Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Στέφενς: «Τεράστιο κίνητρο για μας»

Ικανός να παρουσιαστεί ανταγωνιστικός και να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα ενόψει της ρεβάνς ο ΠΑΟΚ, όπως δήλωσε ο Χουμπ Στέφενς στη συνέντευξη Τύπου του αυριανού αγώνα με τη Μπενφίκα.

Στέφενς: «Τεράστιο κίνητρο για μας»
Την άποψη πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να κάνει ένα καλό παιχνίδι που θα ευχαριστήσει τον κόσμο του και θα του αυξήσει τις πιθανότητες πρόκρισης στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ κόντρα στη Μπενφίκα, εξέφρασε ο προπονητής της ομάδας Χουμπ Στέφενς, στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα. Παράλληλα, ο Ολλανδός τεχνικός, δεν θέλησε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να αποχωρεί από την ομάδα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «δεν διαβάζω ελληνικές εφημερίδες».

Ο κ. Στέφενς, χαρακτήρισε ιστορικό σύλλογο τους «αετούς», εξέφρασε τον πλήρη σεβασμό του για τον αντίπαλο προπονητή, Ζόρζε Ζέσους, ενώ δεν θέλησε να μοιραστεί με τους εκπροσώπους του Τύπου την αιτία των σκαμπανεβασμάτων της απόδοσης του «δικεφάλου του βορρά» στα εντός και εκτός έδρας παιχνίδια.

Αναλυτικά, ο Χουμπ Στέφενς, μίλησε για:

-την γνώμη του για τη Μπενφίκα:

«Η Μπενφίκα είναι πολύ καλή ομάδα. Παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο. Για να τα καταφέρουμε θα πρέπει να βρεθούμε σε πολύ καλή μέρα. Είμαστε ομάδα που μπορούμε να παίξουμε καλά. Αν θέλουμε να προκριθούμε και να κάνουμε κάτι αξιοσημείωτο στο θεσμό, θα πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι».

-το πόσο δύσκολο είναι να προετοιμάζει την ομάδα έχοντας διαφορετικό ρόστερ στην Ελλάδα και την Ευρώπη:

«Δεν είναι δύσκολο. Το ξέραμε όταν κάναμε τις μεταγραφές ότι κάποιοι παίκτες δεν θα έχουν τη δυνατότητα να παίζουν στην Ευρώπη. Το είπα και πριν ένα μήνα, ότι ήταν ένα πράγμα που χρειαζόταν διαχείριση από όλους. Για κάποιους δεν είναι εύκολο, αλλά θα πρέπει να προσαρμοστούν. Έχουμε πάντως διαθέσιμος, παίκτες που μπορούν να τα καταφέρουν».

-τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της ομάδας εντός και εκτός έδρας:

«Υπάρχει εξήγηση για το ότι παίζουμε καλά εντός και άσχημα εκτός, αλλά δεν θα την μοιραστώ με τους δημοσιογράφους . Ζητώ συγγνώμη. Σας το είχα πει και προ καιρού ότι υπάρχουν δυσκολίες όταν έχεις τόσους νέους παίκτες, αλλά δε φταίει μόνο αυτό. Τα συζητάω με τους παίκτες μου και όχι με εσάς».

-το αν περιμένει το όνομα της Μπενφίκα να εξιτάρει τον εγωισμό των παικτών και να τους οδηγήσει σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι:

«Όταν παίζεις με έναν σύλλογο σαν τη Μπενφίκα και δεν σου δίνει κίνητρο, τότε καλύτερα να μην συνεχίσουμε την κουβέντα…»

-το αν νιώθει… υποχρέωση απέναντι στον κόσμο που θα γεμίσει το γήπεδο:

«Ελπίζω να τους ανταμείψουμε με ένα καλό παιχνίδι. Νομίζω ότι μπορούμε να τους κάνουμε χαρούμενους. Είναι ένα μεγάλο ματς το οποίο εύχομαι να ευχαριστηθούν και οι παίκτες μου».

-το αν θα παίξει ο ΠΑΟΚ επιθετικά για τη νίκη ή αν πρώτος στόχος είναι το «μηδέν» και ο,τι βγει:

«Αυτό το κρατάω για έκπληξη… Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ξεκινήσουμε με έντεκα ποδοσφαιριστές. Το ποδόσφαιρο είναι πολύ απλό. Όταν έχεις τη μπάλα πρέπει να επιτίθεσαι και όταν την έχει ο αντίπαλος πρέπει να αμύνεσαι».

-το αν νιώθει ήρεμος μετά τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα και την κρητική που δέχεται:

«Κόντρα στον Αστέρα παίξαμε πολύ καλά, αλλά δεν νικήσαμε. Ο αντίπαλος ήταν πιο τυχερός από εμάς. Θα πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας όταν παίζουμε τόσο όμορφο ποδόσφαιρο και όχι να μας δημιουργεί άγχος».

-το αν έχει αναλύσει την Μπενφίκα και πως την περιμένει χωρίς τους Γκαράϊ, Γκαϊτάν και Καρντόσο;

«Έχει πολύ μεγάλο ρόστερ και δεν θα έχει πρόβλημα να τους αντικαταστήσει. Είναι το πρώτο παιχνίδι και πιστεύω πως δεν θα ρισκάρει πολύ παίζοντας φουλ επίθεση. Αυτό που μετράει περισσότερο βέβαια, είναι το πώς θα διαχειριστούμε εμείς τον αγώνα».

-το αν έχει αβαντάζ… εμπειρίας απέναντι στον Ζόρζε Ζέσους

«Όχι δεν νομίζω. Κάνει εξαιρετική δουλειά. Τον γνωρίζω πολλά χρόνια και σέβομαι απόλυτα αυτό που κάνει. Παράγει έργο».

-το αν αλλάζει κάτι η παρουσία των Μισέλ Πλατινί και Γιώργου Σαρρή στο γήπεδο και αν το βλέπει σαν ευκαιρία να αποδείξει ο ΠΑΟΚ ότι η βαθμολογική διαφορά με τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα δεν αντικατοπτρίζει την αλήθεια:

«Δεν είναι το πιο σημαντικό ποιος είναι στις κερκίδες. Οι παίκτες έχουν από μόνοι τους το κίνητρο να δείξουν τι αξίζουν και να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Νομίζω ότι δεν θα έχουν στο μυαλό τους ποιος τους παρακολουθεί».

-το αποτέλεσμα που θα τον έκανε ευχαριστημένο στο αυριανό παιχνίδι:

«Δε μπορείς να προδικάσεις με τι θα είσαι ευχαριστημένος. Πρέπει πρώτα να δούμε πως θα πάει ο αγώνας . Τώρα μπορεί να πω ότι ένα σκορ 1-0 θα είναι θετικό, αλλά αν έχουμε χάσει πολλές ευκαιρίες να μην είμαι ευχαριστημένος. Οπότε θα τα πούμε αύριο».

-τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να αποχωρεί από τον ΠΑΟΚ:

«Δεν διαβάζω ελληνικές εφημερίδες. Νομίζω ότι κάνω το σωστό και αυτό θα συνεχίσω. Είμαι συγκεντρωμένος στη δουλειά μου και στο παιχνίδι με τη Μπενφίκα. Το ότι γράφουν διάφορα είναι αυτό που πρέπει να κάνουν».

-τις εντυπώσεις του για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τις σκέψεις του για το μέλλον;

«Δεν είναι τόσο εύκολα όσο νομίζουν κάποιοι στην Ελλάδα. Ιδιαίτερα όταν είσαι φαβορί για τη νίκη στα περισσότερα παιχνίδια. Το θέμα είναι να κάνουμε βήματα προόδου και νομίζω πως έχουμε προσπαθήσει πολύ και είμαστε μπροστά. Θέλω να πιστεύω πως σε αυτό το δρόμο θα συνεχίσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: