Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Ούτε ο Μπρους Λι! (ΒΙΝΤΕΟ)

Δολοφόνος από τους λίγους ο τερματοφύλακας της Αμέρικα Μινέιρο στον εκτός έδρας αγώνα με την Μπραγκαντίνο για τη δεύτερη κατηγορία της Βραζιλίας.
Ούτε ο Μπρους Λι! (ΒΙΝΤΕΟ)
Δείτε την έξοδο που κάνει και θα καταλάβετε...




πηγή: sportdog.gr  









Δολοφονικό χτύπημα γκολκίπερ στη Βραζιλία από MotionCrew

Ο άνθρωπος πίσω από τον Ελευθερόπουλο!!

Θα ήταν άδικο από την τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος να ανακηρυχθεί προπονητής της χρονιάς ο Ελευθερόπουλος. Γράφει ο Γιάννης Ντάλλας.
Ο άνθρωπος πίσω από τον Ελευθερόπουλο
Όπως άδικο θα ήταν να καρπωθεί ο "Ελέ" τα όσα σημαντικά έχει καταφέρει μέχρι τώρα ο Πανιώνιος. Όχι μόνο σε βαθμολογικό, αλλά κυρίως σε αγωνιστικό και τακτικό επίπεδο. Άλλωστε κανένας δεν έγινε καλός ή κακός προπονητής μέσα σε τέσσερις μήνες.
Για τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο, όμως, είναι πολύ σημαντικό το περιβάλλον. Οι άνθρωποι που τον περιστοιχίζουν, και κυρίως οι άμεσοι συνεργάτες του. Αυτοί που ο ίδιος μνημονεύει σχεδόν σε κάθε συνέντευξη Τύπου, όπως ο Κωνσταντίνος Παναγόπουλος.
Το όνομα του πιθανότατα δεν λέει πολλά ή δεν λέει και τίποτα σε όσους δεν παρακολουθούν από κοντά τον Πανιώνιο. Αυτή όμως είναι και η μοίρα του βοηθού. Τα φώτα πάντοτε στρέφονται στην πρώτη καρέκλα του πάγκου. Άδικο ή δίκαιο δεν έχει σημασία, αφού στο ποδόσφαιρο ο δρόμος της προπονητικής είναι στρωμένος με ροδοπέταλα μόνο για όσους έκαναν καριέρα ως ποδοσφαιριστές. Οι υπόλοιποι πρέπει να καταβάλουν διπλάσια και τριπλάσια προσπάθεια.
Ο Παναγόπουλος, με διαδρομή από τα τοπικά της Αρκαδίας και το μεγάλο σχολείο της Προοδευτικής, έφτασε στην μεγάλη πρόκληση του Πανιωνίου μετά την αναχώρηση Λεμονή. Και λέμε πρόκληση γιατί το να υπηρετείς το σύλλογο που είσαι συναισθηματικά δεμένος μαζί του, κρύβει και παγίδες. Άλλο όμως το επαγγελματικό, άλλο το συναισθηματικό.
Ειδικός αναλυτής
Ο νεαρός προπονητής είναι ο αρμόδιος για την ανάλυση των αντιπάλων αλλά και αυτός που μαζί με το Δημήτρη Ελευθερόπουλο καταστρώνουν την τακτική των «κυανέρυθρων». Τον τρόπο που θα αμυνθεί και τον τρόπο που θα επιτεθεί η ομάδα. Τα 270 λεπτά του Πανιωνίου στο πρωτάθλημα είναι ένα πρώτο δείγμα ότι βαδίζουν σωστά. Για τον Πανιώνιο δεν θα έπρεπε να έχει σημασία το τρία στα τρία, αλλά η εικόνα της ομάδας. Βλέπεις κάτι και σου αρέσει, πράγμα σπάνιο για την ελληνική Super League του 2012.
Ρόλοι ξεκάθαροι, παίκτες με ταλέντο και κυρίως με προσανατολισμό μέσα στο γήπεδο. Ξέρουν τι θέλουν να κάνουν και κυρίως ξέρουν πώς να το κάνουν. Το ότι πολλοί από αυτούς είναι και ταλαντούχοι, προσθέτει ακόμη μεγαλύτερη ποιότητα στην εικόνα που αποτυπώνει ο Πανιώνιος στο γήπεδο.
Καμία ομάδα δεν χτίστηκε σε τρεις αγωνιστικές. Πόσω μάλλον μια ομάδα καινούργια με πολλά παιδιά που μέχρι πρότινος είχαν παραστάσεις μόνο από πρωταθλήματα ακαδημιών. Κούρος (αριστερό μπακ), Σπυρόπουλος (δεξί μπακ), Ντούνης (δεξί χαφ), είναι τρεις τέτοιοι ποδοσφαιριστές που πίστεψαν -και μέχρι στιγμής δικαιώνονται- ο Ελευθερόπουλος με τον Παναγόπουλο.
Η φιλοσοφία του...
Ποδόσφαιρο όμως δεν είναι μόνο η τακτική, η φιλοσοφία, η καλή κυκλοφορία μπάλας, η ανάπτυξη από τα άκρα και από τον άξονα. Ποδόσφαιρο είναι και ψυχολογία. Ο Ελευθερόπουλος το ξέρει, το σπούδασε. Ο Παναγόπουλος το αντιλαμβάνεται, ως άνθρωπος της πιάτσας. Για αυτό και οι δυο τους ζωγράφισαν στους τοίχους των αποδυτηρίων συνθήματα αυτοπεποίθησης και τόνωσης, όπως το «Εδώ μόνο εμείς» και το «Σμύρνη, πλατεία, ανεξαρτησία». Τίποτα, τελικά, δεν είναι τυχαίο…
Πηγή: contra.gr

Οι εκλεκτοί του Δώνη για Ξάνθη!!

Ο Γιώργος Δώνης αμέσως μετά το τέλος της σημερινής προπόνησης ανακοίνωσε τους 19 παίκτες που θα συμπεριλάβει στην αποστολή για τον σαββατιάτικο αγώνα με την Ξάνθη. Το σημερινό πρόγραμμα περιείχε κυρίως ασκήσεις τακτικής, ενώ δεν πρόβαρε ενδεκάδα.

Νέο πρόβλημα δεν προέκυψε και ως εκ τούτου οι τρεις παίκτες που δεν βρίσκονται στη διάθεση του Έλληνα τεχνικού είναι οι Σαλπιγγίδης, Γκαρσία και Βιβιάν. Όσον αφορά τους 19 που θα ταξιδέψουν στην Ξάνθη, η μόνη διαφοροποίηση σε σχέση με τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης είναι η συμμετοχή του Παναγιωτούδη, ο οποίος πήρε τη θέση του Κίτσιου.

Αναλυτικά η αποστολή: Αθανασιάδης, Αποστολόπουλος, Γεωργιάδης, Γιάννου, Γλύκος, Ιντζίδης, Κατσικάς, Παναγιωτούδης, Πέλκας, Σταφυλίδης, Φωτάκης, Λίνο, Έτο, Κάτσε, Κουμάλο, Λάζαρ, Λόρενς, Ρομπέρ, Χακόμπο.



πηγή: metrosport.gr
 

Είπε το «ναι» ο Πελεκάνος!!

Η προφορική συμφωνία ανάμεσα στον Μιχάλη Πελεκάνο και τον Άρη επετεύχθη και πλέον ο Έλληνας φόργουρντ αναμένεται αύριο στη Θεσσαλονίκη για να κλείσει και οριστικά η ένταξή του στην ομάδα.

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής είχε ξεκαθαρίσει επανειλημμένως στο παρελθόν, πως θεωρεί τον Πελεκάνο έναν παίκτη «κλειδί» για τη φετινή σεζόν, καθώς θεωρεί πως μπορεί να επωμιστεί έναν ηγετικό ρόλο για τον Άρη που έχει στα πλάνα του.

Η απάντηση του παίκτη αναμένονταν με μεγάλη αγωνία από τους ιθύνοντες της ΚΑΕ και η απόκτησή του εξελίχθηκε σε σήριαλ. Τελικά έλαβε τις όποιες εγγυήσεις ζητούσε και εντός των επόμενων 24 ωρών θα προβάρει τα κίτρινα. Μάλιστα δεν αποκλείεται αύριο να πραγματοποιήσει και την πρώτη του προπόνηση στο «Αλεξάνδρειο», ενώ διατηρεί και πιθανότητες συμμετοχής για τον αγώνα Κυπέλλου με το Περιστέρι το Σάββατο, εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά.



πηγή: metrosport.gr
 

Κωνσταντινίδης: «Ο ΠΑΟΚ μπορεί να κοντράρει ΠΑΟ και Ολυμπιακό»

Ο βετεράνος παίκτης του ΠΑΟΚ, Χρήστος Κωνσταντινίδης, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για τον ΠΑΟΚ.

Αρχικά αναφέρθηκε στο φιλικό που θα διοργανώσουν οι Έλληνες Βετεράνοι:

«Στις 28 Νοεμβρίου θα γίνει ένα μεγάλο γεγονός, θα διοργανώσουμε οι Έλληνες Βετεράνοι, ένα μεγάλο φιλικό, που θα είναι και στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 ετών της Θεσσαλονίκης, αλλά είναι κάτι που θα το ανακοινώσουμε την ερχόμενη εβδομάδα».

Για τον ΠΑΟΚ και τη νίκη στην Ελευσίνα:

«Πιστεύω ότι τα παιδιά έπαιξαν πολύ καλά εκεί, πήραν δίκαια και εύκολα τη νίκη και την πρόκριση. Έγινε, κατά τη γνώμη μου, μια πολύ καλή ομάδα φέτος, και πιστεύω ότι θα είναι η χρονιά του ΠΑΟΚ. Μπορούμε να κοντράρουμε και τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, γιατί όχι; Έφυγαν οι προπονητές τους, άλλαξαν αρκετοί παίκτες, οι άλλες ομάδες ενισχύονται, ο Πανιώνιος έκανε μια καλή ομάδα, πιστεύω ότι θα δούμε μια πολύ καλή σεζόν, ένα πολύ καλό πρωτάθλημα και αυτό είναι προς όφελος όλων που αγαπούν το μπάσκετ».

Για την προσπάθεια εξυγίανσης του μπασκετικού ΠΑΟΚ:

«Πολύ καλά κάνει η διοίκηση και έχει αυτή την προτεραιότητα. Ο Μπάνε Πρέλεβιτς προσπαθεί σκληρά για την εξυγίανση, μαζί με τους συνεργάτες του στη διοίκηση, και καλά κάνουν και έτσι πρέπει. Επειδή όμως είσαι ΠΑΟΚ πρέπει να κάνεις και πρωταθλητισμό, αυτά τα δύο είναι αλληλένδετα. Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να τα καταφέρει, να είναι η χρονιά του. Αρκεί να βοηθήσουν όλοι την ομάδα, ο ΠΑΟΚ έχει τεράστιο κόσμο».

Τέλος, στάθηκε στο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μπάσκετ Βετεράνων ανδρών-γυναικών:

«Η Θεσσαλονίκη έχει αναλάβει το καλοκαίρι του 2013 μια μεγάλη διοργάνωση, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μπάσκετ Βετεράνων ανδρών-γυναικών, που θα πρέπει να αγκαλιαστεί από όλους».



πηγή: metrosport.gr
 

Μέσι και μετά το 2016!!

Μπορεί το συμβόλαιο του Λιονέλ Μέσι να λήγει σε τέσσερα χρόνια, όμως οι ιθύνοντες της Μπαρτσελόνα σχεδιάζουν την επέκτασή του. Ο Σάντρο Ροσέλ με δηλώσεις του στο «Catalunya Radio» ξεκαθάρισε πως πρόθεση του ίδιου αλλά και της διοίκησης της ομάδας είναι η παραμονή του 25χρονου Αργεντινού άσου και μετά το 2016.

«Λήγει το 2016, αλλά θα ήταν ανεύθυνο να μην επεκτείνουμε το συμβόλαιό του. Πρέπει να σκεφτούμε για πολλά πράγματα»., είπε αρχικά, ενώ στη συνέχεια τόνισε πως δεν έχει προγραμματιστεί τίποτα ακόμη προς την κατεύθυνση της επέκτασης του συμβολαίου του Μέσι:

«Αυτή τη στιγμή δεν έχει προγραμματιστεί τίποτα, αλλά όλα ρέουν γρήγορα και τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή. Το τεχνικό επιτελείο σκέφτεται για την επόμενη Κυριακή και εμείς εξετάζουμε περαιτέρω την κατάσταση για το μακρινό μέλλον. Η δουλειά πρέπει να αρχίσει τώρα προκειμένου να επεκταθεί το συμβόλαιο που λήγει το 2016».

Ο πρόεδρος των Καταλανών ρωτήθηκε και για τον Κάρλες Πουγιόλ, καθώς το συμβόλαιο του αρχηγού των «μπλαουγκράνα» λήγει το καλοκαίρι του 2013 και ακόμη δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία για την ανανέωσή του.

«Ο Πουγιόλ είναι ένα είδωλο, ένας θρύλος,, είναι ο αρχηγός μας. Θα είναι εκπληκτικό αν τελείωνε την καριέρα του στην Μπαρτσελόνα» σχολίασε.



πηγή: metrosport.gr