Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Δυσκολεύει του Άσλεϊ Κόουλ για το Μουντιάλ!

Πολύ αμφίβολη θεωρείται η παρουσία του Άσλει Κόουλ ακόμη και στην αποστολή της Εθνικής Αγγλίας το καλοκαίρι στο Μουντιάλ στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Ο Κόουλ έχει χάσει τη θέση του στο αριστερό άκρο της άμυνας, από τον Θέσαρ Αθπιλικουέτα, αποτελώντας πλέον δεύτερη επιλογή για τον Ζοσέ Μουρίνιο. Το βασικότερο πρόβλημα για τον 33χρονο, όμως, είναι ότι διακυβεύεται η θέση του για το προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο, αφού υπάρχει πλειάδα ταλαντούχων Άγγλων ποδοσφαιριστών που μπορούν να καλύψουν τη συγκεκριμένη θέση και αγωνίζονται βασικοί στις ομάδες τους.

Σε σχετική ερώτηση που του ετέθη για το συγκεκριμένο ζήτημα, ο «Special One» δεν άφησε πολλά περιθώρια για τον Κόουλ, δηλώνοντας ευχαριστημένος από την απόδοση του 24χρονου από την Παμπλόνα.

«Δεν ξέρω. Είμαι ευχαριστημένος με το πως παίζει ο Αθπιλικουέτα», είπε ο Μουρίνιο και συνέχισε: «Δεν μπορώ να σκέφτομαι τις εθνικές ομάδες και ταυτοχρόνως να σκέφτομαι την ομάδα μου. Υπάρχουν προπονητές εθνικών ομάδων που είναι ξεκάθαροι και έχουν επιλέξει συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές. Δεν έχει σημασία αν οι παίκτες παίζουν για τις ομάδες τους ή όχι, εκείνοι εμμένουν στις επιλογές τους. Όλα αυτά τα χρόνια ως προπονητής, έχω συναντήσει πολλές τέτοιες περιπτώσεις.», κατέληξε, εκφράζοντας την πεποίθηση του ότι ο Κόουλ μπορεί να είναι στο βασικό σχήμα των «λιονταριών» στα γήπεδα της Βραζιλίας ασχέτως με το αν δεν αγωνίζεται με τους «μπλε».

Το πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση για τον Κόουλ είναι ότι έχει να ανταγωνισθεί παίκτες όπως οι Λέιτον Μπέινς και Λουκ Σο, οι οποίοι όχι μόνο είναι βασικοί σε Έβερτον και Σαουθάμπτον αντιστοίχως, αλλά πραγματοποιούν και εκπληκτικές εμφανίσεις, όντες εξ αντικειμένου πιο πάνω στη λίστα του Ρόι Χότζσον.

Πέραν αυτών υπάρχει και ο Κίραν Γκιμπς, ο οποίος έχει κερδίσει από την αρχή της χρονιάς την εμπιστοσύνη του Αρσέν Βενγκέρ για το αριστερό άκρο της άμυνας της Άρσεναλ (αν και τελευταία μετά τον τραυματισμό του έχει χάσει τη θέση του από τον Νάτσο Μονρεάλ).

Ο Άσλεϊ Κόουλ, από την άλλη, έχει να παίξει από τις 11 Ιανουαρίου στην έκτος έδρας νίκη επί της Χαλ (0-2), όταν και χρησιμοποιήθηκε επειδή ο Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς ήταν τραυματίας και ο Αθπιλικουέτα είχε μετατεθεί στη δεξιά πτέρυγα. Έχει αγωνισθεί 106 φορές φορώντας τη φανέλα με το εθνόσημο και ήταν βασικό στέλεχος της Αγγλίας στα τρία προηγούμενα Παγκόσμια Κύπελλα. Το συμβόλαιό του με τους «μπλε» λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι και με τα τωρινά δεδομένα είναι πολύ πιθανόν να μην ανανεώσει. Η αξία του υπολογίζεται στα 5.000.000 ευρώ.
 Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: