Κυριακή 6 Απριλίου 2014

«Δεν μας άφησαν να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο»

Άδικη για ακόμη μια φορά χαρακτήρισε την αποβολή του Στοχ στον ημιτελικό απέναντι στον Ολυμπιακό ο Γιώργος Γεωργιάδης. «Δεν μπορεί ο ΠΑΟΚ να περιμένει στο μισό γήπεδο», είπε ο Έλληνας τεχνικός.

«Δεν μας άφησαν να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο»
Στην αποβολή του Στοχ στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας απέναντι στον Ολυμπιακό στάθηκε ο Γιώργος Γεωργιάδης. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, μιλώντας στη Nova, χαρακτήρισε άδικη για ακόμη μία φορά την απόφαση του διαιτητής, ο οποίος όπως τόνισε δεν επέτρεψε στην ομάδα του να διεκδικήσει καλύτερο αποτέλεσμα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Τέλος, σε ότι αφορά την προσεχή αναμέτρηση του πρωταθλήματος απέναντι στον Ατρόμητο, ο Γεωργιάδης αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στη δουλειά αλλά και στην πορεία της ομάδας του Περιστερίου τη φετινή σεζόν.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Η σκέψη μου είναι πως δεν μπήκαμε καλά στο παιχνίδι. Μας πίεσε πολύ ο Ολυμπιακός στην αρχή. Δεν είχαμε τις απαντήσεις σ' αυτήν την πίεση, αλλά μετά τα πρώτα είκοσι δύο - τρία λεπτά αρχίσαμε να 'πατάμε' καλύτερα. Την κατάλληλη στιγμή πετύχαμε το 2-1 και μετά δεν άφησαν να παιχτεί ποδόσφαιρο, έτσι όπως πρέπει να παίζεται. Η απόφαση ήταν εντελώς άδικη. Τουλάχιστον θα έπρεπε να είμαστε στο γήπεδο με τον ίδιο αριθμό παικτών».

- Τα ποδοσφαιρικά συμπεράσματα στα οποία καταλήξατε, από αυτά που μπορείτε να δημοσιοποιήσετε καθώς λογικό είναι να υπάρχουν κι ορισμένα που θα θέλατε ν' αξιοποιήσετε εν όψει του δεύτερου ημιτελικού .

«Σας είπα, εμείς είχαμε ένα άσχημο ξεκίνημα αλλά νομίζω και πιστεύω ότι σε όλην την υπόλοιπη διάρκεια του παιχνιδιού θα μπορούσαμε εμείς να κάνουμε κάτι καλό σ' αυτό το παιχνίδι. Ενα ποδοσφαιρικό παιχνίδι δεν κρατάει είκοσι λεπτά, κρατάει ενενήντα λεπτά. Εμάς δε μας έδωσαν το δικαίωμα να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο από αυτό το αποτέλεσμα».
- Στην άποψη σύμφωνα με την οποία ο ΠΑΟΚ χαρακτηρίζεται ως ωφελημένος από το γεγονός πως έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές, επειδή αναγκάστηκε να συγκεντρωθεί αμυντικά, εσείς τί απαντάτε;

«Αυτό ακριβώς λέω . Ποιος μου λέει εμένα ότι τα υπόλοιπα λεπτά εμείς θα είχαμε την κυριαρχία του παιχνιδιού . Ή δέκα εναντίον δέκα ή δέκα εναντίον εννιά υπέρ μας. Εγώ αυτό πιστεύω και σίγουρα δε μας εκφράζει σαν ΠΑΟΚ το να περιμένουμε στο μισό και ν' αμυνόμαστε μόνον. Αυτό σίγουρα έχει να κάνει και με την ικανότητα του αντιπάλου, που δε μας άφησε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε με αριθμητικό μειονέκτημα».
- Είναι δύσκολο η προσπάθεια μεταφοράς της συγκέντρωσης από έναν τόσο σημαντικό αγώνα για το Κύπελλο σ' έναν αντίστοιχα σημαντικό αυτή τη φορά για το πρωτάθλημα μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα; Την Τετάρτη παίξατε εκτός έδρας κόντρα στον πρωτοπόρο και την Κυριακή υποδέχεστε τον τρίτο της βαθμολογίας με την προοπτική πως θα τον αντιμετωπίσετε εκ νέου στα πλέι οφ.

«Ναι, είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι αυτό της Κυριακής απέναντι σε μια ομάδα που κάνει μια πάρα πολύ καλή χρονιά. Αξίζουν συγχαρητήρια οι προπονητές κι οι ποδοσφαιριστές του Ατρόμητου για όλα αυτά που έχουν καταφέρει τη φετινή χρονιά. Είναι ένα δύσκολο ματς. Εμείς πρέπει να συγκεντρωθούμε πολύ γρήγορα σ' αυτό το παιχνίδι».
- Σε τί κατάσταση βρίσκεται η ομάδα;

«Νομίζω πως είμαστε σε καλή κατάσταση, ελπίζω οι παίκτες μας ν' ανταποκριθούν την Κυριακή».

- Ετοιμάζετε πολλές αλλαγές σε σχέση με την ομάδα που παρουσιάσατε την Τετάρτη;


«Εχουμε άλλη μια προπόνηση αύριο. Θα δούμε σε τί κατάσταση είναι οι παίκτες μας και θ' αποφασίσουμε».

- Υπάρχουν δυο σημαντικά δεδομένα σε σχέση μ' αυτήν την αναμέτρηση. Το πρώτο έχει να κάνει με την αξιοποίηση - σχεδόν ιδεατή - της έδρας από τον ΠΑΟΚ και το δεύτερο είναι δυσκολεύεται γενικότερα να κερδίσει τον Ατρόμητο τα τελευταία χρόνια. Πως επηρεάζουν αυτά τα δυο τις σκέψεις σας ή τον αγώνα αυτόν καθ' αυτόν;

«Ναι και τα δυο που είπατε είναι μια πραγματικότητα. Βέβαια, την Κυριακή είναι ένα νέο παιχνίδι απέναντι στον Ατρόμητο. Νομίζω πως έχουμε τις δυνατότητες αν παίξουμε έτσι όπως πρέπει, αν παίξουμε σωστά να καταφέρουμε να κερδίσουμε και να 'σπάσουμε' αυτήν την - έστω - αρνητική παράδοση που έχουμε τα τελευταία χρόνια απέναντι στον Ατρόμητο».

- Ξεχωρίζετε κάτι από τη συγκεκριμένη ομάδα, ως προς τις λειτουργίες της ή ακόμη κι ως προς τα πρόσωπά της;

«Είναι μια ομάδα καλά οργανωμένη. Επί πολλά χρόνια έχουν συγκεκριμένους παίκτες, έχουν έναν 'κορμό' δυνατό, γνωρίζονται καλά μεταξύ τους. Ο ίδιος προπονητής είναι για δεύτερη χρονιά κι έτσι είναι ένα δυνατό και συμπαγές σύνολο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: