Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Ο νόμος των «παρτενοπέι»

Σε έναν αγώνα που ξεκίνησε μετά από 45’ λόγω επεισοδίων, η Νάπολι νίκησε τη Φιορεντίνα με 3-1 στον τελικό του φετινού Copa Italia στη Ρώμη και κατέκτησε το τρόπαιο για πέμπτη φορά.

Ο νόμος των «παρτενοπέι»
Η Νάπολι είναι η φετινή κυπελλούχος Ιταλίας. Οι «παρτενοπέι» νίκησαν με 3-1 στον τελικό της διοργάνωσης που διεξήχθη στο «Ολίμπικο» της Ρώμης τη Φιορεντίνα και κατέκτησαν τον τίτλο για πέμπτη φορά και πρώτη μετά από δύο χρόνια, αφήνοντας τους «βιόλα» στις έξι κατακτήσεις.

Ο αγώνας ξεκίνησε με καθυστέρηση τριών τετάρτων, λόγω της επίθεσης που δέχτηκαν οπαδοί της Νάπολι από οπαδούς της Ρόμα, με αποτέλεσμα ένας εξ’ αυτών να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.

Οι παίκτες του Ράφα Μπενίτεθ ξεκίνησαν δυνατά και προηγήθηκαν με 1-0 στο 11΄με το καταπληκτικό πλασέ του Ινσίνιε στην αριστερή γωνία, ενώ νωρίτερα έχασαν ,μεγάλη ευκαιρία. Οι αντεπιθέσεις των «ατζούρι» τους έφεραν και το 2-0 στο 17’, όταν ο ΙγκουαΪν με παράλληλη σέντρα βρήκε τον Ινσίνιε, που με πλασέ και, αφού η μπάλα κόντραρε, την έστειλε στα δίχτυα του Νέτο, επισφραγίζοντας την ανωτερότητα της ομάδας του σε εκείνο το διάστημα. Οι «βιόλα» βγήκαν μπροστά και κατάφεραν να μειώσουν με το δυνατό σουτ του Βάργκας στο 28’, αποτέλεσμα με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.

Στην επανάληψη, οι παίκτες του Βιτσέντσο Μοντέλα βγήκαν αποφασισμένοι, όμως δεν κατάφεραν να απειλήσουν την εστία του Ρέινα. Αυτό συνέβη μέχρι την αποβολή του Ινλέρ στο 79’ για άτσαλο μαρκάρισμα, όμως στο 84’ο Ολιτσιτς έχασε καταπληκτική ευκαιρία για την ισοφάριση. Έτσι, στο 92΄ο Μέρτενς δέχτηκε την ωραία μπαλιά μέσα στην περιοχή και με ωραίο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.



ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Νέτο, Τόμοβιτς, Ροντρίγκεζ, Σάβιτς, Πασκουάλ (56’ Ματίας Φερνάντεζ), Ακουϊλάνι (83’ Μάτρι), Πιζάρο, Βάργκας, Μπόρχα Βαλέρο, Ιλιτσιτς, Χοακίν (72’ Ρόσι)

ΝΑΠΟΛΙ: Ρέινα, Ενρίκε, Φερνάντεζ, Αλμπιόλ, Γκουλάμ, Ζορζίνιο, Ινλέρ, Χάμσικ (64’ Μέρτενς), Ινσίνιε (81’ Μπεχράμι), Καγεχόν, Ιγκουαϊν (71’ Πάντεφ) Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: