Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Ζωντανή στην... εντατική!!

Έκανε το καθήκον της! Η Βέροια νίκησε 2-1 τον Πανιώνιο και είναι ακόμα ζωντανή. Καλύτερο αποτέλεσμα από την Ξάνθη θέλει η ομάδα της Ημαθίας στην τελευταία στροφή για να παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα.

Ζωντανή στην... εντατική
Τη νίκη που την κρατάει ζωντανή στη «μάχη» της παραμονής με σκορ 2-1 πήρε η Βέροια κόντρα στον Πανιώνιο, στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Η «βασίλισσα του Βορρά», που φιλοξενεί τον Αστέρα Τρίπολης στην Ημαθία, δεν κρατάει την τύχη στα χέρια της διότι θέλει καλύτερο αποτέλεσμα από τη SKODA Ξάνθη (παίζει με τον Παναθηναϊκό) την τελευταία αγωνιστική για να παραμείνει στα μεγάλα σαλόνια.

Πρωταγωνιστής για την ομάδα του Ντόστανιτς ήταν, για ακόμη μια φορά, ο Μοχάμεντ Μπεν. Ο Αφρικανός επιθετικός άνοιξε το σκορ στο 34', πετυχαίνοντας το 15ο του γκολ στο πρωτάθλημα και στη συνέχεια έδωσε την ασίστ για το καταπληκτικό γκολ του Γκονσάλβες στο 54΄, με το οποίο κλείδωσε το πολύτιμο τρίποντο για τους γηπεδούχους.


Το ματς:




Με την έναρξη της αναμέτρησης και οι δυο ομάδες ήθελαν να κάνουν το παιχνίδι τους. Αυτή, όμως, που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων ήταν η Βέροια, με τον Πανιώνιο να αναλώνεται σε παθητικό ρόλο. Με τη συμπλήρωση του τετάρτου και μετά οι φιλοξενούμενοι άρχισαν και έβγαιναν από το… καβούκι τους με κύριο εκφραστή τον Κολοβό. Ο ίδιος ξαναχτύπησε στο 28΄με την όμορφη ατομική του ενέργεια να καταλήγει έξω από την εστία του Καντιμοίρη. Η μεγαλύτερη ευκαιρία της αναμέτρησης έγινε στο 34΄, για τους παίκτες του Ντόστανιτς, όταν ο Μπεν βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Ανέστη, αλλά πλάσαρε άουτ. Τρία λεπτά αργότερα όμως σημάδεψε… σωστά! Η κοντινή κεφαλιά του 24χρονου, μέσα από την περιοχή, εξουδετερώθηκε από τον Ανέστη, όμως ο ίδιος πήρε το ριμπάουντ και με αριστερό πλασέ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, που ήταν και το αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Ένας… διαφορετικός Πανιώνιος παρατάχθηκε στο δεύτερο ημίχρονο με περισσότερες πρωτοβουλίες. Όμως, για ακόμη μία φορά, αυτή που απειλούσε ουσιαστικά ήταν η Βέροια. Και αυτό καρποφόρησε στο 54΄. Ο Γκονσάλβες έπαιξε το ένα-δυο με τον Μπεν και ο πρώτος με εξαιρετικό σουτ από τα 30 μέτρα έστειλε τη μπάλα στο «Γ» του Ανέστη και έκανε το 2-0 που έδωσε ξεκάθαρο προβάδισμα στους γηπεδούχους για τη νίκη. Το παιχνίδι από εκεί και πέρα δεν έδειχνε να αλλάζει. Σε μια ανύποπτη φάση ο Καπάνταης μπήκε μέσα στην περιοχή με τον Βέρτζο να τον σπρώχνει και τον διαιτητή Ιωαννίδη να δείχνει σωστά την άσπρη βούλα. Την ευθύνη ανέλαβε ο Αραβίδης που ευστόχησε και έβαλε πάλι «φωτιά» στο τελευταίο τέταρτο. Ο Πανιώνιος προσπάθησε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης ωστόσο η Βέροια ήταν εκείνη που πήρε το ροζ φύλλο αγώνα. Στην τελευταία φάση του παιχνιδιού οι Αυλωνίτης και Αραβίδης δέχτηκαν δεύτερη κίτρινη κάρτα και οι «πάνθηρες» έμειναν με εννιά.


Οι συνθέσεις των ομάδων:




Βέροια: Καντιμοίρης, Γεωργιάδης, Αμαραντίδης, Βέρτζος, Ζεζίνιο (90’ Μπάρμπας), Όστοϊτς, Παυλίδης (74΄Σισοκό), Βεργώνης, Μπεν, Μπαργκάν (77΄ Καλτσάς), Γκονσάλβες

Στον πάγκο: Λόπεθ, Κομόλοφ, Τζημογιάννης, Μάνος

Πανιώνιος: Ανέστης, Λαμπρόπουλος, Αραβίδης, Γιάννου (83΄Σταυροθανασόπουλος), Κούρος, Αυλωνίτης, Κολοβός (90 +2’ Παναγιωτούδης), Κουλουχέρης, Μητρόπουλος, Παντίδος, Ζαχαράκης (65΄Καπάνταης)

Στον πάγκο: Γιαννακόπουλος, Πάνος, Μπούζας, Σταυροθανασόπουλος, Κωστάκης

Διαιτητής: Ιωαννίδης Κ.

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Βέροιας 
 Πηγή: sport-fm.gr

Έπαιξαν… γι’ αυτούς!

Απαλλαγμένοι απ’ το άγχος του αποτελέσματος και κάτω από έντονη βροχόπτωση, Αστέρας Τρίπολης και Άρης έμειναν στο 2-2 με τους Θεσσαλονικείς να κάνουν την ανατροπή, αλλά να μην φεύγουν με το διπλό.

Έπαιξαν… γι’ αυτούς
Δεν τους σταμάτησε ούτε η βροχή! Τι κι αν δεν είχαν ουσιαστικό βαθμολογικό ενδιαφέρον; Αστέρας Τρίπολης και Άρης έπαιξαν για την… πάρτη τους κι αν μη τι άλλο προσέφεραν μια χαρά θέαμα!

Οι δύο ομάδες έμειναν στο 2-2, με τους Αρκάδες να προηγούνται στο 20’ χάρη σε προβολή του Καράσκο, με τους Θεσσαλονικείς να φέρνουν… τούμπα το ματς με πέναλτι του Τριανταφυλλάκου (51’) και σουτ του Μανιά (68’), προτού ο Εντό (72’) διαμορφώσει το τελικό σκορ.

Έμειναν στην πέμπτη θέση οι γηπεδούχοι που έφτασαν τους 58 βαθμούς και έχουν ήδη στρέψει την προσοχή τους στα πλέι οφ, στους 21 οι υποβιβασμένοι «κίτρινοι».

Το ματς:

Βαθμολογικό κίνητρο δεν υπήρχε σε καμία απ’ τις δύο ομάδες. Οι παίκτες, όμως, είχαν… υποχρέωση να παίξουν. Τόσο για τους εαυτούς τους, όσο και για την φανέλα των ομάδων τους. Και ο Αστέρας είναι αλήθεια πως το κυνήγησε περισσότερο το γκολ στα πρώτα λεπτά. Και μπορεί το δοκάρι να σταμάτησε την προσπάθεια του Καράσκο στο 19’, όμως ένα λεπτό αργότερα κανείς και τίποτα δεν εμπόδισε τον Αργεντινό να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα μετά από σέντρα-σουτ του Μπαράλες (κι ωραία ενέργεια) και να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς κάτι σημαντικό, με τον Άρη να μην μπορεί να δείξει σημάδια αντίδρασης και τον Αστέρα να κρατάει άνετα το προβάδισμα νίκης.

Στο 50’ τα πάντα άλλαξαν. Τόσο το σκορ, όσο και οι αριθμητικές ισορροπίες. Ο Καραγκούνης κέρδισε ένα αμφισβητούμενο πέναλτι απ’ τον Καράσκο, που αποβλήθηκε και ο Τριανταφυλλάκος δεν έχασε την ευκαιρία απ’ την άσπρη βούλα να ισοφαρίσει σε 1-1 και να δώσει νέο ενδιαφέρον στον αγώνα. Κι αφού οι Αρκάδες έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες, ο Άρης έκανε το ολικό… μπαμ! Στο 68’ ο Μπακασέτας έβγαλε ωραία πάσα στον Μανιά, με τον τελευταίο να κάνει ωραία ενέργεια, να αποφεύγει τους αμυντικούς του Αστέρα και με «όμορφο» τελείωμα να κάνει το 2-1 για τους Θεσσαλονικείς. Η τελευταία κουβέντα… άνηκε στους γηπεδούχους. Ένα τέταρτο πριν το τέλος του παιχνιδιού ο Ναβάρο έστρωσε στον Εντό κι ο τελευταίος διαμόρφωσε ουσιαστικά το 2-2, καθώς στα εναπομείναντα λεπτά δεν υπήρχε ούτε η διάθεση, ούτε οι ευκαιρίες για να αλλάξει κάτι άλλο!Πηγή: sport-fm.gr

Γκαζιάρης ΠΑΟΚ!!

Τσάκ-μπαμ έκανε τη δουλειά ο ΠΑΟΚ! Ο «δικέφαλος του Βορρά» με το γρήγορο γκολ του Σαλπιγγίδη και ένα του Νάτχο στο φινάλε καθάρισε στην Τούμπα (2-0) τον Ατρόμητο και έδειξε φορτσάτος ενόψει πλέι-οφ

Γκαζιάρης ΠΑΟΚ
Απόλυτα επιτυχημένη η πρόβα του ΠΑΟΚ για τα πλέι-οφ. Ο «δικέφαλος του Βορρά» επικράτησε 2-0 απέναντι στον Ατρόμητο στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής, δείχνοντας έτοιμος για το μίνι-πρωτάθλημα.

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης με το γρήγορο γκολ του στο 5ο λεπτό έκανε τη δουλειά για την ομάδα του Γιώργου Γεωργιάδη, που παρότι είχε σχετικά καλή εικόνα χρειάστηκε να περιμένει μέχρι το 84ο λεπτό όταν ο Νάτχο έκανε το 2-0 και σφράγισε το τρίποντο. Προβληματική εικόνα για την ομάδα του Παράσχου στο πρώτο ημίχρονο. Οι Περιστεριώτες βελτιώθηκαν στο δεύτερο 45λεπτο, ωστόσο, δεν κατάφεραν να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Γλύκου.

Έτσι ο ΠΑΟΚ διατήρησε το αβαντάζ των 2 βαθμών ενόψει πλέι-οφ, ενώ ο Ατρόμητος στάθηκε τυχερός αφού στην περίπτωση που ο Αστέρας Τρίπολης κέρδιζε τον Άρη στην Τρίπολη θα έχανε το «μπόνους» του ενός βαθμού.

Το ματς:



Ιδανικό ήταν το ξεκίνημα της αναμέτρησης για την ομάδα του Γιώργου Γεωργιάδη. Ο ΠΑΟΚ αν και δεν έδειξε να πατάει καλά στα πρώτα λεπτά μετέτρεψε σε γκολ την πρώτη του ευκαιρία και με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, να εκμεταλλεύεται ιδανικά την εξαιρετική κάθετη του Νάτχο, άνοιξε το σκορ μόλις στο 5’. Το γρήγορο γκολ των γηπεδούχων ευνόησε τον ρυθμό του παιχνιδιού, με τις δύο ομάδες να παίζουν αρκετά ανοιχτά και να δημιουργούν αρκετές ευκαιρίες στους αντίπαλους αμυντικούς.

Ο «δικέφαλος του Βορρά» πήρε την μπάλα στα πόδια του και είχε καλή ανάπτυξη στο παιχνίδι του, κυρίως με τους Νάτχο και Λούκας. Από την άλλη πλευρά, ο Ατρόμητος κατάφερε να μπλοκάρει το κέντρο των γηπεδούχων, ανεβάζοντας τις γραμμές του, και πίεσε αρκετά αλλά χωρίς να μπορέσει να απειλήσει ιδιαίτερα την εστία του Γλύκου. Τελικά το ημίχρονο έκλεισε με τον ΠΑΟΚ να ανεβάζει εκ νέου την απόδοσή του και να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το 1-0 στην τσέπη του.

Πολύ ορεξάτοι μπήκαν στο γήπεδο οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος του Βορρά» πίεσε αρκετά και εκμεταλλεύτηκε την έλλειψη συνοχής στο ανασταλτικό κομμάτι από πλευράς Ατρόμητου. Ο Τσενάμο κράτησε το 1-0 και στη συνέχεια οι Περιστεριώτες κέρδισαν και πάλι μέτρα στο γήπεδο. Η αλλαγή συστήματος 4-4-2 βοήθησε την ομάδα του Γιώργου Παράσχου να γίνει πιο ουσιαστική στο γήπεδο και να ξαναφέρει τη μπάλα κοντά στην περιοχή του Γλύκου.

Στα τελευταία λεπτά οι φιλοξενούμενοι πήραν τη μπάλα στα πόδια τους και εκμεταλλεύτηκαν τον χώρο που τους έδωσε η ομάδα του Γεωργιάδη. Η κατοχή της μπάλας αποδείχτηκε ανούσια για τον Ατρόμητο, καθώς δεν μπόρεσε να δημιούργησε κάποια σημαντική ευκαιρία. Τελικά, ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε τα κενά στην αντίπαλη άμυνα και «χτύπησε» στην κόντρα. Ο Νάτχο έγινε εκτελεστής στο 84’ και «σφράγισε» τη νίκη του «δικέφαλου του Βορρά».


Οι συνθέσεις:



ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Γλύκος, Ινσαουράλδε, Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης, Βούκιτς, Βίτορ, Σκόνδρας, Κάτσε, Νάτχο, Λούκας

Στον πάγκο: Γιακουμής, Κουλούρης, Σπυρόπουλος, Κίτσιου, Τζαβέλλας, Γεωργιάδης, Λάζαρ

Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Τζενάμο, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Νάστος, Γιαννούλης, Φωτάκης (46’ Μπάλλας), Δημούτσος, Μπρίτο, Καραμάνος, Ούμπιντες, Παπαδόπουλος

Στον πάγκο: Σηφάκης, Γεωργίου, Ναπολεόνι, Κιβρακίδης, Θεολόγου, Φάμπιο

Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος

Γήπεδο: Τούμπα
Πηγή: sport-fm.gr

Σε «νεκρό» χρόνο…!!

Χάρη στο γκολ του Μποάκιε στις καθυστερήσεις, η Ελτσε πήρε τη νίκη παραμονής κόντρα στη Χετάφε για την 32η αγωνιστική της Primera Division.

Σε «νεκρό» χρόνο…
Η Ελτσε νίκησε στις καθυστερήσεις τη Χετάφε με 1-0 στο «Μαρτίνεθ Βαλέρο», στο πλαίσιο τη 32ης αγωνιστικής της Primera Division και έκανε σημαντικό βήμα παραμονής στην κατηγορία, ξεφεύγοντας με +5 από τις τρεις τελευταίες θέσεις, έξι αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι έμειναν στο +1 από την τριάδα που οδηγεί στη Segunda Division, όμως με ένα αγώνα λιγότερο τη Βαγιαδολίδ που παίζει το βράδυ, ήτοι μπορεί οι Μαδριλένοι να βρεθούν στην τελευταία τριάδα.

Το ματς ήταν μέτριο, λόγω της σημασίας και του άγχους των δύο ομάδων και τελικά ο Μποάκιε στο 93’ χάρισε τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του.


ΕΛΤΣΕ: Μ. Ερέρα, Σουάρεθ, Μποτία, Πελεγκρίν, Κίσμα, Σάντσεθ (67’ Μάρκεθ), Πέρεθ, Γκιλ, Κόρο, Ροντρτίγκες (80’ Νίγκεθ), Κρ.Ερέρα (72’ Μποάκιε)

ΧΕΤΑΦΕ: Κοντίνα, Αρόγιο, Λόπεθ, Αλέξις, Ράφα, Μπόρχα (46’ Κάστρο), Λασέν, Πέδρο Λεόν (84’ Σαράμπια), Ροντρίγκεθ (69’ Μίτσελ), Λαφίτα, Μαρικά

Το πρόγραμμα της 32ης αγωνιστικής της Primera Division:


Παρασκευή, 04 Απριλίου
Αλμερία – Οσασούνα 1-2
(73’ Σοριάνο – 19’ Ριέρα, 33’ Αρίμπας)

Σάββατο, 05 Απριλίου
Ατλέτικο Μαδρίτης – Βιγιαρεάλ 1-0
(14' Ραούλ Γκαρθία)

Μπαρτσελόνα – Μπέτις 3-1

Σοσιεδάδ – Ρεάλ Μαδρίτης 0-4
(44' Ιγιαραμέντι, 65' Μπέιλ, 85' Πέπε, 88' Μοράτα)

Ράγιο Βαγιεκάνο – Θέλτα 3-0
(26' Ροτσίνα, 48', 60' Μπουένο)

Κυριακή, 06 Απριλίου

Μάλαγα – Γρανάδα 4-1
(14’, 37’ Καμάτσο, 50’ πεν. Αμραμπάτ Ν., 74’ Χουανμί – 78’ Ελ Αράμπι)

Έλτσε – Χετάφε 1-0
(93' Μποάκιε)

Σεβίλλη – Εσπανιόλ (20:00)

Βαγιαδολίδ – Βαλένθια (22:00)

Δευτέρα, 07 Απριλίου
Λεβάντε – Αθλέτικ Μπιλμπάο (23:00)


Η επόμενη (33η) αγωνιστική:

Παρασκευή, 11 Απριλίου
Οσασούνα – Βαγιαδολίδ

Σάββατο, 12 Απριλίου
Θέλτα – Σοσιεδάδ
Βιγιαρεάλ – Λεβάντε
Γρανάδα – Μπαρτσελόνα
Ρεάλ Μαδρίτης – Αλμερία

Κυριακή, 13 Απριλίου
Μπέτις – Σεβίλλη
Βαλένθια – Έλτσε
Χετάφε – Ατλέτικο Μαδρίτης
Εσπανιόλ – Ράγιο Βαγιεκάνο

Δευτέρα, 14 Απριλίου
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Μάλαγα Πηγή: sport-fm.gr

Τρίτος σκόρερ ο Σάλπι!!

salpi
Ακόμα ένα ρεκόρ έσπασε ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Δημήτρης Σαλπιγγίδης, καθώς με το τέρμα που πέτυχε στον αγώνα με τον Ατρόμητο που είναι σε εξέλιξη αυτήν την ώρα στην Τούμπα, έφτασε τα 85 με την φανέλα του «Δικεφάλου» σκαρφαλώνοντας στην 3η θέση.
Πρώτος σκόρερ της ομάδας του ΠΑΟΚ παραμένει ο Σαράφης με 136, δεύτερος ο Κούδας με 134, τρίτος πλέον ο Σαλπιγγίδης με 85 και τέταρτος ο Σκαρτάδος με 84!
Πηγή: arenafm.gr

Τα “άκουσε” ο Μάνταλος!!

mantalos
Όπως είναι γνωστό ο Σταύρος Μάνταλος δεν είναι και ο πιο αγαπητός διαιτητής στο γήπεδο της Τούμπας…
Ο ρέφερι από τον σύνδεσμο Καβάλας, είναι αυτός που θα διευθύνει το σημερινό,  6/4, παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο, κάτι που δεν αρέσει ιδιαίτερα στον κόσμο που βρίσκεται εντός του σταδίου.
Άξιο αναφοράς είναι πως ο Μάνταλος, όποτε πλησίασε την κερκίδα, μαζί με τους βοηθούς του, κατά την διάρκεια του ζεστάματος άκουσε αρκετά “γαλλικά” από τους οπαδούς του Δικεφάλου, που έδειξαν με αυτό τον τρόπο την δυσαρέσκεια τους προς το πρόσωπο του.
Πηγή: arenafm.gr

Χέινς και δεν χάνεις!

Με καλάθι του Μάρκες Χέινς λίγο πριν το τέλος η Σιένα επικράτησε της Σάσαρι και είναι μόνη δεύτερη στην ιταλική λίγκα.

Χέινς και δεν χάνεις
Αν και βρέθηκε να χάνει με 79-74 λίγο πριν το τέλος, η Σιένα έκανε τη μεγάλη αντεπίθεση και με καλάθι του Μάρκες Χέινς στο φινάλε επικράτησε 82-81 της Σάσαρι για την 26η αγωνιστική της ιταλικής λίγκας.

Ο Αμερικανός γκαρντ είχε 16 πόντους, 5 ασίστ και 5 ριμπάουντ για τους πρωταθλητές, που έφτασαν τις 18 νίκες και παραμένουν στη δεύτερη θέση. Ο Οθέλο Χάντερ πρόσθεσε άλλους 16 πόντους για τη Σιένα

Αναλυτικά, το πρόγραμμα:

Σάββατο 5 Απριλίου
Μοντεγκρανάρο-Μπρίντιζι 83-80

Κυριακή 6 Απριλίου
Σιένα-Σάσαρι 82-81
Βαρέζε-Καζέρτα (19:15)
Βενέτσια-Πιστόια (19:15)
Αβελίνο-Βίρτους Μπολόνια (19:15)
Ρέτζιο Εμίλια-Ρόμα (19:15)
Πέζαρο-Κρεμόνα (19:15)
Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο-Καντού (21:30)

Δείτε τη βαθμολογία της ιταλικής λίγκας Πηγή: sport-fm.gr

Την πήρε η… ανηφόρα!!

Τι κι αν είναι τελευταία; Η Μπράουνσβαϊγκ συνεχίζει την ανοδική της πορεία και μετά τη νίκη της με 3-0 επί του Αννόβερο έμεινε ζωντανή στην διεκδίκηση της παραμονής στην Μπουντεσλίγκα.

Την πήρε η… ανηφόρα
Με δύο γρήγορα γκολ και ένα ακόμα στην εκπνοή η Μπράουνσβαϊγκ «καθάρισε» το Αννόβερο (3-0 )και συνεχίζει τη μάχη για την παραμονή της στην Μπουντεσλίγκα.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι. Και με τον πρώτο τους σκόρερ να το αποδεικνύει μόλις στο 14’ ανοίγοντας το σκορ.

Ο Νίλσεν στο 21’ διπλασίασε τα τέρματα, ενώ λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα διαμορφώθηκε το τελικό 3-0.

Η αποβολή του Χόφμαν στο 62’ έκανε ακόμα πιο δύσκολο το έργο των γηπεδούχων, που παρέμειναν δύο βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη και για τέταρτη αγωνιστική μακριά απ’ τις νίκες.

Αναλυτικά η 29η αγωνιστική:

Παρασκευή 4/4 (21:30)

Αμβούργο-Λεβερκούζεν 2-1
(4' Τσαλχάνογλου, 82' Βέστερμαν - 58' Μπράντ)

Σάββατο 5/4 (16:30)
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Μάιντς 2-0
(52΄Χοσελού, 85’ Μέιερ)

Άουγκσμπουργκ-Μπάγερν Μονάχου 1-0
(31’ Μόλντερς)

Νυρεμβέργη-Γκλάντμπαχ 0-2
(17’ Αράνγκο, 79’ πεν. Κρους)

Στουτγάρδη-Φράιμπουργκ 2-0
(69’ Μαξίμ, 89’ Χάρνικ)

Βέρντερ Βρέμης-Σάλκε 1-1
(15’ Ντι Σάντο – 33’ Γκορέτζκα)

Ντόρτμουντ-Βόλφσμπουργκ 2-1
(55' Λεβαντόφσκι, 77΄ Ρόις - 34' Όλιτς)

Κυριακή 6/4
Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ-Ανόβερο 2-0
(14’ Κουμπέλα, 21’ Νίλσεν, 89’ Χόχσεϊντ)
Χέρτα Βερολίνου-Χόφενχαϊμ (18:30)

Η επόμενη αγωνιστική (30η)

Παρασκευή 11/4 (21:30)
Σάλκε-Άιντραχτ Φρανκφούρτης

Σάββατο 12/4 (16:30)
Γκλάντμπαχ-Στουτγκάρδη
Ανόβερο-Αμβούργο
Βόλφσμπουργκ-Νυρεμβέργη
Φράιμπουργκ-Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ
Μάιντς-Βέρντερ Βρέμης
Μπάγερν Μονάχου-Ντόρτμουντ (19:30)

Κυριακή 13/4
Λεβερκούζεν-Χέρτα (16:30)
Χόφενχαϊμ-Άουγκσμπουργκ (18:30)Πηγή: sport-fm.gr

Destro-yer!!

Με τρία δικά του γκολ ο Ματία Ντέστρο κατέστρεψε την Κάλιαρι και οδήγησε τη Ρόμα σε νίκη με σκορ 3-1, με την οποία οι «τζιαλορόσι» βρέθηκαν στο -5 από την πρωτοπόρο Γιουβέντους.

Destro-yer!
Το απόλυτο φαβορί για την κατάληψη της δεύτερης θέσης –βάζοντας παράλληλα πίεση και στη Γιουβέντους που παραμένει στην κορυφή- στο ιταλικό πρωτάθλημα παραμένει η Ρόμα, η οποία έφυγε με τη νίκη με σκορ 3-1 από την έδρα της Σασουόλο. Μεγάλος πρωταγωνιστής των Ρωμαίων ο Ματία Ντέστρο, ο οποίος έκανε χατ-τρικ εις βάρος των γηπεδούχων που πάντως παραμένουν αρκετά ψηλότερα από την επικίνδυνη ζώνη.

Πολύ χειρότερα είναι τα πράγματα για την ουραγό Κατάνια, η οποία ηττήθηκε σε ακόμη ένα ματς (2-1 από την Τορίνο εντός έδρας) και μάλλον αποχαιρετά την κατηγορία, ενώ η Σασουόλο παρά τη νίκη-έκπληξη (2-0 μέσα στην έδρα της Αταλάντα) δύσκολα θα αποφύγει το ίδιο… ταξίδι.

Σπουδαία επιτυχία για τη Φιορεντίνα, που μετά το 2-1 κόντρα στην Ουντινέζε βρίσκεται αγκαλιά με την 4η θέση.

Το πρόγραμμα της 32ης αγωνιστικής

Σάββατο, 5 Απριλίου

Κιέβο-Βερόνα 0-1
(65' Τόνι)

Ίντερ-Μπολόνια 2-2
(6’, 63’ Ικάρντι - 35’ Πατσιέντσα, 73’ Κονέ)

Κυριακή, 6 Απριλίου (16:00)

Λάτσιο-Σαμπντόρια 2-0
(42’ Καντρέβα, 73’ Λούλιτς)

Κάλιαρι-Ρόμα 1-3
(89’ πεν Πινίγια - 32’, 56’, 73’, Ντέστρο)

Αταλάντα-Σασουόλο 0-2
(33’, 71’ Σανσόνε)

Κατάνια-Τορίνο 1-2
(2’ Μπεργκέσιο, 83’ Ιμόμπιλε – 79’ Φαρνερούντ)

Φιορεντίνα-Ουντινέζε 2-1
(25’ Κουαδράδο, 72’ πεν Γκονσάλο – 82’ Φερνάντες)

Πάρμα-Νάπολι (21:45)

Δευτέρα, 7 Απριλίου

Γιουβέντους-Λιβόρνο (20:00)
Τζένοα-Μίλαν (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική (33η)

Σάββατο, 12 Απριλίου

Σασουόλο-Κάλιαρι (19:00)
Ρόμα-Αταλάντα (21:45)

Κυριακή, 13 Απριλίου

Μπολόνια-Πάρμα (13:30)
Λιβόρνο-Κιέβο
Βερόνα-Φιορεντίνα
Τορίνο-Τζένοα
Σαμπντόρια-Ίντερ
Νάπολι-Λάτσιο
Μίλαν-Κατάνια (21:45)

Δευτέρα, 14 Απριλίου

Ουντινέζε-Γιουβέντους (21:45)Πηγή: sport-fm.gr

Με φόρα στο ΣΕΦ!!

Ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε με συνοπτικές διαδικασίες το εμπόδιο του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη επικρατώντας με 82-71 και πλέον στρέφει την προσοχή του στο ντέρμπι της Πέμπτης με τον Ολυμπιακό.

Με φόρα στο ΣΕΦ
Δύο ξεσπάσματα, σε δεύτερη και τέταρτη περίοδο, χρειάστηκε ο Παναθηναϊκός για να «καθαρίσει» το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία.

Οι «πράσινοι» επικράτησαν με 82-71, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ των ανδρών και πλέον επικεντρώνονται στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ (Πέμπτη 10/4) η οποία και θα καθορίσει την τρίτη θέση του Ε’ ομίλου του Top 16 της Euroleague.

Κορυφαίος για το «τριφύλλι» ο Στεφάν Λάσμε με 20 πόντους, ενώ 14 είχε για τον «Δικέφαλο του Βορρά» ο Γιώργος Μπόγρης.

Το ματς



Για λίγο κράτησε η… χαρά του ΠΑΟΚ να οδηγήσει στο σκορ (5-4) με τον Παναθηναϊκό να απαντά με σερί 7-0 και να παίρνει τα ηνία (5-11). Οι «πράσινοι» είχαν τον πρώτο λόγο κοντά στο καλάθι (4 έναντι 8 τα ριμπάουντ) και παρότι η άμυνά τους δέχθηκε 20 πόντους στην πρώτη περίοδο χάρις στα καλά ποσοστά των γηπεδούχων από τα 6,75μ. (4/7 τρίποντα, 57%), κατάφεραν να διατηρήσουν το προβάδισμα (20-24). Οι παίκτες του «Φράγκι» διόρθωσαν την αμύντική τους… ατέλεια στη συνέχεια. Ανάγκασαν σε έξι λάθη τους αντιπάλους τους ενώ με δύο ξεσπάσματα ένα επιμέρους 10-2 (24-36) και ακόμα ένα 9-3 (31-45) οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο στο +14.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν και στο τρίτο δεκάλεπτο να ηγούνται στο σκορ, παρότι επιθετικά εμφάνισαν προβλήματα. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να επιτρέψει στον «Δικέφαλο του Βορρά» να μειώσεις στους 11 στο τέλος της περιόδου (50-61). Φόρτσαραν στη συνέχεια οι «πράσινοι» με ξεκάθαρη πρόθεση να «τελειώσουν» το παιχνίδι. Βρέθηκαν ακόμα και στο +22 (56-78) ενώ στη συνέχεια χαλάρωσαν επιτρέποντας στον ΠΑΟΚ να μειώσει στο τελικό 71-82.

Τα δεκάλεπτα: 20-24, 31-45, 50-61, 71-82.

ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Πέιν 8, Κούπερ 9 (3), Χαραλαμπίδης 3 (1), Τσόχλας 2, Βουτσίτσεβιτς, Τσαϊρέλης 10 (2), Δέδας 6 (2), Μαργαρίτης 11 (1), Καλλές 3, Μπόγρης 14 (5 ριμπάουντ), Κασελάκης 5 (1), Λιάπης

Παναθηναϊκός (Φραγκίσκος Αλβέρτης): Μπράμος 2, Κάρι 6, Φώτσης 6 (2), Ούκιτς 10, Λάσμε 20, Μαυροκεφαλίδης 10 (5 ριμπάουντ), Διαμαντίδης 10 (7 ασίστ), Γκιστ 4, Παππάς, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 4, Ράιτ 10Πηγή: sport-fm.gr

Σύντριψε κι εσύ την Άρσεναλ, μπορείς…!!

Τη… συνηθισμένη νίλα σε ντέρμπι έπαθε η Άρσεναλ! Με βασικό και διακριθέντα τον Μιραλάς, η Έβερτον έκανε (κι εκείνη) πλάκα στους «κανονιέρηδες» (3-0) και απειλεί να τους κλέψει το Champions League.

Σύντριψε κι εσύ την Άρσεναλ, μπορείς… (video)
Η Λίβερπουλ της έβαλε πέντε. Η Μάντσεστερ Σίτι της έβαλε έξι. Η Τσέλσι (προ ημερών) άλλα τόσα.

Υπό αυτή την έννοια, τα… μόλις τρία που έφαγε σήμερα η Άρσεναλ από ομάδα της πρώτης τετράδας στην Premier League μπορούν να θεωρηθούν και βελτίωση.

Οι «κανονιέρηδες» εμφανίστηκαν ηττοπαθείς και στο «Γκούντισον Παρκ» και η εκπληκτική (και φορμαρισμένη) Έβερτον δεν έχασε την ευκαιρία και τους συνέτριψε με 3-0.

Το προβάδισμα του Νέισμιθ στο 14’ έδωσε αέρα στα «ζαχαρωτά» και το γκολ του Λουκάκου είκοσι λεπτά αργότερα (34’) τους έκανε απόλυτα αφεντικά.

Όσο για τον Κέβιν Μιραλάς, επιβραβεύτηκε έστω και… εμμέσως για την εξαιρετική του εμφάνιση. Προκαλώντας το τρίτο τέρμα -που τελικά χρεώθηκε ως αυτογκόλ στον Αρτέτα (61’).

Κάπως έτσι, η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ σφράγισε την έκτη συνεχόμενη νίκη της. Και κρατώντας την Άρσεναλ χωρίς επιτυχία για τέταρτη σερί αγωνιστική, πήρε στα χέρια της την υπόθεση Champions League. Πλησιάζοντας στον πόντο κι έχοντας την ευκαιρία -εφόσον πάρει το ματς λιγότερο που έχει- να περάσει εκείνη στην τέταρτη προνομιούχο θέση.

Το πρόγραμμα της 33ης αγωνιστικής

Σάββατο, 5/4 (17:00)

Μάντσεστερ Σίτι-Σαουθάμπτον 4-1
(3’ πεν. Τουρέ, 45’+1’ Νασρί, 45’+4’ Τζέκο, 81’ Γιόβετιτς - 37’ πεν. Λάμπερτ)

Άστον Βίλα-Φούλαμ 1-2
(70’ Χολτ - 61’ Ρίτσαρντσον, 86’ Ρονταγιέγκα)

Κάρντιφ-Κρίσταλ Πάλας 0-3
(31’, 88’ Πάντσιον, 72’ Λέντλεϊ)

Νιουκάστλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-4
(39’, 50’ Μάτα, 65’ Ερνάντες, 90’+4’ Γιανουζάι)

Νόριτς-Γουέστ Μπρομ 0-1
(16’ Αμαλφιτανό)

Χαλ-Σουόνσι 1-0
(39’ Μπόιντ)

Τσέλσι-Στόουκ 3-0
(32’ Σαλάχ, 61’ Λάμπαρντ, 72’ Γουίλιαν)

Κυριακή, 6/4

Έβερτον-Άρσεναλ 3-0
(14’ Νέισμιθ, 34’ Λουκάκου, 61’ Μιραλάς)

Γουέστ Χαμ-Λίβερπουλ (19:30)

Δευτέρα, 7/4

Τότεναμ-Σάντερλαντ

Η επόμενη αγωνιστική (34η)

Σάββατο, 12/4

Γουέστ Μπρομ-Τότεναμ
Κρίσταλ Πάλας-Άστον Βίλα
Σάντερλαντ-Έβερτον
Σαουθάμπτον-Κάρντιφ
Στόουκ-Νιουκάστλ
Φούλαμ-Νόριτς

Κυριακή, 13/4

Σουόνσι-Τσέλσι
Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Σίτι

Τρίτη, 15/4

Άρσεναλ-Γουέστ Χαμ

Τρίτη, 6/5

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Χαλ Σίτι Πηγή: sport-fm.gr

Την κρατάει ο… Πελέ!!

Όταν σε λένε Πελέ είναι λογικό να ξέρεις και μπάλα! Αυτό απέδειξε στο παιχνίδι της ομάδας του, Φέγενορντ, κόντρα στη Βάαλβαϊκ ο Γκρατσιάνο Πελέ που πέτυχε δυο τέρματα και της χάρισε τη νίκη.

Την κρατάει ο… Πελέ!
Μόνος του και… όλοι τους!

Αυτό απέδειξε για ακόμη μία φορά ο Γκρατσιάνο Πελέ που οδήγησε τη Φέγενορντ στη νίκη με 2-0 κόντρα στη Βάαλβαϊκ στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής της Eredivisie.

Με δυο τέρματα σε κάθε ημίχρονο (38΄, 65΄) του 28χρονου Ιταλού οι γηπεδούχοι, μετά και τη γκέλα του Άγιαξ, (1-1 με τη Φίτεσε), μείωσαν -όσο μπορούν- στους έξι βαθμούς τη διαφορά από τoν πρωτοπόρο «Αίαντα», τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος.

Πρόγραμμα και αποτελέσματα 31ης αγωνιστικής

Παρασκευή 4/4

Ζβόλ-Γκρόνινγκεν 0-1
(Mπoντεγκίν 70’)

Σάββατο 5/4

Χέρενφεν-PSV Αϊντχόφεν 3-0
(Μπασατσίκογλου 31', Λα Πάρρα 79', Φινμπόγκασον 87')
Μπρέντα-Τβέντε 0-2
(Γκουτιέρεζ 39', Τάντιτς 50')
Ναϊμέγκεν-Καμπούρ
Χέρακλες-Γκόου Εχέντ Ιγκλς

Κυριακή 6/4

Ντεν Χάαγκ-Ουτρέχτη 4-1
(31’Αλμπεργκ, 42’ Φαν Ντούινεν, 69’ Σκετ, 75’ Κράμερ- 90’ Τούρνστρα)
Φέγενορντ-Βάαλβαϊκ 2-0
(38΄, 65΄Πελέ)
Φίτεσε-Άγιαξ 1-1
(25΄Τραορέ- 47΄Σίγκορσον)

Ρόντα-Αλκμάαρ

Επόμενη αγωνιστική 32η

Παρασκευή 11/4

Γκρόνινγκεν-Μπρέντα

Σάββατο 12/4

Γκόου Εχέντ Ιγκλς-Χέρενφεν
Καμπούρ-Φίτεσε
Τβέντε-Ρόντα

Κυριακή 13/4

Άγιαξ-Ντεν Χάαγκ
Αλκμάαρ-Ναϊμέγκεν
Βάαλβαϊκ-Ζβόλ
Ουτρέχτη-Χέρακλες
PSV Αϊντχόφεν-Φέγενορντ
Πηγή: sport-fm.gr

«Θα δείξει χαρακτήρα και θα προκριθεί ο ΠΑΟΚ»

Κρίσιμη περίοδος είναι αυτήν που έρχεται για τον ΠΑΟΚ, κάτι που τόνισε και ο Ευθύμης Κουλούρης, ενώ δήλωσε πως η ομάδα του θα δείξει χαρακτήρα, αλλά και ότι θα πάρει την πρόκριση επί του Ολυμπιακού.

«Θα δείξει χαρακτήρα και θα προκριθεί ο ΠΑΟΚ»
Την ευκαιρία, για να την πιάσει από τα… μαλλιά, περίμενε ο Ευθύμης Κουλούρης και του δόθηκε στο ματς της προηγούμενης αγωνιστικής με την Καλλονή, όπου και πέτυχε το νικητήριο τέρμα της ομάδας του. Ο 18χρονος επιθετικός παρέλαβε σήμερα το βραβείο για το καλύτερο της 32ης αγωνιστικής και σχολίασε πως είχε καλό προαίσθημα και πως ένιωθε καλά πριν το ματς.

Σε ότι αφορά τα δύο παιχνίδια που έχει να δώσει ο «Δικέφαλος του Βορρά» στην κανονική περίοδο της Superleague σχολίασε πως θα δείξει χαρακτήρα, όπως και σε αυτό με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο. Επιπλέον, φανέρωσε την πίστη του ότι αυτός και οι συμπαίκτες του θα χαμογελάσουν τελευταίοι στην κόντρα με τους «ερυθρόλευκους».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε για

Το γκολ επί της Καλλονής: «Είχα ένα καλό προαίσθημα, ένιωθα καλά και πέτυχα το γκολ που μας έδωσε τη νίκη».

Το αν είναι κρίσιμη περίοδος για την ομάδα: «Πιστεύω είναι πολύ κρίσιμη περίοδος. Έχουμε τα δύο ματς του πρωταθλήματος, αλλά και τον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό. Προετοιμαζόμαστε για να πάρουμε την πρόκριση στον τελικό».

Την ευκαιρία που του δόθηκε: «Έβλεπα ότι είμαι καλά, περίμενα την ευκαιρία και ήθελα να την αρπάξω από τα μαλλιά».

Την Κ20: «Δεν έχει σημασία ότι λείπω εγώ. Είμαστε μια ομάδα, άσχετα που λείπω εγώ. Υπάρχουν αρκετά παιδιά για να βοηθήσουν την ομάδα να πάρει τον τίτλο».

Τον ημιτελικό κόντρα στον Ολυμπιακό: «Εγώ πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ θα είναι αυτός που θα πάει στον τελικό».

Τα ματς που έρχονται: «Σε αυτά τα ματς θα δείξουμε χαρακτήρα, για να κερδίσουμε αυτά του πρωταθλήματος, αλλά τον ημιτελικό και να πάμε στον τελικό».

Το ίνδαλμα του: «Ίνδαλμα μου είναι ο Ιμπραΐμοβιτς. Το έχω δηλώσει πολλές φορές γιατί μου αρέσει ο τρόπος που αγωνίζεται».

Τα... αγαπημένα του Ντίνα!

Για τις αγαπημένες του συνήθειες, το ποδοσφαιρικό του πρότυπο, αλλά και τις... αδυναμίες του μίλησε ο Θανάσης Ντίνας στο Match Programme του Παναθηναϊκού.

Τα... αγαπημένα του Ντίνα
Μια διαφορετική εικόνα εκτός αγωνιστικών χώρων έδωσε ο Θανάσης Ντίνας μιλώντας στο Match Programme του Παναθηναϊκού, ενόψει του ματς με τον Λεβαδειακό.

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός άφησε για λίγο το ποδόσφαιρο και μίλησε για τις συνήθειές του εκτός αγωνιστικών χώρων, αλλά κι τα πρότυπά του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Θανάσης Ντίνας στο match programme του Παναθηναϊκού:
Όταν ήσουν μικρός, σε ποιον ήθελες να μοιάσεις;
«Δεν είχα κάποιο συγκεκριμένο πρότυπο, αλλά από μικρός που έβλεπα ποδόσφαιρο θαύμαζα κάποιους παίκτες».

Αν δεν ήσουν ποδοσφαιριστής, θα ήσουν;
«Θα προσπαθούσα να περάσω στα ΤΕΦΑΑ και να γίνω γυμναστής»

Όνειρο ζωής που δεν αφορά στο ποδόσφαιρο;
«Θα ήθελα να κάνω ταξίδια, να γνωρίσω άλλα μέρη, διαφορετικούς πολιτισμούς».

Όταν δεν έχει ματς ή προπόνηση, συνήθως.
«Τα... κλασικά, πηγαίνω σινεμά, ή για κανένα καφέ. Μπορεί και να αράξω σπίτι, ανάλογα την διάθεση»

Αυτοκίνητο ή μηχανή που θέλεις να οδηγήσεις;
«Μηχανές τις... φοβάμαι, οπότε θα επέλεγα ένα μεγάλο τζιπ».

Ποιο είδος μουσικής σε εκφράζει;
«Να σου πω την αλήθεια, ακούω απ' όλα αλλά εξαρτάται και από την διάθεση, την παρέα, την ώρα».

Τελευταία φορά που πήγες σινεμά είδες το.
«Προχθές πήγα στο «Νώε», καλή ταινία αλλά μέχρι τα. μισά».

Βουνό ή θάλασσα και γιατί;
«Θα πω θάλασσα, χωρίς ιδιαίτερο λόγο, απλά για να την... κοιτάω»

Η κουζίνα ή το φαγητό που έχεις αδυναμία είναι.
«Κοτόσουπα και μουσακάς είναι τα πιο αγαπημένα μου».

Ο αγαπημένος προορισμός διακοπών σου;
«Ζάκυνθος, που πήγα τα δυο τελευταία χρόνια, αλλά και Σκιάθος, γιατί έχει φοβερές παραλίες».

Περιέγραψε μας την ιδανική σύντροφο.
«Να με καταλαβαίνει, να με ανέχεται πάνω απ' όλα και να μου συμπαραστέκεται...»

Πως θα χαρακτήριζες τον εαυτό σου με πέντε λέξεις;
«Γκρινιάρης, φιλότιμος, αναποφάσιστος, ειλικρινής και πλακατζής».

Η συνήθεια που δεν πρόκειται να κόψεις ποτέ.
«Παρότι δεν κάνει να τρώω πολύ, θα το πω. Την σοκολάτα!»

Έπεσε απ’τα... αστέρια!!

Στα... σκουπίδια πέταξε τη μεγάλη νίκη της απέναντι στη Λιόν την προηγούμενη αγωνιστική η Σεντ Ετιέν. Οι «στεφανουά» ήρθαν ισόπαλοι 1-1 εντός έδρας απέναντι στη Νις και έχασαν έδαφος για την 3η θέση.

Έπεσε απ’τα... αστέρια
Μεγάλη βαθμολογική απώλεια για τη Σεντ Ετιέν, που ήρθε ισόπαλη 1-1 στην έδρας της απέναντι στην Νις, στο πλαίσιο της 32ης αγωνιστικής του γαλλικού πρωταθλήματος.

Η τεράστια νίκη των «στεφανουά» την περασμένη αγωνιστική απέναντι στη Λιόν έδειξε να τους έχει αγχώσει και δεν κατάφεραν να πιέσουν ιδιαίτερα τους φιλοξενούμενους. Η Νις στάθηκε άψογα στο «Ζοφρουά Γκισάρ» και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα με τον Μποντμέρ στο 57ο λεπτό. Η Σεντ Ετιέν πίεσε στο φινάλε και τουλάχιστον κατάφερε να αποφύγει την ήττα, έπειτα από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γκραντέλ στο 90+1’.

Έτσι, οι «στεφανουά» παρέμειναν στην 4η θέση και δεν κατάφεραν να πλησιάσουν τη Λιλ, που απέκτησε διαφορά ασφαλείας στην 3η θέση με 60. Από την άλλη πλευρά, η Νις πήρε ακόμη ένα σημαντικό βαθμό και δείχνει να ξεμπλέκει οριστικά από τη μάχη του υποβιβασμού.

Αναλυτικά η 32η αγωνιστική

Παρασκευή (4/4)

Μαρσέιγ-Αζαξιό 3-1
(4',60',77' Αγιού - 62' Ταλλό)

Σάββατο (5/4)

Παρί Σ.Ζ.-Ρεμς 3-0
(43' Καβάνι, 48', 89' Μαντί αυτ.)

Μπαστιά-Σοσό 2-2
(53' Μπρούνο, 68' Σισέ - 45' Αγιού, 46' Κοχιά)

Μπορντό-Ρεν 2-2
(37' Οαρό, 61' Ρολάν - 64' Ντουκορέ, 67' Αλεσαντρίνι)

Γκινγκάμπ-Μονπελιέ 2-1
(62' Γιαταμπαρέ - 25' Τιενέ, 27' Σταμπουλί)

Λοριάν-Εβιάν 1-1
(5' Αλαντιέρ - 70' Βας)

Τουλούζ-Λιλ 1-2
(90+3' Όιερ - 26' Ρου, 42' Καλού)

Κυριακή (6/4)

Σεντ Ετιέν-Νις 1-1
(90+1' Γκραντέλ - 56' Μποντμέρ)

Βαλανσιάν-Λιόν (18:00)
Μονακό-Ναντ (21:00)

Επόμενη αγωνιστική (33η)


Παρασκευή (11-4)

Μονπελιέ-Μαρσέιγ (21:30)

Σάββατο (12-4, 21:00)

Λιλ- Βαλενσιέν (18:00)
Αζαξιό-Μπορντό
Εβιάν-Μπαστιά
Νις-Λοριάν
Ρεν-Μονακό
Σοσό-Τουλούζ

Κυριακή (13-4)

Ναντ-Γκινγκάμπ (15:00)
Ρεμς-Σεντ Ετιέν (18:00)
Λιόν-Παρί Σ.Ζ. (22:00)Πηγή: sport-fm.gr

Λάτσιο ανέβα, με Καντρέβα!!

«Ζωντανό» το όνειρο του Europa League διατήρησε η Λάτσιο νικώντας 2-0 τη Σαμπντόρια για την 32η αγωνιστική της Serie A.

Λάτσιο ανέβα, με Καντρέβα
Για δεύτερο σερί ματς ο Αντόνιο Καντρέβα έδωσε τη λύση στη Λάτσιο. Οι Ρωμαίοι επικράτησαν της Σαμπντόρια με 2-0 στο «Ολίμπικο» για την 32η αγωνιστική και διατηρούν ακόμη ακέραιες τις ελπίδες για έξοδο στο Europa League.

Ο Καντρέβα στο 42’ με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ, ενώ παρά την αποβολή του Μπίλια στο 57’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα οι γηπεδούχοι έφτασαν σε δεύτερο τέρμα με τον Λούλιτς στο 73’.

Το πρόγραμμα της 32ης αγωνιστικής

Σάββατο, 5 Απριλίου

Κιέβο-Βερόνα 0-1
(65' Τόνι)

Ίντερ-Μπολόνια 2-2
(6’, 63’ Ικάρντι - 35’ Πατσιέντσα, 73’ Κονέ)

Κυριακή, 6 Απριλίου (16:00)

Λάτσιο-Σαμπντόρια 2-0
(42’ Καντρέβα, 73’ Λούλιτς)

Κάλιαρι-Ρόμα
Αταλάντα-Σασουόλο
Κατάνια-Τορίνο
Φιορεντίνα-Ουντινέζε
Πάρμα-Νάπολι (21:45)

Δευτέρα, 7 Απριλίου

Γιουβέντους-Λιβόρνο (20:00)
Τζένοα-Μίλαν (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική (33η)

Σάββατο, 12 Απριλίου

Σασουόλο-Κάλιαρι (19:00)
Ρόμα-Αταλάντα (21:45)

Κυριακή, 13 Απριλίου

Μπολόνια-Πάρμα (13:30)
Λιβόρνο-Κιέβο
Βερόνα-Φιορεντίνα
Τορίνο-Τζένοα
Σαμπντόρια-Ίντερ
Νάπολι-Λάτσιο
Μίλαν-Κατάνια (21:45)

Δευτέρα, 14 Απριλίου

Ουντινέζε-Γιουβέντους (21:45)Πηγή: sport-fm.gr

Νίκη ανάσα για Άντο Ντεν Χάαγκ!

Τη νίκη-ανάσα εντός έδρας πήρε η Άντο Ντεν Χάαγκ κόντρα στην Ουτρέχτη (4-1) στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής του Ολλανδικού πρωταθλήματος.

Νίκη ανάσα για Άντο Ντεν Χάαγκ
Περίπατο έκανε η Άντο Ντεν Χάαγκ στην εντός έδρας κόντρα με την Ουτρέχτη (4-1) στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής του ολλανδικού πρωταθλήματος. Οι γηπεδούχοι πήραν τους πολυπόθητους τρεις βαθμούς που τους έδωσαν ανάσα στο κυνήγι της παραμονής.

Οι παίκτες της Άντο Ντεν Χάαγκ μπήκαν αποφασισμένοι στον αγωνιστικό χώρο ανοίγοντας το σκορ στο 31΄με τον Άλμπεργκ. Έντεκα λεπτά αργότερα ο Φαν Ντούινεν διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του.

Η Ουτρέχτη δεν κατάφερε να αντιδράσει ούτε στο δεύτερο ημίχρονο κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι με τον Σκετ έκαναν το 3-0 στο 69’, με τον Κράμερ να γράφει το 4-0 στο 75’.

Το γκολ της τιμής για την Ουτρέχτη σκόραρε στο 90’ ο Τούρνστρα.

Πρόγραμμα και αποτελέσματα 31ης αγωνιστικής

Παρασκευή 4/4

Ζβόλ-Γκρόνινγκεν 0-1
(Mπoντεγκίν 70’)

Σάββατο 5/4

Χέρενφεν-PSV Αϊντχόφεν 3-0
(Μπασατσίκογλου 31', Λα Πάρρα 79', Φινμπόγκασον 87')
Μπρέντα-Τβέντε 0-2
(Γκουτιέρεζ 39', Τάντιτς 50')
Ναϊμέγκεν-Καμπούρ
Χέρακλες-Γκόου Εχέντ Ιγκλς

Κυριακή 6/4

Ντεν Χάαγκ-Ουτρέχτη 4-1
(31’Αλμπεργκ, 42’ Φαν Ντούινεν, 69’ Σκετ, 75’ Κράμερ- 90’ Τούρνστρα)
Φέγενορντ-Βάαλβαϊκ
Φίτεσε-Άγιαξ
Ρόντα-Αλκμάαρ

Επόμενη αγωνιστική 32η

Παρασκευή 11/4

Γκρόνινγκεν-Μπρέντα

Σάββατο 12/4

Γκόου Εχέντ Ιγκλς-Χέρενφεν
Καμπούρ-Φίτεσε
Τβέντε-Ρόντα

Κυριακή 13/4

Άγιαξ-Ντεν Χάαγκ
Αλκμάαρ-Ναϊμέγκεν
Βάαλβαϊκ-Ζβόλ
Ουτρέχτη-Χέρακλες
PSV Αϊντχόφεν-ΦέγενορντΠηγή: sport-fm.gr

Δύσκολα η Ρεάλ, ήττα για Λαμποράλ!

Η Ρεάλ Μαδρίτης διατήρησε, έστω και με άγχος, το απόλυτο στην ισπανική λίγκα νικώντας την Καχασόλ για την 26η αγωνιστική. Ήττα για Λαμποράλ Κούτσα.

Δύσκολα η Ρεάλ, ήττα για Λαμποράλ
Απρόσμενα δύσκολα, η Ρεάλ επικράτησε της Καχασόλ στη Μαδρίτη για την 26η αγωνιστική με 81-75 και παρέμεινε αήττητη. Ο Σέρχιο Γιουλ είχε 15 πόντους, οι Νίκολα Μίροτιτς, Φελίπε Ρέγες και Σαλά Μεχρί 13, ενώ ο Γιάννης Μπουρούσης είχε 5 πόντους (1/1 δίποντο, 1/2 τρίποντα), 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 17:23.

Η Βαλένθια πέρασε με 86-81 από την έδρα της πέμπτης Γκραν Κανάρια και παραμένει σε απόσταση ασφαλείας από την τρίτη Μπαρτσελόνα.

Η Λαμποράλ Κούτσα, που συνεχίζει να μάχεται για τα play offs, έχασε από την προτελευταία Μούρθια με 89-80 παρά την εξαιρετική εμφάνιση του Τόμας Ερτέλ που είχε 22 πόντους και 8 ασίστ.

Η Μανρέσα έχασε με 81-74 από την Εστουντιάντες με τον Χάρη Γιαννόπουλο σε 12:00 να έχει 2 πόντους (1/1 δίποντο, 0/1 τρίποντο) και 1 ριμπάουντ.

Αναλυτικά η 26η αγωνιστική:

Σάββατο 5/4
Μπιλμπάο-Βαγιαδολίδ 93-77
Τενερίφη-Ουνικάχα Μάλαγα 60-71
Ομπραντόιρο-Λαγκούν Άρο 72-76

Κυριακή 6/4
Μούρθια-Λαμποράλ Κούτσα 89-80
Φουενλαμπράδα-Μπανταλόνα 76-69
Μανρέσα-Εστουντιάντες 74-81
Ρεάλ Μαδρίτης-Καχασόλ 81-75
Γκραν Κανάρια-Βαλένθια 81-86
Σαραγόσα-Μπαρτσελόνα 19:00

Δείτε τη βαθμολογία της ισπανικής λίγκας Πηγή: sport-fm.gr

Πετρόπουλος: «Θα παλέψουμε μέχρι το τελευταίο λεπτό»

Αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το τελευταίο λεπτό για την παραμονή τους στην κατηγορία είναι οι παίκτες του Απόλλωνα Σμύρνης, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Αντώνης Πετρόπουλος.

Πετρόπουλος: «Θα παλέψουμε μέχρι το τελευταίο λεπτό»
Τον καλύτερο τους εαυτό θα δώσουν οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα στις δύο τελευταίες αγωνιστικές της Σούπερ Λίγκας, στις οποίες θέλουν νίκες για να παραμείνουν στην κατηγορία, όπως δήλωσε ο Αντώνης Πετρόπουλος.

Ο επιθετικός της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» ανέφερε πως θα έχουν δύσκολο έργο στα εναπομείναντα παιχνίδια, όμως επισήμανε πως ο ίδιος όπως και οι συμπαίκτες του είναι αφοσιωμένοι στην προσπάθεια τους, χωρίς να επηρεάζονται από τα όσα «κακώς γίνονται, αν γίνονται».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην εφημερίδα «Real News»:

Για τις τελευταίες αναμετρήσεις: «Μένουν δύο ματς και θέλουμε ισάριθμες νίκες. Προσπαθούμε να μη δίνουμε σημασία σε σενάρια και υπολογισμούς, αλλά να δουλεύουμε για να παρουσιαστούμε όσο πιο έτοιμοι γίνεται, πρώτα με τον Εργοτέλη και την τελευταία αγωνιστική με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Μας περιμένει δύσκολο έργο, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο, βλέπει τι γίνεται. Εμείς από την πλευρά μας οφείλουμε να είμαστε σωστοί κι όσα κακώς γίνονται, αν γίνονται, δεν μας αφορούν, δεν πρόκειται να μας αφορούν».

Για τον ίδιο σημείωσε: «Είμαι παίκτης του Απόλλωνα κι αφοσιωμένος στην προσπάθεια όλων των παιδιών να κρατήσουμε την ομάδα στην κατηγορία. Θα είναι κρίμα να πέσει, γιατί είναι μία από τις λίγες που δεν χρωστάει πουθενά και που γενικότερα αποπνέει υγεία. Δική μου δουλειά είναι να σκοράρω κι αυτό κάνω. Σίγουρα με την πάροδο του χρόνου έχω ωριμάσει κι αυτό προφανώς βγαίνει στο γήπεδο».

Βήμα… παραμονής από Μάλαγα!!

Από δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο κατάφερε να πετύχει η Μάλαγα απέναντι στην Γρανάδα, την οποία νίκησε με σκορ 4-1 για την 32η αγωνιστική της Primera Division. Πάλι στον πάγκο ο Καρνέζης.

Βήμα… παραμονής από Μάλαγα
Νίκη με την οποία αυξάνει τις πιθανότητες για την παραμονή της στην Primera Division πέτυχε η Μάλαγα, η οποία επικράτησε με σκορ 4-1 της Γρανάδα.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 14’ έπειτα από κόρνερ του Σάμουελ και κεφαλιά του Καμάτσο, ο οποίος έστειλε… συστημένη την μπάλα στην εστία του Ρομπέρτο, ο οποίος άφησε ξανά τον Ορέστη Καρνέζη στον πάγκο των Ανδαλουσιανών.

Οι φιλοξενούμενοι λίγο έλειψε να ισοφαρίσουν στο 32’, όμως ο Αραμπί δεν κατάφερε να κερδίσει τον Καμπαγέρο και τέσσερα λεπτά αργότερα η Μάλαγα διπλασίασε τα τέρματά της.

Στο 42’ η ομάδα του Λούκας Αλκαράθ είχε την ευκαιρία να μειώσει, αλλά και πάλι ο Αραμπί αστόχησε από τα έντεκα βήματα και ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων απόκρουσε την εκτέλεσή του.

Στην επανάληψη, η Μάλαγα – λόγω και της εξέλιξης που είχε ο αγώνας στο πρώτο ημίχρονο – μπήκε δυνατά και στο 47’ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Σάντα Κρουζ να κάνει το 3-0, κάτι που πέτυχε δύο λεπτά αργότερα από το πέναλτι που κέρδισε ο Καμάτσο και ευστόχησε ο Αμπραμπάτ.

Από εκεί και πέρα, εξελίχθηκε σε διαδικαστικού χαρακτήρα το παιχνίδι, με τους γηπεδούχους να σκοράρουν ξανά (στο 74’) με τον Χουανμί και να κάνουν το 4-0.

Το μόνο που έκαναν οι φιλοξενούμενοι ήταν να πετύχουν το γκολ της τιμής χάρη στον Ελ Αραμπί στο 78.

Το πρόγραμμα της 32ης αγωνιστικής της Πριμέρα Ντιβισιόν:

Παρασκευή, 04 Απριλίου
Αλμερία – Οσασούνα 1-2
(73’ Σοριάνο – 19’ Ριέρα, 33’ Αρίμπας)

Σάββατο, 05 Απριλίου
Ατλέτικο Μαδρίτης – Βιγιαρεάλ 1-0
(14' Ραούλ Γκαρθία)

Μπαρτσελόνα – Μπέτις 3-1

Σοσιεδάδ – Ρεάλ Μαδρίτης 0-4
(44' Ιγιαραμέντι, 65' Μπέιλ, 85' Πέπε, 88' Μοράτα)

Ράγιο Βαγιεκάνο – Θέλτα 3-0
(26' Ροτσίνα, 48', 60' Μπουένο)

Κυριακή, 06 Απριλίου

Μάλαγα – Γρανάδα 4-1
(14’, 37’ Καμάτσο, 50’ πεν. Αμραμπάτ Ν., 74’ Χουανμί – 78’ Ελ Αράμπι)

Έλτσε – Χετάφε (18:00)
Σεβίλλη – Εσπανιόλ (20:00)
Βαγιαδολίδ – Βαλένθια (22:00)

Δευτέρα, 07 Απριλίου
Λεβάντε – Αθλέτικ Μπιλμπάο (23:00)


Η επόμενη (33η) αγωνιστική:

Παρασκευή, 11 Απριλίου
Οσασούνα – Βαγιαδολίδ

Σάββατο, 12 Απριλίου
Θέλτα – Σοσιεδάδ
Βιγιαρεάλ – Λεβάντε
Γρανάδα – Μπαρτσελόνα
Ρεάλ Μαδρίτης – Αλμερία

Κυριακή, 13 Απριλίου
Μπέτις – Σεβίλλη
Βαλένθια – Έλτσε
Χετάφε – Ατλέτικο Μαδρίτης
Εσπανιόλ – Ράγιο Βαγιεκάνο

Δευτέρα, 14 Απριλίου
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Μάλαγα Πηγή: sport-fm.gr

«Νίκη για το καλύτερο πλασάρισμα»

Το τρίποντο θέλουν στον Παναιτωλικό εν όψει της προτελευταίας αγωνιστικής, στην οποία θα αντιμετωπίσουν τον Πλατανιά για να πλασαριστούν όσο πιο ψηλά γίνεται στο πρωτάθλημα.

«Νίκη για το καλύτερο πλασάρισμα»
Να παρουσιαστούν σοβαροί και συγκεντρωμένοι θέλουν στον Παναιτωλικό εν όψει της αναμέτρησης με τον Πλατανιά για την αναμέτρηση της 33ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Αντρέ Μπικέι.

Ο Ισπανός αμυντικός της ομάδας του Αγρινίου τόνισε πως μπορεί να έχουν εξασφαλίσει την παραμονή στην κατηγορία ωστόσο στόχος τους είναι να πάρουν τους τρεις βαθμούς και να πλασαριστούν όσο πιο ψηλά γίνεται.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα της Nova:

Για το πως αντιμετωπίζει το παιχνίδι με τον Πλατανιά:
«Πρέπει να' μαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι, σίγουρα θέλουμε να πάρουμε το παιχνίδι για να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται, ξέρουμε ότι στα τελευταία 3-4 ματς δεν είμαστε στην κατάσταση που ήμασταν στο προηγούμενο μέρος του πρωταθλήματος λόγω κάποιων πραγμάτων, όπως συγκέντρωσης ή κούρασης, αλλά ελπίζουμε ότι απέναντι στον Πλατανιά θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να τερματίσουμε στην ψηλότερη θέση που μπορούμε».

Για το που θα κριθεί το παιχνίδι:
«Ξέρουμε ότι παίζουν για την παραμονή τους, εμείς απ' την άλλη μεριά παίζουμε για να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται στο βαθμολογικό πίνακα, θα' ναι ένα ενδιαφέρον παιχνίδι και ελπίζουμε να' μαστε σε καλή κατάσταση».

Για το ότι ο Παναιτωλικός δυσκολεύεται να νικήσει εκτός έδρας:
«Πιο σημαντικό είναι να' χουμε στο μυαλό μας ότι πρέπει να παίξουμε για να κερδίσουμε, από εκεί και μετά ξέρουμε ότι δεν έχουμε πάρει πολλούς βαθμούς εκτός έδρας, αλλά απ' την άλλη μεριά είμαστε υποχρεωμένοι να κερδίσουμε και σ' αυτό και στο τελευταίο παιχνίδι για να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται».

«Θέλουμε το Κύπελλο»!

Την επιθυμία να κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό εξέφρασε ο Γκόρντον Σίλντενφελντ στο match programme των «πρασίνων» για το αποψινό ματς με τον Λεβαδειακό.

«Θέλουμε το Κύπελλο»!
Την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας με τη φανέλα του Παναθηναϊκού έθεσε ως προσωπικό του στόχο ο Γκόρντον Σίλντενφελντ, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο match programme του «τριφυλλιού» εν όψει του αποψινού αγώνα με τον Λεβαδειακό στη Λεωφόρο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κροάτης στόπερ στο match programme του αποψινού ματς

Με την σεζόν να οδεύει προς το τέλος της, η εικόνα του Παναθηναϊκού δεν έχει καμία σχέση με εκείνη του πρώτου καιρού. Το ίδιο, όμως, ισχύει και για την προσωπική σου απόδοση. Τι εξήγηση δίνεις επ’ αυτού;

«Καταρχάς, κάθε παίκτης χρειάζεται χρόνο να γνωρίσει τους συμπαίκτες του, το ίδιο ισχύει και για μένα... Επίσης, φέτος αλλάξαμε πολλούς παίκτες. Η ομάδα είναι καινούργια, με νέα παιδιά και ήταν φυσικό να μην είμαστε έτοιμοι από την αρχή. Ωστόσο βελτιωνόμαστε! Ανεξάρτητα αν ακούγεται κλισέ, ή δεν… αρέσει στον κόσμο και τους δημοσιογράφους, η αλήθεια είναι μια: χρειάζεται χρόνος πάντα για κάθε ομάδα! Πιστεύω, όμως, ότι ήρθε πλέον η ώρα να γινόμαστε μόνο καλύτεροι. Θα δείξουμε ακόμα περισσότερα πράγματα, σαν ομάδα. Κι εγώ νιώθω καλύτερα, παίζω καλύτερα, μου το λέτε κι εσείς (γέλια), οπότε όλα καλά…».

Ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος να παίξει στα πλέι-οφ, βρίσκεται στα ημιτελικά του Κυπέλλου με την προοπτική του τελικού. Τι θα συνιστά επιτυχία για σένα, σε ομαδικό αλλά και ατομικό επίπεδο;

«Για εμένα, μέχρι τώρα είμαστε μέσα στους στόχους μας, παρότι λίγοι ίσως να το πίστευαν... Βέβαια πρέπει να πάμε από παιχνίδι σε παιχνίδι, να μην… παρασυρθούμε! Από εκεί και πέρα, σίγουρα πρέπει να πάμε στον τελικό του Κυπέλλου, όπου εκεί όλα γίνονται. Θα αντιμετωπίσουμε μια καλή ομάδα, δεν θα είναι εύκολο, αλλά θα παλέψουμε είτε με τον Ολυμπιακό είτε με τον ΠΑΟΚ. Θέλουμε να πάρουμε τον τίτλο και θα είναι ενδιαφέρον… Παράλληλα, θα παίξουμε στα πλέι οφ όπου όλα είναι ανοιχτά αλλά εύχομαι και πιστεύω πραγματικά ότι, αν παίξουμε όπως τελευταία, μπορούμε να βγούμε πρώτοι και να παίξουμε ξανά στην Ευρώπη και το Τσάμπιονς Λιγκ!».

Έχεις εμπειρία από τα πλέι-οφ, συμμετέχοντας πέρυσι με τον ΠΑΟΚ, όπου μάλιστα τερμάτισε και πρώτος. Ποιο είναι το… μυστικό, για να κάνει το ίδιο η ομάδα και φέτος, δεδομένου ότι αυτή την στιγμή έχει και βαθμολογικό μειονέκτημα;

«Δεν πιστεύω να είσαι… κατάσκοπος (γέλια); Και τότε ξεκινήσαμε πρώτοι, μείναμε στα πρώτα ματς πίσω, αλλά τελικά καταφέραμε να ανατρέψουμε. Κοίταξε να δεις. Οι βαθμοί είναι… άχρηστοι, σε τελική ανάλυση, αφού πάνω απ’ όλα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος ψυχολογικά. Το πρόβλημα είναι ότι τα ματς αυτά έρχονται στο τέλος της σεζόν και είσαι κουρασμένος, πνευματικά και σωματικά. Δυστυχώς, ούτε κι εμένα μου αρέσει, αλλά… έτσι είναι! Οπότε, αν υπήρχε μυστικό, θα έλεγα ότι είναι να είσαι συγκεντρωμένος σε όλα τα ματς αλλά και να μείνεις μακριά από κάρτες και τραυματισμούς».

Στην περυσινή διαδικασία, ήσουν εκείνος που ουσιαστικά χάρισε στον ΠΑΟΚ την πρωτιά στα πλέι-οφ, με το γκολ σου. Θα ήθελες να επαναληφθεί κάτι ανάλογο και φέτος και να γίνεις… ήρωας ξανά;

«(γελάει) Ναι, ναι, αυτό ήταν μεγάλο… παράσημο! Φυσικά και θα ήθελα να το επαναλάβω, αν και δεν θα με πείραζε να μου έλεγε κάποιος πως η ομάδα τα πήγε τέλεια και χωρίς εμένα... Βέβαια, όσο παίξω, θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να το κάνω και φέτος και επειδή πιστεύω ότι σαν ομάδα το αξίζουμε θα ήθελα να τα καταφέρουμε».

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού έχουν δείξει όλη την χρονιά ότι είναι δίπλα στην ομάδα. Εσύ, ως ξένος, πως βιώνεις την ατμόσφαιρα στη Λεωφόρο και τι μήνυμα θα ήθελες να τους στείλεις, ενόψει και των τελευταίων αγώνων;

«Είναι πραγματικά καλή και… καυτή, μπορώ να την συγκρίνω με πολύ λίγα γήπεδα που έχω παίξει στην καριέρα μου στο παρελθόν. Ακόμα και όταν χάνουμε, οι οπαδοί μας είναι εκεί και μας στηρίζουν! Δεν ξέρετε πόσο σπουδαίο είναι αυτό για την ψυχολογία όλων μας, πόσο μάλλον των πιο νεαρών παιδιών που είναι και Έλληνες και το εισπράττουν περισσότερο… Είμαι πολύ χαρούμενος που είναι στο πλευρό μας, δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο μήνυμα. Απλά, συνεχίστε να μας στηρίζετε όπως το κάνετε…».

Με το Μουντιάλ να βρίσκεται… προ των πυλών, ουσιαστικά, δεν θα μπορούσαμε να μην σε ρωτήσουμε και για την Εθνική. Ποιοι είναι οι στόχοι σου, αν υποθέσουμε ότι θα πας στη Βραζιλία;

«Ελπίζω, καταρχάς, ότι θα μείνω μακριά από τραυματισμούς και πιστεύω ότι αν τα καταφέρω θα είμαι κι εγώ στην αποστολή! Θα είναι δύσκολα πάντως στη Βραζιλία, είναι διαφορετικό το κλίμα, η ατμόσφαιρα, χωρίς να αναφέρω καν το αγωνιστικό… Όμως, έχουμε καλούς και ποιοτικούς παίκτες, που παίζουν στα καλύτερα πρωταθλήματα και ο κόσμος στην Κροατία περιμένει πολλά από εμάς. Εγώ θέλω να δώσω το παρόν και να βοηθήσω όσο μπορώ την ομάδα με την εμπειρία και την παρουσία μου. Σαν ομάδα, θέλουμε σίγουρα να περάσουμε τον όμιλο σε πρώτη φάση και μετά… βλέπουμε. Όλα γίνονται!».

Μιλιάζες: «Νίκη για τον κόσμο μας»

Να εκμεταλλευτούν τα λάθη της Ξάνθης και να πάρουν τη νίκη στη μεταξύ τους αναμέτρηση θέλουν στον ΟΦΗ, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Κάρλος Μιλιάζες.

Μιλιάζες: «Νίκη για τον κόσμο μας»
Τη νίκη θέλουν στον ΟΦΗ εν όψει της αναμέτρησης της 33ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας στην οποία οι Κρητικοί θα φιλοξενήσουν την Ξάνθη, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Κάρλος Μιλιάζες.

Ο Πορτογάλος αμυντικός των Κρητικών τόνισε πως σκοπεύουν να εκμεταλλευτούν τα λάθη των αντιπάλων τους για να φτάσουν στη νίκη. Ακόμη, απεύθυνε κάλεσμα στον κόσμο να πάνε στο γήπεδο και να βοηθήσουν τους παίκτες να πάρουν το τρίποντο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα της Nova:

«Θέλουμε να διατηρήσουμε τη θέση μας γι' αυτό στα τελευταία δύο παιχνίδια θέλουμε τη νίκη πάση θυσία. Θυμόμαστε το τι είχε γίνει στην πρώτη αναμέτρηση με την Ξάνθη οπότε τώρα θα είναι η άλλη όψη του νομίσματος. Τώρα θέλουμε τη νίκη και μιλώντας εκ μέρους της ομάδας μου θέλουμε τον κόσμο στη γήπεδο για να μπορέσουμε να κερδίσουμε. Έχουν καλή ομάδα αλλά το ποδόσφαιρο έτσι είναι, άλλες φορές παίζεις καλά άλλες όχι και τόσο και θα προσπαθήσουμε με τη σειρά μας να εκμεταλλευτούμε τα λάθη που θα κάνουν. Είμαστε δυνατοί και συγκεντρωμένοι και όλοι θέλουν τη νίκη ειδικά οι φίλαθλοι που την αξίζουν και θέλουμε να τους τη χαρίσουν».

Βλέπει τίτλο ο Χάμιλτον!!

Ως ευκαιρία χαρακτήρισε ο Λιούις Χάμιλτον τη φετινή σεζόν για τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος της Formula 1, δεδομένης της απόδοσης της Mercedes.

Βλέπει τίτλο ο Χάμιλτον
Μπορεί προς το παρόν να έχουν πραγματοποιηθεί μόλις τα δύο πρώτα γκραν πρι του πρωταθλήματος της Formula 1, ωστόσο ο Λιούις Χάμιλτον προβλέπει πως φέτος είναι η καλύτερη ευκαιρία του για να διεκδικήσει τον δεύτερο τίτλο του.

Ο νικητής του γκραν πρι της Μαλαισίας και Poleman του αγώνα στο Μπαχρείν δήλωσε πως δεν μπορεί να έχει παράπονο από το φετινό μονοθέσιο.

«Χωρίς αμφιβολία φέτος είναι ευκαιρία. Νιώθω πολύ άνετα με το μονοθέσιο, όχο όπως πέρυσι που δεν είχα καλή αίσθηση. Με το φετινό μονοθέσιο δεν θα μπορούσα να ζητήσω κάτι άλλο, νιώθω ότι είναι συνέχεια του σώματος μου. Κατασκευάστηκε για μένα», ήταν τα λόγια του Βρετανού πιλότου, ο οποίος συμπλήρωσε πως περιμένει από τις Red Bull και Ferrari να έχουν καλύτερη απόδοση στη συνέχεια του πρωταθλήματος.Πηγή: sport-fm.gr

Τσίκινης: «Συνάδελφοι, προσοχή»!

Η Ηρακλής Τσίκινης, με δηλώσεις του στον NovaΣΠΟΡ FM, ζητάει συγκέντρωση από τους διαιτητές, στις δυο τελευταίες κρίσιμες αγωνιστικές της Super League.

Τσίκινης: «Συνάδελφοι, προσοχή»!
Ο πρώην διεθνής διαιτητής τόνισε ότι θα πρέπει οι πρώην συνάδελφοι του να μη δώσουν τροφή για σχόλια και πρόσθεσε πως είναι απαραίτητο να κατανοούν άπαντες τα ανθρώπινα λάθη των ρέφερι.

Αναλυτικά, ο Ηρακλής Τσίκινης μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 για:
-Τον ρόλο των διαιτητών στις τελευταίες αγωνιστικές:

«Είναι δύσκολα παιχνίδια. Ο ρόλος του διαιτητή είναι σημαντικός και πρέπει να μειώσει τα λάθη για να μην κρίνει αποτέλεσμα. Πάμε σε παιχνίδια που κρίνουν παραμονή ή υποβιβασμό. Προσοχή στους διαιτητές. Πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι μακριά από οποιαδήποτε παρέμβαση. Να παίζουν 50-50.

Στην Ελλάδα υπάρχει καχυποψία και δεν καταλαβαίνουμε πως υπάρχει και το ανθρώπινο λάθος. Αυτό δεν διορθώνεται αμέσως, είναι θέμα παιδείας. Να προσπαθήσουμε όλοι, παράγοντες, Τύπος, ΕΠΟ και ομάδες. Να γίνει σαφές ότι πρέπει να αποδεχθούμε τα ανθρώπινα λάθη».

Σαλίνο: «Θα είναι δύσκολο παιχνίδι, αλλά θέλουμε την πρόκριση»

Το Κύπελλο με το οποίο θα πανηγυρίσουν το νταμπλ θέλει ο Λεάντρο Σαλίνο. Ο δεξιός μπακ χαφ των «ερυθρολεύκων» τόνισε πως με αυτόν τον τρόπο θα τελειώσει ιδανικά μια πολύ καλή σεζόν.

Σαλίνο: «Θα είναι δύσκολο παιχνίδι, αλλά θέλουμε την πρόκριση»
Την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας θέλει ο Λεάντρο Σαλίνο, ο οποίος ωστόσο τόνισε πως περιμένουν έναν δύσκολο αγώνα στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ, στον οποίο θα πάνε με το υπέρ τους (2-1).

Ο δεξιός μπακ χαφ των «ερυθρολεύκων» δήλωσε πως διανύουν μια πολύ καλή σεζόν, στην οποία θα νιώσουν ολοκληρωμένοι αν κατακτήσουν και το Κύπελλο, πανηγυρίζοντας έτσι το νταμπλ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην εφημερίδα «Real News»:

Για το 2-1 του πρώτου αγώνα: «Παίξαμε πολύ καλά. Ο ΠΑΟΚ μπήκε μόνο μία φορά στην περιοχή μας κι έβαλε ένα γκολ. Κυριαρχήσαμε ολοκληρωτικά στο παιχνίδι. Έχουμε το αβαντάζ της νίκης μας για τη ρεβάνς».

Όσο για τον επαναληπτικό: «Φυσικά και πιστεύω στην πρόκριση. Ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο το παιχνίδι στο γήπεδό τους. Έχουμε όμως εξαιρετική ομάδα και θέλουμε να πάμε στον τελικό. Διανύουμε μία πολύ καλή σεζόν. Αν κερδίσουμε το Κύπελλο θα νιώσουμε ολοκληρωμένοι, αφού θα έχουμε κάνει το νταμπλ».

Σκόνδρας: «Μπορεί ο ΠΑΟΚ να περάσει»

Την πίστη ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να προκριθεί στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, παρότι ηττήθηκε με σκορ 2-1 στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης, εξέφρασε ο Γιάννης Σκόνδρας.

Σκόνδρας: «Μπορεί ο ΠΑΟΚ να περάσει»
Αισιόδοξος ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί στον επαναληπτικό του 2-1 του Καραϊσκάκη και να περάσει εκείνος αντί του Ολυμπιακού στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας παρουσιάστηκε ο Γιάνης Σκόνδρας.

«Νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να είναι στον τελικό του Κυπέλλου, αν επιτέλους υπάρχει μία διαιτησία υψηλού επιπέδου», τόνισε μεταξύ άλλων ο διεθνής μπακ των Θεσσαλονικέων.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο 24χρονος άσος στην «Real News»

Για την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη:

«Καταφέραμε πολύ δύσκολα στο πρώτο παιχνίδι στο Καραϊσκάκη να κρατήσουμε ένα αποτέλεσμα, το οποίο μπορούμε να διαχειριστούμε στη ρεβάνς. Θεωρώ ότι οι διαφορές μας με τον Ολυμπιακό δεν είναι μεγάλες. Κι εμείς τον γνωρίζουμε καλά ως ομάδα, αλλά κι αυτός μα ξέρει εξίσου καλά. Η Τούμπα είναι σίγουρα ένα μεγάλο πλεονέκτημα για μας και μπορεί να μας βοηθήσει να ανατρέψουμε την κατάσταση».

Για τη διαιτησία του πρώτου ματς στο Κύπελλο Ελλάδας:

«Νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να είναι στον τελικό του Κυπέλλου, αν επιτέλους υπάρχει μία διαιτησία υψηλού επιπέδου. Θα πρέπει πάντως να είμαστε προσεκτικοί, καθώς οποιαδήποτε ενασχόλησή μας με τον διαιτητή την ώρα του αγώνα, μόνο κακό μπορεί να μας κάνει. Κι αυτό διότι όλοι περιμένουν την ευκαιρία να τιμωρήσουν έναν παίκτη του ΠΑΟΚ».

Για το τι θα χρειαστεί η ομάδα του για την πρόκριση:

«Χρειάζεται πίστη, θέληση και προ πάντων συσπείρωση με τον κόσμο μας. Αν έχουμε τα στοιχεία αυτά, θα προσπεράσουμε οποιοδήποτε εμπόδιο και θα φτάσουμε στον τελικό».

«Νίκη για να κάνουμε ένα βήμα προς τη σωτηρία»

Να πάρουν τη νίκη κόντρα στον Παναιτωλικό θέλουν στον Πλατανιά, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο τερματοφύλακας των Κρητικών, Κώστας Περιστερίδης.

«Νίκη για να κάνουμε ένα βήμα προς τη σωτηρία»
Το σύνθημα της νίκης έδωσε ο Κώστας Περιστερίδης ενόψει της αναμέτρησης με τον Παναιτωλικό στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Ο τερματοφύλακας του Πλατανιά δήλωσε θα έχουν δύσκολο έργο κόντρα στην ομάδα του Αγρινίου, η οποία έχει πολλούς καλούς παίκτες επιθετικά, επισημαίνοντας ωστόσο πως οι ίδιοι θα μπούν στον αγωνιστικό χώρο για να πάρουν τους τρεις βαθμούς.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα της Nova:

«Έχουνε μείνει δύο παιχνίδια ακόμα. Στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό θέλουμε τη νίκη για να κάνουμε ένα βήμα προς τη σωτηρία. Με δύο νίκες σωζόμαστε, ο Παναιτωλικός έχει πολύ καλή ομάδα, με αρκετά καλούς παίκτες επιθετικά, έχει σωθεί από πολύ νωρίς και αυτό τους βοήθησε αρκετά. Εμείς όμως πρέπει να κοιτάξουμε τη δική μας ομάδα και να κερδίσουμε».

Τσάβες: «Θέλω να μείνω στον ΠΑΣ»

Να συνεχίσει με τον ΠΑΣ Γιάννινα θέλει ο Κρίστιαν Τσάβες, ο οποίος δήλωσε ικανοποιημένος από την ομάδα του.

Τσάβες: «Θέλω να μείνω στον ΠΑΣ»
Την επιθυμία του να μείνει στον ΠΑΣ Γιάννινα εξέφρασε ο Κρίστιαν Τσάβες, ο οποίος δήλωσε ικανοποιημένος από την ομάδα και από το κλίμα που επικρατεί.

Ακόμη, ο μέσος από την Αργεντινή αναφέρθηκε στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας επισημαίνοντας πως γνωρίζουν το δύσκολο έργο που έχουν κόντρα στους «ερυθρόλευκους», ωστόσο τόνισε πως όλοι θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να διεκδικήσουν ότι καλύτερο μπορούν.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα της Nova:

Για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό: «Είναι δύσκολο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, είναι πάρα πολύ καλή ομάδα και πρέπει να κάνουμε το καλύτερο από μας για να μπορέσουμε να πάρουμε κάτι ή μέσω της ισοπαλίας ή άμα είναι εύκολο να κερδίσουμε το παιχνίδι, το ξέρουμε ότι είναι δύσκολα τώρα τα πράγματα για μας και θα κάνουμε το καλύτερο».

Για το ότι ο Ολυμπιακός έχει εξασφαλίσει το πρωτάθλημα:
«Δεν μπορούμε τώρα να σκεφτούμε πως θα έρθει ο Ολυμπιακός, πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας και να κάνουμε δυνατά και τους περιμένουμε για να κάνουμε το καλύτερο παιχνίδι για να πάρουμε κάτι».

Για τις απουσίες του ΠΑΣ:
«Ξέρουμε ότι είναι δύσκολα τώρα που έχουμε πολλούς τραυματίες και θα μπορούμε με αυτούς που έχουμε τώρα και κάνει δουλειά ο προπονητής, θα βρούμε τον καλύτερο τρόπο για να κάνουμε καλό παιχνίδι».

Για το γεγονός ότι έχει ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς:
«Δεν είχα κάνει προετοιμασία για να είμαι σε καλή κατάσταση, αλλά με αυτά τα λίγα που έκανα στην Αργεντινή μπορώ να βοηθήσω την ομάδα και θα κάνω το καλύτερο στην τελευταία αγωνιστική για να βοηθήσω τον ΠΑΣ Γιάννινα να μείνει στην κατηγορία».

Για το αν θέλει να μείνει στον ΠΑΣ:
«Ναι, έχω συμβόλαιο ακόμη, θέλω να μείνω εδώ, είμαι ευχαριστημένος, όλα τα παιδιά είναι καλά εδώ».

Για την οικογένειά του:
«Τώρα φτιάχνουμε τα χαρτιά για να έρθουν εδώ η γυναίκα μου και το παιδί μου».

Και η… καλή του Ραϊκόνεν στο Μπαχρέιν!

Στο Μπαχρέιν μαζί με τη σύντροφό του, ταξίδεψε ο Κίμι Ραϊκόνεν εν όψει του τρίτου γκραν πρι της σεζόν.

Και η… καλή του Ραϊκόνεν στο Μπαχρέιν
Κάτι περισσότερο από ένας χρόνος έχει περάσει από τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για το διαζύγιο του Κίμι Ραϊκόνεν με τη σύζυγό του.

Ωστόσο, ο Φινλανδός πιλότος δείχνει να έχει ξεπεράσει τον χωρισμό του, έχοντας βρει παρηγοριά στην Μίντου Βιρτάνεν.

Το 27χρονο μοντέλο πλέον και επίσημα βρίσκεται στο πλευρό του Ραϊκόνεν, τον οποίο συνόδευσε στο γκραν πρι του Μπαχρέιν.Πηγή: sport-fm.gr

Επιθετική στρατηγική θέλει ο Αλόνσο!!

Να ακολουθήσει επιθετική στρατηγική στο γκραν πρι του Μπαχρέιν θέλει ο Φερνάντο Αλόνσο για να ανακτήσει τις θέσεις που έχασε στις κατατακτήριες, λόγω προβλήματος της Ferrari.

Επιθετική στρατηγική θέλει ο Αλόνσο
Σε μηχανικό πρόβλημα οφείλεται η υποτονική απόδοση του Φερνάντο Αλόνσο στις κατατακτήριες δοκιμές της πίστας του Μπαχρέιν, στις οποίες ο Ισπανός πλασαρίστηκε στη δέκατη θέση.

Ο Αλόνσο παρουσιάστηκε απογοητευμένος λόγω του προβλήματος που αντιμετώπισε η F14T, ωστόσο τόνισε πως θέλει μια επιθετική στρατηγική για το γκραν πρι, ώστε να ανακτήσει τις θέσεις που έχασε από τις κατατακτήριες.

«Είναι λυπηρό ότι αντιμετωπίσαμε πρόβλημα στον κινητήρα στις κατατακτήριες δοκιμές, ενώ δεν είχαμε κανένα πρόβλημα στις ελεύθερες δοκιμές. Είναι λυπηρό γιατί έτσι είναι ο μηχανοκίνητος αθλητισμός. Πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν χάσαμε την ευκαιρία να πάρουμε την πολ ποζίσιον, αλλά χάσαμε κάποιες θέσεις τις οποίες μπορούμε να ανακτήσουμε στην εκκίνηση», ήταν τα λόγια του Ισπανού, ο οποίος στη συνέχεια πρόσθεσε.

«Με την τιμωρία του Ρικιάρντο θα εκκινήσω ένατος από την καθαρή πλευρά της πίστας. Συνεπώς θέλουμε να το εκμεταλλευτούμε αυτό και να κάνουμε έναν επιθετικό αγώνα».Πηγή: sport-fm.gr

Ο κακός… χαμός!!

Οι αγώνες που έχουν ενδιαφέρον για την παραμονή στην κατηγορία επισκιάζουν ακόμη και την «πρόβα» για τα πλέι οφ – ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ατρόμητο – στην 33η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Ο κακός… χαμός!
Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον στη μάχη που θα δοθεί στην 33η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας για την παραμονή, αφού οχτώ ομάδες εκ των οποίων οι δύο κινδυνεύουν με άμεσο υποβιβασμό ή να δώσουν μπαράζ στο τέλος της σεζόν.

Μετά τη νίκη του Πλατανιά επί της Ξάνθης, έχει γίνει μεγάλη κουβέντα για τους συλλόγους που θα παλέψουν για τη σωτηρία τους στις δύο εναπομείνασες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Μάλιστα, οι αγώνες για την παραμονή επισκιάζουν και εκείνον που αποτελεί «πρόβα» για τους αγώνες κατάταξης της Σούπερ Λίγκας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ατρόμητο, ο οποίος μπορεί να κρίνει την δεύτερη θέση. Επίσης, σε δεύτερη μοίρα περνάει ο αγώνας του Παναθηναϊκού με τον Λεβαδειακό, και το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα.

Το μυαλό των ποδοσφαιρόφιλων είναι στην «ουρά»: Βέροια - Πανιώνιος (το μόνο στο οποίο «καίγονται» για τους βαθμούς και οι δύο αντίπαλοι), Πλατανιάς - Παναιτωλικός, Απόλλων - Εργοτέλης, ΟΦΗ - Ξάνθη και Καλλονή - Πανθρακικός.

Από τις ομάδες που δεν έχουν πιάσει το όριο των 40 βαθμών, μόνο ο Παναιτωλικός δεν κινδυνεύει, αφού ευνοείται σε όλες τις ισοβαθμίες.

Ποιοι ευνοούνται σε όλες τις ισοβαθμίες

Λεβαδειακός (39 β.): Για να βγει το ακραίο σενάριο που τον φέρνει ισόβαθμο στους 39 με τον Απόλλωνα και τον στέλνει στο μπαράζ με τον 3ο της Football League, είναι αναγκαίο, πέρα από τα αυτονόητα, να νικήσει ο Πανιώνιος στη Βέροια. Ο Λεβαδειακός βγαίνει χαμένος ακόμα και αν στην ισοβαθμία με τον Απόλλωνα μπει ο Παναιτωλικός ή ο ΠΑΣ Γιάννινα.

Πανιώνιος (38 β.): Ακόμα και με ένα βαθμό σήμερα εξασφαλίζεται, μια και εξουδετερώνει τη Βέροια και δεν θα κινδυνεύει ούτε από τον Απόλλωνα, τον οποίο έχει νικήσει δύο φορές. Αν ηττηθεί απόψε, όμως, θα θέλει μετά νίκη ή ισοπαλία με τον Πλατανιά. Διότι θα υστερεί στην τριπλή ισοβαθμία με Ξάνθη, Βέροια στους 38 και αν κάνει δύο νίκες ο Απόλλωνας, πέφτει και απευθείας!

ΠΑΣ Γιάννινα (37 β.): Θέλει μία νίκη για να ησυχάσει χωρίς να νοιάζεται για άλλα αποτελέσματα. Η ισοπαλία δεν είναι σίγουρο ότι θα φτάσει, διότι υστερεί στις ισοβαθμίες με Πανιώνιο (δύο ήττες), Βέροια (ισοπαλία-ήττα). Από την άλλη, έχει διπλή νίκη με Ξάνθη και Πλατανιά.

Καλλονή (36 β.): Οι Λέσβιοι εξασφαλίζονται κατά 99% με μία νίκη, καθώς θα υπερτερούν σε πιθανή ισοβαθμία με τον Απόλλωνα (νίκη-ισοπαλία) στους 39. Ωστόσο, υπάρχει η πιθανότητα τετραπλής ισοβαθμίας στους 39 με Απόλλωνα, Ξάνθη (από την οποία έχει δύο ήττες), Λεβαδειακό, στην οποία η Καλλονή βγαίνει τελευταία!

Ξάνθη (35 β.): Μία νίκη μπορεί να μη φτάσει, ακόμα κι αν δεν νικήσει ο Απόλλων στο Καραϊσκάκη. Ναι μεν βγαίνει πρώτη σε τριπλή ισοβαθμία με Πανιώνιο-Βέροια στους 38 (τελευταίοι οι Νοεσμυρνιώτες) και με Απόλλωνα-Βέροια στους 36 (τελευταίοι οι Μακεδόνες), αλλά υστερεί στην αντίστοιχη με Πλατανιά-Βέροια! Χάνει, επίσης, και αν ισοβαθμήσει με τον Απόλλωνα στη 16η θέση (νίκη 3-2 εντός, ήττα 2-0 εκτός).

Πλατανιάς (34 β.): Με δύο νίκες σώζεται σίγουρα. Και γενικότερα, θα ευνοηθεί σε ισοβαθμίες με την Ξάνθη, την οποία έχει νικήσει δύο φορές. Κοινώς, αν οι Θρακιώτες χάσουν σήμερα, στον Πλατανιά θα φτάνει και το «Χ» στη Νέα Σμύρνη (αν, φυσικά, έχει νικήσει τον Παναιτωλικό).

Απόλλων (33 β.): Με δύο νίκες σώζεται, μια και είναι αδύνατο να φτάσουν τους 39 β. και η Βέροια και ο Πλατανιάς και ο Πανιώνιος. Αν υποθέσουμε ότι χάνει στο Καραϊσκάκη, είναι αναγκαίο να φτάσει απόψε τους 36 β. και να ελπίζει: α) Είτε στο να πάρουν μόνο ένα βαθμό η Ξάνθη (την οποία «έχει» σε ισοβαθμία) ή ο Πλατανιάς, β) Είτε σε μία ήττα της Βέροιας.

Βέροια (32 β.): Οι νίκες με Πανιώνιο και Αστέρα δεν είναι και βέβαιο ότι θα φτάσουν για την άμεση σωτηρία. Σημαντικό θα είναι να νικήσει με δύο γκολ διαφορά τον Πανιώνιο (για να πάρει την ισοβαθμία). Αν χάσει όμως, κινδυνεύει να πέσει από σήμερα (με νίκες Απόλλωνα και Πλατανιά).

Το πρόγραμμα της 33ης αγωνιστικής

Κυριακή, 06 Απριλίου 2014 (19:00)

ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ – ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ Novasports
ΑΠΟΛΛΩΝ – ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Novasports
ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΑΡΗΣ Novasports
ΒΕΡΟΙΑ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ19:00 Novasports 6
Ο.Φ.Η. - SKODA ΞΑΝΘΗ19:00 Novasports 7
Π.Α.Ο.Κ. - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ.19:00 Novasports 2
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ19:00 Novasports 4
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ19:00 Novasports 3
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ19:00 Novasports

*** Ολοι οι αγώνες θα μεταδοθούν σε παράλληλη σύνδεση από το Novasports 1, ενώ για τους οπαδούς, κάθε ματς έχει το δικό του κανάλι για να προβληθεί.

Η τελευταία αγωνιστική

Κυριακή, 13 Απριλίου 2014

SKODA ΞΑΝΘΗ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΑΡΗΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
ΒΕΡΟΙΑ - ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - Π.Α.Ο.Κ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - Ο.Φ.Η.
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

«Πρόβα» πλέι οφ στην Τούμπα!!

Ένα είδος… προετοιμασίας με άμεσο βαθμολογικό ενδιαφέρον αποτελεί για τον ΠΑΟΚ και τον Ατρόμητο η αποψινή τους αναμέτρηση, αφού οι δυο τους θα βρεθούν ξανά στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας.

«Πρόβα» πλέι οφ στην Τούμπα
Μόλις τρεις βαθμοί είναι η διαφορά που χωρίζει τον ΠΑΟΚ και τον Ατρόμητο, οι οποίοι αναμετρώνται απόψε στην Τούμπα για την 33η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας (19:00, Novasports 2, NovaΣΠΟΡ 94,6 και sport-fm.gr).

Αυτό θα είναι το πρώτο από τα τρία παιχνίδια που θα δώσουν οι δύο ομάδες μέχρι τα μέσα Μαΐου, στη μάχη που δίνει για να διεκδικήσουν το «εισιτήριο» για τα προκριματικά του Champions League.

Αυτή τη στιγμή το προβάδισμα το έχουν οι Θεσσαλονικείς και θέλουν να το διατηρήσουν, αφού και ο Παναθηναϊκός… καραδοκεί και περιμένει γκέλα για να πλησιάσει ακόμη περισσότερο στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας εν όψει των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας.

Από την πλευρά τους, οι Περιστεριώτες θέλουν να συνεχίσουν την καλή τους πορεία τη φετινή σεζόν και να φύγουν με ένα θετικό αποτέλεσμα από την Τούμπα, ώστε να διατηρήσουν τις ελπίδες τους για το… σεντόνι της επόμενης σεζόν.

Οι πιθανές συνθέσεις

ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Γλύκος, Κίτσιου, Βίτορ, Ινσαουράλδε, Τζαβέλλας, Κάτσε, Λάζαρ, Νάτχο, Γεωργιάδης, Λούκας, Αθανασιάδης.

Στον πάγκο: Γιακουμής, Σκόνδρας, Βούκιτς, Σαλπιγγίδης, Λίνο, Κουλούρης, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης.

Εκτός ο τιμωρημένος Στοχ και οι τραυματίες Χούσεν, Μαντούρο, Μάρτενς.

Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Τσενάμο, Νάστος, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Γιαννούλης, Δημούτσος, Μπάλλας, Ουμπίδες, Καραμάνος, Μπρίτο, Παπαδόπουλος.

Στον πάγκο: Σηφάκης, Παπουτσογιαννόπουλος, Γεωργίου, Ναπολεόνι, Κιβρακίδης, Θεολόγου, Φωτάκης και Φάμπιο.

Εκτός οι τιμωρημένοι Γκαρσία και Ταυλαρίδης.

Προϊστορία

Σε 17 αγώνες στη Θεσσαλονίκη, ο ΠΑΟΚ έχει εννέα νίκες, ο Ατρόμητος πέντε και οι ισοπαλίες είναι τρεις. Ωστόσο, στα τέσσερα τελευταία ματς εκεί (μαζί με το Κύπελλο) οι Περιστεριώτες έχουν τρεις νίκες και μία ισοπαλία.

Στα τελευταία ματς
Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα (Σκόρερ)

13/01/13 ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 0-0
10/12/11 ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 3-1 (19' Λίνο, 28' (πεν) Βιεϊρίνια, 92' Αθανασιάδης - 61' Μπρίτο)
28/11/10 ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 0-1 (56' Σφακιανάκης)
30/0110 ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 1-0 (88΄ Παπάζογλου)
30/03/08 ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 1-0 (43' (πεν) Γεωργιάδης)Πηγή: sport-fm.gr

Φινάλε με ρεκόρ για Θανάση!! (video)

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο τη σεζόν στο NBDL με τους Ντέλαγουερ 87ερς.

Φινάλε με ρεκόρ για Θανάση (video)
Οι Ντέλαγουερ 87ερς ολοκλήρωσαν τη σεζόν με μόλις 12 νίκες σε 50 ματς, αλλά ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έδειξε τις δυνατότητές του και στο τελευταίο παιχνίδι της περιόδου.

Στην ήττα με 127-108 από τη Σπρίνγκφιλντ Άρμορ, ο 21χρονος φόργουορντ έκανε ατομικό ρεκόρ πόντων με 28 έχοντας 4/5 βολές, 12/16 δίποντα και 0/2 τρίποντα. Παράλληλα είχε 7 ασίστ, 2 ριμπάουντ, 2 τάπες και 1 κλέψιμο σε 38:47.

Ο μεγαλύτερος αδερφός του Γιάννη Αντετοκούνμπο των Μπακς τελείωσε τη σεζόν έχοντας 11,7 πόντους (46,1% στα σουτ, 31,3% στα τρίποντα, 65,9% στις βολές), 4,3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1,3 τάπες και 1,2 κλεψίματα σε 29,1 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο.

Δείτε τα highlights του Αντετοκούνμπο στο τελευταίο του παιχνίδι:


Πηγή: sport-fm.gr

Φήμες για Τιμούρ!

Έντονη φημολογία ότι η ΑΕΚ εξετάζει την περίπτωση του Τιμούρ Κετσπάγια έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες μέρες στην Κύπρο, αν και στην «Ένωση» θέλουν να σταματήσουν την προπονητολογία.

Φήμες για Τιμούρ
Μετά την ισοπαλία της ΑΕΚ με τον Ηλυσιακό, αναπτύχθηκε έντονη φημολογία ότι ο Τραϊανός Δέλλας θα αποτελέσει παρελθόν για την «Ένωση» μετά το τέλος της φετινής σεζόν.

Τα δεδομένα είναι απλά ο 37χρονος προπονητής θα παραμείνει στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο μέχρι το καλοκαίρι και τότε θα αποφασιστεί η τύχη του.

Ωστόσο, δημοσιεύματα από την Κύπρο αναφέρουν πως μεταξύ των υποψηφίων τεχνικών για τον «Δικέφαλο» είναι και εκείνο του Τιμούρ Κετσπάγια.

Μάλιστα, οι Κύπριοι υποστηρίζουν ότι ο Γεωργιανός κόουτς και άλλοτε παίκτης της ΑΕΚ χαίρει της εκτίμησης του Δημήτρη Μελισσανίδη και τον έχει θέσει στην κορυφή της σχετικής λίστας.

Από την ΑΕΚ, πάντως, εξακολουθούν να επιμένουν πως θέμα απομάκρυνσης του Δέλλα δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή, καθώς δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση.Πηγή: sport-fm.gr

Κονέκτικατ, Κεντάκι και… ρεκόρ!!

Το Κονέκτικατ επικράτησε της Φλόριντα και το Κεντάκι του Γουισκόνσιν και θα διεκδικήσουν τον τίτλο στο NCAA. Ρεκόρ προσέλευσης κοινού στους ημιτελικούς.

Κονέκτικατ, Κεντάκι και… ρεκόρ
Νέο ρεκόρ προσέλευσης κοινού στην ιστορία του NCAA σημειώθηκε, καθώς τους δύο ημιτελικούς που έγιναν στο «AT&T Stadium» του Τέξας (έδρα των Ντάλας Κάουμποϊς) παρακολούθησαν 79.444 θεατές, καταρρίπτοντας την επίδοση των 78.129 σε έναν αγώνα κανονικής περιόδου το 2003 ανάμεσα σε Κεντάκι και Μίσιγκαν.

Το Κονέκτικατ πήρε το πρώτο εισιτήριο νικώντας 63-53 τη Φλόριντα. Ο ΝτεΆντρε Ντάνιελς με 20 πόντους και 10 ριμπάουντ ηγήθηκε των Χάσκις, που αν και βρέθηκαν να χάνουν με 12 νωρίς (4-16) βελτίωσαν την άμυνά τους και έφτασαν στην επικράτηση. Ο Πάτρικ Γιανγκ με 19 πόντους πάλεψε περισσότερο για τους Γκέιτορς, που ήταν η ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ και ολοκλήρωσαν τη σεζόν με μόλις τρεις ήττες, τις δύο από τους Χάσκις.

Ο δεύτερος ημιτελικός είχε δραματική εξέλιξη, με το Κεντάκι να παίρνει τη νίκη με 74-73 απέναντι στο Γουισκόνσιν. Ο Άαρον Χάρισον με τρίποντο στα 5,7’’ πριν το τέλος χάρισε τη νίκη στους Γουάιλντκατς και ήταν το τρίτο σερί παιχνίδι με τέτοια κατάληξη με τον ίδιο ήρωα. Ο άνθρωπος του ματς είχε μόλις 8 πόντους, ενώ ο Τζέιμς Γιανγκ με 17 και ο Τζούλιους Ραντλ με 16 ηγήθηκαν της ομάδας του Τζον Καλιπάρι. Ο Σαμ Ντέκερ και ο Μπεν Μπραστ είχαν από 15 για τους Μπάτζερς, με τον Τρέβον Τζάκσον να αστοχεί στο τελευταίο σουτ.

Οι δύο νικήτριες ομάδες θα αναμετρηθούν στον τελικό της Δευτέρας διεκδικώντας τον τέταρτο (1999, 2004, 2011) και τον ένατο τίτλο (1948, 1949, 1951, 1958, 1978, 1996, 1998, 2012) στην ιστορία τους αντίστοιχα. Πηγή: sport-fm.gr

«Τσεκάρει» ξανά Καπίνο!!

Σε ακόμη ένα παιχνίδι η Τζένοα αναμένεται να παρακολουθήσει από κοντά τον Στέφανο Καπίνο, με τις πιθανότητες να έρθει το καλοκαίρι πρόταση για την απόκτησή του να αυξάνονται.

«Τσεκάρει» ξανά Καπίνο
Δεδομένο είναι το ενδιαφέρον της Τζένοα για τον Στέφανο Καπίνο.

Δημοσιεύματα στο εξωτερικό και πληροφορίες από την Ελλάδα αναφέρουν πως η ιταλική ομάδα παρακολουθεί στενά τον διεθνή τερματοφύλακα, ώστε να κινηθεί για την απόκτησή του το ερχόμενο καλοκαίρι.

Για αυτό τον λόγο έχει «τσεκάρει» αρκετές φορές τον 20χρονο γκολκίπερ για να σχηματίσει ολοκληρωμένη άποψη για την αξία του.

Σύμφωνα με την «πράσινη», εκπρόσωπος των Ιταλών θα βρεθεί ξανά στο σημερινό παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Λεβαδειακό στη Λεωφόρο για να δει από κοντά ξανά τον Καπίνο.

Μάλιστα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Τζένοα θα κινηθεί για την απόκτησή του, αφού ο νεαρός της τερματοφύλακας Ματία Περίν απασχολεί την Ίντερ και τη Μίλαν, και ο Έλληνας γκολκίπερ είναι σε πρώτο πλάνο.

Από την πλευρά τους, στο «τριφύλλι» φέρονται έτοιμοι να απαντήσουν θετικά, εφόσον βέβαια ικανοποιηθούν οικονομικά και ο παίκτης να αγωνιστεί στο γειτονικό πρωτάθλημα.Πηγή: sport-fm.gr

Με κίνητρο τα πλέι οφ!

Με την ελπίδα ότι το αποτέλεσμα του ΠΑΟΚ-Ατρόμητος θα είναι… βολικό για εκείνον, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται απόψε στη Λεωφόρο τον Λεβαδειακό και θέλει τη νίκη με το βλέμμα να είναι στα πλέι οφ.

Με κίνητρο τα πλέι οφ
Κοντά στην ολοκλήρωσή της είναι η κανονική διάρκεια του φετινού πρωταθλήματος, με τα πλέι οφ να πλησιάζουν και τον Παναθηναϊκό να έχει ως στόχο να μπει με την καλύτερη δυνατή βαθμολογία στους αγώνες κατάταξης, όπου θα διεκδικήσει το «εισιτήριο» για τα προκριματικά του Champions League της επόμενης σεζόν.

Για αυτό τον λόγο οι «πράσινοι» θέλουν να πάρουν τη νίκη στο αποψινό παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, τον οποίο υποδέχονται στη Λεωφόρο για την 33η αγωνιστική του πρωταθλήματος (19:00, Novasports 4, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Παράλληλα, στο «τριφύλλι» ελπίζουν το αποτέλεσμα του αγώνα ΠΑΟΚ-Ατρόμητος να είναι… βολικό για εκείνους, ώστε να μειωθεί ακόμη περισσότερο η διαφορά από τους Θεσσαλονικείς που είναι δεύτερος στον βαθμολογικό πίνακα της Σούπερ Λίγκας.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Γιάννης Αναστασίου αναμένεται δίπλα στον Μάρκους Μπεργκ να βάλει τον Μλάντεν Πέτριτς, ώστε να αρχίσει να παίρνει τα «πάνω» του ο Κροάτης και να είναι ετοιμοπόλεμος για τα πλέι οφ.

Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Καπίνο, ο οποίος – από δεξία προς αριστερά – θα έχει τους Σπυρόπουλο, Τριανταφυλλόπουλο, Κουτρουμπή και Νάνο. Ως αμυντικό χαφ θα αγωνιστεί ο Λαγός, με εσωτερικούς μέσους τους Πράνιτς και Αμπέντ.

Οργανωτικό ρόλο θα έχει ο Ατζαγκούν, με τους Πέτριτς και Μπεργκ (ή Καρέλη) να αποτελούν το επιθετικό δίδυμο.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Κοτσόλης, Μαρινάκης, Χουχούμης, Κλωναρίδης, Ρισβάνης, Γιαννιτσάνης. Εκτός έμειναν οι Ντίνας, Μπαϊράμι που γυμνάστηκαν ατομικά.

Προϊστορία

Ο Λεβαδειακός έβαλε τέλος πέρυσι στο απόλυτο του Παναθηναϊκού στους αγώνες τους στην Αθήνα (12 νίκες σε ισάριθμα ματς) και μάλιστα με νίκη, με σκορ 2-1.

Στα τελευταία ματς
Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα (Σκόρερ)

05/01/13 Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός 1-2 (12' Τοτσέ - 38', 75' Βασιλείου)
25/01/12 Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός 3-0 (33' Σαριέγκι, 58', 63' Τοτσέ)
07/03/10 Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός 3-0 (64΄ Σαλπιγγίδης, 71΄ Λέτο, 74΄ Σισέ)
02/10/08 Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός 2-0 (25' Ρουκάβινα - 45' Σαλπιγγίδης)
24/02/08 Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός 1-0 (11' Γκούμας)Πηγή: sport-fm.gr

Του Τζόρνταν τα παιδιά!!

Οι Μπόμπκατς του… προέδρου Μάικλ Τζόρνταν έφτασαν στα play offs για δεύτερη φορά στην ιστορία τους μετά τη νίκη επί των Καβαλίερς. Ήττα για Μπακς με μέτριο Αντετοκούνμπο.

Του Τζόρνταν τα παιδιά
Τη δεύτερη συμμετοχή στην ιστορία τους στα play offs εξασφάλισαν οι Μπόμπκατς μετά τη νίκη 96-94 επί των Καβαλίερς στην παράταση μέσα στο Κλίβελαντ. Η ομάδα του Μάικλ Τζόρνταν έχει παρουσιάσει αλματώδη πρόοδο καθώς πρόπερσι είχε ρεκόρ 7-59 και πέρσι 21-61, ενώ φέτος έχει ήδη 38-37. Ο Αλ Τζέφερσον είχε επτά από τους 24 πόντους του στο έξτρα πεντάλεπτο, ενώ ο Κάιρι Ίρβινγκ έκανε ρεκόρ καριέρας με 44 για τους «ιππότες» που χάνουν την επαφή με την οκτάδα.

Οι Μπακς πάλεψαν, αλλά έχασαν με 102-98 από τους Ράπτορς στο Μιλγουόκι και οι 63 ήττες που μετρούν σε 77 ματς είναι το χειρότερο ρεκόρ στην ιστορία τους. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε 4 πόντους (2/2 βολές, 1/5 δίποντα, 0/1 τρίποντο), 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε 24:49.

Πέντε σερί νίκες έφτασαν οι Μπουλς που πέρασαν με 96-78 από την Ουάσινγκτον και ισοβαθμούν στην τρίτη θέση της Ανατολής με τους Ράπτορς. Οι Νετς επιβλήθηκαν 105-101 των Σίξερς στη Φιλαδέλφεια με ευχάριστη είδηση την επιστροφή του Κέβιν Γκαρνέτ μετά από απουσία 19 αγώνων λόγω προβλήματος στη μέση.

Νίκες γοήτρου πέτυχαν το Ορλάντο επί των Τίμπεργουλβς (100-92) και οι Πίστονς επί των Σέλτικς (115-111).

Αναλυτικά:

Ορλάντο Μάτζικ-Μινεσότα Τίμπεργουλβς 100-92 Αφλάλο 18, Χάρκλες 17, Χάρις 17, Ολαντίπο 16, Ο’ Κουίν 14 (13 ριμπ.)-Ρούμπιο 18 (10 ασίστ), Μπρούερ 15, Κάνιγχαμ 12, Ντιένγκ 12, Χάμελ 12, Εμπά α Μουτ 10.

Ουάσινγκτον Ουίζαρντς-Σικάγο Μπουλς 78-96 Γουόλ 20, Γκορτάτ 19, Μπιλ 14-Όγκουστιν 25, Νοά 21 (12 ριμπ.), Μπούζερ 16, Χάινριχ 11.

Κλίβελαντ Καβαλίερς-Σάρλοτ Μπόμπκατς 94-96 (κ.α. 82-82) Ίρβινγκ 44, Γουέιτερς 14, Τόμπσον 4 (12 ριμπ.)-Τζέφερσον 24 (15 ριμπ.), Γουόκερ 20, Χέντερσον 15, Ζέλερ 12 (11 ριμπ.).

Ντιτρόιτ Πίστονς-Μπόστον Σέλτικς 115-111 Στάκεϊ 26, Μονρό 21, Τζένινγκς 20, Ντράμοντ 19 (20 ριμπ.), Σμιθ 11-Μπέιλες 25, Σάλιντζερ 22 (10 ριμπ.), Γκριν 23, Μπας 18, Πρέσεϊ 12 (11 ασίστ), Όλινικ 11.

Φιλαδέλφεια 76ερς-Μπρούκλιν Νετς 101-105 Γιανγκ 20, Τόμπσον 18, Ρότεν 15, Κάρτερ-Ουίλιαμς 12 (11 ασίστ), Σιμς 11 (11 ριμπ.), Ουίλιαμς 11-Ουίλιαμς 19, Πλάμλι 16, Τζόνσον 12, Πιρς 11, Γκαρνέτ 10, Μπλάτσε 10.

Μιλγουόκι Μπακς-Τορόντο Ράπτορς 98-102 Χένσον 23, Μίντλετον 20, Άντριεν 19 (12 ριμπ.), Νάιτ 15, Σέσιονς 13 (10 ασίστ)-Βάσκες 26, ΝτεΡόζαν 23, Βαλαντσιούνας 17 (13 ριμπ.).

Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ Πηγή: sport-fm.gr

Να μην είναι… αγγαρεία!

Με αρκετά νέα πρόσωπα στην αποστολή του ο Ολυμπιακός θέλει να φύγει με το «τρίποντο» από την έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα, ώστε να παραμείνει στον δρόμο των επιτυχιών εν όψει του ΠΑΟΚ.

Να μην είναι… αγγαρεία
Διαδικαστικού χαρακτήρα είναι ο αποψινός αγώνας του Ολυμπιακού στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα, στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας (19:00, Novasports 3, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Οι Πειραιώτες κατάφεραν να κατακτήσουν δια… περιπάτου το φετινό πρωτάθλημα, όμως στόχος τους είναι να κλείσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη σεζόν.

Άλλωστε, ο Μίτσελ αναμένεται στα εναπομείναντα παιχνίδια να περάσει τους ποδοσφαιριστές από το «μικροσκόπιό» του με γνώμονα το ρόστερ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Πέρα από αυτό ο Ισπανός τεχνικός δήλωσε ότι δεν θέλει οι παίκτες να αντιμετωπίζουν τους αγώνες ως… αγγαρεία, αλλά να τιμούν τη φανέλα που φορούν για να μην υπάρχουν κριτικές από τα Μέσα σαν εκείνες που προκάλεσαν το ξέσπασμά του στις πρόσφατες δηλώσεις που έκανε στη Nova.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο 51χρονος προπονητής αναμένεται να παρατάξει τον Ολυμπιακό με αρκετά νέα πρόσωπα στη σύνθεσή του, με στόχο να προσφέρει γκολ και θέαμα σε όσους βρεθούν στους «Ζωσιμάδες» ή επιλέξουν να δουν την αναμέτρηση από την τηλεόραση.

Συγκεκριμένα, αναμένεται να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν έχουν αρκετό χρόνο συμμετοχής και θα δοκιμάσει άλλους για να τους «τσεκάρει» εν όψει του επαναληπτικού αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για το Κύπελλο Ελλάδας.

Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Ρομπέρτο. Στην άμυνα – από δεξιά προς αριστερά – θα είναι οι Τόρες, Μανωλάς, Μαρκάνο και Μπονγκ. Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν ο Μανιάτης και ο Πελέ.

Σε οργανωτικό ρόλο θα παίξει Ιμπαγάσα, με την τριάδα της επίθεσης να αποτελείται Κάμπελ, Φουστέρ και Σέποβιτς.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Μέγιερι, Παπασάββας, Σάλιακας, Σαβιόλα, Σιόβας, Βαλντές και Βούρος. Εκτός έμειναν οι Σαλίνο, Πέρες, Χολέμπας και Βέργος,.

Προϊστορία

Αήττητος από το 1985-86 (3-1) είναι ο Ολυμπιακός στα Ιωάννινα για το πρωτάθλημα (διότι το 2006-07 έχασε για το Κύπελλο). Σε 20 αγώνες, οι Πειραιώτες έχουν εννιά νίκες, έξι ισοπαλίες και πέντε ήττες.

Τα τελευταία τρία ματς
Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα (Σκόρερ)

15/09/12 ΠΑΣ Γιάννενα-Ολυμπιακός 1-2 (67' Γεωργίου - 60' Μήτρογλου, 66' Τζιμπούρ)
18/04/12 ΠΑΣ Γιάννενα-Ολυμπιακός 0-4 (53' Μιραλάς, 64', 71' Τζιμπούρ, 74' Φετφατζίδης)
21/11/09 ΠΑΣ Γιάννενα-Ολυμπιακός 2-2 (83΄ Τζάνης, 90΄ Μπακαγιόκο - 24΄ Ζεβλάκοφ, 80΄ Μήτρογλου) Πηγή: sport-fm.gr