Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Πρώτες οι... Mercedes, προβλήματα για Red Bull!

Οι ομάδες με κινητήρα Mercedes ξεχώρισαν με την έναρξη του δευτέρου γύρου των χειμερινών δοκιμών, που φιλοξενούνται στο Μπαχρέιν. Νέα προβλήματα για Red Bull.

Πρώτες οι... Mercedes, προβλήματα για Red Bull
Ο Κέβιν Μάγκνουσεν είχε τον καλύτερο χρόνο με την έναρξη του δευτέρου γύρου των χειμερινών δοκιμών, που φιλοξενούνται στο Μπαχρέιν. Ο Δανός της McLaren άφησε πίσω του για 0,2’’τον Λιούις Χάμιλτον με Mercedes, ενώ ο Νίκο Χούλκενμπεργκ με Force India συμπλήρωσε την τριάδα των μονοθέσιων που έχουν κινητήρα της γερμανικής εταιρείας.

Η παρθενική εμφάνιση της Lotus έγινε με τον Ρομάν Γκροσάν στο τιμόνι να τρέχει μόλις επτά γύρους και να έχει τον πιο αργό χρόνο. Τα προβλήματα συνεχίστηκαν για τη Red Bull και την Toro Rosso, που έχουν κινητήρα Renault, και δεν βγήκαν καθόλου στην πίστα.

Η Ferrari του Φερνάντο Αλόνσο αντιμετώπισε πρόβλημα, όταν το ντεπόζιτο καυσίμων άρχισε να βγάζει καπνούς και σηκώθηκε κόκκινη σημαία. Πάντως ο Ισπανός πιλότος κατάφερε να κάνει τον τέταρτο καλύτερο χρόνο.

Οι χρόνοι:

1. Κέβιν Μάγκνουσεν McLaren-Mercedes 1:39.224
2. Λιούις Χάμιλτον Mercedes +0.240
3. Νίκο Χούλκενμπεργκ Force India-Mercedes +0.699
4. Φερνάντο Αλόνσο Ferrari +1.891
5. Άντριαν Σούτιλ Sauber-Ferrari +3.625
6. Ρόμπιν Φράινς Caterham-Renault +5.113
7. Ρομάν Γκροσάν Lotus-Renault +5.608 Πηγή: sport-fm.gr

Γύρισε την πλάτη στον Άρη ο Ουντότζι!!

Στο κενό έπεσαν και οι τελευταίες προσπάθειες των ανθρώπων του Άρη για να πείσουν τον Σαλόζε Ουντότζι να επιστρέψει έστω και την τελευταία στιγμή στην ομάδα.

Γύρισε την πλάτη στον Άρη ο Ουντότζι
Τιτάνιες προσπάθειες προκειμένου ο Σαλόζε Ουντότζι να επιστρέψει στην ομάδα κατέβαλαν το τελευταίο διήμερο οι άνθρωποι του Άρη.

Ο Νιγηριανός επιθετικός, ο οποίος έχει τεθεί έπειτα από δικό του αίτημα εκτός ομάδας από τον περασμένο Δεκέμβρη, φαίνεται αμετάπειστος και όπως αναφέρουν και οι τελευταίες πληροφορίες δεν απάντησε καν στην «κρούση» των «κίτρινων».

Από την πλευρά του Άρη του είχε δοθεί διορία μέχρι το πρωί της Τετάρτης, ωστόσο, ο Ουντότζι δεν εμφανίστηκε και η προσπάθεια επιστροφής του «ναυάγησε» οριστικά.Πηγή: sport-fm.gr

«Μείνετε ήσυχοι»

«Μείνετε ήσυχοι»Τους ποδοσφαιριστές του Ατρομήτου καθησύχασε στη σημερινή προπόνηση ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Γιάννης Αγγελόπουλος με αφορμή τη σύλληψη του Γιώργου Σπανού.

Η είδηση για τη σύλληψη του προέδρου της ΠΑΕ προκάλεσε ανησυχία στους παίκτες της ομάδας και έτσι ο κ.Αγγελόπουλος έκρινε απαραίτητη την παρουσία του στην προπόνηση.

Ο τεχνικός διευθυντής συνομίλησε με τους παίκτες του παρέθεσε όσα στοιχεία υπάρχουν και τους επεσήμανε ότι δεν υπάρχει λόγος για να ανησυχούν επισημαίνοντας τους –μάλιστα- ότι σύντομα όλα θα τακτοποιηθούν.Πηγή: sport-fm.gr

Σε Ντούνη και Ντουντού τα βραβεία της 25ης αγωνιστικής!

Ο Μάρκος Ντούνης του Πανιωνίου και ο Ντουντού του ΟΦΗ παρέλαβαν τα βραβεία του MVP και του καλύτερου γκολ για την 25η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, αντίστοιχα.

Σε Ντούνη και Ντουντού τα βραβεία της 25ης αγωνιστικής
Το βραβείο του πολυτιμότερου ποδοσφαιριστή κατέληξε στον Μάρκο Ντούνη για την εμφάνισή του στη νίκη του Πανιωνίου επί του ΠΑΣ Γιάννινα για την 25η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Από την πλευρά του, ο Ντουντού πήρε για δεύτερη σερί φορά το αντίστοιχο βραβείο για το καλύτερο γκολ στη νίκη του ΟΦΗ κόντρα στον Εργοτέλη.

Η ανακοίνωση

Η Super League ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) και η NOVA, ανακοινώνουν τα αποτελέσματα των υπηρεσιών MVP και Best Goal για την 25η αγωνιστική της Super League ΟΠΑΠ:

• τα αποτελέσματα του διαγωνισμού MVP
Μάρκος Ντούνης (Πανιώνιος) 46,28%
Αριελ Ιμπαγάσα (Ολυμπιακός) 41,04%
Μεχντί Αμπέντ (Παναθηναϊκός) 12,67%

• τα αποτελέσματα του διαγωνισμού Best Goal
Ντουντού Σεαρένσε (ΟΦΗ) 77,94%
Παναγιώτης Βλαχοδήμος (Πλατανιάς) 13,89%
Νίκος Καρέλης (Παναθηναϊκός) 8,17%

Χειρονομία Σέζνι στο διαιτητή! (video)

Ο Βόιτσεχ Σέζνι έκανε μία χειρονομία που απευθυνόταν στο διαιτητή Ριτσόλι λίγο μετά την αποβολή του στον αγώνα της Άρσεναλ με την Μπάγερν.

Χειρονομία Σέζνι στο διαιτητή (video)
Την πιο διαδεδομένη ελληνική βρισιά… αναπαρέστησε ο Βόιτσεχ Σέζνι διαμαρτυρόμενος για την αποβολή του στον αγώνα της Άρσεναλ με την Μπάγερν για το Champions League.

Κατευθυνόμενος προς τον πάγκο, ο Πολωνός γκολκίπερ φρόντισε με μία χειρονομία φρόντισε να δείξει τη δυσαρέσκειά του για την απόφαση του Νικόλα Ριτσόλι.

12641404845_41c800fc9a_o
Πηγή: sport-fm.gr

Το ξέρανε το παιδί ο Μερτεζάκερ!! (video)

Το high-five του Περ Μερτεζάκερ με ένα μικρό παιδί λίγο έλειψε να οδηγήσει το χέρι του στο… γύψο.

Το ξέρανε το παιδί ο Μερτεζάκερ (video)
Ο Περ Μερτεζάκερ έχει την κακή φήμη του άτσαλου αμυντικού. Φαίνεται, δε, πως δεν έχει περισσότερη χάρη και εκτός αγωνιστικών χώρων.

Λίγο πριν τη σέντρα του αγώνα της Άρσεναλ με την Μπάγερν για τους «16» του Champions League ένα από τα παιδάκια που συνοδεύουν τους ποδοσφαιριστές κατά την είσοδό τους στο γήπεδο θέλησε να κάνει high-five μαζί του.

Μάλλον, όμως, το μετάνιωσε γιατί ο Γερμανός αμυντικός λίγο έλειψε να του σπάσει το χέρι…


Πηγή: sport-fm.gr

Ζόρζε Ζέσους: «Δυνατή ομάδα ο ΠΑΟΚ»

Με πολύ καλά λόγια μίλησε για τον ΠΑΟΚ ο Ζόρζε Ζέσους. Ο προπονητής της Μπενφίκα χαρακτήρισε πολύ δυνατή ομάδα τον «Δικέφαλο» και τόνισε ότι η πρόκριση θα κριθεί μετά τα δυο παιχνίδια.

Ζόρζε Ζέσους: «Δυνατή ομάδα ο ΠΑΟΚ»
Καμία ομάδα, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την Μπενφίκα, δεν "έχρισε" ως φαβορί για την μεταξύ τους αναμέτρηση στη φάση των «32» του Γιουρόπα Λίγκ στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής των Πορτογάλων, Ζόρζε Ζέσους.

Επίσης ο έμπειρος τεχνικός αναφέρθηκε και στον τραυματία Σάλβιο, λέγοντας ότι θα είναι στην αποστολή και, από την πλευρά του, νιώθει πολύ χαρούμενος με την αποκατάστασή του.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του:

Για το εάν ο Σάλβιο (σ.σ. επανέρχεται μετά από σοβαρό τραυματισμό) αποτελεί «μεταγραφή» για το υπόλοιπο της σεζόν:

«Νιώθω πολύ χαρούμενος. Έχει σπάνια ποιότητα και είναι χαρούμενος με την αποκατάσταση του. Αυτό φανερώνει το καλό ιατρικό τιμ που διαθέτουμε, αλλά και το πείσμα του παίκτη. Ελπίζω να είναι ένα νέο ξεκίνημα για το καλό του παίκτη».

Για το αν θα παίξει ο Σάλβιο την Πέμπτη και αν η ομάδα που θα προκριθεί από αυτό το ζευγάρι θα ξεκαθαρίσει από το πρώτο ματς;

«Ο Σάλβιο θα είναι στην αποστολή. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να βγει ο νικητής από το πρώτο παιχνίδι, οπότε πιστεύω ότι θα ξεκαθαρίσει η πρόκριση μετά το δεύτερο ματς».

Για το ότι ο Χουμπ Στέφενς δήλωσε ότι γνωρίζει τη καλή δουλειά του:

«Βεβαίως και φέρνει περισσότερη ευθύνη. Όσο πιο πολύ σε αναγνωρίζουν, τόσο πρέπει να κρατήσεις μια καλή εικόνα. Η Μπενφίκα έχει πολύ καλή πορεία στην Ευρώπη και αυτό φέρνει περισσότερη ευθύνη. Γι' αυτό πολύ περισσότεροι προσέχουν την πορεία της Μπενφίκα και αυτό με κάνει ευτυχισμένο».

Για την απουσία των Γκαϊτάν και Γκαράι και αν αυτό το γεγονός κάνει την ομάδα του πιο αδύναμη:

«Δεν το βλέπω έτσι. Η Μπενφίκα δίνει θετική απάντηση όποιοι παίκτες κι αν παίξουν. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο ρόστερ. Στη θέση του Γκαράι θα παίξει ο Ζαρντέλ και στη θέση του Γκαϊτάν ο Σουλεϊμάνι».

Για το γεγονός ότι η Μπενφίκα έχει "χριστεί" το φαβορί της αναμέτρησης:

«Αυτό το θέμα το ποιος είναι φαβορί είναι υποκειμενικό. Ο ΠΑΟΚ έχει κάνει μια καλή πρώτη φάση στο Γιουρόπα Λιγκ. Είναι δυνατή ομάδα και μετά τα δύο παιχνίδια θα δούμε ποια ομάδα θα προκριθεί και τελικά θα είναι το φαβορί».

Το «όνειρο» του Βενγκέρ!

Βασικός θα ξεκινήσει ο Σανόγκο στην ενδεκάδα που επέλεξε ο Αρσέν Βενγκέρ με αντίπαλο την Μπάγερν Μονάχου! Και αυτό μόνο απαρατήρητο δεν έχει περάσει από τους φίλους της Άρσεναλ.

Το «όνειρο» του Βενγκέρ!
Κάθε προπονητής βλέπει «όνειρα», είναι γνωστό. Αυτά γιγαντώνονται όμως πριν από τα μεγάλα παιχνίδια.

Σαν και αυτό που έχει να δώσει ο Αρσέν Βενγκέρ απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου του Πεπ Γουαρντιόλα.

Όλοι περίμεναν να ξεκινήσει ο Ολιβιέ Ζιρού -που τα πάει καλά εδώ που τα λέμε φέτος- στην κορυφή της επίθεσης, αλλά ο Αλσατός είδε πως ο Σανόγκο ήταν έτοιμος και αποφασισμένος προσφέρει τα μέγιστα!

Αυτό που μένει να δούμε είναι αν δικαιωθεί ο κόουτς ή ένας από τους πολλούς φίλους της Άρσεναλ που δεν έχουν δει με πολύ καλό μάτι αυτή την κίνηση, ο οποίος απορεί τί σκέφτεται ο Βενγκέρ:
Jack Pickard @JackPickard4
Wait Giroud is on the bench!? What the hell is Wenger thinking??


Πηγή: sport-fm.gr

Έφοδος και συλλήψεις σε σύνδεσμο του ΠΑΟΚ!!

Έφοδος και συλλήψεις σε σύνδεσμο του ΠΑΟΚΣτη σύλληψη τεσσάρων ατόμων προχώρησαν οι Αρχές μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο που έγινε στα γραφεία συνδέσμου οπαδών του ΠΑΟΚ στην περιοχή της Τούμπας.

Όπως έγινε γνωστό τα γραφεία αυτά λειτουργούσαν χωρίς την σχετική άδεια.

Κατά των ατόμων που συνέλαβαν οι Αρχές σχηματίστηκαν δικογραφίες με τις κατά περίπτωση κατηγορίες της παράβασης του νόμου περί ερασιτεχνικού- επαγγελματικού αθλητισμού, περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί όπλων, περί βεγγαλικών και φωτοβολίδων.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν μικροποσότητες χασίς όπως και μια σιδερογροθιά, ένας ναυτικός πυρσός και ένα κατσαβίδι.

Στους χώρους του συνδέσμου οι Αρχές μετά από τις έρευνες βρήκαν δύο ξύλινα ρόπαλα, δύο πλαστικοί σωλήνες- ρόπαλα και ένας σωλήνας εκτόξευσης πυροτεχνημάτων.Πηγή: sport-fm.gr

Σπανός: «Θα με δικάσει η δικαιοσύνη, όχι εσείς»

Εμφανώς εκνευρισμένος από την έκταση που πήρε η υπόθεσή του εμφανίστηκε μπροστά στις κάμερες προσερχόμενος στον εισαγγελέα ο Γιώργος Σπανός. «Θα με δικάσει η δικαιοσύνη, όχι εσείς», δήλωσε.

Σπανός: «Θα με δικάσει η δικαιοσύνη, όχι εσείς»
Φορτισμένος προσήλθε στον εισαγγελέα ο Γιώργος Σπανός για να απολογηθεί για τις κατηγορίες για λαθρεμπόριο καυσίμων που αντιμετωπίζει.

«Θα με δικάσει η δικαιοσύνη και όχι εσείς», δήλωσε-και μάλιστα τρεις φορές-ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ατρόμητος.

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ και δικηγόρος του συλλόγου, αλλά και στην υπόθεση Σπανού, Ευάγγελος Μπαταγιάννης, τόνισε: «Είναι μια περιπέτεια την οποία θα περάσουμε και δεν θα βραχούμε».

Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Σπανός που αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος θα ζητήσει προθεσμία και θα απολογηθεί σε 2-3 μέρες.Πηγή: sport-fm.gr

«Ζεσταίνεται» ο Μήτρογλου!

Κάτι παραπάνω από θετικό ήταν το τετ-α-τετ του Κώστα Μήτρογλου με τον νέο προπονητή της Φούλαμ, Φέλιξ Μάγκατ, όπως αποκαλύπτει η SportDay. Ετοιμάζεται για Γουέστ Μπρομ, σύμφωνα με τους Άγγλους.

«Ζεσταίνεται» ο Μήτρογλου
Ιδιαίτερα ενθαρρυντική ήταν για τον Κώστα Μήτρογλου η πρώτη του συνάντηση με τον Φέλιξ Μάγκατ, ο οποίος με τους γερμανοτραφείς της Φούλαμ θα έχει πρόβλημα.

Έχουν ακουστεί αρκετά για τον χαρακτήρα και τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει ο νέος τεχνικός των «κότατζερς», όμως αυτό δεν ισχύει για τον διεθνή άσο.

Σύμφωνα με την στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay, ο Γερμανός προπονητής παρουσιάστηκε θετικός στην πρώτη του κουβέντα με τον 26χρονο επιθετικό, κάτι που ευχαρίστησε τον ίδιο και περιμένει άμεσα αποτελέσματα.

Εν τω μεταξύ, δημοσιεύματα του λονδρέζικου Τύπου αναφέρουν πως ο Μήτρογλου ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του κόντρα στην Γουέστ Μπρομ το προσεχές Σάββατο.

Ο «πιστολέρο» δείχνει σε καλύτερη κατάσταση από την πρώτη ημέρα που πάτησε το πόδι του στο Νησί, κάτι που φάνηκε την περασμένη εβδομάδα στο παιχνίδι που είχε με τις ρεζέρβες της Φούλαμ με την αντίστοιχη ομάδα της Άστον Βίλα, όπου πέτυχε δύο γκολ και είχε ένα δοκάρι. Πηγή: sport-fm.gr

«Ντόπες» από τον Παπαδόπουλο!!

«Ντόπες» από τον ΠαπαδόπουλοΝα ανεβάσει το ηθικό των παικτών του προσπάθησε ο Σούλης Παπαδόπουλος στη χθεσινή προπόνηση του Άρη την πρώτη μετά την ισοπαλία με τη Βέροια!

Ο προπονητής του Άρη ζήτησε από τους παίκτες του να μείνουν ανεπηρέαστοί από το αποτέλεσμα στο ματς της προηγούμενης αγωνιστικής και τους ζήτησε –πλέον- να συγκεντρωθούν στο παιχνίδι της Κυριακής με τον Πλατανιά.

«Μπορούμε την νίκη. Μας κρατάει ζωντανούς και ξαναπαίρνουμε την κατάσταση στα δικά μας χέρια», είπε –μεταξύ άλλων- ο προπονητής της ομάδας στους παίκτες και συνέχισε:

«Πάμε να τα δώσουμε όλα όπως κάναμε και με τον Παναιτωλικό για να ξαναμπούμε στο παιχνίδι της σωτηρίας», πρόσθεσε. Πηγή: sport-fm.gr

Αναμονή για Ιγκλέσιας!

Μέχρι αύριο θα περιμένει ο Ατρόμητος να καταβληθούν τα χρήματα από την Τσανγκτσούν Γιατάι που προβλέπονται στην ρήτρα του Ιγκλέσιας για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή.

Αναμονή για Ιγκλέσιας
Καμία εξέλιξη δεν είχε σημειωθεί μέχρι αργά χθες το βράδυ στην υπόθεση του Ματίας Ιγκλέσιας.

Η Τσανγκτσούν Γιατάι δεν έχει επικοινωνήσει με τη διοίκηση του Ατρομήτου, ώστε να καταβάλει τα χρήματα που απαιτούνται για την παραχώρηση του Αργεντινού μέσου.

Οι Κινέζοι χρειάζεται να δώσουν 350.000 ευρώ για να κλείσει το «deal», με τον 29χρονο παίκτη να παραμένει στην Κύπρο.

Ωστόσο, οι Περιστεριώτες έχουν ξεκαθαρίσει στον Ιγκλέσιας πως αν μέχρι αύριο δεν έχουν λάβει το ποσό που απαιτείται, τότε εκείνος είναι αναγκασμένος να επιστρέψει στην Ελλάδα και να ενσωματωθεί ξανά στο «κυανόλευκο» ρόστερ.Πηγή: sport-fm.gr

Ψάχνει λύσεις ο Ουζουνίδης!

Αρκετά αγωνιστικά προβλήματα αντιμετωπίζει ο Εργοτέλης εν όψει του κυριακάτικου αγώνα με τον Παναθηναϊκό, με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να κάνει… αλχημείες για τον καταρτισμό της ενδεκάδας.

Ψάχνει λύσεις ο Ουζουνίδης
Ένα ακόμη ιδιαίτερα δύσκολο έρχεται για τον Εργοτέλη, αφού αντιμετωπίζει την Κυριακή τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Ο Αλβαρο Μεχία συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες, όμως ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν ξέρει πότε να δηλώσει να εκτίσει την ποινή του.

Ο λόγος είναι πάλι θα λείπει ο Γιώργος Σαρρής, ο οποίος έχει υπόλοιπο μίας αγωνιστικής από την τιμωρία του.

Επίσης, ο Βαλάντης Κοζορώνης, είχε δηλωθεί να απουσιάσει στον αγώνα με τους «πράσινους».

Στη μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας, ο Εβρίτης προπονητής έχει προβλήματα, αφού δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Ντιέγκο Ρομάνο, ο οποίος αποβλήθηκε, και ο Δημήτρης Διαμαντάκος δεν είναι ακόμα 100% έτοιμος.

Στις επόμενες προπονήσεις θα φανεί αν ο έμπειρος τεχνικός θα ρισκάρει τη συμμετοχή του 21χρονου φορ.Πηγή: sport-fm.gr

Σκέφτονται την υπαγωγή!

Εκπρόσωποι της ΠΑΕ Πανιώνιος συναντήθηκαν χθες με δικηγόρους για να συζητήσουν και να διαπιστώσουν εάν είναι εφικτή η υπαγωγή της «εταιρείας» σε κάποιο ευεργετικό άρθρο.

Σκέφτονται την υπαγωγή
Εκπρόσωποι της ΠΑΕ Πανιώνιος συναντήθηκαν χθες με δικηγόρους για να συζητήσουν και να διαπιστώσουν εάν είναι εφικτή η υπαγωγή της «εταιρείας» σε κάποιο ευεργετικό άρθρο.

Δεν έχει γίνει γνωστό το αποτέλεσμα της συνάντησης αυτής και ποιες απαντήσεις έλαβαν οι υπεύθυνοι της ομάδας από τους δικηγόρους.

Από εκεί και πέρα πρέπει να επισημανθεί πως ούτε και σήμερα θα η γενική συνέλευση στον Πανιώνιο.

Εξέλιξη αναμενόμενη από τη στιγμή που εκκρεμεί το αποτέλεσμα του διαχειριστικού ελέγχου όπως και οι προσπάθειες των ανθρώπων που έχουν βγει μπροστά προκειμένου να ορθοποδήσει ο Πανιώνιος.Πηγή: sport-fm.gr

Το ρεκόρ που κυνηγάει ο Ντουντού!

Απίστευτα είναι τα επιτεύγματα του Ντουντού, ο οποίος είναι ο πρωταγωνιστής του ΟΦΗ στους τελευταίους αγώνες που έχει δώσει στο πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδας.

Το ρεκόρ που κυνηγάει ο Ντουντού
Ούτε όταν έπαιζε στον Ολυμπιακό, δεν είχε καταφέρει ο Ντουντού Σεαρένσε να πετύχει τρία γκολ σε ισάριθμους αγώνες.

Ο Βραζιλιάνος χαφ έχει καταφέρει να ξεχωρίσει από την πρώτη του συμμετοχή ως ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ, αν και κάποια ήταν επιφυλακτικοί όταν είχε ανακοινωθεί η μεταγραφή του.

Ωστόσο, ο 31χρονος παίκτης διαψεύδει και τον πιο δύσπιστο με τα επιτεύγματά του.

Συγκεκριμένα, ο Ντουντού έχει επιχειρήσει τέσσερα σουτ στη Σούπερ Λίγκα, έχοντας πετύχει δύο γκολ και ένα ακόμη στο Κύπελλο κόντρα στον Πανιωνίο. Δηλαδή, το ποσοστό ευστοχίας του αγγίζει το 50% μόλις σε 108 λεπτά συμμετοχής!

Πλέον επόμενος στόχος για τον Βραζιλιάνο είναι να ισοφαρίσει την επίδοση του Ανρί Καμαρά, ο οποίος είχε παραλάβει το βραβείο του καλύτερου γκολ σε τρεις σερί (16η, 17η και 18η) αγωνιστικές .

Όπως γίνεται αντιληπτό, η προσεχής αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό αποτελεί μία έξτρα πρόκληση για τον έμπειρο μέσο… Πηγή: sport-fm.gr

Ένας άλλος Σίλντενφελντ!!

Άκρως ικανοποιημένοι είναι στον Παναθηναϊκό με την αγωνιστική παρουσία του Γκόρντον Σίλντενφελντ στις τελευταίες αναμετρήσεις της ομάδας. Πού οφείλεται

Ένας άλλος Σίλντενφελντ
Άκρως ικανοποιημένοι είναι στον Παναθηναϊκό με την αγωνιστική παρουσία του Γκόρντον Σίλντενφελντ στις τελευταίες αναμετρήσεις της ομάδας.

Ο Κροάτης αμυντικός έχει κάνει τρεις εμφανίσεις οι οποίες είναι τέτοιες που… αρμόζουν με τις πραγματικές ικανότητες του.

Αυτές είναι ο βασικός λόγος, που ο Παναθηναϊκός δέχθηκε τόσο λίγους κινδύνους στα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ στην Λεωφόρο και τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή.

Η αιτία για την αγωνιστική άνοδο του Σίλντενφελντ ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα των Αναστασίου και Νταμπίζα οι οποίοι είχαν θέσει τον παίκτη προ των ευθυνών του.

Του είπαν ότι «αν δεν συνέλθεις ή θα βρεις ομάδα να φύγεις ή αν μείνεις δεν θα είσαι στις πρώτες λύσεις στην άμυνα, αλλά μόνο σαν εναλλακτική».

Ο Κροάτης αμυντικός ψάχτηκε στη διάρκεια του Γενάρη και τις τελευταίες ημέρες υπήρξε ένα ενδιαφέρον από την Αγγλία, το οποίο δεν προχώρησε. Στο μεταξύ αποθεραπεύτηκε και στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ την 1η Φεβρουαρίου ο Κροάτης αμυντικός έκανε την επανέμφανισή του. Αυτό ήταν.

Από τότε δεν ξαναβγήκε από την ενδεκάδα και η απόδοσή του σε κάθε ματς είναι και καλύτερη με αποκορύφωμα τα ματς με τον ΠΑΟΚ και τον Πανθρακικό.
Πηγή: sport-fm.gr

Περιμένει άλλη Γιουνάιτεντ!!

Διαφορετική εκτιμά ο Μίτσελ πως θα είναι η εικόνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στους προσεχείς αγώνες με τον Ολυμπιακό στο Champions League σε σχέση με ό,τι έχει δείξει στην Αγγλία.

Περιμένει άλλη Γιουνάιτεντ
Έξι μέρες έχουν απομείνει για τον πρώτο αγώνα του Ολυμπιακού με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στο πλαίσιο της φάσης των «16» του Champions League.

Εν όψει του πρώτου ματς στο «Καραϊσκάκη» ο Μίτσελ καταστρώνει τα πλάνα του, γνωρίζοντας ότι η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγες παρουσιάζει διαφορετικό πρόσωπο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Μπορεί στην Αγγλία οι «κόκκινοι διάβολοι» να μην θυμίζουν την ομάδα που… τρομοκρατούσε επί εποχής Φέργκιουσον, όμως στην πρώτη τη τάξει διοργάνωση της UEFA είναι αήττητοι (είχαν τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες εκτός έδρας).

Άλλωστε, το Champions League είναι η μοναδική διοργάνωση που έχει κάτι να διεκδικήσει η Γιουνάιτεντ, καθώς δεν μπορεί να φτάσει στην κατάκτηση του αγγλικού πρωταθλήματος και έχει αποκλειστεί από τις υπόλοιπες εγχώριες διοργανώσεις.

Στα εκτός έδρας παιχνίδια της φάσης των ομίλων, η Μάντσεστερ δεν είχε την κατοχή της μπάλας με το μέρος της, ενώ στο παιχνίδι με την Σοσιεδάδ είχε μόλις έξι τελικές προσπάθειες έναντι 10 των Βάσκων.

Ο Μόγες είχε βρεθεί πριν από μερικές μέρες στο Καραϊσκάκη, στη νίκη επί του Πανιωνίου, αλλά οι Πειραιώτες δεν έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο, αφού «καθάρισαν» νωρίς το ματς και η εξέδρα δεν θα έχει καμία σχέση με εκείνη που θα… αντιμετωπίσουν οι «κόκκινοι διάβολοι» την προσεχή Τρίτη.

Σίγουρα η Γιουνάιτεντ είναι το μεγάλο φαβορί, όμως ο Μίτσελ παρουσιάζεται αισιόδοξος και πιστεύει πως η ανωτερότητα μίας ομάδας φανερώνεται μόνο εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου. Πηγή: sport-fm.gr

Σπανός:«Αστήρικτες κατηγορίες»

«Αστήρικτες» χαρακτηρίζει τις κατηγορίες κατά του προσώπου του ο Γιώργος Σπανός σε γραπτή του δήλωση στην οποία επισημαίνει ότι αυτοβούλως έδωσε το «παρών» στην αρμόδια υπηρεσία ασφαλείας.

Σπανός:«Αστήρικτες κατηγορίες»
Για αυτόβουλη παρουσία στην ασφάλεια και όχι κατόπιν σύλληψης κάνει λόγο ο πρόεδρος του Ατρομήτου, Γιώργος Σπανός, ενώ χαρακτηρίζει αστήρικτες τις κατηγορίες για λαθρεμπόριο καυσίμων και εκφράζει τη βεβαιότητα πως θα λάμψει η αλήθεια.

Η ανακοίνωση του κ.Σπανού στην ιστοσελίδα της ΕΤΕΚΑ

«Ο κ. Γιώργος Σπανός, με την ιδιότητά του τόσο ως πρόεδρος της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΕΤΕΚΑ ΑΕ», εταιρεία πανελλήνιας εμβέλειας, η οποία συνεισφέρει τα μέγιστα στην Εθνική μας Οικονομία καταβάλλοντας για φόρους, τέλη και εισφορές κάθε χρόνο ποσά άνω των 300.000.00 ευρώ, απασχολεί δε προσωπικό άνω των 150 ατόμων, αλλά και με την ιδιότητά τουως Πρόεδρος της «ΠΑΕ ΑΠΣ Ατρόμητος Αθηνών 1923»δηλώνει με όλη τη δύναμη της ψυχής του και με κάθε ειλικρίνεια -προσόν το οποίο τον διακρίνει σε όλη τη ζωή του- ότι οι εναντίον του αποδιδόμενες κατηγορίες τυγχάνουν ΕΩΛΕΣ και ΑΣΤΗΡΙΚΤΕΣ, ούτε καν τον αγγίζουν, ούτε βέβαια και την εταιρεία της οποίας προΐσταται, για αυτό το λόγο ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΑΜΕΣΩΣ και ΑΥΤΟΒΟΥΛΩΣ στην αρμόδια Υπηρεσία Ασφαλείας.

Άλλωστε σε αυτό το συμπέρασμα θα καταλήξει αβίαστα ο οποιοδήποτε μέσος συνετός άνθρωπος λάβει γνώση της όλης υπόθεσης.

Τονίζει δε ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη κρίση της Ελληνικής Δικαιοσύνης που θα έχει σαν συνέπεια να λάμψει η όλη ΑΛΗΘΕΙΑ με αποτέλεσμα να ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΛΕΥΚΟΣ, όπως είναι μέχρι σήμερα πράγμα που θα του επιτρέψει να συνεχίσει μαζί με τους εκατοντάδες εργαζόμενους του την επιχειρηματική του δραστηριότητα στην Ελλάδα
».

Στην Κύπρο το Ντιναμό-Βαλένθια!

Στο «ΓΣΠ» της Λευκωσίας ορίστηκε το ματς της Ντιναμό με τη Βαλένθια για τους «32» του Europa League, λόγω της αναταραχής στο Κίεβο.

Στην Κύπρο το Ντιναμό-Βαλένθια
Στο ουδέτερο έδαφος της Κύπρου θα διεξαχθεί ο πρώτος αγώνας των «32» του Europa League ανάμεσα σε Ντιναμό Κιέβου και Βαλένθια.

Η UEFA πήρε την απόφαση να αλλάξει την έδρα του αγώνα, λόγω της αναταραχής που υπάρχει στην ουκρανική πρωτεύουσα με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες.

Έτσι το παιχνίδι θα φιλοξενηθεί στο «ΓΣΠ» της Λευκωσίας την ίδια ώρα, δηλαδή στις 20:00.

Οι Ισπανοί είχαν ασκήσει έντονες πιέσεις για αναβολή του αγώνα ή αλλαγή έδρας λόγω της έκρυθμης κατάστασης στο Κίεβο και τελικά κατάφεραν να δικαιωθούν. Πηγή: sport-fm.gr

Υποδοχή με μπουζούκι και χορό στην Μπενφίκα!! (video,pics)

Έκπληκτη έμεινε η αποστολή της Μπενφίκα με την υποδοχή που της έτυχε στην Θεσσαλονίκη. Μπουζούκια και χορευτές είχαν πάρει θέση και με το που αντίκρισαν τους παίκτες άρχισαν τα… όργανα.

Υποδοχή με μπουζούκι και χορό στην Μπενφίκα (video,pics)
Εντυπωσιακή υποδοχή επεφύλασσε στην αποστολή της Μπενφίκα μια τουριστική ορχήστρα, καθώς με το που πάτησαν το πόδι τους στην Θεσσαλονίκη, οι «αετοί» άκουσαν το ήχο του μπουζουκιού να παίζει γνωστό ελληνικό τραγούδι.

Το «θέαμα» συνεχίστηκε με τους παραδοσιακούς χορευτές να μπαίνουν στη μέση και να αρχίζουν το… καλαματιανό.

Το γεγονός ήταν τελείως συμπτωματικό, καθώς η συγκεκριμένη χορωδία βρέθηκε την συγκεκριμένη στιγμή στον συγκεκριμένο χώρο εντελώς τυχαία. Παρόλα αυτά με το που αναγνώρισαν τους παίκτες τις Μπενφίκα είπαν να τους καλωσορίσουν με έναν πρωτότυπο τρόπο.

Οι ποδοσφαιριστές αρκέστηκαν σε ένα χαμόγελο, αλλά οι οπαδοί τους έδειχναν αρκετά ευδιάθετοι και… έριξαν και μια στροφή.

Στο περιστατικό αναφέρθηκε και η επίσημη σελίδα της Μπενφίκα στο facebook.

inner

inner

inner

inner

inner

inner





Πηγή: sport-fm.gr

Στέφενς: «Τεράστιο κίνητρο για μας»

Ικανός να παρουσιαστεί ανταγωνιστικός και να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα ενόψει της ρεβάνς ο ΠΑΟΚ, όπως δήλωσε ο Χουμπ Στέφενς στη συνέντευξη Τύπου του αυριανού αγώνα με τη Μπενφίκα.

Στέφενς: «Τεράστιο κίνητρο για μας»
Την άποψη πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να κάνει ένα καλό παιχνίδι που θα ευχαριστήσει τον κόσμο του και θα του αυξήσει τις πιθανότητες πρόκρισης στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ κόντρα στη Μπενφίκα, εξέφρασε ο προπονητής της ομάδας Χουμπ Στέφενς, στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα. Παράλληλα, ο Ολλανδός τεχνικός, δεν θέλησε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να αποχωρεί από την ομάδα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «δεν διαβάζω ελληνικές εφημερίδες».

Ο κ. Στέφενς, χαρακτήρισε ιστορικό σύλλογο τους «αετούς», εξέφρασε τον πλήρη σεβασμό του για τον αντίπαλο προπονητή, Ζόρζε Ζέσους, ενώ δεν θέλησε να μοιραστεί με τους εκπροσώπους του Τύπου την αιτία των σκαμπανεβασμάτων της απόδοσης του «δικεφάλου του βορρά» στα εντός και εκτός έδρας παιχνίδια.

Αναλυτικά, ο Χουμπ Στέφενς, μίλησε για:

-την γνώμη του για τη Μπενφίκα:

«Η Μπενφίκα είναι πολύ καλή ομάδα. Παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο. Για να τα καταφέρουμε θα πρέπει να βρεθούμε σε πολύ καλή μέρα. Είμαστε ομάδα που μπορούμε να παίξουμε καλά. Αν θέλουμε να προκριθούμε και να κάνουμε κάτι αξιοσημείωτο στο θεσμό, θα πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι».

-το πόσο δύσκολο είναι να προετοιμάζει την ομάδα έχοντας διαφορετικό ρόστερ στην Ελλάδα και την Ευρώπη:

«Δεν είναι δύσκολο. Το ξέραμε όταν κάναμε τις μεταγραφές ότι κάποιοι παίκτες δεν θα έχουν τη δυνατότητα να παίζουν στην Ευρώπη. Το είπα και πριν ένα μήνα, ότι ήταν ένα πράγμα που χρειαζόταν διαχείριση από όλους. Για κάποιους δεν είναι εύκολο, αλλά θα πρέπει να προσαρμοστούν. Έχουμε πάντως διαθέσιμος, παίκτες που μπορούν να τα καταφέρουν».

-τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της ομάδας εντός και εκτός έδρας:

«Υπάρχει εξήγηση για το ότι παίζουμε καλά εντός και άσχημα εκτός, αλλά δεν θα την μοιραστώ με τους δημοσιογράφους . Ζητώ συγγνώμη. Σας το είχα πει και προ καιρού ότι υπάρχουν δυσκολίες όταν έχεις τόσους νέους παίκτες, αλλά δε φταίει μόνο αυτό. Τα συζητάω με τους παίκτες μου και όχι με εσάς».

-το αν περιμένει το όνομα της Μπενφίκα να εξιτάρει τον εγωισμό των παικτών και να τους οδηγήσει σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι:

«Όταν παίζεις με έναν σύλλογο σαν τη Μπενφίκα και δεν σου δίνει κίνητρο, τότε καλύτερα να μην συνεχίσουμε την κουβέντα…»

-το αν νιώθει… υποχρέωση απέναντι στον κόσμο που θα γεμίσει το γήπεδο:

«Ελπίζω να τους ανταμείψουμε με ένα καλό παιχνίδι. Νομίζω ότι μπορούμε να τους κάνουμε χαρούμενους. Είναι ένα μεγάλο ματς το οποίο εύχομαι να ευχαριστηθούν και οι παίκτες μου».

-το αν θα παίξει ο ΠΑΟΚ επιθετικά για τη νίκη ή αν πρώτος στόχος είναι το «μηδέν» και ο,τι βγει:

«Αυτό το κρατάω για έκπληξη… Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ξεκινήσουμε με έντεκα ποδοσφαιριστές. Το ποδόσφαιρο είναι πολύ απλό. Όταν έχεις τη μπάλα πρέπει να επιτίθεσαι και όταν την έχει ο αντίπαλος πρέπει να αμύνεσαι».

-το αν νιώθει ήρεμος μετά τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα και την κρητική που δέχεται:

«Κόντρα στον Αστέρα παίξαμε πολύ καλά, αλλά δεν νικήσαμε. Ο αντίπαλος ήταν πιο τυχερός από εμάς. Θα πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας όταν παίζουμε τόσο όμορφο ποδόσφαιρο και όχι να μας δημιουργεί άγχος».

-το αν έχει αναλύσει την Μπενφίκα και πως την περιμένει χωρίς τους Γκαράϊ, Γκαϊτάν και Καρντόσο;

«Έχει πολύ μεγάλο ρόστερ και δεν θα έχει πρόβλημα να τους αντικαταστήσει. Είναι το πρώτο παιχνίδι και πιστεύω πως δεν θα ρισκάρει πολύ παίζοντας φουλ επίθεση. Αυτό που μετράει περισσότερο βέβαια, είναι το πώς θα διαχειριστούμε εμείς τον αγώνα».

-το αν έχει αβαντάζ… εμπειρίας απέναντι στον Ζόρζε Ζέσους

«Όχι δεν νομίζω. Κάνει εξαιρετική δουλειά. Τον γνωρίζω πολλά χρόνια και σέβομαι απόλυτα αυτό που κάνει. Παράγει έργο».

-το αν αλλάζει κάτι η παρουσία των Μισέλ Πλατινί και Γιώργου Σαρρή στο γήπεδο και αν το βλέπει σαν ευκαιρία να αποδείξει ο ΠΑΟΚ ότι η βαθμολογική διαφορά με τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα δεν αντικατοπτρίζει την αλήθεια:

«Δεν είναι το πιο σημαντικό ποιος είναι στις κερκίδες. Οι παίκτες έχουν από μόνοι τους το κίνητρο να δείξουν τι αξίζουν και να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Νομίζω ότι δεν θα έχουν στο μυαλό τους ποιος τους παρακολουθεί».

-το αποτέλεσμα που θα τον έκανε ευχαριστημένο στο αυριανό παιχνίδι:

«Δε μπορείς να προδικάσεις με τι θα είσαι ευχαριστημένος. Πρέπει πρώτα να δούμε πως θα πάει ο αγώνας . Τώρα μπορεί να πω ότι ένα σκορ 1-0 θα είναι θετικό, αλλά αν έχουμε χάσει πολλές ευκαιρίες να μην είμαι ευχαριστημένος. Οπότε θα τα πούμε αύριο».

-τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να αποχωρεί από τον ΠΑΟΚ:

«Δεν διαβάζω ελληνικές εφημερίδες. Νομίζω ότι κάνω το σωστό και αυτό θα συνεχίσω. Είμαι συγκεντρωμένος στη δουλειά μου και στο παιχνίδι με τη Μπενφίκα. Το ότι γράφουν διάφορα είναι αυτό που πρέπει να κάνουν».

-τις εντυπώσεις του για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τις σκέψεις του για το μέλλον;

«Δεν είναι τόσο εύκολα όσο νομίζουν κάποιοι στην Ελλάδα. Ιδιαίτερα όταν είσαι φαβορί για τη νίκη στα περισσότερα παιχνίδια. Το θέμα είναι να κάνουμε βήματα προόδου και νομίζω πως έχουμε προσπαθήσει πολύ και είμαστε μπροστά. Θέλω να πιστεύω πως σε αυτό το δρόμο θα συνεχίσουμε».

«Η UEFA στέλνει την Βαλένθια στον πόλεμο»!

Ψηλά στα αθλητικά θέματα της Ισπανίας είναι το ταξίδι της Βαλένθια στην Ουκρανία που είναι στα πρόθυρα του εμφυλίου για το αυριανό ματς με την Ντιναμό, με τις «νυχτερίδες» να περιμένουν την UEFA.

«Η UEFA στέλνει την Βαλένθια στον πόλεμο»!
Φόβος και προβληματισμός εν όψει του ταξιδιού της Βαλένθια στο Κίεβο, το οποίο είναι χωρισμένο στα δύο και είναι στα πρόθυρα του εμφυλίου πολέμου, επικρατεί στον ισπανικό Τύπο.

Οι εικόνες που προέρχονται από την Ουκρανία δείχνουν την κατάσταση που επικρατεί στην πρωτεύουσα της χώρας, κάτι που αναγκάζει τη Marca να αναφέρει πως η UEFA στέλνει τις «νυχτερίδες» στον πόλεμο!

Μέχρι στιγμής υπάρχουν τουλάχιστον 25 νεκροί και πάνω από 1.000 τραυματίες, ενώ η κατάσταση είναι έκρυθμη και μιλάμε για σκηνικό πολέμου.

Στον ισπανικό σύλλογο είναι εν αναμονής της απόφασης της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι δεν θα γίνει αύριο το ματς με την Ντιναμό Κιέβου για τους «32» του Europa League.

Μάλιστα, στη Βαλένθια έχουν ετοιμάσει το πρόγραμμα με το οποίο θα μείνουν το λιγότερο δυνατό στην ουκρανική πρωτεύουσα, φτάνοντας το απόγευμα της Τετάρτης στην πόλη και αναχωρώντας τα ξημερώματα της Παρασκευής για να επιστρέψουν στην Ισπανία.
Πηγή: sport-fm.gr

Με σημαντικές απουσίες έρχεται η Μπενφίκα!!

Καλά μαντάτα για τον ΠΑΟΚ. Η Μπενφίκα έρχεται χωρίς τρεις σημαντικούς παίκτες της για το παιχνίδι της Πέμπτης στην Τούμπα, το πρώτο για τη φάση των «32» του Europa League.

Με σημαντικές απουσίες έρχεται η Μπενφίκα!
Καλά μαντάτα για τον ΠΑΟΚ. Η Μπενφίκα έρχεται χωρίς τρεις σημαντικούς παίκτες της για το παιχνίδι της Πέμπτης στην Τούμπα, το πρώτο για τη φάση των «32» του Europa League.

Όπως ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης η πορτογαλική ομάδα εκτός αποστολής έμειναν οι Καρντόσο, Γκαϊτάν και Γκαράι οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών και δεν συμμετείχαν και στη χθεσινή προπόνηση των «αετών» στην Πορτογαλία.

Αναλυτικά οι παίκτες που συμπεριέλαβε ο Ζόρζε Ζέσους στην αποστολή της Μπενφίκα.

Τερματοφύλακες: Αρτούρ Μοράες, Ομπλακ, Πάουλο Λόπες

Αμυντικοί: Μάξι Περέιρα, Ζαρντέλ, Σίλβιο, Λουϊζάο, Αντρέ Αλμέιδα, Σικέιρα και Βιτόρια.

Μέσοι: Φέισα, Έντσο Πέρεζ, Σάλβιο, Σουλεϊμανί, Ντζούριτσιτς, Αμορίμ, Αντρέ Γκόμες και Ιβάν Καβαλέιρο.

Επιθετικοί: Μόρι, Μάρκοβιτς, Ροντρίγκο και Λίμα.Πηγή: sport-fm.gr

«Εξετάσεις» για Στέφενς!

Το ματς της χρονιάς είναι για τον Χουμπ Στέφενς η αυριανή αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Μπενφίκα στην Τούμπα, στο πλαίσιο των «32» του Europa League.

«Εξετάσεις» για Στέφενς
Με την πλάτη στον τοίχο είναι εδώ και αρκετό καιρό ο Χούμπ Στέφενς.

Τα αποτελέσματα του ΠΑΟΚ μακριά από την Τούμπα και το γεγονός ότι δεν έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα δυνατό σύνολο, έχουν φέρει υπό πίεση τον Ολλανδό τεχνικό.

Το αυριανό παιχνίδι για τους «32» του Europa League με την Μπενφίκα αποτελεί μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον 61χρονο προπονητή, ώστε να… ρεφάρει και να αντιστρέψει με το μέρος του την υπάρχουσα κατάσταση.

Η Μπενφίκα θα μπορούσε τώρα να είναι στους «16» του Champions League, αν είχε σταθεί πιο τυχερή στη φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι «αετοί» δείχνουν να είναι σε καλύτερη κατάσταση από την περσινή αντίστοιχη περίοδο, όταν στο τέλος της σεζόν είχαν φτάσει στον τελικό του Europa League.

Από την πλευρά του, ο «Δικέφαλος του Βορρά» δεν πείθει με τις εμφανίσεις του και αποτελεί μία πρόκληση η πρώτη αναμέτρηση με τους Πορτογάλους και στη συνέχεια ο επαναληπτικός στη Λισαβόνα.

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι θα γίνει στην περίπτωση που ο ΠΑΟΚ δεν καταφέρει να κερδίσει την Μπενφίκα και ποια θα είναι η αντίδραση του Ιβάν Σαββίδη.

Στο καθαρά αγωνιστικό, ο Στέφενς δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του για τον αγώνα με τους «αετούς». Στις ασκήσεις τακτικής του ο Στέφενς χώρισε την ομάδα σε δύο και εκεί φάνηκαν κάποια ζευγάρια που δύσκολα θα χωρίσουν. Οπως αυτό των Κατσουράνη-Τζαβέλλα στην άμυνα.

Οπως αυτό με Λίνο-Κίτσιου στα μπακ. Οι Κάτσε - Μαντούρο δύσκολα να χωρίσουν στα χαφ και οι Λούκας-Στοχ «έδεσαν» και πάλι στα πλάγια της επίθεσης. Πηγή: sport-fm.gr

«Πρέπει να νικήσουμε»

«Πρέπει να νικήσουμε»«Δεν το συζητώ ότι πρέπει να νικήσουμε», τονίζει ο Στέφαν Λάσμε σε συνέντευξή του στην Sportday για την ανάγκη του Παναθηναϊκού να «πάρει» το ντέρμπι της Πέμπτης με τον Ολυμπιακό.

«Πρωτίστως θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι σωματικά και πνευματικά. Είναι ένα τεράστιο παιχνίδι για εμάς, ενώ από μόνο του έχει και ιδιαιτερότητες και έχει μεγάλη σημασία το πώς θα δουλέψουμε. Δεν συζητώ ότι πρέπει να νικήσουμε για να επιστρέψουμε στις επιτυχίες», αναφέρει ο άσος του Παναθηναϊκού ο οποίος ξεκαθάρισε ότι πολύ σημαντικός τομέας για να πάρουν οι πράσινοι την νίκη είναι η άμυνα…

«Θα πρέπει να λειτουργήσει υποδειγματικά, γιατί αυτή θα είναι το κλειδί της νίκης», τονίζει ο Λάσμε και συνεχίζει…

«Δεν θα έλεγα ότι είναι τελικός, αλλά αν το εξετάσουμε από δύο πλευρές θα διαπιστώσουμε πως από τη μία είναι πολύ σημαντικό για το μέλλον μας στην Ευρωλίγκα μετά τις ήττες που κάναμε και από την άλλη μια αναμέτρηση Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη στην Ελλάδα και ένα από τα ματς που θέλει να δει όλη η Ευρώπη και θα πρέπει να συμπεριφερθούμε αναλόγως».

Τέλος ο Λάσμε σχολίασε για τις τρεις σερί ήττες που έκανε ο Παναθηναϊκός στους τελευταίους του αγώνες για το Tοp-16.

«Ελπίζουμε ότι θα γυρίσουμε το κλίμα, αλλά δεν μπορούμε να προβλέψουμε τους τραυματισμούς που κάνουν δυστυχώς την εμφάνισή τους από την εκκίνηση της χρονιάς με τελευταίο τον Τζέιμς (σ.σ.: Γκιστ) του οποίου η απουσία στη Μάλαγα ήταν σημαντική, χωρίς φυσικά να αποτελεί δικαιολογία για την ήττα μας. Ωστόσο έχουμε εξαιρετικό ιατρικό επιτελείο και τον περιμένουμε να παίξει κόντρα στον Ολυμπιακό», κατέληξε.

Πεδουλάκης: «Ο ρυθμός θα κρίνει το ματς»

Η ομάδα που επιβάλει τον δικό της ρυθμό θα είναι και η νικήτρια στο ντέρμπι των «αιωνίων», όπως δήλωσε ο προπονητής του Παναθηναϊκού Αργύρης Πεδουλάκης.

Πεδουλάκης: «Ο ρυθμός θα κρίνει το ματς»
Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ για την 7η αγωνιστική του Top 16 και ο Αργύρης Πεδουλάκης έστειλε το δικό του μήνυμα για τον νικητή που θα έχει το ντέρμπι.

Ο προπονητής του «τριφυλλιού» τόνισε ότι ο ρυθμός θα κρίνει το παιχνίδι και αυτός που θα τον επιβάλει θα κάνει σημαντικό βήμα για την κατάκτηση της νίκης.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στον τραυματισμό του Τζέιμς Γκιστ λέγοντας ότι πιστεύει ότι θα είναι στην διάθεσή του.

«Ξέρουμε πως είναι ένα ειδικό παιχνίδι στη χώρα μας. Υπάρχει μεγαλύτερη πίεση, μεγαλύτερη ενέργεια. Ο Ολυμπιακός έχει αλλάξει κάποια πράγματα τελευταία, αλλά έτσι κι αλλιώς οι δυο ομάδες γνωρίζονται καλά», ανέφερε αρχικά ο προπονητής των «πράσινων».

«Πιστεύω πως η ομάδα που θα επιβάλει τον ρυθμό της, θα έχει περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει. Οι λεπτομέρειες επίσης είναι πολύ σημαντικές για το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα. Είχαμε κάποια προβλήματα με τον Τζέιμς Γκιστ στη διάρκεια της προετοιμασίας μας, αλλά ελπίζουμε πως θα παίξουν όλοι», ολοκλήρωσε ο Πεδουλάκης.

«Μπορούμε να πάρουμε τη νίκη»

Τη βεβαιότητα ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να νικήσει τον Παναθηναϊκό στο κλειστό του ΟΑΚΑ εξέφρασε ο Μπράιαν Ντάνστον σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Sportday.

«Μπορούμε να πάρουμε τη νίκη»
Τη βεβαιότητα ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να νικήσει τον Παναθηναϊκό στο κλειστό του ΟΑΚΑ εξέφρασε ο Μπράιαν Ντάνστον σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Sportday.

Η ταχύτητα, τα ριμπάουντ, η άμυνα και η καλή κυκλοφορία της μπάλας: είναι τα στοιχεία που πρέπει να προσέξουν ερυθρόλευκοι για να φύγουν νικητές.

Ακολουθεί μέρος της συνέντευξης του Μπράιαν Ντάνστον στην Sportday. Όλη η συνέντευξη στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας:

-Τις προηγούμενες δύο φορές δεν καταφέρατε να κερδίσετε στο ΟΑΚΑ. Το επόμενο παιχνίδι είναι διαφορετικό; Πώς το προσεγγίζετε;
«Στο αμυντικό κομμάτι θέλουμε να έχουμε την ίδια αποτελεσματικότητα με τα προηγούμενα παιχνίδια γιατί τα πήγαμε αρκετά καλά. Επιθετικά θέλουμε να ανοίξουμε τον ρυθμό και να τρέξουμε περισσότερο. Γενικότερα, θέλουμε να αγωνιστούμε με τον δικό μας τρόπο παιχνιδιού».

-Ποιο είναι το σημείο-κλειδί για τη νίκη κατά τη γνώμη σου;
«Η ταχύτητα, τα ριμπάουντ, η άμυνα και η καλή κυκλοφορία της μπάλας. Αυτός είναι ο τρόπος παιχνιδιού μας και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε σε κάθε αγώνα. Οι αγωνιστικοί μας στόχοι παραμένουν οι ίδιοι, δεν αλλάζει κάτι».

-Το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που σταμάτησε το σερί του Ολυμπιακού στην αρχή της χρονιάς και δείχνει να έχει τον τρόπο να τον κερδίζει στο ΟΑΚΑ, είναι κάτι που σας επηρεάζει; Το σκέφτεστε καθόλου;
«Σίγουρα όχι. Τρέχαμε ένα σερί νικών αλλά όλα τα σερί κάποια στιγμή τελειώνουν. Ξέραμε ότι κάποια στιγμή θα έρθει και η πρώτη ήττα, οπότε δεν πιστεύω ότι μας επηρεάζει ότι αυτό έγινε στην έδρα τους. Άλλωστε, τους είχαμε κερδίσει πιο πριν».

-Πόσο επηρεάζουν τους παίκτες τα προηγούμενα μεταξύ σας αποτελέσματα;
«Είναι κάτι που μπορεί να περάσει από το μυαλό κάθε παίκτη, αλλά δεν νομίζω ότι παίζει τόσο μεγάλο ρόλο. Εχουμε μπροστά μας ένα παιχνίδι που εκτός από μεγάλο ντέρμπι, είναι και σημαντικό για τον όμιλο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι κατά βάση είναι απλά ένας ακόμα αγώνας και γι’ αυτό θα πρέπει να έχουμε καθαρό μυαλό και να πάμε για να παίξουμε το παιχνίδι μας και ελπίζω ότι θα είμαστε εμείς οι νικητές».

Συνελήφθη για λαθρεμπόριο καυσίμων ο Σπανός!!

Συνελήφθη για υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων ο πρόεδρος του ομίλου ΕΤΕΚΑ και της ΠΑΕ Ατρόμητος, Γιώργος Σπανός. Σε 12 συλλήψεις συνολικά έχει προχωρήσει μέχρι τώρα η Ασφάλεια Αττικής.

Συνελήφθη για λαθρεμπόριο καυσίμων ο Σπανός!
Μεγάλη επιχείρηση της Ασφάλειας Αττικής βρίσκεται από το πρωί σε εξέλιξη, για την εξάρθρωση σοβαρού κυκλώματος λαθρεμπορίας καυσίμων, στην οποία εμπλέκονται, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εταιρείες αλλά και κρατικοί λειτουργοί.

Μέχρι στιγμής, έχουν συλληφθεί 12 άτομα και δύο κρατικοί λειτουργοί που κατηγορούνται για λαθρεμπόριο, κακουργηματική απάτη σε βάρος ναυτιλιακών εταιρειών, ξέπλυμα χρήματος, ενεργητική και παθητική δωροδοκία και κατάχρηση εξουσίας.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ και της ΠΑΕ Ατρόμητος, Γιώργος Σπανός.

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, αναμένεται ότι θα γίνουν ανακοινώσεις από την αστυνομία.

Πηγή: www.protothema.gr

Όταν το «Ολντ Τράφορντ» άνοιξε τις πύλες του…!

Το πρώτο ματς που φιλοξένησε το «Ολντ Τράφορντ» ήταν αυτό ανάμεσα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη Λίβερπουλ. Το www.sport-fm.gr και η σημερινή ημέρα (19/2) μας το φέρνει στη μνήμη.

Όταν το «Ολντ Τράφορντ» άνοιξε τις πύλες του…
Κάθε ομάδα που έχει φιλοδοξίες να δημιουργήσει μια αυτοκρατορία στον κόσμο του ποδοσφαίρου, πρέπει να έχει και ένα γήπεδο που θα μπορεί να τις φιλοξενήσει.

Σε αυτό δεν αποτελεί εξαίρεση ούτε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία στο θρυλικό «Ολντ Τράφορντ», έχει γράψει «χρυσές» σελίδες της ιστορία της. Στιγμές τόσο έντονες και μοναδικές που αρκούσαν για να χαρακτηριστεί και ως «Θέατρο των Ονείρων»!

1908. Ο Τζον Χένρι Ντέιβις θ’αγοράσει, μέσω της Brewery Company του Μάντσεστερ, την έκταση όπου θα χτιζόταν το «Ολντ Τράφορντ».

Η τιμή, κατά προσέγγιση, ήταν 60.000 λίρες και το έργο ανατέθηκε στον αρχιτέκτονα Archibald Leith, ο οποίος θεωρείτο και από τους κορυφαίους της εποχής.

Μέσα σε δύο χρόνια, η Γιουνάιτεντ είχε μετακινηθεί στο νέο της γήπεδο και είχε πει «αντίο» στην Bank Street.

Όλοι θα περίμεναν,ωστόσο, η νέα έδρα να είναι και γούρικη για τον σύλλογο, αλλά δεν αποδείχθηκε κάτι τέτοιο και στην πράξη. Όχι μόνο γιατί δύο μέρες πριν τα «εγκαίνια» κάηκε (!) ένα περίπτερο. Καθαρά αγωνιστικό ήταν το θέμα.

19 Φεβρουαρίου 1910. Το πρώτο ματς που φιλοξενεί το νέο γήπεδο είναι ανάμεσα στην Γιουνάιτεντ και την Λίβερπουλ. Το τελικό 4-3 υπέρ των «κόκκινων», ωστόσο, θα δυσαρεστήσει τους, περίπου, 80.000 φίλους της Μάντσεστερ. Μέχρι την επόμενη χρονιά όμως, στην οποία η ομάδα του Έρνεστ Μανγκάλ θα κατακτήσει τον δεύτερο τίτλο της ιστορίας της. Πηγή: sport-fm.gr

«Νοκ άουτ» ο Ντρέιπερ!

Άσχημα μαντάτα προέκυψαν την Τρίτη στη Ρεάλ Μαδρίτης στην περίπτωση του Ντόντεϊ Ντρέιπερ.

«Νοκ άουτ» ο Ντρέιπερ
Ο Αμερικανός γκαρντ υπέστη κάταγμα στο μεγάλο δάχτυλο του δεξιού του ποδιού και θα αναγκαστεί να μείνει εκτός παρκέ για τον επόμενο ένα μήνα.

Έτσι, θα κάνει παρέα στα «πιτς» στον Τζέσι Κάρολ, έχοντας φέτος μέχρι στιγμής μέσο όρο στην Ευρωλίγκα 1.9 πόντους, 0.6 ριμπάουντ, 1.3 ασίστ και 0.9 κλεψίματα. Πηγή: sport-fm.gr

Πελεγκρίνι: «Ο διαιτητής έκρινε τον αγώνα»

Από λάθος διαιτητικές αποφάσεις έχασε η Μάντσεστερ Σίτι το πρώτο παιχνίδι για την φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ με την Μπαρτσελόνα, σύμφωνα με τον Μανουέλ Πελεγκρίνι.

Πελεγκρίνι: «Ο διαιτητής έκρινε τον αγώνα»
Θα μπορούσε να πάρει την νίκη η Μάντσεστερ Σίτι επί της Μπαρτσελόνα αν ο ρέφερι του αγώνα δεν έκρινε το παιχνίδι, σύμφωνα με τον Μανουέλ Πελεγκρίνι.

«Ο διαιτητής έδωσε ένα πέναλτι για ένα φάουλ που έγινε έξω από την περιοχή και μας άφησε με 10 παίκτες. Εκείνος έκρινε το παιχνίδι», ανέφερε αρχικά ο τεχνικός της αγγλικής ομάδας και πρόσθεσε:

«Η ομάδα έπαιξε καλά, δεν παίξαμε χειρότερα από την Μπαρτσελόνα, ακόμα και με έναν παίκτη λιγότερο».

Ο 60χρονος Χιλιανός κατέληξε: «Φεύγουμε από εδώ με το κεφάλι ψηλά, καθώς το παιχνίδι κρίθηκε από διαιτητικές αποφάσεις» .
Πηγή: sport-fm.gr

«Η Άρσεναλ δεν έχει ελπίδα απέναντι στην Μπάγερν».

Το γεγονός ότι η Μπάγερν θέλει και πάλι να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ, κάνει την Άρσεναλ να μην έχει καμία ελπίδα στα μεταξύ τους παιχνίδια, σύμφωνα με τον Πολ Μπράιτνερ.

«Η Άρσεναλ δεν έχει ελπίδα απέναντι στην Μπάγερν»
Πολύ δύσκολο θα είναι για την Άρσεναλ να προκριθεί στους «8» τους Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς η Μπάγερν θέλει να είναι η πρώτη ομάδα στην ιστορία που θα το κατακτήσει για δεύτερη συνεχόμενη φορά, όπως δήλωσε ο Πολ Μπάιτνερ.

«Είμαστε το φαβορί και δεν πιστεύω πως η Άρσεναλ μπορεί να πάρει κάτι από αυτά τα παιχνίδια», τόνισε αρχικά ο παλαίμαχος άσος και πρόσθεσε:

«Θέλουμε να νικήσουμε, θέλουμε να επαναλάβουμε αυτό που κάναμε και πέρσι. Θέλουμε να κατακτήσουμε το Τσάμπιονς Λιγκ πάλι και έτσι η Άρσεναλ δεν έχει ελπίδα».

Ο 62χρονος Γερμανός κατάληξε: «Πιστεύω ότι θα είμαστε η πρώτη ομάδα στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ που για δεύτερη συνεχόμενη φορά θα κερδίσει την διοργάνωση». Πηγή: sport-fm.gr

Λαμ: «Έξυπνος παίκτης ο Εζίλ»

Τα ξίφη τους θα διασταυρώσουν Άρσεναλ και Μπάγερν Μονάχου για τους «16» του Champions League και ο Φίλιπ Λαμ χαρακτήρισε τον Μεσούτ Εζίλ ως έναν από τους πιο έξυπνους ποδοσφαιριστές.

Λαμ: «Έξυπνος παίκτης ο Εζίλ»
Μπορεί τον τελευταίο καιρό ο Μεσούτ Εζίλ να περνάει περίοδο καμπής στην Άρσεναλ, όμως ο συμπαίκτης του στην εθνική Γερμανίας, Φίλιπ Λαμ, έπλεξε το εγκώμιο του 25χρονου επιτελικού μέσου.

Οι Λονδρέζοι θα τεθούν αντιμέτωποι σήμερα (19/2) με τους Βαυαρούς στο «Emirates» για τους «16» του Champions League, με τον αρχηγό της Μπάγερν Μονάχου να μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον ηγέτη των «κανονιέρηδων».

«Πολλοί παίκτες στην Μπάγερν Μονάχου γνωρίζουν τις ικανότητες του Μεσούτ (Εζίλ). Είναι ένας από τους καλύτερους μεσοεπιθετικούς στον κόσμο εδώ και πολλά χρόνια. Είναι ένας πολύ έξυπνος παίκτης», τόνισε αρχικά ο 30χρονος μπακ των Βαυαρών και πρόσθεσε:

«Μπορεί να δει τα κενά που δημιουργούνται μέσα στο γήπεδο και να στείλει την μπάλα στον ελεύθερο χώρο. Αυτό λίγοι παίκτες στο κόσμο είναι σε θέση να το κάνουν. Ακόμα και όταν δεν βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση, δεν μπορείς να του αφήσεις χώρο ή χρόνο με την μπάλα στα πόδια του». Πηγή: sport-fm.gr

«Έπιασε» Ραούλ ο Τσάβι!!

Στη δεύτερη θέση του πίνακα με τις περισσότερες συμμετοχές στο Τσάμπιονς Λιγκ ανέβηκε ο Τσάβι, πιάνοντας τον Ραούλ με 144.

«Έπιασε» Ραούλ ο Τσάβι
Την 144η συμμετοχή του «γιόρτασε» στο «Etihad» με αντίπαλο την Μάντσεστερ Σίτι ο Τσάβι. Ο αρχηγός της Μπαρτσελόνα ανέβηκε στη δεύτερη θέση κι έπιασε στη σχετική λίστα τον Ραούλ.

Βέβαια, ο άσος των «μπλαουγκράνα» έχει φτάσει στο συγκεκριμένο αριθμό εμφανίσεων μόνο με μια φανέλα, αυτή των Καταλανών, την ώρα που ο άλλοτε ηγέτης της Ρεάλ Μαδρίτης έχει αγωνιστεί στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση κι ως παίκτης της Σάλκε.

Πάντα πρώτος παραμένει ο Ράιαν Γκιγκς που έχει 149, αλλά θεωρείται θέμα χρόνου να «εκθρονιστεί» απ’ τη στιγμή που είναι 40 ετών κι ο Τσάβι 34! Πηγή: sport-fm.gr

Λάμψη Λεμπρόν, Καλάθη και Γιάννη!

Ασταμάτητος ο Λεμπρόν Τζέιμς, οδήγησε με 42 πόντους το Μαϊάμι στη νίκη στο Ντάλας. Πέρασαν από την έδρα των Κλίπερς οι Σπερς. Πολύ καλές παρουσίες και νίκες για Νικ Καλάθη και Γιάννη Αντετοκούνμπo.

Λάμψη Λεμπρόν, Καλάθη και Γιάννη
Ο Λεμπρόν Τζέιμς οργίασε, έκανε φετινό ρεκόρ πόντων με 42 και απίθανα ποσοστά (12/15 δίποντα, 4/8 τρίποντα), είχε ακόμη 9 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 2 κλεψίματα και το Μαϊάμι πέρασε με 117-106 από το Ντάλας. Οι πρωταθλητές μετρούν πλέον έξι σερί νίκες απέναντι στους Μάβερικς, από τους οποίους δεν έχουν ξαναηττηθεί μετά τους τελικούς του 2011.

Η επιστροφή του Μάικ Κόνλεϊ στη δράση στέρησε τη θέση του Νικ Καλάθη στην πεντάδα των Γκρίζλις, αλλά ο ομογενής γκαρντ στη νίκη με 98-93 επί των Νικς έδειξε ξανά την αξία του. Σε 18:55 είχε 11 πόντους (2/2 βολές, 3/6 δίποντα, 1/1 τρίποντο), 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 1 κλέψιμο, ενώ ο Κώστας Κουφός σε 13:34 είχε 4 πόντους (2/4 δίποντα), 2 ριμπάουντ και 2 τάπες.

Οι Μπακς έφτασαν τις δέκα νίκες μετά το 104-100 επί του Ορλάντο με καλή παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Σε 26:47 είχε 8 πόντους (3/6 βολές, 1/2 δίποντα, 1/1 τρίποντο), 8 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1 τάπα.

Οι Σπερς παρά τις απουσίες των Πάρκερ και Σπλίτερ επιβλήθηκαν 113-103 των Κλίπερς στο Λος Άντζελες. Ο Πάτι Μιλς με 25 πόντους κάλυψε ιδανικά το κενό του Γάλλου γκαρντ, ενώ οι 35 πόντοι του Μπλέικ Γκρίφιν δεν αρκούσαν για τους γηπεδούχους.

Οι Πέισερς επιβλήθηκαν 108-98 των Χοκς με 26 πόντους του Πολ Τζορτζ.

Αναλυτικά:

Ιντιάνα Πέισερς-Ατλάντα Χοκς 108-98 Τζορτζ 26, Γουέστ 17, Στίβενσον 13, Χίμπερτ 10-Κόρβερ 19, Ουίλιαμς 18, Σκοτ 13, Μάρτιν 12, Μακ 11.

Φιλαδέλφεια 76ερς-Κλίβελαντ Καβαλίερς 85-114 Κάρτερ-Ουίλιαμς 15, Γιανγκ 15, Ρότεν 12, Τέρνερ 11, Ουίλιαμς 10, Άντερσον 10-Ζέλερ 18 (15 ριμπ.), Ίρβινγκ 14, Γουέιτερς 13, Ντενγκ 13, Τόμπσον 12 (10 ριμπ.), Μπένετ 10 (11 ριμπ.), Μάιλς 10.

Ουάσινγκτον Ουίζαρντς-Τορόντο Ράπτορς 93-103 Γουόλ 22, Γκορτάτ 18 (11 ριμπ.), Νενέ 17, Μπούκερ 10,Αρίζα 6 (11 ριμπ.)-Λάουρι 24 (10 ασίστ), ΝτεΡόζαν 14, Βάσκες 14, Τζόνσον 14, Πάτερσον 10, Βαλαντσιούνας 10.

Ντιτρόιτ Πίστονς-Σάρλοτ Μπόμπκατς 96-108 Τζένινγκς 24, Ντράμοντ 16 (22 ριμπ.), Μονρό 18 (10 ριμπ.), Σμιθ 12 (11 ριμπ.), Σίνγκλερ 13-Τζέφερσον 32 (12 ριμπ.), Γουόκερ 22, Χέντερσον 12, Σέσιονς 12, ΜακΡόμπερτς 14 (10 ριμπ.).

Μέμφις Γκρίζλις-Νιου Γιορκ Νικς 98-93 Κόνλεϊ 22, Μίλερ 19, Ράντολφ 13, Καλάθης 11, Πρινς 10-Χάρνταγουεϊ 23, Άντονι 22 (11 ριμπ.), Στούντεμαϊρ 12, Πριγκιόνι 7 (10 ασίστ).

Μιλγουόκι Μπακς-Ορλάντο Μάτζικ 104-100 Μπάτλερ 21, Νάιτ 18, Γουόλτερς 15, Μίντλετον 12, Χένσον 9 (10 ριμπ.)-Αφλάλο 21, Βούτσεβιτς 19, Μουρ 17, Χάρις 16, Νέλσον 9 (13 ασίστ).

Ντάλας Μάβερικς-Μαϊάμι Χιτ 106-117 Νοβίτσκι 22, Κάρτερ 15, Καλντερόν 12, Έλις 12, Ράιτ 12-Τζέιμς 42, Μπος 22, Άντερσον 18, Ουέιντ 13, Τσάλμερς 10.

Ντένβερ Νάγκετς-Φίνιξ Σανς 107-112 (κ.α. 99-99) Φουρνιέ 25, Φαρίντ 21 (10 ριμπ.), Τσάντλερ 15, Χίκσον 11, Μοζγκόφ 8 (11 ριμπ.)-Γκριν 36, Ντράγκιτς 21 (14 ασίστ), Μαρκίφ Μόρις 13 (12 ριμπ.), Τάκερ 13 (11 ριμπ.), Μάρκους Μόρις 10.

Λος Άντζελες Κλίπερς-Σαν Αντόνιο Σπερς 103-113 Γκρίφιν 35 (12 ριμπ.), Κρόφορντ 25, Πολ 11, Κόλισον 10, Τζόρνταν 7 (18 ριμπ., 6 τάπες)-Μιλς 25, Μπελινέλι 20, Ντάνκαν 19 (13 ριμπ.), Γκριν 14, Ντιαό 12.

Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ Πηγή: sport-fm.gr

«Ψήνει» συνεργασία με Λεβερκούζεν!!

Σε επικοινωνία με τον γενικό διευθυντή της Λεβερκούζεν, Μίκαελ Ρέσκε, είναι η ΑΕΚ μέσω του Νίκου Λυμπερόπουλου, όπως αποκαλύπτει σήμερα η SportDay.

«Ψήνει» συνεργασία με Λεβερκούζεν
Μετά την επιστροφή του Δημήτρη Μελισσανίδη στα κοινά της ΑΕΚ, η ομάδα θέτει εκ νέου τις βάσεις για να επιστρέψει δριμύτερη στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Εκτός από την ενίσχυση του «κιτρινόμαυρου» ρόστερ εν όψει της επόμενης σεζόν, οι ιθύνοντες του συλλόγου εξετάζουν την περίπτωση συνεργασίας με διάφορες ομάδες του εξωτερικού.

Πριν από λίγο καιρό είχε έρθει στην Ελλάδα σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο της Αουγκσμπουργκ και συναντήθηκε με τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος της «Ένωσης».

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η SportDay, υπάρχει μία συνεργασία στα σκαριά, που μπορεί στο προσεχές μέλλον να αποφέρει μεγάλα κέρδη στην ομάδα.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Λυμπερόπουλος ήρθε σε επαφή με τον γενικό διευθυντή των Γερμανών, Μίκαελ Ρέσκε.

Η πρώτη κουβέντα ανάμεσα στους δύο παράγοντες έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο και οι επαφές συνεχίζονται κανονικά μέχρι και σήμερα.

Προτεραιότητα για την ΑΕΚ είναι η συνεργασία σε ποδοσφαιρικά πλαίσια, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο ανταλλαγής απόψεων και σε θέματα που αφορούν την τεχνογνωσία. Πηγή: sport-fm.gr

Ε, άμα τον κάνουν …ρόμπα, ας πάει και στη Ρόντα!!

Από την αρχή όλος ο κόσμος στον ΠΑΟΚ είδε με καλό μάτι τον ερχομό του Στέφενς στην Ελλάδα. Προπονητής καταξιωμένος, με επιτυχίες στην καριέρα του και φτασμένο όνομα.
Εφτά μήνες μετά και ο Στέφενς πλέον αμφισβητείται ανοιχτά. Κι αν τον κρατάει κάτι στον ΠΑΟΚ μέχρι τώρα είναι το βαρύ του συμβόλαιο και το όνομά του, όχι τα αποτελέσματα.
Πειράματα κάνει ακόμα, στο ροτέισον το ρίχνει τις περισσότερες φορές χωρίς επιτυχία, ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα χωρίς αρχή και τέλος στο γήπεδο. Με λίγα λόγια, μόνο επιτυχημένος δεν μπορεί να θεωρηθεί ο γάμος ΠΑΟΚ – Ολλανδού. Ανεξάρτητα τι και ποιος φταίει περισσότερο. Εμείς λέμε τι βλέπουμε στο γήπεδο. Και ο ΠΑΟΚ με τον Στέφενς στον πάγκο, δεν περπατάει.

Και τώρα εμφανίζονται σενάρια για Ολλανδία. Οι οπαδοί της Ρόντα, δηλαδή, τον θέλουν ξανά στην ομάδα τους. Και τον αναπολούν αφού είχε εργαστεί εκεί δυο φορές. Η πρώτη ήταν πριν δυο δεκαετίας. Μια τριετία από το 1993 και ύστερα. Αλλά και το 2005-2007.

Η ευκαιρία, όμως, του Στέφενς δεν είναι η μικρομεσαία Ρόντα, αλλά ο ΠΑΟΚ. Που είναι μαγαζί γωνία και η μεγάλη πρόκληση του Ολλανδού να αναγεννήσει την καριέρα του. Μην ξεχνάμε ότι ο ΠΑΟΚ, ακόμα κι έτσι, είναι στους "4" του Κυπέλλου, ενώ έχει μπροστά του τα δυο ματς με την Μπενφίκα.

Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, έχει υψηλότερους στόχους από την κάθε Ρόντα. Δυσκολεύεται να τους κατακτήσει, όμως. Κι αυτό είναι το θέμα.

Αν, λοιπόν, ο έμπειρος Στέφενς γυρίσει το παιχνίδι και καταφέρει ο ΠΑΟΚ να συνέλθει στο πρωτάθλημα, να πάει τελικό Κυπέλλου και να σταθεί σαν ίσος προς ίσο απέναντι στην Μπενφίκα, τότε θα δείξει ότι τα καταφέρνει. Και το κλίμα θα αντιστραφεί πλήρως επί τόπου.

Αν, όμως, τον κερδίζει ο κάθε πικραμένος στο ελληνικό πρωτάθλημα και τον εκθέτουν τόσο πολύ οι αντίπαλοι, με την έννοια των συνεχόμενων αποτυχημένων αποτελεσμάτων, σε Ελλάδα κι Ευρώπη, ε, τότε ας πάει και στη Ρόντα! Δεν θα στεναχωρηθεί και κανένας...
 
Πηγή: sportdog.gr

Αποκάλυψη-"βόμβα": Αυτός θα είναι ο αντι-Στέφενς!!

Ποιος Έλληνας τεχνικός θα είναι ο αντικαταστάτης του Χουμπ Στέφενς (αν ο Ολλανδός αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ) μετά από απόφαση του Ιβάν Σαββίδη; Δεν θα το πιστεύετε!
Η πληροφορία είναι του sportdog και επί του πιεστηρίου. Ο Ιβάν Σαββίδης έχει αποφασίσει για τον αντικαταστάτη του Χουμπ Στέφενς, AN ο Ολλανδός τεχνικός "τελειώσει" από τον ΠΑΟΚ.
Κρατιέστε; Αυτός θα είναι ο Σάκης Τσιώλης! Ο Έλληνας τεχνικός αποτελεί τον "εκλεκτό" του αφεντικού του Δικέφαλου, σε περίπτωση που ο Στέφενς δεν βγάλει τη σεζόν στην Τούμπα.
Ο Ιβάν Σαββίδης θεωρεί τον Σάκη Τσιώλη έναν από τους καλύτερους Έλληνες προπονητές, άριστο γνώστη της Σούπερ Λίγκας, που έχει αφήσει έργο στις προηγούμενες ομάδες του.
Γι΄ αυτό πιστεύει ότι μπορεί να σταθεί στον πάγκο του ΠΑΟΚ και πως έχει τις ικανότητες να κουμαντάρει την ομάδα, τουλάχιστον μέχρι το τέλος της χρονιάς.
Βεβαίως, αυτό θα συμβεί, μόνο αν ο ΠΑΟΚ συνεχίσει να απογοητεύει και αναγκαστεί ο Σαββίδης να απομακρύνει τον Στέφενς βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη για την αποζημίωση του Ολλανδού...

 
Πηγή: sportdog.gr

"Κάλυπτα κι εγώ τον Κατσουράνη" (ΒΙΝΤΕΟ)

Το σλόγκαν των Παναθηναϊκών για την περιβόητη φάση με τον Κατσουράνη στο επεισοδιακό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και το "ντου" οπαδών στο "Καραϊσκάκη".
Ήταν ένα από τα πιο έντονα κι επεισοδιακά ντέρμπι των τελευταίων ετών ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.
Κι έγινε σαν σήμερα, το 2011. Με τους Ερυθρόλευκους να κερδίζουν 2-1 και τους Πράσινους να έχουν τρομερά παράπονα από τη διαιτησία, ειδικά για την περιβόητη φάση με τον Κατσουράνη. Ήταν, μάλιστα, η μέρα που έγινε σλόγκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το "Κάλυπτα κι εγώ τον Κατσουράνη".

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με τον Μιραλάς στο 20΄, ο Λέτο ισοφάρισε στο 58΄, για να βάλει το γκολ της νίκης στις καθυστερήσεις ο Τζιμπούρ.
Η συνολική εικόνα του αγώνα χάλασε στο φινάλε με την είσοδο των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο μετά το τελικό σφύριγμα και των όσων σκηνικών μεγάλης έντασης επακολούθησαν. Όπως είπαμε και στην αρχή, ήταν ένα από τα πιο επεισοδιακά ντέρμπι των τελευταίων ετών.
Για την ιστορία δείτε τις συνθέσεις. Και, μάλιστα, μια διαπίστωση που μπορεί να κάνει κανείς, είναι ότι ενώ έχουν περάσει μόλις τρία χρόνια, οι παίκτες που έχουν παραμένει στις ομάδες μέχρι και σήμερα είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού (και για τους δυο αιώνιους)...
Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Ραούλ Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Τοροσίδης, Ιμπαγάσα, Μοδέστο, Ριέρα (90' Πάντελιτς), Μιραλάς (77' Ζαϊρί), Φουστέρ (61' Ντουντού), Τζιμπούρ.
Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Καντέ, Βύντρα, Ζιλμπέρτο, Καραγκούνης (80' Σιμάο), Κατσουράνης, Λέτο, Νίνης (66' Γκοβού), Σισέ.



Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 2-1 (19/2/11) από pklora7

Πηγή: sportdog.gr

Κόπα Λιμπερταδόρες: «Δύο στα δύο» για Σάντος Λαγκούνα!! (videos)

Πέρασε με 2-0 από την έδρα της Πενιαρόλ η Σάντος Λαγκούνα, ενώ η Ουνιόν Εσπανιόλα απέσπασε 2-2 στο Εκουαδόρ.
Καταρχάς, οι Μεξικανοί αποτέλεσαν την πρώτη ομάδα της χώρας τους που κερδίζει στην Ουρουγουάη, ενώ την ίδια ώρα συμπλήρωσαν έξι βαθμούς στη φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες. Με κοντινή προβολή άνοιξε το σκορ ο Ουρουγουανός Τζόναθαν Λακέρντα στο 54ο λεπτό, ενώ στις καθυστερήσεις ο Χοσέ Αμπέγια ολοκλήρωσε αντεπίθεση με ψύχραιμο πλασέ για το 2-0. Από την πλευρά της, η Ουνιόν της Χιλής έμεινε πίσω με 1-0 λόγω πέναλτι του Ζούνιορ Σορνόζα στο 31ο λεπτό και με 2-1 λόγω γκολ του Φερνάντο Γκουερέρο στο 58ο, αλλά στο 54ο ισοφάρισε σε 1-1 ο Σεμπαστιάν Χάιμε ολοκληρώνοντας ωραία επιθετική προσπάθεια και στο 59ο σε 2-2 ο 27χρονος Αργεντινός Κριστιάν Τσάβεζ, ενώ ξεπέρασε και δεύτερη κίτρινη στον Γκουστάβο Κανάλες στο 74ο λεπτό, ώστε να ξεκινήσει την πορεία της στον δεύτερο όμιλο με εκτός έδρας ισοπαλία.
Παρακάτω όλοι οι όμιλοι του Κόπα Λιμπερταδόρες:
Πρώτος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ατλέτικο Παραναένσε (Βραζιλία) 3 (1 αγ.), Βελέζ (Αργεντινή) 3 (1 αγ.), Δε Στρόνγκεστ (Βολιβία) 0 (1 αγ.), Ουνιβερσιτάριο (Περού) 0 (1 αγ.).
Δεύτερος Όμιλος
Ιντεπεντιέντε Ντε Βάλε-Ουνιόν Εσπανιόλα 2-2
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Μποταφόγκο 3 (1 αγ.), Ουνιόν Εσπανιόλα (Χιλή) 1 (1 αγ.), Ιντεπεντιέντε Ντε Βάλε (Εκουαδόρ) 1 (1 αγ.), Σαν Λορένζο (Αργεντινή) 0 (1 αγ.).
Τρίτος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ντεπορτίβο Κάλι (Κολομβία) 3 (1 αγ.), Λανούς (Αργεντινή) 1 (1 αγ.), Ο’ Χίγκινς (Χιλή) 1 (1 αγ.), Σέρο Πορτένιο (Παραγουάη) 0 (1 αγ).
Τέταρτος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε (Κολομβία) 3 (1 αγ.), Ατλέτικο Μινέιρο 3 (1 αγ.), Σαμόρα (Βενεζουέλα) 0 (1 αγ.), Κλουμπ Νασιονάλ (Παραγουάη) 0 (1 αγ.).
Πέμπτος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ρεάλ Γκαρκιλάσο (Περού) 3 (1 αγ.), Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε (Χιλή) 3 (1 αγ.), Κρουζέιρο (Βραζιλία) 0 (1 αγ.), Ντεφενσόρ (Ουρουγουάη) 0 (1 αγ.).
Έκτος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Γκρέμιο (Βραζιλία) 3 (1 αγ.), Ατλέτικο Νασιονάλ (Κολομβία) 3 (1 αγ.), Νιούελς Ολντ Μπόις (Αργεντινή) 0 (1 αγ.), Νασιονάλ Μοντεβιδέο (Ουρουγουάη) 0 (1 αγ.).
Έβδομος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Λεόν (Μεξικό) 3 (1 αγ.), , Εμελέκ (Εκουαδόρ) 3 (1 αγ.), Φλαμένγκο (Βραζιλία) 0 (1 αγ.), Μπολιβάρ (Βολιβία) 0 (1 αγ.).
Όγδοος Όμιλος
Πενιαρόλ-Σάντος Λαγκούνα 0-2
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Σάντος Λαγκούνα (Μεξικό) 6 (2 αγ.), Ντεπορτίβο Ανσοατέγκι (Βενεζουέλα) 1 (1 αγ.), Πενιαρόλ (Ουρουγουάη) 1 (2 αγ.), Άρσεναλ Σαραντί 0 (1 αγ.).





Πηγή: onsports.gr

Αργεντινή: «Πυροβολεί» η Βελέζ!! (videos)

Δεύτερη νίκη σε τρεις αγώνες του Final της Αργεντινής σημείωσε η Βελέζ με ευρύ 3-0 σε βάρος των Ολ Μπόις.
Στο 28ο λεπτό άνοιξε το σκορ ο φορμαρισμένος Μάουρο Ζάρατε, ενώ οι «φορτίν» κυριάρχησαν απόλυτα στο υπολειπόμενο διάστημα του αγώνα φθάνοντας στο 2-0 από το 49ο λεπτό με μακρινό σουτ του Χόρχε Κορέα και στο 3-0 στο 73ο με τον Ραμίρο Κάσερες. Ακόμα, η Τίγκρε απομακρύνθηκε από τη ζώνη υποβιβασμού με 1-0 στην έδρα της Ρασίνγκ Κλουμπ χάρη σε τέρμα του Ιγνάσιο Κανούτο στο 8ο λεπτό, αν και οι γηπεδούχοι διατήρησαν τον έλεγχο του ρυθμού στο υπόλοιπο ματς. Τέλος, η Άρσεναλ Σαραντί πέρασε με 2-0 από την έδρα της Ολίμπο χάρη σε ωραία προσπάθεια του Χούλιο Φουρτς στο 44ο λεπτό και «σφραγίδα» του Ραμίρο Καρέρα στο 88ο.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Ολίμπο-Άρσεναλ Σαραντί 0-2
Βελέζ-Ολ Μπόις 3-0
Ρασίνγκ Κλουμπ-Τίγρε 0-1
Και οι βαθμολογίες:
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Βελέζ Σάρσφιλντ
3
7
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
2
6
Τίγκρε
3
5
Ατλέτικο Ραφαέλα
2
4
Μπελγκράνο
2
4
Ρίβερ Πλέιτ
2
4
Ροζάριο Σεντράλ
2
4
Ολίμπο
3
4
Χιμνάσια Λα Πλάτα
2
3
Γοδόι Κρουζ
2
3
Ρασίνγκ Κλουμπ
3
3
Αρχεντίνος Τζούνιορς
2
3
Άρσεναλ Σαραντί
3
3
Σαν Λορένζο
2
3
Κολόν Σάντα Φε
2
3
Μπόκα Τζούνιορς
2
1
Λανούς
2
1
Νιούελς Ολντ Μπόις
2
1
Ολ Μπόις
3
1
Κίλμες
2
0
Σημείωση: Ο πρωταθλητής του Final προκρίνεται στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2015 και θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια της Inicial, Σαν Λορένζο, στο τέλος της σεζόν. Ο υπερπρωταθλητής θα πάρει μέρος στο Κόπα Σουνταμερικάνα του 2014.
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Βελέζ Σάρσφιλντ
22
38
Σαν Λορένζο
21
36
Μπελγκράνο
21
33
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
21
33
Ατλέτικο Ραφαέλα
21
33
Άρσεναλ Σαραντί
22
33
Λανούς
21
32
Νιούελς Ολντ Μπόις
21
32
Μπόκα Τζούνιορς
21
30
Τίγκρε
22
30
Ροζάριο Σεντράλ
21
30
Χιμνάσια Λα Πλάτα
21
29
Αρχεντίνος Τζούνιορς
21
28
Γοδόι Κρουζ
21
27
Ολίμπο
22
27
Ρίβερ Πλέιτ
21
25
Ολ Μπόις
22
23
Κίλμες
21
21
Ρασίνγκ Κλουμπ
22
19
Κολόν Σάντα Φε
21
9
Σημείωση: Η συνολική κατάταξη του 2013-14 θα καθορίσει τις ομάδες που θα πάρουν μέρος στο Κόπα Σουνταμερικάνα του 2014, στο οποίο έχει προκριθεί η Λανούς ως κάτοχος. Πέντε ομάδες πλην του υπερπρωταθλητή και της Λανούς θα πάρουν «εισιτήριο».
ΟΜΑΔΑ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
Βελέζ Σάρσφιλντ
1.66
Μπόκα Τζούνιορς
1.62
Λανούς
1.59
Νιούελς Ολντ Μπόις
1.59
Άρσεναλ Σαραντί
1.58
Μπελγκράνο
1.52
Ρίβερ Πλέιτ
1.51
Ροζάριο Σεντράλ
1.43
Σαν Λορένζο
1.42
Χιμνάσια Λα Πλάτα
1.38
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
1.35
Ρασίνγκ Κλουμπ
1.34
Ατλέτικο Ραφαέλα
1.30
Τίγκρε
1.30
Ολίμπο
1.23
Ολ Μπόις
1.20
Κίλμες
1.20
Κολόν Σάντα Φε
1.19
Αρχεντίνος Τζούνιορς
1.18
Γοδόι Κρουζ
1.18
Σημείωση: Οι τρεις τελευταίες ομάδες της τριετής κατάταξης θα υποβιβαστούν στη δεύτερη κατηγορία.







Πηγή: onsports.gr