Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Μένουμε… Αγγλία!!

Το φινάλε που αξίζει θα ‘χει η τραγική σεζόν της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Οι πρωταθλητές… επέστρεψαν το δώρο της Τότεναμ (χάνοντας 1-0 απ’ τη Σάντερλαντ) και μένουν εκτός Ευρώπης! Έπεσε η Φούλαμ.

Μένουμε… Αγγλία! (video)
Ούτε το ελάχιστο δυνατό απ’ τη χειρότερη σεζόν της πρόσφατης ιστορίας της δεν θα σώσει τελικά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Επιστρέφοντας στις γνώριμα απαράδεκτες φετινές εμφανίσεις, οι «κόκκινοι διάβολοι» μετατράπηκαν σε… πελάτες της Σάντερλαντ (0-1).

Και χάνοντας δεύτερη φορά φέτος απ’ αυτή στο σπίτι τους (η προηγούμενη στο Λιγκ Καπ), αυτοκτόνησαν στη μάχη για την έξοδο (τουλάχιστον) στην Ευρώπη.

Η ομάδα του Ράιαν Γκιγκς δε βρήκε ποτέ απάντηση στο γκολ του Λάρσον και επέστρεψε με συνοπτικές διαδικασίες το δώρο που της έκανε νωρίτερα η Τότεναμ.

Ενώ λοιπόν οι παίκτες του Γκουστάβο Πογιέτ πανηγυρίζει μια… καρυδάτη παραμονή στην κατηγορία, οι πρωταθλητές χρειάζονται ένα θαύμα (να πάρουν τα δυο ματς που τους απομένουν κι η Τότεναμ να χάσει εντός έδρας την τελευταία αγωνιστική απ’ την αδιάφορη Άστον Βίλα) για να μη… μείνουν Αγγλία του χρόνου.



Την ίδια ώρα όμως, ούτε θαύμα μπορεί να σώσει πια τη Φούλαμ του Κώστα Μήτρογλου! Ο Έλληνας επιθετικός αγωνίστηκε έπειτα από καιρό στο παιχνίδι με τη Στόουκ, ωστόσο οι «cottagers» βρίσκονταν ήδη στο καναβάτσο όταν μπήκε στο γήπεδο στο 56’. Το τελικό 4-1 λοιπόν (σε συνδυασμό με τη νίκη της Σάντερλαντ) υπέγραψε την καταδίκη τους και τον υποβιβασμό έπειτα από 13 ολόκληρα χρόνια.



Συντροφιά τους, δε, στο… γκρεμό είχαν και την αδύναμη Κάρντιφ. Οι Ουαλοί δεν μπόρεσαν ν’ αποφύγουν την ήττα ούτε απ’ την αδιάφορη Νιούκαστλ και υποκύπτοντας 3-0, αποχαιρέτησαν κι εκείνοι (ως ουραγοί) την Premier League.

Αντίθετα, καμία τέτοια σκοτούρα δεν έχει πλέον η Άστον Βίλα! Οι «χωριάτες» έδωσαν τέλος στο παρατεταμένο ντεφορμάρισμά τους και καθαρίζοντας απ’ το ημίχρονο τη Χαλ (3-1), σφράγισαν οριστικά την παραμονή τους. Το ίδιο, δε, μπορεί να κάνει τυπικά και η σημερινή τους αντίπαλος, αν πάρει έναν πόντο την τελευταία αγωνιστική ή απλά δε νικήσει αύριο η Νόριτς την Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ».



Όσο για το μοναδικό εντελώς αδιάφορο παιχνίδι της ημέρας -ανάμεσα στη Σουόνσι και τη Σαουθάμπτον- κρατούσε τις μοναδικές τους… συγκινήσεις για το τέλος. Με τον Λάμπερτ λοιπόν να σκοράρει σε νεκρό χρόνο, οι «άγιοι» έφτασαν στο 1-0 και κλείνουν όμορφα μια πολύ ενθαρρυντική σεζόν.\


Το πρόγραμμα της 37ης αγωνιστικής

Σάββατο, 3/5 (17:00)

Γουέστ Χαμ-Τότεναμ 2-0
(27’ αυτ. Κέιν, 44’ Ντάουνινγκ)

Άστον Βίλα-Χαλ 3-1
(1’ Γουέστγουντ, 41’ Βάιμαν, 45’+3’ Ολμπράιτον - 28’ αυτ. Μπάουερι)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Σάντερλαντ 0-1
(30’ Λάρσον)

Νιούκαστλ-Κάρντιφ 3-0
(18’ Αμεόμπι, 87’ Ρεμί, 90’+1’ Τέιλορ)

Στόουκ-Φούλαμ 4-1
(39’ Οντεμβίγκι, 54’ Αρναούτοβιτς, 74’ Ασαϊντί, 82’ Γουόλτερς - 80’ Ρίτσαρντσον)

Σουόνσι-Σαουθάμπτον 0-1
(90’+3’ Λάμπερτ) Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: