιακός-Πανθρακικός 5-1, Λεβαδειακός-Ολυμπιακός 1-2, Κέρκυρα-Βέροια 4-0, Πανθρακικός-Καλλονή 3-2 για την Super League, Ολυμπιακός Βόλου-Εθνικός Σερρών 3-2 για τη Football League και Ηρακλής Ψαχνών-Ατρόμητος 0-1, Πανιώνιος-Βέροια 2-1 για το Κύπελλο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ανέβηκαν Κύργιος και Παγδατής!

Θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη της ATP ανέβηκαν αυτή την εβδομάδα οι Μάρκος Παγδατής και Νικ Κύργιος.

Ανέβηκαν Κύργιος και Παγδατής
Ο Κύπριος τενίστας βρέθηκε στην 60η από την 62η θέση, ενώ ο νεαρός Ελληνοαυστραλός στην 36η από την 37η.

Οι Νόβακ Τζόκοβιτς και Ρότζερ Φέντερερ παρέμειναν σταθερά στις δύο πρώτες θέσεις, ενώ οι Ράφα Ναδάλ και Κέι Νισικόρι ανέβηκαν στην τρίτη και την τέταρτη θέση αντίστοιχα.


Αναλυτικά:

1. (1) Νόβακ Τζόκοβιτς (Σερβία) 13.165 βαθμοί
2. (2) Ρότζερ Φέντερερ (Ελβετία) 9.205
3. (4) Ραφαέλ Ναδάλ (Ισπανία) 5.675
4. (5) Κέι Νισικόρι (Ιαπωνία) 5.415
5. (3) Άντι Μάρεϊ (Βρετανία) 5.370
6. (6) Μίλος Ράονιτς (Καναδάς) 4.980
7. (7) Στάνισλας Βαβρίνκα (Ελβετία) 4.595
8. (9) Νταβίντ Φερέρ (Ισπανία) 4.340
9. (8) Τόμας Μπέρντιχ (Τσεχία) 4.340
10. (11) Μαρίν Τσίλιτς (Κροατία) 3.450
...
36. (37) Νικ Κύργιος (Αυστραλία) 1.135
60. (62) Μάρκος Παγδατής (Κύπρος) 788 *Πηγή: sport-fm.gr*

To 3-5-2 του Μίτσελ!!

Η ιδέα που είχε ο Ισπανός για τον Ολυμπιακό της φετινής περιόδου αλλά δεν την εφάρμοσε ποτέ. Ούτε σε ματς αλλά ούτε και σε προπόνηση. Το gazzetta.gr αναλύει...
Πάντα του άρεσαν οι συνεντεύξεις. Σχεδόν πάντα έβγαζε είδηση μέσα από αυτές. Πόσω μάλλον όταν μια συνέντευξη κράτησε 50 λεπτά στο Ζέεφελντ. Εκεί όπου ο Μίτσελ (περί ου ο λόγος) προετοίμαζε τον Ολυμπιακό για δεύτερο σερί καλοκαίρι. Και μέσα σε 50 λεπτά είχε πει πολλά. Πάρα πολλά.
Από την συγκεκριμένη συνέντευξη ωστόσο θα κρατήσουμε την ιδέα που είχε αποκαλύψει για τον Ολυμπιακό της φετινής περιόδου. Μια ιδέα που την είχε στο μυαλό του, αλλά δεν την εφάρμοσε ποτέ. Οχι μόνο σε παιχνίδι αλλά ούτε καν σε προπόνηση. Ποια ήταν αυτή; Ο Ολυμπιακός να παίξει με τρεις κεντρικούς αμυντικούς!
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΜΠΑΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΜΠΙΝΤΑΛ
Η αποκάλυψη του Μίτσελ ήρθε μετά από ερώτηση που αφορούσε τον Ερίκ Αμπιντάλ.
- Σκέφτεστε και την θέση του αριστερού μπακ για τον Αμπιντάλ;
«Ναι είναι μια ιδέα αυτή. Οπως και το να παίξουμε με τρεις αμυντικούς πίσω».
Ο Μίτσελ είχε ήδη μια ολοκληρωμένη εικόνα του ρόστερ που είχε στα χέρια του. Ηξερε βεβαίως πως θα υπάρξουν και πάρα πολλές αλλαγές. Και για τις πωλήσεις και για τις προσθήκες. Σίγουρα δεν ήταν η τελική μορφή του ρόστερ αυτή στο Ζέεφελντ αλλά η ιδέα του 3-5-2 (ή του 3-4-3) του είχε κολλήσει...
Για δύο λόγους. Α) Γιατί ήξερε πως με μπακ όπως ο Μασουακού και ο Ομάρ μπορεί να το εφαρμόσει (γνώριζε πως αργά η γρήγορα ο Χολέμπας θα έφερνε πρόταση) και Β) γιατί Αμπιντάλ και Σιόβας δεν θα μπορούσαν να είναι τα δύο στόπερ της ομάδας όντας αριστεροπόδαροι!
ΔΕΝ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΕ ΠΟΤΕ!
Μπορεί ως ιδέα να τριγύρναγε για μέρες στο μυαλό του αλλά η αλήθεια είναι πως ο Μίτσελ δεν την εφάρμοσε ποτέ. Δεν συζητάμε σε φιλικό παιχνίδι. Εδώ ο Ισπανός τεχνικός δεν το δοκίμασε ούτε σε μία προπόνηση. Ούτε στο Ζέεφελντ, ούτε στην Αμερική (που εκεί οι προπονήσεις ήταν ελάχιστες).
Δεν την πίστεψε αρκετά; Δεν βρήκε χρόνο να την δουλέψει όπως θα ήθελε; Οι παίκτες που είχε από την μέση και μπροστά δεν τον βοηθούσαν να την κάνει πράξη; Οπως και να 'χει ήταν μια ιδέα που έμεινε στο μυαλό του Μίτσελ και στην συνέντευξη που έδωσε στο Ζέεφελντ.
ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΡΟΣΤΕΡ
Ναι μεν από το Ζέεφελντ και μετά υπήρξαν αρκετές αλλαγές στο ρόστερ αλλά ουσιαστικά δεν υπήρχε μεταβολή στις θέσεις. Στην θέση του Σάμαρη αποκτήθηκε ο Μιλιβόγεβιτς, Αφελάι και Ντουρμάζ προστέθηκαν στα εξτρέμ και ο Ολυμπιακός απέκτησε και τους Μήτρογλου, Μπενίτες. Και φυσικά ο Μποτία πήρε την θέση του Μανωλά. Ουσιαστικά η μόνη απώλεια που δεν καλύφθηκε ήταν αυτή του Αβραάμ ο οποίος έφυγε τις τελευταίες ώρες της μεταγραφικής περιόδου.
Ωστόσο και πάλι θα μπορούσε με το υλικό που είχε να το εφαρμόσει το 3-5-2. Κυρίως βέβαια εάν ήξερε ότι τελικά τα εξτρέμ που είχε δεν είναι και τόσο... εξτρέμ. Με εξαίρεση τον Ντοσεβί που είναι καθαρά παίκτης γραμμής ο Μίτσελ δεν πίστεψε στους άλλους παίκτες και πήγε σε λύσεις ανάγκης (Μανιάτης ή Κασάμι δεξί χαφ-εξτρέμ) στα ευρωπαϊκά παιχνίδια.
Η ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΜΙΤΣΕΛ
Πως θα μπορούσε να την εφαρμόσει την ιδέα ο Μίτσελ; Οπως βλέπετε και στο γηπεδάκι ο Σιόβας θα ήταν ο λίμπερο με τους Αμπιντάλ και Μποτία (ή Αυλωνίτη) να είναι τα επιπλέον στόπερ. Δίχως εξτρέμ οι Μασουακού και Ομάρ θα μπορούσαν να παίξουν όλη την γραμμή (άλλωστε αυτό έκαναν με τον Μίτσελ) και ο Μήτρογλου δεν θα ήταν μόνο στην επίθεση και θα είχε τον Μπενίτες (ή τον Διαμαντάκο).

Ταυτόχρονα ο Μίτσελ στα χαφ θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τους Ντουρμάζ και Αφελάι στον άξονα (εκεί που παίζουν στις εθνικές τους ομάδες) και φυσικά θα είχε ως λύσεις και τους Μιλιβόγεβιτς, Ντινγκά για αμυντικά χαφ ή ακόμα και για στόπερ! Οσο για τα μπακ; ΟΚ, ο Σαλίνο δεν θα μπορούσε να κάνει την δουλειά του Ομάρ αλλά θα μπορούσε να την κάνει ο Ντοσεβί ενώ ο Γιαννούλης θα μπορούσε να δώσει ανάσες στον Μασουακού.
ΑΠΛΑ ΥΠΟΘΕΣΗ
Βεβαίως όλα αυτά είναι υποθέσεις. Ποδοσφαιρική κουβέντα να γίνεται και τίποτα παραπάνω. Αλλωστε είπαμε. Ο Μίτσελ δεν αποφάσισε να το δοκιμάσει ποτέ. Και πήγε σε αναγκαστικές λύσεις. Που στην Ευρώπη του βγήκαν έως έναν βαθμό αλλά στην Ελλάδα η ομάδα έδειχνε πως έχει προβλήματα...

*Πηγή: gazzetta.gr*

«Φταίνε οι παράγοντες για τη βία» (pics)

Τους παράγοντες θεωρεί ο κόσμος υπεύθυνους για την βία, σύμφωνα με δημοσκόπηση που έγινε για γνωστό τηλεοπτικό κανάλι.
Σε αντίθεση με τους πολιτικούς και τα όσα λένε τις τελευταίες ημέρες, ο απλός κόσμος θεωρεί πως σε μεγάλο βαθμό για την βία φταίνε οι παράγοντες. Αυτό φάνηκε και στην δημοσκόπηση που έγινε στην εκπομπή «Derby» για το κανάλι ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV. 
Συγκεκριμένα στην δημοσκόπηση που διεξήγαγε η Interview για λογαριασμό του Derby συμμετείχαν περισσότεροι από 700 άνθρωποι, άνω των 18, και κλήθηκαν να απαντήσουν σε 6 «καυτά» ερωτήματα που ενδιαφέρουν κάθε υγιώς σκεπτόμενο φίλαθλο.
 
1.    Αν η διακοπή του πρωταθλήματος έγινε προς τη σωστή κατεύθυνση.
2.    Αν ο αποκλεισμός των ομάδων μας από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα δώσει λύσεις.
3.    Ποια θα πρέπει να είναι η στάση της αστυνομίας κατά τη διάρκεια επεισοδίων.
4.    Ποιος θα επικρατήσει στη «σύγκρουση» της Κυβέρνησης με τα διαπλεκόμενα συμφέροντα του ποδοσφαίρου.
5.    Ποια είναι η λύση στη βια
6.    Ποιος ευθύνεται για τη σημερινή κατάσταση στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.
 
Ακολουθούν αναλυτικά οι κάρτες με τα στοιχεία της έρευνας του Derby και της Interview.
 
 
 
 
 
 
 
 
*Πηγή: gazzetta.gr*