Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Σ’ αυτό θα… κολλούσε;

Έχει σηκώσει πρωτάθλημα και Κύπελλα Ελλάδας. Σ’ αυτό της Γ’ Εθνικής θα κολλούσε; Η ΑΕΛ έκανε αυτό που έπρεπε απέναντι στον Πανελευσινιακό και επικρατώντας 2-1, έστειλε την κούπα στον κάμπο.

Σ’ αυτό θα… κολλούσε;
Άλλο ένα τρόπαιο (έστω και μικρότερου βεληνεκούς) πρόσθεσε στην συλλογή της η ΑΕΛ, μετά την νίκη της στον τελικό του Κυπέλλου της Γ’ εθνικής, επί του Πανελευσινιακού με σκορ 2-1.

Με πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Στεφανίδη (3', 28') η ομάδα της Λάρισας σήκωσε και αυτή την κούπα και παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη διάκριση είναι η λιγότερο σημαντική στην ιστορία της, έκανε αυτό που περίμενε ο κόσμος της και τη σήκωσε στη Λιβαδειά.

Από την άλλη, η ομάδα του Πανελευσινιακού διεκδικούσε για πρώτη φορά στην ιστορία της το Κύπελλο, δεν κατάφερε ωστόσο τίποτα παραπάνω απ' το να ισοφαρίσει προσωρινά με τον Κουσκουνά (21'), καθώς το «αλογάκι» είχε την εμπειρία, την ποιότητα και την υπεροχή καθ' όλη σχεδόν την διάρκεια του αγώνα.

Η ΑΕΛ επιβεβαίωσε λοιπόν ότι είναι η πιο επιτυχημένη επαρχιακή ομάδα και πλέον κοιτάζει τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα, θέλοντας να κάνει το νταμπλ και να επανέλθει στις μεγάλες κατηγορίες.

Το ματς:

Με γκολ ξεκίνησε ο τελικός Κυπέλλου της Γ’ εθνικής και η ομάδα που πανηγύρισε ήταν η ΑΕΛ. Μόλις στο 3’ και πριν καλά καλά οι δυο ομάδες βρουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο ο Στουρνάρας τράβηξε τον Καρακατσάνη μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής της αναμέτρησης έδειξε την βούλα. Ο Στεφανίδης ανέλαβε την εκτέλεση και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. Κάπου εκεί το ματς διεκόπη προσωρινά για λίγη ώρα, καθώς οπαδοί της ΑΕΛ βρισκόντουσαν στον αγωνιστικό χώρο (στίβο). Το παιχνίδι ξεκίνησε ύστερα από περίπου εννέα λεπτά και αφού τα πνεύματα είχαν ηρεμήσει.

Αυτό φαίνεται πως ενήργησε θετικά για τους τυπικά φιλοξενούμενους καθώς δυο λεπτά αφότου ξεκίνησε και πάλι ο αγώνας, ο Ρούσσης ανέτρεψε τον Κουσκουνά, με τον δεύτερο να ισοφαρίζει επίσης από το σημείο του πέναλτι. Ο αγώνα είχε έντονο πάθος και όπως έδειχνε και το σκορ οι δυο ομάδες έπαιζαν ανοιχτό ποδόσφαιρο. Η ομάδα του κάμπου στο 28’ πήρε ξανά κεφάλι στο ματς, έπειτα από κόρνερ του Νεμπεγλέρα και κακή έξοδο του Τσακιλτζίδη, ο Στεφανίδης έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα και έκανε τα προσωπικά του τέρματα, δυο. Από εκείνο το σημείο και μετά ο Πανελευσινιακός έκλεισε τους χώρους και προσπάθησε να μαζέψει λίγο το ματς, ώστε να το φέρει στα μέτρα του. Το κατάφερε καθώς ισορρόπησε τα πράγματα, με το παιχνίδι να παίζεται περισσότερο στο κέντρο. Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε μετά από εννέα λεπτά καθυστερήσεων, λόγω των επεισοδίων.

Το ίδιο δυνατά, όπως στην αρχή του αγώνα, μπήκε στο δεύτερο μέρος η ΑΕΛ. Τόσο στο 52’ όσο και στο 55’ όμως ο Τσακιλτζίδης αρνήθηκε το τρίτο γκολ στους Στεφανίδη και Γκούρτσα αντίστοιχα. Η απάντηση της ομάδας της Ελευσίνας ήταν άμεση, με τον Σουλελέ να αστοχεί όμως από πλεονεκτική θέση στο 62’. Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν άλλη επιλογή και βγήκαν μπροστά να κυνηγήσουν την ισοφάριση. Στο 76’ ο Κουσκουνάς βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, ο Σικαλιάς απέκρουσε, ενώ στην συνέχεια της φάσης ο Αλεξανδρόπουλος σούταρε δυνατά με τον τερματοφύλακα της Λάρισας να διώχνει εκ νέου. Ο Σικαλιάς ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας του Τζαναβάρα. Κράτησε την ομάδα του όταν και όπου χρειάστηκε.

Έτσι και με την ΑΕΛ να έχει το σκορ και την ψυχολογία με το μέρος της τα υπόλοιπα λεπτά κύλισαν υπέρ τους. Ο τελικός έλαβε τέλος και ομάδα της Λάρισας επέστρεψε στα τρόπαια, έστω και σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Πανηγυρισμοί από παίκτες και κόσμο στο Δημοτικό Στάδιο της Λειβαδιάς.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΛ: Σικαλιάς, Καρανίκας, Μήτσης, Σιακάς, Ρούσσης, Νεμπεγλέρας, Πατινιώτης, Τσεμπερίδης, Στεφανίδης, Γκούρτσας, Καρακατσάνης.

Πανελευσινιακός:
Τσακιλτζίδης, Ριζογιάννης, Κοκκίνης, Κουμπαρούλης, Παπαναγιώτου, Στουρνάρας, Σουλελές, Μακρίδης, Κουσκουνάς, Γιαννούλης, Αλεξανδρόπουλος. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: