Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Επιστροφή για… Όσκαρ!!

Επιστροφή για… Όσκαρ
Τι και αν έλειπε τρία χρόνια από το Τσάμπιονς Λιγκ;

Τι και αν βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0; Τι και αν αγωνιζόταν εκτός έδρας με τη Πρωταθλήτρια Ευρώπης, Τσέλσι;

Η Γιουβέντους όχι απλά επέστρεψε, αλλά έδειξε πως είναι ικανή για πολλά πράγματα.

Οι «μπιανκονέρι» έδειξαν χαρακτήρα και κατάφεραν να φύγουν με ένα πολύτιμο βαθμό (2-2) στις αποσκευές τους από το «Στάμφορντ Μπριτζ». Σπουδαία εμφάνιση από τον Όσκαρ της Τσέλσι που πέτυχε δύο γκολ, με το δεύτερο να είναι μαγικό. Στο άλλο ματς η Σαχτάρ επικράτησε 2-0 στο «Ντόνμπας Αρένα» της πρωτάρας Νόρτζελαντ.

Τσέλσι- Γιουβέντους 2-2

Τώρα όσον αφορά στο ματς οι παίκτες της Τσέλσι ήταν εκείνοι που μπήκαν πιο δυνατά, με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν τις πρώτες φάσεις του αγώνα μπροστά από την εστία του Μπουφόν. Μάλιστα, οι «μπλε» κατάφεραν να αναοίξουν το σκορ στο 31' με τον Όσκαρ, ο οποίος έκανε ντεμπούτο στη κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση με τον καλύτερο τρόπο. Ο ίδιος παίκτης στο 33’ με γκολ- όνειρο έκανε το 2-0. Ωστόσο, οι Ιταλοί μόνο λευκή πετσέτα δεν πέταξαν, καθώς μερικά λεπτά αργότερα μείωσαν το σκορ με τον Βιντάλ στο 38’.

Στο δεύτερο μέρος εκείνοι που πίεζαν όπως ήταν αναμενόμενο ήταν οι παίκτες της Γιουβέντους. Η πίεση τους καρποφόρησε στο 80’ με τον Κουαλιαρέλα, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Μάλιστα, οι «μπιανκονέρι» θα μπορούσαν να είχαν κάνει επική ανατροπή αν το σουτ του Κουαλιαρέλα στο 85’ δεν είχε βρει στο δοκάρι του Τσεχ.


Τσέλσι (Ντι Ματέο): Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κόουλ, Νταβίντ Λουίζ, Τέρι, Ραμίρεζ (69’ Μπερτράν), Λάμπαρντ, Όσκαρ (74’ Μάτα), Μίκελ, Αζάρ, Τόρες.

Γιουβέντους ( Καρέρα): Μπουφόν, Κιελίνι, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Λιχστάινερ ( 77’Ίσλα), Μαρκίσιο, Πίρλο, Ασαμόα, Βιντάλ, Βούτσινιτς (88’ Μάτρι), Τζιοβίνκο ( 75’ Κουαλιαρέλα).

Σαχτάρ- Νόρτζελαντ 2-0

Στο ματς της Ουκρανίας η Σαχτάρ δεν δυσκολεύτηκε απέναντι στη πρωτάρα Νόρτζελαντ. Οι γηπεδούχοι από νωρίς έδειξαν τις… άγριες διαθέσεις τους, αφού με τους Μικιτιριάν και Λουίζ Αντριάνο δημιούργησαν τις πρώτες φάσεις του αγώνα. Ωστόσο, με το πέρασμα του χρόνου οι Δανοί έβρισκαν τα πατήματά τους και έτσι κατάφεραν να ισορροπήσουν. Αυτός που, τελικά, νίκησε τον Χάνσεν ήταν ο Μικιτιριάν στο 44’. Μάλιστα, ο Αρμένιος επιθετικός είχε κέφια, με αποτέλεσμα να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του, αλλά και τα δικά του στο 76’ διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.


Σαχτάρ (Λουτσέσκου): Πιάτοφ, Σρνα, Κούσερ, Ρατ, Ρακίτσκι, Χούμπσμαν, Γουίλιαν (81’ Ντούγκλας Κόστα), Ιλσίνιο (70’ Τεϊχέρα), Λουίζ Αντριάνο (75’ Ντέβιτς ), Μικιτιριάν.

Νόρτζελαντ (Χούλμαντ): Χάνσεν, Οκόρε, Μιτίλιγκα, Παρκχούστ, Αντού, Στόκχολμ, Σ. Κρίστενσεν (62’Α. Κρίστενσεν), Τζον (81’ Λάουντρουπ), Μπέκμαν, Λόρεντσεν (72’ Νόρντσταντ), Ρούνιε.


Επόμενη (2η) αγωνιστική

Νόρτζελαντ-Τσέλσι
Γιουβέντους-Σαχτάρ Ντόνετσκ

Βαθμολογία πέμπτου ομίλου

1)Σαχτάρ 3
2)Τσέλσι 1
3)Γιουβέντους 1
4)Νόρτζελαντ 0




πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: