Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Τον τίτλο στην «Κυρία» απ΄ τον Λέτο!!

Με τον Λέτο να έχει καθοριστική συμμετοχή και τον Ίσκο να σκοράρει δις, η Κατάνια νίκησε 4-1 τη Ρόμα και χάρισε στη… Γιουβέντους το 30ό πρωτάθλημα της ιστορίας της.

Τον τίτλο στην «Κυρία» απ΄ τον Λέτο! (vids)
Σύμφωνοι, το να βρίσκεσαι στο -8 από την κορυφή, τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος δεν σου δίνει και πολλές πιθανότητες να το κατακτήσεις. Ακόμη κι έτσι, ο τρόπος με τον οποίο η Ρόμα είπε «αντίο» και στις τελευταίες της ελπίδες ήταν απογοητευτικός. Αγνώριστοι οι «τζιαλορόσι» ηττήθηκαν με σκορ 4-1 από την Κατάνια, η οποία πλέον βλέπει μια «αχτίδα» παραμονής.

Από τα πόδια του Λέτο ήρθε το πρώτο γκολ των γηπεδούχων, με τον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού να βρίσκει τον Ίσκο και ο τελευταίος δίχτυα στο 26’, ενώ ο ίδιος ποδοσφαιριστής σκόραρε και στο 34’. Τρία λεπτά αργότερα ο Τότι μείωσε για τους φιλοξενούμενους, που όμως δεν έδωσαν συνέχεια στην αντεπίθεσή τους αλλά αντίθετα δέχτηκαν δύο ακόμη τέρματα (55’ Μπεργκέσιο, 79’ Μπαριέντος) για να διαμορφωθεί το ντροπιαστικό για την ομάδα της Ρώμης 4-1. Ο Βασίλης Τοροσίδης έμεινε στον πάγκο.


Με αυτό το αποτέλεσμα η Γιουβέντους κατέκτησε και μαθηματικά τον τίτλο, γεγονός που θα εορταστεί στο ματς της Δευτέρας απέναντι στην Αταλάντα και με το οποίο οι «μπιανκονέρι» θα διασκεδάσουν τις εντυπώσεις για τον πικρό αποκλεισμό από τον τελικό του Europa League.

Οι παίκτες του Αντόνιο Κόντε πανηγύρισαν με την καρδιά τους την ήττα της Ρόμα την οποία παρακολούθησαν στο ξενοδοχείο όπου βρίσκονταν και με το σφύριγμα της λήξης έκαναν σαν μικρά παιδιά!


Αυτό είναι το 30ό πρωτάθλημα για τους «μπιανκονέρι», που παρά την αφαίρεση τίτλων λόγω του «Calciopolis» παραμένουν η πιο επιτυχημένη εντός των τειχών ομάδα στην Ιταλία.

Συνεχίζεται η μάχη για το τελευταίο εισιτήριο που οδηγεί στην Ευρώπη μιας και Τορίνο, Πάρμα προχώρησαν με νίκες. Η πρώτη τίμησε με τον καλύτερο τρόπο τη μνήμη των νεκρών της «Grande Torino» στην επέτειο συμπλήρωσης 65 ετών από το δυστύχημα της Σουπέργκα επικρατώντας 1-0 της Κιέβο με αυτογκόλ του Σάρντο στο 54’. Οι παίκτες της ομάδας αγωνίστηκαν με ειδική για την περίσταση εμφάνιση η οποία έφερε τη φράση «Μόνο η μοίρα τούς νίκησε».



Με αυτή τη νίκη η Τορίνο έφτασε στους 55 βαθμούς, έναν παραπάνω από την Πάρμα που βγήκε αλώβητη με σκορ 2-0 (8’ Κασάνο, 90’ Σελότο) από το παιχνίδι απέναντι στη Σαμπντόρια.



Πολλά θα κριθούν στο μεγάλο βραδινό ντέρμπι Μίλαν-Ίντερ, με τους «ροσονέρι» να έχουν 51 βαθμούς και τους «νερατζούρι» 57, ενώ Λάτσιο και Βερόνα που έχουν 52 πόντους αγωνίζονται μεταξύ τους τη Δευτέρα σε ένα ματς δίχως αύριο.

Κακός… χαμός γίνεται και στην ουρά μετά τη νίκη της Κατάνια που έφτασε στους 26 βαθμούς και άφησε στην τελευταία θέση με 25 τη Λιβόρνο η οποία σε ένα ματς-ροντέο έχασε 5-3 από την αδιάφορη Ουντινέζε (τα επτά από τα οκτώ γκολ στο πρώτο ημίχρονο)!



Δεν ανέδειξε νικητή το μεγάλο παιχνίδι της Γένοβας, στο οποίο διασταύρωσαν τα ξίφη τους Φετφατζίδης και Χριστοδουλόπουλος (βασικοί και οι δύο, έγινε αλλαγή στο 72’ ο Λάζαρος). Με το 0-0 που έφερε με την Τζένοα, η Μπολόνια έχει πλέον 29 βαθμούς, έναν λιγότερο από την Κιέβο κι έναν παραπάνω από τη Σασουόλο που έχει πολύ δύσκολο έργο την Τρίτη αφού αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Φιορεντίνα που πάντως μετά την ήττα στον τελικό Κυπέλλου από τη Νάπολι κι έχοντας εξασφαλίσει έξοδο στην Ευρώπη, έχει ξεμείνει από στόχους.

Κυριακή, 4/5 (16:00)
Κατάνια-Ρόμα 2-1
(26’, 34’ Ίσκο – 37’ Τότι)

Κιέβο-Τορίνο 0-1
(54’ αυτ. Σάρντο)

Τζένοα-Μπολόνια 0-0

Πάρμα-Σαμπντόρια 2-0
(8’ Κασάνο, 90’ Σελότο)

Ουντινέζε-Λιβόρνο 5-3
(19’, 45’+1’ Ντι Νατάλε, 21’ Μπαντού, 34’ Περέιρα, 44’ Σίλβα – 13’, 29’ Παουλίνιο, 58’ Μεσμπά)

Μίλαν-Ίντερ (21:45)

Δευτέρα, 5/5 (21:45)
Λάτσιο-Βερόνα (20:00)
Γιουβέντους-Αταλάντα (22:00)

Τρίτη, 6/5
Φιορεντίνα-Σασουόλο (20:00)
Νάπολι-Κάλιαρι (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική (37η)

Παρασκευή, 9/5
Ρόμα-Γιουβέντους (21:45)

Σάββατο, 10/5 strong>
Βερόνα-Ουντινέζε (19:00)
Ίντερ-Λάτσιο (21:45)

Κυριακή, 11/5 (16:00)
Αταλάντα-Μίλαν (13:30)
Μπολόνια-Κατάνια
Κάλιαρι-Κιέβο
Λιβόρνο-Φιορεντίνα
Σασουόλο-Τζένοα
Τορίνο-Πάρμα
Σαμπντόρια-Νάπολι (21:45)
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: