Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

«Φανταστική εμπειρία»

6421480_orig
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο τερματοφύλακας της Ομόνοιας, Χοσέ Φιλίπ Ντα Σίλβα Μορέιρα. Ο Πορτογάλος πορτιέρο με την 12ετή καριέρα στην Μπενφίκα, περιέγραψε τις αναμνήσεις του από τον αγώνα της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ το 1999.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Χοσέ Μορέιρα:
Για την ατμόσφαιρα όταν είχε έρθει με την Μπενφίκα στη Τούμπα:
“Ήμουν 17 χρονών, τότε,  ήμουν στην αποστολή. Ήταν το πρώτο μου ευρωπαϊκό παιχνίδι. Το γήπεδο ήταν κατάμεστο, φαντασιακή ατμόσφαιρα. Θυμάμαι τον αρχηγό της εξέδρας του ΠΑΟΚ με ένα τύμπανο στο κέντρο πριν από την σέντρα. Χτυπούσε το τύπμανο, συντόνιζε την κερκίδα και όλος ο κόσμος μεα τα  χέρια ψηλά φώναζε συνθήματα. Ήταν απίστευτη εμπειρία”.
Για το πώς είχε εξελιχθεί το παιχνίδι:
“Προηγηθήκαμε με τον Νουνο Γκόμεζ, ισοφάρισε ο ΠΑΟΚ και ο Ρονάλντο Γκιάρο σκόραρε στις καθυστερήσεις. Ήταν σημαντική νίκη, χάσαμε με το ίδιο σκορ στην έδρα μας όμως προκριθήκαμε στα πέναλτι”.
Για την ατμόσφαιρα που υπήρχε κατά τη διάρκεια του αγώνα:
“Ήταν μια εκκωφαντική ατμόσφαιρα. Φώναζαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα. Υπήρχε πάρα πολύ φασαρία,  δυσκολεύονταν οι ποδοσφαιριστές της Μπενφίκα να συγκεντρωθούν στο παιχνίδι. Τελικά τα κατάφεραμε και πήραμε το αποτέλεσμα”.
Για το αν θα επηρεάσει η ατμόσφαιρα της Τούμπας τους παίκτες της Μπενφίκα:
“Έχει παίκτες κορυφαίου επιπέδουη Μπενφίκα,  που έχουν συνηθίσει στην πίεση. Η ατμόσφαιρα ίσως και να κάνει καλό στην  Μπενφίκα,  ο ΠΑΟΚ δεν πάει καλά στο πρωτάθλημα και αν δεν ξεκινήσει καλά το παιχνίδι, ίσως λειτουργήσει εναντίον του η ατμόσφαιρα”.
Για την κατάσταση της Μπενφίκα:
“Η Μπενφίκα είναι σε πολύ καλή κατάσταση και πρώτη στην βαθμολογία. Υπάρχει η μεγάλη απώλεια του Μάτιτς όμως έχει ποιότητα στο ρόστερ  και μπορεί να καλύψει τα κενά. Το θέλουν το παιχνίδι και οι δύο ομάδες. Ο ΠΑΟΚ έχει τον Κατσουράνη και τον Βίτορ που γνωρίζουν την Μπενφίκα  και μπορούν να τον βοηθήσουν να “διαβάσει” την Μπενφίκα.  Σε κάθε πρίπτωση η πρόκριση θα κριθεί στη ρεβάνς”.
Για τα χαρακτηριστικά της Μπενφίκα:
“Είναι μια επιθετική ομάδα που της αρέσει να βάζει γκολ. Έχει βελτιωθεί και στην άμυνα με έναν νεαρό τερματοφύλακα, που υπερασπίζεται  πολύ καλά στην εστία. Είναι ενδεικτικό πως έχει δεχθεί ένα γκολ στα 11 τελευταία παιχνίδια. Μπροστά είναι πολύ δυνατή και ποιοτική ομάδα”.
Για την δυναμική του ΠΑΟΚ:
“Παρακολουθώ τον ΠΑΟΚ από την τηλεόραση. Είναι μια πολύ δυνατή ομάδα με πανίσχυρη έδρα. Τον είδα με τον ΟΦΗ που κέρδισε με 5-0 μετά βέβαια έχασε τα δύο επόμενα παιχνίδια εκτός έδρας στο πρωτάθλημα. Έχει πολύ ισχυρό κίνητρο να περάσει στον επόμενο γύρο του Γιουρόπα Λιγκ και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Θα δώσει το μάξιμουμ των δυνατότήτων του”.
Για τις προτεραιότητες της Μπενφίκα:
“Η Μπενφίκα έχασε το πρωτάθλημα στο τελευταίο δευτερόλεπτο πέρυσι. Η προτεραιότητα  φέτος είναι το πρωτάθλημα. Εννοείται όμως ότι θέλει  και το Γιουρόπα Λιγκ και αν γίνεται και το κύπελλο Πορτογαλίας”.
Για τα δυνατά στοιχεία της Μπενφίκα:
“Το σημαντικότερο πλεονέκτημα της Μπνεφίκα είναι το ομαδικό ποδόσφαιρο καθώς παίζουν πάρα πολλά χρόνια μαζί οι ίδιοι παίκτες. Είναι μια ομάδα που έχει αποκτήσει αυτοματισμούς. Σε ατομικό επίπεδο πιστεύω πως οι πιο επικίνδυνοι  είναι ο Πέρεζ με τον Καρτνόσο μπροστά αλλά και ο Γκαράι με τον Λουιζάο είναι πολύ σημαντικοί παίκτες για την Μπενφίκα”.
Για το τι τους είχε πει ο Χάινκες πριν από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στη Τούμπα:
“Θυμάμαι ότι μας είχε πει να συγκεντρωθούμε στο ποδόσφαιρο και να μην δίνουμε σημασία στην κερκίδα. Μας είχε πει να βγάλουμε από το μυαλό μας την εκκωφαντική ατμόσφαιρα που θα μπορούσε να μας αποσυντονίσει και να μας προκαλέσει φόβο”.
Για το ποιος είναι το φαβορί για την πρόκριση:
“Αν μιλήσω με την καρδιά μου θα έλεγα πως η Μπενφίκα έχει 90% πιθανότητες να προκριθεί και 10% ο ΠΑΟΚ. Είμαι όμως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, γνωρίζω πως σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα μεσολαβούν διάφοροι αστάθμητοι παράγοντες και για αυτό θα πω πως έχει 59% η Μπενφίκα και 41% ο ΠΑΟΚ. Η Μπενφίκα είναι το φαβορί, αλλά όλα μπορούν να συμβούν”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: