Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Κάνοντας το μεγαλύτερο «comeback» της ζωής τους...!

Με αφορμή την επιστροφή του Γιόνας Γκουτιέρεζ στην αγωνιστική δράση, το england365.gr κάνει μία αναφορά στους πραγματικούς «ήρωες της ζωής», που ήρθαν αντιμέτωποι με την επάρατη νόσο, νίκησαν κι έκαναν το μεγαλύτερο «comeback», όχι μόνο της καριέρας τους, αλλά ολόκληρης της ζωής τους.
Είναι άξιοι θαυμασμού. Είναι πραγματικοί ήρωες. Είναι πρότυπα. Και αυτοί είναι μόνο τρεις από τους χαρακτηρισμούς που μπορείς να δώσεις σε αυτούς τους ανθρώπους.
Ποδοσφαιριστές, που «χτυπήθηκαν» από τον καρκίνο, σόκαραν τον παγκόσμιο αθλητισμό, τον κοίταξαν στα μάτια, βγήκαν νικητές και κατάφεραν να πατήσουν ξανά το γρασίδι, επιστρέφοντας στα γήπεδα, παίρνοντας το πιο θερμό χειροκρότημα.
Το england365.gr, με αφορμή το πρόσφατο παράδειγμα του Γιόνας Γκουτιέρεζ, ο οποίος βρέθηκε στον πάγκο της Νιούκαστλ για την αναμέτρηση κόντρα στην Άστον Βίλα, όντας αγωνιστικά πανέτοιμος, αναζήτησε ανάλογες περιπτώσεις παικτών που έκαναν το μεγαλύτερο «comeback».
 
 

Γιόνας Γκουτιέρεζ

Ο 33χρονος άσος της Νιούκαστλ διαγνώστηκε κατά τύχη(!) με καρκίνο στους όρχεις τον Μάιο του 2013, όταν μετά από πόνους στο συγκεκριμένο σημείο και μία πρώτη λανθασμένη διάγνωση, διαπιστώθηκε το πρόβλημα.
Μετά την εγχείρηση, επέστρεψε στις «καρακάξες», δανείστηκε τον Γενάρη του 2014 στη Νόριτς, με την τελευταία φορά που βρέθηκε στη αποστολή ομάδας για παιχνίδι Πρέμιερ Λιγκ να είναι στις 26/4/2014 σε ένα ματς των «καναρινιών» κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Σχεδόν 10 μήνες αργότερα και έχοντας αγωνιστεί προηγουμένως σε κάποια ματς της Κ-21 του συλλόγου, ο Αργεντινός βρέθηκε στον πάγκο της Νιούκαστλ για το ματς κόντρα στην Άστον Βίλα.

Ερίκ Αμπιντάλ

Ήταν μία είδηση που σόκαρε ολόκληρο τον κόσμο. Στις 15 Μαρτίου του 2011, ο Ερίκ Αμπιντάλ γνωστοποίησε πως πάσχει από καρκίνο στο συκώτι, με την εγχείρηση για την αφαίρεση του όγκου να γίνεται άμεσα.
Έναν χρόνο αργότερα, η διοίκηση της Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε πως ο Γάλλος θα πρέπει να υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος, μιας και η αφαίρεση του όγκου δεν εξάλειψε την ασθένεια. Στις 10 Απριλίου πέρασε την πόρτα του χειρουργείου, με δότη έναν ξάδερφό του.
Η επιστροφή του στην αγωνιστική δράση έγινε στις 6 Απριλίου του 2013, αντικαθιστώντας τον Ζεράρ Πικέ στο 70ο λεπτό της αναμέτρησης με αντίπαλο την Λεβάντε.

Στίλιαν Πετρόφ

Ιδιαίτερη είναι η περίπτωση του Στίλιαν Πετρόφ. Μετά από ένα παιχνίδι κόντρα στην Άρσεναλ τον Μάρτιο του 2012, ο παίκτης ένιωσε αδιαθεσία και ζαλάδες, με αποτέλεσμα να περάσει απ' όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, με τα αποτελέσματα να δείχνουν οξεία λευχαιμία.
Στις 2 Αυγούστου του 2012, η πλευρά του παίκτη ανακοίνωσε πως η λευχαιμία βρισκόταν σε ύφεση, παρόλα αυτά δεν του επέτρεψε ποτέ να επιστρέψει στο κορυφαίο επίπεδο που βρισκόταν πριν την ασθένεια.
Ο Βούλγαρος άσος ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση τον Μάιο του 2013. Παρόλα αυτά, παρέμεινε στο «Νησί», αγωνιζόμενος στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, κάνοντας αυτό που αγαπάει περισσότερο. Να παίζει ποδόσφαιρο.

Ντίλαν Τομπίδης

Εξίσου ιδιαίτερη, αλλά σαφώς στενάχωρη, είναι η «ιστορία» του Ντίλαν Τομπίδη. Ο Ελληνοαυστραλός άσος διαγνώστηκε τυχαία με καρκίνο στους όρχεις το 2011, μετά από αντιντόπινγκ κοντρόλ μετά από ένα παιχνίδι της Αυστραλίας κόντρα στο Ουζμπεκιστάν.
Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ήρθε αντιμέτωπος με την ασθένειά του, το πάλεψε και βγήκε νικητής 15 μήνες αργότερα, όταν και έκανε το ντεμπούτο του με τη Γουέστ Χαμ στις 25 Σεπτεμβρίου του 2012 κόντρα στην Γουίγκαν περνώντας ως αλλαγή στο 84ο λεπτό σε αναμέτρηση για το Λιγκ Καπ.
Το όνειρο ωστόσο κράτησε λίγο... Στις 18 Απριλίου του 2014 ο 20χρονος άσος έφυγε από τη ζωή...

Φραντσέσκο Ατσέρμπι

Κατά τη διάρκεια των καθιερωμένων εξετάσεων στο πλαίσιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας της Σασουόλο το 2013, ο Φραντσέσκο Ατσέρμπι έμαθε ότι πάσχει από καρκίνο στους όρχεις.
Μετά το πετυχημένο χειρουργείο και την αφαίρεση του όγκου, ο Ιταλός άσος ακολούθησε φαρμακευτική θεραπεία, επιστρέφοντας παράλληλα στην αγωνιστική δράση, πριν βρεθεί θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ μετά από αγώνα κόντρα στην Κάλιαρι την 1η Δεκέμβρη.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι οι «παράνομες» ουσίες ήταν από τα φάρμακα που έπαιρνε, ωστόσο μετά από νέες εξετάσεις, ο έμπειρος αμυντικός διαγνώστηκε και πάλι με καρκίνο, ο οποίος μετά τους όρχεις, έκανε μετάσταση στους λεμφαδένες.
Τον Ιούλιο του 2013 ο Ατσέρμπι επέστρεψε στα γήπεδα, σκοράροντας μάλιστα σε φιλική αναμέτρηση κόντρα στην Καστελοφράνκο.

Χοσέ Μολίνα

Ακόμα ένας παίκτης που διαγνώστηκε με καρκίνο στους όρχεις είναι ο Φρανσίσκο Μολίνα. Ήταν 14 Οκτωβρίου του 2002 όταν ο Ισπανός κίπερ ανακοίνωσε τη νόσο του, την οποία αντιμετώπισε και κατάφερε να τη νικήσει.
Έχασε τα περισσότερα παιχνίδια της σεζόν 2002-03, ωστόσο επέστρεψε δυνατότερος την επόμενης σεζόν, πριν επιστρέψει στη Βαλένθια το 2006.

Άριεν Ρόμπεν:

Ήταν 20 ετών, όταν οι γιατροί γνωστοποίησαν στον Άριεν Ρόμπεν ότι έχει καλοήθη όγκος στον αριστερό του όρχη. Ο Ολλανδός υποβλήθηκε σε επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης του όγκου, αφήνοντας πίσω του μία και καλή τη συγκεκριμένη ασθένεια.
*Πηγή: England365.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: