Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Το σήκωσε ξανά!!

Κυπελλούχος Γαλλίας για δεύτερη φορά στην ιστορία της στέφθηκε η Γκινγκάμπ, που νίκησε 2-0 την Ρεν στον μεγάλο τελικό τη διοργάνωσης που διεξήχθη στο «Σεντ Ντενί» του Παρισιού.

Το σήκωσε ξανά!
Το πρώτο της τρόπαιο μετά το 2009, όταν και είχε κατακτήσει για πρώτη φορά το κύπελλο Γαλλίας πανηγυρίζει η Γκινγκάμπ. Οι παίκτες του Ζοσελίν Γκουβερνέ, ήταν καλύτεροι καθ’ όλη τη διάρκεια τελικού κόντρα στην Ρεν και έφτασαν δίκαια στην κατάκτηση του τίτλου, που είναι ο δεύτερος στην ιστορία τους στο θεσμό.

Η Γκινγκάμπ, είχε περισσότερες ευκαιρίες και κατοχή μπάλας στο πρώτο ημίχρονο, αναπτυσσόταν σωστά στην επίθεση και η υπεροχή της καρποφόρησε στο 37ο λεπτό, όταν ο Περέιρα έκανε το 1-0. Το γκολ αυτό, έδωσε ώθηση στους παίκτες της, που μπήκαν πολύ δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο. Μόλις στο πρώτο του λεπτό μάλιστα, κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους με τον Μουσταφά Γιαταμπαρέ, τέρμα που έμελε να «γράψει» το τελικό αποτέλεσμα του τελικού.

Στη συνέχεια η Ρεν πήρε την κατοχή, δημιούργησε περισσότερες προϋποθέσεις για να πετύχει το γκολ που θα την έβαζε ξανά στη διεκδίκηση του τροπαίου, όμως δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα να φύγει από το «Σεντ Ντενί» με… σκυμμένο κεφάλι.

Έτσι, η Γκινγκάμπ μπήκε στο κλαμπ των εννέα ομάδων που έχουν δύο κατακτήσεις τροπαίου, ενώ περίοπτη θέση στη «χρυσή» βίβλο τον κατακτήσεων διατηρούν οι Μαρσέιγ (10), Παρί Σεν Ζερμέν (8), Σεντ Ετιέν και Λιλ (από 6), Μονακό και Λυών (από 5). Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: