Κυριακή 4 Μαΐου 2014

«Ζωντανή» η Σοσό!

Η Σοσό νίκησε 2-0 την Νις και σε συνδυασμό με την ήττα της Εβιάν από την Ρεμς 1-0 για την 36η αγωνιστική, έκανε σημαντικό βήμα για την παραμονή της στο Σαμπιονά και τη νέα σεζόν. Έπεσε η Βαλανσιέν.

«Ζωντανή» η Σοσό
Νέο ενδιαφέρον στη μάχη της παραμονής στο Σαμπιονά έβαλε η Σοσό, που νίκησε 2-0 εντός έδρας τη Νις και μείωσε στον ένα βαθμό τη διαφορά από την 17η Εβιάν, που ηττήθηκε από τη Ρεμς με σκορ 1-0. Τα μεγάλα σαλόνια αποχαιρέτησε οριστικά η Βαλανσιέν, που ηττήθηκε εντός έδρας 1-0 από τη Μπορντό, ενώ σε περιπέτειες για τον υποβιβασμό παρέμειναν οι φιναλίστ του τελικού του κυπέλλου Γκινγκάμπ (κυπελλούχος) και Ρεν, που θα αγωνιστούν τη προσεχή Τετάρτη (7/5).

Στα άλλα παιχνίδια, η Λοριάν επικράτησε 1-0 της ουραγού και υποβιβασμένης Αζαξιό, ενώ Τουλούζ και Ναντ πήραν από ένα βαθμό, μετά το τελικό 1-1 στο μεταξύ τους παιχνίδι. Το αποψινό πρόγραμμα, ολοκληρώνεται με το ντέρμπι Μαρσέιγ-Λυών στο «Βελοντρόμ».

Αναλυτικά, η 36η αγωνιστική του Σαμπιονά:

Παρασκευή (2/5, 21:30)


Μπαστιά-Λιλ 1-1 (85' Καζρί - 32' Καλού)

Σαββάτο (4/5, 18:00)

Σεντ Ετιέν-Μονπελιέ 2-0 (47΄ Χαμουμά, 56΄ Έρντινγκ)
Λοριάν-Αζαξιό 1-0 (17΄ Αλαντιέρ)
Ρεμς-Εβιάν 1-0 (30΄ Ονιάνγκουε)
Σοσό-Νις 2-0 (45΄Πετζίνοβιτς “αυτ.” 56΄ Αγιού)
Τουλούζ-Ναντ 1-1 (67΄ Μπεν Γέντερ, 9΄ Βιζκαρόντο)
Βαλενσιέν-Μπορντό 0-1 (74΄ Φομπέρ)
Μαρσέιγ-Λιόν (22:00)

Τετάρτη (7/5)

Μονακό-Γκινγκάμπ (20:00)
Παρί Σ.Ζ.-Ρεν (22:00)
Πηγή: sport-fm.gr

Βγάζει τα… μάτια της η Ατλέτικο!!

Η Ατλέτικο βάζει τα χέρια της και βγάζει τα μάτια της στην προσπάθεια για την κατάκτηση του πρωταθλήματος! Γνώρισε την ήττα 2-0 εκτός έδρας από τη Λεβάντε και πλέον στοχεύει στο 2Χ2 μέχρι τη λήξη.

Βγάζει τα… μάτια της η Ατλέτικο!
Δύο αγωνιστικές πριν το τέλος του ισπανικού πρωταθλήματος, η Ατλέτικο Μαδρίτης καταφέρνει να… βγάζει τα μάτια της στην προσπάθεια για την κατάκτησή του!

Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμέονε έκανε τα εύκολα… δύσκολα καθώς γνώρισε την ήττα 2-0 εκτός έδρας από την Λεβάντε και έτσι παρέμεινε στην πρώτη θέση με ένα μεγάλο ΟΜΩΣ πια!

Η Ατλέτικο πρέπει να πάρει δύο νίκες στις επόμενες δύο αγωνιστικές που απομένουν μέχρι και τη λήξη του πρωταθλήματος για να κατακτήσει τον τίτλο σε ισοβαθμία με την Ρεάλ Μαδρίτης, σε περίπτωση -φυσικά- που η «βασίλισσα» παραμείνει αήττητη στα παιχνίδια που έχει να δώσει.

Πραγματάκι… δυσκολότερο από ό,τι όφειλε να κάνει μέχρι τώρα καθώς καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μάλαγα αγωνιζόμενη στην έδρα της την προηγούμενη αγωνιστική και της Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη στη λήξη του πρωταθλήματος.

Στο σημερινό παιχνίδι απέναντι στην Λεβάντε ήταν άτυχη καθώς βρέθηκε πίσω στο σκορ με αυτογκόλ του Φελίπε Λουίς μόλις στο 7ο λεπτό!

Στο 69ο λεπτό οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματά τους μετά τον Νταβίντ Μπαράλ να χρίζεται σκόρερ!

Οι παίκτες του Ντιέγκο Σιμεόνε διαμαρτύρονται για τις αποφάσεις του επόπτη ο οποίος «έκοψε» με οφ-σάιντ αδικαιολόγητα δύο φορές τις επιθετικές προσπάθειες τους.

Αναλυτικά, η 36η αγωνιστική τη Primera Division:

Παρασκευή 2/5
Ράγιο Βαγεκάνο-Μπιλμπάο 0-3
(20' Σαν Χοσέ, 30' Ντε Μάρκος, 74' Ερέρα)

Σάββατο 3/5
Μπαρτσελόνα-Χετάφε 2-2
(23' Μέσι, 67' Αλέξις - 37', 92' Λαφίτα)

Μάλαγα-Έλτσε 0-1
(11' Γκάρι Ροντρίγκεζ)

Οσασούνα-Θέλτα 0-2
(20', 34' Νολίτο)

Βαγιαδολίδ-Εσπανιόλ 1-0
(20' Ρουκάβινα)

Κυριακή 4/5

Αλμερία-Μπέτις 3-2
(52’ Όσκαρ Ντίας, 77’ Βιδάλ – 60 Ροντρίγκες, 71’ Σεβίγια)

Λεβάντε-Ατλέτικο Μαδρίτης 2-0
(7’΄Φελίπε Λουίς αυτ., 69’ Μπαράλ)

Σεβίλλη-Βιγιαρεάλ 20:00
Ρεάλ Μαδρίτης-Βαλένθια 22:00

Δευτέρα 5/5

Ρεάλ Σοσιεδάδ-Γρανάδα 23:00

Η επόμενη (37η) αγωνιστική:

Μπιλμπάο-Ρεάλ Σοσιεδάδ
Ατλέτικο Μαδρίτης-Μάλαγα
Μπέτις-Βαγιαδολίδ
Θέλτα-Ρεάλ Μαδρίτης
Έλτσε-Μπαρτσελόνα
Εσπανιόλ-Οσασούνα
Χετάφε-Σεβίλλη
Γρανάδα-Αλμερία
Λεβάντε-Βαλένθια
Βιγιαρεάλ-Ράγιο ΒαγεκάνοΠηγή: sport-fm.gr

Καμία σχέση με τον τελικό!!

«Ντου από Παντού» για το ντέρμπι της Λεωφόρου που θα δώσει σοβαρό προβάδισμα πρωτιάς σε όποιον κερδίσει. Το ματς, πάντως, δεν θα έχει καμία σχέση με τον τελικό κυπέλλου.
Πόσο πιθανό είναι και το Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ να εξελιχθεί σαν τον πρόσφατο τελικό κυπέλλου; Κατά τη γνώμη μου δεν είναι και τόσο πιθανό. Άλλος ο τελικός κυπέλλου που είναι μια κι έξω κι άλλο ένα παιχνίδι για τα πλέι οφ.
Δεν είναι, δηλαδή, μόνο ποιος θα κερδίσει, αλλά και ποιος δεν θα χάσει. Όποιος, άλλωστε, φύγει με το τρίποντο θα αποκτήσει προβάδισμα πρωτιάς. Κι ο άλλος θα βρίσκεται πια σε μειονεκτική θέση.
Στο μυαλό τους
Το βασικό, λοιπόν, για το συγκεκριμένο Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ είναι πρώτιστα η αποφυγή της ήττας. Κι εκτιμώ ότι αυτό θα έχουν εξ’ αρχής στο μυαλό τους και οι δυο ομάδες.
Πιο μαζεμένος
Ο ΠΑΟΚ θα μπει σφιχτά προσέχοντας την άμυνά του, έτσι ώστε να μην πάθει ό,τι στο ΟΑΚΑ που έφαγε τόσα γκολ. Θα είναι, λοιπόν, πιο μαζεμένος ο δικέφαλος. Δεν θα ανοιχτεί πολύ και θα κοιτάξει να κτυπήσει στις αντεπιθέσεις με τον ανεβασμένο Στοχ.
Για να το κλειδώσει
Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός, που είναι το φαβορί, έχει και κάποια μικροπροβλήματα τραυματισμών τις τελευταίες μέρες, ενώ με το τρέξιμο που έριξαν οι παίκτες του στα πιο πρόσφατα ματς, όσο να’ ναι θα έχει πλέον και μια σχετική κούραση.
Ο Παναθηναϊκός θα το πάει λογικά σε κοντρόλ ρυθμό. Έτσι ώστε είτε από κάποια στημένη φάση, είτε στην ροή του αγώνα να βάλει ένα γκολ και να πάρει πάλι κεφάλι. Κι εκεί θα κάνει διαχείριση για να κρατήσει το σκορ κι αν μπορεί να το κλειδώσει στη συνέχεια. Οι πράσινοι έχουν τον πρώτο λόγο, πάντως. Είναι σε καλύτερη κατάσταση κι αυτό το είδαμε και στον τελικό, φυσικά.
Βέβαια, σε κάθε ματς από μια στιγμή και μόνο μπορούν να αλλάξουν οι ισορροπίες. Ωστόσο, πιθανολογώ ότι πάμε για σαφώς πιο κλειστό ματς απ’ ό,τι στον τελικό. Είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι.Πηγή: sportdog.gr

Η πρώτη αεροπορική τραγωδία στην ιστορία του αθλητισμού!!

"Σκυλίσια Μέρα" με την πρώτη αεροπορική τραγωδία που συγκλόνισε τον κόσμο του αθλητισμού κι όχι μόνο. Ήταν 4 Μαϊου 1949 όταν έγινε η πρώτη αεροπορική τραγωδία στην ιστορία του αθλητισμού. Αεροπλάνο που μετέφερε την ομάδα της Τορίνο συνετρίβη στο λόφο Σουπέργκα.
Από τα συντρίμμια ανασύρθηκαν 31 νεκροί, εκ των οποίων οι 18 ήταν παίκτες της μεγάλης Τορίνο με τους δέκα διεθνείς.
Ανάμεσά τους και ο Βαλεντίνο Ματσόλα, πατέρας του Σάντρο, μετέπειτα άσου της Ίντερ και της εθνικής Ιταλίας.
Η Τορίνο εκείνα τα χρόνια είχε ομάδα επιπέδου ...Μπαρτσελόνα, όπως θα λέγαμε σήμερα. Και μόνο ότι πήρε πέντε σερί πρωταθλήματα, λέει πολλά. Όλος ο κόσμος τη θαύμαζε.
Η αποστολή επέστρεφε από την Πορτογαλία. Η Τορίνο είχε πάει για ένα φιλικό για να τιμηθεί ο αρχηγός της Μπενφίκα που κρεμούσε τα παπούτσια του.
Στο γυρισμό η κακοκαιρία εμπόδιζε την καλή ορατότητα κι από λάθος εκτίμηση του πιλότου συνέβη το μοιραίο.

Πηγή: sportdog.gr

Brasileiro: «Χτύπημα» του Μαρκίνιος στη Φλουμινένσε!! (videos)

O 24χρονος Μαρκίνιος πέτυχε δύο γκολ στο απρόσμενο 2-1 της Βιτόρια στην έδρα της Φλουμινένσε για την 3η αγωνιστική του Brasileiro.
Άνοιξε το σκορ στο 54ο λεπτό με μακρινό σουτ και διπλασίασε τα τέρματά του στο 83ο, ενώ ο Βάγνκερ μείωσε για τους γηπεδούχους στο 88ο. Από την πλευρά της, η Κρουζέιρο έμεινε πίσω με 1-0 και 2-1, αλλά εκμεταλλεύτηκε αριθμητικό πλεονέκτημα και κέρδισε με 3-2 στην έδρα της Ατλέτικο Παραναένσε χάρη σε γκολ του Μαρτσέλο Μορένο στο 84ο λεπτό, ώστε να πάρει τη θέση της Φλουμινένσε στην κορυφή του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος. Ακόμα, Σάντος και Γκρέμιο αρκέστηκαν σε 0-0, ενώ η Σάο Πάολο προηγήθηκε με 1-0, αλλά χρειάστηκε πανέμορφη προσπάθεια του Αντεμίλσον στο 72ο λεπτό για εντός έδρας 2-2 με την Κοριτίμπα.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Ατλέτικο Παραναένσε-Κρουζέιρο 2-3
Σάντος-Γκρέμιο 0-0
Σάο Πάολο-Κοριτίμπα 2-2
Φλουμινένσε-Βιτόρια 1-2
Παρακάτω η βαθμολογία:
ΟΜΑΔΕΣ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Κρουζέιρο
3
7
Φλουμινένσε
3
6
Σάο Πάολο
3
5
Κορίνθιανς
2
4
Ιντερνασιονάλ
2
4
Σπορτ Ρεσίφε
2
4
Γκοΐας
2
4
Ατλέτικο Παραναένσε
3
4
Βιτόρια
3
4
Γκρέμιο
3
4
Μπαΐα
2
3
Παλμέιρας
2
3
Κοριτίμπα
3
3
Σάντος
3
3
Ατλέτικο Μινέιρο
2
1
Σακεποένσε
2
1
Φλαμένγκο
2
1
Μποταφόγκο
2
1
Κρισιούμα
2
0
Φιγκουιρένσε
2
0
-Στο Κόπα Λιμπερταδόρες προκρίνονται οι πρώτες τέσσερις ομάδες, ενώ οι τελευταίες τέσσερις υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία.









Πηγή: onsports.gr

MLS: Τρελή ανατροπή για Ρέαλ Σολτ Λέικ!! (videos)

Βρέθηκε πίσω με 2-0, αλλά η Ρέαλ Σολτ Λέικ πήρε 3-2 στην έδρα των Σικάγο Φάιρ χάρη σε δύο γκολ στις καθυστερήσεις.
Μόλις στο 72ο λεπτό μείωσε σε 2-1 ο Χοάο Πλάτα, ο οποίος ολοκλήρωσε την τρομερή ανατροπή στο 93ο λεπτό, ενώ στο 90ό ισοφάρισε σε 2-2 ο Αλβάρο Σαμπόριο! Στο μεταξύ, ο Χιλιανός διεθνής, Πέντρο Μοράλες, σημείωσε δύο γρήγορα γκολ στο 3-2 των Βανκούβερ Ουάιτκαπς με τους Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς, για τους οποίους σκόραρε δύο φορές ο Κρις Βοντολόφσκι, ενώ με πανέμορφο γκολ του Βιθέντε Σάντζεζ στο 20ό λεπτό, οι Κολοράντο Ράπιντς κέρδισαν τους Λος Άντζελες Γκάλαξι με 1-0. Ακόμα, οι Σιάτλ Σάουντερς ανέτρεψαν αρχικό 1-0 των Φιλαδέλφαια Γιούνιον με γκολ του Ομπαφέμι Μάρτινς στο 61ο λεπτό και του Τσαντ Μάρσαλ στο 84ο για το 2-1.
Από την πλευρά τους οι Πόρτλαντ Τίμπερς σημείωσαν την πρώτη νίκη τους στο φετινό πρωτάθλημα του MLS κερδίζοντας με 3-2 τη Ντι Σι Γιουνάιτεντ χάρη σε γκολ του Μαξιμιλιάνο Ουρούτι στο 94ο λεπτό, ενώ με δύο γκολ του Τζιλς Μπαρνς οι Χιούστον Ντάιναμο συνέτριψαν τη Σίβας ΗΠΑ με 4-1. Τέλος, το Τορόντο προηγήθηκε με 1-0, αλλά οι Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον πήραν 2-1 στον Καναδά εκμεταλλευόμενοι δύο αμυντικά λάθη του Ντονέιλ Ανρί, ο οποίος επέστρεψε «κρύος» από απουσία τριών αγώνων λόγω τραυματισμού.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Τορόντο-Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον 1-2
Βανκούβερ Ουάιτκαπς-Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς 3-2
Σικάγο Φάιρ-Ρέαλ Σολτ Λέικ 2-3
Κολοράντο Ράπιντς-Λος Άντζελες Γκάλαξι 1-0
Σιάτλ Σάουντερς-Φιλαδέλφεια Γιούνιον 2-1
Σίβας ΗΠΑ-Χιούστον Ντάιναμο 1-4
Πόρτλαντ Τίμπερς-Ντι Σι Γιουνάιτεντ 3-2
Παρακάτω οι βαθμολογίες:
ΑΝΑΤΟΛΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον
9
14
Κολόμπους Κρου
7
12
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
7
11
Ντι Σι Γιουνάιτεντ
8
11
Χιούστον Ντάιναμο
9
11
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
9
11
Τορόντο
7
9
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
10
8
Μόντρεαλ Ίμπακτ
8
6
Σικάγο Φάιρ
8
6
ΔΥΣΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Σιάτλ Σάουντερς
9
19
Ρέαλ Σολτ Λέικ
9
17
Ντάλας
8
16
Κολοράντο Ράπιντς
8
14
Βανκούβερ Ουάιτκαπς
9
13
Λος Άντζελες Γκάλαξι
6
8
Πόρτλαντ Τίμπερς
9
8
Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς
7
6
Σίβας ΗΠΑ
9
6
-Οι πρώτες πέντε ομάδες από κάθε περιφέρεια προκρίνονται στα playoffs.

















Πηγή: onsports.gr

Αργεντινή: Ισοπαλία με εννέα παίκτες για Βελέζ!! (videos)

Αν και αποβλήθηκαν δύο παίκτες της, η Βελέζ απέσπασε ισοπαλία με 1-1 στην έδρα της Γοδόι Κρουζ, που έχασε ευκαιρία για άνοδο στην κορυφή του Final της Αργεντινής.
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 10ο λεπτό με πανέμορφη προσπάθεια και μακρινό σουτ του Χοσέ Φερνάντεζ, ενώ στο 47ο λεπτό απέκτησαν και αριθμητικό πλεονέκτημα κατόπιν αποβολής του Φαμπιάν Κουμπέρο, αλλά στο 80ό ισοφάρισε με κεφαλιά ο Φαμπιάν Κουμπέρο για τη Βελέζ, που στο 89ο έμεινε με εννέα παίκτες λόγω απευθείας κόκκινης στον Ρομπέρτο Νάνι. Ακόμα, o Λεάντρο Ναβάρο πέτυχε καταπληκτική εκτέλεση φάουλ στο 42ο λεπτό και στο 69ο ο Φακούντο Κουιγκνόν το 2-0 της Σαν Λορένζο επί της Ατλέτικο Ραφαέλα, που έμεινε με δέκα παίκτες στο 88ο εξαιτίας αποβολής του Ινγκνάσιο Πουσέτο και υποχώρησε στη ζώνη υποβιβασμού στην τριετή κατάταξη.
Από την πλευρά της, η Εστουντιάντες πήρε «τεράστιο» 2-0 στην έδρα της Κολόν χάρη σε γκολ του Φράνκο Γιάρα στο 42ο λεπτό και πέναλτι του Γκοίντο Καρίγιο στο 52ο, το οποίο συνδυάστηκε με απευθείας κόκκινη στον Τζεράλντο Αλκόμπα. Τέλος, σε άλλο σημερινό ματς της 17ης αγωνιστικής του δεύτερου μισού της αργεντίνικης σεζόν, Ροζάριο Σεντράλ και Ολίμπο έμειναν στο 0-0, αν και αμφότερες έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για γκολ.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Κολόν-Εστουντιάντες 0-2
Ροζάριο Σεντράλ-Ολίμπο 0-0
Γοδόι Κρουζ-Βελέζ 1-1
Σαν Λορένζο-Ατλέτικο Ραφαέλα 2-0
Και οι βαθμολογίες:
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Χιμνάσια Λα Πλάτα
16
30
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
17
29
Γοδόι Κρουζ
17
29
Ρίβερ Πλέιτ
16
28
Σαν Λορένζο
17
27
Κολόν Σάντα Φε
17
27
Λανούς
16
26
Βελέζ Σάρσφιλντ
17
24
Ολίμπο
17
24
Ροζάριο Σεντράλ
17
24
Μπόκα Τζούνιορς
16
23
Νιούελς Ολντ Μπόις
16
21
Κίλμες
17
21
Μπελγκράνο
16
18
Τίγκρε
16
17
Ρασίνγκ Κλουμπ
16
16
Ατλέτικο Ραφαέλα
17
16
Αρχεντίνος Τζούνιορς
17
15
Άρσεναλ Σαραντί
16
14
Ολ Μπόις
16
14
-Ο πρωταθλητής του Final προκρίνεται στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2015 και θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια της Inicial, Σαν Λορένζο, στο τέλος της σεζόν. Ο υπερπρωταθλητής θα πάρει μέρος στο Κόπα Σουνταμερικάνα του 2014.
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
36
56
Χιμνάσια Λα Πλάτα
35
56
Γοδόι Κρουζ
36
53
Μπόκα Τζούνιορς
35
52
Ροζάριο Σεντράλ
36
50
Ρίβερ Πλέιτ
35
49
Μπελγκράνο
35
47
Ολίμπο
36
47
Ατλέτικο Ραφαέλα
36
45
Τίγκρε
35
42
Κίλμες
36
42
Αρχεντίνος Τζούνιορς
36
40
Ολ Μπόις
35
36
Κολόν Σάντα Φε
36
33
Ρασίνγκ Κλουμπ
35
32
-Η συνολική κατάταξη του 2013-14 θα καθορίσει τις ομάδες που θα πάρουν μέρος στο Κόπα Σουνταμερικάνα του 2014. Οι πρώτες πέντε ομάδες θα πάρουν «εισιτήριο» μαζί με τον υπερπρωταθλητή της σεζόν.
ΟΜΑΔΑ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
Μπόκα Τζούνιορς
1.61
Λανούς
1.61
Βελέζ Σάρσφιλντ
1.61
Χιμνάσια Λα Πλάτα
1.60
Νιούελς Ολντ Μπόις
1.57
Ρίβερ Πλέιτ
1.55
Άρσεναλ Σαραντί
1.50
Μπελγκράνο
1.45
Σαν Λορένζο
1.45
Ροζάριο Σεντράλ
1.39
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
1.38
Ολίμπο
1.31
Ρασίνγκ Κλουμπ
1.30
Τίγκρε
1.25
Γοδόι Κρουζ
1.25
Κίλμες
1.24
Κολόν Σάντα Φε
1.24
Ατλέτικο Ραφαέλα
1.23
Ολ Μπόις
1.18
Αρχεντίνος Τζούνιορς
1.13
-Οι τελευταίες τρεις ομάδες της τριετής κατάταξης θα υποβιβαστούν στη δεύτερη κατηγορία.








Πηγή: onsports.gr

Τον τίτλο στην «Κυρία» απ΄ τον Λέτο!!

Με τον Λέτο να έχει καθοριστική συμμετοχή και τον Ίσκο να σκοράρει δις, η Κατάνια νίκησε 4-1 τη Ρόμα και χάρισε στη… Γιουβέντους το 30ό πρωτάθλημα της ιστορίας της.

Τον τίτλο στην «Κυρία» απ΄ τον Λέτο! (vids)
Σύμφωνοι, το να βρίσκεσαι στο -8 από την κορυφή, τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος δεν σου δίνει και πολλές πιθανότητες να το κατακτήσεις. Ακόμη κι έτσι, ο τρόπος με τον οποίο η Ρόμα είπε «αντίο» και στις τελευταίες της ελπίδες ήταν απογοητευτικός. Αγνώριστοι οι «τζιαλορόσι» ηττήθηκαν με σκορ 4-1 από την Κατάνια, η οποία πλέον βλέπει μια «αχτίδα» παραμονής.

Από τα πόδια του Λέτο ήρθε το πρώτο γκολ των γηπεδούχων, με τον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού να βρίσκει τον Ίσκο και ο τελευταίος δίχτυα στο 26’, ενώ ο ίδιος ποδοσφαιριστής σκόραρε και στο 34’. Τρία λεπτά αργότερα ο Τότι μείωσε για τους φιλοξενούμενους, που όμως δεν έδωσαν συνέχεια στην αντεπίθεσή τους αλλά αντίθετα δέχτηκαν δύο ακόμη τέρματα (55’ Μπεργκέσιο, 79’ Μπαριέντος) για να διαμορφωθεί το ντροπιαστικό για την ομάδα της Ρώμης 4-1. Ο Βασίλης Τοροσίδης έμεινε στον πάγκο.


Με αυτό το αποτέλεσμα η Γιουβέντους κατέκτησε και μαθηματικά τον τίτλο, γεγονός που θα εορταστεί στο ματς της Δευτέρας απέναντι στην Αταλάντα και με το οποίο οι «μπιανκονέρι» θα διασκεδάσουν τις εντυπώσεις για τον πικρό αποκλεισμό από τον τελικό του Europa League.

Οι παίκτες του Αντόνιο Κόντε πανηγύρισαν με την καρδιά τους την ήττα της Ρόμα την οποία παρακολούθησαν στο ξενοδοχείο όπου βρίσκονταν και με το σφύριγμα της λήξης έκαναν σαν μικρά παιδιά!


Αυτό είναι το 30ό πρωτάθλημα για τους «μπιανκονέρι», που παρά την αφαίρεση τίτλων λόγω του «Calciopolis» παραμένουν η πιο επιτυχημένη εντός των τειχών ομάδα στην Ιταλία.

Συνεχίζεται η μάχη για το τελευταίο εισιτήριο που οδηγεί στην Ευρώπη μιας και Τορίνο, Πάρμα προχώρησαν με νίκες. Η πρώτη τίμησε με τον καλύτερο τρόπο τη μνήμη των νεκρών της «Grande Torino» στην επέτειο συμπλήρωσης 65 ετών από το δυστύχημα της Σουπέργκα επικρατώντας 1-0 της Κιέβο με αυτογκόλ του Σάρντο στο 54’. Οι παίκτες της ομάδας αγωνίστηκαν με ειδική για την περίσταση εμφάνιση η οποία έφερε τη φράση «Μόνο η μοίρα τούς νίκησε».



Με αυτή τη νίκη η Τορίνο έφτασε στους 55 βαθμούς, έναν παραπάνω από την Πάρμα που βγήκε αλώβητη με σκορ 2-0 (8’ Κασάνο, 90’ Σελότο) από το παιχνίδι απέναντι στη Σαμπντόρια.



Πολλά θα κριθούν στο μεγάλο βραδινό ντέρμπι Μίλαν-Ίντερ, με τους «ροσονέρι» να έχουν 51 βαθμούς και τους «νερατζούρι» 57, ενώ Λάτσιο και Βερόνα που έχουν 52 πόντους αγωνίζονται μεταξύ τους τη Δευτέρα σε ένα ματς δίχως αύριο.

Κακός… χαμός γίνεται και στην ουρά μετά τη νίκη της Κατάνια που έφτασε στους 26 βαθμούς και άφησε στην τελευταία θέση με 25 τη Λιβόρνο η οποία σε ένα ματς-ροντέο έχασε 5-3 από την αδιάφορη Ουντινέζε (τα επτά από τα οκτώ γκολ στο πρώτο ημίχρονο)!



Δεν ανέδειξε νικητή το μεγάλο παιχνίδι της Γένοβας, στο οποίο διασταύρωσαν τα ξίφη τους Φετφατζίδης και Χριστοδουλόπουλος (βασικοί και οι δύο, έγινε αλλαγή στο 72’ ο Λάζαρος). Με το 0-0 που έφερε με την Τζένοα, η Μπολόνια έχει πλέον 29 βαθμούς, έναν λιγότερο από την Κιέβο κι έναν παραπάνω από τη Σασουόλο που έχει πολύ δύσκολο έργο την Τρίτη αφού αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Φιορεντίνα που πάντως μετά την ήττα στον τελικό Κυπέλλου από τη Νάπολι κι έχοντας εξασφαλίσει έξοδο στην Ευρώπη, έχει ξεμείνει από στόχους.

Κυριακή, 4/5 (16:00)
Κατάνια-Ρόμα 2-1
(26’, 34’ Ίσκο – 37’ Τότι)

Κιέβο-Τορίνο 0-1
(54’ αυτ. Σάρντο)

Τζένοα-Μπολόνια 0-0

Πάρμα-Σαμπντόρια 2-0
(8’ Κασάνο, 90’ Σελότο)

Ουντινέζε-Λιβόρνο 5-3
(19’, 45’+1’ Ντι Νατάλε, 21’ Μπαντού, 34’ Περέιρα, 44’ Σίλβα – 13’, 29’ Παουλίνιο, 58’ Μεσμπά)

Μίλαν-Ίντερ (21:45)

Δευτέρα, 5/5 (21:45)
Λάτσιο-Βερόνα (20:00)
Γιουβέντους-Αταλάντα (22:00)

Τρίτη, 6/5
Φιορεντίνα-Σασουόλο (20:00)
Νάπολι-Κάλιαρι (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική (37η)

Παρασκευή, 9/5
Ρόμα-Γιουβέντους (21:45)

Σάββατο, 10/5 strong>
Βερόνα-Ουντινέζε (19:00)
Ίντερ-Λάτσιο (21:45)

Κυριακή, 11/5 (16:00)
Αταλάντα-Μίλαν (13:30)
Μπολόνια-Κατάνια
Κάλιαρι-Κιέβο
Λιβόρνο-Φιορεντίνα
Σασουόλο-Τζένοα
Τορίνο-Πάρμα
Σαμπντόρια-Νάπολι (21:45)
Πηγή: sport-fm.gr

«Ξύπνησε» η Κέρκυρα!

Με τον Μπαλντοβαλίεφ να «καθαρίζει» η Κέρκυρα θυμήθηκε τον καλό της εαυτό και επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα νικώντας 2-0 τον Αιγινιακό. «Γλίστρησαν» στο 90’ τα Ψαχνά κόντρα στον Φωστήρα.

«Ξύπνησε» η Κέρκυρα
Τα… καλά της φόρεσε μετά από τέσσερις αγωνιστικές η Κέρκυρα που επέστρεψε στις νίκες (2-0) κόντρα στον Αιγινιακό και ανέβηκε -έστω και προσωρινά- στην κορυφή της ειδικής βαθμολογίας της Football League.

Δύο γκολ του Μπαλντοβαλίεφ (28’ και 31’) ήταν το αποτέλεσμα της υπεροχής της Κέρκυρας κόντρα στον σύλλογο του Αιγινίου, που δεν κατάφερε να «μπει» στο παιχνίδι.

Από την άλλη, ο Φωστήρας συνεχίζει την ανοδική πορεία του σταματώντας τον Ηρακλή Ψαχνών απ’ την άνετη νίκη.

Η ομάδα του Ταύρου «έκλεψε» το βαθμό της ισοπαλίας στο 90’ με το γκολ του Λύρα, ενώ τα Ψαχνά είχαν ανοίξει το σκορ στο 50’ με τον Μπουμάλε.

Μετά τη σημερινή «γκέλα» ο Ηρακλής Ψαχνών κινδυνεύει να χάσει τη θέση του στην κορυφαία τριάδα, αφού Νίκη και Ολυμπιακός Βόλου που τον «κυνηγούν» έχουν παιχνίδι λιγότερο.

Αναλυτικά η 7η αγωνιστική:
Κυριακή 4/5


Κέρκυρα – Αιγινιακός 2-0
(28’, 31’ Μπαλντοβαλίεφ)

Ηρακλής Ψαχνών – Φωστήρας 1-1
(50’ Μπουμάλε - 90’ Λύρας)

Ηρακλής – Νίκη Βόλου (18.00)
Ολυμπιακός Βόλου – Χανιά (18.00)

Η βαθμολογία:
1. Κέρκυρα 15 *
2. Ηρακλής Ψαχνών 13 *
3. Νίκη Βόλου 13
4. Ολυμπιακός Βόλου 11
5. Αιγινιακός 9 *
6. Φωστήρας 9*
7. Χανιά 7
8. Ηρακλής 6

Η επόμενη αγωνιστική (8η):
Τετάρτη 7/5
Αιγινιακός - Νίκη Βόλου (15.00)
Ηρακλής Ψαχνών - Χανιά (15.00)
Φωστήρας - Ηρακλής (18.00)
Ολυμπιακός Βόλου - Κέρκυρα (18.00) Πηγή: sport-fm.gr

Ζιρού και… τέλος!

Τέταρτη σερί νίκη στην Πρέμιερ Λιγκ για την Άρσεναλ, 1-0 τη Γουέστ Μπρομ για τη 37η αγωνιστική. Δύο ήττες της Τσέλσι, για να προλάβουν την απευθείας έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ θέλουν οι «κανονιέρηδες».

Ζιρού και… τέλος
Τις καλές-αποτελεσματικές εμφανίσεις του τελευταίου διαστήματος στο πρωτάθλημα συνέχισε η Άρσεναλ. Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ, επικράτησε 1-0 της αδιάφορης βαθμολογικά Γουεστ Μπρομ (έχει εξασφαλίσει την παραμονή) στο «Emirates» και πλησίασε στους δύο βαθμούς την Τσέλσι που έχει ματς λιγότερο. Σκόρερ του μοναδικού τέρματος ο φορμαρισμένος Ζιρού στο 14ο λεπτό με κεφαλιά, έπειτα από κόρνερ, με τον Γάλλο φορ να σκοράρει για τρίτη φορά στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια.

Το παιχνίδι απο εκείνο το σημείο και έπειτα δεν είχε ιδιαίτερο ρυθμό, με την Άρσεναλ να προσπαθεί χωρίς επιτυχία για ένα δεύτερο γκολ και την Γουεστ Μπρομ να γίνειται σε κάποιες περιπτώσεις απειλητική, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Αυτή, ήταν η τέταρτη συνεχόμενη νίκη των «κανονιέρηδων», που όμως δύσκολα θα έχει αντίκρισμα, αφού για να προσπεράσει την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο και να βγει τρίτη (απευθείας εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ), ώστε να αποφύγει τα προκριματικά, θα πρέπει οι «μπλε» να ηττηθούν από Νόριτς και Κάρντιφ, πράγμα εξαιρετικά δύσκολο.



Αναλυτικά, η 37η αγωνιστική

Σάββατο, 3/5 (17:00)


Γουέστ Χαμ-Τότεναμ 2-0 (27’ αυτ. Κέιν, 44’ Ντάουνινγκ)
Άστον Βίλα-Χαλ 3-1 (1’ Γουέστγουντ, 41’ Βάιμαν, 45’+3’ Ολμπράιτον - 28’ αυτ. Μπάουερι)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Σάντερλαντ 0-1 (30’ Λάρσον)
Νιούκαστλ-Κάρντιφ 3-0 (18’ Αμεόμπι, 87’ Ρεμί, 90’+1’ Τέιλορ)
Στόουκ-Φούλαμ 4-1 (39’ Οντεμβίγκι, 54’ Αρναούτοβιτς, 74’ Ασαϊντί, 82’ Γουόλτερς - 80’ Ρίτσαρντσον)
Σουόνσι-Σαουθάμπτον 0-1 (90’+3’ Λάμπερτ)
Έβερτον-Μάντσεστερ Σίτι 2-3 (11’ Μπάρκλεϊ, 65’ Λουκάκου - 22’ Αγουέρο, 43’, 48’ Τζέκο)

Κυριακή, 4/5

Άρσεναλ-Γουέστ Μπρομ 1-0 (14΄ Ζιρού)
Τσέλσι-Νόριτς (18:00)

Δευτέρα, 5/5


Κρίσταλ Πάλας-Λίβερπουλ (22:00) Πηγή: sport-fm.gr

«Στη Β’ ο Άρης, αλλιώς παραιτούμαστε»

Ξεκάθαρη θέση για τα πλάνα που κάνει η νυν διοίκηση του Άρη για τη νέα σεζόν, πήρε ο πρόεδρος του, Παναγιώτης Στεφανίδης, τονίζοντας πως αν αποφασισθεί η διάλυση της ΠΑΕ, θα παραιτηθεί.

«Στη Β’ ο Άρης, αλλιώς παραιτούμαστε»
Δεν πρόκειται να ακολουθήσει το σχέδιο της ΑΕΚ για υποβιβασμό στη Γ’ Εθνική και διάλυση της ΠΑΕ ο Άρης με τα τωρινά δεδομένα, όπως δήλωσε ο Παναγιώτης Στεφανίδης, ο οποίος από το βράδυ της Παρασκευής (2/5) είναι ο νέος πρόεδρος του συλλόγου. Ο πρώην επικεφαλής την ΚΜΑ, επανέλαβε πως γίνονται προσπάθειες για να επιτευχθεί συμβιβασμός με τους πιστωτές, ώστε οι «κίτρινοι» να αγωνισθούν στη Football League και όχι στη Football League 2. Επιπλέον, τόνισε θα παραιτηθεί η νυν διοίκηση σε περίπτωση που αποφασίσουν οι μέτοχοι τον υποβιβασμό της ομάδας στην πρώτη ερασιτεχνική κατηγορία.

Ακόμη, σύντομα αναμένονται νεότερα για διάφορα ζητήματα, όπως αυτό του γηπέδου, για το οποίο θα υπάρξουν σύντομα ανακοινώσεις.

Αναλυτικά, όσα είπε στον «Αρένα» της Θεσσαλονίκης

Για τα παράπονα που υπάρχουν προς την νέα διοίκηση, αλλά και τις κινήσεις που γίνονται: «Καταρχήν να υπενθυμίσω σε όλους ότι εμείς κάναμε την αίτηση για να γίνουμε διοίκηση τον Φεβρουάριο, με σκοπό να μπαίναμε εκείνη την στιγμή στην ομάδα, μήπως μπορούσαμε να σώσουμε κάτι. Είναι τελείως διαφορετικά τώρα που μπήκαμε, αλλά όλο αυτό το διάστημα που δεν ήμασταν διοίκηση επεξεργαζόμασταν το σχέδιο που θα ακολουθήσουμε προκειμένου να κάνουμε την ύστατη προσπάθεια να μπορέσει ο Άρης να παραμείνει σε επαγγελματικό επίπεδο. Όλο αυτό το διάστημα που είμαστε διοίκηση προς τα έξω ακούγεται πως είμαστε απόντες και πως δεν κάνουμε τίποτα. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Δεν θέλουμε να βγαίνουμε και να λέμε οτιδήποτε, πριν να είναι ολοκληρωμένο. Έχουν γίνει αρκετά πράγματα. Ενδεικτικά μόνο να αναφέρω πως όταν χρειάστηκε να κάνουμε κάποιες εφέσεις σε δικαστικές αποφάσεις το κάναμε. Παρ' όλα αυτά βλέπαμε πως έβγαιναν πολλοί και έλεγαν ότι. κοιμούνται στην ΠΑΕ Άρης, δεν κάνουν τίποτα και άλλα τέτοια. Όταν διαπίστωσαν ότι είχαμε κάνει την έφεση για την μη επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα, δεν είπε κανείς τίποτα».

Για τη συνέχεια: «Δεν πειράζει. Γι' αυτά είμαστε προετοιμασμένοι να τα αντιμετωπίσουμε και δεν μας απασχολούν πάρα πολύ. Αυτό που μας απασχολεί είναι να κάνουμε ότι είναι δυνατό για να πετύχουμε το καλό του Άρη. Υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο και πλάνο, ορισμένα πράγματα είχαν ειπωθεί και στην τελευταία Γενική Συνέλευση. Σε ότι αφορά την αντιμετώπιση των πιστωτών, γίνονται καθημερινά συναντήσεις. Προσπαθούμε να κρατήσουμε παράλληλα τα παιδιά της ομάδας, τους ποδοσφαιριστές, ώστε να μην έχουμε επιπλοκές στο θέμα του ρόστερ, να έχουμε μια βάση να χτίσουμε στην πορεία. Βλέπουμε δημοσιεύματα για δικούς μας ποδοσφαιριστές, που έχουν υπογράψει σε άλλες ομάδες. Βγήκε ανακοίνωση άλλης ομάδας, που λέει πως δεν θέλει το όνομα της να ανακατεύεται σ' αυτήν την σεναριολογία. Εμείς προσπαθούμε να κρατήσουμε τις ισορροπίες και παράλληλα επεξεργαζόμαστε το σχέδιο που έχουμε, προκειμένου να παραμείνει η ομάδα στην Β' εθνική, αν και εφόσον είναι εφικτό αυτό και με τους όρους που έχουμε θέσει. Υπάρχουν και άλλα θέματα, που μας απασχολούν, όπως το θέμα του γηπέδου. Έχουν γίνει και εκεί ενέργειες και θα ανακοινωθούν πάρα πολύ σύντομα. Έχουμε προχωρήσει κάποιες επαφές και επιθυμούμε να δημιουργήσουμε ένα "business plan", το οποίο θα παρουσιάσουμε στην Κοινωνία Μελών Άρη, όταν γίνει η συνέλευση. Απλά, αυτά τα πράγματα δεν ανακοινώνονται, όταν δεν είναι έτοιμα».

Για το πού θα αγωνίζεται ο Άρης στη νέα σεζόν: «Δική μας επιθυμία είναι να κάνουμε την ύστατη προσπάθεια, ώστε ο Άρης να βρίσκεται στην Β' εθνική. Δεν είναι δική μας απόφαση. Είναι απόφαση των μετόχων. Εμείς θα πάμε στην συνέλευση όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι, ώστε να δείξουμε ότι ο Άρης μπορεί να επιβιώσει. Είναι κάποιοι παράμετροι που πρέπει να υπάρχουν, ώστε ο Άρης να μπορεί να αγωνιστεί και να μην υπάρξουν προβλήματα. Αφενός να υπάρξει ολική συμφωνία με τους πιστωτές, αφετέρου να υπάρχουν πόροι στην ομάδα μέσω χορηγιών, μέσω τηλεοπτικών ή όποιων άλλων εσόδων μπορεί να έχει η ομάδα. Εμάς στόχος μας είναι να κρατήσουμε την ομάδα σε επαγγελματικό επίπεδο, να μειώσουμε το χρέος, να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες της ομάδας. Να γίνει πιο ελκυστική και να μπορέσει κάποιος επενδυτής να ρίξει τα χρήματα του εδώ πέρα».

Για τις υποψίες ότι πως η διοίκηση ετοιμάζει την ομάδα για την Γ' κατηγορία: «Σε περίπτωση που αποφασιστεί από τις συνελεύσεις των μετόχων ότι η ομάδα θα πάει στην Γ', εμείς θα παραιτηθούμε άμεσα. Δεν έχουμε κανέναν λόγο ύπαρξης, αν η ομάδα βρεθεί στην Γ' κατηγορία. Εμείς θα κάνουμε το παν να παραμείνει η ομάδα σε επαγγελματικό επίπεδο».

Για το θέμα των τηλεοπτικών στην Β' εθνική: «Είναι πολύ θολό το τοπίο σχετικά με τα τηλεοπτικά της Φούτμπολ λιγκ και είναι ένα ντεζαβαντάζ για εμάς. Δεν ξέρουμε τι θα ακολουθήσει με το τηλεοπτικό συμβόλαιο της περσινής χρονιάς. Παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις και δεν ξέρουμε αν θα ισχύσει το συμβόλαιο που ισχύει αυτήν την στιγμή. Δεν ξέρω πως θα αντιδράσουν και οι υπόλοιπες ομάδες που απαρτίζουν την Φούτμπολ λιγκ. Είναι μετέωρο το θέμα και περιμένουμε να δούμε. Έχουμε κάποιο πλάνο στο μυαλό μας, αλλά περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει».

Για τους επιφανείς Αρειανούς που μπορούν να βρεθούν κοντά στην ομάδα: «Αυτό το ζήτημα με τους επιφανείς Αρειανούς δεν έχει κουράσει μόνο τον κόσμο αλλά και αυτούς των οποίων τα ονόματα ακούγονται. Ξέρουν όλοι την κατάσταση της ομάδας και κάποιοι άνθρωποι θέλουν να βοηθήσουν. Το να γράφουμε άρθρα και σενάρια για την σωτηρία της ομάδας δεν βρίσκει σύμφωνους ούτε τους ίδιους. Οι άνθρωποι θέλουν να βοηθήσουν την ομάδα με όποιον τρόπο τους ζητηθεί. Δεν είναι αυτοί που θα σώσουν τον Άρη, αλλά θα βάλουν ένα λιθαράκι μαζί μ' όλους τους υπόλοιπους. Εμείς μπήκαμε με το σκεπτικό ότι είναι χρέος μας να δημιουργήσουμε όσο το δυνατό περισσότερα έσοδα για την επόμενη χρονιά, για να μπορεί ο Άρης να καλύψει τις ανάγκες του, να εξαλείψει το χρέος που έχει και παράλληλα να έρθει σε συμφωνία με τους πιστωτές. Αυτό που ακούγονται συνέχεια δύο- τρία ονόματα, που θα σώσουν τον Άρη, ενοχλεί πρώτα τους ίδιους».

Για το γεγονός ότι έχει απαξιωθεί η Κοινωνία Μελών Άρη: «Έχει μια πολύ βαριά προίκα η Κοινωνία Μελών Άρη. Επειδή ήμουν πρόεδρος εκεί μέχρι πριν από μια εβδομάδα, ξέρω ότι κάναμε κάθε δυνατή προσπάθεια αφενός να βρούμε επενδυτή, αφετέρου να λύσουμε κάποια τεχνικά προβλήματα που υπήρχαν. Γνωρίζουν όλοι πολύ καλά ότι ο Άρης ούτε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου δεν μπορούσε να κάνει κανονικά. Έπρεπε να τρέχουμε τρεις μήνες με διαδικασίες και διάφορα τερτίπια να κάνουμε την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, για την οποία τόσος ντόρος έγινε. Σχετικά με την. επενδυτολογία υπάρχουν πολλές κρούσεις, που όμως έχουν κολλήσει. Όταν εγώ δέχομαι μια κρούση από κάποιον επενδυτή και μαθαίνω τι πρόκειται να κάνει και πόσα χρήματα θα βάλει ως φίλαθλος του Άρη, σκέφτομαι τι ωραίο που θα ήταν αυτό να είναι αληθινό να μπορέσει να ξεφύγει η ομάδα από την κατάσταση που είναι. Η απογοήτευση, όταν δεν προχωράει κάτι, είναι μεγάλη. Όλο αυτό το οποίο βιώνω εγώ τόσο καιρό ας φανταστεί κάποιος να το βίωνε και ο κόσμος. Να έκανε όνειρα πως θα ξεχρεώσει η ομάδα, πως θα λυθούν τα προβλήματα και το πώς θα μπει στον δρόμο των επιτυχιών και μετά να έρχεται ξανά η απογοήτευση. Υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται, υπάρχουν συνεχώς τηλεφωνήματα, όμως δεν είναι μια εύκολη διαδικασία, ειδικά όταν μπαίνεις σε μια εταιρεία που έχει ένα σωρό προβλήματα. Ο Άρης μπορεί να είναι ένα σπίτι που κάνει 100.000, ευρώ αλλά έχει πάνω του βάρη των 300.000 ευρώ. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να εξαφανίσουμε όλα αυτά τα βάρη, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε ελκυστικό το σπίτι και να πουληθεί. Δεν είναι απλά τα πράγματα».

Για τον ρόλο της ΚΜΑ και για το νέο διοικητικό συμβούλιο: «<Είναι άνθρωποι με τους οποίους έχω συνεργαστεί όλο τον χρόνο και μ' όλες τις εντάσεις και διαφωνίες που είχαμε, κοιτούσαμε να εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντα της ομάδας. Στο τέλος βρίσκαμε την άκρη. Δεν θέλω να σχολιάσω την εκλογή του προέδρου ή οτιδήποτε άλλο. Είναι ένας πολύ σημαντικός φορέας και ο μεγαλομέτοχος της ομάδας. Υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση που θα κατατεθεί για την ΚΜΑ. Είναι ένα σχέδιο που το γνωρίζουν και τα υπόλοιπα μέλη της. Για να μπορέσει να ανακοινωθεί πρέπει να δημιουργηθεί μια ισχυρή βάση. Μέσες-άκρες είναι αυτό που είχα αναφέρει στην συνέλευση. Θα μιλήσω με περισσότερες λεπτομέρειες όταν είναι έτοιμο. Προχωράει η υλοποίηση του σχεδίου».

Για το γεγονός ότι μπορεί να χρεωθεί έξοδα της ΠΑΕ Άρης χωρίς να έχει ευθύνες: «Δεν παίζει ρόλο. Ο λόγος για τον οποίο βρισκόμαστε εκεί είναι για να πετύχουμε κάτι καλό για την ομάδα μας. Όταν καταθέσαμε την αίτηση πιστεύαμε καταρχήν πως θα πάρουμε προσωρινή διαταγή την οποία και δεν πήραμε. Είχαμε μπροστά μας επτά παιχνίδια, να δώσουμε τον αγώνα μας και να μείνει η ομάδα στην Α' εθνική. Ο αγώνας συνεχίζεται ακόμα, αλλά με πάρα πολύ λίγες ελπίδες. Δεν με ενδιαφέρει το παραγοντικό, αλλά να βρει η ομάδα τον δρόμο της. Δεν θα με ενδιέφερε να μπω σε μια ΠΑΕ, που έχει μηδέν έσοδα, που δεν έχει πετύχει τους στόχους της, υπάρχει απογοήτευση και δημιουργείται ένα άνοιγμα. Άλλες οι συνθήκες στις 3 Μαρτίου, που έγινε η αίτηση και άλλες τώρα. Ο Άρης, όμως, δεν μπορεί να μείνει έτσι. Γι' αυτό μέσα σε μια εβδομάδα κινούμαστε σε πολλές και διαφορετικές κατευθύνσεις. Στο χορηγικό, στην συμφωνία με τους πιστωτές, στο πως θα διατηρήσουμε το ρόστερ, ακόμα και στον τρόπο που θα προσεγγίσουμε όσους μπορούν να βοηθήσουν».

Για το γεγονός ότι η ομάδα δεν μπορεί να πάρει αδειοδότηση και να κάνει μεταγραφές: «Αυτό πρακτικά σημαίνει πως πρέπει οπωσδήποτε να προχωρήσει αυτό που έχουμε στο πλάνο με τους πιστωτές μας. Απευθείας μαζί τους συναντήσεις και εκ νέου συμφωνίες. Πρέπει και αυτοί από την πλευρά τους να κατανοήσουν την δύσκολη κατάσταση του Άρη και να διασφαλίσουν τα συμφέροντα τους. Διαφορετικά υπάρχει μια ατμόσφαιρα περί Γ' εθνικής, το ακολούθησε πέρυσι η ΑΕΚ, ακούγεται από τον κόσμο, εμείς δεν το θέλουμε αυτό και αν πάει η ομάδα στην Γ' δεν χρειαζόταν να μπούμε στην διοίκηση. Αυτούς που μας κατηγορούν πως θέλουμε να πάμε στην Γ', θέλω να τους ρωτήσω ποιο είναι το κέρδος το δικό μας από μια ενδεχόμενη διάλυση της ΠΑΕ Άρης; Το πιο πιθανό είναι να το φορτωθώ κι εγώ. Ποιο θα ήταν το όφελος μου»;

Για την κίνηση του Λάμπρου Σκόρδα να κινηθεί νομικά εναντίον 35 ατόμων, συμπεριλαμβανομένου και του ιδίου: «Εγώ πιστεύω πως είναι κίνηση τακτικής. Δεν ξέρω ακόμα για ποιο πράγμα κατηγορούμαι. Φυσικά, σκοπεύω να αντιδράσω νομικά. Είναι η πρώτη φορά που δέχομαι μήνυση στην ζωή μου και δεν έχω ξαναβρεθεί σε τέτοια θέση, πέρα από κάποιες παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Δεν μου έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Θα πάρω την δικογραφία την Δευτέρα και θα δω πως θα κινηθώ σε νομικό επίπεδο. Όχι σε επίπεδο αποζημιώσεων, δεν θέλω κάτι τέτοιο, αλλά σε ποινικό επίπεδο. Δεν μπορούν να μένουν κάποιες πράξεις ατιμώρητες».

Για τον αν είχε συνάντηση με τον Γιάννη Κόντη στην Αθήνα: «Έχω τοποθετηθεί ήδη για την επαφή, που είχε γίνει με τον Γιάννη Κόντη την περίοδο Δεκεμβρίου- Ιανουαρίου, όταν είχαμε τα δικαστήρια των ποδοσφαιριστών. Η μια περίπτωση ήταν όταν η ΚΜΑ είχε αναλάβει για τρεις μέρες την διοίκηση της ΠΑΕ μετά την παραίτηση του Δημήτρη Ηλιάδη. Την επόμενη μέρα δικάζονταν εννέα υποθέσεις της ΠΑΕ Άρης και είχα ζητήσει να δω πως μπορεί να υπάρξει παρέμβαση και να δοθούν κάποιες αναβολές. Η επόμενη ήταν τον Ιανουάριο, όταν είχε δημοσιευτεί το πόρισμα και είχε δημοσιεύσει μια επιστολής προς όλους στον ημερήσιο τύπο, την οποία του ζήτησα να την καταθέσει επίσημα με αριθμό πρωτοκόλλου και στην ΚΜΑ για να την χρησιμοποιήσω στον εισαγγελέα, με την κατάθεση του πορίσματος».

Για το γεγονός ότι το πόρισμα δεν αξιοποιήθηκε: «Όποιος περίμενε άμεση εφαρμογή του πορίσματος προφανώς ζει σε άλλη χώρα. Οι διαδικασίες δεν είναι τόσο απλές. Το πόρισμα υπάρχει, έχει πάει στις αρμόδιες υπηρεσίες και γίνεται έλεγχος. Δεν ξέρω με ποιο ρυθμό κινείται η ποινική δικαιοσύνη και οι οικονομικές υπηρεσίες που κάνουν τον έλεγχο. Αν κάποιος νομίζει πως υπάρχει κάποιος άλλος δρόμος να κινηθεί μέσω του πορίσματος, πιο άμεσα ως προς την απόδοση ευθυνών και για όσα προκύπτουν μέσα από το πόρισμα, ας το κάνει και ας το προχωρήσει. Το να πιστεύουν κάποιοι ότι έχουμε θάψει την συγκεκριμένη ιστορία και πως δεν έχουμε κάνει τίποτα, δεν ισχύει. Θέλω να ξέρουν όλοι πως εδώ είμαστε και θα μας απασχολήσει ξανά στο μέλλον το πόρισμα της ΝΕΧΙΑ. Υπάρχουν κίνδυνοι από το πόρισμα, που είχα επισημάνει στο συμβούλιο της ΚΜΑ και είχα κατηγορηθεί για συγκάλυψη».

Για την στάση του που είχε ο Super 3 απέναντι του: «Δεν συνηθίζω να παρακολουθώ την στάση που κρατάει ο σύνδεσμος. Η αλήθεια είναι ότι υπήρχε ένα θέμα και μια κριτική απέναντι μας και για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και για το πόρισμα. Για το πόρισμα δεν μπορώ να πω κάτι, γιατί από την πρώτη στιγμή που μπήκαμε το ζητούσαμε και πήραμε συγκεκριμένη ημερομηνία παράδοσης. Όταν ήρθε το πρώτο πόρισμα και έγινε συζήτηση για την παραλαβή του δεν ήμουν μόνος εκεί μέσα, αλλά ήταν 20 άτομα απ' όλους τους φορείς. Αύριο - μεθαύριο ας βγει κάποιος να πει την θέση που είχα τότε και αν διαφωνεί ας βγει να πει τότε γιατί δεν μίλησε».

Για το αν έγινε εσκεμμένη κριτική προς το πρόσωπο του: «Στον Άρη το πιο εύκολο είναι να ασκείς κριτική από το πρώτο λεπτό. Εμείς αυτό που βιώνουμε όλα αυτά τα χρόνια είναι πως αν σε κατηγορήσουν για κάτι το οποίο δεν ισχύει, τότε θα βρουν το επόμενο. Η διοίκηση αυτή λειτουργεί μια εβδομάδα και όμως βγήκε ήδη άχρηστη. Ο κόσμος είναι κόσμος και δεν ασκεί διοίκηση. Εμείς πρέπει να κάνουμε σωστά την δουλειά μας και να μην επηρεαζόμαστε απ' όλα αυτά. Εμείς εκεί πέρα πάνω είμαστε για τον Άρη μας και για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε την ομάδα. Αν ακούμε τα παράπονα και το τι λέει ο κόσμος, τότε θα είμαστε μονάχα για να βοηθήσουμε την εικόνα του προφίλ μας, όχι τον Άρη. Πολλές φορές κάποια πράγματα πρέπει να τα κάνεις κι ας μην είσαι αρεστός στον κόσμο. Δεν γίνεται να διαρρέεται συνεχώς τι συμβαίνει μέσα στην ΠΑΕ, γιατί είναι ζημιογόνο. Ήδη την πρώτη εβδομάδα έχουν υπάρξει περιστατικά, που χάλασαν συμφωνίες. Το πήραμε καλά το μάθημα μας τώρα. Δεν μ' ενδιαφέρει αν γράφει στον τοίχο του κάποιος ότι ο Στεφανίδης κοιμάται. Εμείς μπήκαμε με συγκεκριμένο ρόλο, θα δώσουμε και την ψυχή μας για να σταθεί η ομάδα στα πόδια της, μ' αυτό που έχουμε στο μυαλό μας. Μη νομίζουν ότι γράφοντας οτιδήποτε μας επηρεάζουν. Εμείς δεν μπήκαμε ούτε για να γίνουμε πιο όμορφοι, ούτε για να βελτιώσουμε το προφίλ μας. Μπήκαμε σε μια θέση που από την αρχή μας βρίζουν όλοι. Ας συνεχίσουν. Εμείς βγήκαμε μπροστά για να βοηθήσουμε της ομάδα. Θα δείξει αν θα τα καταφέρουμε».
Για το λογιστήριο της ΠΑΕ και την απόφαση να προσληφθεί ο κ. Ρούσος: «Ήταν μια απόφαση που πήραμε και θεωρήσαμε πως έπρεπε να γίνει αυτό το πράγμα. Έπρεπε να γίνει μια αλλαγή στο λογιστήριο της ΠΑΕ και θα συνεργαστούμε με άλλη εταιρεία. Το πιο πιθανό όνομα είναι του κ. Ρούσου. Είναι και θέμα κόστους. Από εκεί και πέρα δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο. Είναι τελειωμένη απόφαση
».

Για τα πόσα χρήματα χρειάζεται η ομάδα για να σταθεί στην Β' εθνική: «Πιστεύω ότι πρέπει αν έχουμε ένα ποσό πάνω από 700.000 - 800.000 ευρώ να διαχειριστούμε. Έτσι θα μπορέσουμε να πετύχουμε πολλά πράγματα. Πέρυσι, επιτεύχθηκαν πάρα πολλές συμφωνίες με 'κούρεμα' σε ποσοστό 60% και αποπληρωμή σε τέσσερα χρόνια. Αυτό έγινε με κάποιες μικρές προκαταβολές από λεφτά και έσοδα του Άρη. Το μόνο που μπορώ να διαβεβαιώσω τους πάντες είναι πως το μαχαίρι στον λαιμό του Άρη δεν θα το ξαναβάλει κανείς. Απειλή ο Άρης δεν θα δεχθεί ξανά από πουθενά, ότι θα μας ρίξει κάποιος στην Β' εθνική ή πως δεν θα γίνουν αγώνες. Η ομάδα δεν μας ανήκει. Εμείς θα προσπαθήσουμε να περάσουμε ένα πλάνο. Αν ορισμένοι θέλουν να ρίξουν την ομάδα στην Γ', δεν χρειάζεται να προσπαθήσουν. Εμείς έχουμε όλη την καλή διάθεση και γι' αυτούς να κάνουμε κάτι».
Για το πότε θα συζητηθεί το θέμα στην συνέλευση των μετόχων: «Η τελευταία προθεσμία είναι μέσα Ιουλίου. Εμείς θα κοιτάξουμε να το κάνουμε πολύ πιο νωρίς. Τον Ιούνιο υπάρχει τακτική συνέλευση, έτσι κι αλλιώς. Εμείς δεν πρέπει να κινηθούμε ούτε σε κλίμα πανικού, ούτε βεβιασμένα
».

Για το αν έχει επικοινωνήσει με πρόεδρο άλλης ομάδας για υποθέσεις ΑΦΜ ή συγχώνευσης: «Όχι. Το είπα και στην συνέλευση και όποιος έχει στοιχεία ας πάρει τηλέφωνο και ας το πει, επώνυμα».

Για το αν έχει επικοινωνήσει με ανθρώπους της ΑΕΚ για να ενημερωθεί για τις διαδικασίες σε περίπτωση που ο Άρης βρεθεί στην Γ': «Επαφές γίνονται μ' όλο τον κόσμο».

Για το γεγονός ότι ο Άρης συναντούσε στην πορεία του μόνο εχθρούς: «Για εμάς ο Άρης είναι ένα τεράστιο σωματείο, δεν υπάρχει άλλο σαν αυτόν. Όμως, δεν είναι το μοναδικό σωματείο στον κόσμο, ούτε ο μοναδικό φορέας του αθλητισμού. Έχει να κάνει με άλλους ανθρώπους, με αθλητές, με διοργανώτριες αρχές. Πολλές φορές η συμπεριφορά του Άρη ήταν προκλητική και όχι τόσο σωστή, για να μην χρησιμοποιήσω άλλες εκφράσεις. Πιστεύω ότι πλέον οι αρχές έχουν δει την αλλαγή και η αντιμετώπιση θα είναι πολύ διαφορετική».

Για το γεγονός πως δεν αναφέρει ονόματα για να μην τα "κάψει": «Όταν ο άλλος αναφέρεται ως σωτήρας, ενώ μπορεί να βοηθήσει ως ένα σημείο και με την απαξίωση των πάντων που υπάρχει στην ομάδα να πει, γιατί να πω; Εδώ μπορεί να βάλεις στον Άρη πέντε χιλιάρικα και να σε βρίσουν, λες και τα χρωστάς! Είπαμε να κάνουμε μια ομάδα λαϊκής βάσης και μπορούσε να γίνει αυτό. Θα μπορούσε η ομάδα να έχει εκατομμύρια στο ταμείο της. Εμείς θέλαμε, όμως, να γίνουμε ομάδα λαϊκής βάσης, στην οποία ο πρόεδρος θα χώνει τα λεφτά. Ποιος θα βάλει λεφτά σ' ένα μαγαζί που δεν είναι δικό του; Απαξιώνουμε τα πάντα. Απαξιώθηκε ο Α.Σ., με αποτέλεσμα να φτάσει σε τραγικό επίπεδο. Δεν μιλάω για τα χρέη. Διορθώνονται όλα αυτά με κόπο, υπομονή και αντοχές. Εγώ θέλω να πάμε και να δούμε πως ήταν τα οικονομικά τακτοποιημένα τα προηγούμενα χρόνια. Τώρα ξαφνικά όλοι θυμήθηκαν τον Α.Σ. Να πάμε στην ΚΜΑ να δούμε τι γίνεται και πόσα ήταν τα μέλη κάθε φορά. Τι έλεγχος ασκούνταν κάθε φορά; Εμάς αυτό που μας είπε ο άνθρωπος της ΝΕΧΙΑ όταν έφερε το πόρισμα είναι πως μεγάλη ευθύνη έχουν και οι μέτοχοι οι οποίοι έκαναν τον έλεγχο. Η ατάκα ενός ξένου και τεχνοκράτη ήταν αυτή. Τα είδε και είπε πως υπάρχει ευθύνη τον μεγαλομετόχων. Αυτό αφορά όλες τις εποχές. Δεν υπήρχε περίοδος που η ομάδα δεν μπήκε μέσα, εκτός από πέρυσι. Όλες τις άλλες εποχές υπάρχουν μεγάλες ζημίες. Κάποια στιγμή προς το τέλος μάθαμε πως υπάρχει μεγάλο άνοιγμα. Τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο του 2012 μάθαμε πως είναι 5.000.000 ευρώ το άνοιγμα. Από τα σύννεφα έπεσαν όλοι το 2012, που υπήρχε ενδιαφέρον επενδυτικό από εταιρεία του Ντουμπάι, αν θυμάμαι καλά. Η ΚΜΑ ανέφερε πως η ζημία της συγκεκριμένης χρήσης θα προκαλέσει σοκ. Εκεί ήταν το μεγάλο σοκ. Δεν θυμάμαι ποια άτομα ήταν ένας - ένας στην ΚΜΑ. Ήταν η τελευταία προεδρία πριν τον Γρανούζη».
Για το αν υπάρχει διάθεση να κινηθεί εναντίον και αυτών των ανθρώπων: «Εμείς πήγαμε το πόρισμα στον εισαγγελέα και νομίζω πως δεν υπάρχει πιο αρμόδιος για την απόδοση ευθυνών. Στην κρίση των οπαδών και των μετόχων είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Όσοι ακολούθησαν αυτές τις διοικήσεις είχαν να αντιμετωπίσουν πολλά προβλήματα και δεν βοήθησαν το αγωνιστικό. Βέβαια, θεωρώ πως το καλοκαίρι μπορούσαμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα στον αγωνιστικό σχεδιασμό. Ότι έγινε, έγινε. Εμάς μας ενδιαφέρει τώρα η συνέχεια
».

Για τα συναισθήματά του με τα όσα βιώνει στον Άρη: «Ίσως ακουστεί λίγο εγωιστικό, αλλά η ενασχόληση μου με τον Άρη έχει να κάνει με το ότι δεν θα νιώσω καλά αν δεν μπορέσω και εγώ ο ίδιος να βοηθήσω την αγαπημένη μου ομάδα. Δεν έχω ούτε θέματα οικονομικά, ούτε με την δουλειά μου, ίσα - ίσα έχω πιεστεί πολύ μ' αυτές τις καταστάσεις, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ την ζωή μου μ' έναν διαλυμένο Άρη. Δεν υπάρχει περίπτωση να παρατήσω την προσπάθεια και τον όποιο αγώνα για να είναι η αγαπημένη μου ομάδα ψηλά. Στο φετινό παιχνίδι με την Βέροια, που ήρθε και η σύζυγος μου ενώ δεν έρχεται συχνά, της είπα 'κοίτα όλο αυτό τον κόσμο και πόσο κρίμα είναι.'. Εγώ δεν το κάνω, όμως, μόνο για αυτόν τον κόσμο, αλλά και για τον δικό μου εσωτερικό κόσμο. Το κάνω για την αγαπημένη μου ομάδα».

Και στο Γιουρόπα έρχεται…!

Ένα ακόμα βήμα για τη συμμετοχή της στο Γιουρόπα Λιγκ της επόμενης περιόδου έκανε η Σεντ Ετιέν, που επικράτησε 2-0 της Μονπελιέ στο «Ζεφρουά Γκισάρντ» για την 36η αγωνιστική του Σαμπιονά.

Και στο Γιουρόπα έρχεται…
Το ευρωπαϊκό της… κοστούμι προβάρει ξανά η Σεντ Ετιέν. Οι «στεφανουά», συνέχισαν την εξαιρετική του πορεία τις τελευταίες αγωνιστικές, καθώς πέτυχαν την τέταρτη νίκη τους σε επτά παιχνίδια (χωρίς ήττα σε αυτά), αφού ούτε η αδιάφορη βαθμολογικά Μονπελιέ μπόρεσε να σταθεί εμπόδιο. Η γηπεδούχος επικράτησε 2-0, έφτασε στους 63 βαθμούς και εδραιώθηκε στην 4η θέση, αφού η 5η Λυών απέχει πέντε βαθμούς και παίζει το βράδυ εκτός έδρας με τη Μαρσέιγ. Αν δεν νικήσει, η Σεντ Ετιέν θα έχει σχεδόν καπαρώσει το εισιτήριο για τα ευρωπαϊκά σαλόνια, πετυχαίνοντας τον στόχο δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν δύσκολο για τους νικητές, που παρά την κατοχή της μπάλας και τις ευκαιρίες, δεν μπόρεσαν να «ξεκλειδώσουν» την καλά οργανωμένη άμυνα της Μονπελιέ. Ότι δεν κατάφεραν όμως στα πρώτα 45 λεπτά, το έκαναν σε ένα δεκάλεπτο, αφού αρχικά ο Χαμουμά στο 47΄και ο Έρντινγκ στο 56΄, παραβίασαν δις την εστία των φιλοξενούμενων και το παιχνίδι απέκτησε ουσιαστικά διαδικαστικό χαρακτήρα.

Αναλυτικά, η 36η αγωνιστική του Σαμπιονά:

Παρασκευή (2/5, 21:30)


Μπαστιά-Λιλ 1-1 (85' Καζρί - 32' Καλού)

Σαββάτο (4/5, 18:00)

Σεντ Ετιέν-Μονπελιέ 2-0 (47΄ Χαμουμά, 56΄ Έρντινγκ)
Λοριάν-Αζαξιό
Ρεμς-Εβιάν
Σοσό-Νις
Τουλούζ-Ναντ
Βαλενσιέν-Μπορντό
Μαρσέιγ-Λιόν (22:00)

Τετάρτη (7/5)

Μονακό-Γκινγκάμπ (20:00)
Παρί Σ.Ζ.-Ρεν (22:00) Πηγή: sport-fm.gr

Η Τορίνο δεν τους ξέχασε!

Με μία ειδική αναφορά στη φανέλα της η Τορίνο τιμά τη μνήμη της ομάδας της ξεκληρίστηκε σε αεροπορική τραγωδία σαν σήμερα πριν από 65 χρόνια.

Η Τορίνο δεν τους ξέχασε
Η 4η Μαΐου είναι μαύρη μέρα για την ιστορία της Τορίνο. Σαν σήμερα πριν από 65 χρόνια η μεγάλη ομάδα του ιταλικού συλλόγου είχε ξεκληριστεί όταν το αεροπλάνο που μετέφερε την αποστολή πίσω στην Ιταλία μετά από φιλικό με την Μπενφίκα στη Λισαβόνα συνετρίβη στη Σουπέργκα, κοντά στο Τορίνο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 31 άνθρωποι, 18 εξ αυτών ποδοσφαιριστές.

Η αποκαλούμενη και «Grande Torino» είχε κατακτήσει πέντε πρωταθλήματα και πρόσφερε τον κορμό για την εθνική Ιταλίας της εποχής. Στον σημερινό αγώνα με την Κιέβο, οι παίκτες της Τορίνο θα φορούν φανέλα με ειδική αναφορά στην επέτειο από την τραγωδία με τα εξής λόγια: «Μόνο η μοίρα τούς νίκησε».

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Βήμα πρωτιάς με show Ρούντι!

Η Ρεάλ νίκησε εύκολα τη Σαραγόσα για την 30η αγωνιστική κι έκανε ένα ακόμη βήμα για να εξασφαλίσει την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο. Κορυφαίος ο Ρούντι.

Βήμα πρωτιάς με show Ρούντι
Την 29η νίκη της στην ACB πανηγύρισε η Ρεάλ επικρατώντας εύκολα για την 30η αγωνιστική της Σαραγόσα στη Μαδρίτη με 92-79. Έτσι διατηρήθηκε σε απόσταση δύο βαθμών από τη δεύτερη Βαλένθια και πλησίασε κι άλλο στο στόχο της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο.

Ο Ρούντι Φερνάντεθ οργίασε με 30 πόντους, 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ σε κάτι λιγότερο από 24 λεπτά για τη «βασίλισσα», ενώ 13 πόντους πρόσθεσε ο Σέρχιο Γιουλ. Ο Γιάννης Μπουρούσης σε 8:44 είχε 2 πόντους (1/2 δίποντα, 0/1 τρίποντο), 2 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο.

Η ουραγός και ήδη υποβιβασμένη Βαγιαδολίδ έχασε 82-67 από τη Λαγκούν Άρο, με τον Δημήτρη Χαριτόπουλο να έχει 4 πόντους (2/3 δίποντα) σε 16:48.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 30ης αγωνιστικής:

Σάββατο 3/5
Μάλαγα-Μανρέσα 91-75
Καχασόλ-Κανάριας 81-67
Βαλένθια-Μπιλμπάο 83-71

Κυριακή 4/5
Λαγκούν Άρο-Βαγιαδολίδ 82-67
Ρεάλ Μαδρίτης-Σαραγόσα 92-79
Μπανταλόνα-Μούρθια 85-89 (κ.α. 74-74)
Γκραν Κανάρια-Φουενλαμπράδα 96-75
Εστουντιάντες-Ομπραντόιρο 19:30
Μπαρτσελόνα-Λαμποράλ Κούτσα 20:00

Δείτε τη βαθμολογία της ισπανικής λίγκας
Πηγή: sport-fm.gr

Σανίδα… Αλμερίας!

Με γκολ στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αζέζ κατάφερε να σώσει την Αλμερία και έδωσε τη νίκη (3-2) επί της Μπέτις, αφού έδειχνε να απέχει ένα βήμα από τον υποβιβασμό μαζί με τους Ανδαλουσιανούς.

Σανίδα… Αλμερίας
Σε ένα ματς γεμάτο φάσεις και ανατροπές η Αλμερία κατάφερε να πάρει σπουδαία νίκη (3-2) επί της Μπέτις, μένοντας ζωντανή για την παραμονή στην Primera Division.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με το γκολ του Όσκαρ Ντίας, όμως η αποβολή του Σούσο άλλαξε τις ισορροπίες στο ματς και οι Ανδαλουσιανοί – που είχαν πάρει τα πάνω τους – ήταν έτοιμοι να καταδικάσουν τη σημερινή τους αντίπαλο.

Το γκολ της ισοφάρισης για την Αλμερία πέτυχε ο Βιδάλ και ο Αζέζ σήκωσε στον… αέρα όλο το «Μεντιτερανέο» με το τέρμα που σημείωσε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Μετά από ένα άκαρπο πρώτο μέρος, στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι μπήκαν με… επιθετικές διαθέσεις και στο 52’ ο Όσκαρ Ντίας κατάφερε να πετύχει το πρώτο γκολ για λογαριασμό της Αλμερία (τέσσερα φέτος). Από πλάγια ο Βιδάλ έκανε συρτή σέντρα, με τον Ισπανό φορ να νικάει με προβολή τους αντίπαλους παίκτες που ήταν γύρω του και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ένα λεπτό αργότερα ο Σούσο (της Λίβερπουλ που έχει ακουστεί πως απασχολεί τον Ολυμπιακό) αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα, αφού πήγε με πολύ δύναμη στον Περκίς και λίγο έλειψε να του… κόψει την καριέρα!

Αυτό έδωσε αυτοπεποίθηση στους παίκτες της Μπέτις, οι οποίοι στο 60’ κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, αφού ο Χουάν Κάρλος έκανε σέντρα στην «καρδιά» της μικρής περιοχής της Αλμερία και ο Μπράιαν Ροντρίγκες έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα.

Στο 69’ οι γηπεδούχοι πήραν κεφάλι στο σκορ, αφού ο Μπράιαν Ροντρίγκες έκανε… τσαφ και στη συνέχεια η μπάλα κατέληξε στον Σεβίγια, ο οποίος με εξαιρετικό μακρινό σουτ νίκησε τον Εστέμπαν.

Παρότι η Μπέτις είχε τον έλεγχο του αγώνα, στο 76’ ο Βιδάλ πήρε ασίστ στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων και με τη βοήθεια της τύχης έκανε το 2-2.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να σημειώσουν και άλλο τέρμα, πιέζοντας την ομάδα του Καλντερόν και τελικά κατάφεραν να πετύχουν το «χρυσό» γκολ με τον Αζέζ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων (έπειτα από σέντρα ακριβείας του Σοριάνο από τα δεξιά).

Αναλυτικά, η 36η αγωνιστική τη Primera Division:

Παρασκευή 2/5
Ράγιο Βαγεκάνο-Μπιλμπάο 0-3
(20' Σαν Χοσέ, 30' Ντε Μάρκος, 74' Ερέρα)

Σάββατο 3/5
Μπαρτσελόνα-Χετάφε 2-2
(23' Μέσι, 67' Αλέξις - 37', 92' Λαφίτα)

Μάλαγα-Έλτσε 0-1
(11' Γκάρι Ροντρίγκεζ)

Οσασούνα-Θέλτα 0-2
(20', 34' Νολίτο)

Βαγιαδολίδ-Εσπανιόλ 1-0
(20' Ρουκάβινα)

Κυριακή 4/5

Αλμερία-Μπέτις 2-2
(52’ Όσκαρ Ντίας, 77’ Βιδάλ – 60 Ροντρίγκες, 71’ Σεβίγια)

Λεβάντε-Ατλέτικο Μαδρίτης 18:00
Σεβίλλη-Βιγιαρεάλ 20:00
Ρεάλ Μαδρίτης-Βαλένθια 22:00

Δευτέρα 5/5

Ρεάλ Σοσιεδάδ-Γρανάδα 23:00

Η επόμενη (37η) αγωνιστική:

Μπιλμπάο-Ρεάλ Σοσιεδάδ
Ατλέτικο Μαδρίτης-Μάλαγα
Μπέτις-Βαγιαδολίδ
Θέλτα-Ρεάλ Μαδρίτης
Έλτσε-Μπαρτσελόνα
Εσπανιόλ-Οσασούνα
Χετάφε-Σεβίλλη
Γρανάδα-Αλμερία
Λεβάντε-Βαλένθια
Βιγιαρεάλ-Ράγιο Βαγεκάνο Πηγή: sport-fm.gr

Πρωταθλητής στους Νέους ο ΠΑΟΚ!

Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε τον τίτλο στο πρωτάθλημα Νέων (K20) νικώντας με 3-1 τον ΟΦΗ στη Νέα Μεσημβρία. Δύο γκολ ο Πόζογλου.

Πρωταθλητής στους Νέους ο ΠΑΟΚ
Ό,τι δεν μπορεί να καταφέρει η μεγάλη ομάδα του ΠΑΟΚ εδώ και αρκετά χρόνια, το πέτυχαν οι πιτσιρικάδες του «Δικεφάλου του Βορρά».

Η Κ20 του συλλόγου κατέκτησε το πρωτάθλημα Νέων μετά τη νίκη με 3-1 επί του ΟΦΗ στη Νέα Μεσημβρία. Ο Παπαδόπουλος στο 23’ και ο Πόζογλου στο 48’ και το 64’ πέτυχαν τα τέρματα για την ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς, ενώ προσωρινά είχε μειώσει ο Κασσωτάκης στο 55’ για τους Ηρακλειώτες.

Με τη νίκη αυτή ο ΠΑΟΚ έφτασε μετά από 32 αγωνιστικές τους 76 βαθμούς, επτά περισσότερους από τον δεύτερο Ολυμπιακό που δεν μπορεί να καλύψει τη διαφορά στις δύο εναπομείνασες αγωνιστικές.

Τον αγώνα παρακολούθησαν και 100 φίλαθλοι που αποθέωσαν τους μικρούς.

Αξίζει να σημειωθεί πως στα πέντε χρόνια διεξαγωγής του πρωταθλήματος δύο τίτλους έχει ο Ολυμπιακός (2010, 2013), ένα ο Παναθηναϊκός (2012) και ένα ο Άρης (2011). Πηγή: sport-fm.gr

Το γράφημα του Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ!

Ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία για τον αποψινό αγώνα με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο αναλύει η επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ, φέρνοντας στην επιφάνεια και την παράδοση των δύο ομάδων.

Το γράφημα του Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ
Στο πνεύμα της αναμέτρησης του αποψινού αγώνα με τον Παναθηναϊκό, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής , βάζει η επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ.

Συγκεκριμένα, οι Θεσσαλονικείς δημιούργησαν ένα infographic (γράφημα με διάφορες πληροφορίες) και στη συνέχεια ανάρτησαν διάφορα στατιστικά στοιχεία με την παράδοση των αναμετρήσεων των δύο ομάδων.

inner

Τα υπόλοιπα στατιστικά που παρουσίασαν από τον «Δικέφαλο του Βορρά»

5 φορές έχουν συναντηθεί ο ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό σε αγώνα πρωταθλήματος έπειτα από κόντρα τους για τον θεσμό του Κυπέλλου. Σε αυτές τις «άτυπες ρεβάνς» ο ΠΑΟΚ έχει τον πρώτο λόγο με τρεις νίκες, μία ισοπαλία και μόλις μια ήττα. Τη σεζόν 1993-94 ο Παναθηναϊκός είχε επικρατήσει 2-0, αλλά ο αγώνας αυτός ήταν αρκετούς μήνες μετά την αναμέτρηση για το Κύπελλο. Τις σεζόν 1970-71 υπήρξε νίκη του ΠΑΟΚ, το 1984-85 η αναμέτρηση τελείωσε με ισοπαλία, ενώ με νίκη του ΠΑΟΚ τελείωσαν και οι αγώνες τις σεζόν 1980-81, 2006-07.

6 φορές έχουν βρεθεί αντιμέτωποι ο ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό για την διαδικασία των Play Off, έχοντας συνυπάρξει στις τρεις από τις έξι συνολικά διοργανώσεις της Super League. Ο Παναθηναϊκός έχει το προβάδισμα με τέσσερις νίκες σε έξι ματς, ενώ στην έδρα του μετρά τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς. Στα συγκεκριμένα παιχνίδια ο ΠΑΟΚ έχει σκοράρει μόνο μία φορά στο 4-1 της σεζόν 2008-09. Αυτό ήταν και το πρώτο ματς των δύο αντιπάλων στα Play Off.

3 ισοπαλίες έχει πλέον ο ΠΑΟΚ μετά το 1-1 με τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα στα 31 ματς που έχει δώσει για την διαδικασία των Play Off. Πριν από τον Αστέρα με 1-1 από την Τούμπα είχε αποχωρήσει και ο Ατρόμητος τη σεζόν 2011-12, ενώ την περίοδο 2009-10 ο Δικέφαλος είχε έρθει ισόπαλος 0-0 με την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο Πηγή: sport-fm.gr

«Δύσκολο παιχνίδι για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ»

Καμία σχέση με τον πρόσφατο τελικό του Κυπέλλου δεν θα έχει η αποψινή αναμέτρηση στη Λεωφόρο για τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ, όπως δήλωσε ο Άκης Μάντζιος στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Δύσκολο παιχνίδι για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ»
Για τα σημερινά παιχνίδια της δεύτερης αγωνιστικής των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ και Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος, μίλησε ο Άκης Μάντζιος στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Πρώτα από όλα ο προπονητής του Πανθρακικού τόνισε ότι το αποψινό ματς στη Λεωφόρο δεν έχει καμία σχέση για τους δύο φιναλίστ του Κυπέλλου Ελλάδας.

«Είναι ένα ντέρμπι. Ο Παναθηναϊκός είναι σε καλύτερη ψυχολογία από τον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ είναι πληγωμένος από την απώλεια και την εμφάνιση στον τελικό του Κυπέλλου», υπογράμμισε ο 45χρονος προπονητής και πρόσθεσε:

«Ξέρουν πως πρέπει να διαχειριστούν αυτό το παιχνίδι. Πρόκειται για μεγάλη ομάδα και υπάρχουν παίκτες με εμπειρία στο ρόστερ της και οφείλει να αφήσει πίσω της αυτό τον αγώνα».

Για τον αγώνα στην Τρίπολη, υποστήριξε ότι «περιμένουμε να γίνει ένα καλό ματς, αλλά θα είναι ένα παιχνίδι που θα έχει πολύ τακτική».

Δεν θα μπορούσε, όμως, ο κ. Μάντζιος να μην αναφερθεί και στα σχέδια που έχουν στον Πανθρακικό για την επόμενη σεζόν, έχοντας φέτος εξασφαλίσει από νωρίς την παραμονή και την ομάδα να αποδίδει καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Άκης Μάντζιος στην εκπομπή «Επίθεση από τα μπακ» με τον Σωτήρη Ταμπάκο

Για το αποψινό παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο:

«Είναι ένα ντέρμπι. Ο Παναθηναϊκός είναι σε καλύτερη ψυχολογία από τον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ είναι πληγωμένος από την απώλεια και την εμφάνιση στον τελικό του Κυπέλλου. Είναι, όμως, μία έμπειρη ομάδα με καλούς παίκτες και περιμένω διαφορετικό ματς. Είναι καθαρά θέμα ψυχολογίας να αφήσουν πίσω την εμφάνιση στον τελικό του Κυπέλλου. Ξέρουν πως πρέπει να διαχειριστούν αυτό το παιχνίδι. Πρόκειται για μεγάλη ομάδα και υπάρχουν παίκτες με εμπειρία στο ρόστερ της και οφείλει να αφήσει πίσω της αυτό τον αγώνα. Ο Παναθηναϊκός είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα. Δεν παύει να είναι δύσκολο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Αν ο προπονητής (Αναστασίου) κρίνει να παίξει επιθετικά, έτσι πρέπει να κάνει. Πριν δεν μπορούμε να πούμε κάτι, μετά μπορούμε να αναλύσουμε τα δεδομένα. Το μεγάλο πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι η αμυντική του συμπεριφορά, αφού όλοι αμύνονται από τον σέντερ φορ μέχρι τον τερματοφύλακα. Στη μεσαία γραμμή διαθέτει αρκετή ποιότητα και το πιο σημαντικό είναι να δείξει πως άφησε πίσω του τον τελικό του Κυπέλλου».

Για τη φετινή πορεία του «τριφυλλιού»:

«Ο Παναθηναϊκός είναι μία καινούργια ομάδα, με αρκετά νέαρά σε ηλικία παιδιά. Το ξεκίνημά του δεν ήταν καλό. Στην αρχή δεν είχε σταθερότητα, λόγω του γεγονότος ότι ήταν μία καινούργια ομάδα. Σταδιακά φάνηκε η δουλειά μέσα στο γήπεδο και πήρε τα αποτελέσματα που ήθελε στον β’ γύρο του πρωταθλήματος. Η διοίκηση εμπιστεύτηκε τον προπονητή και σημασία έχει και η παρουσία του Μπεργκ, ο οποίος έδειξε ότι κολλάει με την ομάδα και με την φιλοσοφία του συλλόγου. Είναι ένας επαγγελματίας και πολύ καλός χαρακτήρας».

Για το άλλο ματς της 2ης αγωνιστικής των πλέι οφ ανάμεσα στον Αστέρα και τον Ατρόμητο

«Είναι και οι δύο ομάδες που έχουν ανέβει επίπεδο, καθώς έχουν υγεία, εγκαταστάσεις και επενδύουν στα τμήματα υποδομών τους. Σε αυτό το παιχνίδι είναι καθαρά θέμα τακτικής, αφού έχουν αρκετά κοινά χαρακτηριστικά και είναι νωρίς να πούμε τι θα γίνει και αν ο Ατρόμητος μπορεί να διεκδικήσει την πρώτη θέση στα πλέι οφ. Περιμένουμε να γίνει ένα καλό ματς, αλλά θα είναι ένα παιχνίδι που θα έχει πολύ τακτική».

Για τον Πανθρακικό της επόμενης σεζόν:

«Από τη στιγμή που κάναμε μία εξαιρετική σεζόν φέτος, θέλουμε το ίδιο και για του χρόνου. Θέλουμε ο Πανθρακικός να καθιερωθεί στη Σούπερ Λίγκα και να γίνει μία από τις μεγάλες ομάδες της κατηγορίας. Εκείνο που θέλουμε για του χρόνου είναι να βάλουμε περισσότερους νέους παίκτες από την ευρύτερη περιοχή. Έχει τις δυνατότητες ο Πανθρακικός: έχει ένα πολύ καλό προπονητικό κέντρο, υπάρχει οικογενειακό κλίμα και χρειάζεται υπομονή και να μην γίνουν γρήγορα βήματα. Για αυτό είπα ότι πρέπει σιγά-σιγά να καθιερωθεί στη Σούπερ Λίγκα».

Χαροπαλεύει ο οπαδός της Νάπολι!

Σε πολύ κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο οπαδός της Νάπολι που δέχτηκε πυροβολισμούς πριν από τον τελικό Κυπέλλου με τη Φιορεντίνα. Οπαδός της Ρόμα ο δράστης, που ξυλοκοπήθηκε άγρια.

Χαροπαλεύει ο οπαδός της Νάπολι
Περισσότερες λεπτομέρειες έρχονται στην επιφάνεια για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ένας οπαδός της Νάπολι πυροβολήθηκε λίγες ώρες πριν τον τελικό Κυπέλλου με τη Φιορεντίνα στο «Ολίμπικο» της Ρώμης.

Όπως έγινε γνωστό, ο άτυχος 30χρονος, ονόματι Τσίρο Εσπόζιτο, κατευθυνόταν με ομάδα φιλάθλων των «παρτενοπέι» προς το γήπεδο, όταν ένας οπαδός της Ρόμα τούς πέταξε κάποιες φωτοβολίδες. Εκείνοι αντέδρασαν και κινήθηκαν εναντίον του, με αποτέλεσμα αυτός να πανικοβληθεί, να τραβήξει όπλο και να αρχίσει να πυροβολεί αδιακρίτως τραυματίζοντας έναν εξ αυτών σοβαρά. Οι ομοϊδεάτες του θύματος επιτέθηκαν στον 48χρονο δράστη, ονόματι Ντανιέλε Ντε Σάντις, και τον ξυλοκόπησαν άγρια σπάζοντάς του το πόδι, ενώ πλέον νοσηλεύεται υπό φρούρηση και κρατείται με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Ο Τσίρο Εσπόζιτο νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ ακόμη κι αν επιβιώσει υπάρχει κίνδυνος να μείνει παράλυτος, γιατί μία σφαίρα έχει «σφηνωθεί» στην σπονδυλική του στήλη. Στο πλευρό του βρίσκονται οι γονείς του, που μετά τα άσχημα νέα ταξίδεψαν από τη νότια Ιταλία στην πρωτεύουσα. «Πλέον το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσευχηθούμε. Είχα πει στο γιο μου να προσέχει, γιατί ήξερα πως θα ήταν επικίνδυνα, αλλά δεν περίμενα να συμβεί κάτι τέτοιο», δήλωσε η μητέρα του θύματος. «Επρόκειτο για ενέδρα. Ο γιος μου δεν προκάλεσε κανέναν, δεν ήταν καν οπλισμένος», είπε ο πατέρας του.
Πηγή: sport-fm.gr

Ξέρει τον τρόπο…!

Με οδηγό τη νίκη με σκορ 3-1 στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ο Ατρόμητος πηγαίνει για να πάρει «διπλό» πρωτιάς στην Τρίπολη (18:15, Novasports 2).

Ξέρει τον τρόπο…
Την εικόνα που είχε στο τελευταίο του παιχνίδι με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης θέλει να επαναλάβει ο Ατρόμητος, ο οποίος αντιμετωπίζει εκτός έδρας τους Αρκάδες (18:15, Novasports 2, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Συγκεκριμένα, οι Περιστεριώτες είχαν μείνει με δέκα ποδοσφαιριστές από το πρώτο 20λεπτο, λόγω της αποβολής του Φυτανίδη, και κατάφεραν να επικρατήσουν με σκορ 3-1.

Κάτι ανάλογο περιμένει και σήμερα ο Γιώργος Παράσχος από τους παίκτες του στο «Θόδωρος Κολοκοτρώνης» που είχε επιστρέψει στην Αθήνα με ισοπαλία (2-2).

Από εκεί και πέρα, οι «κυανόλευκοι» θέλουν την πρώτη τους νίκη στη διαδικασία πλέι οφ, μία νίκη που θα τους διατηρήσει ζωντανούς στη μάχη για την κατάληψη της πρώτης θέσης στα πλέι οφ και την έξοδο στα προκριματικά του Champions League.

Την εστία των φιλοξενούμενων θα υπερασπιστεί ο Τσενάμο, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Νάστο, Ταυλαρίδη, Λαζαρίδη και Γιαννούλη.

Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν οι Πίτου Γκαρσία και Δημούτσος, με τον Μπρίτο και τον Ουμπίδες στα πλάγια της μεσαίας γραμμής. Το επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν οι Καραμάνος και Παπαδόπουλος.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Σηφάκης, Κιβρακίδης, Φυτανίδης, Μπάλλας, Ναπολεόνι, Γεωργίου και Φάμπιο. Πηγή: sport-fm.gr

Ψάχνοντας το κάτι παραπάνω!

Τη νίκη που θα διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες του για διάκριση, πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση κόντρα στον Ατρόμητο, θέλει σήμερα ο Αστέρας Τρίπολης (18:15, Novasports 2).

Ψάχνοντας το κάτι παραπάνω
Δύο είναι τα ζητούμενα για τον Αστέρα Τρίπολης στο σημερινό παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο «Θόδωρος Κολοκοτρώνης» (18:15, Novasports 2, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Οι Αρκάδες ψάχνουν τη νίκη με την οποία θα εκμηδενίσουν το μειονέκτημα με το οποίο μπήκαν στη διαδικασία των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας και να διεκδικήσουν το κάτι παραπάνω για να πάρουν καλύτερο «εισιτήριο» για την έξοδο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Παράλληλα, η ομάδα του Στάικου Βεργέτη θέλει να βελτιώσει την αγωνιστική της εικόνα, κάτι που είναι σημαντικό αν θέλει να νικήσει τους Περιστεριώτες που έχουν πολύ καλή πορεία (και) τη φετινή σεζόν.

Την εστία των γηπεδούχων θα υπερασπιστεί ο Μπαντής, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Λούι, Ζησόπουλο, Σανκαρέ και Κοντοές.

Ως αμυντικό χαφ θα αγωνιστεί ο Έντο, με εσωτερικούς μέσους τους Ουσέρο και Μουνάφο (ή Κουρμπέλη). Την τριπλέτα της επίθεσης θα αποτελέσουν οι Ναβάρο, Ντε Μπλάσις και Μπαράλες.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Ερνάντες, Τσαμπούρης, Βάλντο, Κάφα, Καράσκο και Χουάνμα. Εκτός είναι ο τιμωρημένος Γκοϊάν, ενώ ο κ. Βεργέτης απέκλεισε και τον Παπαχρήστο, πέρα από τον Κυριακόπουλο.Πηγή: sport-fm.gr

Νικητές στο θρίλερ οι Κλίπερς!

Στα ημιτελικά της Δύσης πέρασαν οι Κλίπερς νικώντας με 126-121 τους Ουόριορς σε μια σειρά που είχε πολύ… δράμα από την αρχή ως το τέλος.

Νικητές στο θρίλερ οι Κλίπερς
Το έβδομο παιχνίδι της σειράς μεταξύ Κλίπερς και Ουόριορς ήταν ασορτί με όλα τα προηγούμενα. Οι συγκινήσεις δεν έλειπαν, αφού οι διαφορές μεταξύ των δύο ομάδων αποδείχτηκαν απειροελάχιστες. Τελικά χαμογέλασαν οι ταλαιπωρημένοι από το σκάνδαλο με τον ιδιοκτήτη τους γηπεδούχοι, καθώς στον «τελικό» που ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 9 το πρωί (ώρα Ελλάδος) επικράτησαν 126-121 των «πολεμιστών» και πήραν το εισιτήριο για τα ημιτελικά της Δύσης όπου θα αντιμετωπίσουν με μειονέκτημα έδρας τη Θάντερ.

Ο Μπλέικ Γκρίφιν με 24 πόντους, πολλούς εκ των οποίων σε καθοριστικά σημεία, αλλά και ο Κρις Πολ με 22 και 14 ασίστ απέδειξαν γιατί είναι οι ηγέτες των Κλίπερς. Ο Στίβεν Κάρι με 33 πόντους ξεχώρισε από τους Ουόριορς, που αποχωρούν απογοητευμένοι.

Δωδεκάλεπτα: 22-32, 56-64, 87-84, 126-121.

Κλίπερς: Γκρίφιν 24, Πολ 22 (14 ασίστ), Κρόφορντ 22, Ρέντικ 20, Τζόρνταν 15 (18 ριμπ.), Μπαρνς 13, Κόλισον 8, Ντέιβις 2, Γκρέιντζερ.

Ουόριορς: Κάρι 33, Γκριν 24, Τόμπσον 15, Λι 14, Λι 13 (13 ριμπ.), Κρόφορντ 12, Σπέιτς 10, Μπαρνς, Ο’ Νιλ, Άρμστρονγκ, Μπλέικ. Πηγή: sport-fm.gr

Τι ισχύει για Κάστρο και Ολυμπιακό!

Στην επιφάνεια έφεραν οι Πορτογάλοι το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για την απόκτηση του Αντρέ Κάστρο. Ποια τα δεδομένα και για τις δύο πλευρές.

Τι ισχύει για Κάστρο και Ολυμπιακό
Προχωρημένες επαφές για την απόκτηση του Αντρέ Κάστρο φαίνεται πως έχει ο Ολυμπιακός με την Πόρτο, όπως αποκάλυψε δημοσίευμα της Record.

Συγκεκριμένα, η πορτογαλική εφημερίδα υποστήριζε πως οι διαπραγματεύσεις των Πειραιωτών με τους «δράκους» είναι στο τελικό στάδιο και η μεταγραφή του 26χρονου χαφ θα κλείσει στα 3 με 4 εκατ. ευρώ.

Τη φετινή σεζόν ο Πορτογάλος μέσος αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού στην τουρκική Κασίμπασα, στην οποία έχει παίξει σε 33 ματς (με τρία γκολ και τέσσερις ασίστ) σε 2856’ χρόνο συμμετοχής.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας θεωρείται δεδομένο ότι θα ενισχύσουν τη μεσαία τους γραμμή, ώστε η ομάδα να παρουσιαστεί ακόμη πιο δυνατή στην Ελλάδα και πιο ανταγωνιστική στην Ευρώπη.

Το συμβόλαιο του Κάστρο λήγει το 2015, όμως η Πόρτο δεν τον υπολογίζει και θέλει να βάλει κάποια χρήματα στα ταμεία της με την παραχώρησή του.

Από την πλευρά τους, οι «ερυθρόλευκοι» γνωρίζουν τους νόμους του ποδοσφαιρικού χρηματιστηρίου και δεν πρέπει να είναι σίγουρο το ποσό που αναφέρουν οι Πορτογάλοι πως θα κοστίσει ο παίκτης για να έρθει στην Ελλάδα. Πηγή: sport-fm.gr

Λογοδοτούν για το «φαγοπότι» του 2004!

Εξηγήσεις για το μεγάλο «φαγοπότι» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και τη μεταολυμπιακή χρήση των ακινήτων καλούνται από τη δικαιοσύνη να δώσουν οι πρώτοι ύποπτοι.

Λογοδοτούν για το «φαγοπότι» του 2004
Έστω και δέκα χρόνια μετά, οι πρώτοι ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων για το μεγάλο «φαγοπότι» των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 θα δώσουν εξηγήσεις. Σύμφωνα με τη Real News, σύντομα θα ασκηθούν ποινικές διώξεις στους υπεύθυνους της διαχείρισης των ολυμπιακών ακινήτων, μετά και την προκαταρκτική εισαγγελική έρευνα.

Ήδη ενώπιον των εισαγγελέων Σωτήρη Μπουγιούκου και Ελένης Σίσκου έχουν δώσει εξηγήσεις υπεύθυνοι της εταιρείας που είχε αναλάβει τη μεταολυμπιακή συντήρηση και χρήση τόσο των σταθερών, όσο και των προκάτ κατασκευών που χρησιμοποιήθηκαν και κόστισαν δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ. Όπως προκύπτει από την εισαγγελική έρευνα, η εταιρεία Ολυμπιακά Ακίνητα παρότι δεσμευόταν να αποκτήσει δομή και στελέχωση προκειμένου να συντηρεί τα ακίνητα, δεν το έπραξε.

Εξάλλου, στα χέρια των εισαγγελέων βρίσκονται τα πορίσματα της τριμελούς επιτροπής που από το 1999 μέχρι το 2007 διενεργούσε τον διαχειριστικό έλεγχο στα πεπραγμένα της οργανωτικής επιτροπής «Αθήνα 2004», πρόεδρος του οποίου ήταν η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη. Οι υπεύθυνοι απαλλάχθηκαν καθώς η διαχείρισή τους κρίθηκε νομότυπη, ωστόσο υπάρχουν στοιχεία για υπέρογκες δαπάνες κι ακόμη και στην περίπτωση που προκύψουν αποχρώσες ενδείξεις για κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος θα γίνουν διώξεις. Επίσης υπό διερεύνηση είναι οι συμβάσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ με εταιρείες για την κατασκευή των ολυμπιακών ακινήτων, προκειμένου να διαπιστωθεί αν το ελληνικό Δημόσιο υπέστη ζημιά από απευθείας αναθέσεις και χωρίς τους προβλεπόμενους διαγωνισμούς που θα μείωναν αισθητά το κόστος.Πηγή: sport-fm.gr