Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΟΚ στους δημοσιογράφους: Στο 30% ο φόρος στα μπλοκάκια!!

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, σε συνεργασία με την Τρόικα, σχεδιάζει την αύξηση της φορολογίας στα Δελτία Παροχής Υπηρεσιών από το 20% στο 30%.
Όπως γράφουν οι «Τυπολογίες», μετά την κατάρρευση των μισθολογίων, το μόνο που έμεινε στους δημοσιογράφους για να πληρώνονται, όσοι έχουν ακόμη δουλειά, είναι το μπλοκάκι. Θυμίζουμε πως μετά την κατάργηση της διάθεσης του 2% επί των ακαθαρίστων εσόδων , τα «μαύρα» στα κανονικά συγκροτήματα έχουν ελαχιστοποιηθεί, οπότε δεν υπάρχει φοροδιαφυγή. Και σε κάθε περίπτωση είναι δουλειά του υπουργείου Οικονομικών να τη βρει, αναζητώντας πχ τις off shore  των αστέρων στην Κύπρο.
Οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν το υπουργείο οικονομικών και δεν έχουν «ενσωματωθεί» ακόμη, οφείλουν να ρωτήσουν το Γ. Στουρνάρα και τους συνεργάτες του, τι ετοιμάζουν.
Θυμίζουμε πως ήδη οι δημοσιογράφοι εκτός από το 20% που πληρώνουν απευθείας σε κάθε απόδειξη εισφέρουν με άλλα 500 ευρώ στον κεφαλικό φόρο επιτηδεύματος.
Επιπλέον από αυτό σημερινό καθεστώς υπάρχουν ήδη σημαντικές απώλειες για τα ταμεία. Οι εισφορές από τα μισθολόγια έχουν μειωθεί, ενώ όσοι δεν έχουν κάλυψη του ταμείου τους πλέον, πληρώνουν το ΤΕΒΕ και όχι το  ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.
Η λύση είναι τα ΔΠΥ να περάσουν από το ΤΕΒΕ στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, να μην αυξηθεί ο φόρος – τον οποίο για την ιστορία σημειώνουμε, ανέβασε η κυβέρνηση Μητσοτάκη στο 30%- και τα “αστέρια” του υπουργείου οικονομικών να κάνουν σοβαρά τη δουλειά τους.

πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: